Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 21:01   #1531
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któras z was się orientuje ile kosztuje u was robocizna przy obrączkach? Koleżanka własnie odebrała obrączki i zapłaciła ponad 1200zł a mieli sporo swojego zlota, jubiler policzył że mieli 9 g bo część odjął przy szlifowaniu i to wyszło jako "odpad". Mieli więcej gram a wyszło im 9, za 4g dopłacili u niego, robocizna 700, grawer 100zł i tak wyszło ponad 1200. Kurcze a myślałam że to jeszcze taniej wyjdzie przy swoim złocie. Poza tym chyba jakieś cięzkie im zrobił te obrączki.
Robocizna ok 700zł- to normalna cena? Dodam że to cena w Warszawie, ja zupełnie się nie orientuję.

PS Cześć Nedda;-)
Ja się dowiadywałam w kwestii obrączek które nam się spodobały to 700zł jeśli damy swój materiał... ale my wybraliśmy z łączonego złota (białe i żółte) a damy tylko żółte więc będziemy musieli dopłacić za białe... ale mam nadzieje że 1200 nas to nie wyjdzie bo standardowa cena 1500
wydaje mi się że Twoja koleżanka nie zapłaciła drogo my znaleźliśmy tanie... myślałam że poniżej 2k nie zejdziemy

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:07   #1532
vesna84
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
podoba sie Wam ta sukienka? http://www.salon-joanna.net/kolekcje/vanessa
6tae zdjęcie
bardzo ładna, podoba mi się

jagodzia, kicia-jutro big day!!!

a ja w piątek umówiłam się na pierwsze spotkanie w salonie lisy ferrery chcę poprzymierzać kiecki i w końcu wybrać tą jedyna i dać znać kumpeli niech szyje
dalej jestem za cosmobellą 7375, ale może mi się jeszcze odwidzi
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:10   #1533
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
yyy strasznie dużo. Zresztą... wiekszość jubilerów podkreśla że oni nie wykonują obrączek z tego złota co się przynosi bo oni takich małych ilości nie przetapiają. Tylko waży złoto i jeśli się ilość gram zgadza z wagą danych obrączek to płacisz tylko za robotę. a 100 zł za grawer to już w ogóle
Nie wiem czy on robił im z tego co przynieśli, jak ja z nim rozmawiałam to powiedział ze mogę przynieśc wszystko a nawet rózne próby, on do tego dokłada swoje jakieś dodatki bo ja np wiekszośc złota mam w ciemnym kolorze bo to po dziadkach a chcę jasny kolor więc musi on do tego dodać trochę swojego złota. On to chyba poprostu przeliczył że przynieśli 9 g a obrączki zrobił im za 13 czy 14 gram wiec za te 4 dodatkowo im policzył. Aha za te 9g przyjął po 80zł za gram po cenie zlomu. No i robocizna 700zł to jak u was 500-600 to wydaje mi się to nie dużo jak na Warszawę.
Mógł nawet z tego ich złota nie robić tylko od ceny obrączek odjął ich 9gx80zł i tak wyszło.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Ja się dowiadywałam w kwestii obrączek które nam się spodobały to 700zł jeśli damy swój materiał... ale my wybraliśmy z łączonego złota (białe i żółte) a damy tylko żółte więc będziemy musieli dopłacić za białe... ale mam nadzieje że 1200 nas to nie wyjdzie bo standardowa cena 1500
wydaje mi się że Twoja koleżanka nie zapłaciła drogo my znaleźliśmy tanie... myślałam że poniżej 2k nie zejdziemy
Znajoma powiedziała ze bez swojego złota zaplaciliby prawie 2 tyś.
Wiec tak by wychodziło. Tak jakby on ich 9gram przyjął poprostu w rozliczeniu i odjął od ogólnej ceny.

Aha i dziwne że nie pytał ich o grubość jaką chcą, sam zrobił takie, spytał tylko o szerokosć.

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-05-24 o 21:13
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:14   #1534
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
No, z tego, co się już zdążyłam zorientować na naszym wątku, to godziny 11, 12, 13 to godziny śląskie - później już Dziewczyny nawet nie chcą słyszeć. Za to z lubelskiego te godziny, które wymieniłam to dopiero czas na fryzurę i makijaż I najbardziej popularne są 16, 17, 18. W innych rejonach pewnie jest jeszcze inaczej, to zależy po prostu, do czego są ludzie przyzwyczajeni. ja kiedy raz byłam na weselu, gdzie ślub był o 14:00, to wytrzymałam tylko do północy (fakt, samo wesele ogólnie było nudne, ale mimo wszystko już byłam zmęczona), ale przede wszystkim bardzo dziwne było, że tak długo było jasno... Bo przyzwyczajona jestem, że po wyjściu ze ślubów jest jeszcze trochę jasno, a potem już wieczór i cała noc weseliska, aż do rana.
Ja równiez mam slub na 17, Mój TZ i tak będzie musiał wyjechac do mnie koło 15 poniewaz ma godzinke drogi do mnie - czyli będzie koło 16 u mnie i godzinka na błogoslawienstwo, wykupywanie, ubranie sie.
Na poczatku chcialam na 16 ale juz ta godzina była zajęta.

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
ja też mam sporo gości z daleka a ślub mam pół godziny wcześniej

oto mój dzisiejszy wytwór próbny makijaż grafit i wrzos tylko że nie widać taki aparat ale w realu wygląda booosko także mam już swój makijaż wybrany :P a nie chciało mi się fluidu nakładać itd więc wygląda to tak sobie ale jak bym miała na sobie fluid puder policzki przyciemnione to miodzio będzie jeeeee
Ślicznne kocie oczy... lubie taki makijaz tylko nie zabardzo mi wychodzi.

