Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 12:26   #4021
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy.
Ja na szczęście mam takie usposobienie, że przemyślę wszystko i staram się myśleć pozytywnie, również w tym przypadku. Kobieta nigdy nie chorowała, nie ma problemów z sercem czy nadciśnieniem, ma silny organizm. Dlatego wierzę, że będzie ok. Podda się chemioterapii lub radioterapii i będzie dobrze. Grunt to nie załamywać się i wierzyć, że będzie dobrze.

Ja po wizycie, dzidzia ma 1232g (lekarz mówił, że pięknie jak na początek 29 tygodnia). Tak a propos zaczynamy dzisiaj 29 tydzień. Zrobił mi USG, ale ja tam nic nie mogłam wypatrzeć, dzidzia już taka duża. Zaraz uciekam do pracy na 4,5 godziny...ale jak mus to mus.

Do wieczorka.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:26   #4022
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ukradli mężowi telefon Właśnie dzwoniłam do Orange zablokować kartę Normalnie jakieś fatum nas nawiedziło
juz brak słów na takie chamstwo
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

I gratis dorzucam mojego kota na akwarium
kot jest słodki .... super zdjęcie
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Macie i mojego śpicha
śliczny psiaczek .... ciekawe czy nie będzie zazdrosny o Filipka
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

lista chętnych:
aania_20, nerola, beatka, marina, karolinee, you you, brumek, marzena_s, blondynka poznan,scio, brunetka, stapelka, słoneczko, dziubek

taka jest kolejność wiec pierwsze bym wysłała tym dziewczynką z początku listy poproszę o adresy na pw ja wam potem podam nr mojego konta jeśli ktoś rezygnuje to napiszcie.

dzieki
Shirko wyślij mi proszę w jednej przesyłce dla Mariny i Beatki

Beatko i Marinko może ustalimy która poda adres i prześle kasiorkę dla Shiry a my byśmy się rozliczyły na spotkaniu? co Wy na to?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:27   #4023
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

shira jesteś wielka musisz podać numer konta
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:44   #4024
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

No więc wczorajsza wizyta juz była duuużo fajniejsza niz ostatnio - nie taka na odczepnego...

Wszystko jest ok, gin zrobiła porządne usg, pomierzyła, poważyła Lilkę (kolejny raz nam przyświeciła dupskiem w monitor że jest dziewczynką) i mała ma już 1700g wielkością dziecka jest to prawie 33 t.c. a nie 30 jak byc powinien.... ale nie znaczy że termin porodu sie przesunie, może być po prostu duża dziewczynka..... tż na to "To chyba dobrze" a my z gin równocześnie "Zalezy dla kogo?!"

Lilka dała pani doktor taki pokaz kopniaków że się sama zdziwiła.... brzuch mi dosłownie falował! tak to jeszcze nie kopała! a jak to genialnie na usg wyglądało i tak za każdym razem jak tylko gin przyłożyła głowicę usg, dopiero po chwili się uspokoiła i można było badać dalej
No to zaczęła coś sobie przeżuwać i dłubać w nosie!! normalnie urządziła wczoraj kabaret w tym gabinecie....

Ja mam okropnego grzyba przepisała mi jakieś 3 rodzaje globulek - 87zł zostawiłam w aptece plus jakiś specjalistyczny płyn do higieny intymnej ale muszę go jeszcze znaleźć w aptekach dla dzidzi nie groźne tylko uciążliwe dla mnie....
Pytanie gin "Czy nie zauważyliście żeby te infekcje wracały albo nasilały się po współzyciu? " jeszcze nie zdążylismy odpowiedzieć na co gin "Widzę po pana minie że nie ma po czym"

Rozmawialiśmy o porodzie i jeśli chodzi o padaczkę - to nie jest wskazaniem do CC, wręcz przeciwnie bezpieczniej jest rodzić naturalnie, wada bioder- nie jest wskazaniem do cc, jedynie co muszę wyjąć ze szpitalnego archiwum zdjęcie tego spojenia łonowego i będziemy mysleć co dalej, ale gin stwierdziła że gdyby bylo bardzo źle pozrastane to przy takim wielkościowo brzuszku nawet po schodach bym nie zeszła z bólu... więc może CC nie będzie konieczna

Mamusia przytyła do 70 kg ale będę się kłócić bo mnie ważyli na innej wadze niż zawsze a ta co zawsze to pokazuje identycznie jak moja w domu czyli 69!

Co do omdleń to prawdopodobnie za niski cukier, przy krzywej cukrowej wyszły już niskie wyniki, jak tylko mi się będzie robiło slabo to mam spróbować zjeść coś słodkiego.

Dodatkowo zrobić badania na przyswajalność magnezu i mocz zbadać.
Hmmm to chyba tyle z wczoraj
Wracam do 125 strony nadrabiać

fajnego masz lekarza heheh dobre teksty ma

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry szybko wpadam, żeby poczytać, co u Was i uciekam, bo dziś sporo do roboty - dom trzeba ogarnąć, coś na obiad przygotować i pojechać po wyniki badań bo dziś wizyta

Proszę Was zatem dziewczynki o kciuki bo nie wiem, co tam z tą moją szyjką nieszczęsną mam nadzieję, że się nie skróciła przez te moje twardnienia brzucha...

Za wszystkie inne wizyty trzymam oczywiście kciuki i gratuluję tych, które się już odbyły

Do później...
kciuki mam juz zaciśnięte

Cytat:
Ukradli mężowi telefon Właśnie dzwoniłam do Orange zablokować kartę Normalnie jakieś fatum nas nawiedziło
no jak się pier.. to wszystko naraz, ale za niedługo wyjdzie dla Was słońce

Cytat:

Ja to już prawie nie chodzę po tych normalnych sklepach - ewentualnie żeby sobie pooglądać...
Wstawiam ręczniczek i zestawy z lumpka - jak mąż zobaczył róż, to zaśmiał się, że jak będzie facet to głupio bedzie wyglądał, więc dokupiłam też blue Jak będzie blondyneczka, to też jej będzie w tym ładnie. I gratis dorzucam mojego kota na akwarium
kot jest bezbłędny, czaderskie stworzenie.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak jak mój i w 36t4d sie urodził...
delirium mnie ogarnia, bo jutro zaczynam 34 tc, a ja ooo zadowolona i nie gotowa, jutro kupuje proszek i nie szukam tego dzidziusia tylko wezmę co innego, może lovela albo bobas i biorę się za pranie i pakowanie torby.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy.
Ja na szczęście mam takie usposobienie, że przemyślę wszystko i staram się myśleć pozytywnie, również w tym przypadku. Kobieta nigdy nie chorowała, nie ma problemów z sercem czy nadciśnieniem, ma silny organizm. Dlatego wierzę, że będzie ok. Podda się chemioterapii lub radioterapii i będzie dobrze. Grunt to nie załamywać się i wierzyć, że będzie dobrze.

Ja po wizycie, dzidzia ma 1232g (lekarz mówił, że pięknie jak na początek 29 tygodnia). Tak a propos zaczynamy dzisiaj 29 tydzień. Zrobił mi USG, ale ja tam nic nie mogłam wypatrzeć, dzidzia już taka duża. Zaraz uciekam do pracy na 4,5 godziny...ale jak mus to mus.

Do wieczorka.
straszne nieszczęście z twoją teściową, wyobrażam sobie jak sie czuje twój mąż. Musicie mysleć pozywnie, to połowa sukcesu, dodaać otuchy mamie żeby walczyła.

za wizytę.

ZMALOWANA twój pieszczoch na łóżku fajowy.

Lady in Black kobiety w ciązy nawet jak nie są ubezpieczone mają dostęp do bezpłatnej opieki medycznej, i tym samym do porodu.

Zanetaa fajny gest ze strony męża. Ten sprzedawca wyobraź sobie nie odpisuje na maile a ochraniacza brak...

SHIRA DOPISZ MNIE DO SWOJEJ LISTY CHĘTNYCH NA TEN SAB SIMPLEX

idę sprzątać swoją furę na jutro trochę się pogimnastykuje jak podkurzam i kurze pościeram.
Nic nie umiem na jutro, proszę zacznijcie trzymać kciuki żebym zdała.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:56   #4025
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
więc sprawa jest następująca odnośnie Sab simplex: po przeliczeniu na polskie bo w koronach raczej byście mi płacić nie chciały

sabsimplex: 14,25 -30ml
koperta bąbelkowa 1zł
wysłałabym piorytetem 3 zł

czyli razem mnie by taka wysyłka wyszła 18,25 zł
obecnie mam już kupionych 5 sztuk.

lista chętnych:
aania_20, nerola, beatka, marina, karolinee, you you, brumek, marzena_s, blondynka poznan,scio, brunetka, stapelka, słoneczko, dziubek

taka jest kolejność wiec pierwsze bym wysłała tym dziewczynką z początku listy poproszę o adresy na pw ja wam potem podam nr mojego konta jeśli ktoś rezygnuje to napiszcie.
Shireczko, ja absolutnie nie rezygnuję! Jesteś kochana, że nam to załatwiasz, wiesz?
rześlij mi więc nr konta na PW i napisz kiedy mogłabyś +/- wysłać (bo mnie w tej pierwszej piątce nie ma, więc chyba musze czekać, tak).

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-26 o 12:58
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:09   #4026
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
I gratis dorzucam mojego kota na akwarium
kot pilnuje śniadanka

Cytat:
Macie i mojego śpicha
sweet

Cytat:
więc sprawa jest następująca odnośnie Sab simplex:
po przeliczeniu na polskie bo w koronach raczej byście mi płacić nie chciały
to ja tez poprosze!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:12   #4027
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

heja dziewczyny muszę ponadrabiać od wczoraj bo widze że sporo się działo.

ale gorąco - całe szczęście że moje autko dzisiaj w cieniu pod drzewem stało więc jak wróciłam z Rzeszowa do Mielca to przynajmniej chłodek miałam.

Byłam w Biedronce, kupiłam Lovelę do koloru z płynem gratis, 4 banany, parę napojów i wodę gazowaną, a u nas na "zielonym Rynku" pół kilo truskawek nie mogłam się im oprzec - mówiły do mnie z koszyczka: zjedz mnie! a u mnie były już po 8zł za kilogram mniejsze i po 10zł większe .

aaa i w Rossie kupiłam Aksamitne mleczko nawilżające do ciała Nivea Baby 500 ml z pompką za 14,69. Byłam przelotem i zauważyłam że w promocji jest bo nie byłam z gazetką na bieżąco

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-26 o 14:09
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:16   #4028
Zmalowana
Zakorzenienie

Filipkowy domek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5260128.jpg (58,6 KB, 55 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:22   #4029
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

jejku jaką mam ochotę na pomidorowa na młodej wloszczyznie ze swieza maggi.I na nalesniki z truskawkami i smietana:zarlo k:
jutro muszę to zjeść
Stary 2011-05-26, 13:23   #4030
karolinee1983
Zadomowienie

[QUOTE=Shira_83;27133545]
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

trzymam mocno paluszki

więc sprawa jest następująca odnośnie Sab simplex:
po przeliczeniu na polskie bo w koronach raczej byście mi płacić nie chciały

sabsimplex: 14,25 -30ml
koperta bąbelkowa 1zł
wysłałabym piorytetem 3 zł

czyli razem mnie by taka wysyłka wyszła 18,25 zł
obecnie mam już kupionych 5 sztuk.

lista chętnych:

dzieki

Dziękuję kochana za kciuki

Co do sab simplex to oczywiście nie rezygnuję!!!! Widzę, że jestem piąta na liście, więc chyba się załapałam na pierwszą turę zaraz wysyłam Ci pw z moimi danymi. Dziękuję kochana - naprawdę jesteś wielka

Cytat:

Do wieczorka.

Gratuluję udanych wieści z wizyty i kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
f

kciuki mam juz zaciśnięte

Cytat:
Filipkowy domek
Piękny ten filipkowy domek

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:26   #4031
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Mój mąż powiedział po tej sytuacji, że pier.... jej kasę i już od niej nic nie chce !!!!
o kurcze, współczuje sytuacji z teściową, dlatego właśnie my wolimy sobie sami kupić wszytsko, wózek mamy używany, może marka nie jakaś powalająca ale przynajmniej bez niczyjej łaski. Nie martw się, dobrze że siostra Wam pożyczy, to obejdzie się bez wkładu tesciowej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 13:29   #4032
karolinee1983
Zadomowienie

Shira wysłałam ci już pw z moimi danymi do wysyłki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:44   #4033
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Filipkowy domek
super

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:51   #4034
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja kończę robić spaghetti, ale mam taką zgagę, że nie wiem jak zjem obiad, a głodna jestem
Oj ja mam ostatnio ciagle zgagę niezależnie od tego co zjem

Cytat:
Filipkowy domek
Śliczny brzuszek

Połozyłam sie na chwile i pospałam 1,5 h
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:12   #4035
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Shirko wyślij mi proszę w jednej przesyłce dla Mariny i Beatki

Beatko i Marinko może ustalimy która poda adres i prześle kasiorkę dla Shiry a my byśmy się rozliczyły na spotkaniu? co Wy na to?
ja moge zrobić przelew do Shiry za nas trzy i wtedy ona prześle do mnie jedną paczką a rozliczymy się na spotkaniu, ok? ostatnio Ty płaciłaś za mnie Stapelce za aspiratorek więc teraz moja kolej

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
No i to jest klasa.
Moi teściowie też wielcy zdeklarowani, że kupią nam wózek ( bratu męża kupili jakiś najnowszy model x-landera, mały urodził się w marcu).
I oczywiście teraz się wycofali
, moja mama dała mi kasę na wózek, co prawda musiałam kupić używany za 230 zł, ale nie obiecywała wcześniej i po prostu mi dała z dobrego serca.
I ostatnio jak byliśmy u teściów, to przyjechał jego brat z żoną i ona do mnie- ,,jaki kupiłaś model wózka"? A ja, że nie wiem, co ona na to - ale każdy wózek ma jakiś model, markę...Bo my mamy-i tu miliard jakichś niezrozumianych cyfr i oznaczników...
to się nazywa sprawiedliwość jak dla mnie to marka wózka ma niewielkie znaczenie, ważne żeby był wygodny dla dziecka i wytrzymały.

Nas niestety nie byłoby stać kupić nowy wózek za 2000zł a za to na all kupiłam na aukcji używany w super stanie za uwaga 56zł bez przesyłki a jak go wyprałam i wyczyściłam z kurzu to normalnie jak nówka teraz poluje na jakieś ładne łóżeczko ja mam jakieś upatrzeć a moja moi rodzice mają zafundować

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Wczoraj wieczorem dowiedzieliśmy się, że teściowa ma nowotwór, z przerzutami...Mój TŻt załamany, nie wiem jak to będzie .
biedna... nie wiem co Ci powiedzieć... niech teściowa się trzyma dzielnie bo pozytywne nastawienie to połowa terapii

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Teściowej składam życzenia to mama mojego męża jestem jej wdzięczna że nie wychowała Tża na maminsynka z dwiema lewymi rączkami wczoraj byliśmy u teśców i mówiliśmy co mamy kupione dla dziecka . I teść sie zastanawiał po co te rzeczy że kiedyś tego nie było i było dobrze a moja teściówka zaraz go uciszyła że teraz są inne czasy i to nasza sprawa
taka teściowa to prawdziwy skarb

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Filipkowy domek
ale Ty masz zgrabny ten brzuszek a mój taki rozlazły na boki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 14:13   #4036
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Nas niestety nie byłoby stać kupić nowy wózek za 2000zł a za to na all kupiłam na aukcji używany w super stanie za uwaga 56zł bez przesyłki a jak go wyprałam i wyczyściłam z kurzu to normalnie jak nówka teraz poluje na jakieś ładne łóżeczko ja mam jakieś upatrzeć a moja moi rodzice mają zafundować
My też nie chcieliśmy nowego wózka bo to dla Mnie wydawanie niepotrzebnie kasy. Taki wózek posłuży krótko a potem trzeba go sprzedać za pół ceny. A teraz naprawdę można kupic bardzo ładny, niezniszczony wózek za rozsądne pieniądze
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-05-26, 14:14   #4037
Zmalowana
Zakorzenienie

Do mnie jakoś tak nie dociera że tam siedzi Filip Wiem, że jest tam Dzidziuś, ale taki mały jak fasolka :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:20   #4038
83monia
Zakorzenienie

ja swoj wozek kupowalam za ok 1000zł 3 lata temu, ale z myslą, że nie jednemu mojemu dziecku posłuży. nie przeliczyłam się. teraz drugie będzie w nim jeżdziło.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:20   #4039
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Ja to już prawie nie chodzę po tych normalnych sklepach - ewentualnie żeby sobie pooglądać...
Wstawiam ręczniczek i zestawy z lumpka - jak mąż zobaczył róż, to zaśmiał się, że jak będzie facet to głupio bedzie wyglądał, więc dokupiłam też blue Jak będzie blondyneczka, to też jej będzie w tym ładnie. I gratis dorzucam mojego kota na akwarium
kurcze ja właśnie już drugi miesiąc poluje po lumpach na taki ręczniczek kąpielowy i nic nie moge znaleść - a we wtorek kupiłam Julci welurkowego pajacyka 3-6m-cy - jak wyschnie to zrobie zdjęcie i wrzucę

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-26 o 14:27
Stary 2011-05-26, 14:21   #4040
aania_20
Zakorzenienie

Shira, bardzo Ci dziękuję, zaraz dane wysyłam

Cytat:

Do wieczorka.
DaKaro, trzymam kciuki za teściową!!! Musi być dobrze!
I za wizytę!

Zmalowana, śliczny brzuś!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:29   #4041
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

No nadrobiłam od wczoraj, ide poleżeć bo mnie coś kłuje w boku bo dzisiejszych wojażach. Byłam u mojej promotorki, ładnie się uśmiechała do mojego brzucha, i pochwaliła częśc pracy którą jej oddałam w zeszłym tygodniu, a dziś dałam jej juz z poprawkami dopiero pierwszy rozdział wprawdzie ale przecież dopiero jestem na 4 roku a już nam każą pisać pracę mgr..

Stary 2011-05-26, 14:30   #4042
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A na co to jest ? Ja nie wiem
na kolki

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
shira jesteś wielka musisz podać numer konta
podesli dane ja ci potem odpiszę i podam numer konta

[QUOTE=patik87;27134394]y.

SHIRA DOPISZ MNIE DO SWOJEJ LISTY CHĘTNYCH NA TEN SAB SIMPLEX
oki dopisałam ale troszkę musicie się uzbroić w cierpliwość muszę kupić więcej

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Shireczko, ja absolutnie nie rezygnuję! Jesteś kochana, że nam to załatwiasz, wiesz?
rześlij mi więc nr konta na PW i napisz kiedy mogłabyś +/- wysłać (bo mnie w tej pierwszej piątce nie ma, więc chyba musze czekać, tak).
postaram się jak naszybciej z tym uporac i porozsyłać

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

to ja tez poprosze!
oki

[QUOTE=karolinee1983;27135 064][QUOTE=Shira_83;27133545]

Co do sab simplex to oczywiście nie rezygnuję!!!! Widzę, że jestem piąta na liście, więc chyba się załapałam na pierwszą turę zaraz wysyłam Ci pw z moimi danymi. Dziękuję kochana - naprawdę jesteś wielka

ok może jutro bym już pierwsze wysłał tylko że muszę wysłać Słoneczku razem z Beatką i Mariną to chyba mi nie starczy w pierwszej turze ale następnej już na pewno nie będziesz się gniewać ??
Stary 2011-05-26, 14:31   #4043
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
My też nie chcieliśmy nowego wózka bo to dla Mnie wydawanie niepotrzebnie kasy. Taki wózek posłuży krótko a potem trzeba go sprzedać za pół ceny. A teraz naprawdę można kupic bardzo ładny, niezniszczony wózek za rozsądne pieniądze
dokładnie, a na licytacjach to już w ogóle za bezcen można coś wyłapać ale trzeba na bieżąco szukać ja jestem z naszego ogromnie zadowolona teraz rozglądam się za łóżeczkiem, materacykiem i pościelą, ew. baldachimem bo mi się marzy taki piękny baldachim..

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Do mnie jakoś tak nie dociera że tam siedzi Filip Wiem, że jest tam Dzidziuś, ale taki mały jak fasolka :P
no to Ci powiem że sądząć po zdjęciu to ta Twoja fasolka w brzuchu baaaardzo wybujała rośnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 14:37   #4044
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

[QUOTE=Shira_83;27136111]
podesli dane ja ci potem odpiszę i podam numer konta

[QUOTE=patik87;27134394]

oki

[QUOTE=karolinee1983;27135 064]
Cytat:

ok może jutro bym już pierwsze wysłał tylko że muszę wysłać Słoneczku razem z Beatką i Mariną to chyba mi nie starczy w pierwszej turze ale następnej już na pewno nie będziesz się gniewać ??
już wysyłam
napisz mi w jakim banku masz konto.To pójdę do tego banku ew.na poczte zapl.
Stary 2011-05-26, 14:44   #4045
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja swoj wozek kupowalam za ok 1000zł 3 lata temu, ale z myslą, że nie jednemu mojemu dziecku posłuży. nie przeliczyłam się. teraz drugie będzie w nim jeżdziło.
Zgadza się wtedy to ma jakiś sens, ale u Nas mimo że za jakieś 2/3 lata chcemy mieć kolejne dziecko to nowy nie wchodził w grę bo niestety nie mielibyśmy go potem gdzie trzymać

Cytat:
dokładnie, a na licytacjach to już w ogóle za bezcen można coś wyłapać ale trzeba na bieżąco szukać ja jestem z naszego ogromnie zadowolona teraz rozglądam się za łóżeczkiem, materacykiem i pościelą, ew. baldachimem bo mi się marzy taki piękny baldachim..
Nom ja ze 3 tygodnie szukałam i codziennie po kilka razy sprawdzałam czy sie coś nowego nie pojawiło w rozsadnej cenie.
A łózeczka też patrzyłam, ale od Nas z miasta nie było nic ciekawego przez dłuższy okres i w końcu postanowiliśmy kupić nowe

Przewietrzyłam hienę, zjadłam zupke i czekam teraz na D żeby ziemniaczki wtsawiać
Stary 2011-05-26, 14:59   #4046
agni82
Zadomowienie

Zmalowana, ale piękny brzuszek. tylko ty taka drobniutka, że mam wrażenie iż cię przeciąży do przodu
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 15:14   #4047
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Filipkowy domek
fajnyyy, duży jest, ale w bluzce jakiś większy się wydaje

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
jejku jaką mam ochotę na pomidorowa na młodej wloszczyznie ze swieza maggi.I na nalesniki z truskawkami i smietana:zarlo k:
jutro muszę to zjeść
Co Ci zrobić? do Poznania nie pojadę żeby Cię bić..chciałam kupić dzisiaj truskawki, ale facet sprzedawał całe skrzynki po ok2 kg w każdej, nie rozdrabniał się na kg czy pół i nie kupiłam.

Cytat:
No nadrobiłam od wczoraj, ide poleżeć bo mnie coś kłuje w boku bo dzisiejszych wojażach. Byłam u mojej promotorki, ładnie się uśmiechała do mojego brzucha, i pochwaliła częśc pracy którą jej oddałam w zeszłym tygodniu, a dziś dałam jej juz z poprawkami dopiero pierwszy rozdział wprawdzie ale przecież dopiero jestem na 4 roku a już nam każą pisać pracę mgr..
z drugiej strony to dobrze, za rok obrona, ale powoli będziesz pisać bez pośpiechu.

Shira dziękuje za uwzględnienie mnie będę cierpliwie czekać, dasz znać kiedy zrobić przelew. Kochana jesteś
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 15:21   #4048
youyou
Zakorzenienie

Shira ja też potwierdzam chęć na SS bardzo dobra jest ta cena, bo chyba dziewczyny pisały że kupowały po 30-40zł

Napiszę Ci PW z prośbą o numer konta, jestem 6 na liście więc chyba trzeba będzie poczekać ale przelew wolę zrobić od razu..

A ja dziś poszłam spać na drzemkę z Filipem i spaliśmy pond 3h dawno tyle w dzień nie spał i ja też odespałąm

Dziewczyny grtuluję udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Jakoś się wczoraj przełamałam i zaczęłam oglądać polecany przez was cud narodzin. Dotarłam do odcinka trzeciego i jak na razie zwróciły moją uwagę dwie rzeczy - gaz rozweselający, który chyba aż tak nie pomaga i to że każda z babek strasznie śmieszne dźwięki wydaje Ciekawa jestem czy mnie też czeka albo darcie się albo jakiś skowyt
A teraz idę obejrzeć kolejny odcinek...
Ale chyba w Polsce nie stosuje się tego gazu te filmiki są z UK i tm on jest stosowany..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 15:30   #4049
mamad1
Zadomowienie

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!
Trzymam kciuki za wszystkich, którzy potrzebują teraz wsparcia i dobrych słów. Przepraszam, ale nie pamiętam, co dokładanie komu pisać...
Też uważam, że teściowa to jednak nie to samo, co mama. Ja swoją szanuję, bo bardzo dobrze wychowała mojego męża i w ogóle ją podziwiam. Kupiliśmy prezent, ale to mąż ze szwagrem niech jej życzenia składają.
My też nie dostaliśmy żadnych obietnic od rodziców, że coś nam kupią. Pomagają jak mogą, a reszta rodziny jednej i drugiej już dawno się zapowiedziała z pomocą przy wyprawce (kilkoro małych dzieci w rodzinie). Wcale nie uważam, że używane rzeczy są gorsze od tych nowych. Gdybyśmy musieli wszystko sami kupić, to byśmy kupili. Ale cieszymy się, że akurat nie musimy A nawet jeśli coś kupujemy, to też z drugiej ręki Nie lubię przepłacać...
Co do ubranek do szpitala, to akurat tam, gdzie ja chcę rodzić, trzeba mieć swoje. Zamierzam jednak wziąć uniseksy, tak na wszelki wypadek
Beatko, ja też na czwartym roku musiałam mieć napisane część mojej pracy, ale dzięki temu na piątym miałam mniej pisania. No i pierwsi się broniliśmy
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 15:43   #4050
youyou
Zakorzenienie

w Łodzi zoperowali serduszko dziewczynki urodzonej w 25tc
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._pol_kilo.html

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Co do teściowych i Dnia Matki to ja też z tych co nie składają życzeń
W moim rozumieniu mama to ta co mnie wychowała (nawet niekoniecznie urodziła..) a teściowej życzenia może składać TŻ.

Poza tym Dzień Teściowej jest 5 marca i ja wtedy swojej składam życzenia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Te%C5%9Bciowej

Co do oczekiwań że dziadkowie coś kupią przed porodem to my tak nie mieliśmy, wszystko kupowaliśmy sami.
Wiedziałam tylko że moi rodzice chcą nam coś kupić, bo mama tylko mówiła żebyśmy tak wszystkiego nie kupowali bo ona też ma chęć coś kupić...

Po porodzie dostaliśmy od nich nianię elektroniczną, matę edukacyjną a ja piękny pierścionek Pandory w podziękowaniu za pierwszego wnuka

Od teściów nic nie dostaliśmy, ale jakoś mnie to nie ruszyło

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-05-26 o 16:23
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości