Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 17:28   #1531
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Ciekawe jak tam spotaknie dziewczyn mam nadzieję że relację zdadzą

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:30   #1532
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
HEJ
Ja na razie tak na szybko. Miałam małą awarię neta i dopiero teraz mogłam zajrzeć do Was
Mam już wyniki badań, wyszły w normie, w sumie na granicy minimum ale w normie. Test na obciążenie glukozą też , max wynosi 140mg%, a ja miałam 128
Byłam u fryzjera i wyszłam z nową fryzurką i kolorkiem. Zrobiłam się na blondi, a i mama kupiła mi bluzkę ciążową w lidlu, bardzo fajna, kolorek fioletowy w kwiatuszki, ale rozmiary są zawyżone, ja mam najmniejszy 36/38 a i tak duży się wydawał
Idę Was nadrabiać, bo od wczoraj napisałyście 11 stron
to fajnie masz też bym chciała mieć tą glukozę już za sobą

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:32   #1533
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
teraz będzie post pochwalny na temat spodni z lidla są normalnie rewelacyjne, nic brzuszka nie ugniata ale jak już któraś pisała, są okropnie długie... chyba z 10 cm będę musiała skrócić, a wzrostu jestem raczej średniego...
A mogę zapytać ile masz wzrostu? Bo zastanawiam się właśnie czy jutro nie jechać do Lidla bo tak zachwalacie te ciuszki i w ogóle Tylko ja wysoka jestem i zazwyczaj ciężko mi dobrać dresy z odpowiednią długością tak żeby nie były za krótkie - a piszecie, ze one strasznie długie są to może by były akurat na mnie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a w ogóle jeszcze jedną historię wam powiem o mojej babci i o tym jak to dawniej było - babcia ma 87 lat. dziadek był od niej 6 lat starszy. jak się pobrali ona miała 18 lat, a dziadek był już doświadczony. wziął jakąś książkę o anatomii, pokazał babci kto, co ma, wytłumaczył na czym świat stoi . babcia Ślązaczka cieszyńska więc mówi do mnie, że czuła sie jakby ja ktoś "po pysku prał" tak jej wstyd było. ale dziadek nie omieszkał dodać trochę swojego do tego wszystkiego - w pierwszą noc było okej, wiadomo starali się o dziecko. a drugiej nocy mówi - to dziś robimy nóżki, trzeciej - dziś raczki, czwartej - główkę itp, itd. babcia mówi, że tylko przypierwszym dziecku dała się tak wkopać - kobitki w szpitalu po porodzie ją uświadomiły. zawsze mnie ta historia rozwala
Doooobre pomysłowy dziadek

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:34   #1534
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Nie będę się udzielała na siłę bo wyjdzie na to że tylko na klubie mi zależy a tak nie jest
Jak chcesz...
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
wiecie co....z tym udzielaniem się to jest takie na dwa razy - wy dziewczyny, które udzielacie się najwięcej jesteście wszystkie w domu, nie pracujecie...a niestety jak się pracuje, to człowiek poczyta chętnie, coś tam skrobnie, ale już żeby odpisać każdemu i to jeszcze tak, żeby być widocznym - czyli kilka razy dziennie to nie jest takie proste....
Skąd wiesz? Ja np. studiuję i często siedzę na uczelni tyle samo co osoba na etacie, ale akurat lubię tutaj zaglądać w wolnym czasie, czasami nawet na okienku z biblioteki. Nikt nikogo nie zmusza, ale wiele z nas mimo pracy/ uczelni czy też dzieci jest w stanie tu zaglądać, napisać cokolwiek. Bycie w klubie to nie żadne wyróżnienie, ale myślę że z czasem trwania wątku i naszych ciąży będziemy się zżywały coraz bardziej, dzieliły ze sobą problemami, szczęściami i nie zawsze będziemy chciały aby widziały to osoby które są nam w sumie "obce".

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-04-15 o 17:36
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:40   #1535
kellysss
Zakorzenienie

Zobaczycie ze watek sie tez wykruszy jak juz urodzimy dzieciaczki....

Na watku mojego 2-latka pozostało juz tylko koło 8-10 mamusiek
A było nas tak duzo jak teraz tutaj
Juz po pierwszych 2-3 miesiach znikło z watku wiecje niz połowa
a z czasem reszta tez przestala sie udzielac....
No i doszło nam kilka mamusiek jak juz mialysmy dosc spore dzieciaczki...

Stary 2011-04-15, 17:47   #1536
groszek85
Raczkowanie

Witajcie Śmiechotki
Pozwolę sobie do was dołączyc

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Kończę 11 tc. Na I USG idę dopiero we wtorek. Termin mam na 26.10.
Hmm, nie wiem co mam na początek napisac, żeby było zwięźle i na temat...

P.S. mój TZ musi zrobic "c z kreseczką" na klawiaturze, zniknęło nam, także sorki za jego brak.
groszek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:53   #1537
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek85 Pokaż wiadomość
Witajcie Śmiechotki

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

P.S. mój TZ musi zrobic "c z kreseczką" na klawiaturze, zniknęło nam, także sorki za jego brak.

witam

Cos mi sie wydaje ze jakos zle policzylas sobie tygodnie
(chyba liczysz je od zapłodnienia)
Ja ma termin na 21.10 i dzis skonczylam 13 tyg. czyli zaczełam 14 tydz.
U Ciebie to chyba jest 13 tydz.. ( dokładnie 12tydz. i 2 dni)
Jak to sobie obliczalas ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 17:54   #1538
danika
Zakorzenienie

witaj Groszku napisz coś o sobie

Cotynato nie mam najmniejszego zamiaru się z tobą przezbywać

Kellysss chyba dobrze policzyłam "esy" z tym wykruszaniem się wątków to tak jak z przyjaźniami ze szkoły czy ze studiów - część ludzi trzyma się razem przez dziesiątki lat, a reszta, no cóż, każdy ma swoje życie, swoją drogę i spotykają się co 10 lat na rocznicę matury

a właśnie, przyjaźnicie się nadal z ludzmi ze szkoły? my mamy taką super licealną paczkę, też nas zostało w sumie 10 osob + dołączyły nasze drugie połówki. I tak regularnie, co tydzien, dwa spotykamy się w 6-8 osób, a na jakieś swięta czy dlugie weekendy jak się wszyscy zjadą to się zbiera 20 sztuk plus jedyne na razie dzieciątko
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:55   #1539
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

http://www.eioba.pl/a/1zn/dlaczego-f...sa-tak-smaczne coś o frytkach z maca... ale to nie zmienia faktu że jestem głodna i mam ochote na frytki!
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:00   #1540
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
nie wypada? a co miałabym zrobić jeśli nie stać by mnie było na to by dać tyle kasy, iśc i ukraść? Moim zdaniem takie podejście jest troche nie teges
a to każdy tak po 500 zł dawał? Jeśli tak to niezły interes te chrzciny
Acelinka mnie też to wkurza,szczególnie, że 500 zł to połowa mojej pensji ale już nie chcieliśmy się z teściową kłucic, a inni goście to w sumie dali trochę prezentów, reszta kasę i raczej tak 100 zl, 200zł chyba

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
jeju jak mnie mały w środku zaczepia ale nie widzę wybrzuszeń, ale cały czas go czuję, założyłam czarny pas , może mu ciemno
Ale masz fajnie, u mnie w brzuszku jeszcze cisza niestety, mam nadzięję, że maluszek się jeszcze rozkręci

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki
U mnie też w lidlu tylko niebieska była bluzka

Mam atak mrówek w domu! szał pał jak rano wstałam, mąż mnie budził aż bo nie wiedział co robić .... Skubane z pod tarasu sobie jakąś dziurkę znalazły, i przez salon, pokój i kuchnie dotarły do przepokoju gdzie stały śmieci! Ale to kilkadziesiąt, szok! Posypałam proszkiem do pieczenia i zobiłam inwazję ciapem ale czegoś takiego nie widziałam jeszcze, jeszcze mrówki na 1 pietrze ? No nic , znacie coś skutecznego na mrówki ?
Małgosiu w poprzednim mieszkaniu w wieżowcu na 11 pietrze mieliśmy atak mrówek faraonek, były wszędzie, w chlebie, cukrze, w każym jedzeniu, we wszystkich szafach i musieli wzywać ze spółdzielni specjalna ekipę od robali i w każdym mieszkaniu psikać jakimiś preparatami, na poczatku było spoko, ale powróciły bo okazało się, że w jednym mieszkaniu nie psikali i powróciły i od nowa psikali, ale na szczęście później był spokój

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej mam dziś sajgon w pracy bo muszę sie wyrobić zeby wyjśc wczesniej , bo chce podjechac do tej poradni chorób zakaźnych

odezwę sie wieczorem
a ktoś pytał o moje wyniki a wiec tak:
IgG 190,9 IU/ml wyszło na plusie
ujemny: <1.0
dodatni: >lub=30.0
watpliwy: 1.0-30.0

IgM 0,68 -wyszło na plusie
ujemny: <0.500
dodatni: >lub=0.600
watpliwy:0,500-0.599

tak jak teraz patrze na te wyniki to w tym drugim zeby było dobrze pownno wyjść ujemnie, mi do wyniku ujemnego mało brakuje bo dodatni jest od0.6 a ja mam 0.68 to moze nie jets tak xle???
Aa2 jak spojrzałam na twoje wyniki, to poszukałam swoich i wyszło mi, że mam do Twoich bardzo podobnie, tylko u mnie są inne granice normy, ale ja mam takie:
kl. IgG 101,00 a norma wyniku dodatniego to od 8,00
kl IgM 0,984 i mi wyszedł wątpliwy, bo ujemny jest poniżej 0,900, a dodatni od 1,100,
Badania robiłam w styczniu i mój gin powiedział, że to oznacza, że przeszłam wcześniej toxo i nie zalecił żadnych antybiotyków ani innych badań, na tych moich badaniach jest interpretacja wyniku i pisze, że jesli jest tylko pojedynczy wynik dodatni to wskazuje wyłącznie na kontakt z pasożytem w przeszłości. mam we wtorek wizytę to muszę dopytać mojego gina, bo i ja zaczynam się martwić
Bianeczka super ciuszki kupiłaś ja jak nie poznałam eszcze płci to mam chyba jakąś blokadę na kupowanie ciuszków, bo nawet mnie nie ciągnie na oglądanie na all

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:00   #1541
cotynato
Zakorzenienie

Ale ja też nie chciałam się kłócić. Po prostu chciałam pokazać że można połączyć pracę/uczelnię z wizażem

Kupiłam telefon i jestem zła. Nie ma karty pamięci, nie wiem jak połączyć z kompem a przecież ciemna nie jestem ale jest jeden plus, zebrałam się i obcięłam paznokcie i pomalowałam żeby łatwiej mi było z tym ekranem. A zbierałam się wcześniej chyba 2 tygodnie, każdy miał już inną długość

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 18:02   #1542
groszek85
Raczkowanie

Chciałabym już miec widoczny brzuszek...
jeszcze do niedawna, mało co nie dostałam załamania nerwowego z powodu strachu przed porodem, myślałam tylko o tym...zaczęłam czytac forum o porodach dziewczyny wszystko ładnie opisały i już się nie boję. Teraz martwię się o to, żeby mały groszek były zdrów jak rybka. Szkoda, że nie ma na to przepisu
Stary 2011-04-15, 18:05   #1543
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
kwestia tego czy w moim przypadku rogal zalatwi sprawe, nie moge spac ani na jednym, ani na drugim boku bo mi dretwieja rece i ramiona i jest strasznie niewygodnie, z kolei jak spie na plecach to tez srednio bo dzidzi sie wtedy rusza i czuje jak sie przewraca i jemu jest pewnie niewygodnie, jak sobie pomysle ze jeszcze sie bede musiala przemeczyc do porodu to.
A ja myślałam że wczoraj i dziś po prostu przygniotłam sobie rękę nad ranem, a tu widzę, że Wy też tak macie.
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
. Mieszkam z moimi rodzicami i zawsze ja byłam od wszystkiego, a teraz widzę różnicę i jak o mnie dbają
ja miałam tak jakieś 7 lat jak mieszkałam sama z mamą, teraz jest mąż to trochę pomaga.
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Wiecie ja wcześniej przez całe życie nigdy w macdonaldzie nie byłam. Pierwszy raz poszłam kilka msc temu. Wzięliśmy na wynos. Jak spróbowałam tych frytek to jadłam jak taki wygłodniały psiak. Z nosem w opakowaniu. Do tej pory o nich myślę. Ale bardzo dobrze, że maca nie ma u mnie w mieście bo to byłaby zbyt wielka pokusa
a ja się cieszę że mam po drodze z pracy do domu. Jak wyjadę i widzę że czeka mnie jazda w korkach to sobie kupuję frytki albo frytkowe łódeczki i trochę zaspokajam głód.
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Ja jem bułkę z szynką i....majonezem... masakra:P
jaka? ja do tego dodaję jeszcze ogórka kiszonego i czasem żółty ser. Tylko od kilku lat zamieniłam majonez na Sos Tatarski Mikado z LIDLA - mniej tłusty i tyle syfów mi nie wywala na twarzy. Chyba sobie zaraz zrobię akurat mam świeże bułki i wendlinkę.

Dziś miałam dzień z truskawkami aż szok, że w kwietniu można je już kupić po 6zł za kilo. Zawsze o tej porze po 12 były.

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
A mogę zapytać ile masz wzrostu? Bo zastanawiam się właśnie czy jutro nie jechać do Lidla bo tak zachwalacie te ciuszki i w ogóle Tylko ja wysoka jestem i zazwyczaj ciężko mi dobrać dresy z odpowiednią długością tak żeby nie były za krótkie - a piszecie, ze one strasznie długie są to może by były akurat na mnie
ja mam 160cm i za długie z 10-15cm (nawet 36/38) ale wzięłam na zapas 40 bo to 36/38 wydało mi się już ciasne, ale i tak są super
za to pasy 36/38 sporo za duę ale akurat jak będzie cieplej w maju będą jak znalazł.

groszek85 - witamy
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-04-15 o 18:08
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:07   #1544
danika
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam 164 cm, i tak z 7-8 cm mam podwinięte, to wtedy są do ziemi. Ale ten najmniejszy rozmiar 36-38 jest dość luzny (normalnie noszę 38).

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ale ja też nie chciałam się kłócić. Po prostu chciałam pokazać że można połączyć pracę/uczelnię z wizażem

Kupiłam telefon i jestem zła. Nie ma karty pamięci, nie wiem jak połączyć z kompem a przecież ciemna nie jestem ale jest jeden plus, zebrałam się i obcięłam paznokcie i pomalowałam żeby łatwiej mi było z tym ekranem. A zbierałam się wcześniej chyba 2 tygodnie, każdy miał już inną długość
ja nawet nie wiem czy mój telefon wogóle można podłączyć do kompa pewnie tak, ale nigdy nie potrzebowałam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:07   #1545
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

a w ogóle jeszcze jedną historię wam powiem o mojej babci i o tym jak to dawniej było - babcia ma 87 lat.
pomysłowy dziadek

Cytat:
Napisane przez groszek85 Pokaż wiadomość
Witajcie Śmiechotki

witaj
a "c z kreseczką" się robi jak i inne ś,ą,ę przecież --> c+alt

Cytat:
ja się jutro muszę zająć paznokciami, każdy żyje swoim życiem

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 18:13   #1546
81gosia
Zadomowienie

Nie śmiejcie się ze mnie ale mam wrażenie, że mi dziś brzuszek podrósł
wczoraj chodziłam w dżinsach które były luźne, dziś rano jeszcze było ok. Teraz siedzę przy kompie od jakiejś 15.00 i mam rozpięte żeby się nie zgniatać. Chwilę temu musiałam wyjść z domu i ... nie dałam rady zapiąć spodni Raczej mnie nie rozniosło, bo miałam małe rozwolnienie i wszystko ze mnie zleciało. Po takiej akcji mi zwykle maleje brzuch, a tu się powiększył. Ale zobaczymy jutro rano, bo rano mam zwykle najmniejszy.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:15   #1547
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Nie śmiejcie się ze mnie ale mam wrażenie, że mi dziś brzuszek podrósł
wczoraj chodziłam w dżinsach które były luźne, dziś rano jeszcze było ok. Teraz siedzę przy kompie od jakiejś 15.00 i mam rozpięte żeby się nie zgniatać. Chwilę temu musiałam wyjść z domu i ... nie dałam rady zapiąć spodni Raczej mnie nie rozniosło, bo miałam małe rozwolnienie i wszystko ze mnie zleciało. Po takiej akcji mi zwykle maleje brzuch, a tu się powiększył. Ale zobaczymy jutro rano, bo rano mam zwykle najmniejszy.
Mnie to już nic nie zdziwi. Ja w nocy wstałam po picie i oczywiście look w lustro bo jak by inaczej i miałam taki brzuchol że aż mnie zatkało. Dzisiaj rano wstaję i już mniejszy. Dużo chyba zależy od ustawienia dziecka, tego co zjadłyśmy itp. bo mi co chwilę zmienia wielkość

Wymianka.
Stary 2011-04-15, 18:22   #1548
groszek85
Raczkowanie

mooonik alt z c nie działa, jak widzisz na inne literki działa, a na c nie, już kiedyś nam się tak zrobiło... no ale nie ważne:P
Stary 2011-04-15, 18:28   #1549
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ja się jutro muszę zająć paznokciami, każdy żyje swoim życiem
A ja już miałam takie piękne paznokcie i co? Obgryzłam wczoraj trzy paznokcie przez sen i mam co drugi kikut w ogóle ja nie wiem co ze mną jest normalnie (w sensie na jawie) nigdy nie obgryzałam paznokci a przez sen co jakiś czas mi się zdarzy - przez to nigdy nie mogę mieć przez dłuższy czas ładnych i długich paznokci Dodam tylko, że płyny typu "gorzki paluszek" na mnie nie działają, a próbowałam już takich rzeczy jak np zaklejanie paznokci plastrami na noc - to jak byłam młodsza ale i tak za którymś razem przegryzłam, raz nawet tipsa przez sen zmasakrowałam

[QUOTE=danika;26391201]ja mam 164 cm, i tak z 7-8 cm mam podwinięte, to wtedy są do ziemi. Ale ten najmniejszy rozmiar 36-38 jest dość luzny (normalnie noszę 38).
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
ja mam 160cm i za długie z 10-15cm (nawet 36/38) ale wzięłam na zapas 40 bo to 36/38 wydało mi się już ciasne, ale i tak są super
za to pasy 36/38 sporo za duę ale akurat jak będzie cieplej w maju będą jak znalazł.
Dzięki dziewczynki To w takim razie te dresiaki powinny być na mnie dobre na długość - mam 174 cm

groszek85
- witaj w naszym mamusiowym gronie!

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 18:29   #1550
minio1984
Zadomowienie

Cytat:

Cotynato ty obcięłaś, a ja staram się zapuścić, bo zawsze miałam kruciaki i to takie miękkie, łamiące się, a przeczytałam, że w ciąży włosy i paznokcie są zdrowsze i mocniejsze to staram się zapuścić ale kurczę nic z tego, i tak sie pierony łamią ehhh

Groszek85 witamy

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-04-15, 18:30   #1551
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

anetika przez sen?! WOW! Pierwsze słyszę Ja w nocy szczękam zebami to się chyba nazywa bruksizm. Może obgryzanie paznokci przez sen tez ma jakąś nazwę?
Stary 2011-04-15, 18:31   #1552
groszek85
Raczkowanie

Nie zgadniecie co właśnie jem???:P
makaron z serkiem homo z lidla, z ogórkiem i serdelkiem + sól i pieprz
Stary 2011-04-15, 18:32   #1553
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

a ja sobie smaże ziemniaczki
Stary 2011-04-15, 18:34   #1554
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
A ja już miałam takie piękne paznokcie i co? Obgryzłam wczoraj trzy paznokcie przez sen i mam co drugi kikut w ogóle ja nie wiem co ze mną jest normalnie (w sensie na jawie) nigdy nie obgryzałam paznokci a przez sen co jakiś czas mi się zdarzy - przez to nigdy nie mogę mieć przez dłuższy czas ładnych i długich paznokci Dodam tylko, że płyny typu "gorzki paluszek" na mnie nie działają, a próbowałam już takich rzeczy jak np zaklejanie paznokci plastrami na noc - to jak byłam młodsza ale i tak za którymś razem przegryzłam, raz nawet tipsa przez sen zmasakrowałam

przez sen nie słyszałam o czymś takim jeszcze
jak Ty to robisz? nic nie czujesz???

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:39   #1555
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
a ja sobie smaże ziemniaczki
ooo, chodzę i szukam inspiracji, zrobię sobie mega ambitnie frytki z ziemniaka , dzięki

Wymianka.
Stary 2011-04-15, 18:42   #1556
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

do usług chyba sobie za mocno doprawiłam papryką... Ale co tam
Stary 2011-04-15, 18:44   #1557
anetika
Rozeznanie

Cytat:
anetika przez sen?! WOW! Pierwsze słyszę Ja w nocy szczękam zebami to się chyba nazywa bruksizm. Może obgryzanie paznokci przez sen tez ma jakąś nazwę?
ja zębami nie zgrzytam - jeszcze jak byłam mała lunatykowałam, teraz zdarza mi się gadać przez sen, płakać i oczywiście obgryzać pazury Co do obgryzania przez sen to szczerze nie zmam pojęcia czy ma to jakąś nazwę Może jakie "obgryzadztwo nocne" Wiele osób którym mówię, ze obgryzam paznokcie przez sen mi nie wierzy lub się dziwi - nawet mój małż na początku myślał, że pewnie w dzień obgryzam a "zwalam" na to, że niby przez sen, do czasu gdy sam nie zobaczył - teraz trzaska mnie po łapach jak usłyszy że obgryzam ale to i tak mało daje

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
przez sen nie słyszałam o czymś takim jeszcze
jak Ty to robisz? nic nie czujesz???
Nic nie czuję - rano budzę się patrze na ręce a tam kikuty po paznokciach i gdzieniegdzie jakieś reszki znajduję na łóżku Masakra - wiem

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2011-04-15, 18:51   #1558
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Ciekawe... Nigdy sie nie spotkałam z czyms takim Mnie też mąż w nocy stuka jak słyszy, ze szczękam :P

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Idę jeść i Lejdis oglądać bo za 10 min się zaczyna a szczerze mówiąc nigdy tego filmu nie oglądałam A polecałyście ostatnio
Stary 2011-04-15, 19:03   #1559
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe... Nigdy sie nie spotkałam z czyms takim Mnie też mąż w nocy stuka jak słyszy, ze szczękam :P

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Idę jeść i Lejdis oglądać bo za 10 min się zaczyna a szczerze mówiąc nigdy tego filmu nie oglądałam A polecałyście ostatnio
caroline film jest super!!!! Obejrzyj koniecznie
Ja siedzę sama w domku, mąż poszedł na 2 zmianę i się nudzę, pojdę sobie jakies jedzonko naszykować i też obejrzę Lejdis
Ślązaczki pewnie jeszcze siedzą i sobie plotkują, fajnie hehe, szkoda że ja sama jestem ze swojego terenu i nie mam się z kim spotkać

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-04-15, 19:13   #1560
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
caroline film jest super!!!! Obejrzyj koniecznie
Ja siedzę sama w domku, mąż poszedł na 2 zmianę i się nudzę, pojdę sobie jakies jedzonko naszykować i też obejrzę Lejdis
Ślązaczki pewnie jeszcze siedzą i sobie plotkują, fajnie hehe, szkoda że ja sama jestem ze swojego terenu i nie mam się z kim spotkać
Też polecam film
Zazdraszczam Ślązaczkom - na pewno świetnie się bawią Jutro prosimy o recenzje Ja też jestem sama z mojego terenu - wszędzie do Was daleko Ale dobrze, że przynajmniej na forum możemy sobie pogadać

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości