Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 17:43   #4441
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Amatorsko. Tzn chyba pierwsze kroki w tej dziedzinie czyni przy mnie. Często mnie irytuje bo robi to tak niezgrabnie na odwal
to niech dzisiaj sobie poćwiczy na tych lędźwiach :brzyda l:

żegnam laseczki, siostra przyszla
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:46   #4442
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

On codziennie ćwiczy, już moja mama mu nawet współczuje
Poza tym trzeba uważać z masażem w trakcie ciąży więc jeżeli chodzi o plecy.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:48   #4443
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Natalka też jest niżej niż ten ból, mnie boli tak od łopatek po ramiona ... Ogólnie mam problemy z kręgosłupem a teraz jest mnie troche więcej, do tego środek cięższkości się zmienił może to daltego.
Co do zajęć to raczej na wszystkich bo mam zaliczenia itd. a pozatym dojeżdżam z koleżankami więc one też by musiały powagarować ze mną.

ja w tygodniu nie mam z kim iśc na spacer, a samej to nie spacer no chyba że tak jak przedwczoraj łaziłyśmy z mamą po sklepach, to chyba można uznać za spacer

basen! To by mi dobrze zrobiło. Ale nie mam z kim iść może w weekend z tż jak będe w stanie po zajęciach
Kurcze ale Ci wspolczuje z tym kregoslupem a na basen sama bym sie chetnie przeszla

Cytat:

Papapapa
Stary 2011-05-19, 17:52   #4444
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest to ważne, bardzo ważne, ale tak samo jak pieniądze i wszystko inne. Chociaż trochę zazdroszczę Ci tego takiego młodego myślenia. Co prawda ode mnie głupio to brzmi bo ja niewiele starsza, ale jednak chciałabym tak do tego podchodzić
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
oczywiscie milosc jest najwazniejsza, ale miloscia dziecka nie wykarmisz, nie zapewnisz dobrego bytu, a to jest drugi post z tendencja na "milosc wszystko zalatwi"
Na tym skupiać będę się przede wszystkim, żeby zapewnić dziecku odpowiedni byt, ale nie zapominając ani przez chwilę o miłości i czasu poświęcanemu dziecku. I wcale nie twierdzę że miłość wszystko załatwi! Będzie ciężko, będzie płacz, zgrzytanie zębami, zamartwianie się o jutro, ale nikt nie powiedział że będzie łatwo. Boję się tego wszystkiego, bo zacznę to życie "na prawdę", ale przynajmniej jak na razie staram się pozytywnie nastawiać, a nie skazywać od razu na porażkę wspólnego mieszkania z tż i wychowywania dziecka. Na dziecko pieniądze będą na pewno, będę dawać wszystko co dostanę byleby jemu było dobrze. A jak nie uda nam się zamieszkać teraz "na swoim" to odłożymy to na jakiś czas. Podziwiam Was dziewczyny, że dajecie sobie radę w byciu dobrymi narzeczonymi, żonami, gospodyniami domowymi, i że potraficie odnaleźć się w tym wszystkim, w tych polskich realiach życia.. Mam z kogo czerpać wzór, na prawdę.
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:57   #4445
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Weź go ustaw magłosia Przecież całą frajdę Ci odbiera
oj oj pojeczy pojęczy i będzie git , ja go puszczę na ryby na noce , ja kupuje 5 śpiochów, szantaż

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Mialam jeszcze tylko zapytać czy wy czasem chodzicie na spacery? długie spacery? bo taka piekna pogoda, a wy caly dzień skrobiecie po klawiaturze. co niektore to chyba na 5 minut nie potrafia się odkleić

pa pa
chodzimy chodzimy, nawet za chwilkę lecę
zajadłam się arbuzem, zagryzę gruszką i do spaceru marsz

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:57   #4446
Patiisia
Wtajemniczenie

Swoją drogą, przepraszam że tak mało się udzielam ostatnio i że dużo postów omijam w odpisywaniu, jestem cholernie zmęczona i nie wyspana i po prostu coś tam od czasu do czasu skrobnę bo na więcej nie mam siły. Ta duchota ciągła (słońce mi grzeje prosto na okna) mnie wykańcza podwójnie
Stary 2011-05-19, 18:10   #4447
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Na tym skupiać będę się przede wszystkim, żeby zapewnić dziecku odpowiedni byt, ale nie zapominając ani przez chwilę o miłości i czasu poświęcanemu dziecku. I wcale nie twierdzę że miłość wszystko załatwi! Będzie ciężko, będzie płacz, zgrzytanie zębami, zamartwianie się o jutro, ale nikt nie powiedział że będzie łatwo. Boję się tego wszystkiego, bo zacznę to życie "na prawdę", ale przynajmniej jak na razie staram się pozytywnie nastawiać, a nie skazywać od razu na porażkę wspólnego mieszkania z tż i wychowywania dziecka. Na dziecko pieniądze będą na pewno, będę dawać wszystko co dostanę byleby jemu było dobrze. A jak nie uda nam się zamieszkać teraz "na swoim" to odłożymy to na jakiś czas. Podziwiam Was dziewczyny, że dajecie sobie radę w byciu dobrymi narzeczonymi, żonami, gospodyniami domowymi, i że potraficie odnaleźć się w tym wszystkim, w tych polskich realiach życia.. Mam z kogo czerpać wzór, na prawdę.
Nikt nie mowi ze masz sie nastawiac na najgorsze, ale powinnas myslec "polskimi realiami", nikt nie urodzil sie z przylepiona karteczka na czole i tekstem na niej, ze zycie jest latwe, a Ty podchodzisz do niego jeszcze troche beztrosko, co oczywiscie jest zrozumiale z racji Twojego wieku; pytasz o zdanie, zastanawiasz sie nad tym jak zyć "na swoim", a tak naprawde zaczniesz zyc jak urodzi sie maluszek bo teraz jeszcze chyba do konca nie dociera do Ciebie powaga sytuacji

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
oj oj pojeczy pojęczy i będzie git , ja go puszczę na ryby na noce , ja kupuje 5 śpiochów, szantaż

chodzimy chodzimy, nawet za chwilkę lecę
zajadłam się arbuzem, zagryzę gruszką i do spaceru marsz
I to jest najlepsze jak ja robilam sobei babskie wypady z dziewczynami to TŻ siedzial z chlopakami, rzadzil wedka i gardzil łącznoscia elektryczna przez dwa dni a spacerki to super sprawa, my sie staramy prawie codziennie i Małgoś...jak mozesz jesc arbuzy..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 18:17   #4448
cotynato
Zakorzenienie

Patiisia ale piszesz tak jakby dla nas ta miłość nie była ważna. To oczywiste, że każdy chce dać dziecku miłość i to będzie istotne, ale niestety nie wystarczy do funkcjonowania w życiu codziennym. Każdy się martwi i każdy podoła na swój sposób.

Wymianka.
Stary 2011-05-19, 18:21   #4449
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Patiisia ale piszesz tak jakby dla nas ta miłość nie była ważna. To oczywiste, że każdy chce dać dziecku miłość i to będzie istotne, ale niestety nie wystarczy do funkcjonowania w życiu codziennym. Każdy się martwi i każdy podoła na swój sposób.

Znalazlam looknij jak bedziesz miala chwile
Stary 2011-05-19, 18:30   #4450
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Nikt nie mowi ze masz sie nastawiac na najgorsze, ale powinnas myslec "polskimi realiami", nikt nie urodzil sie z przylepiona karteczka na czole i tekstem na niej, ze zycie jest latwe, a Ty podchodzisz do niego jeszcze troche beztrosko, co oczywiscie jest zrozumiale z racji Twojego wieku; pytasz o zdanie, zastanawiasz sie nad tym jak zyć "na swoim", a tak naprawde zaczniesz zyc jak urodzi sie maluszek bo teraz jeszcze chyba do konca nie dociera do Ciebie powaga sytuacji
No w sumie racja, mam jeszcze gdzieś koło 4 miesięcy żeby w pełni zaakceptować ten nowy stan rzeczy co będzie.. Wszystko się zacznie po porodzie.. A pytam się Was bo chcę mniej więcej się zorientować, jak to wygląda u kogoś bardziej doświadczonego, bo ja to noga w takich sprawach jeszcze jestem. Dziwi mnie to, że tak przepełnia mnie optymizm, bo każdy mi mówi jak to ciężko i wgl, a ja na ogół jestem pesymistką, i sama siebie w chwili obecnej nie rozumiem Powiem może tak.. Póki jeszcze mogę, będę dobrze nastawiona na to wszystko, jak przyjdzie co do czego to pewnie diametralnie ulegnie to zmianie.. Proszę o nie 'biczowanie' mnie i nie potępianie za moje podejście do sytuacji, wszystko odczuję na własnej skórze dopiero jak maluch przyjdzie na świat i zamieszkam u tż/albo z tż. Wśród Was wszystkich aż mi tak dziwnie bo nic jeszcze o niczym nie wiem i pewnie to co piszę nieraz brzmi dla was idiotycznie, za co najmocniej przepraszam.
Stary 2011-05-19, 18:37   #4451
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
a ja dzis z ciekawości sprawdze swoje - obawiam sie tylko że jedyną rzeczą która sie nie zmieści to biust w obu miałam wszyty taki półgorset

u nas w pracy dzis poł dnia nie bylo pradu, wiec z godzinke poleżałam pod drzewkiem w cieniu a potem cwaniaki koledzy wyslali mnie z rysunkami na drugi koniec miasta, a sami na jakimś laptku ogladali film Ale za to po drodze wstapilam do INDII i kupiłam sobie sukienke - ni to sukienka ni tunika nadaje sie i tak i tak mężuś sie ucieszy bo mi biusta eksponuje

mi tak waga skacze od miesiaca i dokladnie tyle samo max widziałam 52,2 ale jak ważylam sie wieczorem. a zawsze staram sie robic to rano, bez ciuchów i z pustym pęcherzem

Ja drugiego nie mam bo pierwsze i tak dlugie. Mama dała 2 krótkie mojej siostrze, a potem wszedzie sie wlekło. U mojego męża jest tradycja, ze jak jest chlopak to drugie imie ma po ojcu, ale maz stwierdził, że jemu tez sie wlecze i zrywamy z tradycją.
Więc u nas nie będzie

Znikam. Czas do domu. Dzis przez te rozjazdy zasiedziałam sie w pracy, ale za to do domu bedę jechac 30 minut zamiast godziny

Mialam jeszcze tylko zapytać czy wy czasem chodzicie na spacery? długie spacery? bo taka piekna pogoda, a wy caly dzień skrobiecie po klawiaturze. co niektore to chyba na 5 minut nie potrafia się odkleić

pa pa
ja chodzę na spacerki czasem... a dzisiaj nawet siedziałam pół dnia na balkonie i na podwórko

Cytat:
proponuje basen - wczoraj z pracy wychodziłam ledwie zywa, poszlam na siłę, a wyszlam po basenie jak nowo narodzona
poszłabym sobie na basen mimo że nie umie pływać i sobie tylko chodzę (chyba że wezmę sobie rękawki - proszę się nie śmiać!!!) ale się nie wcisnę w kostium. ostatnio tż był z kolegą a ja basen z tarasu obserwowałam i myślałam o tym czy będziemy z maluchem przyjeżdżać na basen

małż mi kupił truskawek i sobie zrobiłam koktajl

wiecie może czy można jeść soję? przedwczoraj zjadłam parę kotlecików (one małe są) i dziś znów na co teściowa czy w ogóle mogę to jeść i się zastanawiam, na necie pisze że nie bardo ale ja dużo ich nawet nie jem i nie jadłam w ciąży do tej pory wypytam się jeszcze lekarza we wtorek jak nie zapomnę

P.S. w tym śnie jak zobaczyłam siusiaka to jeszcze pomyślałam że nie będę musiała dzidziusia podcierać tylko w jedną stronę - a to przez was tak pomyślałam, tyle o tym pisałyście a ja bym na to nie wpadła
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 18:43   #4452
Patiisia
Wtajemniczenie

Dziękuję wam wszystkim za odp w tym temacie, najlepiej nie będę już nic pisać co do tego, bo to w końcu wątek przyszłych mam, a nie mieszkania z tż i dzieckiem

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
poszłabym sobie na basen mimo że nie umie pływać i sobie tylko chodzę (chyba że wezmę sobie rękawki - proszę się nie śmiać!!!) ale się nie wcisnę w kostium. ostatnio tż był z kolegą a ja basen z tarasu obserwowałam i myślałam o tym czy będziemy z maluchem przyjeżdżać na basen

małż mi kupił truskawek i sobie zrobiłam koktajl
Nie ma się z czego śmiać, ja też nie umiem pływać, i już chyba nikt mnie nie nauczy Sporty nie są moją mocną stroną, no cóż.

I jak zwykle musiałam sobie narobić smaka czytając wasze posty
Stary 2011-05-19, 18:53   #4453
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Asiu - melduję, że przyszła mi sukienka jest bardzo fajna, polecam! U tego dostawcy zamówiłam sobie jeszcze tunikę ciążową, też ok. Ta sukienka ma duży dekolt i jeśli masz duży biust może Ci wychodzić, ale jakaś biała bluzeczka pod spód i będzie ok. Mój biust się mieści

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 18:57   #4454
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Asiu - melduję, że przyszła mi sukienka jest bardzo fajna, polecam! U tego dostawcy zamówiłam sobie jeszcze tunikę ciążową, też ok. Ta sukienka ma duży dekolt i jeśli masz duży biust może Ci wychodzić, ale jakaś biała bluzeczka pod spód i będzie ok. Mój biust się mieści

Wystawisz fotke?
Stary 2011-05-19, 18:57   #4455
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest najlepsze jak ja robilam sobei babskie wypady z dziewczynami to TŻ siedzial z chlopakami, rzadzil wedka i gardzil łącznoscia elektryczna przez dwa dni a spacerki to super sprawa, my sie staramy prawie codziennie i Małgoś...jak mozesz jesc arbuzy..
Mój jutro pogardzi elektryczności, jedzie na nockę wczoraj nie powiem przywiózł 2 szczupaki i okonia, dziś przyrządziłam i rybka pierwsza klasa, oprócz tych przeklętych ości

hahah a mama mnie dzis namówiła na arbuza a raczej kupiła, też i gruszki, brzoskwinie.. . także mam wyżerkę w domu, dojadam to serkiem Camenbert

Cytat:
To dobrze że zadowolona, także sprzedawca sprawdzony

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 18:57   #4456
anetika
Rozeznanie

Kurcze właśnie się dowiedziałam, że w sobotę przyjeżdza do nas kolega TŻ z dziewczyną prosić na wesele - już widzę mój problem "w co się ubrać". Przymierzyłam przed chwilą kieckę z moich poprawin, o ile jest to typowa bombka i w brzuszku jest ok to w cyckach już nie ma mowy żebym się dopięła

Cytat:
taaa.... no cóż - dam radę , a Ty jaka "branża"?
Ja to typowa humanistka - polonistka

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 18:57   #4457
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Może namówie mężola na fotę, bo on jest ogólnie na NIE wstawianiu fotek do netu, ale postaram się

Stary 2011-05-19, 19:05   #4458
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Może namówie mężola na fotę, bo on jest ogólnie na NIE wstawianiu fotek do netu, ale postaram się
namow go, namow wystaw dla vipow zeby dostep ogladania byl ograniczony jesli on nie lubi
Stary 2011-05-19, 19:06   #4459
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Ja to typowa humanistka - polonistka
łoooo to rzeczywiście mi nie pomożesz

Stary 2011-05-19, 19:10   #4460
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Co gorsze zrobiła mi się taka brzydka cera na udach, rozstępy i na dodatek jakoś uwidocznił się wcześniej chyba schowany celulit że nie mam sumienia tym ludzi dręczyć i muszę pokupować jakieś sukienki do kolan
A mi też wody młodowe się zbierają , gdzie się tylko da, pewnie na zapas
Cotka a próbowałaś masarzu Ja tak robię od jakiegoś czasu, jak pamiętam to 2 razy dziennie...rano jak wstaję i wieczorkiem przed spaniem. Kupiłam taka rękawicę w Rossmanie z włoskami i masuję ciałko okrągłymi ruchami No i powiem CI, że odpukać...na razie nic się nie robi a do tego skórka jest delikatniejsza aż Tż się dziwi że taka gładka

Cytat:
Hej Witam Was babeczki Jestem już świeżo po egzaminie - weszłam jako druga sama wybrałam sobie pytanie i tym sposobem zdałam na 5 ostatni egzamin na studiach Mam absolutorium Do pełni szczęścia brakuje tylko obronienia magisterki 15 czerwca - teraz czekam na to aż promotorka ją sprawdzi i dopuści do obrony
Ehh humorek mi dziś dopisuje
No no no...nie pozostaje mi nic więcej jak pogratulować i życzyć powodzenia na obronie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Nowy tytuł czas wymyślać
Edit: A może maj się kończy czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie
Mi się ten tytuł bardzo podoba i adekwatny do sytuacji

Widzę, że dzisiaj rozbrzmiała dyskusja na temat imienia dla dziecka Mi strasznie się podoba imię Błażej i jak okaże się w środę, że to chłopieć to raczej na 99% damy mu tak na imię a jeśli będzie dziewczynka to na pewno będzie Marysia (Mania)
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:11   #4461
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kobity któras miała zamawiać tą kiecuszkę : kiecka
no i teraz moje pytanie czy kiecuszka zamówiona i czy moze juz doszła a jesli tak to czy fajna i czy starczy na jakiś czas ? tzn czy np pod koniec lipca bedziemy mogły ja ubrać jak bedzie dużżżżżżżżży brzucholek
Niestety nie, ale wygląda na pojemną

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Cholerka zrobiłam pranie, wychodze z suszarką na balkon a tu grzmoty z nieba Ciemno się robi, ciekawe czy lunie
A wogóle nie pytacie sie jak zdrówko..więc sama wam powiem, że katar przeszedł, a za to teraz skrzecze jak żaba dzieciaki mnie dzis na zajęciach przedrzeźniały hehe
Ale wstręciuchy, tak się śmiać z chorej żabci. Zdrowiej Anusko szybko, odwdzięczysz się młodzieży przy wystawianiu ocen

U nas też się ciemno zrobiło, przewiduję burzę

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Patrzcie co znalazłam:

Badanie kogo nad czym??
Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,że nie ma znczeania,w jaikej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu,blye tlkyo pirwesza i otstaina błyy na soiwch mijsecach.Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena,a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleobmu....

I jeszcze jedno....zrobiły mi sie straszne zajady Chyba brak witamin...ale jakich? Macie jakąś porade dla mnie?
Pestko, fajne to, faktycznie przeczytałam bez trudu
A zajady to ponoć skutek braku witamin z grupy B. Może urozmaicisz dietę, bo nie wiem jak z suplementacją w ciąży, musiałabyś pytać w aptece

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Leszek nieeeee
A ta mama- normalnie lubia pocieszać!
Nooooo

Cytat:
hhaha a ja miałam być Justyna tylko moja siostra mnie przechrzciła i tak zostało - może i lepiej
Aga ładniej od Justyny (wszystkie Justyny wybaczcie)

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dz. za pomysły- Mateusz i Michł to z tych najbardziej.

Danika
- a Twojego posta z pomysłami na imiona za cholerę nie mogę zacytować Ale dziękuję- mi Bartek też się podoba- ale w wersji Bartłomiej chyba bardziej
Mateusz, Michał, Bartłomiej. Tylko nie Bartosz

Cytat:
Cotka powiem ci, że z tymi krótkimi spodenkami to ciężko jest Ja już od jakiegoś czasu lukałam, jak jakies fajne były to nie ten rozmiar, albo cena z kosmosu. Ale dzis wygrałam aukcje spodenek krótkich(takich naprawde krótkich) i jestem zadowolona, za 40 zł
Też przeglądam All w poszukiwaniu krótkich spodenek, ale faktycznie jest problem. Póki co podciągam leginsy pod kolano, ale gorąco mi w nich jak diabli

Cytat:
kobity dużo kupiujecie ciuchów ciążowych? bo ja w zasadzie to nie wiem czy szaleć, na razie brzuchol jest taki ze daje rade, bardziej chyba mam problem jak trzeba gdzieś iśc i trzeba sie wystroic, no ale chyba to zleje i tylko z 3 rzeczy zamówie : potrzebuje jakąs kieckę , dłuzsza tunike jakąś bluzkę , no i moze jakies spodnie , no i postanowiłam ze zamiast długich gaci zamówie sobei rybaczki bo bedą i na lato i w razie czego na chłodniejsze dni bo zawsze pod nie można ubrac jakies t=rajstopki czy cos, jak myslicie?
Ja mam dużo tnik, jedne rybaczki i leginsy bawełniane - dwie pary rajtkowych i pare sukienek. Na chłodniejsze dni grzybka i lejbiasty sweter. Nie inwestuję w dżinsy, bo mam wrażenie, że się obejdzie.
Większość tych rzeczy wykorzystam po ciąży, bo nie są typowo ciążowe

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
z
czego się nie robi dla swoich dzieci dzielna byłaś

Cytat:
też bym się chetnie z Wami stuknęła rbzuszkiem na rynku w Krakowie, ale niestety mam troszku daleko

Co do Leosia to mi się bardzo podoba

My dajemy, ale jeszcze nie wiemy jakie Może po chrzestnej damy - Anna
a zostało troszke? Ja mam ochote na rosiołek miałam dzisiaj robić, ale mama dała mi pierogi i rosiołka sobie odpuściłam

Ale jestem padnięta, oczy mnie szczypią od słonka i kmputera .. i znowu te plecy/kręgosłup w odcinku piersiowym -masakra jakaś no i do tego w krzyżu mnie boli, czuję się jak stara babcinka
Ania, bardzo ładnie
A ja myślałam, że Was wystraszę tym rosołkiem w taki upał
Odpoczywaj, bo pewnie się przeciążyłaś
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:22   #4462
lullaby_ml
Zakorzenienie

właśnie TŻ nalal sobie piwa do kufla i mi sie przypomnialo ze mialam straaaaaszna ochote na bezalkoholowe karmi
Stary 2011-05-19, 19:26   #4463
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Dyrka u nas ne pozwala...uwaza ze to za seksowne chyba
No wiesz! Seksowna? W ciąży???

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Nie dojadę
Cytat:
dobra ide na spacerek, bo już mi mózg paruje od tych notatek i nadmiaru wiedzy
nie piszcie za dużo mamuśki
buźka
Milego spacerowania

Cytat:
zarządzanie biznesem
Ksztalci sie nam biznełomem. Chyba niełatwy kierunek...

Cytat:
no własnie się położyłam ale jak tu leżeć jakbym chciała z Wami popisać

dziwny ten ból, mnie zawsze bolało właśnie w krzyżu a teraz tak na górze i w środku pleców, dziwny promieniujący ból jak leże to jest ulga jak siedze tragedia. Ciekawe jak ja wysiedze w szkole w weekend
Acelinko, jak Cię będzie bolało, to zrezygnuj może z zajęć. No i powiedz ginowi przy najbliższej wizycie o swoich dolegliwościach

Cytat:

pa pa
O tak, spacerujemy cały dzień
Ale na swoją obronę dodam, że klepiąc z Wami mam wyotwierane wszystkie okna i drzwi w całym domu

Cytat:
Zdjęcie, proszę

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
hahah a mama mnie dzis namówiła na arbuza a raczej kupiła, też i gruszki, brzoskwinie.. . także mam wyżerkę w domu, dojadam to serkiem Camenbert
Uuuu, jaka kusicielka
Ja kolejny dzień przerabiam truskawki. I ciągle mi mało

Cytat:
Kurcze właśnie się dowiedziałam, że w sobotę przyjeżdza do nas kolega TŻ z dziewczyną prosić na wesele - już widzę mój problem "w co się ubrać". Przymierzyłam przed chwilą kieckę z moich poprawin, o ile jest to typowa bombka i w brzuszku jest ok to w cyckach już nie ma mowy żebym się dopięła
Anetiko, masz pretekst do zakupów

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Widzę, że dzisiaj rozbrzmiała dyskusja na temat imienia dla dziecka Mi strasznie się podoba imię Błażej i jak okaże się w środę, że to chłopieć to raczej na 99% damy mu tak na imię a jeśli będzie dziewczynka to na pewno będzie Marysia (Mania)
Przypomnialo mi się, ktoś pytał (chyba Archinta), od czego Masia jest skrótem. Od Marysi, Mani właśnie, jak u Brumy
Stary 2011-05-19, 19:28   #4464
Caltea
Zadomowienie

Idę spać, kochane. Wypiłam dziś kawę, więc bez problemu dotrwalam do 20:00, ale pomału muszę się skierować w stronę łóżka.
Dobranoc
Stary 2011-05-19, 19:38   #4465
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka a próbowałaś masarzu Ja tak robię od jakiegoś czasu, jak pamiętam to 2 razy dziennie...rano jak wstaję i wieczorkiem przed spaniem. Kupiłam taka rękawicę w Rossmanie z włoskami i masuję ciałko okrągłymi ruchami No i powiem CI, że odpukać...na razie nic się nie robi a do tego skórka jest delikatniejsza aż Tż się dziwi że taka gładka

No no no...nie pozostaje mi nic więcej jak pogratulować i życzyć powodzenia na obronie

Mi się ten tytuł bardzo podoba i adekwatny do sytuacji

Szczotka? Pokazałabyś mniej więcej o jaką chodzi?

Cytat:
właśnie TŻ nalal sobie piwa do kufla i mi sie przypomnialo ze mialam straaaaaszna ochote na bezalkoholowe karmi
Jeny a u mnie nie od kilku tygodni bawari

Wymianka.
Stary 2011-05-19, 19:38   #4466
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Idę spać, kochane. Wypiłam dziś kawę, więc bez problemu dotrwalam do 20:00, ale pomału muszę się skierować w stronę łóżka.
Dobranoc

Śpij dobrze, dobranoc
Stary 2011-05-19, 19:39   #4467
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Lu To ja się z Tobą podzielę bo mam w lodówce schłodzone
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:46   #4468
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Szczotka? Pokazałabyś mniej więcej o jaką chodzi?

Jeny a u mnie nie od kilku tygodni bawari
Ja jej jeszcze u siebie w sklepie nie wyczailam

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Lu To ja się z Tobą podzielę bo mam w lodówce schłodzone

No to pijemy kochana
Stary 2011-05-19, 19:50   #4469
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
kobity dużo kupiujecie ciuchów ciążowych?
nieee
Ja mogw yliczyc ile mam- 1 spodnie z panelem- kumpela pozyczyła- ale to sztruksy , wiec do pracy średnio , mam też spodnie lniane z szeroką gumą to się nadadzą, - kupiłam rok temu i proszę Ze spodni jeszcze mam legginsy, ale w nich to mysle ze jeszcze gora miesiac posmigam- nie są to typowe ciazówki- po prostu szerokie w pasie.
Poza tym 4 tuniki- nie takie typowo ciążowe- po prostu odcinane pod brzuchem- ale pewnie w 8-9 m-cu zamienia się w obcisłe bluzeczki
Jedna koszula odcinana pod biustem i hmmmmm 2 sukienki na lato , które pomieszcza big bęben wsio
Najgorzej,że jak chodzę do pracy to w kółko to samo, ale co tam.
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Archintagratuluję chłopczyka

a i opowiem wam znów mój sen: poszłam do gina na usg i ostrzegłam że nie chcę znać płci, lekarz przystawił sondę do brzucha a tam pierwsze co się pokazało to siusiak! ale to usg było takie kolorowe i jakby ktoś kamerkę do środka wsadził, wszystko było bardzo dokładne. I sobie tak myślałam co to za dziecko jak tak nogi rozkłada jak mamusia nie prosi
dz

Fajny sen
A nie chcecie znać płci???
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dla dziewczynki strasznie podoba mi sie imie Nadia, ja musze wybierac tak zeby pasowalo do 2 kultur i na dodatek zeby nie znaczylo czegos rowniez w Hiszpanskim, bo czesc rodziny malza tam mieszka i rozmawiamy w tym jezyku.
Nadia Piękne
Koleżanka ma córeczkę Nadię, a drugą Kalinkę- śliczne imiona i śliczne dziewczynki

Z imieniem chłopca nie pomogę
Cytat:
to super jak dla mnie bardzo ładnie
Mi się podoba jeszcze Adam, Marcin, Jasiu, Grzesiu, Szymuś
dz z a propo.
Cytat:
oglądacie zaklinacza psów? ten facet jest niesamowity, uwielbiam go!

Cytat:
Nosz mówiłam, ze fajna- ale wy mnie coś olewacie dziś
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
No wiesz!
Przypomnialo mi się, ktoś pytał (chyba Archinta), od czego Masia jest skrótem. Od Marysi, Mani właśnie, jak u Brumy
To nie archinta ale spoko- tez nie wiedziałam
Śpij dobrze
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:55   #4470
lullaby_ml
Zakorzenienie

Gdzie sie podzialy dziewczyny? co taka cisza?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości