|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
to 700zł jeśli damy swój materiał... ale my wybraliśmy z łączonego złota (białe i żółte) a damy tylko żółte więc będziemy musieli dopłacić za białe... ale mam nadzieje że 1200 nas to nie wyjdzie bo standardowa cena 1500wydaje mi się że Twoja koleżanka nie zapłaciła drogo my znaleźliśmy tanie... myślałam że poniżej 2k nie zejdziemy
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]() jagodzia, kicia-jutro big day!!! a ja w piątek umówiłam się na pierwsze spotkanie w salonie lisy ferrery chcę poprzymierzać kiecki i w końcu wybrać tą jedyna i dać znać kumpeli niech szyjedalej jestem za cosmobellą 7375, ale może mi się jeszcze odwidzi
|
|
|
|
|
#1533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mógł nawet z tego ich złota nie robić tylko od ceny obrączek odjął ich 9gx80zł i tak wyszło. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Wiec tak by wychodziło. Tak jakby on ich 9gram przyjął poprostu w rozliczeniu i odjął od ogólnej ceny. Aha i dziwne że nie pytał ich o grubość jaką chcą, sam zrobił takie, spytał tylko o szerokosć. Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-05-24 o 22:13 |
||
|
|
|
#1534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na poczatku chcialam na 16 ale juz ta godzina była zajęta. Cytat:
Kicia - tylko na kasuje zdjęcie przez 22 ja wróce z pracy chce podziwiac Twoją suknie.
|
||
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma problemu skasuje w czwartek dopiero
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
zerknijcie na tą suknie http://www.youtube.com/watch?v=edxnQ...eature=related
panna młoda trochę zaszalała
|
|
|
|
#1537 | ||||||||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Jak mówi mój TŻ Butki fioletowe. Najlepiej peep toe na małej koturnie i wysokim obcasie (jak w załączniku), na zmianę jakieś białe baletki Kwiaty chciałabym białe storczyki i fioletowe róże lub odwrotnie Dodatkowo kilka kłosków wrzosu Zobaczymy jak to będzie. Na razie na bloga wrzucam wszystkie moje inspiracje, potem coś wybiorę Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie my mamy ślub na 16 i to taki standard w naszym regionie. Więc nie wszędzie na śląsku są śluby tak wcześnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Suknia miodzio ![]() Cytat:
Też chcemy mieszane z białego i żółtego złota ![]() Jutro mamy spotkanie z fotografem! trzymajcie kciuki, żeby udało się nam podpisać umowę na korzystnych warunkach ![]() Lecę doglądać Wojewódzkiego
|
||||||||
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać bo padam
![]() dobranoc
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=8eVNv...eature=related
to sie nazywa dobra zabawa
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
ooo wszystkie juz chrapią
to ja tez spadam papa prosze sie dobrze wyspac, bo jutro Nasz wielki dzien: Kicia i Jagodzia jadą po swoje kiecki |
|
|
|
#1542 |
|
Podróżniczka
|
Straszna wichura się zerwała na dworze, okna by mi powyrywało nawet z mikro wentylacją A deszczu jak nie było tak nie ma. Za to co chwilę słychać straż pożarną
To ja też uciekam Choć dzisiaj wyjątkowo jestem wytrzymała i nie chce mi się spać.
|
|
|
|
#1544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Normalnie brakuje mi dzisiaj paru godzin. cały czas na chodzie byłam, aż do teraz...
Cytat:
Cytat:
A i wstępnie mam chyba najwcześniejszą godzinę z nas tutaj obecnych, bo 11. Nie chciałam jej, ale tak mnie ksiądz zapisał ( bo tak się u nas w parafii robi), w październiku będziemy pertraktować zamianę na 12, tak żeby najpóźniej obiad podano o 14. I to jest właśnie kwestia przyzwyczajeń. U nas tak po prostu jest i tak sie robi. Rodzina w większości tylko na takie wesela chodziła. Wiadomo, dziewczynom, które mają ślub na 17 ciężko jest sobie wyobrazić ślub o tak wczesnej porze, z kolei mnie ciężko jest sobie wyobrazić ślub późnym popołudniem. Co kraj to obyczaj. Najważniejsze, żeby wszyscy dobrze się bawili. Obojętnie gdzie, wesela średnio trwają tyle samo. Jak u nas goście standardowo skończą ok. 3-4 to mają jeszcze czas, żeby się wyspać do poprawin 13- 14. My znikamy z sali koło godz. 1. Więc mamy mnóstwo czasu dla siebie. Fakt- pewnie wstanę o 6 rano, ale jak znam siebie, to nawet gdybym miała ślub na 20, to i tak o 6 byłabym na nogach... Podsumowując- czy ślub będzie o godz. 10 rano, czy o 19 wieczorem będzie to i tak nasza najpiękniejsza chwila w życiu!!!!! Ps. pewnie powtórzyłam się za niektórymi z Was, przepraszam, ale najwidoczniej mamy podobne poglądy, aaaaaa i nie zacytowało mi tego co chciałam Cytat:
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
Evoonia, wszystkie uciekły, to może w końcu uda mi się Was dogonić!
Dziewczyny, 2 dni mnie nie było, a tu chyba z 8 stron nadrabiania. Szalejecie! Ale mam dobrą nowinę: wczoraj moja magistereczka poszła w całości do promotorka, teraz czekam tylko na ostateczną akceptację i za jakiś miesiąc obrona!Chatka, co do sukni 2w1 to właśnie zastanawiam się jeszcze. Bo z jednej strony w lipcu będzie pewnie gorąco i fajnie by było móc się trochę "rozebrać", a z drugiej mamy jeszcze poprawiny, więc może dopiero drugiego dnia wystąpię w czymś nieco bardziej odkrytym, a pierwszego będzie tradycyjnie. Kwestia do przemyślenia, ale znając mnie pewnie zaszaleję już w pierwszym dniu Poza tym taka suknia 2w1 to jednak mega wygoda jest, więc chyba się skuszę. I jestem bardzo ciekawa tej sukni, którą masz dostać ![]() nena, u tej stylistki każda opcja szycia jest możliwa, to znaczy i według mojej wizji i całkowicie według jej projektu. Ona doradzi jaka suknia będzie mi pasować do figury, ale jeśli ja mam już jakąś wizję, to jak najbardziej mogę przynieść jej zdjęcia i możemy nawet z elementów kilku sukni stworzyć tę jedną jedyną, oczywiście w jakiś gustowny sposób - już jej w tym głowa Ale jak ktoś w ogóle nie ma pomysłu na siebie, to wtedy stylistka może zaprojektować coś całkowicie indywidualnego wg swoich pomysłów. Odniosłam wrażenie, że nie będzie na siłę chciała wciskać swoich projektów i tak naprawdę zakres jej porad będzie zależeć od podejścia PMki, ale raczej będzie mądrze i sprytnie doradzać niż forsować coś na siłę.Makijaż ślubny: Gorska_Kozica, ja mam piwno-brązowe oczka i najlepiej się czuję w szarościach, srebrach i czarnym, ale nie raz gościł na moich powiekach także fiolet i róż, a ostatnio i zieleń - w zależności od humoru. W brązowych i złotych cieniach akurat się sobie nie podobam. jagodzia, ja też będę miała mocny makijaż, to więcej jak pewne, bo na co dzień mocno podkreślam oczy i dobrze się z tym czuję ![]() Godzina ślubu. My też mamy ślub o 17.00, raz ze względu na dojazd gości z dalszych okolic, a dwa, żeby ewentualny lipcowy upał trochę przeminął. Wesele będzie do 4.00, potem od 14.00 poprawiny. Nedda, witaj! Widzę, że z okolic lubelskiego jesteś, skoro macie wesele w Dworku Arkadia. Zakochałam się już dawno w tym lokalu, niestety leży zbyt daleko od mojego miasta (80km byśmy musieli jechać z kościoła) i cenowo przy naszej liczbie gości byśmy nie dali rady tam zorganizować wesela (chociaż mamy 170 osób, a widzę, że Wy jeszcze więcej ). Ale fajnie, że jakaś PMka z wątku będzie mieć akurat tam wesele i to jeszcze w tym samym dniu! A