Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 16:06   #4411
pestka78
Rozeznanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
a czemu kochanie do pracy tunik i leginów nie możesz???
Dyrka u nas ne pozwala...uwaza ze to za seksowne chyba
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:10   #4412
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Mąż już zły że kupiłam kojnego śpiocha nic mu nie będe mówić już, co ja mam 5 bodziaków i 2 śpiochy, i to już dużo wg niego
A to dopiero początek
Weź go ustaw magłosia Przecież całą frajdę Ci odbiera

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:10   #4413
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angela006 Pokaż wiadomość
Chwila oddechu więc piszę a co należy mi się napić małej kawki
Widzę że trwa dyskusja o imiona mi się z imion żeńskich podoba: Gabrysia, Karolina, Weronika i Marysia, a z męskich Pawełek, Filip, Franciszek i Adaś. Niestety trwaja miedzy nami zażarte dyskusje bo małżowi ostatnio przyszedł pomysł nazwania jeśli to będzie synek Józef a dziewczynce Izabela ( co mi się źle kojarzy z młodości nie obrażając żadnej z Was- jeśli któraś tak się nazywa )
Właśnie tak piszecie a co ja dzisiaj zjem
Wczoraj krokiety, przedwczoraj pierogi ale co dzisiaj????
Dla dziewczynki strasznie podoba mi sie imie Nadia, ja musze wybierac tak zeby pasowalo do 2 kultur i na dodatek zeby nie znaczylo czegos rowniez w Hiszpanskim, bo czesc rodziny malza tam mieszka i rozmawiamy w tym jezyku.

No i malz Nadie zaakceptowal, ale stwierdzil, ze jak bedzie chlopak to on wybiera imie i wlasnie na pierwszy ogien tez poszedl Jozek (po ichnemu "yusuf" Jak dla mnie odpada. Powiedzialam mu ze przygotuje liste imion meskich, ktore moga byc i niech wybiera tylko jest problem bo jakos z meskich nic do mnie nie przemawia. Adam moglby byc bo po ichniemu tez jest tak samo. Ale malz mial malo wyrazna mine jak zaproponowalam Adam.

Jutro wizyta, mam nadzieje, ze dowiem sie, ze jednak coreczka

Cytat:
O cholerka no faktycznie, ale dobre hihih
Na zajady to nie wiem Pesteczko, bo ja nigdy nie miałam z tym problemu
Na zajady oraz wszelkie pojawiajace sie paskudztwa moja babcia zawsze kaze mi smarowac mascia propolisowa. W sumie ona przyspiesza gojenie wiec moze pomoc
Stary 2011-05-19, 16:12   #4414
gerda
Zadomowienie

coś dla Tarnowianek:
http://www.gazetakrakowska.pl/aktual....html?cookie=1

Edytowane przez gerda
Czas edycji: 2011-05-19 o 16:15
gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:12   #4415
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
No to nie za ciekawie macie, trzeba dyrke ustawić już bez przesady
Stary 2011-05-19, 16:16   #4416
cotynato
Zakorzenienie

Dziewczyny, wklejałyście tyle zdjęć ślicznych komódek pod przewijak. Ja szukam i tego też nie umiem znaleźć

Wymianka.
Stary 2011-05-19, 16:21   #4417
anuska_s
Rozeznanie

dobra ide na spacerek, bo już mi mózg paruje od tych notatek i nadmiaru wiedzy
nie piszcie za dużo mamuśki
buźka
Stary 2011-05-19, 16:27   #4418
gerda
Zadomowienie

