|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Pojawienie się białka w moczu może, choć nie musi świadczyć o schorzeniach nerek lub dróg moczowych. Jednym z objawów tego schorzenia jest duża „pienistość moczu”. Jeśli kobieta choruje, wówczas obserwowana jest znacząca utrata białka z moczem. Wykrycie białka w moczu ciężarnej jest równocześnie wykładnikiem jednego z powikłań ciąży, jakim jest EPH-gestoza, czyli po prostu zatrucie ciążowe.
Niemniej jednak, niewielkie, śladowe ilości białka, mogą pojawić się u ciężarnej, w czasie wysokiej gorączki, pod wpływem nadmiernego wysiłku fizycznego lub przemarznięcia. W czasie ciąży, wykrycie białek w moczu może wskazywać na fizjologiczne obniżenie się nerkowego progu filtracyjnego nerek. Warto podkreślić, że pojedyncze leukocyty, czyli białka, nie powinny jeszcze wywoływać niepokoju. |
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() A Tż tydzień po pierwszym zasłabnięciu zasłabł po raz drugi, w pracy (o czym dowiedziałam się od naszej techniczki) To ja uciekam, miłego wieczoru Dziewczynki |
|
|
|
|
#1683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy dom piętrowy, na pięytrze mieszka moja ciotka z wujkiem, nie zbyt dobrze z nimi żyję, wiec troche mi to przytłacza cieszenie sie z mieszkania w domu. wujek ogolnie ma o wszystko pretensjem, np ze pranie sie suszy przed domem, że sie za bardzo pali w piecu, ze w nnocy chodzimy po domu i otwieramy drzwi (no straszne to musi byc jak chce mi sie siku to przeciez musze isc:P) mamy dwa dosc duze pokoje i ogromna kuchnie i jestesmy w trakcie remontu ![]() Cytat:
![]() tż u mojej mamy maluje. poszed l od razu po pracy i mna wrócic o 20. jutro chce tam siedziec do rana... zal mi go Cytat:
|
|
#1684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, że jak białko idzie w parze z ciśnieniem i obrzekami to jest źle - zatrucie ciążowe, ale ja mam bardzo niskie ciśnienie, a obrzęki praktycznie żadne (obrączkę i pierścionki nadal nosze)Wizytę mam w poniedziałek Cytat:
![]() Nie nie jestem przeziębiona
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mam cos, co trzeba prac recznie to wrzucam do pralki i nastawiam program do delikatnych tkanin. Nigdy nic mi sie nie poniszczylo. |
|
|
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia 173cm a wałeczka nie widać bo się tak specjalnie ustawiam aby się rozciągnął
Co do baldachimu to ja wrzucę na krótkie 30’minutowe pranie. Jeśli się wygniecie to przeprasuję i już Kwiatecek Twoja ciąża już donoszona więc nie ma większego znaczenie czy rozwarcie postępuje czy nie więc nie denerwuj się brakiem badania anula jak to szyjki już nie masz? Czy Ty chcesz agus przegonić? ![]() ddaaiissyy myślę, że mam nawet 120 ale muszę zmierzyć to Ci dokładnie napiszę ![]() atiz no u Ciebie to też pewnie kwestia najbliższego tygodnia więc takie skurczyki mogą się pojawiać moniqac – ja tylko o tych dwóch, które podawałam słyszałam więc nie pomogę ale daj znać jak sobie przypomnisz nazwę Lolka – rożek mam miękki, myślę że się przyda na początku gdy dzidzia taka malusia będzie a później jako kocyka można używać. Ochraniacz wyprałam w pralce i wyprasowałam Ollliwka – bardzo ładna waga córci
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ty masz zły wynik krzywej, Kiara - nie, dlatego Ty powinnaś trzymać bardziej rygorystyczne normy, zdrowy człowiek (czyt, Kiara) nie mierzy sobie cukru normalnie i nawet jak się lodów nażre to nie wie ile ma po godzinie, a pewnie nie raz więcej niż 120 ... meżul chyba już jedzie, nie zdążyłam telefonu odebrać jak dzwonił A Zosia dziś ma ogólnie marudny dzień, ale leży już w łóżku więc czeka mnie tylko męka jej zasypiania, myślę że dam radę ![]() a jutro fryzjer ![]() ciekawe co ze mną zrobi ![]() Cytat:
Agus tylko jeden skurczybyk ????? jestem zawiedziona ![]() myślałam że CIę już zostawią albo co ... Lolka1212 ja piorę normalnie w pralce mój ochraniacz i nic się z nim nie dzieje, w sumie to dwa piorę w pralce
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-04-08 o 18:41 |
||
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziotku właśnie to już wyczytałam, a powiedz mi 1,48 to dużo czy nie? Wizytę mam w poniedziałek. Kurcze od tygodnia czuję się ociężała jak słoń i mam wrażenie, że mi się woda zatrzymuje woda, no ale żeby białko było?
|
|
#1689 | |||
|
Zadomowienie
|
rób miejsce za tym drzwiami - chowam się z Tobą
.Cytat:
.Cytat:
.a krokiety zwijam najpierw troszke żeby naszedł na farsz z dwóch pezeciwległych boków a potem zwijam - chodzi o to żeby farsz górą i dołem nie wypadł. swoja drogą... KROKIEY .Cytat:
skąd ja to znam.
|
|||
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie piorę całego ochraniacza, a tylko powłoczkę z niego, bo mam ściąganą
Dzisiaj dostałam maila że wysłali nam paczkę z allegro (zamawiałam pościel, materacyk do wózka i prześcieradełka), to może jutro kurier przyniesie
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy tym 30 też |
|
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana nie denerwuj sie ![]() Cytat:
do poniedzialku sie rozkrece
|
||
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, poszlam na spacer i dopiero wrocilam, ale gorac, kupilam dzis butki sznurowane, a tu juz wieczorem mozna normlanie w klapkach, wiec wystawilam moje biale stopy
musialam pospacerowac, bo wpierw poszlam na lody pozniej jeszcze spotkalam kolezanke i poszlam na drinka bezalkoholowego rzecz jasna no i kolezanka mi glowe suszyla odnosnie znieczulenia zewnatrzoponowego, ze ona by sobie go nie zrobila, bo wiadome ze porod to trzeba cierpiec hmm dziwnie stereotypowe podejscie![]() Jutro maz znowu wyjezdza na caly dzien, wiec akurat skoncze prasowanie Wiedze, ze niektore to juz jak na szpilkach, niedlugo beda rodzic
|
#1694 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój TŻ wziął się za malowanie naszej ( i Pepe ) sypialni
Tzn złapał taki power, że musieliśmy pojechać do Leroy Merlin po farbę, a teraz już przygotowuje sobie ściany na jutrzejsze malunki ![]() Bliżej mamy wprawdzie Castoramę, ale okazało się, że 2,5 l puszka Duluxa jest tańsza w Leroy o 17 zł. A kupiliśmy 2 puszki farby, bo jeszcze drugą na sufit, więc na pewno warto było |
|
|
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest tak:
białko w moczu 1,48 g/l proteiny (+) 30 i nie ma tu jednostek podanych
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zaraz Was doczytam tylko blagam o jedna rzecz.
Moglybyscie ocenic moj brzuch? Wszyscy mi mowia, ze sie opuscil, a ja juz glupieje. To dopiero 34 tydzien [skonczony 33] i zaczynam sie martwic. Moze Wy bedziecie obiektywne, bo ja juz sama nie wiem Pierwsza fotka z lewej jest aktualna. Z dzisiaj. 34 33 32.jpg Bede Wam bardzo wdzieczna, bo zaczynam panikowac...
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest duzy i sliczny |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kupiliśmy 5 l za 83zł. i wydaje mi sie ze przegiecie to było paulizia chyba sie nie obniżył.
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia mi sie wydaje, ze nie opadl tylko jest wiekszy, spokojnie bez paranoji, bo jak tak Was czytam to tez juz skurczy sie u mnie doszukuje
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaję mi się, że jest odrobinę większy ale nie obniżył się Nie martw się |
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
moria, Gwiazdko chyba 92
andziotko, kiara.. zeżarłam 2 pełne łychy grycana o smaku smietankowym i cooo ?? i Wam sie pochwale ! cukier 102 Andziot, no to oddzwon do małża ![]() moniqac, no wlasnie zawijam jak mi napisałas i nic nie wypływa thx tylko cos mi sie pochrzanilo, ze jajko sie do pieczarek dodaje? I taki farsz jakis rzadki Ja tych krokietów nie zjem wyszedł o 9 !! co za facet.................. ile mozna pracowac.. ale Ty pewnie go rozumiesz anulinko, taka różnica ???????? łooooooooooo a nas czeka zakup sporo fabry bo na ok jakies 200m Dzieki Ci za cynk ![]() ![]() Ale Pepus bedzie miał slicznie ![]() Paulis dla mnie po prostu urósł ale nie, ze opadł Nie stresuj się Skarbuś princi, ale miałaś miły dzionek i jeszcze ta pogoda
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie matrwcie się - jestem w ciąży, dziecko jest zdrowe, ma dobrą wielkość i wagę. Jak widac nie trzeba mnieć giga brzucha i przytyć 28 kg, żeby urodzić zdrowe dziecko.
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
no daisyy w koncu przewietrzylam swoje stopy po zimie
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wazne ze dziecko jest zdrowe i sie rozwija ![]() ale wielkość brzuszka na prawde jest niesamowita. rzadko spotykana i dlatego szokująca.
|
|
#1705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się Cytat:
![]() mężul już w domu ![]() zrobiłaś mi smaka na lody (a właśnie zjadłam miskę zupy) mam w zamrażalniku algidy czekoladowe ![]() Dziewczonka to nie jest duży białkomocz, ale trzeba to ginowi pokazać, nie wiem od ilu oni reagują ... może też pojawić się przy wysiłku dużym ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-04-08 o 19:42 |
||
|
|
|
#1706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wagowo to pewnie tylko tyle, bo ja z nadwagą startowałam 66kg/162cm więc pewnie dlatego mniej przytyłam bo mała miała z czego czerpać tłuszcz No skusiłam się na lody jak mi tego białka w moczu ubyło, bo przyznaję, że schizę miałam i na dodatek w sobotę wieczorem i w niedzielę rano upławy miały kolor taki coś kawa z mlekiem - w nocy nie spałam tylko latałam do łazienki żeby sprawdzić, czy nie krwawię, dlatego ten zeszły tydzień plus ta choroba wykończyły mnie chyba bardziej psychicznie niż fizycznie. A jeszcze jak czytałam o mimbi i pozostałych to już siebie widziałam w szpitalu - kciuki za wszystkie, które musiały trafić do szpitala.
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo my tu już taaaaaaaaakie wielkie i nieporadne i jak się popatrzy na taki zgrabny brzuszek to aż skręca nie złość się nikt nie miał nic złego na myśli ... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
boże moj tż miał być o 20 a teraz mi mowi ze za godzine bedzie bo jeszcze kuchnie maluje... jutro wstaje o 4 30 do pracy o 15 wroci i od razu tam leci... on sie wykończy
tym bardziej ze jutro chce tam cała noc robić boże żal mi go bardzo
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Za Chiny ludowe nie nadrobię! Wpadnę potem nadrobić, albo jutro rano
![]() Chciałam tylko ogłosić, że wysyłam PW do Kocykowych Księżniczek! TAKŻE ODBIERAĆ! Wieści w 50% dobre ![]() Sprawdzam, czy żadna nie urodziła, oraz co tam u Siaśka, bo nie odpisałam mi na smsa. Ale już widzę, że Siasiek JAKO TAKO, Czarstonek daje radę BUZI! |
|
|
|
#1710 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moze zadzwon do swojego lekarza i zapytaj co to znaczy. Bedziesz spokojniejsza!!! Cytat:
![]() Kurcze moj baldachim jest przeogromny i jest taki mieciutki... boje sie, ze po praniu bedzie sztywny... chyba, ze prawsowanko je zmiekczy ![]() Dziewczyny naprawde tylko urosl??? Kamien z serca... bo juz Tz mnie nakrecal i dzisaj kolezanka na moj widok ''o jak masz brzuch nisko'' Wam ufam najbardziej i ogromnie dziekuje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

mamy dom piętrowy, na pięytrze mieszka moja ciotka z wujkiem, nie zbyt dobrze z nimi żyję, wiec troche mi to przytłacza cieszenie sie z mieszkania w domu. wujek ogolnie ma o wszystko pretensjem, np ze pranie sie suszy przed domem, że sie za bardzo pali w piecu, ze w nnocy chodzimy po domu i otwieramy drzwi (no straszne to musi byc jak chce mi sie siku to przeciez musze isc:P) 

Czekamy na Ciebie fasolko

.

za wszystkie, które musiały trafić do szpitala.
w ruchu i 150 przy względnym bezruchu, ale ginka mówi, że jeszcze w normie.