macie już na oku jakiś zespół/DJa?Co do służby zdrowia, widzę, że wiele z Was ma podobne doświadczenia i podejście: unikać lekarzy jeśli tylko się da, a jak już coś trzeba załatwić, to najlepiej prywatnie. Niestety, tego komfortu jak przy prywatnym leczeniu nie da się z niczym porównać, a wydawałoby się, że uprzejme podejście do pacjenta powinno być na porządku dziennym także w państwówce, ale nie ma na co liczyć... Ja też nie chodzę już nawet po skierowania na zwykłą morfologię do rodzinnego, po tym jak kiedyś dostałam z łaską i najpierw musiał sprawdzić kiedy to ostatnio byłam w przychodni i czy przypadkiem nie wykorzystałam już swojego limitu na badania w tym roku A propos, wiecie co... Byłam dzisiaj u swojego gina na cytologii i powiem Wam, że jak nigdy nic mi po tym badaniu nie dolegało, tak dzisiaj boli mnie całe podbrzusze i do tego mam plamienie, co nigdy się nie zdarzało! Coś mu chyba nie poszło i musiał dwa razy pobierać cytologię... Jakoś mnie to przybiło A byłam z tego lekarza taka zadowolona...
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-05-25 o 00:35 |
|
|
|
#1546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Od razu widać, że się nie znam...
A oczęta masz bombowe, szczególnie to jedno! Ciekawi mnie jaki kolor masz w dowodzie wpisany??? Mojemu Lubemu np. zmienia się kolor oczu- SERIO, dlatego sama nie wiem jaki ma. Jednego dnia jego oczy są szare, innego zielone, jeszcze innego niebieskie, a w dowodzie ma wpisany brąz... A mimo tego, że z natury jest ciemny, to takich oczek nigdy nie miał. Przynajmniem mam powód dla którego codziennie mu w oczy zerkam- żeby wiedzieć jaki kolor ma akurat dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jagodzia Twojej relacji także jestem baaaardzo spragniona!!!!!!! Cytat:
MagdziaS nie zacytowało mi, ale podejrzewam, że chciałam pochwalić buty które wkleiłaś. Kurcze, gdybym tylko umiała 12 godz. przetańczyć na takim obcasie chciałabym je na swój ślub Evoonia życzę Wszystkim Pmkom tutejszym i mnie oczywiście też, żyby tak się bawili goście na naszych weselach!!!! Aż się japa cieszy ![]() Kurka psiapsióła u mnie siedziała prawie do północy i nie widziałam Czesława u Kuby. Dziewczyny które oglądały (Magdzia, nie tak przypadkiem ty???) jak było?? Czesława uwielbiam, dlatego pytam. No i nie chce mi się spać ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- A jeszcze w temacie obrączek- dla dziewczyn z Rybnika, Wodzisławia/ okolic. Zawsze to jakaś zniżka ![]() http://www.groupon.pl/deals/rybnik?n...ampaign=Varies
|
|
#1547 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ajjjj ciekawa jestem tych Waszych sukieneczek, kicia i jagodzia
![]() Już się doczekać nie umiem! POWODZENIA DZIEWCZYNY!!!! ![]() Dotk4 My też, jak niektóre dziewczyny tutaj, Mamy swoje złoto i będziemy przetapiać, więc nie ma co gadać o cenie... Nie wiem też czy nie zrobimy tego u "rodzinnego złotnika" Czyli mojej Qzynki ![]() Cytat:
Ale jajka w nogawkach Superowo! haha ![]() Cytat:
No właśnie napisałam do nich....ciekawi mnie ile krzykną... czy rzeczywiście 7tysiaków??? Ojojojjjj ![]() Cytat:
przekaż, że też się do niej wybieram A cosmobella 7375-cudeńko, Kochana! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1548 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewidentnie powinno być FIOLETeverywhere Śliczne te pantofelki, ale nie dałabym rady....za wysokie jak na mój ślub ![]() A możesz mi wytłumaczyć, Kochana, jak to jest niby z tym częstochowskim geograficzno-technicznym niedopasowaniem???? Bo ja wiem TYLKO tyle, że Czę100chowa jest na Śląsku ![]() Za jutrzejsze (dzisiejsze!) spotkanie z fotografem jak najbardziej ![]() No i zdaj Nam ładnie sprawozdanie z tego spotkania Jestem bardzo ciekawa o co pytać na takim spotkaniu W takim razie "korzystnych wiatrów" życzę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, że tak wspiera tym swojego Męża Cytat:
Pięknie napisane. Esencja, Gosza, esencja, uchwyciłaś ją (nic się nie przejmuj, ja już śpiąca jestem i tak mamrocę od rzeczy)A o podkładzie z sorayi zapamiętam sobie. Cytat:
Po drugie: Dzwoń do tego gina i opisz Mu co się dzieje...niech Ci chociaż coś podpowie telefonicznie, będzie znał przyczynę i będzie wiedział jak zaradzić niepokojącym objawom. Ja byłam 2tyg temu na cytologii i nic mnie nie bolało, ani nie miałam żadnych plamień...nie zwlekaj więc. Po trzecie: gdzie wyczarowałaś sobie tą stylistkę? I ile taka impreza kosztuje? Świetna sprawa, z tego co mówisz... .....PISZESZ
|
||||
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wy będziecie mieć jakieś zabawy oczepinowe na swoich przyjęciach? Mam na myśli takie normalne, żadne pompowanie balonów
|
|||
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, nie ma problemu
|
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() ja wpadam na krótko, bo lece do pracy dzisja mam zawalony dzien... wiec dopiero poznym wieczorem zobacze sukienki KICI i JAGODZI...Cytat:
ale osobiscie nie lubię takich zabaw, jak dla mnie troche zenujące... ale co kto lubi;PMilego dnia!!! |
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
mam nadzieję, że zostanie zaakceptowana w całości, nie będziesz musiała wprowadzać żadnych zmian i od razu będziesz mogła śmigać na obronę ![]() co do gina- ja też radzę się z nim skontaktować. tym bardziej, że wcześniej nigdy nic takiego Ci się nie przytrafiło. u mnie po badaniach zawsze było wszystko ok, i gdyby nagle coś takiego mi się przytrafiło to od razu bym do lekarki dzwoniła. Cytat:
miałam iść jutro na trwałą, ale muszę pojawic się w nowej pracy, więc lecę dziś na 12 zrobić sobie na nowo loczki
|
||
|
|
|
#1554 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że mamy tego samego dnia ))))Nie przejmuj się Kochana plamieniem, ja też tak mialam po cyto.Ale może wybierz się do lekarza będziesz spokojniejsza... Kochane mam ogromny problem...Opiszę w nastepnej wiadomosci blagam o pomoc bo ja juz cala noc nie spalam
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie bedzie takich pseudo-zabaw. Poki co nasz DJ podsunął nam pomysł ze zgadywaniem piosenek. Dwie drużyny. Każda osoba z drużyny po kolei zakłada słuchawki i musi nucić/mruczeć dany utwór a reszta drużyny zgaduje. Widziałam to u DJ na płyce z wesela, które prowadził i zabawa naprawdę fajna, ludzie mieli masę śmiechu. ![]() Cytat:
![]() Poki co szukam czegos fajnego, żeby były jakieś zabawowe przerywniki w tańcu Ale, żeby nikt nikogo nie macał itp., bo to dla mnie porażka.
|
||
|
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje niuto dzięki za linka, niestety, ale jak przesłuchałam te piosenki, to nie za bardzo pasują... ciąg dalszy szukania.... ehhhh Co do obrączek, to chyba tak do 2 tys. ale w sumie nie wiem, nie orientowałam sie jeszcze w cenach. fablous byłam na twoim wątku wymiankowym, powiedz mi, dlaczego wymieniasz tą sukienke z H&M? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1305217923 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1305217923 Kurcze, taka superowa, marzy mi się, ale nie mam chyba na co się z tobą wymienić.... a masz jakieś fotki na żywo? evonia okropna ta suknia... magdziaS buty super, gdzie takie znalazłaś i za ile? ![]()
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak po oczepinach są 2 godziny zabaw, to 90% gości się po prostu nudzi. Jak zabawy będą wplecione, to się więcej ludzi będzie bawić. |
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz kupiłam sobie inną sukienkę z Asos i ta już nie jest mi potrzebna, raczej nie założę jej w tym roku więc po co ma wisieć w szafie. Znając mnie to za rok już mi się nie będzie podobać ![]() Tu jest moja fotka w niej (ależ mam bledziutkie nogi.. )
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
Postaram się jak najdokladniej opisac swoj problem i liczę na Was...
Chodzi wlasnie o salę.Jak wiecie moje wesele miało odbywać się w Arkadii http://www.dworekarkadia.pl/ w sali balowej (600mkw.) Wczoraj bylsimy u znajmych i oni dali nam namiary na nową salę ktora sie buduje w sumie niedaleko Arkadii. http://www.trzyroze.pl/galeria.html Chodzi mi o ta najwieksza sale 400mkw. I tu rodzi się problem.Nie wiem co zrobic ![]() Ta sala jest w budowie(dzisiaj tam dzwonilam) i nie mozna jej zobaczyc w srodku tylko wizualizacje.Jedziemy dzisiaj zobaczyc ja chociaz z zewnatrz. Zarezerwowalam sobie termin telefonicznie ale teraz nie wiem co zrobić. Chodzi dwie kwestie- 1) Finansowa Ta nowa sala oferuje doskonale warunki cenowe ( 170zl za osobe plus przy naszej liczbie gosci stol wiejski gratis , pokoje dla gosci 60zl za dobe itd) Warunki na prawde rewelacyjne a standardem nie ujmuje Arkadii, W Arkadii 200 zl za osobę plus 1500 za stol wiejski plus pokoje z pewnoscia drozsze reasumujac na nasz licze osob wyszlo nam: (ok.180) Arkadia- 37500 Nowy- 30600 czyli ponad 7 tys oszczednosci na samej sali ! 2)Sala - W Arkadii sala jest cudowna ale ogggromna i boje sie ze goscie mi sie pogubia na tych 600mkw. Co innego jak ma się 300 osob. W nowej sala ma 400 mkw. Minusy nowej- Ryzyko bo dopiero sie buduje i nie wiem co tam ostatecznie bedzie. Minusy arkadii- cena, zbyt duza sala Proszę Was o pomoc i rady Dziewczynki.Bo dzisiaj o 15 jadę do Arkadii podpisywać umowę i juz sama nie wiem co zrobic...
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym brała tą nową Raz, że różnica w cenie jest naprawdę spora a drugie, to, że jak się buduje coś nowego to wiadomo, że zawsze będzie to bardziej nowoczesne, ładne i zadbane. Ja bym zaryzykowała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

to 700zł jeśli damy swój materiał... ale my wybraliśmy z łączonego złota (białe i żółte) a damy tylko żółte więc będziemy musieli dopłacić za białe... ale mam nadzieje że 1200 nas to nie wyjdzie bo standardowa cena 1500
my znaleźliśmy tanie... myślałam że poniżej 2k nie zejdziemy

I najbardziej popularne są 16, 17, 18. W innych rejonach pewnie jest jeszcze inaczej, to zależy po prostu, do czego są ludzie przyzwyczajeni. ja kiedy raz byłam na weselu, gdzie ślub był o 14:00, to wytrzymałam tylko do północy (fakt, samo wesele ogólnie było nudne, ale mimo wszystko już byłam zmęczona), ale przede wszystkim bardzo dziwne było, że tak długo było jasno...
ale w realu wygląda booosko 
ale u nas tak się robi pierwsi sobie zaklepaliśmy i się cieszę bo ta godzina jest u nas oblegana

Dziewczyny, 2 dni mnie nie było, a tu chyba z 8 stron nadrabiania. Szalejecie! Ale mam dobrą nowinę: wczoraj moja magistereczka poszła w całości do promotorka, teraz czekam tylko na ostateczną akceptację i za jakiś miesiąc obrona!