Cytat:
buźka
udanego spacerku

cotka
nie denerwuj sie na pewno coś znajdziesz

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:34   #4419
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
anetika - a zdasz za mnie egzaminy?? gratuluje zdolniacho!
Hehe zależy co studiujesz
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Raz w zyciu uzylam farby palette i mam nadz ze nikogo nie uraze, ale to jest najgorszy shit jaki kiedykolwiek mialam na glowie, naprawde, nie chodzi o kolor, ale o to jakie wlosy sa po tej farbie, masakra; bardzo, ale bardzo tania jest z firmy Joanna, farba Naturia i jest super chociaz teraz musialam sie przerzucic na casting
Ja też nie polecam farby pelette miałam po niej tak tragiczne włosy, że już nigdy w życiu jej nie użyję - chociaż od ponad pół roku nie farbuję bo wróciłam do naturalnego koloru czarnego po paru dobrych latach (5 na pewno) farbowania na różne odcienie czerwieni
Cytat:
A właśnie - dziewczyny dajecie dziecku drugie imię?
My nie dajemy - w mojej rodzinie nie ma tradycji nadawania drugiego imienia w rodzinie TŻ też nie, a poza tym ja miałam problem z jednym i to mi wystarczy
Cytat:
Wiecie ze jeszcze nigdy nie pilam tej bavarii?
Nie jesteś sama - też jej nie piłam, jakoś nie mogę jej utrafić to raz a dwa jak juz jestem na zakupach to zapominam
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie jutro rano za mnie kciuki, bo idę na glukozę a ja tak kocham słodycze, że jak mi je zabiorą to...
Za glukozę
Cytat:
buźka
Miłego spacerku

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:41   #4420
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Hehe zależy co studiujesz
zarządzanie biznesem

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:43   #4421
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam swoja gin do ktorej chodze, ona chciala mi od poczatku ciazy wystawic L4 bo twierdzi ze kobiety w ciazy powinny sie cieszyc ciążą i odpoczywac i juz z nia rozmawialam na temat L4 po macierzynskim i bez problemu sie zgodzila
to super

mój gin od początku ciąży pyta, czy chce L4 aja mu zawsze mówie że nie, nawet nie wie ze ja L4 nie potrzebuje bo przecież mam umowe o dzieło

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Dziewczęta na 100% mogę polecić gotowe ciasto do pizzy z biedronki za 3 zeta jest boskie
dobrze wiedzieć
jutro chyba pizza u mnie na obiad

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was takie pytanie.. Czy jest tu może któraś z Was, której zarabia tylko i wyłącznie tż z Was dwojga (bo wy się np. uczycie), i wynajmujecie mieszkanie z tej wypłaty i żyjecie razem? Jeśli tak to jak sobie radzicie? Bo mój tż ma obawy że sobie właśnie nie poradzimy, bo będziemy mieli jego wypłatę + moje alimenty, przynajmniej dopóki nie ukończę szkoły.. Proszę o odpowiedzi, jeśli same żyjecie w taki sposób, lub jeśli znacie osoby które tak żyją, będę wdzięczna A ja tymczasem idę na film, miłego wieczorka
My tak przez pewien czas musieliśmy sobie radzić, ja miałam tylko stypendium a tż wypłate - co miesiac różną. Były miesiace lepsze i gorsze, ale nie było łatwo. Z tójke an pewno byłoby bardzo ciężko, A i tak mieliśmy ten komfort, że nie musieliśmy płacić odstępnego, tylko same opłaty. Zależy ile macie łącznie tej kasy. Nie ma sie co porywać z motyką na słońce, czasami lepiej przez jakiś czas pomieszkać kantem u kogoś z rodzinki.

Cytat:
A najważniejsze dla mnie będzie to, żeby nasze dziecko miało wszystko co najlepsze. Dla tż zapewne też, więc będziemy się starać
najważniejsze żeby dziecko miało miłośc i spokój, a czy na pupie będzie miały oryginalne pampersy czy inne, albo śpioszki za 50 zł czy za 20 to sprawa drugorzędna.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
przyznaje sie ze nie nadrobiłam was mam nadzieje ze mi wybaczycie
ogladała któras wczoraj fakty?? było o porodzie blizniaków co jeden wyszedł chyba w 24 tygodniu a drugi dopiero 4 tygodnie pózniej
ja oglądałam, niesamowite. W ogóle że to dzieciatko przeżyło w 23 tygodniu, niemalże cud oby teraz było zdrowe

Cytat:

A w ogole chcialam sie przywitac, powiedziec ze po pierwsze-zycie jest piekne, po drugie-zycie jest piekne i po trzecie-zycie jest piekne
jak miło to czytac

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

acelinka możemy razem jechać na Katowice Weźmiemy gps i damy radę
okej, ale Ty prowadzisz. Ja nie wjade samochodem do Katowic o nie! Ja myślałam żeby się tam ciufffffcią poturlać
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Piotrek
jak dla mnie bardzo ładnie
Mi się podoba jeszcze Adam, Marcin, Jasiu, Grzesiu, Szymuś

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
tylko dobrze się namysl. Ja z K. w ciąży wpadlam na ten pomysł (chyba pod wpływem hormonów) i ściełam na króciutko. I machnęłam na ciemno. Przez kilka miesięcy byłam happy a potem zatęskniłam za długimi - tylko co z tego odwrotu juz nie ma
ja zapuszczałam do ślubu, potem od razu ściełam a teraz znów chce zapuścić, pewnie jak urosną znowu mi się zachce krótszych

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Edit: A może maj się kończy czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie
świetne
ja bym to o kaczuszkach zostawiła na następny temat

Jeeeeej, nadrabiam i nadrabiam a tylko mi stron przybywa
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:45   #4422
anetika
Rozeznanie

Cytat:
zarządzanie biznesem
Uuu to mimo szczerych chęci nie pomogę - kompletnie nie moja działka Ale zdolna babka jesteś dasz radę

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:03   #4423
lausanne
Wtajemniczenie

jestem po lekturze, jakoś mnie nie wciąga za to znów jadlam - zemdliło mnie po czekoladzie więc zamiast odpocząć od jedzenia zrobiłam sobie tosta

Aga a czemu niby ZUS miałby Ci wstrzymać wypłatę? Chyba nei maja prawa i podstaw

dla mnie tytuł który zaproponowała Irmith też jest fajny

a i miałam pisać o cieście na pizzę - jest też fajne ciasto w dużych Carrefurach (tylko nie tych express tylko hipermarket) - ciasto drożdżowe już wyrobione, pyszne, tylko trzeba sobie uformować Koszt około 1,50 a starcza na dwie średnie pizze spokojnie. Tylko data ważności jest max 2 dni i mało ich wykładają, dlatego nie zawsze można utrafić
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:08   #4424
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
To może zderzymy się brzuszkami gdzieś na Krakowskim Rynku. Też się wybieramy, w sobotę lub niedzielę. A koncertu zazdroszczę (taka mała zazdrośnica ze mnie)
też bym się chetnie z Wami stuknęła rbzuszkiem na rynku w Krakowie, ale niestety mam troszku daleko

Co do Leosia to mi się bardzo podoba

Cytat:

Zawsze możesz dać Marcelina
No właśnie, bardzo ładnie imię
Ale Asia chyba mówiła że Marcysia nie, chociaż kiedyś też o tym myśleli

Cytat:
.
My dajemy, ale jeszcze nie wiemy jakie Może po chrzestnej damy - Anna
W sumie to tylko na papierku jest, ale ja mam drugie imię i fajnie mi z tym

Cytat:
Ja mam jeszcze światełko
(i rosół, dla chorej córki, ale podejrzewam, że w taki upał nikogo nie skuszę)
a zostało troszke? Ja mam ochote na rosiołek miałam dzisiaj robić, ale mama dała mi pierogi i rosiołka sobie odpuściłam

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kobity któras miała zamawiać tą kiecuszkę : kiecka

mi się wydaje że na brzusio nawte duży będzie super

Cytat:
kobity dużo kupiujecie ciuchów ciążowych? bo ja w zasadzie to nie wiem czy szaleć, na razie brzuchol jest taki ze daje rade, bardziej chyba mam problem jak trzeba gdzieś iśc i trzeba sie wystroic, no ale chyba to zleje i tylko z 3 rzeczy zamówie : potrzebuje jakąs kieckę , dłuzsza tunike jakąś bluzkę , no i moze jakies spodnie , no i postanowiłam ze zamiast długich gaci zamówie sobei rybaczki bo bedą i na lato i w razie czego na chłodniejsze dni bo zawsze pod nie można ubrac jakies t=rajstopki czy cos, jak myslicie?
z typowo ciążowymi (np. spodnie z pasem) na pewno nie ma co szaleć
sukienki w większosci są takie ciążowo-nie ciązowe wiec wykorzystamy je potem, bluzeczki też przynajmniej ja kupuje bluzki w zwykłych sklepach, nie ciążowych
no chyba że ktos ma duuuużo kasiurki, to sobie może szaleć z ciuszkami

Cytat:

Ale jestem padnięta, oczy mnie szczypią od słonka i kmputera .. i znowu te plecy/kręgosłup w odcinku piersiowym -masakra jakaś no i do tego w krzyżu mnie boli, czuję się jak stara babcinka

Byłam dzisiaj pomiedzy jendym i drugim przedszkolem w Textil market, kupiłam półśpiochy, kaftanik i czapeczke
Stary 2011-05-19, 17:13   #4425
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Uuu to mimo szczerych chęci nie pomogę - kompletnie nie moja działka Ale zdolna babka jesteś dasz radę
taaa.... no cóż - dam radę , a Ty jaka "branża"?

Cytat:
Aga a czemu niby ZUS miałby Ci wstrzymać wypłatę? Chyba nei maja prawa i podstaw
nie wiem może jakiegoś papierka im brakuje albo cuś? Tylko jestem ciekawa czy wysyłają wtedy jakies pismo o wyjaśnienie czy trzeba samemu zauważyć, ze nie ma kasy i zapytać o co hello?? Jutro wyślę męża do banku - niech spr czy była jakaś wpłata (i tak zaszaleliśmy z kasą ) czy nie było

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 17:18   #4426
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem może jakiegoś papierka im brakuje albo cuś? Tylko jestem ciekawa czy wysyłają wtedy jakies pismo o wyjaśnienie czy trzeba samemu zauważyć, ze nie ma kasy i zapytać o co hello?? Jutro wyślę męża do banku - niech spr czy była jakaś wpłata (i tak zaszaleliśmy z kasą ) czy nie było
mi zawsze wysyłają info że jeżeli do kiedyś tam nie doniose np. papierka że się ucze to mi rente wstrzymają najlepiej sprawdzić czy była wpłata a jak nie było to iśc do zusu to wyjaśnić ale myśle ze powinni powiadamiać o wstrzymaniu jakichkolwiek wypłat
Stary 2011-05-19, 17:18   #4427
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
kobity dużo kupiujecie ciuchów ciążowych? bo ja w zasadzie to nie wiem czy szaleć, na razie brzuchol jest taki ze daje rade, bardziej chyba mam problem jak trzeba gdzieś iśc i trzeba sie wystroic, no ale chyba to zleje i tylko z 3 rzeczy zamówie : potrzebuje jakąs kieckę , dłuzsza tunike jakąś bluzkę , no i moze jakies spodnie , no i postanowiłam ze zamiast długich gaci zamówie sobei rybaczki bo bedą i na lato i w razie czego na chłodniejsze dni bo zawsze pod nie można ubrac jakies t=rajstopki czy cos, jak myslicie?
Ja sie zgadzam sama jesli chodzi tylko o ubrania ciążowe mam tylko dwie pary lnianych spodni i to nieciążowych tylko takich na waskiej gumce ktore moge spokojnie nosic teraz i po ciąży, kupilam tylko bokserke, taka dluga zeby zakrywalo brzuszek no i mam legginsy plus tunika i nic wiecej nie bede kupowala wiec Asik jak nie odczuwasz potrzeby szalu kupowania ciążowych ubran to ja jestem jak najbardziej za

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurde no, ale mam problem ze znalezieniem czegokolwiek na allegro.

Marzą mi się teraz takie zwiewne czarne długie pumpy i jak na złość nie ma
A wiesz ze gdzies mi sie mignely na all? jak znajde to dam Ci linka

Cytat:
Przesadzila troche
Stary 2011-05-19, 17:20   #4428
lausanne
Wtajemniczenie

Acelinka jak masz możliwość to sie połóż Mnie w pierwszej ciąży na plecy bardzo pomagało leżenie na wznak (ból pośrodku pleców). Choć teraz z kolei boli mnie kręgosłup w dolnym odcinku i leżenie juz nie pomaga.
Stary 2011-05-19, 17:22   #4429
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
My tak przez pewien czas musieliśmy sobie radzić, ja miałam tylko stypendium a tż wypłate - co miesiac różną. Były miesiace lepsze i gorsze, ale nie było łatwo. Z tójke an pewno byłoby bardzo ciężko, A i tak mieliśmy ten komfort, że nie musieliśmy płacić odstępnego, tylko same opłaty. Zależy ile macie łącznie tej kasy. Nie ma sie co porywać z motyką na słońce, czasami lepiej przez jakiś czas pomieszkać kantem u kogoś z rodzinki.

najważniejsze żeby dziecko miało miłośc i spokój, a czy na pupie będzie miały oryginalne pampersy czy inne, albo śpioszki za 50 zł czy za 20 to sprawa drugorzędna.
Z tym mieszkaniem u rodziny, to zapewne dopóki nie będziemy mieli możliwości chwilę pomieszkamy z tż, na szczęście on mieszka w domu, także raczej nie będziemy sobie przeszkadzać z jego rodzicami A co do tych najlepszych rzeczy dla dziecka.. może źle to ujęłam. Bo nie chodzi mi o to, żeby dziecko miało jak najdroższe rzeczy, tylko żeby miało wszystko to, czego będzie potrzebować, a najważniejsza oczywiście miłość i czas spędzany wspólnie ze mną i z tatusiem
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 17:23   #4430
lausanne
Wtajemniczenie

oglądacie zaklinacza psów? ten facet jest niesamowity, uwielbiam go!
Stary 2011-05-19, 17:27   #4431
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinka jak masz możliwość to sie połóż Mnie w pierwszej ciąży na plecy bardzo pomagało leżenie na wznak (ból pośrodku pleców). Choć teraz z kolei boli mnie kręgosłup w dolnym odcinku i leżenie juz nie pomaga.
no własnie się położyłam ale jak tu leżeć jakbym chciała z Wami popisać

dziwny ten ból, mnie zawsze bolało właśnie w krzyżu a teraz tak na górze i w środku pleców, dziwny promieniujący ból jak leże to jest ulga jak siedze tragedia. Ciekawe jak ja wysiedze w szkole w weekend

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-05-19 o 17:28
Stary 2011-05-19, 17:28   #4432
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
a najważniejsza oczywiście miłość i czas spędzany wspólnie ze mną i z tatusiem
Jest to ważne, bardzo ważne, ale tak samo jak pieniądze i wszystko inne. Chociaż trochę zazdroszczę Ci tego takiego młodego myślenia. Co prawda ode mnie głupio to brzmi bo ja niewiele starsza, ale jednak chciałabym tak do tego podchodzić

Wymianka.
Stary 2011-05-19, 17:29   #4433
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym mieszkaniem u rodziny, to zapewne dopóki nie będziemy mieli możliwości chwilę pomieszkamy z tż, na szczęście on mieszka w domu, także raczej nie będziemy sobie przeszkadzać z jego rodzicami A co do tych najlepszych rzeczy dla dziecka.. może źle to ujęłam. Bo nie chodzi mi o to, żeby dziecko miało jak najdroższe rzeczy, tylko żeby miało wszystko to, czego będzie potrzebować, a najważniejsza oczywiście miłość i czas spędzany wspólnie ze mną i z tatusiem
oczywiscie milosc jest najwazniejsza, ale miloscia dziecka nie wykarmisz, nie zapewnisz dobrego bytu, a to jest drugi post z tendencja na "milosc wszystko zalatwi"
Stary 2011-05-19, 17:31   #4434
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
Poprawinową bym i może założyła jeszcze (np po skróceniu) ale przez dłuższy czas to będzie niemożliwe
a ja dzis z ciekawości sprawdze swoje - obawiam sie tylko że jedyną rzeczą która sie nie zmieści to biust w obu miałam wszyty taki półgorset

u nas w pracy dzis poł dnia nie bylo pradu, wiec z godzinke poleżałam pod drzewkiem w cieniu a potem cwaniaki koledzy wyslali mnie z rysunkami na drugi koniec miasta, a sami na jakimś laptku ogladali film Ale za to po drodze wstapilam do INDII i kupiłam sobie sukienke - ni to sukienka ni tunika nadaje sie i tak i tak mężuś sie ucieszy bo mi biusta eksponuje

Cytat:
Czy któraś z Was miała może tak że schudła? Bo ja jakoś 4-5 maja ważyłam 51,9kg, a dziś ważę 51,4kg, martwi mnie to I co najdziwniejsze- byłam przekonana że w końcu utyłam, bo ciągle jem..
mi tak waga skacze od miesiaca i dokladnie tyle samo max widziałam 52,2 ale jak ważylam sie wieczorem. a zawsze staram sie robic to rano, bez ciuchów i z pustym pęcherzem

Cytat:
Ja drugiego nie mam bo pierwsze i tak dlugie. Mama dała 2 krótkie mojej siostrze, a potem wszedzie sie wlekło. U mojego męża jest tradycja, ze jak jest chlopak to drugie imie ma po ojcu, ale maz stwierdził, że jemu tez sie wlecze i zrywamy z tradycją.
Więc u nas nie będzie

Znikam. Czas do domu. Dzis przez te rozjazdy zasiedziałam sie w pracy, ale za to do domu bedę jechac 30 minut zamiast godziny

Mialam jeszcze tylko zapytać czy wy czasem chodzicie na spacery? długie spacery? bo taka piekna pogoda, a wy caly dzień skrobiecie po klawiaturze. co niektore to chyba na 5 minut nie potrafia się odkleić

pa pa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:31   #4435
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Oj a ja chciałam iść na masaż , ale masażysta do którego zawsze chodziłam jak miałam problemy, zakwasy itp. nie masuje w trakcie ciąży
A tak mnie wszystko boli po dniu, nawet lędźwia mam zakwaszone

Wymianka.
Stary 2011-05-19, 17:33   #4436
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dziwny ten ból, mnie zawsze bolało właśnie w krzyżu a teraz tak na górze i w środku pleców, dziwny promieniujący ból jak leże to jest ulga jak siedze tragedia. Ciekawe jak ja wysiedze w szkole w weekend
no to nie zazdroszczę, a musisz być na wszystkich zajęciach?
a ten ból który opisujesz to własnie taki miałam chyba Konradek mnie jakoś uciskał, dobrze ze mozna sobie ulżyć leżeniem Teraz Małgorzata jest znacznie niżej, pewnie stąd i ból jest na dole pleców a nie pośrodku
Stary 2011-05-19, 17:34   #4437
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Oj a ja chciałam iść na masaż , ale masażysta do którego zawsze chodziłam jak miałam problemy, zakwasy itp. nie masuje w trakcie ciąży
proponuje basen - wczoraj z pracy wychodziłam ledwie zywa, poszlam na siłę, a wyszlam po basenie jak nowo narodzona
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:37   #4438
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
a tż z tych masujących?
Stary 2011-05-19, 17:41   #4439
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
a tż z tych masujących?
Amatorsko. Tzn chyba pierwsze kroki w tej dziedzinie czyni przy mnie. Często mnie irytuje bo robi to tak niezgrabnie na odwal

Wymianka.
Stary 2011-05-19, 17:41   #4440
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie zazdroszczę, a musisz być na wszystkich zajęciach?
a ten ból który opisujesz to własnie taki miałam chyba Konradek mnie jakoś uciskał, dobrze ze mozna sobie ulżyć leżeniem Teraz Małgorzata jest znacznie niżej, pewnie stąd i ból jest na dole pleców a nie pośrodku
Natalka też jest niżej niż ten ból, mnie boli tak od łopatek po ramiona ... Ogólnie mam problemy z kręgosłupem a teraz jest mnie troche więcej, do tego środek cięższkości się zmienił może to daltego.
Co do zajęć to raczej na wszystkich bo mam zaliczenia itd. a pozatym dojeżdżam z koleżankami więc one też by musiały powagarować ze mną.
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
a
Mialam jeszcze tylko zapytać czy wy czasem chodzicie na spacery? długie spacery? bo taka piekna pogoda, a wy caly dzień skrobiecie po klawiaturze. co niektore to chyba na 5 minut nie potrafia się odkleić

pa pa
ja w tygodniu nie mam z kim iśc na spacer, a samej to nie spacer no chyba że tak jak przedwczoraj łaziłyśmy z mamą po sklepach, to chyba można uznać za spacer

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
proponuje basen - wczoraj z pracy wychodziłam ledwie zywa, poszlam na siłę, a wyszlam po basenie jak nowo narodzona
basen! To by mi dobrze zrobiło. Ale nie mam z kim iść może w weekend z tż jak będe w stanie po zajęciach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości