Włosomaniaczki cz. VII :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 21:08   #2521
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Taaak, to oczekiwanie w momencie wgrywania i ten wcurw kiedy trzeba było zaczynać wszystko od początku
Może Was zszokuję ale ja pierwszy raz miałam w domu komputer kiedy pisałam pracę licencjacką, w dodatku stary był i strasznie mulił, pod koniec już się rozwalił, ledwo ledwo skończyłam pisać
Ja swój kupiłam na studiach, żeby poćwiczyć do informatyki Pascala, bo mieliśmy to durne programowanie
Mój brat cioteczny [świr komputerowy] mi skompletował fajny sprzęt na te czasy za przyzwoite pieniądze, wtedy mega parametry i w ogóle... dzisiaj przenośna karta ma więcej pamięci niż mój twardy dysk wtedy

Wcześniej miałam Amigę CDTV, jak go rodzice kupili to był mega wypas, bo miał compact, a wtedy dostać płytę cd w sklepie, to ho ho, normalnie szpan w biały dzień . A ile gier na taki cd wchodziło [szkoda, że u nie w domu nikt nie umiał tego obsługiwać]. W ostateczności więc były tylko gry z dyskietek

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 21:11   #2522
Finlora
Zakorzenienie

Fajnie tak powspominać, nie?

Pierwszy dzień po urlopie i już wróciłam do domu z bólem głowy Zresztą coś musi być w powietrzu bo nadal mnie boli, może to przez ten deszcz.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 21:32   #2523
'Estelle'

Cytat:
Fajnie tak powspominać, nie?

Pierwszy dzień po urlopie i już wróciłam do domu z bólem głowy Zresztą coś musi być w powietrzu bo nadal mnie boli, może to przez ten deszcz.
Ano fajnie, fajnie
To se ne vrati...

Współczuję bólu głowy , mam nadzieję, że szybko przejdzie
Mówisz deszcz? U mnie jeszcze nie pada i w sumie się nie zapowiada, ale jeśli u Ciebie już jest, to pewnie i do mnie doleci tej nocy

Stary 2011-04-04, 21:40   #2524
Finlora
Zakorzenienie

U mnie dosyć mocno zaczęło padać ok 16, z pracy wracałam autobusem bo był taki wiatr, że połamałby mi parasolkę, przestało dopiero ok 20 kiedy wyszłam z psicą.

Pocieszam się, że za 3 miesiące znowu urlop
Stary 2011-04-05, 04:01   #2525
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Yao mi zachorowało.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Moim zdaniem, należy jednak odróżnić edukację a taką zabawę w szkole.
No, zabawa w szkołę to jest. Ale oni czegoś się tam jednak uczą : jakieś bazgroły, jako podpisy pod rysunkami stawiają, liter niby się uczą i formułowania dłuższych zdań w mowie, i do spokojnego siedzenia w ławkach przyzwyczajają się. Zresztą, sama nie wiem. My jesteśmy przyzwyczajone do innej formy edukacji. oni - już od lat do innej. Tak samo jak ja, szkolona "inaczej", nijak nie mogę pojąć dzisiejszego systemu.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Większość nauczycieli nic nie robi, albo prowadzi lekcje w ten sposób, że nie rozumiem nic {matma).
Dobrze Cię rozumiem. Też w swojej drodze po wiedzę natykałam się na różnych pedagogów. Do dziś pamiętam panią od historii . Miałam z nią do czynienia, bodajże rok w szkole średniej. Przez nią, między innymi szkołę zmieniłam. Wchodziła, siadała za stołem, otwierała podręcznik i czytała z niego jakiś temat. To była lekcja. A "pytanie" - musieliśmy się uczyć z podręcznika "słowo w słowo" danego tematu. Uczyliśmy się . Każdy doskonale mógł sobie obliczyć kiedy będzie pytany i uczyliśmy się na pamięć tekstu. Żadnych kartkówek czy innych sprawdzianów w formie pisemnej nie było, bo nie chciało jej się sprawdzać. Do dzisiaj, we fragmentach, pamiętam tekst o jednej z napoleońskich bitew. Pamięć do tego typu przyswajania wiedzy mam lichą. Uczyłam się trzy dni. Musiałam, bo miałam u niej same niedostateczne. Dostałam "piątkę" i znajomość z nią "trójczyną" zakończyłam. Po roku zastrajkowałam, bo wiedziałam, że u niej będę miała same dwóje i zmieniłam szkołę.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
ja się urodziłam jakims trafem jeszcze zanim dziecinstwo oznaczało dzien przed kompem, a oznaczało cały dzien na placu zabaw, tv oglądałam zawsze o 14 (nigdy nie zapomne, ze o tej leciały bajki na polsacie), dobranocke i czasami z mamą seriale
Ja pochłaniałam książki. "Podwórko" mnie nie ciągnęło, bo miałam {jeszcze wówczas nieznany} ADHD i każde moje wyjście kończyło się draką . Szczególnie chłopaków lałam. A "Dobranocka", to obowiązkowo. Jejku, jakie to kiedyś były bajeczki ...

Cytat:
Zresztą coś musi być w powietrzu bo nadal mnie boli, może to przez ten deszcz.
U mnie deszcz pada od niedzieli . Zła jestem, bo ogródka nie można sprzątać.

Dzisiaj u nas sołeckie zebranie - wyborcze. To się będzie działo. Mnie to chyba, jak tą Jagnę Borynową, na taczkach wywiozą. Tylko z innego powodu Wczoraj to nawet Sołtys mnie odwiedził i pyta : będzie pani jutro na zebraniu ? Ja - a co, mam nie być ? On - wręcz przeciwnie. Wie dobrze, że jestem za jego ponownym wyborem. Elektorat sobie urabia.

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 07:35   #2526
ImmortalLover
Zakorzenienie

I zostałam w domu Ale zaraz zabieram się za matmę i francuski...

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 09:05   #2527
'Estelle'

Cytat:
U mnie dosyć mocno zaczęło padać ok 16, z pracy wracałam autobusem bo był taki wiatr, że połamałby mi parasolkę, przestało dopiero ok 20 kiedy wyszłam z psicą.

Pocieszam się, że za 3 miesiące znowu urlop
I tak jak się spodziewałam, popadało nocą. Już przesycha.
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Cześć !

Cytat:
Dobrze Cię rozumiem. Też w swojej drodze po wiedzę natykałam się na różnych pedagogów. Do dziś pamiętam panią od historii . Miałam z nią do czynienia, bodajże rok w szkole średniej. Przez nią, między innymi szkołę zmieniłam. Wchodziła, siadała za stołem, otwierała podręcznik i czytała z niego jakiś temat.
Heh, przypomina mi się nauczyciel od historii, którego mieliśmy na zastępstwie. Nawet nie wiem, czy on przygotowanie jakiekolwiek miał, czy z jakiejś łapanki do szkoły trafił, aby tylko kto miał z uczniami siedzieć.

Przychodził na lekcję, siadał za biurkiem i mówił:
- Otwórzcie se książki.
W końcu ktoś kolejny raz nie zdzierżył i zapytał:
- A gdzie se mamy otworzyć?
- Na ławce - brzmiała odpowiedź.
I tyle było. Mieliśmy siedzieć i czytać temat, a on huśtał się za biurkiem na krześle . Moja wiedza historyczna do dzisiaj jest tragiczna. zresztą, nigdy tego przedmiotu nie lubiłam
Cytat:
Dzisiaj u nas sołeckie zebranie - wyborcze. To się będzie działo. Mnie to chyba, jak tą Jagnę Borynową, na taczkach wywiozą. Tylko z innego powodu Wczoraj to nawet Sołtys mnie odwiedził i pyta : będzie pani jutro na zebraniu ? Ja - a co, mam nie być ? On - wręcz przeciwnie. Wie dobrze, że jestem za jego ponownym wyborem. Elektorat sobie urabia.

Miłego dnia
Łohohoooooo, dawaj znać, co za draka była

Yao nadal chore . Myślałam, że to trzydniówka, ale dziś z rana znowu 39 stopni. Idziemy do lekarza, zobaczymy, co powie...

Stary 2011-04-05, 13:53   #2528
NaKrawedzi
Zakorzenienie

nie znam tej bajki czrodziejki z księżyca

jak byłam mała to nie lubiłam czytac xD

byłam wczoraj na takich prawdziwych egzorcyzmach i mimo, ze moja wiara leży to przez to co zobaczyłam sprawiło, ze pozbyłam się większosci wątpliwosci. dziewczyna przemawiała głosem nie z tego świata, miała w sobie 3x wiecej siły niż normalna dziewczyna, coś normalnie we mnie pękło

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 14:33   #2529
ImmortalLover
Zakorzenienie

CHyba bym umarła ze strachu. Już jak nam ksiądz puszczał nagrania samego nagrania dźwiękowego egzorcyzmu(na podtsaiwe tego powstał film "Egzorcyzmy Emily Rose") to miałam pietra

Zrobiłam dziśw sumie nawet więcej niż musiałam i jestem z siebie dumna

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2011-04-05, 14:46   #2530
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
CHyba bym umarła ze strachu. Już jak nam ksiądz puszczał nagrania samego nagrania dźwiękowego egzorcyzmu(na podtsaiwe tego powstał film "Egzorcyzmy Emily Rose") to miałam pietra

Emily Rose to ubarwiona historia ta dziewczyna miała inaczej na imie pewnie z tego puszczał wam odgłosy film dokumentalny tez widziałam i to własnie były takie odgłosy tylko, ze po polsku przez co nieraz było smiesznie (po niemiecku co jaki czas tez cos gadał, najczęsciej przeklinał)

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-04-05, 17:29   #2531
Finlora
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Heh, przypomina mi się nauczyciel od historii, którego mieliśmy na zastępstwie. Nawet nie wiem, czy on przygotowanie jakiekolwiek miał, czy z jakiejś łapanki do szkoły trafił, aby tylko kto miał z uczniami siedzieć.

Przychodził na lekcję, siadał za biurkiem i mówił:
- Otwórzcie se książki.
W końcu ktoś kolejny raz nie zdzierżył i zapytał:
- A gdzie se mamy otworzyć?
- Na ławce - brzmiała odpowiedź.
I tyle było. Mieliśmy siedzieć i czytać temat, a on huśtał się za biurkiem na krześle . Moja wiedza historyczna do dzisiaj jest tragiczna. zresztą, nigdy tego przedmiotu nie lubiłam
Mój był identyczny, od historii i od wosu - przychodził, kazał otworzyć podręczniki (niekoniecznie od historii - macie tam coś do odrobienia? zróbcie pracę domową, pouczcie się ), siedział chwilę przy biurku a potem wychodził zapalić Ale za to jak potem robił klasówki to łooohh, strasznie ciężko było u niego dostać czwórkę a o piątce można było pomarzyć - raz udało mi się dostać

Cytat:
Yao nadal chore . Myślałam, że to trzydniówka, ale dziś z rana znowu 39 stopni. Idziemy do lekarza, zobaczymy, co powie...

Cytat:
Za młoda jesteś Ona jakoś tak w czasach mojej podstawówki leciała

Cytat:
Ja uwielbiałam, zresztą nadal tak jest - od czegoś mam te okulary

Cytat:
byłam wczoraj na takich prawdziwych egzorcyzmach i mimo, ze moja wiara leży to przez to co zobaczyłam sprawiło, ze pozbyłam się większosci wątpliwosci. dziewczyna przemawiała głosem nie z tego świata, miała w sobie 3x wiecej siły niż normalna dziewczyna, coś normalnie we mnie pękło
Jak to na egzorcyzmach?

Cytat:
A co takiego zrobiłaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 17:33   #2532
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Emily Rose to ubarwiona historia ta dziewczyna miała inaczej na imie pewnie z tego puszczał wam odgłosy film dokumentalny tez widziałam i to własnie były takie odgłosy tylko, ze po polsku przez co nieraz było smiesznie (po niemiecku co jaki czas tez cos gadał, najczęsciej przeklinał)
No ta dziewczyna miała inaczej na imie. Chodziło mi o to,że ten film dokumentalny z odgłosami jest jakby "inspiracją" do Emily. To ja słuchałam oryginalnych głosów z napismai polskimi. Przekleństwa, te demony musiały się przedstawić i jakby przyjąć wyższość Matki Boskiej.
oglądałam też połowę "Egzorcysty" i był to jak na razie jedyny film na którym mnie tak zmuliło...

Stary 2011-04-05, 18:21   #2533
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Za młoda jesteś Ona jakoś tak w czasach mojej podstawówki leciała
Nie za młoda, ja też oglądałam tylko wtedy to w przedszkolu byłam chyba Ale szczerze powiedziawszy za dużo z niej nie pamiętam wlaśnie przez to

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 18:27   #2534
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
A co takiego zrobiłaś?
Prasówki z całego roku wydrukowałam i jakąś notatkę z wosu strzeliłam. Mój "prof" z wosu starsznie lubi dziewczyny, zwłaszcza te siedzące w pierwszych ławkach(dlatego tam teraz siedzę ), zawsze się do niego zgada itd. A jak pyta to w ogóle nie z tego co mówiliśmy na ostatniej lekcji. Dlatego się cieszę, ze pyta tyły

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
Nie za młoda, ja też oglądałam tylko wtedy to w przedszkolu byłam chyba Ale szczerze powiedziawszy za dużo z niej nie pamiętam wlaśnie przez to
Moja siostra to oglądała

Stary 2011-04-05, 18:37   #2535
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to na egzorcyzmach?
normalnie zabrałam się z moja kolezanką, która zbiera się ze znajomymi jej rodziców to w takiej wiosce w salkach katechetycznych jest, mam nadzieję, że mnie jeszcze kiedys zabiorą

Cytat:
No ta dziewczyna miała inaczej na imie. Chodziło mi o to,że ten film dokumentalny z odgłosami jest jakby "inspiracją" do Emily. To ja słuchałam oryginalnych głosów z napismai polskimi. Przekleństwa, te demony musiały się przedstawić i jakby przyjąć wyższość Matki Boskiej.
oglądałam też połowę "Egzorcysty" i był to jak na razie jedyny film na którym mnie tak zmuliło...
no tez to widziałam, ale to było na innej zasadzie, bo w filmie ona umarła za grzechy ludzkie i sama to na siebie wzięła a ta dziewczyna na egzorcyzmach której byłam wstąpiła do sekty i zawarła pakt z diabłem na czarnej mszy
no i na tych egzorcyzmach na których ja byłam to to wyglądało zupełnie inaczej, bo ten demon nie chcę wyjsc i normalnie sobie gada z ksiedzem, z ludźmi, ogólnie bywa czasem śmiesznie, bo ksiądz czasami robi z niego idiotę jakkolwiek głupio to brzmi (no i sypie się dużo więcej przekleństw niz w filmie dokumentalnym) ja cały czas próbowałam uchwycic jej wzrok, ale kiedy widziała, ze się jej przypatruje to uciekała wzrokiem, a jak ja wynosili związaną to ten demon spojrzał się na mnie i powiedział "na co się gapisz su*o" jakos mnie to nie ruszyło, czułam teki wew spokój
ogólnie niesamowite przeżycie

Nakarm pieska

Wymienię

Edytowane przez NaKrawedzi
Czas edycji: 2011-04-05 o 18:41
Stary 2011-04-05, 18:41   #2536
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
no tez to widziałam, ale to było na innej zasadzie, bo w filmie ona umarła za grzechy ludzkie i sama to na siebie wzięła a ta dziewczyna na egzorcyzmach której byłam wstąpiła do sekty i zawarła pakt z diabłem na czarnej mszy
no i na tych egzorcyzmach na których ja byłam to to wyglądało zupełnie inaczej, bo ten demon nie chcę wyjsc i normalnie sobie gada z ksiedzem, z ludźmi, ogólnie bywa czasem śmiesznie, bo ksiądz czasami robi z niego idiotę jakkolwiek głupio to brzmi
Akurat nie pamiętam, żeby ta dziewczyna zawarła pakt z diabłem. Może mówimy o czymś innym?
Dziwne z tym księdzem i nie wiedziałam,że jest to "ogólnodostępne"

Stary 2011-04-05, 18:44   #2537
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat nie pamiętam, żeby ta dziewczyna zawarła pakt z diabłem. Może mówimy o czymś innym?
Dziwne z tym księdzem i nie wiedziałam,że jest to "ogólnodostępne"
ja mówię o tej dziewczynie na której ezgozrcyzmach ja byłam
wiesz co tam było ok 10 osób (rodzina i najbliźsi znajomi) ale ogólnie może przyjsc kazdy, bo chodzi o to żeby się jak najwięcej osób modliło, tylko, ze o tym się nie mówi, mało kto o tym wie, no i gdyby nie ci ludzie to bym się tam nie dostało, bo to pół godziny samochodem na jakąś wioske

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-04-05, 18:54   #2538
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co tam było ok 10 osób (rodzina i najbliźsi znajomi) ale ogólnie może przyjsc kazdy, bo chodzi o to żeby się jak najwięcej osób modliło, tylko, ze o tym się nie mówi, mało kto o tym wie, no i gdyby nie ci ludzie to bym się tam nie dostało, bo to pół godziny samochodem na jakąś wioske
Nie wiedziałam, że dzisiaj w ogóle odprawia się egzorcyzmy i że ludzie w to wierzą
Stary 2011-04-05, 19:00   #2539
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam, że dzisiaj w ogóle odprawia się egzorcyzmy i że ludzie w to wierzą
odprawia się, też nie była świadoma, ale tam egzorcyzmy odprawiane są prawie codziennie
wierzą nie wierzą, ale jak sie usłyszy na zywo nieludzki głos i zobaczy, ze 40kg dziewczyna ma tak ogromną siłe to albo jest kosmietką albo jest opętana...
tłumaczy się to chorobą psychiczną, ale jak przez chorobę człowiek potrafi takie rzeczy to o co kaman?

Nakarm pieska

Wymienię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 19:14   #2540
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa. to się dogadałyśmy

Cytat:
odprawia się, też nie była świadoma, ale tam egzorcyzmy odprawiane są prawie codziennie
wierzą nie wierzą, ale jak sie usłyszy na zywo nieludzki głos i zobaczy, ze 40kg dziewczyna ma tak ogromną siłe to albo jest kosmietką albo jest opętana...
tłumaczy się to chorobą psychiczną, ale jak przez chorobę człowiek potrafi takie rzeczy to o co kaman?
w ogóle pewnie się twarz zmienia i całe ciało. Ja w to wierzę jakoś... Naczytałam się i naoglądałam, ale wierzę.Jednak nie zagłebiam się w to, bo się boję

Stary 2011-04-05, 19:28   #2541
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa. to się dogadałyśmy

w ogóle pewnie się twarz zmienia i całe ciało. Ja w to wierzę jakoś... Naczytałam się i naoglądałam, ale wierzę.Jednak nie zagłebiam się w to, bo się boję
nie zmienia się twarz, jedyne to żyły na czole jej nieźle wychodziły
śmiech ma przeraźliwy, taki szyderczy, ogólnie cały czas trzymają jej ręcznik na twarzy a i tak się przez 2 godziny darła, bywało juz, ze przez 5 godzin mając ręcznik na ustach krzyczała tym nieludzkim glosem

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-04-05, 19:58   #2542
'Estelle'

Cytat:

Musisz nadrobić brak wiedzy

A ja czytać lubię, tylko czasu nie mam

Cytat:
Cześć Karolina
Gdzieś polazła, jak Cię nie było i kogo wyrwałaś ???
Opowiadać tu
Cytat:
[...] a ta dziewczyna na egzorcyzmach której byłam wstąpiła do sekty i zawarła pakt z diabłem na czarnej mszy
no i na tych egzorcyzmach na których ja byłam to to wyglądało zupełnie inaczej, bo ten demon nie chcę wyjsc i normalnie sobie gada z ksiedzem, z ludźmi, ogólnie bywa czasem śmiesznie, bo ksiądz czasami robi z niego idiotę jakkolwiek głupio to brzmi (no i sypie się dużo więcej przekleństw niz w filmie dokumentalnym) ja cały czas próbowałam uchwycic jej wzrok, ale kiedy widziała, ze się jej przypatruje to uciekała wzrokiem, a jak ja wynosili związaną to ten demon spojrzał się na mnie i powiedział "na co się gapisz su*o" jakos mnie to nie ruszyło, czułam teki wew spokój
ogólnie niesamowite przeżycie
O żesz masakra normalnie... Hardkor.
Cytat:
To ja Ci powiem, że pracuję [nie bezpośrednio] z pomocnikiem egzorcysty, a do mojego szefa przychodzi też taki inny facet, który w nich uczestniczy i opowiada co nieco na ten temat. Historie są niewyobrażalne, aż się wierzyć nie chce. Ale to prawda...
I ponoć jest coraz większe zapotrzebowanie na egzorcystów. Do niedawna jakaś mała liczba księży miała takie 'uprawnienia', ale czytałam, że ich liczba wzrasta.
Niepokojące co najmniej.

Stary 2011-04-05, 20:04   #2543
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
nie zmienia się twarz, jedyne to żyły na czole jej nieźle wychodziły
śmiech ma przeraźliwy, taki szyderczy, ogólnie cały czas trzymają jej ręcznik na twarzy a i tak się przez 2 godziny darła, bywało juz, ze przez 5 godzin mając ręcznik na ustach krzyczała tym nieludzkim glosem
Ach to pewnie tylko Emily się zmieniła
okropne...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 20:19   #2544
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Ach to pewnie tylko Emily się zmieniła
okropne...
jej sie twarz zmieniała, bo ona nie jadła, nie spała, sama sobie to robiła

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:

Cześć Karolina
Opowiadać tu

To ja Ci powiem, że pracuję [nie bezpośrednio] z pomocnikiem egzorcysty, a do mojego szefa przychodzi też taki inny facet, który w nich uczestniczy i opowiada co nieco na ten temat. Historie są niewyobrażalne, aż się wierzyć nie chce. Ale to prawda...
I ponoć jest coraz większe zapotrzebowanie na egzorcystów. Do niedawna jakaś mała liczba księży miała takie 'uprawnienia', ale czytałam, że ich liczba wzrasta.
Niepokojące co najmniej.
ale teraz lubie czytac

ludzie sobie nie zdają sprawy jak wiele osób jest opętanych
nie mogę uwierzyć, ze ta dziewczyna, która normalnie funkcjonuje jak ma stycznosc z czymś zwiazanym z Bogiem nagle udaje? wariuje bo?
i zaczyna krzyczeć
"mocniej, mocniej, niech su*a cierpi"
"spier**laj z tym krzyżem, słyszysz? ten krzyz to symbol waszej klęski"
"bękarty kościoła, narodzie żydowski, żydzi"
a do księdza "ludziu"
tak mi się zapamiętało
w ogóle nie utożsami się z ludźmi

Nakarm pieska

Wymienię

Edytowane przez NaKrawedzi
Czas edycji: 2011-04-05 o 20:20
Stary 2011-04-05, 20:31   #2545
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też Dawniej pochłaniałam książkę za książką a teraz nie bardzo mam na to czas

Cytat:
Niepokojące co najmniej.
Dziwne, że o takich rzeczach się nie słyszy
Stary 2011-04-05, 20:54   #2546
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć Karolina
Opowiadać tu

Niepokojące co najmniej.
Cześć ale ja jestem cały czas tylko ze mi sie pisac nie chce, bo zanim tak wszystko pocytuje, poodpisuje to dluzo czasu zajmuje, a tak to tylko szybciochem przelece to co napisalyscie i uciekam do książek oczywiscie w teorii bardziej, bo w praktyce to roznie bywa
Myśle ze po 18 maja bede miala o wiele wiecej czasu bo narazie trzeba nadrobic 3 lata zaleglosci Już nawet nie imprezuje co tydzien (głownie przez to ze post i mało ludzi na imprezach ale cicho) Ale musze sie pochwalic, napisalam ostatnio ang na 94%
No to tyle chwalenia Nikogo nie wyrwałam ostatnio, pomijajac jedna sytuacje z autobusu ale to może pozostawmy bez komentarza

A co do egozrcyzmow itp to ja ostatnio mialam mega stracha bo mialam w nocy taka dziwna sytuacje, straszne to bylo, pies zaczął wariować, rodzice mowili ze spac nie mogli, ale mam nadzieje ze to nic takiego i ze tylko sobie wkrecam

Stary 2011-04-05, 21:28   #2547
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też Dawniej pochłaniałam książkę za książką a teraz nie bardzo mam na to czas

ludzie z którymi tam jechałam też mówili, ze o tym się nie mówi, a to źle, bo tak to może wiecej osób by się tym zainteresowało...
ale z 2 strony gdyby kościoły to rozgłaszały to byłoy to tematem kpin, tak źle i tak niedobrze

Nakarm pieska

Wymienię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 10:44   #2548
'Estelle'

Cytat:
Dokładnie. teraz mam czas na książki tylko w podróży do teściów. W domu zawsze znajdzie się co innego do roboty. Teoretycznie mogłabym wieczorem czytać, ale wtedy nadrabiam oglądanie z dekodera, a poza tym nie chcę palić światła, jak Yao śpi. Przy mojej małej lampce natomiast jest zdecydowanie za ciemno .
Cytat:
Cytat:
ludzie z którymi tam jechałam też mówili, ze o tym się nie mówi, a to źle, bo tak to może wiecej osób by się tym zainteresowało...
ale z 2 strony gdyby kościoły to rozgłaszały to byłoy to tematem kpin, tak źle i tak niedobrze
Nie mówi się, bo to generalnie taki trochę temat tabu. Drażliwy i wstydliwy. Nikt się przecież chwalił nie będzie, że ma bliską osobę opętaną przez demona . Powie w sekrecie kilku znajomym, rodzinie i tyle. Po co zyczliwe sąsiadki mają gadać
Cytat:
Cześć ale ja jestem cały czas tylko ze mi sie pisac nie chce, bo zanim tak wszystko pocytuje, poodpisuje to dluzo czasu zajmuje, a tak to tylko szybciochem przelece to co napisalyscie i uciekam do książek oczywiscie w teorii bardziej, bo w praktyce to roznie bywa
Myśle ze po 18 maja bede miala o wiele wiecej czasu bo narazie trzeba nadrobic 3 lata zaleglosci Już nawet nie imprezuje co tydzien (głownie przez to ze post i mało ludzi na imprezach ale cicho) Ale musze sie pochwalic, napisalam ostatnio ang na 94%
No to tyle chwalenia Nikogo nie wyrwałam ostatnio, pomijajac jedna sytuacje z autobusu ale to może pozostawmy bez komentarza
Gratuluję angielskiego

Dawaj historię z autobusu
To ja też Wam wtedy coś opowiem

Stary 2011-04-06, 12:22   #2549
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. teraz mam czas na książki tylko w podróży do teściów. W domu zawsze znajdzie się co innego do roboty. Teoretycznie mogłabym wieczorem czytać, ale wtedy nadrabiam oglądanie z dekodera, a poza tym nie chcę palić światła, jak Yao śpi. Przy mojej małej lampce natomiast jest zdecydowanie za ciemno .

Nie mówi się, bo to generalnie taki trochę temat tabu. Drażliwy i wstydliwy. Nikt się przecież chwalił nie będzie, że ma bliską osobę opętaną przez demona . Powie w sekrecie kilku znajomym, rodzinie i tyle. Po co zyczliwe sąsiadki mają gadać

Gratuluję angielskiego

Dawaj historię z autobusu
To ja też Wam wtedy coś opowiem
A dziękuje, farta miałam, bo troche strzelałam, ale mam nadzieje ze w maju też bedzie ponad 90%, bo trzeba jakoś nadrobić te 30% z innych przedmiotów

Ale czemu ja pierwsza?
Ale to wstyd troche Bo jak wracałyśmy z koleżanka z imprezy do domu to ja w stanie średnio trzeźwym zaczęłam coś głośno komentować (dokładniej to to, ze mnie ktoś za tyłek złapał jak wsiadałam ) i on sie odwrócił i coś do mojej koleżanki zaczął gadać, ze to niby jego kolega był czy coś, to ja wściekła powiedziałam żeby sie odwrócił bo ona nie lubi blondynow i cos tam jeszcze Wyszło generalnie tak, że to ja go zaczepiałam no i mądra koleżanka podała mu numer do mnie, bo sama podać nie chciała Wysiadł 2 przystanki wcześniej, bo chciał nas odprowadzic, generalnie śmiesznie było Zadzwonił na następny dzień, coś tam pogadaliśmy, do mc donalnda mnie zapraszał tylko, że ja wtedy odmowiłam. Generalnie sympatyczny chłopak, śmieszny taki, ale raczej nie mój typ (raczej, bo średnio pamiętam jak wyglądał) Ale jak gdyby zaproponował spotkanie to, pójde bo co mi szkodzi

Stary 2011-04-06, 14:11   #2550
Heroldin
Zakorzenienie

Witam !

Przez cały ranek nie mogłam "wejść" na Wizaż.

Cytat:
I tak jak się spodziewałam, popadało nocą. Już przesycha.
U mnie leje bez przerwy .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Yao nadal chore
Ajciu !

Cytat:
byłam wczoraj na takich prawdziwych egzorcyzmach
Wiesz zapewne, że wierzę w okultyzm, kartomancję, runy itp. Wierzę, że są ludzie, którzy posiadają zdolności, których ograniczony mózg przeciętniaków nie jest w stanie pojąć. Dlatego nazywa się te zdolności nadprzyrodzonymi. Ale w wejście czarta w osobę i egzorcyzmy nijak uwierzyć nie mogę. Jak to się mówi : wypadki bywają, że i słonie fruwają. Być może to mój ograniczony umysł stworzył te granice wiary. A wrzaski innym głosem, ogromna siła to bajki dla maluczkich. Nie takie cuda David Copperfield i Jemu podobni robić potrafią. Copperfield, o ile pamiętam, to i Wieżę Eiffla w niebyt wysłał. Ale zabawy Ci zazdroszczę. Też bym chciała. Żeby tylko takie doświadczenia w dewotyzm Cię nie wpędziły.
Ja się nie wyśmiewam. Każdy ma prawo wierzyć w co chce. Ja tylko pisze o moim stosunku do takich czarów.

Cytat:
Coś Ty ... Przecież nawet Tuskowi uwierzyli, że wyczaruje nam raj na ziemi, krainę szczęśliwości. Do dzisiaj wielu wierzy, że Wałęsa to mądry człowiek. To w inne opowieści dziwnej treści też uwierzą.

Cytat:
Ale musze sie pochwalic, napisalam ostatnio ang na 94%
Gratuluję !

Cytat:
Napisane przez niby nic
ja ostatnio mialam mega stracha bo mialam w nocy taka dziwna sytuacje
A to nie był to okres tej wzmożonej aktywności słońca ?

Cytat:
Ale jak gdyby zaproponował spotkanie to, pójde bo co mi szkodzi

Zebranie wiejskie wyjątkowo spokojnie odbyło się. Zgodnie z moimi przewidywaniami, ten kto chciał być wywyższony, poniżony został. Sołtys ten sam, tylko układ sił w radzie sołeckiej zmienił się. Czy na lepsze ?! Zobaczymy, bo dwóch oszołomów do jej grona dostało się. Ja się nie dałam wrobić. Wolę w opozycji siedzieć. Zawsze to łatwiej.

No cóż - miłego popołudnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości