|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy
![]() Ja na szczęście mam takie usposobienie, że przemyślę wszystko i staram się myśleć pozytywnie, również w tym przypadku. Kobieta nigdy nie chorowała, nie ma problemów z sercem czy nadciśnieniem, ma silny organizm. Dlatego wierzę, że będzie ok. Podda się chemioterapii lub radioterapii i będzie dobrze. Grunt to nie załamywać się i wierzyć, że będzie dobrze. Ja po wizycie, dzidzia ma 1232g (lekarz mówił, że pięknie jak na początek 29 tygodnia). Tak a propos zaczynamy dzisiaj 29 tydzień ![]() Do wieczorka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() kot jest słodki ![]() ![]() śliczny psiaczek .... ciekawe czy nie będzie zazdrosny o Filipka ![]() Cytat:
Beatko i Marinko może ustalimy która poda adres i prześle kasiorkę dla Shiry a my byśmy się rozliczyły na spotkaniu? co Wy na to? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zakorzenienie
|
shira jesteś wielka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnego masz lekarza heheh dobre teksty ma ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
delirium mnie ogarnia, bo jutro zaczynam 34 tc, a ja ooo zadowolona i nie gotowa, jutro kupuje proszek i nie szukam tego dzidziusia tylko wezmę co innego, może lovela albo bobas i biorę się za pranie i pakowanie torby. Cytat:
![]() ![]() ZMALOWANA twój pieszczoch na łóżku fajowy. Lady in Black kobiety w ciązy nawet jak nie są ubezpieczone mają dostęp do bezpłatnej opieki medycznej, i tym samym do porodu. Zanetaa fajny gest ze strony męża. Ten sprzedawca wyobraź sobie nie odpisuje na maile a ochraniacza brak... SHIRA DOPISZ MNIE DO SWOJEJ LISTY CHĘTNYCH NA TEN SAB SIMPLEX idę sprzątać swoją furę na jutro trochę się pogimnastykuje jak podkurzam i kurze pościeram. Nic nie umiem na jutro, proszę zacznijcie trzymać kciuki żebym zdała. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() rześlij mi więc nr konta na PW i napisz kiedy mogłabyś +/- wysłać (bo mnie w tej pierwszej piątce nie ma, więc chyba musze czekać, tak).
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-26 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
kot pilnuje śniadanka
![]() sweet ![]() to ja tez poprosze! |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zakorzenienie
|
heja dziewczyny
![]() ale gorąco - całe szczęście że moje autko dzisiaj w cieniu pod drzewem stało więc jak wróciłam z Rzeszowa do Mielca to przynajmniej chłodek miałam. Byłam w Biedronce, kupiłam Lovelę do koloru z płynem gratis, 4 banany, parę napojów i wodę gazowaną, a u nas na "zielonym Rynku" pół kilo truskawek ![]() ![]() aaa i w Rossie kupiłam Aksamitne mleczko nawilżające do ciała Nivea Baby 500 ml z pompką za 14,69. Byłam przelotem i zauważyłam że w promocji jest bo nie byłam z gazetką na bieżąco ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-26 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zakorzenienie
|
Filipkowy domek
![]()
#4029 |
Zakorzenienie
|
jejku jaką mam ochotę na pomidorowa na młodej wloszczyznie ze swieza maggi.I na nalesniki z truskawkami i smietana
![]() ![]() ![]() ![]() jutro muszę to zjeść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=Shira_83;27133545]
Cytat:
Dziękuję kochana za kciuki ![]() Co do sab simplex to oczywiście nie rezygnuję!!!! Widzę, że jestem piąta na liście, więc chyba się załapałam na pierwszą turę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Gratuluję udanych wieści z wizyty ![]() ![]() ![]() Piękny ten filipkowy domek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Zakorzenienie
|
o kurcze, współczuje sytuacji z teściową, dlatego właśnie my wolimy sobie sami kupić wszytsko, wózek mamy używany, może marka nie jakaś powalająca ale przynajmniej bez niczyjej łaski. Nie martw się, dobrze że siostra Wam pożyczy, to obejdzie się bez wkładu tesciowej.
![]() |
#4032 |
Zadomowienie
|
Shira wysłałam ci już pw z moimi danymi do wysyłki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczny brzuszek ![]() Połozyłam sie na chwile i pospałam 1,5 h ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nas niestety nie byłoby stać kupić nowy wózek za 2000zł a za to na all kupiłam na aukcji używany w super stanie za uwaga 56zł bez przesyłki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- ale Ty masz zgrabny ten brzuszek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
Do mnie jakoś tak nie dociera że tam siedzi Filip
![]()
#4038 |
Zakorzenienie
|
ja swoj wozek kupowalam za ok 1000zł 3 lata temu, ale z myslą, że nie jednemu mojemu dziecku posłuży. nie przeliczyłam się. teraz drugie będzie w nim jeżdziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-26 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Shira, bardzo Ci dziękuję, zaraz dane wysyłam
![]() Cytat:
I ![]() Zmalowana, śliczny brzuś!
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam od wczoraj, ide poleżeć bo mnie coś kłuje w boku bo dzisiejszych wojażach. Byłam u mojej promotorki, ładnie się uśmiechała do mojego brzucha, i pochwaliła częśc pracy którą jej oddałam w zeszłym tygodniu, a dziś dałam jej juz z poprawkami
![]() ![]()
![]() |
#4042 | |
Zadomowienie
|
na kolki
![]() podesli dane ja ci potem odpiszę i podam numer konta ![]() [QUOTE=patik87;27134394]y. SHIRA DOPISZ MNIE DO SWOJEJ LISTY CHĘTNYCH NA TEN SAB SIMPLEX oki dopisałam ![]() ![]() Cytat:
![]() oki ![]() [QUOTE=karolinee1983;27135 064][QUOTE=Shira_83;27133545] Co do sab simplex to oczywiście nie rezygnuję!!!! Widzę, że jestem piąta na liście, więc chyba się załapałam na pierwszą turę ![]() ![]() ![]() ok może jutro bym już pierwsze wysłał tylko że muszę wysłać Słoneczku razem z Beatką i Mariną to chyba mi nie starczy w pierwszej turze ale następnej już na pewno nie będziesz się gniewać ?? ![]()
![]() |
#4043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Shira_83;27136111]
podesli dane ja ci potem odpiszę i podam numer konta ![]() [QUOTE=patik87;27134394] oki ![]() [QUOTE=karolinee1983;27135 064] Cytat:
napisz mi w jakim banku masz konto.To pójdę do tego banku ew.na poczte zapl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A łózeczka też patrzyłam, ale od Nas z miasta nie było nic ciekawego przez dłuższy okres i w końcu postanowiliśmy kupić nowe Przewietrzyłam hienę, zjadłam zupke i czekam teraz na D żeby ziemniaczki wtsawiać ![]()
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zadomowienie
|
Zmalowana, ale piękny brzuszek. tylko ty taka drobniutka, że mam wrażenie iż cię przeciąży do przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | ||
Zakorzenienie
|
fajnyyy, duży jest, ale w bluzce jakiś większy się wydaje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Shira dziękuje za uwzględnienie mnie będę cierpliwie czekać, dasz znać kiedy zrobić przelew. Kochana jesteś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Shira ja też potwierdzam chęć na SS
![]() Napiszę Ci PW z prośbą o numer konta, jestem 6 na liście więc chyba trzeba będzie poczekać ale przelew wolę zrobić od razu.. A ja dziś poszłam spać na drzemkę z Filipem i spaliśmy pond 3h ![]() ![]() Dziewczyny grtuluję udanych wizyt ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4049 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkich udanych wizyt!
Trzymam kciuki za wszystkich, którzy potrzebują teraz wsparcia i dobrych słów. Przepraszam, ale nie pamiętam, co dokładanie komu pisać... Też uważam, że teściowa to jednak nie to samo, co mama. Ja swoją szanuję, bo bardzo dobrze wychowała mojego męża i w ogóle ją podziwiam. Kupiliśmy prezent, ale to mąż ze szwagrem niech jej życzenia składają. My też nie dostaliśmy żadnych obietnic od rodziców, że coś nam kupią. Pomagają jak mogą, a reszta rodziny jednej i drugiej już dawno się zapowiedziała z pomocą przy wyprawce (kilkoro małych dzieci w rodzinie). Wcale nie uważam, że używane rzeczy są gorsze od tych nowych. Gdybyśmy musieli wszystko sami kupić, to byśmy kupili. Ale cieszymy się, że akurat nie musimy ![]() ![]() Co do ubranek do szpitala, to akurat tam, gdzie ja chcę rodzić, trzeba mieć swoje. Zamierzam jednak wziąć uniseksy, tak na wszelki wypadek ![]() Beatko, ja też na czwartym roku musiałam mieć napisane część mojej pracy, ale dzięki temu na piątym miałam mniej pisania. No i pierwsi się broniliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
w Łodzi zoperowali serduszko dziewczynki urodzonej w 25tc
![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._pol_kilo.html ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Co do teściowych i Dnia Matki to ja też z tych co nie składają życzeń ![]() W moim rozumieniu mama to ta co mnie wychowała (nawet niekoniecznie urodziła..) a teściowej życzenia może składać TŻ. Poza tym Dzień Teściowej jest 5 marca i ja wtedy swojej składam życzenia ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Te%C5%9Bciowej Co do oczekiwań że dziadkowie coś kupią przed porodem to my tak nie mieliśmy, wszystko kupowaliśmy sami. Wiedziałam tylko że moi rodzice chcą nam coś kupić, bo mama tylko mówiła żebyśmy tak wszystkiego nie kupowali bo ona też ma chęć coś kupić... Po porodzie dostaliśmy od nich nianię elektroniczną, matę edukacyjną a ja piękny pierścionek Pandory ![]() ![]() Od teściów nic nie dostaliśmy, ale jakoś mnie to nie ruszyło
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-26 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.