|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Pojawienie się białka w moczu może, choć nie musi świadczyć o schorzeniach nerek lub dróg moczowych. Jednym z objawów tego schorzenia jest duża „pienistość moczu”. Jeśli kobieta choruje, wówczas obserwowana jest znacząca utrata białka z moczem. Wykrycie białka w moczu ciężarnej jest równocześnie wykładnikiem jednego z powikłań ciąży, jakim jest EPH-gestoza, czyli po prostu zatrucie ciążowe.
Niemniej jednak, niewielkie, śladowe ilości białka, mogą pojawić się u ciężarnej, w czasie wysokiej gorączki, pod wpływem nadmiernego wysiłku fizycznego lub przemarznięcia. W czasie ciąży, wykrycie białek w moczu może wskazywać na fizjologiczne obniżenie się nerkowego progu filtracyjnego nerek. Warto podkreślić, że pojedyncze leukocyty, czyli białka, nie powinny jeszcze wywoływać niepokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() A Tż tydzień po pierwszym zasłabnięciu zasłabł po raz drugi, w pracy (o czym dowiedziałam się od naszej techniczki) To ja uciekam, miłego wieczoru Dziewczynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy dwa dosc duze pokoje i ogromna kuchnie i jestesmy w trakcie remontu ![]() Cytat:
![]() tż u mojej mamy maluje. poszed l od razu po pracy i mna wrócic o 20. jutro chce tam siedziec do rana... zal mi go Cytat:
![]()
![]() |
#1684 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wizytę mam w poniedziałek ![]() Cytat:
![]() Nie nie jestem przeziębiona
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mam cos, co trzeba prac recznie to wrzucam do pralki i nastawiam program do delikatnych tkanin. Nigdy nic mi sie nie poniszczylo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
Paulizia 173cm a wałeczka nie widać bo się tak specjalnie ustawiam aby się rozciągnął
![]() ![]() Kwiatecek Twoja ciąża już donoszona więc nie ma większego znaczenie czy rozwarcie postępuje czy nie więc nie denerwuj się brakiem badania ![]() anula jak to szyjki już nie masz? Czy Ty chcesz agus przegonić? ![]() ddaaiissyy myślę, że mam nawet 120 ale muszę zmierzyć to Ci dokładnie napiszę ![]() atiz no u Ciebie to też pewnie kwestia najbliższego tygodnia więc takie skurczyki mogą się pojawiać ![]() moniqac – ja tylko o tych dwóch, które podawałam słyszałam więc nie pomogę ale daj znać jak sobie przypomnisz nazwę ![]() Lolka – rożek mam miękki, myślę że się przyda na początku gdy dzidzia taka malusia będzie a później jako kocyka można używać. Ochraniacz wyprałam w pralce i wyprasowałam ![]() Ollliwka – bardzo ładna waga córci ![]()
#1687 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Ty masz zły wynik krzywej, Kiara - nie, dlatego Ty powinnaś trzymać bardziej rygorystyczne normy, zdrowy człowiek (czyt, Kiara) nie mierzy sobie cukru normalnie i nawet jak się lodów nażre ![]() meżul chyba już jedzie, nie zdążyłam telefonu odebrać jak dzwonił ![]() A Zosia dziś ma ogólnie marudny dzień, ale leży już w łóżku więc czeka mnie tylko męka jej zasypiania, myślę że dam radę ![]() a jutro fryzjer ![]() ciekawe co ze mną zrobi ![]() Cytat:
Agus tylko jeden skurczybyk ????? jestem zawiedziona ![]() myślałam że CIę już zostawią albo co ... Lolka1212 ja piorę normalnie w pralce mój ochraniacz i nic się z nim nie dzieje, w sumie to dwa piorę w pralce
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-04-08 o 18:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Wtajemniczenie
|
Andziotku właśnie to już wyczytałam, a powiedz mi 1,48 to dużo czy nie? Wizytę mam w poniedziałek. Kurcze od tygodnia czuję się ociężała jak słoń i mam wrażenie, że mi się woda zatrzymuje woda, no ale żeby białko było?
![]()
![]() |
#1689 | |||
Zadomowienie
|
rób miejsce za tym drzwiami - chowam się z Tobą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a krokiety zwijam najpierw troszke żeby naszedł na farsz z dwóch pezeciwległych boków a potem zwijam - chodzi o to żeby farsz górą i dołem nie wypadł. swoja drogą... KROKIEY ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
ja nie piorę całego ochraniacza, a tylko powłoczkę z niego, bo mam ściąganą
![]() Dzisiaj dostałam maila że wysłali nam paczkę z allegro (zamawiałam pościel, materacyk do wózka i prześcieradełka), to może jutro kurier przyniesie ![]()
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy tym 30 też |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana nie denerwuj sie ![]() Cytat:
![]() do poniedzialku sie rozkrece ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
Jestem, poszlam na spacer i dopiero wrocilam, ale gorac, kupilam dzis butki sznurowane, a tu juz wieczorem mozna normlanie w klapkach, wiec wystawilam moje biale stopy
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro maz znowu wyjezdza na caly dzien, wiec akurat skoncze prasowanie ![]() Wiedze, ze niektore to juz jak na szpilkach, niedlugo beda rodzic ![]() ![]()
#1694 |
Wtajemniczenie
|
A mój TŻ wziął się za malowanie naszej ( i Pepe ) sypialni
![]() Tzn złapał taki power, że musieliśmy pojechać do Leroy Merlin po farbę, a teraz już przygotowuje sobie ściany na jutrzejsze malunki ![]() Bliżej mamy wprawdzie Castoramę, ale okazało się, że 2,5 l puszka Duluxa jest tańsza w Leroy o 17 zł. A kupiliśmy 2 puszki farby, bo jeszcze drugą na sufit, więc na pewno warto było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Wtajemniczenie
|
Jest tak:
białko w moczu 1,48 g/l proteiny (+) 30 i nie ma tu jednostek podanych ![]()
![]() |
#1696 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zaraz Was doczytam tylko blagam o jedna rzecz.
Moglybyscie ocenic moj brzuch? Wszyscy mi mowia, ze sie opuscil, a ja juz glupieje. To dopiero 34 tydzien [skonczony 33] i zaczynam sie martwic. Moze Wy bedziecie obiektywne, bo ja juz sama nie wiem ![]() Pierwsza fotka z lewej jest aktualna. Z dzisiaj. 34 33 32.jpg Bede Wam bardzo wdzieczna, bo zaczynam panikowac...
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kupiliśmy 5 l za 83zł. i wydaje mi sie ze przegiecie to było paulizia chyba sie nie obniżył.
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
Paulizia mi sie wydaje, ze nie opadl tylko jest wiekszy, spokojnie bez paranoji, bo jak tak Was czytam to tez juz skurczy sie u mnie doszukuje
![]()
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaję mi się, że jest odrobinę większy ale nie obniżył się ![]() Nie martw się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
moria, Gwiazdko chyba 92
![]() andziotko, kiara.. zeżarłam 2 pełne łychy grycana o smaku smietankowym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andziot, no to oddzwon do małża ![]() moniqac, no wlasnie zawijam jak mi napisałas i nic nie wypływa ![]() ![]() tylko cos mi sie pochrzanilo, ze jajko sie do pieczarek dodaje? I taki farsz jakis rzadki ![]() ![]() Ja tych krokietów nie zjem ![]() ![]() ![]() anulinko, taka różnica ???????? łooooooooooo a nas czeka zakup sporo fabry bo na ok jakies 200m Dzieki Ci za cynk ![]() ![]() ![]() Ale Pepus bedzie miał slicznie ![]() Paulis dla mnie po prostu urósł ale nie, ze opadł ![]() princi, ale miałaś miły dzionek i jeszcze ta pogoda ![]() ![]()
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie matrwcie się - jestem w ciąży, dziecko jest zdrowe, ma dobrą wielkość i wagę. Jak widac nie trzeba mnieć giga brzucha i przytyć 28 kg, żeby urodzić zdrowe dziecko.
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
no daisyy w koncu przewietrzylam swoje stopy po zimie
![]()
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wazne ze dziecko jest zdrowe i sie rozwija ![]() ale wielkość brzuszka na prawde jest niesamowita. rzadko spotykana i dlatego szokująca.
![]() |
#1705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się ![]() Cytat:
![]() mężul już w domu ![]() zrobiłaś mi smaka na lody (a właśnie zjadłam miskę zupy) mam w zamrażalniku algidy czekoladowe ![]() Dziewczonka to nie jest duży białkomocz, ale trzeba to ginowi pokazać, nie wiem od ilu oni reagują ... może też pojawić się przy wysiłku dużym ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-04-08 o 19:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wagowo to pewnie tylko tyle, bo ja z nadwagą startowałam 66kg/162cm więc pewnie dlatego mniej przytyłam bo mała miała z czego czerpać tłuszcz ![]() No skusiłam się na lody jak mi tego białka w moczu ubyło, bo przyznaję, że schizę miałam i na dodatek w sobotę wieczorem i w niedzielę rano upławy miały kolor taki coś kawa z mlekiem - w nocy nie spałam tylko latałam do łazienki żeby sprawdzić, czy nie krwawię, dlatego ten zeszły tydzień plus ta choroba wykończyły mnie chyba bardziej psychicznie niż fizycznie. A jeszcze jak czytałam o mimbi i pozostałych to już siebie widziałam w szpitalu - kciuki ![]()
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo my tu już taaaaaaaaakie wielkie i nieporadne ![]() i jak się popatrzy na taki zgrabny brzuszek to aż skręca ![]() nie złość się ![]() nikt nie miał nic złego na myśli ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
boże moj tż miał być o 20 a teraz mi mowi ze za godzine bedzie bo jeszcze kuchnie maluje... jutro wstaje o 4 30 do pracy o 15 wroci i od razu tam leci... on sie wykończy
![]() ![]() boże żal mi go bardzo ![]()
#1709 |
Zakorzenienie
|
Za Chiny ludowe nie nadrobię! Wpadnę potem nadrobić, albo jutro rano
![]() Chciałam tylko ogłosić, że wysyłam PW do Kocykowych Księżniczek! TAKŻE ODBIERAĆ! Wieści w 50% dobre ![]() Sprawdzam, czy żadna nie urodziła, oraz co tam u Siaśka, bo nie odpisałam mi na smsa. Ale już widzę, że Siasiek JAKO TAKO, Czarstonek daje radę ![]() BUZI! |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moze zadzwon do swojego lekarza i zapytaj co to znaczy. Bedziesz spokojniejsza!!! Cytat:
![]() Kurcze moj baldachim jest przeogromny i jest taki mieciutki... boje sie, ze po praniu bedzie sztywny... chyba, ze prawsowanko je zmiekczy ![]() Dziewczyny naprawde tylko urosl??? ![]() Kamien z serca... bo juz Tz mnie nakrecal i dzisaj kolezanka na moj widok ''o jak masz brzuch nisko'' ![]() Wam ufam najbardziej i ogromnie dziekuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.