Kicia - tylko na kasuje zdjęcie przez 22 ja wróce z pracy chce podziwiac Twoją suknie.
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:20   #1535
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość

Kicia - tylko na kasuje zdjęcie przez 22 ja wróce z pracy chce podziwiac Twoją suknie.
nie ma problemu skasuje w czwartek dopiero
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:29   #1536
evoonia86
Zakorzenienie

zerknijcie na tą suknie http://www.youtube.com/watch?v=edxnQ...eature=related
panna młoda trochę zaszalała
Stary 2011-05-24, 21:32   #1537
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP
Butki też myślisz mieć fioletowe? A jakie kwiaty Ci chodzą po głowie? A dekoracje? Bo sama zastanawiam się nad fioletem- który ubóstwiam tak, jak Ty Fajne make-upy dodalaś na blogu Nooo, ale ja jestem w fazie zupełnie początkowej w poszukiwaniach kolorystyki czy dekoracji......
Fiolet everywhere Jak mówi mój TŻ Butki fioletowe. Najlepiej peep toe na małej koturnie i wysokim obcasie (jak w załączniku), na zmianę jakieś białe baletki Kwiaty chciałabym białe storczyki i fioletowe róże lub odwrotnie Dodatkowo kilka kłosków wrzosu Zobaczymy jak to będzie. Na razie na bloga wrzucam wszystkie moje inspiracje, potem coś wybiorę

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Ja nadal na dzień dzisiejszy też jestem przekonana do koloru fioletowe, fuksji, amarantu jako temat przewodni na weselu, ale zobaczymy, może się to zmieni. Tzn makijażu w tym kolorze chyba nie chcę, bo ja mam zielone oczy i chyba bym wyglądała jak z podbitymi....
Na co dzień maluję się różami i fioletami w połączeniu ze srebrną kredką i oko nie wygląda na podbite, a też jestem zielonooka.

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Hejka Laseczki!!!!

Słuchajcie, Mamy już !!!!!
Udało się wstępnie z księdzem zaklepać datę i wybrać godzinę telefonicznie Uwierzycie, że na 01.09 już była zarówno zajęta 15:00 i 16:00??? 17:00 zdecydowanie wydaje mi się za późna (msza + składanie życzeń przez gości=wejście na salę nie wcześniej niż ok. 19:00!!!) WYBRAŁAM WIĘC 14:00 TAK SIĘ CIESZĘ!!!!
Super. Gratuluje

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wygląda na to, że jestem wyjątkiem ale u nas tak się robi pierwsi sobie zaklepaliśmy i się cieszę bo ta godzina jest u nas oblegana
u mnie w kościele śluby są odprawione w godzinach 16-19
Tak jak u nas.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
No, z tego, co się już zdążyłam zorientować na naszym wątku, to godziny 11, 12, 13 to godziny śląskie - później już Dziewczyny nawet nie chcą słyszeć. Za to z lubelskiego te godziny, które wymieniłam to dopiero czas na fryzurę i makijaż I najbardziej popularne są 16, 17, 18. W innych rejonach pewnie jest jeszcze inaczej, to zależy po prostu, do czego są ludzie przyzwyczajeni. ja kiedy raz byłam na weselu, gdzie ślub był o 14:00, to wytrzymałam tylko do północy (fakt, samo wesele ogólnie było nudne, ale mimo wszystko już byłam zmęczona), ale przede wszystkim bardzo dziwne było, że tak długo było jasno... Bo przyzwyczajona jestem, że po wyjściu ze ślubów jest jeszcze trochę jasno, a potem już wieczór i cała noc weseliska, aż do rana.
Jestem z Częstochowy, więc technicznie na śląsku, ale praktycznie to geograficzna małopolska W każdym razie my mamy ślub na 16 i to taki standard w naszym regionie. Więc nie wszędzie na śląsku są śluby tak wcześnie

Cytat:

oto mój dzisiejszy wytwór próbny makijaż grafit i wrzos tylko że nie widać taki aparat ale w realu wygląda booosko także mam już swój makijaż wybrany :P a nie chciało mi się fluidu nakładać itd więc wygląda to tak sobie ale jak bym miała na sobie fluid puder policzki przyciemnione to miodzio będzie jeeeee
Śliczne oczęta Bardzo ładny makijaż

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Czy oficjalnie przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Melduje się lipcowa PM 2012
Wlasnie zarezerwowalismy lokal na wesele?
Ile placiliscie zaliczki? My zaplacilismy 2 tysiące. Za osobę płacimy 200 zl. a jak to jest u Was?
Witam w gronie PMek 2012

Cytat:
Pierscionek i jedna z wersji sukni
Jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie
Suknia miodzio W moim stylu i oczywiśnie nie na moją patyczakowatą figurę

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
A taka mnie mysl dziewczyny naszla .. Ile macie zamiar przeznaczyc na obraczki? Bo zaczelismy juz na nie odlkladac, ale w zasadzie nie wiemy ile :P chcemy mieszane, z bialego i zoltego zlota. Z grawerem. A ceny sa naprawde rozne. Wy macie jakis limit na ten zakup, czy to co sie Wam spodoba, to tyle zaplacicie?
My przeznaczamy na obrączki około 2 tyś. Może mniej lub więcej. Nie będziemy przetapiać tylko kupimy gotowe u jubilera. Też chcemy mieszane z białego i żółtego złota

Jutro mamy spotkanie z fotografem! trzymajcie kciuki, żeby udało się nam podpisać umowę na korzystnych warunkach
Lecę doglądać Wojewódzkiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg EVELIXA_GRAPE-LUSTER-SATIN_zoom.jpg (18,3 KB, 12 załadowań)

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 21:33   #1538
(kicia)
Zakorzenienie

lecę spać bo padam

dobranoc
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:34   #1539
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
boze jaka tragedia:P a ten welon to pasuje jak cholera
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 22:26   #1540
evoonia86
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=8eVNv...eature=related
to sie nazywa dobra zabawa
Stary 2011-05-24, 22:26   #1541
__Paulinka__
Zakorzenienie

ooo wszystkie juz chrapią to ja tez spadam papa prosze sie dobrze wyspac, bo jutro Nasz wielki dzien: Kicia i Jagodzia jadą po swoje kiecki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 22:38   #1542
magdziaS
Podróżniczka

Straszna wichura się zerwała na dworze, okna by mi powyrywało nawet z mikro wentylacją A deszczu jak nie było tak nie ma. Za to co chwilę słychać straż pożarną
To ja też uciekam Choć dzisiaj wyjątkowo jestem wytrzymała i nie chce mi się spać.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 22:54   #1543
evoonia86
Zakorzenienie

wszystkie uciekłyście spać to idę i ja dobrej nocki
Stary 2011-05-24, 23:15   #1544
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Normalnie brakuje mi dzisiaj paru godzin. cały czas na chodzie byłam, aż do teraz...

Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
...pozniej nakładam silikonową bazę ja używam z Virtuala kiedyś stosowałam z DaxCosmetic(jest droższa ale było ej wiecej niz z Virtuala) po tej bazie wygładza się skóra matowieje i naprawde ja lubie ten efekt...no i na to nakładam podkład....no kredka,tusz...
Ja mam bazę z Sorayi, parę razy użyłam, ale jestem niezadowolona. Wydaje mi się, że zamiast matowić cerę, to ją właśnie natłuszcza i makijaż jest mniej trwały. Serio! a i zawsze używałam wg zaleceń... więc nie wiem o co chodzi, może coś z tą bazą nie tak...

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
Witam w kolejnej części
My mamy mszę o 12.00. Większość gości dojeżdża, ale wesele jest 1-dniowe, więc chcę, żebyśmy sobie razem dłużej pobyli.
Pozatym z doświadczenie wiem, że jak msza jest później, to i tak goście przyjeżdżają koło południa i trzeba w domu coś dla nich przygotować, a tak to na samym śniadaniu dadzą radę do tej 13 z minutami, bo od kościoła na salę mamy jakieś 5 minutek ;-)
U nas tak zawsze było, że przed ślubem jeszcze na śniadanie do Panny Młodej, albo na kołacz... ale na szczęście nasza rodzina i moje wszystkie kuzynki przestałyśmy to praktykować. No i fakt, gdybym zrobiła wesele później, to goście i tak walaliby się po moim domu.

A i wstępnie mam chyba najwcześniejszą godzinę z nas tutaj obecnych, bo 11. Nie chciałam jej, ale tak mnie ksiądz zapisał ( bo tak się u nas w parafii robi), w październiku będziemy pertraktować zamianę na 12, tak żeby najpóźniej obiad podano o 14. I to jest właśnie kwestia przyzwyczajeń. U nas tak po prostu jest i tak sie robi. Rodzina w większości tylko na takie wesela chodziła. Wiadomo, dziewczynom, które mają ślub na 17 ciężko jest sobie wyobrazić ślub o tak wczesnej porze, z kolei mnie ciężko jest sobie wyobrazić ślub późnym popołudniem. Co kraj to obyczaj. Najważniejsze, żeby wszyscy dobrze się bawili.
Obojętnie gdzie, wesela średnio trwają tyle samo. Jak u nas goście standardowo skończą ok. 3-4 to mają jeszcze czas, żeby się wyspać do poprawin 13- 14. My znikamy z sali koło godz. 1. Więc mamy mnóstwo czasu dla siebie.
Fakt- pewnie wstanę o 6 rano, ale jak znam siebie, to nawet gdybym miała ślub na 20, to i tak o 6 byłabym na nogach...
Podsumowując- czy ślub będzie o godz. 10 rano, czy o 19 wieczorem będzie to i tak nasza najpiękniejsza chwila w życiu!!!!!

Ps. pewnie powtórzyłam się za niektórymi z Was, przepraszam, ale najwidoczniej mamy podobne poglądy, aaaaaa i nie zacytowało mi tego co chciałam

Cytat:
Czy oficjalnie przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Melduje się lipcowa PM 2012
Wlasnie zarezerwowalismy lokal na wesele?
Ile placiliscie zaliczki? My zaplacilismy 2 tysiące. Za osobę płacimy 200 zl. a jak to jest u Was?
Witaj

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 23:33   #1545
tenebrosa
Wtajemniczenie

Evoonia, wszystkie uciekły, to może w końcu uda mi się Was dogonić! Dziewczyny, 2 dni mnie nie było, a tu chyba z 8 stron nadrabiania. Szalejecie! Ale mam dobrą nowinę: wczoraj moja magistereczka poszła w całości do promotorka, teraz czekam tylko na ostateczną akceptację i za jakiś miesiąc obrona!

Chatka, co do sukni 2w1 to właśnie zastanawiam się jeszcze. Bo z jednej strony w lipcu będzie pewnie gorąco i fajnie by było móc się trochę "rozebrać", a z drugiej mamy jeszcze poprawiny, więc może dopiero drugiego dnia wystąpię w czymś nieco bardziej odkrytym, a pierwszego będzie tradycyjnie. Kwestia do przemyślenia, ale znając mnie pewnie zaszaleję już w pierwszym dniu Poza tym taka suknia 2w1 to jednak mega wygoda jest, więc chyba się skuszę. I jestem bardzo ciekawa tej sukni, którą masz dostać

nena, u tej stylistki każda opcja szycia jest możliwa, to znaczy i według mojej wizji i całkowicie według jej projektu. Ona doradzi jaka suknia będzie mi pasować do figury, ale jeśli ja mam już jakąś wizję, to jak najbardziej mogę przynieść jej zdjęcia i możemy nawet z elementów kilku sukni stworzyć tę jedną jedyną, oczywiście w jakiś gustowny sposób - już jej w tym głowa Ale jak ktoś w ogóle nie ma pomysłu na siebie, to wtedy stylistka może zaprojektować coś całkowicie indywidualnego wg swoich pomysłów. Odniosłam wrażenie, że nie będzie na siłę chciała wciskać swoich projektów i tak naprawdę zakres jej porad będzie zależeć od podejścia PMki, ale raczej będzie mądrze i sprytnie doradzać niż forsować coś na siłę.

Makijaż ślubny:

Gorska_Kozica, ja mam piwno-brązowe oczka i najlepiej się czuję w szarościach, srebrach i czarnym, ale nie raz gościł na moich powiekach także fiolet i róż, a ostatnio i zieleń - w zależności od humoru. W brązowych i złotych cieniach akurat się sobie nie podobam.

jagodzia, ja też będę miała mocny makijaż, to więcej jak pewne, bo na co dzień mocno podkreślam oczy i dobrze się z tym czuję

Godzina ślubu. My też mamy ślub o 17.00, raz ze względu na dojazd gości z dalszych okolic, a dwa, żeby ewentualny lipcowy upał trochę przeminął. Wesele będzie do 4.00, potem od 14.00 poprawiny.

Nedda, witaj! Ślubujemy tego samego dnia! Widzę, że z okolic lubelskiego jesteś, skoro macie wesele w Dworku Arkadia. Zakochałam się już dawno w tym lokalu, niestety leży zbyt daleko od mojego miasta (80km byśmy musieli jechać z kościoła) i cenowo przy naszej liczbie gości byśmy nie dali rady tam zorganizować wesela (chociaż mamy 170 osób, a widzę, że Wy jeszcze więcej ). Ale fajnie, że jakaś PMka z wątku będzie mieć akurat tam wesele i to jeszcze w tym samym dniu! A macie już na oku jakiś zespół/DJa?

Co do służby zdrowia, widzę, że wiele z Was ma podobne doświadczenia i podejście: unikać lekarzy jeśli tylko się da, a jak już coś trzeba załatwić, to najlepiej prywatnie. Niestety, tego komfortu jak przy prywatnym leczeniu nie da się z niczym porównać, a wydawałoby się, że uprzejme podejście do pacjenta powinno być na porządku dziennym także w państwówce, ale nie ma na co liczyć... Ja też nie chodzę już nawet po skierowania na zwykłą morfologię do rodzinnego, po tym jak kiedyś dostałam z łaską i najpierw musiał sprawdzić kiedy to ostatnio byłam w przychodni i czy przypadkiem nie wykorzystałam już swojego limitu na badania w tym roku

A propos, wiecie co... Byłam dzisiaj u swojego gina na cytologii i powiem Wam, że jak nigdy nic mi po tym badaniu nie dolegało, tak dzisiaj boli mnie całe podbrzusze i do tego mam plamienie, co nigdy się nie zdarzało! Coś mu chyba nie poszło i musiał dwa razy pobierać cytologię... Jakoś mnie to przybiło A byłam z tego lekarza taka zadowolona...

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-05-24 o 23:35
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 00:52   #1546
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

A nie bo Kristen Stewart
Od razu widać, że się nie znam...
A oczęta masz bombowe, szczególnie to jedno! Ciekawi mnie jaki kolor masz w dowodzie wpisany???
Mojemu Lubemu np. zmienia się kolor oczu- SERIO, dlatego sama nie wiem jaki ma. Jednego dnia jego oczy są szare, innego zielone, jeszcze innego niebieskie, a w dowodzie ma wpisany brąz... A mimo tego, że z natury jest ciemny, to takich oczek nigdy nie miał. Przynajmniem mam powód dla którego codziennie mu w oczy zerkam- żeby wiedzieć jaki kolor ma akurat dzisiaj

Cytat:

Aaaa Dziewczyny strasznie mi się podoba taki teledysk

http://www.youtube.com/watch?v=Yi05Nbe2Xuk
Teledysk boski Ale o takim to mogę tylko pomarzyć. Za to wkręciłam się w tą nutę i teraz od pół godzinki na okrągło słucham i zastanawiam się nad pierwszym tańcem do niej

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
A taka mnie mysl dziewczyny naszla .. Ile macie zamiar przeznaczyc na obraczki? Bo zaczelismy juz na nie odlkladac, ale w zasadzie nie wiemy ile :P chcemy mieszane, z bialego i zoltego zlota. Z grawerem. A ceny sa naprawde rozne. Wy macie jakis limit na ten zakup, czy to co sie Wam spodoba, to tyle zaplacicie?
Chciałabym się zmieścić do max 1500, ale chętnie znalazłabym tańsze.

Cytat:

Dziewczęta jutro jadę z rodzicami zamówić suknie więc możecie spodziewać się fotek
jestem taka szczęśliwa
Już się nie mogę doczekać!!!!!!
Jagodzia Twojej relacji także jestem baaaardzo spragniona!!!!!!!

Cytat:
6tae zdjęcie
Nawet nawet, jak na to, że nie bardzo w takich gustuję, ta mi się nawet podoba

MagdziaS nie zacytowało mi, ale podejrzewam, że chciałam pochwalić buty które wkleiłaś. Kurcze, gdybym tylko umiała 12 godz. przetańczyć na takim obcasie chciałabym je na swój ślub

Evoonia życzę Wszystkim Pmkom tutejszym i mnie oczywiście też, żyby tak się bawili goście na naszych weselach!!!! Aż się japa cieszy

Kurka psiapsióła u mnie siedziała prawie do północy i nie widziałam Czesława u Kuby. Dziewczyny które oglądały (Magdzia, nie tak przypadkiem ty???) jak było?? Czesława uwielbiam, dlatego pytam.

No i nie chce mi się spać a na rowerze zrobiłam dzisiaj spokojnie 35 km i to w słońcu...

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

A jeszcze w temacie obrączek- dla dziewczyn z Rybnika, Wodzisławia/ okolic.
Zawsze to jakaś zniżka
http://www.groupon.pl/deals/rybnik?n...ampaign=Varies

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 02:34   #1547
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Ajjjj ciekawa jestem tych Waszych sukieneczek, kicia i jagodzia
Już się doczekać nie umiem! POWODZENIA DZIEWCZYNY!!!!

Dotk4 My też, jak niektóre dziewczyny tutaj, Mamy swoje złoto i będziemy przetapiać, więc nie ma co gadać o cenie... Nie wiem też czy nie zrobimy tego u "rodzinnego złotnika" Czyli mojej Qzynki

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
haha, a co! kiecek nigdy zbyt wiele!
co do zabaw - nie pamiętam jakie dokładnie tam były, ale np coś w stylu pompowania balona siedząc okrakiem na obcym facecie lub przeciąganie jajka przez nogawki
Z balonem nie kminie o co kaman.... Ale jajka w nogawkach Superowo! haha

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
przepiękny teledysk, sama taki chciałam ale jak usłyszałam cenę to jednak sobie darowałam
trafiłam już wcześniej na stronkę tego studia, wydaje mi się, że ten teledysk to też ich robota

http://professionalstudio.pl/#
CZADERSCY SĄ! No właśnie napisałam do nich....ciekawi mnie ile krzykną... czy rzeczywiście 7tysiaków??? Ojojojjjj

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
a ja w piątek umówiłam się na pierwsze spotkanie w salonie lisy ferrery chcę poprzymierzać kiecki i w końcu wybrać tą jedyna i dać znać kumpeli niech szyje
dalej jestem za cosmobellą 7375, ale może mi się jeszcze odwidzi
Ooo ŁAŁ! To ekstra! Pozdrów Lisę jak już u niej będziesz przekaż, że też się do niej wybieram A cosmobella 7375-cudeńko, Kochana! POWODZENIA!!!!!

Cytat:
ŁOoooo no zaszalała, zaszalała, ale to nie dla mnie..... Wg mnie totalna beznadzieja.... Ale co kto lubi, jeśli jej ta suknia spełniła marzenia i sprawiła, że czuła się w niej tak jak chciała się czuć- to luzik
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 02:35   #1548
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Fiolet everywhere Jak mówi mój TŻ Butki fioletowe. Najlepiej peep toe na małej koturnie i wysokim obcasie (jak w załączniku), na zmianę jakieś białe baletki Kwiaty chciałabym białe storczyki i fioletowe róże lub odwrotnie Dodatkowo kilka kłosków wrzosu Zobaczymy jak to będzie. Na razie na bloga wrzucam wszystkie moje inspiracje, potem coś wybiorę

Jestem z Częstochowy, więc technicznie na śląsku, ale praktycznie to geograficzna małopolska W każdym razie my mamy ślub na 16 i to taki standard w naszym regionie. Więc nie wszędzie na śląsku są śluby tak wcześnie

Jutro mamy spotkanie z fotografem! trzymajcie kciuki, żeby udało się nam podpisać umowę na korzystnych warunkach
Lecę doglądać Wojewódzkiego
Magdzia, odnoszę wrażenie, że Ty sobie zły nick wybrałaś Ewidentnie powinno być FIOLETeverywhere Śliczne te pantofelki, ale nie dałabym rady....za wysokie jak na mój ślub

A możesz mi wytłumaczyć, Kochana, jak to jest niby z tym częstochowskim geograficzno-technicznym niedopasowaniem????
Bo ja wiem TYLKO tyle, że Czę100chowa jest na Śląsku

Za jutrzejsze (dzisiejsze!) spotkanie z fotografem jak najbardziej
No i zdaj Nam ładnie sprawozdanie z tego spotkania Jestem bardzo ciekawa o co pytać na takim spotkaniu W takim razie "korzystnych wiatrów" życzę

Cytat:
Nie da się ukryć- najlepiej z całego towarzystwa bawi się PMka!!!! Super, że tak wspiera tym swojego Męża

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Normalnie brakuje mi dzisiaj paru godzin. cały czas na chodzie byłam, aż do teraz...

Ja mam bazę z Sorayi, parę razy użyłam, ale jestem niezadowolona. Wydaje mi się, że zamiast matowić cerę, to ją właśnie natłuszcza i makijaż jest mniej trwały. Serio! a i zawsze używałam wg zaleceń... więc nie wiem o co chodzi, może coś z tą bazą nie tak...

U nas tak zawsze było, że przed ślubem jeszcze na śniadanie do Panny Młodej, albo na kołacz... ale na szczęście nasza rodzina i moje wszystkie kuzynki przestałyśmy to praktykować. No i fakt, gdybym zrobiła wesele później, to goście i tak walaliby się po moim domu.

A i wstępnie mam chyba najwcześniejszą godzinę z nas tutaj obecnych, bo 11. Nie chciałam jej, ale tak mnie ksiądz zapisał ( bo tak się u nas w parafii robi), w październiku będziemy pertraktować zamianę na 12, tak żeby najpóźniej obiad podano o 14. I to jest właśnie kwestia przyzwyczajeń. U nas tak po prostu jest i tak sie robi. Rodzina w większości tylko na takie wesela chodziła. Wiadomo, dziewczynom, które mają ślub na 17 ciężko jest sobie wyobrazić ślub o tak wczesnej porze, z kolei mnie ciężko jest sobie wyobrazić ślub późnym popołudniem. Co kraj to obyczaj. Najważniejsze, żeby wszyscy dobrze się bawili.
Obojętnie gdzie, wesela średnio trwają tyle samo. Jak u nas goście standardowo skończą ok. 3-4 to mają jeszcze czas, żeby się wyspać do poprawin 13- 14. My znikamy z sali koło godz. 1. Więc mamy mnóstwo czasu dla siebie.
Fakt- pewnie wstanę o 6 rano, ale jak znam siebie, to nawet gdybym miała ślub na 20, to i tak o 6 byłabym na nogach...
Podsumowując- czy ślub będzie o godz. 10 rano, czy o 19 wieczorem będzie to i tak nasza najpiękniejsza chwila w życiu!!!!!
No dokładnie, święte słowa, AMEN!!!! Pięknie napisane. Esencja, Gosza, esencja, uchwyciłaś ją (nic się nie przejmuj, ja już śpiąca jestem i tak mamrocę od rzeczy)

A o podkładzie z sorayi zapamiętam sobie.

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Evoonia, wszystkie uciekły, to może w końcu uda mi się Was dogonić! Dziewczyny, 2 dni mnie nie było, a tu chyba z 8 stron nadrabiania. Szalejecie! Ale mam dobrą nowinę: wczoraj moja magistereczka poszła w całości do promotorka, teraz czekam tylko na ostateczną akceptację i za jakiś miesiąc obrona!

nena, u tej stylistki każda opcja szycia jest możliwa, to znaczy i według mojej wizji i całkowicie według jej projektu. Ona doradzi jaka suknia będzie mi pasować do figury, ale jeśli ja mam już jakąś wizję, to jak najbardziej mogę przynieść jej zdjęcia i możemy nawet z elementów kilku sukni stworzyć tę jedną jedyną, oczywiście w jakiś gustowny sposób - już jej w tym głowa Ale jak ktoś w ogóle nie ma pomysłu na siebie, to wtedy stylistka może zaprojektować coś całkowicie indywidualnego wg swoich pomysłów. Odniosłam wrażenie, że nie będzie na siłę chciała wciskać swoich projektów i tak naprawdę zakres jej porad będzie zależeć od podejścia PMki, ale raczej będzie mądrze i sprytnie doradzać niż forsować coś na siłę.

A propos, wiecie co... Byłam dzisiaj u swojego gina na cytologii i powiem Wam, że jak nigdy nic mi po tym badaniu nie dolegało, tak dzisiaj boli mnie całe podbrzusze i do tego mam plamienie, co nigdy się nie zdarzało! Coś mu chyba nie poszło i musiał dwa razy pobierać cytologię... Jakoś mnie to przybiło A byłam z tego lekarza taka zadowolona...
Po pierwsze: gratuluję serdecznie skończonej i oddanej magisterki

Po drugie: Dzwoń do tego gina i opisz Mu co się dzieje...niech Ci chociaż coś podpowie telefonicznie, będzie znał przyczynę i będzie wiedział jak zaradzić niepokojącym objawom. Ja byłam 2tyg temu na cytologii i nic mnie nie bolało, ani nie miałam żadnych plamień...nie zwlekaj więc.

Po trzecie: gdzie wyczarowałaś sobie tą stylistkę? I ile taka impreza kosztuje? Świetna sprawa, z tego co mówisz... .....PISZESZ
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 06:53   #1549
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Z balonem nie kminie o co kaman.... Ale jajka w nogawkach Superowo! haha
Ta akcja z pompowaniem balona wygląda tak, że laska siada okrakiem na kolesia. Pod mają pompkę taką do materaca i laska musia po niej skakć, żeby balon napompować. Oczywiście wygląda to tak, jakby ujeżdżała kolesia.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 07:04   #1550
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Ja równiez mam slub na 17, Mój TZ i tak będzie musiał wyjechac do mnie koło 15 poniewaz ma godzinke drogi do mnie - czyli będzie koło 16 u mnie i godzinka na błogoslawienstwo, wykupywanie, ubranie sie.
Na poczatku chcialam na 16 ale juz ta godzina była zajęta.
Ja jeszcze nie mam ustalonej godziny w kościele, ale będę chciała 17, ewentualnie 16. Wesele będzie dwudniowe

Cytat:
Ten welon to w ogóle jej nie pasuje...

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Ta akcja z pompowaniem balona wygląda tak, że laska siada okrakiem na kolesia. Pod mają pompkę taką do materaca i laska musia po niej skakć, żeby balon napompować. Oczywiście wygląda to tak, jakby ujeżdżała kolesia.
Widziałam to na paru weselach już dawno temu... Żenada....

A wy będziecie mieć jakieś zabawy oczepinowe na swoich przyjęciach? Mam na myśli takie normalne, żadne pompowanie balonów

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 07:07   #1551
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo ŁAŁ! To ekstra! Pozdrów Lisę jak już u niej będziesz przekaż, że też się do niej wybieram A cosmobella 7375-cudeńko, Kochana! POWODZENIA!!!!!

jasne, nie ma problemu
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 07:48   #1552
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dzien doberek

ja wpadam na krótko, bo lece do pracy dzisja mam zawalony dzien... wiec dopiero poznym wieczorem zobacze sukienki KICI i JAGODZI...

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
hardcor!!!! ale osobiscie nie lubię takich zabaw, jak dla mnie troche zenujące... ale co kto lubi;P

Milego dnia!!!
Stary 2011-05-25, 08:04   #1553
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Ale mam dobrą nowinę: wczoraj moja magistereczka poszła w całości do promotorka, teraz czekam tylko na ostateczną akceptację i za jakiś miesiąc obrona!

gratuluję ukończenia magisterki mam nadzieję, że zostanie zaakceptowana w całości, nie będziesz musiała wprowadzać żadnych zmian i od razu będziesz mogła śmigać na obronę
co do gina- ja też radzę się z nim skontaktować. tym bardziej, że wcześniej nigdy nic takiego Ci się nie przytrafiło. u mnie po badaniach zawsze było wszystko ok, i gdyby nagle coś takiego mi się przytrafiło to od razu bym do lekarki dzwoniła.

Cytat:
A wy będziecie mieć jakieś zabawy oczepinowe na swoich przyjęciach? Mam na myśli takie normalne, żadne pompowanie balonów
jak się spotkamy na początku przyszłego roku z zespołem, to ustalimy sobie jakie zabawy mają być. na pewno nie chcemy żadnego pompowania balona z zespołem będzie wodzirej, więc poprosimy, żeby te zabawy były wplecione w całe wesele- tzn. co 2 czy 3 godz jakaś 1 zabawa. nie podoba mi się jak po oczepinach 2 godziny trwają zabawy non stop, bo większość gości wg mnie się nudzi i ucieka zaraz do domu.

miałam iść jutro na trwałą, ale muszę pojawic się w nowej pracy, więc lecę dziś na 12 zrobić sobie na nowo loczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 08:09   #1554
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
6tae zdjęcie
Podoba mi się.

Cytat:
relacji możecie spodziewać sie około 12-13 a fotki trochę później ze względu na to że relację napiszę wam na telefonie a fotki jak wrócę
Czekamy!!

Cytat:
mi się podoba będzie miała delikatne falbany jak moja

moja relacja będzie późno także spokojnie jestem umówiona mędzy 18 a 19. Znając mnie to się nie będę mogła doczekać i punk 18 zapukam do jej drzwi ;p

Cytat:
Bardzo ekstrawagacka.Nie podoba mi się.Ale podobno o gustach się nie dyskutuje...

Cytat:
Rewelacja.Szkoda, że moj TZ tak nie wywija.Moje marzenie, żeby byla rewelacyjna impreza i zeby goscie sie swietnie bawili...

Cytat:

Nedda, witaj! Ślubujemy tego samego dnia! Widzę, że z okolic lubelskiego jesteś, skoro macie wesele w Dworku Arkadia. Zakochałam się już dawno w tym lokalu, niestety leży zbyt daleko od mojego miasta (80km byśmy musieli jechać z kościoła) i cenowo przy naszej liczbie gości byśmy nie dali rady tam zorganizować wesela (chociaż mamy 170 osób, a widzę, że Wy jeszcze więcej ). Ale fajnie, że jakaś PMka z wątku będzie mieć akurat tam wesele i to jeszcze w tym samym dniu! A macie już na oku jakiś zespół/DJa?

Mamy parę zespolow na oku m.in. Czaban Band ale jak będzie to nie wiem.. Fajnie, że mamy tego samego dnia ))))

Nie przejmuj się Kochana plamieniem, ja też tak mialam po cyto.Ale może wybierz się do lekarza będziesz spokojniejsza...

Kochane mam ogromny problem...Opiszę w nastepnej wiadomosci blagam o pomoc bo ja juz cala noc nie spalam

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:16   #1555
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Widziałam to na paru weselach już dawno temu... Żenada....

Dla mnie to też żenujące. Nie rozumiem, dlaczego się ludzie na cos takiego godzą. No ale ich sprawa.
U nas nie bedzie takich pseudo-zabaw.
Poki co nasz DJ podsunął nam pomysł ze zgadywaniem piosenek. Dwie drużyny. Każda osoba z drużyny po kolei zakłada słuchawki i musi nucić/mruczeć dany utwór a reszta drużyny zgaduje. Widziałam to u DJ na płyce z wesela, które prowadził i zabawa naprawdę fajna, ludzie mieli masę śmiechu.

Cytat:
hardcor!!!! ale osobiscie nie lubię takich zabaw, jak dla mnie troche zenujące... ale co kto lubi;P
Ja się zastanawiam, jak to można lubić
Poki co szukam czegos fajnego, żeby były jakieś zabawowe przerywniki w tańcu Ale, żeby nikt nikogo nie macał itp., bo to dla mnie porażka.
Stary 2011-05-25, 08:17   #1556
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Niewiele mam do pokazywania dopiero ruszamy z przygotowaniami
MY = jesteśmy (mieszkamy razem) rok ja 23 lata on 31.

Pokazuję co mam

Ślub- 21.07.2012 (niesamowicie widziec to czarno na białym, jeszcze sie nie przwyczailam
Sala - Dworek Arkadia http://www.dworekarkadia.pl/s40,galeria.html
sala balowa
Pierscionek - Kruk Jedyny 0,6 ct

Reszta ciagle w budowie
Sala cudna, sukienka taka skromna
gratuluje

niuto dzięki za linka, niestety, ale jak przesłuchałam te piosenki, to nie za bardzo pasują... ciąg dalszy szukania.... ehhhh

Co do obrączek, to chyba tak do 2 tys. ale w sumie nie wiem, nie orientowałam sie jeszcze w cenach.

fablous byłam na twoim wątku wymiankowym, powiedz mi, dlaczego wymieniasz tą sukienke z H&M?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1305217923
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1305217923
Kurcze, taka superowa, marzy mi się, ale nie mam chyba na co się z tobą wymienić.... a masz jakieś fotki na żywo?

evonia okropna ta suknia...

magdziaS
buty super, gdzie takie znalazłaś i za ile?

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:22   #1557
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

jak się spotkamy na początku przyszłego roku z zespołem, to ustalimy sobie jakie zabawy mają być. na pewno nie chcemy żadnego pompowania balona z zespołem będzie wodzirej, więc poprosimy, żeby te zabawy były wplecione w całe wesele- tzn. co 2 czy 3 godz jakaś 1 zabawa. nie podoba mi się jak po oczepinach 2 godziny trwają zabawy non stop, bo większość gości wg mnie się nudzi i ucieka zaraz do domu.
My też tak chcemy
Jak po oczepinach są 2 godziny zabaw, to 90% gości się po prostu nudzi.
Jak zabawy będą wplecione, to się więcej ludzi będzie bawić.
Stary 2011-05-25, 08:23   #1558
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość

fablous byłam na twoim wątku wymiankowym, powiedz mi, dlaczego wymieniasz tą sukienke z H&M?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1305217923
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1305217923
Kurcze, taka superowa, marzy mi się, ale nie mam chyba na co się z tobą wymienić.... a masz jakieś fotki na żywo?
Wymieniam ją bo miałam ją ubraną na jednym weselu i ogólnie byłam z niej bardzo zadowolona
Ale teraz kupiłam sobie inną sukienkę z Asos i ta już nie jest mi potrzebna, raczej nie założę jej w tym roku więc po co ma wisieć w szafie. Znając mnie to za rok już mi się nie będzie podobać
Tu jest moja fotka w niej (ależ mam bledziutkie nogi..)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (14,9 KB, 41 załadowań)

Stary 2011-05-25, 08:23   #1559
Nedda
Zadomowienie

Postaram się jak najdokladniej opisac swoj problem i liczę na Was...
Chodzi wlasnie o salę.Jak wiecie moje wesele miało odbywać się w Arkadii http://www.dworekarkadia.pl/ w sali balowej (600mkw.)
Wczoraj bylsimy u znajmych i oni dali nam namiary na nową salę ktora sie buduje w sumie niedaleko Arkadii. http://www.trzyroze.pl/galeria.html
Chodzi mi o ta najwieksza sale 400mkw.
I tu rodzi się problem.Nie wiem co zrobic
Ta sala jest w budowie(dzisiaj tam dzwonilam) i nie mozna jej zobaczyc w srodku tylko wizualizacje.Jedziemy dzisiaj zobaczyc ja chociaz z zewnatrz.
Zarezerwowalam sobie termin telefonicznie ale teraz nie wiem co zrobić.

Chodzi dwie kwestie-

1) Finansowa Ta nowa sala oferuje doskonale warunki cenowe ( 170zl za osobe plus przy naszej liczbie gosci stol wiejski gratis , pokoje dla gosci 60zl za dobe itd) Warunki na prawde rewelacyjne a standardem nie ujmuje Arkadii,
W Arkadii 200 zl za osobę plus 1500 za stol wiejski plus pokoje z pewnoscia drozsze

reasumujac na nasz licze osob wyszlo nam: (ok.180)
Arkadia- 37500
Nowy- 30600

czyli ponad 7 tys oszczednosci na samej sali !

2)Sala - W Arkadii sala jest cudowna ale ogggromna i boje sie ze goscie mi sie pogubia na tych 600mkw.
Co innego jak ma się 300 osob.
W nowej sala ma 400 mkw.

Minusy nowej-
Ryzyko bo dopiero sie buduje i nie wiem co tam ostatecznie bedzie.
Minusy arkadii- cena, zbyt duza sala

Proszę Was o pomoc i rady Dziewczynki.Bo dzisiaj o 15 jadę do Arkadii podpisywać umowę i juz sama nie wiem co zrobic...

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:33   #1560
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się jak najdokladniej opisac swoj problem i liczę na Was...
Chodzi wlasnie o salę.Jak wiecie moje wesele miało odbywać się w Arkadii http://www.dworekarkadia.pl/ w sali balowej (600mkw.)
Wczoraj bylsimy u znajmych i oni dali nam namiary na nową salę ktora sie buduje w sumie niedaleko Arkadii. http://www.trzyroze.pl/galeria.html
Chodzi mi o ta najwieksza sale 400mkw.
I tu rodzi się problem.Nie wiem co zrobic
Ta sala jest w budowie(dzisiaj tam dzwonilam) i nie mozna jej zobaczyc w srodku tylko wizualizacje.Jedziemy dzisiaj zobaczyc ja chociaz z zewnatrz.
Zarezerwowalam sobie termin telefonicznie ale teraz nie wiem co zrobić.

Chodzi dwie kwestie-

1) Finansowa Ta nowa sala oferuje doskonale warunki cenowe ( 170zl za osobe plus przy naszej liczbie gosci stol wiejski gratis , pokoje dla gosci 60zl za dobe itd) Warunki na prawde rewelacyjne a standardem nie ujmuje Arkadii,
W Arkadii 200 zl za osobę plus 1500 za stol wiejski plus pokoje z pewnoscia drozsze

reasumujac na nasz licze osob wyszlo nam: (ok.180)
Arkadia- 37500
Nowy- 30600

czyli ponad 7 tys oszczednosci na samej sali !

2)Sala - W Arkadii sala jest cudowna ale ogggromna i boje sie ze goscie mi sie pogubia na tych 600mkw.
Co innego jak ma się 300 osob.
W nowej sala ma 400 mkw.

Minusy nowej-
Ryzyko bo dopiero sie buduje i nie wiem co tam ostatecznie bedzie.
Minusy arkadii- cena, zbyt duza sala

Proszę Was o pomoc i rady Dziewczynki.Bo dzisiaj o 15 jadę do Arkadii podpisywać umowę i juz sama nie wiem co zrobic...
j

Ja bym brała tą nową
Raz, że różnica w cenie jest naprawdę spora a drugie, to, że jak się buduje coś nowego to wiadomo, że zawsze będzie to bardziej nowoczesne, ładne i zadbane. Ja bym zaryzykowała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości