Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 10:51   #3991
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Co z ubranek dla Dzidziusia powinno się znaleźć w torbie ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:51   #3992
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

jacieee kocyki są w Pepco po 19 zł i ręczniki z kapturkiem też były

Stary 2011-05-26, 10:52   #3993
wodaqua
Zadomowienie

To prawda Brunetko, teściowe muszą sobie zasłużyć na dobre traktowanie.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ręczniki kąpielowe po 40zł, kocyki po 60 lub 80zł Skąd ja na to wezmę??? Remont nieskończony, kasy resztki.... masakra
A po szmatkach nie latasz?
Ja ostatnio kupiłam ręczniczek za 3 zł. A w lidlu albo będą albo juz są ręczniki chyba po 23 zł - może zajrzyj.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:52   #3994
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Aniu pytanie do Brumka ale ja też jestem w temacie wady wzroku a poród mam wade wzroku ikiedyś okulistka powiedziała że napewno czeka mnie cesarka teraz odchodzi sie od wykonywania cesarek ze względu na wade wzroku decyduje o tym stan siatkówki i ciśnienie w oku po prostu trzeba iść do lekarza i dokładnie zbadać oczy ja moge rodzić naturalnie
Dzięki tak sobie tylko rozmyślam, w sumie nie noszę okularów ani soczewek, choć muszę się wreszcie wybrać, bo na jedno oko troszkę słabiej widzę..

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
oj, witaj w klubie, mój wybitnie nie lubi jak leżę na lewym boku, kopie w materac jak szalony. Najbardziej lubi jak leżę na plecach ale dla mnie to niezdrowe (choć uwielbiam spać na plecach) a jak tylko przekręcam się na bok to jakby ze złością kopał. Może mu się wtedy metraż jego M1 zmniejsza, nie wiem

ciekawostkę Wam zdradzę:
wiecie ile kosztuje poród + pobyt w szpitalu jeśli kobieta nie jest ubezpieczona?
4500 zł
Ja unikam leżenia na plecach, od wizyty u lekarki - jakoś mierzenie tętna detektorem tak podziałało, jak na własne oczy widziałam że po chwili leżenia na plecach tętno spadło z ponad 140 do 120... i mały taki spokojny był, wydaje mi sie że wtedy to dopiero mu ciasno...

A z tym porodem - kobiecie nieubezpieczonej przysługuje prawo darmowej opieki w ciąży i porodu http://praca.gazetaprawna.pl/artykul..._leczenia.html http://mjakmama24.dlarodzinki.pl/sho...-ubezpieczenia natomiast niektóre szpitale każą sobie wtedy płacić, mimo że nie mają prawa.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ukradli mężowi telefon Właśnie dzwoniłam do Orange zablokować kartę Normalnie jakieś fatum nas nawiedziło
Oj....przykro mi...co za ludzie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:55   #3995
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja mojej teściowej składam życzenia, pojechalabym nawet z kwiatuszkiem, ale mam dzisiaj trochę do zrobienia i załatwienia więc tylko zadzwonię. A dlaczego? Dlatego, że mówię do niej mamo. I podobnie jak u wodaqua mąż jest jedynakiem i odkąd jesteśmy razem zawsze powtarzają, że teraz mają dwójkę dzieci. Czyli też traktują mnie jak swoją córkę. Pozatym widzę, jak mąż się cieszy kiedy widzi, że szanuję jego mamę, a ja lubię kiedy on jest szczęśliwy
Ja do swojej teściowej też mówie mamo a teście traktują mnie jak córke choć mój mąż nie jest jedynakiem posiada siostre
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:57   #3996
editka2022
Rozeznanie

dakaro straszne wiesci ale trzeba myslec pozytywnie to jest bardzo wazne przy tej chorobie,musicie sie wszyscy wspierac,a bedzie dobrze,niemozna sie poddac.

co do dnia matki to ja tylko zadzwonie do swojej tesciowej,mowie do niej mamo ale nieczuje tego,moj maz ma brata i to brat jest u nich najwazniejszy,a mi sie to niepodoba.....
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:59   #3997
aania_20
Zakorzenienie

Zmalowana, z ubranek dla dzidzia - ze trzy komplety - śpioszki+ koszulki/ pajacyki, rękawiczki i skarpetki, pieluszki, coś na wyjście ze szpitala, ale zapytaj jak jest u Ciebie - bo co szpital to inne zwyczaje, w moim np dla dziecka wszystko dają, potrzebujesz tylko coś na wyjście do domu, reszta jest.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 11:02   #3998
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
jacieee kocyki są w Pepco po 19 zł i ręczniki z kapturkiem też były
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A po szmatkach nie latasz?
Ja ostatnio kupiłam ręczniczek za 3 zł. A w lidlu albo będą albo juz są ręczniki chyba po 23 zł - może zajrzyj.
Właśnie - Pepco i Lidl. Dobrze, że jesteście bo ja już prawie oszalałam od tych cyfr

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:04   #3999
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Ukradli mężowi telefon Właśnie dzwoniłam do Orange zablokować kartę Normalnie jakieś fatum nas nawiedziło
Mojemu Tz też kiedyś ukradli i nim go zdążyl zablokować i złodziej już mu wydzwonił rachunek i trzeba było płacić
Karolinee Zaneta kciuki za wizyty żeby wszystko było w porzadku
Zaneta dobrze że sie odnalazłaś
Stary 2011-05-26, 11:04   #4000
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Jacie w Ikie są fajne ręczniki po 25zł ja nie miałam w planach zakupu takiego recznika ale ost jak bylam w Ikei ten pomacalam i jest bardzo miekki i chlonny.

Brunetka ale mąż miał pecha z tym tel
zmalowana uszykuj sobie w domu dwa zestawy cieplejszy i taki na upały jak Ciebie będą odbierać ze szpitala to przywiozą.
Ja biorę małemu czapkę i smoka do szpitala.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fabler-recznik-dzieciecy-z-kapturem-biay__78772_PE201552_S4.jpg (21,5 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-05-26 o 11:07
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:08   #4001
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Właśnie - Pepco i Lidl. Dobrze, że jesteście bo ja już prawie oszalałam od tych cyfr

Ja to już prawie nie chodzę po tych normalnych sklepach - ewentualnie żeby sobie pooglądać...
Wstawiam ręczniczek i zestawy z lumpka - jak mąż zobaczył róż, to zaśmiał się, że jak będzie facet to głupio bedzie wyglądał, więc dokupiłam też blue Jak będzie blondyneczka, to też jej będzie w tym ładnie. I gratis dorzucam mojego kota na akwarium
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09767.jpg (30,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09772.jpg (26,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09775.jpg (31,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09756.jpg (34,0 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-05-26, 11:16   #4002
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Agula mój synek w 36tc ważył 3600
tak jak mój i w 36t4d sie urodził...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:17   #4003
agni82
Zadomowienie

a ja bym obcięła obie ręce, żeby nie mógł już więcej kraśc. wtedy dopiero
doceniłby taki palant dwie zdrowe rączki do pracy.

ja już po wizycie.dzięki za kciuki i dobre fluidy. dzieciol w pozycji nietoperza. wg lekarki ładnie ułożony i ponoc jeżeli przez najbliższe 3 tygodnie będzie tak siedział to już zostanie tak do porodu.serduszko ładnie bije, rozmiar brzucha odpowiada parametrom, mocz ok.

nawet mnie pani dr wyleczyła z moich głupich chorób (jak rak mózgu). obmacała mi szyję i powiedziała, że ból w głowie mam od mięśnia który naciska na nerw i powinnam dac odpoczac szyi. kocham tę lekarkę.

spytałam też o ułożenie dziecka z prawej strony, a jak leżę na lewej to wali jakby na dyskotece szkolnej był. a ona na to, że noworodek to człowiek i swoje preferencje ma.

a jutro idę prywatnie zrobic usg i czekac tylko rozwiązania.

Dakaro współczuję.sama mam ciocię z guzem mózgu. i to choróbstwo jest okropne. najważniejsze to miec nadzieję i się nie poddawac. życzę Wam dużo siły, a zwłąszcza Tobie, bo musisz byc teraz podporą dla męża

wodaqua, Twój kot jest po prostu obłędny. no jak takiego futrzaka nie kochac

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2011-05-26 o 11:19
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:18   #4004
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojej teściowej składam życzenia, pojechalabym nawet z kwiatuszkiem, ale mam dzisiaj trochę do zrobienia i załatwienia więc tylko zadzwonię. A dlaczego? Dlatego, że mówię do niej mamo. I podobnie jak u wodaqua mąż jest jedynakiem i odkąd jesteśmy razem zawsze powtarzają, że teraz mają dwójkę dzieci. Czyli też traktują mnie jak swoją córkę. Pozatym widzę, jak mąż się cieszy kiedy widzi, że szanuję jego mamę, a ja lubię kiedy on jest szczęśliwy
Ja kupiłam z mężem bukiet róż które teściowa uwielbia i świeczkę które kocha nad życie !
I mam takie samo podejście, mimo że mój D nie jest jedynakiem,
ale zawsze teściowa mówiła, że traktuje mnie jak córkę której nigdy nie miała. Nawet nie raz jest tak, że ona broni mnie przed moim D

Cytat:
Mojemu Tz też kiedyś ukradli i nim go zdążyl zablokować i złodziej już mu wydzwonił rachunek i trzeba było płacić
Zaneta dobrze że sie odnalazłaś
Kochan tylko 1 dnia mnie nie było Jestem, jestem

Nic mi się nie chce
Aaa dostałam dzisiaj bukiet od męża na dzień mamusi
powiedział, że już jestem mamusią to kupi mi kwiaty

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:20   #4005
Natka_
Zakorzenienie

Ooo dobrze, że Zmalowana poruszyłaś temat, co zabrać dla dzidzi. Dzisiaj idę na SR więc zapytam jak to u nas jest

Wodaqua Twój kot jest nieprzeciętny:hah aha: Co za poza!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:24   #4006
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak jak mój i w 36t4d sie urodził...
mój 1 dzień przed terminem to w sumie w 39tc miał 3900
Miał sie urodzić w Dzień Matki
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:26   #4007
83monia
Zakorzenienie

ja dzis dostalam prezencik od syna (dal mi motorek) jak mu powiedzialam ze mam dzis swieto

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:30   #4008
Zmalowana
Zakorzenienie

Wodaqua bałabym się podejść

Macie i mojego śpicha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5260125.jpg (88,8 KB, 44 załadowań)

Stary 2011-05-26, 11:32   #4009
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja to już prawie nie chodzę po tych normalnych sklepach - ewentualnie żeby sobie pooglądać...
Wstawiam ręczniczek i zestawy z lumpka - jak mąż zobaczył róż, to zaśmiał się, że jak będzie facet to głupio bedzie wyglądał, więc dokupiłam też blue Jak będzie blondyneczka, to też jej będzie w tym ładnie. I gratis dorzucam mojego kota na akwarium
Zakupy świetne, a Twój kot obłędny, tzn. obłęd to ma w oczach.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 11:34   #4010
karolinee1983
Zadomowienie

Czytam Was ratami, zaraz się zbieram po wyniki, mam nadzieję, że będą, bo jak nie

Cytat:

karolineee kciuki za wizytę na pewno wszystko będzie super

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

Cytat:

Karolinee, Moniczka, Zaneta i za resztę wizyt

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
wszystko będzie dobrze
Dziękuję Wam pięknie

Cytat:
Ech...

Cytat:

Cytat:
I gratis dorzucam mojego kota na akwarium
Kota to chyba czymś wkurzyłaś, bo tak się najeżył

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie.dzięki za kciuki i dobre fluidy. dzieciol w pozycji nietoperza. wg lekarki ładnie ułożony i ponoc jeżeli przez najbliższe 3 tygodnie będzie tak siedział to już zostanie tak do porodu.serduszko ładnie bije, rozmiar brzucha odpowiada parametrom, mocz ok.

nawet mnie pani dr wyleczyła z moich głupich chorób (jak rak mózgu). obmacała mi szyję i powiedziała, że ból w głowie mam od mięśnia który naciska na nerw i powinnam dac odpoczac szyi. kocham tę lekarkę.

spytałam też o ułożenie dziecka z prawej strony, a jak leżę na lewej to wali jakby na dyskotece szkolnej był. a ona na to, że noworodek to człowiek i swoje preferencje ma.

a jutro idę prywatnie zrobic usg i czekac tylko rozwiązania.
za wizytę

DaKaro

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:

Macie i mojego śpicha
Ale słodziak i te łoczyska takie rozczulające

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:38   #4011
margaret82
Zadomowienie

Ugotowałam sobie kompocik rabarbarowo-jagodowy i lecę się zdrzemnąć z pół godzinki
Nie piszcie za dużo
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:42   #4012
Vaniliova11
Zadomowienie

Wodaqua fajne zakupy kot po prostu wymiata
Agni za wizyte
Stary 2011-05-26, 11:43   #4013
brumek
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Cytat:
ps. Teściowa to nie mama, to.... istota ludzka pozująca na mamę z różnorakimi efektami.
Mojej to całkiem nieźle wychodzi I z pewnością złożę jej życzenia, zawsze składam. Jest dla mnie dobra, czuję że NAPRAWDĘ mnie kocha i traktuje jak córkę, a nie tylko tak w słowach!
Oczywiście nie jest moją matką, ale często nie liczy sie to co w metryce, tylko to co w sercu

Cytat:
ja tesciowej skladam zyczenia - jest tak cicha i nieingerujaca w moje zycie osoba ze w sumie moge zlozyc zyczenia. nie wadzi mi to wcale!
Otóż to

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Wszystko jest ok, gin zrobiła porządne usg, pomierzyła, poważyła Lilkę (kolejny raz nam przyświeciła dupskiem w monitor że jest dziewczynką) i mała ma już 1700g wielkością dziecka jest to prawie 33 t.c. a nie 30 jak byc powinien....
Czyli w sumie bardzo dobre wieści (oprócz paskudnego grzyba ). Lekarz na pewno wie co mówi, więc zmartwienia czy może rodzić naturalnie odpadło

Cytat:
Mała waży 1,523 kg Ponoć powyżej śerdniej Do tego ułożyła się już do wyjścia (szkoda, że je się na poród nie szykuje ) - jestem z niej taka dumna!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem dowiedzieliśmy się, że teściowa ma nowotwór, z przerzutami...Mój TŻt załamany, nie wiem jak to będzie .
Boże, współczuję

Cytat:
Aniu pytanie do Brumka ale ja też jestem w temacie wady wzroku a poród mam wade wzroku ikiedyś okulistka powiedziała że napewno czeka mnie cesarka teraz odchodzi sie od wykonywania cesarek ze względu na wade wzroku decyduje o tym stan siatkówki i ciśnienie w oku po prostu trzeba iść do lekarza i dokładnie zbadać oczy ja moge rodzić naturalnie
Dziewczynki, ŻADNA wada wzroku (nawet -11) nie jest wskazaniem do cesarki. te czasy już minęły. Jedynym wskazaniem, jeśli chodzi o oczy jest odklejanie sie siatkówki. Ono czasem idzie w parze z wielką krótkowzrocznością, ale i tak zdarza się baaardzo rzadko.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Brumeczku tak jak pisałam my na początku używaliśmy takiej najzwyklejszej wanienki z Ikei - jak Filip był malutki to była wygodna bo kąpaliśmy go na tetrze i ręku - nie wiem więc jak ta sprawdzi się dla noworodka...choć pewnie dobrze przy pierwszych kąpielach bałąm się że wypuszczę Filipa z rąk

Ale jak zaczął siadać i szaleć podczas kąpięli to już było gorzej bo trzeba było uważać żeby się nie poślizgnął , nie zanurkował itd.
W tej wanience więc jest zdecydowanie lepiej, jak siedzi to nie może się zsunąć za bardzo, a potem chce się położyć na tym leżaku i sam sobie myje brzuszek, siusiaka, nogi itd
Macha nogami w najlepsze a my nie musimy go asekurować tylko kibicujemy

On teraz ma rok i 3 miesiące, waży ok 10,5kg i się mieści spokojnie choć już powoli czas na przenosiny do normalnej wanny Remont na dniach...

Ja też myślałam że te profilowane nie są wygodne, ale jak tę dostaliśmy od dziadków to zmieniłam zdanie. My mamy tę TEGA ( jak w linku była) na moje oko niczym się nie różnią od Ondy a duużo tańsze.
dzięki, kochana
I chyba właśnie ją kupię. Jest niedroga, tak jak te najzwyklejsze, więc nawet jak się nie sprawdzi, to nie szkoda kasy

Cytat:
Powodem raczej wiek nie jest, bo ja mam 21 i też podchodzę bardzo pozytywnie do tego co nas czeka. porodu sie nie boje, wręcz przeciwnie ciekawa jestem jak to jest naprawde. Zdaję sobie ztego sprawę, że napewno nie jest przyjemny, ale czy nie warto pocierpieć? Macierzyństwa też się nie boję, wiem że dam radę bo każdy przecież daje. Juz tyle lat kobiety wychowują dzieci i daja sobie radę. Być może zmieni się to przy samym porodzie i już później kiedy będę miała dziecko w rękach... Póki co stresu brak
Natka, bo z Ciebie to jest bardzo mądra dziewczyna i bardzo dojrzała. Nigdy nie dałabym Ci 20 lat, biorąc pod uwagę taki ustatkowany , spokojny i dojrzały pogląd na życie
Stary 2011-05-26, 11:43   #4014
jacieeeee
Wtajemniczenie

Muszę zmusić TŻta i wybrać się na rajd po sklepach w końcu i wszystko kupić bo mam cały czas obawy, że mogę z czymś nie zdążyć
Ja kończę robić spaghetti, ale mam taką zgagę, że nie wiem jak zjem obiad, a głodna jestem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:45   #4015
sygine
Zadomowienie

Witam wszystkie w tym pięknym dniu

Nadrobiłam was od wczoraj i zabieram się do odpisywania
Po pierwsze to za wszystkie dzisiejsze wyniki i za wizyty już odbyte

Po drugie - Dzień Matki i teściowa... Też uważam, że mamę to ja mam tylko jedną, ale jednak teściowej złożę życzenia ze względu na mojego cudownego męża Wiem że byłoby mu przykro, gdybym powiedziała, że to nie moja matka i sam ma jej życzenia złożyć. W końcu to całkiem dobra kobieta jest Tylko czasami mi na nerwy działa, ale to jak każdy chyba

Po trzecie - Zmalowana pytała co dla maluszka do szpitala. U nas na pewno muszę wziąć niedrapki i ewentualnie smoczek, a resztę daje szpital. No i ciuszki na wyjście swoje trzeba mieć, ale to już uszykowałam P. siateczkę z wyprawką dla Młodego No i oczywiście pieluszki też własne

Po czwarte - Wodaqua twój kot mnie po prostu rozwalił Świetny jest, chociaż należę raczej do psiar i za kotami aż tak nie przepadam (no i mam alergię na ich sierść).

Nerola i Bella najlepszego z okazji waszego święta My mamy tylko takie quasi święto

DaKaro współczuję
Stary 2011-05-26, 11:52   #4016
Shira_83
Zadomowienie

[QUOTE=karolinee1983;27131 055]

Proszę Was zatem dziewczynki o kciuki bo nie wiem, co tam z tą moją szyjką nieszczęsną mam nadzieję, że się nie skróciła przez te moje twardnienia brzucha...

trzymam mocno paluszki

Cytat:

ja ubóstwiam tego drapieżnika jest bezbłędny!!

Cytat:

Macie i mojego śpicha
ale słodziaszek

więc sprawa jest następująca odnośnie Sab simplex:
po przeliczeniu na polskie bo w koronach raczej byście mi płacić nie chciały

sabsimplex: 14,25 -30ml
koperta bąbelkowa 1zł
wysłałabym piorytetem 3 zł

czyli razem mnie by taka wysyłka wyszła 18,25 zł
obecnie mam już kupionych 5 sztuk.

lista chętnych:
aania_20, nerola, beatka, marina, karolinee, you you, brumek, marzena_s, blondynka poznan,scio, brunetka, stapelka, słoneczko, dziubek

taka jest kolejność wiec pierwsze bym wysłała tym dziewczynką z początku listy poproszę o adresy na pw ja wam potem podam nr mojego konta jeśli ktoś rezygnuje to napiszcie.

dzieki
Stary 2011-05-26, 11:52   #4017
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Macie i mojego śpicha
Stary 2011-05-26, 12:03   #4018
sygine
Zadomowienie

Jakoś się wczoraj przełamałam i zaczęłam oglądać polecany przez was cud narodzin. Dotarłam do odcinka trzeciego i jak na razie zwróciły moją uwagę dwie rzeczy - gaz rozweselający, który chyba aż tak nie pomaga i to że każda z babek strasznie śmieszne dźwięki wydaje Ciekawa jestem czy mnie też czeka albo darcie się albo jakiś skowyt
A teraz idę obejrzeć kolejny odcinek...
Stary 2011-05-26, 12:04   #4019
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
...
wodaqua, Twój kot jest po prostu obłędny. no jak takiego futrzaka nie kochac
Super, że takie dobre wieści. Fajną masz tą lekarkę!
A kot, no cóż, chybajest wdzięczny za uratowanie życia, ale wychowałam go na totalną sierotę Niestety - dla niego - pojawi się konkurencja i zobaczymy jak to przejdzie, chociaż on ma charakter psa, zero fochów i humorków, jak wołasz - przybiega, piłeczkę w zębach przynosi Mam nadzieję, że się na Zośkę nie obrazi A na FB jest więcej jego zdjęć, jeśli macie ochote pooglądać.

Żanetko super Twój mąż postąpił!

Ja dzwoniłam właśnie do teściówki z życzeniami i była baaardzo zadowolona

Cytat:
ja dzis dostalam prezencik od syna (dal mi motorek) jak mu powiedzialam ze mam dzis swieto
Jaki słodziak!

Cytat:

Macie i mojego śpicha
No co Ty? Taka ciapcia z gębą otawrtą Owszem, czasem walczymy, ale on nie umie za bardzo zębów uzywać i zawsze omija twarz kiedy pasurkami macha, więc się absloutnie go nie boimy.

A Twój piesio tez poduszkowiec

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Kota to chyba czymś wkurzyłaś, bo tak się najeżył
On w takiej pozycji sypia

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa o moim sierściuchu
Stary 2011-05-26, 12:23   #4020
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

więc sprawa jest następująca odnośnie Sab simplex:
po przeliczeniu na polskie bo w koronach raczej byście mi płacić nie chciały

sabsimplex: 14,25 -30ml
koperta bąbelkowa 1zł
wysłałabym piorytetem 3 zł

czyli razem mnie by taka wysyłka wyszła 18,25 zł
obecnie mam już kupionych 5 sztuk.

lista chętnych:
aania_20, nerola, beatka, marina, karolinee, you you, brumek, marzena_s, blondynka poznan,scio, brunetka, stapelka, słoneczko, dziubek
A na co to jest ? Ja nie wiem

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości