Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 19:24   #1561
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Witam Was =))) robicie Mi ochotę na kupowanie ciuszków, a chciałam zacząć dopiero po 20 tygodniu =))) mam za Sobą dzień kujona: od około 11 do teraz się uczyłam (a i tak nie pamiętam już czego) =/// w międzyczasie miałam wizytę u gina i jest wszystko okej, ale muszę duuuuuuużo pić (mam kompletnie odwodniony organizm. Ostatnio zmuszam się do wypicia przynajmiej dwóch szklanek dziennie). Następna wizyta na 11 maja (dzień przed urodzinkami) =)))

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Zaczynam w poniedziałek zdrowy tryb życia: ćwiczenia (mam od mamy książkę z ćwiczenia dla ciężarnych) i zdrowe odżywianie =))) w ciągu miesiąca przytyłam prawie dwa kilo =/// dzidzi ma 101 mm, a główka 3 cm (musiałam się pochwalić) =))) he he
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:54   #1562
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =))) robicie Mi ochotę na kupowanie ciuszków, a chciałam zacząć dopiero po 20 tygodniu =))) mam za Sobą dzień kujona: od około 11 do teraz się uczyłam (a i tak nie pamiętam już czego) =/// w międzyczasie miałam wizytę u gina i jest wszystko okej, ale muszę duuuuuuużo pić (mam kompletnie odwodniony organizm. Ostatnio zmuszam się do wypicia przynajmiej dwóch szklanek dziennie). Następna wizyta na 11 maja (dzień przed urodzinkami) =)))

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Zaczynam w poniedziałek zdrowy tryb życia: ćwiczenia (mam od mamy książkę z ćwiczenia dla ciężarnych) i zdrowe odżywianie =))) w ciągu miesiąca przytyłam prawie dwa kilo =/// dzidzi ma 101 mm, a główka 3 cm (musiałam się pochwalić) =))) he he
DzastaW gratuluję udanej wizyty i dużego dzidziusia
Ja też miałam zamiar ćwiczyć, ale jakoś nie mogę się zmobilizować
Co do przybierania kg to mi gin powiedział, że norma jest mniej więcej 1 kg-1,5 na miesiąc, więc u Ciebie wszystko oki

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:16   #1563
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Wczoraj moje dziecko w zażartej dyskusji z ojcem wypaliło:
" Tato, bo Ty nie wiesz jak trzeba traktować kobiete w ciąży "(mowa była oczywiście o mnie )

co do klubiku też się zgadzam z Malgosią i z dziewczynami
groszek witaj i znów Lublin
poza tym na frytki mam ochotę przez Was
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:18   #1564
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam spotaknie dziewczyn mam nadzieję że relację zdadzą
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Ślązaczki pewnie jeszcze siedzą i sobie plotkują, fajnie hehe, szkoda że ja sama jestem ze swojego terenu i nie mam się z kim spotkać
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Zazdraszczam Ślązaczkom - na pewno świetnie się bawią Jutro prosimy o recenzje Ja też jestem sama z mojego terenu - wszędzie do Was daleko Ale dobrze, że przynajmniej na forum możemy sobie pogadać

Oo widzę, że pierwsza wróciłam Fajnie było, ale zdjęć żadnych
Przez wizytę się spóźniłam ale babeczki wyrozumiałe I nie macie pojęcia ale o ciąży mówiłyśmy bardzo mało Tyle z mojej strony, resztę zostawiam dziewczynom

Po mojej wizycie tak: płeć potwierdzona na 100% CHŁOPAK, rośnie elegancko, ginek pomierzył główkę, brzuch, kość udową, sprawdził serduszko i wyszło wszystko w normie a nawet troszkę do przodu Niestety mój test na glukozę wyszedł trochę za wysoki i muszę do kolejnej wizyty żyć bez słodyczy i powtórzyć test Podobno mam minimalny przyrost wagi Toxo też do powtórki bo miałam oba ujemne.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:20   #1565
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Natka, to super
Ciekawe co mi wyjdzie z glukozą

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:24   #1566
81gosia
Zadomowienie

Zaczynam się załamywać
Zawalili mnie robotą z pracy - końca nie widać i pilnie do jutra rana muszę wysłać bo inwestor ma dzień otwarty i chce nowe mieszkania sprzedawać a przed wczoraj dużo zmian wprowadziliśmy i nie ma nowych kart katalogowych.
Wszystko by było ok gdyby nie to, że mój mąż chrapie mi za plecami. Walnął się na kanapie jakieś 2h temu i nic go nie obchodzi, a ja głodna jestem i nie mam czasu zrobić sobie jeść. W domu bałagan, a jutro mamy gości - ja od rana pracuję pewnie do 14 mi się zejdzie. Ciekawe czy on posprząta. Pewnie znowu na szybko wszystkie papiery wwalę do pudła jak zwykle i potem będzie czekać to tak do usłanej. A wszystko przez to że wczoraj grał w klubie do 2 w nocy. Normalnie mu zakaz wprowadzę i opiłuję teścia za namawianie go do grania w zastępstwie. Całą noc za 50zł a na drugi dzień jest nie przytomny
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:28   #1567
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Natka super, nieźle z tą glukozą

Dziewczyny chyba wszsytkie Lejdis oglądają

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 20:29   #1568
agnyska81
Zakorzenienie

Też już jestem w domu Ponadrabiam jutro, bo lekko padam na twarz
Dziewczyny, jak to Ślązaczki - fajowe Bardzo szybko czas przeleciał, można by siedzieć dużo dłużej. Nie było to na pewno nasze ostatnie spotkanie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:30   #1569
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

TŻ mnie wkurzył i jest mi strasznie przykro i cche mi sie ryczeć
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:35   #1570
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Przez wizytę się spóźniłam ale babeczki wyrozumiałe I nie macie pojęcia ale o ciąży mówiłyśmy bardzo mało Tyle z mojej strony, resztę zostawiam dziewczynom

Po mojej wizycie tak: płeć potwierdzona na 100% CHŁOPAK, rośnie elegancko, ginek pomierzył główkę, brzuch, kość udową, sprawdził serduszko i wyszło wszystko w normie a nawet troszkę do przodu Niestety mój test na glukozę wyszedł trochę za wysoki i muszę do kolejnej wizyty żyć bez słodyczy i powtórzyć test Podobno mam minimalny przyrost wagi Toxo też do powtórki bo miałam oba ujemne.
Natka gratuluję udanej wizyty i potwierdzonego chłopaczka A dużo miałaś podwyższoną glukozę?
Fajnie że spotkanie się udało, ale proszę o szerszą relację

Mam pytanko do mam doświadczonych Czy np takie śpiworki do spania http://allegro.pl/spiworek-do-spania-i1560515439.html są użyteczne, sprawdzają się? czy lepiej przykrywać kołderką czy kocykiem? Bo mi się wydaje, że fajna rzecz, ale ja zielona w tych sprawach

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
caroline nie denerwuj się, ach Ci faceci

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-04-15, 20:40   #1571
aa2
Zakorzenienie

hej
jestem i ja
spotkanie udane, kobity przesympatyczne
pochłonełysmy pyszne nalesniki z owocami i bita smietaną he he , ja sie zasłodziłam ale było pyszne
no i jak Natalia już wspomniała mało rozmawiałyśmy o ciąży he he

PS a ogólnie to wszystkie kobity to fajne laseczki

ja dziś stoczyłam walkę w umawianiu sie do poradni chorób zakaźnych na nfz to terminy sa bardzo odległe przy 6-7 przychodni sie po prostu poryczałam do telefonu i wygarnełam babie mimo ze ona niewinna co o tym myśle , ja w ciązy chce zeby mi wszystko wytłumaczono a oni mi termin za pół roku albo na 2012 dają przeciez ja wczesniej urodzę, no i umówiłam sie prywatnie bo przeciez z nfz to sramat nie wiem po co opłacam składki

Cytat:
Napisane przez moniczkak Pokaż wiadomość
Hej
Ja się nie udzielam na forum, tylko Was podczytuję. W pierwszym wątku nieśmiało próbowałam się włączyć, ale potem miałam ciężkie dni (z toxo) i przestałam, bo nie miałam sił pisać. Teraz tylko czytam i nie planowałam się odzywać, ale może raźniej będzie Aa2, jak będzie wiedziała że nie jest sama. Też właśnie przechodzę toksoplazmozę- zrobiłam badania na własną rękę (dzięki Wam, bo to Wy dużo pisałyście o tym badaniu i postanowiłam zrobić sama prywatnie). No i 4 tygodnie temu otrzymałam "wyrok": toxoplazmoza. Igg bardzo wysokie, Igm niższe ale dodatnie. Potem testy na awidność, mnóstwo stresu, przerażenia, płaczu... Teraz już mam względny spokój- staram się nie myśleć. Więc Aa2- nie denerwuj się tak strasznie, bo ten stres bardziej może zaszkodzić niż toxo. Acha! Wbrew temu co się wydaje, toxo nie jest tak rzadkie jakby się wydawało. Na wątku mam listopad/ grudzień (tych po nas) też jest dziewczyna z toxo. Dowiedziała się w tym tygodniu i też jest zrozpaczona. Wiem, wiem, że to marna pociecha, ale jakoś tak raźniej jak się wie że nas tu jest więcej z takim problemem.
Więc Aa2- głowa do góry! Będzie dobrze.
hej dzięki za słowa otuchy , mam nadziee ze wyjdzie że ta toxo była przed ciążą, mam nadzieje

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
co się stało? wiem, że to się łatwo mówi a trudniej robi, ale niestety trzeba wysłuchać, powiedzxieć dobrze mamo i zrobić swoje, bo inaczej zamęczą człowieka

ale wam fajnie z tym spotkaniem bawcie się dobrze

skąd się tacy biorą...jakby conajmniej łaskę robiła, że pracuje

brrrr...współczuję aż mnie ciary przeszły i wszystko mnie swędzi

wiesz Asia, ja nie jestem ekspertem, ale się trochę intersowałam immunologią z racji studiów. NIe sugeruj się za bardzo tym co tu napiszę, ale jak na me oko, to ty już przeszłaś tą toxo, niedawno, być może nawet w ciąży, albo niedługo przed. IgM moim zdaniem juz spadło i za miesiąc pewnie juz bedzie poniżej 0,5. Lekarz pewnie ci zaleci zrobienie tzw. awidności zeby zobaczyć jak stare było zakażenie. Ale antybiotyki wyłykaj oczywiscie, żeby dobić gada a na jak długo masz ten antybiotyk przepisany?

ide na obiad potem dokończę odpisywać [/QUOTE]

łykam tablety i własnei mam nadzieje ze wczesnie zareagowalismy jakby co , najlepiej jakby sie okazało ze zła[pałam dawno a to jakas końcówka no ale tu musze poczekac na wynik badania

Cytat:
Napisane przez groszek85 Pokaż wiadomość
Witajcie Śmiechotki
Pozwolę sobie do was dołączyc

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Kończę 11 tc. Na I USG idę dopiero we wtorek. Termin mam na 26.10.
Hmm, nie wiem co mam na początek napisac, żeby było zwięźle i na temat...

P.S. mój TZ musi zrobic "c z kreseczką" na klawiaturze, zniknęło nam, także sorki za jego brak.
witaj u nas gratuluje dzidziulka

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Też już jestem w domu Ponadrabiam jutro, bo lekko padam na twarz
Dziewczyny, jak to Ślązaczki - fajowe Bardzo szybko czas przeleciał, można by siedzieć dużo dłużej. Nie było to na pewno nasze ostatnie spotkanie
to fakt ze w sumie mogłyśmy siedzieć dalej gdyby nie powroty do domu
My z Aga miałyśmy najdalej

Cytat:
oj a co sie stało, ni epłakusiaj
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 20:44   #1572
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Natka, to super
Ciekawe co mi wyjdzie z glukozą
Naprawdę polecam nie jeść żadnych słodyczy dzień przed

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Zaczynam się załamywać
Zawalili mnie robotą z pracy - końca nie widać i pilnie do jutra rana muszę wysłać bo inwestor ma dzień otwarty i chce nowe mieszkania sprzedawać a przed wczoraj dużo zmian wprowadziliśmy i nie ma nowych kart katalogowych.
Wszystko by było ok gdyby nie to, że mój mąż chrapie mi za plecami. Walnął się na kanapie jakieś 2h temu i nic go nie obchodzi, a ja głodna jestem i nie mam czasu zrobić sobie jeść. W domu bałagan, a jutro mamy gości - ja od rana pracuję pewnie do 14 mi się zejdzie. Ciekawe czy on posprząta. Pewnie znowu na szybko wszystkie papiery wwalę do pudła jak zwykle i potem będzie czekać to tak do usłanej. A wszystko przez to że wczoraj grał w klubie do 2 w nocy. Normalnie mu zakaz wprowadzę i opiłuję teścia za namawianie go do grania w zastępstwie. Całą noc za 50zł a na drugi dzień jest nie przytomny
O matko, współczuję Obudź chłopa, niech ci kanapki zrobi

Cytat:
Natka super, nieźle z tą glukozą

Dziewczyny chyba wszsytkie Lejdis oglądają
ja oglądam ale to nie przeszkadza mi w siedzeniu na wizażu

Cytat:
Rycz, czasami pomaga

Cytat:
Natka gratuluję udanej wizyty i potwierdzonego chłopaczka A dużo miałaś podwyższoną glukozę?
Dziękuję Właśnie nie dużo ale jednak, bo norma jest do 140 po godzinie od wypicia glukozy, a ja miałam 147 Trochę lipa teraz bo mam nie jeść w ogóle słodyczy, unikać ziemniaków i białego pieczywa

Dominik

Martynka
Stary 2011-04-15, 20:45   #1573
81gosia
Zadomowienie

dziś mamy jakiś dzień złości jak widzę

ja właśnie doszłam do kresu jak mi kierownik budowy 5 minut temu przysłał smsa jak tam jego katalogi - no chyba go pogięło na prywatny nr i o tej porze. : pala: ma przerąbane i powiem mu to w przyszłym tygodniu prosto w oczy

Aż obudziłam męża i kazałam zrobić kolację bo jestem głodna.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:53   #1574
minio1984
Zadomowienie

Natka ja to nie jadłam słodyczy ze 3 dni przed badaniem Ale z tych rzeczy to za ziemniakami nie przepadam, pieczywo jem przeważnie ciemne a słodycze to jem czasami, musi mnie najść już bardzo ochota, to mogę się z Tobą zamienić na wyniki

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-04-15, 20:59   #1575
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka ja to nie jadłam słodyczy ze 3 dni przed badaniem Ale z tych rzeczy to za ziemniakami nie przepadam, pieczywo jem przeważnie ciemne a słodycze to jem czasami, musi mnie najść już bardzo ochota, to mogę się z Tobą zamienić na wyniki
Bardzo chętnie się zamienię bo ja to wszystko lubię i jem Mam nadzieję, że ten wynik jakiś zafałszowany będzie i nie będzie problemu później.

Dominik

Martynka
Stary 2011-04-15, 21:07   #1576
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo chętnie się zamienię bo ja to wszystko lubię i jem Mam nadzieję, że ten wynik jakiś zafałszowany będzie i nie będzie problemu później.
Czytałam, że przy następnym teście glukozy 75 g jak wynik wyjdzie dobrze, to znaczy że nie ma się cukrzycy ciążowej. Także trzymam kciuki żeby wynik wyszedł w porządku

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-04-15, 21:10   #1577
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam, że przy następnym teście glukozy 75 g jak wynik wyjdzie dobrze, to znaczy że nie ma się cukrzycy ciążowej. Także trzymam kciuki żeby wynik wyszedł w porządku
Dziękuję
Ktoś się upominał o moje aktualne zdjęcie - zapraszam na klubik

Dominik

Martynka
Stary 2011-04-15, 21:13   #1578
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
A widzisz przy następnym badaniu będzie ok zobaczysz
lecę pędzę

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:25   #1579
mucka21
Rozeznanie

widzę że temat o cukrzycy, w tym filmie dziś co oglądałam mówili że przy cukrzycy trzeba zmniejszyć ilość węglowodanów to chyba nie tyczy się tak typowo słodyczy, jak dieta nie pomaga to przepisuje tabletki lekarz

wrzuciłam swoje zdjęcia do klubu (bez brzuszka bo nie mam go)
i się doigrałam... mąż zobaczył wasze brzuszki i wasze tygodnie i mówi tak:
"ale brzuszki jakbyś taki miała to bym go ciągle dotykał" później, parę zdjęć potem powiedział " ty jesteś okropna bo nie chcesz mi takiego brzuszka wyhodować!"
wszystkie brzuszki super, zazdraszczam bardzo
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 21:45   #1580
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest jesczze jeden problem... Zawsze wydaje mi się, że kiedyś mi się to przyda i szkoda mi komus oddać czy nawet sprzedać. Tym bardziej, że tylko z tym zachodu a nie zawsze się sprzeda a za wystawienie aukcji coś tam się płaci nie?
oja ja tez taki chomik "przydasiowy" jestem
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Archinta i Mooonik dzięki za odzew. Bloker się niestety u mnie nie sprawdza, choć w lecie używam, a Lirene właśnie sobie chcialam kupić, ale akurat nie znalazłam tego co chciałam. Stanęło na Ingrid za cale 15 zł . Aż się boję

Przyszedł wózek (wczoraj poprosiłam o wysyłkę, a dziś mam go już u siebie). Wielka paka, ale nie otwieram. Boję się (nie pytajcie czego, trudno mi sprecyzować, najbardziej jednak rozczarowania) i czekam na małża (jeszcze z 1,5 godz).

Aha! I właśnie wszamałam drugą porcję pierogów z borówkami:s lina:. A co, raz się żyje.
Pierogi - z borówkami?????? Skąd Ty masz takie cudo??????

Jak się nowy szpachel sprawdza? I czemu blokery u Ciebie nie sprawdzają?? Ten filtr co zapodałam- nie jest całkiem blokerem- ja się lekko przez niego opalam Ale też nie powtarzam aplikacji tak jak jest to zalecane
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
No właśnie chciałam swój pokazać ale niestety nie zasługuje na klub bo dziewczyna która nim zarządza stwierdziła że mnie nawet na liście nie ma a jestem nawet z rozpoznaną płcią. Ale jakoś to przeżyję
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dziewczynka, pewnie się za mało udzielam i to taka kara
Kochana- żadna kara, ale już były tu rozmowy o prywatności , trollach, ludzkiej wścibskości. Nie gniewaj się To nie jest tez kwesta zasługiwania lub nie tylko nabrania pewności co do danej osoby,ze nie nabruździ nam w bardzo prywatnych odsłonach.
ja np. jestem raczje mało wylewna do obcych, a ostatnio pozwoliłam sobie bardzo uzewnętrznić- nie chciałabym by ktoś sobie czytał i potem komentował ze znajomymi itp. Małgosia ma ciężkie zadanie ale dzielnie ją wspieramy i nawet same potrafimy jej pomóc wskazać kto naszym zdaniem mógłby już dostać zapro.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Oj nie denerwuj się. Chcemy uniknąć sytuacji kiedy do klubu wchodzi wiele osób które mało się udzielają, zaraz znikną a jak wiadomo kluby to raczej takie miejsce gdzie czasami - lub z czasem będziemy chciały się wypłakać pożalić i fajnie aby było to w gronie osób które znamy więc pewnie dlatego Poudzielasz się i po karze

Cytat:
Zdenerwowałam się ! żalisz się na forum że jakaś "dziewczyna" która nim zarządza nie chce Cię zaprosić , ojej
Kurcze my tam pokazuje swoje twarze, swoje intymne zdjęcia! Nie o to chodzi że nie zasłużyłaś, ale wiele dziewczyn napisze dwa posty chce nas pooglądac bo tak jest fajnie, kogoś pooglądać!

Wiesz postąpiłaś nie fajnie, żaląc się na forum. Spodziewałam się takiej sytuacji prędzej czy później!

Zasłużyłaś czy nie zasłużyłaś, udzielaj się częściej , poznajmy Cię, a nie żalisz się, że jestem taka zła bo Cię nie zaprosiłam.
Większość z nas która jest na klubie udziela się od pierwszych stron pierwszej cześci!

Sory ale się wkurzyłam.
Nie lubię tego typu zachowań.

Oczywiście masz rację ale nie lubię nagabywania na forum! Staram się jakoś utrzymać prywatność dziewczyn! taka jest idea klubu!
Dziewczyny stanowczo stwierdzily że chcą bym zapraszała osoby udzielające się
Klub nie jest jakąś elitarną grupą, tam mamy ociupinkę prywatności!

Aż mi się ciśnienie podniosło
Jesteśmy z Tobą - nie ciśnieniuj się bo Ci nie wolno

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Dziękuję Moim zdaniem powinnas powtórzyc badania.... Jak czytałam ostatnio o toxo, to częsciej mozna zarazic się od mięsa lub źle umytych owoców niż od kota...
Dokłądnie> Koty bardzo rzadko sieją toxo do środowiska!
Cytat:
" Tato, bo Ty nie wiesz jak trzeba traktować kobiete w ciąży "(mowa była oczywiście o mnie )

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
wiecie co....z tym udzielaniem się to jest takie na dwa razy - wy dziewczyny, które udzielacie się najwięcej jesteście wszystkie w domu, nie pracujecie...a niestety jak się pracuje, to człowiek poczyta chętnie, coś tam skrobnie, ale już żeby odpisać każdemu i to jeszcze tak, żeby być widocznym - czyli kilka razy dziennie to nie jest takie proste....
Danika ale to tez nie chodzi o ilość, ale jakość i te zaufanie... wiadomo bardzo subiektywna sprawa ale nie ma co się denerwować. Do domu tez od razu obcej osoby nie zaprosisz...
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:51   #1581
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
widzę że temat o cukrzycy, w tym filmie dziś co oglądałam mówili że przy cukrzycy trzeba zmniejszyć ilość węglowodanów to chyba nie tyczy się tak typowo słodyczy, jak dieta nie pomaga to przepisuje tabletki lekarz

wrzuciłam swoje zdjęcia do klubu (bez brzuszka bo nie mam go)
i się doigrałam... mąż zobaczył wasze brzuszki i wasze tygodnie i mówi tak:
"ale brzuszki jakbyś taki miała to bym go ciągle dotykał" później, parę zdjęć potem powiedział " ty jesteś okropna bo nie chcesz mi takiego brzuszka wyhodować!"
O węglowodanach też mówił, ale powiedział, że narazie spróbujemy odstawić słodycze, ziemniaki i biały chleb, a po drugim teście zobaczymy co dalej

Aa i jeszcze mi się przypomniało - mówiłam mu, że czasami mam wysokie tętno i powiedział, że spróbować z magnezem, potasem, a jak się często powtarza takie powyżej 100 to koniecznie iść do lekarza ogólnego.

Dominik

Martynka
Stary 2011-04-15, 21:53   #1582
minio1984
Zadomowienie

Dziewczynki film się skończył i idę do łóżeczka bo już mnie łamie spanko
Kolorowych snów

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-04-15, 21:54   #1583
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Dopiero wróciłam do domu. Studia. Jutro i w niedziele powtórka Kręgosłup mnie boli, nie mogę tam wysiedzieć Dzis mam ogólnie zły dzień....

Cytat:

..uciekam sprzątac, dopiero teraz ide pochować kurtki i płaszcze zimowe, może w końcu zrobi sie ciepło?
hmmm jakie madre dziecko gratulacje dla rodziców

Cytat:
Co do interesowania się ciążą mam podobną sytuacje, niby teściowa nie jest kłótliwą osobą, ale jej zainteresowanie ciążą jest zerowe.Ani nie pogratulował, nawet nie zapytał na kiedy mam termin-zero, jakby ten temat nie dotyczył jej przyszłego wnuka, tylko kogoś obcego.
We wtorek pierwszy raz(od 5 miechów! ) zapytała się jak po wizycie u lekarza-przeżyłam szok, nie wiedziałam czy jej mądrze czy głupio odpowiedzieć...
.. najlepiej podejść do takich osób z dystansem lub olać, bo nerwy nic dobrego nie dadzą,chociaż wiem że czasami sie nie da
hmm u mnie tata ma gdzieś moją ciążę - jak urodze to pewnie powie - o masz dziecko

nie mam mamy więc jego zainteresowanie byłoby miłe, ale cóż... duzo by opowiadać, ale nie na forum. Nie jest wesoło, oj nie...

Cytat:
Zdenerwowałam się ! żalisz się na forum że jakaś "dziewczyna" która nim zarządza nie chce Cię zaprosić , ojej
Kurcze my tam pokazuje swoje twarze, swoje intymne zdjęcia! Nie o to chodzi że nie zasłużyłaś, ale wiele dziewczyn napisze dwa posty chce nas pooglądac bo tak jest fajnie, kogoś pooglądać!

Wiesz postąpiłaś nie fajnie, żaląc się na forum. Spodziewałam się takiej sytuacji prędzej czy później!

Zasłużyłaś czy nie zasłużyłaś, udzielaj się częściej , poznajmy Cię, a nie żalisz się, że jestem taka zła bo Cię nie zaprosiłam.
Większość z nas która jest na klubie udziela się od pierwszych stron pierwszej cześci!

Sory ale się wkurzyłam.
Nie lubię tego typu zachowań.

Oczywiście masz rację ale nie lubię nagabywania na forum! Staram się jakoś utrzymać prywatność dziewczyn! taka jest idea klubu!
Dziewczyny stanowczo stwierdzily że chcą bym zapraszała osoby udzielające się
Klub nie jest jakąś elitarną grupą, tam mamy ociupinkę prywatności!

Aż mi się ciśnienie podniosło
czasami najlepiej wytłumaczyć ręcznie Sama jestem tu nowa, ale popieram Was i rozumiem. Też chętnie pochwaliłabym się swoim brzuszkim i podpatrzała Wasze -ale znam zasady i wasze argumenty są .... logiczne i tyle.

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
a ja zjadłam obiad a teraz mam deserek- winogronka mniaaamii

a mi też Kiciulcowy opis się podoba. genialny!
po 1 - ja też winogronka ( z lidla hahahha)
po 2 - opis genialny, padłam jak przeczytałam pierwsz raz!!!

Cytat:
Witajcie Śmiechotki
Pozwolę sobie do was dołączyc

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Kończę 11 tc. Na I USG idę dopiero we wtorek. Termin mam na 26.10.
Hmm, nie wiem co mam na początek napisac, żeby było zwięźle i na temat...

P.S. mój TZ musi zrobic "c z kreseczką" na klawiaturze, zniknęło nam, także sorki za jego brak.

Witamy napisz coś o sobie

Cytat:

gratuluje wizyty, widać męskie statystyki sie potwierdzaja i rządzą faceci fajnie, ze maluszek zdrowy

Cytat:
ooo nie jestem sama! witaj w klubie....

ja sie z moim tak pokłóćiłam, ze szok. Tłumacze mu co mne boli, ale jak do sciany - on nie rozumie i pyta sie czemu płacze..... Szkoda mi nerwów, ale co ja zrobie, ze jak sie nie popłaczę to mi nie przejdzie.... hmmmm szkoda maluszka wrrr!!!

Cytat:
Mam pytanko do mam doświadczonych Czy np takie śpiworki do spania http://allegro.pl/spiworek-do-spania-i1560515439.html są użyteczne, sprawdzają się? czy lepiej przykrywać kołderką czy kocykiem? Bo mi się wydaje, że fajna rzecz, ale ja zielona w tych sprawach

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

caroline nie denerwuj się, ach Ci faceci

też kupiłam sobie podobny śpiworek. Przyda sie, zeby maluszek sie nie odkrywał

zamówiłam sukienkę http://www.happymum.pl/sklep3/index....a_pom=sukienki
z mężem idziemy w maju na imprezę firmową, potem mam absolutorium i obronę... dlatego pozwoliłam sobie na taki drogi zakup. Przyszła dziś - i szału nie ma.... Jutro pokaże sie siostzre i zobaczymy co powie bo ja mam dzis humor na wszystko NIE

uciekam powtórzyć materiał na jutrzejsze zaliczenie.

dół
dolina
deprecha

aaaa.... dobrej i spokojnej nocy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-04-15 o 21:59
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:17   #1584
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
babcia męża z całą trójką swych dzieci w ostatni dzień w polu robiła. w sumie wiecie, termin mam na 17.09 akurat na wykopki

a moja babcia to mi mówiła - zachodź w ciążę jak najszybciej, a jakie było uzasadnienie? im człowiek starszy tym mniej mu się chce

a w ogóle jeszcze jedną historię wam powiem o mojej babci i o tym jak to dawniej było - babcia ma 87 lat. dziadek był od niej 6 lat starszy. jak się pobrali ona miała 18 lat, a dziadek był już doświadczony. wziął jakąś książkę o anatomii, pokazał babci kto, co ma, wytłumaczył na czym świat stoi . babcia Ślązaczka cieszyńska więc mówi do mnie, że czuła sie jakby ja ktoś "po pysku prał" tak jej wstyd było. ale dziadek nie omieszkał dodać trochę swojego do tego wszystkiego - w pierwszą noc było okej, wiadomo starali się o dziecko. a drugiej nocy mówi - to dziś robimy nóżki, trzeciej - dziś raczki, czwartej - główkę itp, itd. babcia mówi, że tylko przypierwszym dziecku dała się tak wkopać - kobitki w szpitalu po porodzie ją uświadomiły. zawsze mnie ta historia rozwala

Ale masz luźną babcię,że takie rzeczy opowiada. moja w życiu by się na to nie zdobyła!!!
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Zobaczycie ze watek sie tez wykruszy jak juz urodzimy dzieciaczki....

Na watku mojego 2-latka pozostało juz tylko koło 8-10 mamusiek
A było nas tak duzo jak teraz tutaj
Juz po pierwszych 2-3 miesiach znikło z watku wiecje niz połowa
a z czasem reszta tez przestala sie udzielac....
No i doszło nam kilka mamusiek jak juz mialysmy dosc spore dzieciaczki...
aaaaa- nie strasz!!!! Mi jesteście i będziecie potrzebne

Cytat:
Chciałabym już miec widoczny brzuszek...
jeszcze do niedawna, mało co nie dostałam załamania nerwowego z powodu strachu przed porodem, myślałam tylko o tym...zaczęłam czytac forum o porodach dziewczyny wszystko ładnie opisały i już się nie boję. Teraz martwię się o to, żeby mały groszek były zdrów jak rybka. Szkoda, że nie ma na to przepisu
Czeee
Ja tez jeszcze w miare płaska jestem- potem pewnie jeszcze będziemy tęsknić jak nas bębenek przytłoczy
Cytat:
Oo widzę, że pierwsza wróciłam
Fajnie było, ale zdjęć żadnych

Alez się rozpisałaś o spotkaniu
Jeszcze raz gratulacje księgowego
Następnym razem przed badaniem glukozy to poza słodyczami strzel sobie kilka dni dietkę z produktami o niskim indeksie glikemicznym
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Zaczynam się załamywać
Zawalili mnie robotą z pracy - końca nie widać ...

Cytat:
Co zrobił Dawaj go tu!!!
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej ja dziś stoczyłam walkę w umawianiu sie do poradni chorób zakaźnych na nfz to terminy sa bardzo odległe przy 6-7 przychodni sie po prostu poryczałam do telefonu i wygarnełam babie mimo ze ona niewinna co o tym myśle , ja w ciązy chce zeby mi wszystko wytłumaczono a oni mi termin za pół roku albo na 2012 dają przeciez ja wczesniej urodzę, no i umówiłam sie prywatnie bo przeciez z nfz to sramat nie wiem po co opłacam składki
wrrr- kpina jakaś !!!!!!

Cytat:
Dziękuję
Nie ktoś tylko ja Zaraz zmienię Ci komenta
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość

później, parę zdjęć potem powiedział " ty jesteś okropna bo nie chcesz mi takiego brzuszka wyhodować!"

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
zamówiłam sukienkę http://www.happymum.pl/sklep3/index....a_pom=sukienki
z mężem idziemy w maju na imprezę firmową, potem mam absolutorium i obronę... dlatego pozwoliłam sobie na taki drogi zakup. Przyszła dziś - i szału nie ma.... Jutro pokaże sie siostzre i zobaczymy co powie bo ja mam dzis humor na wszystko NIE

uciekam powtórzyć materiał na jutrzejsze zaliczenie.

dół
dolina
deprecha

aaaa.... dobrej i spokojnej nocy
Na zdjęciu wzglada fajnie
3mam kciuki za jutro!!!

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Jak mi się w końcu wieczorem nie chce spać to wszystkie już uciekły No nic- trza chyba przerzucić się na tv
Stary 2011-04-15, 22:18   #1585
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
gratuluje wizyty, widać męskie statystyki sie potwierdzaja i rządzą faceci fajnie, ze maluszek zdrowy
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Alez się rozpisałaś o spotkaniu
Jeszcze raz gratulacje księgowego
Następnym razem przed badaniem glukozy to poza słodyczami strzel sobie kilka dni dietkę z produktami o niskim indeksie glikemicznym

Nie ktoś tylko ja Zaraz zmienię Ci komenta
No bo chcę żeby inne dziewczyny się wykazały
Teraz mam właśnie takie zalecenie dietowe i mam nadzieję, że pomoże Jakoś optymistycznie jestem nastawiona

Ojoj wybacz, ale fotka i tak specjalnie dla Ciebie

Dominik

Martynka
Stary 2011-04-15, 22:23   #1586
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

No bo chcę żeby inne dziewczyny się wykazały
Teraz mam właśnie takie zalecenie dietowe i mam nadzieję, że pomoże Jakoś optymistycznie jestem nastawiona

Ojoj wybacz, ale fotka i tak specjalnie dla Ciebie
A robiłyscie jakies foty?? Ta dietka jest bardzo skuteczna, ale trzeba sie w nia wczuc

No jakoś dedykacji pod zdjęciem nie widze
Stary 2011-04-15, 22:25   #1587
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A robiłyscie jakies foty?? Ta dietka jest bardzo skuteczna, ale trzeba sie w nia wczuc

No jakoś dedykacji pod zdjęciem nie widze
Miałam aparat ale jakoś nie wyszło żeby zrobić jakąś fotę Może następnym razem

Dobranoc

Dominik

Martynka
Stary 2011-04-15, 22:28   #1588
archinta
Zakorzenienie

Oj Ty niedobra

Kolorowych snów
Stary 2011-04-15, 22:49   #1589
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Oj ja też źle sypiam od tygodnia mniej więcej. Ból w krzyżu... po prostu mnie wykręca. Muszę się nauczyć spać na boku, wiem, że na plecach nie wolno, ale przed ciążą lubiłam tak spać i w nocy i tak się zawsze budzę na plecach
Stary 2011-04-15, 23:01   #1590
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

i
Ja spiworka nie mialam ale duzo mam na forum mialo i chwaliło...
te co nie mialy czesto sie skarzyły ze dzieci sie rozkopuja lub zakopuja w nocy
W tym Alan...Tylko on zaczal sie rozkopywac dosc pozno (a rano zimne raczki i nozki)
No ale wiem ze juz było za pozno na spiworek.. Do tego trzeba dziecko przezwyczaic...
Czyli najlepiej od poczatku sie na niego zdecydowac lub nie....
Mysle ze rzecz w miare przydatna aczkolwiek nie jest niezbedna

Cytat:

aaaaa- nie strasz!!!! Mi jesteście i będziecie potrzebne

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Jak mi się w końcu wieczorem nie chce spać to wszystkie już uciekły No nic- trza chyba przerzucić się na tv

Nie strasze...Tak jest ze potem jak juz sa dzidzioki to kazda z nimi siedzi..
Zazwyczaj sie zaglada jak ma sie pytania....
Nie powiem bo sa mamy ze pojawiaja sie codziennie od poczatku ale
mozna je policzyc na palcach u jednej reki niestety....

Co do cukrzycy w ciazy to jestem na bierzaco bo moja kolezanka
(co na dniach ma rodzic) ma ja własnie....

W sumie z dzidziolem wszystko ok...
Musiala sie po prostu torturowac i dietowac cała ciąze
(bo jak sie nie dietuje to dziecko rosnie gigantycznych rozmiarów
i ogólnie moze miec problemy- no ale jak sie przestrzega diety to wszystko jest ok)
Ta moja kolezanka ma taki przyzat którym sie nakułuwa i to jej mierzy
poziom cukru.... Mierzy tak sobie po kazdym posiłku i wszystko zapisuje
Ma tam jakies normy i musi sie kontrolowac zeby cukier gwałtownie nie spadał i nie wzrastal... Nie je wcale słodyczy i ogólnie cukru (słodzi słodzikiem)
Nawet owoców nie moze za duzo jesc bo po tym jej cukier za duzo wzrastal...
Je pieczywo razowe ale tez mało... Makarony , ryz jak juz je to tak jakby pól porcji..
Ogólnie kazdy posiłek jest dosc ubogi... Powiedziala mi ze cała ciaze jest głodna
biedaczka bo jak sie za duzo naje nawet dietetycznego jedzenia to tez cukier wzrasta...:brzyd al: Plus tego ze przytyła tylko 5 kg w całej ciazy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości