Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 20:47   #4741
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Badania na tokso nie są refundowane na bank, a i nie każdy gin każe je zrobić. Mi mój ginekolog zabronił wręcz kontaktów z kotem no i poza kotem należy unikać prac w ogrodzie, bo kot mógł się załatwić do ziemi. Nie ma się o co martwić na zapas

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:57   #4742
india83
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

padam na twarz

ale dzis gorąco

miałam fane popoludnie, z dziewczynami z pracy bylysmy w miescie na nalesnikach lodach i piwku
Stary 2011-05-31, 21:03   #4743
kasiaher
Wtajemniczenie

śliweńka moja teściowa zajmuje się tym już chyba 4 lata i w związku z tym że często, promocję, i nagrody rabaty dla menadżerów to stąd to wszystko, do tego mam komplet garnkow z tej firmy , sztućce , noże i nawet zmywarkę mam tzn. dostaliśmy za jej osiągnięcia, zamrażalkę i mikrofale inne jeszcze takie , nie wiem jakie są teraz bo już jakiś czas temu coś od niej dostałam , ale dużo używam , a część jej oddałam bo poprostu nie mam na to miejsca w domu , częśc rozdałam koleżanką

scio mam nadzieje że jednak urodzisz normalnie tzn naturalnie , i że wszytsko będzie ok

a ja dzisiaj oglądałam te sukienki do ziemi jejku super są tylko ja nie wiem czy będę dobrze wyglądać bo ja z tych niższych więc nie wiem , ale sa boskie i bagatela 25 zl u mnie na targu kosztują ale świetne kolory i fasony
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:21   #4744
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bzyczka mój gin też nie kazał robić badań na tokso. Mówił, ze jak nie mam kota i dbam o higienę (ręce, owoce, nie tykam surowego mięsa) to spoko Ale powiedział, ze kotów nie głaskać zbytni (a jak już coś, to myc od razu ręce)

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:41   #4745
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Bzyczka mój gin też nie kazał robić badań na tokso. Mówił, ze jak nie mam kota i dbam o higienę (ręce, owoce, nie tykam surowego mięsa) to spoko Ale powiedział, ze kotów nie głaskać zbytni (a jak już coś, to myc od razu ręce)
Ja nie mam kota i o higienę dbam, a badanie na toxo robiłam i to nawet 2 razy, bo wyszło mi, że nie chorowałam, więc jakoś po 20 tygodniu dla spokoju badanie było powtarzane. Moim zdaniem badania w ciąży są potrzebne i czasem lepiej zrobić coś "na wyrost" i spać spokojnie lub szybko interweniować niż potem myśleć co by było gdyby.
Stary 2011-05-31, 21:53   #4746
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Ana słyszałam o tej promocji Rybulka mnie informowała fajne są obniżki

uśmiałam się nieziemsko
jesteście niesamowite, ale ja w sobie nic wyjątkowego nie widzę... po prostu wiem kiedy mogę coś zrobić z patem a kiedy muszę sama..
rano Patryk bawi się sam, uwielbia szaleć na dywanie wyciągać wszystkie zabawki.. więc ja jem śniadanie przeglądam neta.. potem bawimy się razem, sprzątamy, robimy pranie itd.. jak idzie spać to biorę prysznic i robie obiad- jak nie ugotuje jak młody śpi to się potem nie da bo on uwielbia patrzeć na gotowanie nie wiem może kucharzem będzie.. więc wykorzystuje czas jego drzemki.. no i odpoczywam, bo co mam robić dalej jak młody wstaje to jemy obiad bawimy i po 14 idziemy na spacer - wychodzimy popołudniami bo pediatra powiedziała że takie maluszki między 11-14 na dworze jak nie muszą to mają nie przebywać więc... może stąd ten czas wolny na spacery przeważnie już razem sobie chodzimy w trójkę a jak jesteśmy sami z Patem to czytam książki bo młody ma drugą drzemkę więc w parku czy na rynku sobie odpoczywam, a potem w domu Pata przejmuje Wu i szaleją razem, ja sobie ogarnę resztę domu poprasuję czy wyjdę z laskami.. albo się pobyczę
nie wiem na prawdę nie widzę w tym nic dziwnego fajnie nam się rytm dnia ustalił jest nam wszystkim z tym dobrze więc...
ale pewnie to też dlatego że ja nie pracuję, jak wrócę to mi się czas mocno skurczy no ale póki co o tym nie myśle

myślę że trzeba się najnormalniej w świecie zgrać i nie dać się zwariować.. uuu bo pranie nie zrobione straszzzzne
opytmistycznie wrzuć na luz baw się wtedy gdy syn nie śpi, a jak śpi to zrób co trzeba i odpocznij, w pracy przerwa się należy więc i w domu..

nic nadzwyczajnego, bynajmniej nie na tyle by wygryźć Kasie C. czy eko mamę
Fajne rzeczy są o widziałam pampki do kąpieli
Zorganizowana mamuśka

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
padniecie

pamietacie jak wam mowilam ze mi sie rozlecialy buty japonko-ortopedyczne-sandaly z HD?? oddalam do reklamacji i dostalam nowa pare jak sie znowu rozwala to zwrot pieniedzy yeah :d przynajmniej mam nowe buty na nowy sezon
Mi w ccc jak oddałam po 1,5 roku oddali kaskę

Scio trzymaj się Kochana
Jak pracka?

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
padam na twarz

ale dzis gorąco

miałam fane popoludnie, z dziewczynami z pracy bylysmy w miescie na nalesnikach lodach i piwku
Miłe popołudnie oby częściej
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:02   #4747
*Agatek*
Zakorzenienie

coś się dzieje niedobrego... wczoraj po przytulankach plamiłam, ale na brązowo a dziś ciąg dalszy i się rozkręca.... a do lekarza najszybciej dopiero w czwartek kiedy będę w polsce

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:11   #4748
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatku a do szpitala nie mozesz pojechac? moja mama była u ciotki w niemczech i dostala ataku kamicy i wylądowała w szpitalu.... nawet nie miala ze sobą karty ubezpieczenia, dosłalismy ją jak juz bylo po wszytskim

Agatku lepiej moze lećcie do szpitala....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:15   #4749
*Agatek*
Zakorzenienie

nie bo to są ogromne koszty, a ja tu ani zameldowana, ani ubezpieczona, nic.... nawet w pl nie jestem ubezpieczona jeszcze... poza tym mąż mi mówił jakie tu są procedury i jaką kasę biorą za leczenie... nie stać nas na to. Nie wrócimy do pl bo nie będzie za co, ten zjazd jest tylko po to, żebym ja poszła do lekarza... może w szczecinie zajrzymy do szpitala, ale to dopiero jutro późnym wieczorem...

Stary 2011-05-31, 22:17   #4750
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
coś się dzieje niedobrego... wczoraj po przytulankach plamiłam, ale na brązowo a dziś ciąg dalszy i się rozkręca.... a do lekarza najszybciej dopiero w czwartek kiedy będę w polsce
Agatku albo do szpitala, albo chociaż zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj co robić
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:20   #4751
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
nie bo to są ogromne koszty, a ja tu ani zameldowana, ani ubezpieczona, nic.... nawet w pl nie jestem ubezpieczona jeszcze... poza tym mąż mi mówił jakie tu są procedury i jaką kasę biorą za leczenie... nie stać nas na to. Nie wrócimy do pl bo nie będzie za co, ten zjazd jest tylko po to, żebym ja poszła do lekarza... może w szczecinie zajrzymy do szpitala, ale to dopiero jutro późnym wieczorem...
problemem jest tylko to, ze nie jestes ubezpieczona w Polsce...bo wystarczyłoby takie ubezpieczenie. moja mama tez u ciotki nie byla zameldowana bo byla tylko z wizyta na kilka dni... ani nie byla tam ubezpieczona, tylko w PL. a ze teraz jestesmy w unii to takie nagłe przypadki załatwiają z naszego ubezpieczenia... serio sama byłam w szoku ze nic nie musielismy płacic tylko dosłać potwierdzenie, ze mama jest tutaj ubezpieczona...
Mam nadzieję, ze u Ciebie to nic groźnego...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:23   #4752
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem

on jest tym lepszy im dłużej postoi
a jak koleżanka alko lubi to koleżanka następnym razem da go więcej

nie dostałaś? ty masz rh- mąż rh+ a dziecko też rh+
tak?? bo już zwątpiłam w ten twój szpital..
nie kochane
maz ma Brh-
ja 0rh-

nie karmie piersia, wiec problemow nie bedzie, przynajmniej nie powinno
a przeciwcial nie stwierdzono
Stary 2011-05-31, 22:45   #4753
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
No właśnie Bo my tu już wszystko zaplanowałyśmy, a Marta skromnością się zasłania
no właśnie, teraz mi jakoś tak smutno, czy coś!

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
padniecie

pamietacie jak wam mowilam ze mi sie rozlecialy buty japonko-ortopedyczne-sandaly z HD?? oddalam do reklamacji i dostalam nowa pare jak sie znowu rozwala to zwrot pieniedzy yeah :d przynajmniej mam nowe buty na nowy sezon
Nie no, niezły biznes zrobiłaś! Super!

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość

no pewnie że się należy zresztą koleżanki panieński , byłam troszkę nie grzeczna ale w granicach dobrego smaku i wychowania , jako matka polka to przesadziłam ale jako kasiaher było wszystko ok
ale najważniejsze pozostać sobą, więc jak dla mnie wszystko jest jak w najlepszym porządku

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Coś mi zaszwankowało i nie pokazywało w subskrypcjach żonkowego wątku.

Ja dziś robiłam powtórke transaminaz. Odebrałam wyniki. Czułam, ze rosną :

Aspat 56 (1-38)
Alat 88 (1-41)
Fosfataza alkaliczna 305 (98-279)

ginka nie odbiera telefonu. Mam złe przeczucia.

Ne mam siły Was nadrabiać
Kochana, mam nadzieje, że nie skończy się szpitalem. łykaj te swoje tableteczki, powtarzaj badania i siedź w domu jak najdłużej się da! Mam nadzieje, że Agatce też się nie spieszy do szpitala.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dzien Doberek
Dzisiaj moj Mezulek ma urodziny Takze w planach wieczorem kolacja zebym sie tylko wyrobila i w miare wczesniej wrocila z pracy Wczoraj zabralam go na zakupy ciuchowe Jeszcze chce mu kupic stol bilardowy
No taaak, Wy macie tyle miejsca, że spokojnie możesz z jednego pokoju zrobić salę bilardową. Świetny pomysł!

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny idę na dość niespodziewane przyjęcie weselne do siostry mojego taty. Kobieta po przejściach, wiele lat była sama teraz znalazła faceta i ślubują niedługo. Co prawda młoda para nie jest już taka młoda oboje mają ok 40 lat i mają za sobą już małżenstwa, także będzie to ich drugi ślub. Ale nie o tym chciałam, mam dylemat co im kupić w prezencie. Pewne jest, ze ma być to prezent, bo ciotka przed naszym weselem rzekła, że ona pieniędzy nie lubi dawać, woli prezenty no to się jej odwdzięczę Nie za drogi ten prezent, nie robią wystawnego wesela jedynie małe przyjęcie, nie wiem nawet czy z muzyką, ale chyba nie. W każdym razie co byście kupiły takim nowożeńcom?
A może jakiś ekspres do kawy? Te Nespresso na kapsułki sa bardzo fajne i nie drogie

Cytat:
a ja dzisiaj oglądałam te sukienki do ziemi jejku super są tylko ja nie wiem czy będę dobrze wyglądać bo ja z tych niższych więc nie wiem , ale sa boskie i bagatela 25 zl u mnie na targu kosztują ale świetne kolory i fasony
25 zł nie majątek! Zaszalej! Tym bardziej, że zawsze później możesz ją skrócić

Cytat:
uważaj na siebie! Bezpiecznej podróży! i nie przytulajcie się już dzisiaj, postaraj się odprężyć i faktycznie jak najszybciej powinnaś się skontaktować z lekarzem. Może spróbuj chociaż telefonicznie?A jak nie, to jak tylko jutro przekroczycie granice, to jedź do pierwszego lepszego szpitala.

Ktosia, wrzuć przepis do k? pls!!!

My dzisiaj jedliśmy frytki, rybkę (kupiłam w smażalni surową i pięknie ją sama upiekłam do tego suróweczka. Ach. Pyszne było (polecam frytki łódeczki z mc cain - genialne!)

A później mąż zabrał mnie na zakupy, miałam sobie kupić japonki. Zamiast japonek kupiłam kolejną sukienkę, tym razem pomarańczowo-różową... kolor ponoć czerwony??? Do pracy będzie idealna jeśli tylko odważę się na ten kolor

A mąż kupił sobie e-papierosa. Rzuca!!!! hura!

a sukienka taka http://store.orsay.com/sukienka-zgas...uctId=41710436

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-05-31 o 23:04
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 01:40   #4754
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
żabciu bardzo udane zakupy. Ta sukienka bardzo mi się podoba, sama marze o takiej długiej do ziemi. No i moim zdaniem też ta zamówiona będzie najbardziej pasowała.
dzieki kochana

tez mam nadzieje ze bedzie ta 3 najlepsza .. nie widzi mi sie jezdzic w sobote rano za czyms

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny idę na dość niespodziewane przyjęcie weselne do siostry mojego taty. Kobieta po przejściach, wiele lat była sama teraz znalazła faceta i ślubują niedługo. Co prawda młoda para nie jest już taka młoda oboje mają ok 40 lat i mają za sobą już małżenstwa, także będzie to ich drugi ślub. Ale nie o tym chciałam, mam dylemat co im kupić w prezencie. Pewne jest, ze ma być to prezent, bo ciotka przed naszym weselem rzekła, że ona pieniędzy nie lubi dawać, woli prezenty no to się jej odwdzięczę Nie za drogi ten prezent, nie robią wystawnego wesela jedynie małe przyjęcie, nie wiem nawet czy z muzyką, ale chyba nie. W każdym razie co byście kupiły takim nowożeńcom?
mysle ze dziewczyny dobrze ci podpowiedzialy z ta zestawa albo albumem napewno cos wymyslisz

Cytat:
Dzięki dziewczyny, na szczęście na strachu się tylko skończyło

Dodzwoniłam się. Na razie nie trzeba jeszcze do szpitala, mam brać dalej leki i powtórzyć badania w pt lub poniedziałek. Bo jeszcze nie są na masakrycznym poziomie (jak ostatnio wysłali mnie do szpitala to miałam 160)

uff
ufff to dobrze ... uwazaj na siebie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
spodnica nie pasuje ale ladnie wygladasz
Z sukienek to w pierwszej wygladasz szczuplej A tak poza tym to dziewczyny maja dobry pomysl z tymi warkoczami i rzemykami

dzieki kochana
no wlasnie jakos nie jestem przekonana do tych sukienek .. gora nie jest na moja korzysc chyba

Cytat:
Zabcia jak dla mnie ta zamówiona najlepsza.

Co do żeli na paznokciac to nigdy w życiu znowu Starsznie mi paznokcie poniszczyły.
czyli wiekszosc jest za zamowiona

ojj ja tez mowie zelom stanowcze NIE

Cytat:
koszty kosztami ale chyba Twoje i dziecka zdrowie najwazniejsze ...

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

No taaak, Wy macie tyle miejsca, że spokojnie możesz z jednego pokoju zrobić salę bilardową. Świetny pomysł!

A później mąż zabrał mnie na zakupy, miałam sobie kupić japonki. Zamiast japonek kupiłam kolejną sukienkę, tym razem pomarańczowo-różową... kolor ponoć czerwony??? Do pracy będzie idealna jeśli tylko odważę się na ten kolor

no myslimy na dol dac ten stol

bardzo mi sie podoba ta sukienka taka malinowa nie?

trzymam kciuki za meza

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 06:29   #4755
*Agatek*
Zakorzenienie

Nie mogę spać
Nie miałam plamień przez noc, na szczęście, no ale dzień się dopiero zaczął Muszę wytrzymać do Polski. Zadzwonię po 8 do lekarza, tyle narazie mogę zrobić.
Nie wiem czy to nie po przytulankach, bo nie byłam mocno nawilżona, więc może zwykłe otarcie jakieś czy coś.

Żabcia to nie jest takie proste jak Ci się wydaje, ja tu nic nie zrobię, mąż mi mówił, że jak coś mi się stanie to leczę się na własny koszt, na co mnie nie stać, a prywatnie biorą 150 euro i wzwyż, więc nie stać mnie na 5 minutowe konsultacje.

Stary 2011-06-01, 07:31   #4756
martucha84
Zakorzenienie

kilonku powiem ci szczerze że mój mąż się po szkole rodzenia uspokoił, wiedział które skurcze są przepowiadajace które właściwe wiedział jak je mierzyć co kiedy się dzieje itd.. mówił że mu to pomogło bo bynajmniej wiedział co i kiedy się będzie działo.. więc coś w tym jest co mówi twój mąż

Rosi Gucia co u Rybulki, dobrze pracuje po pracy spędza czas z Miłkiem i mężem i tyle.. napisze do niej żeby zajrzała i sama wam poopowiadała

Gucia ktosia no dobra załatwiajcie dojścia do Miszczaka jak nie wyjdzie to napiszę książkę

kliwia no i pięknie!!!! masz buciki nowe

baja
ja bym im kupiła krajalnice tudzież blender, wyskarkę do cytrusów albo takiego jakiegoś robota z możliwością robienia koktajli, bo to rzeczy bez których można żyć ale jednak jak są to jest weselej

Scio trzymam kciuki żeby już nie wzrastało!!

SAMBA aaa widzisz mówiłam że im dłużej tym lepiej

jeśli chodzi o toxo - to ja jestem ogromną zwolenniczką robienia badania - bo jak scio pięknie napisała bardzo trudno zarazić się od kota - mój lekarz też się śmiał że trzeba zjeść jego kupsko aleeee szybciej przez owoce warzywa itd, a jak zachorujesz to nawet o tym nie wiesz.... to nie różyczka na którą i tak byłyśmy szczepione... ja np nie mam kota nikt z moich znajomych nie miał a się w ciąży okazało że mam przeciwciała więc chorowałam... na szczęście z wyników wyszło że choroba była przed ciążą... no ale jednak stres był... dlatego ja uważam że lepiej to sprawdzić.. jak się okaże że już było się chorym to bynajmniej nie będzie stresu że można gdzieś złapać..
Stary 2011-06-01, 07:39   #4757
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

No kobiety... wszystkiego najlepszego dziś dzień dziecka Czyli wszystkich nas hehe Właśnie mąż mi życzenia złożył jak wychodził do pracy

Ktosiu ja oczywiscie mimo tego co gin mówił, mam zamiar (jakbym się chciała starać) zrobić badania na tokso na wszelkie co, bo ja jestem panikara i wolę spać spokojnie

Gucia trzymam kciuki za męża. Mój jak kiedyś rzucał (szybko mu poszło) to używał tych plasterków. Kiedyś chciał gumy do rzucia ale one są do kitu.

Wiecie... przez te obiady ze szkoły tak na gazie oszczędzamy, ze wczoraj nam przyszło wyrównanie. Jak teraz przez te pół roku płaciliśmy po 35 zł za dwa miesiące, tak teraz mieliśmy nadpłatę i za koljne pół roku mamy w sumie zapłacić .... 49zł (dodam, ze codziennie obiady podgrzewam na gazie, ale to chwila przecież).

Stary 2011-06-01, 07:51   #4758
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
cudnie

Cytat:
Ja nie mam kota i o higienę dbam, a badanie na toxo robiłam i to nawet 2 razy, bo wyszło mi, że nie chorowałam, więc jakoś po 20 tygodniu dla spokoju badanie było powtarzane. Moim zdaniem badania w ciąży są potrzebne i czasem lepiej zrobić coś "na wyrost" i spać spokojnie lub szybko interweniować niż potem myśleć co by było gdyby.
totalnie się zgadzam

Cytat:
wiesz co, może lepiej skontaktuj się z lekarzem, ale pocieszę cię w ciązy w ciągu trzech pierwszych miesięcy można mieć plamienia - najczęściej wtedy gdy miał być okres, jeśli plami się na brązowo a nie krwisto czerwono to nie jest najgorzej - dużo leż odpoczywaj...
mam nadzieję że to tylko fałszywy alarm..

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nie kochane
maz ma Brh-
ja 0rh-
kochana to kto ci naopowiadał że masz konflikt?? Konflikt jest tylko i wyłącznie wtedy gdy mama ma rh- tata rh+ bo jest duże prawdopodobieństwo że dziecko też będzie miało rh+ wtedy organizm wytwarza przeciwciała bo myśli że dziecko jest intruzem i chce się go pozbyć - dlatego sprawdza się czy są przeciciała i daje potem zastrzyk itd...
tobie tego nie robili bo skoro o ity i mąż macie rh - to nie ma konfliktu

cytuje "Jeśli i ty masz krew RH+, żaden konflikt serologiczny ci nie grozi, bo problem cię nie dotyczy. Gdy zaś należysz do owej 15-proc. mniejszości o krwi RH–, wtedy ważne jest, jaki czynnik Rh ma ojciec dziecka. Jeśli też ujemny, to znaczy, że także wasze dziecko będzie miało RH– (czynnik dziedziczy się po którymś z rodziców) i niczym to nie grozi, bo Rh matki i dziecka będzie takie samo. Konflikt serologiczny może zaistnieć tylko wtedy, gdy matka dziecka ma krew RH–, a ojciec RH+. I oczywiście, gdy płód odziedziczy czynnik RH po ojcu (dzieje się tak w 60 proc. przypadków)."
żródła:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...zny_35339.html
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ego_33612.html

Cytat:
sukienka jest śliczna
ja ostatnio widziałam taka jak w załączniki niestety tylko na google i nigdzie nie mogę jej dorwać a jest śliczna..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Modna zieleń (4).jpg (25,2 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-06-01, 08:23   #4759
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiadomo. To przypadłość tylko w ciąży, na pewno szalejące hormony, osłabienie organizmu, ale podają, ze także branie hormonów przed ciążą, pestycydy i różne świństwa w jedzeniu.
Pierwszy objaw to uciążliwy świąd skóry - nogi, stopy, dłonie, ręce itd.
Jeśli wyniki są bardzo wysokie to najczęściej ciąże się przerywa, wykonuje cc, gdyż cholestaza jest bardzo niebezpieczna dla płodu, może dojść nawet do jego obumarcia.
I nie przepraszaj. Jak by coś to pytaj
Rozumiem. Nie chciałam szukać nic na ten temat w necie bo tą drogą najczęściej się "zarażam" wszystkimi moimi dolegliwościami. Wydaje mi się, że żadnych badań "wątrobowych" nie miałam jak dotąd robionych. A za Ciebie trzymam ogromne kciuki
Cytat:
Ja też jestem niziutka, teraz dodatkowo jeszcze dość okrągła, ale kupiłam sobie sukienkę do ziemi i czuję się w niej świetnie.
Cytat:

Guciu trzymam kciuki za męża. My z Tż rzuciliśmy palenie jakieś 9 miesięcy temu. Byliśmy na tzw. biorezonansie. Tż udało się za pierwszym razem ja byłam jeszcze na "poprawce". Początki były ciężkie, ale z czasem było coraz łatwiej.
A sukienka śliczna
Cytat:
Wiecie... przez te obiady ze szkoły tak na gazie oszczędzamy, ze wczoraj nam przyszło wyrównanie. Jak teraz przez te pół roku płaciliśmy po 35 zł za dwa miesiące, tak teraz mieliśmy nadpłatę i za koljne pół roku mamy w sumie zapłacić .... 49zł (dodam, ze codziennie obiady podgrzewam na gazie, ale to chwila przecież).
My jak nie gotowaliśmy obiadów to po roku płacenia za gaz kolejny rok mieliśmy gratis, tyle mieliśmy nadpłat.

Agatek trzymam za Ciebie kciuki. Ja wiem jak ogromny to jest stres, ale musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Takie plamienia, zwłaszcza w terminie w którym miałoby się @, są podobno normalne. najważniejsze, tak jak pisała Marta, że nie są krwistoczerwone.

No i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH WIZAZOWYCH DZIECIACZKÓW
Stary 2011-06-01, 08:31   #4760
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Klion nie no, my codziennie używamy gazu, tak dobrze nie ma. Niestety obiadek jest letni jak już go przyniosę z pracy.

Stary 2011-06-01, 08:41   #4761
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
kochana to kto ci naopowiadał że masz konflikt?? Konflikt jest tylko i wyłącznie wtedy gdy mama ma rh- tata rh+ bo jest duże prawdopodobieństwo że dziecko też będzie miało rh+ wtedy organizm wytwarza przeciwciała bo myśli że dziecko jest intruzem i chce się go pozbyć - dlatego sprawdza się czy są przeciciała i daje potem zastrzyk itd...
Tez mnie zastanowiło to, jaki konflikt Bo jak oboje rodzice mają rh - to dziecie tez bedzie miało taki czynnik (bo do konfliktu dochodzi między dzieckiem, a matką - rodzice mają tylko zestawienie konfliktowe), chyba, że chodzi o ten konflikt grup głównych

"Mniej groźnym i rzadziej występującym jest konflikt grup głównych krwi. Ten rodzaj konfliktu może pojawić się, gdy matka ma grupę krwi np. 0 a dziecko dziedziczy grupę A lub B. Krwinki grupy krwi dziecka powodują powstawanie przeciwciał typu odpornościowego u matki, a skutki tego procesu są podobne do konfliktu w zakresie czynnika Rh. W przeciwieństwie do niezgodności w zakresie Rh, w konfliktach grup głównych krwi pierwsze dziecko choruje równie często jak następne. W następstwie tego konfliktu dochodzi do niedokrwistości, nadmiaru bilirubiny, czego skutkiem może być przedwczesna i nasilona żółtaczka u noworodka."

Oczywiście my mamy podwójne zestawienie bo ja mam o rh-, małż B rh+

Klionku w pierwszej ciąży cholestaza ujawnia się najczęściej po 30 tygodniu

Agatku Co do tokso to ja mam kota, często jadłam owoce prosto z drzewka/krzaczka i przeciwciał nie mam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:52   #4762
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mnie zastanowiło to, jaki konflikt Bo jak oboje rodzice mają rh - to dziecie tez bedzie miało taki czynnik (bo do konfliktu dochodzi między dzieckiem, a matką - rodzice mają tylko zestawienie konfliktowe), chyba, że chodzi o ten konflikt grup głównych

"Mniej groźnym i rzadziej występującym jest konflikt grup głównych krwi. Ten rodzaj konfliktu może pojawić się, gdy matka ma grupę krwi np. 0 a dziecko dziedziczy grupę A lub B. Krwinki grupy krwi dziecka powodują powstawanie przeciwciał typu odpornościowego u matki, a skutki tego procesu są podobne do konfliktu w zakresie czynnika Rh. W przeciwieństwie do niezgodności w zakresie Rh, w konfliktach grup głównych krwi pierwsze dziecko choruje równie często jak następne. W następstwie tego konfliktu dochodzi do niedokrwistości, nadmiaru bilirubiny, czego skutkiem może być przedwczesna i nasilona żółtaczka u noworodka."

o widzisz o konflikcie grup nie słyszałam tylko czynnika
jak to miło się czegoś nauczyć
to pewnie o ten konflikt im chodziło, może dlatego nie dostała zastrzyku
Stary 2011-06-01, 08:55   #4763
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
śliweńka moja teściowa zajmuje się tym już chyba 4 lata i w związku z tym że często, promocję, i nagrody rabaty dla menadżerów to stąd to wszystko, do tego mam komplet garnkow z tej firmy , sztućce , noże i nawet zmywarkę mam tzn. dostaliśmy za jej osiągnięcia, zamrażalkę i mikrofale inne jeszcze takie , nie wiem jakie są teraz bo już jakiś czas temu coś od niej dostałam , ale dużo używam , a część jej oddałam bo poprostu nie mam na to miejsca w domu , częśc rozdałam koleżanką

scio mam nadzieje że jednak urodzisz normalnie tzn naturalnie , i że wszytsko będzie ok

zmywarkę ale to chyba z jakiejś innej firmy czy oni mają zmywarki tupperware

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
problemem jest tylko to, ze nie jestes ubezpieczona w Polsce...bo wystarczyłoby takie ubezpieczenie. moja mama tez u ciotki nie byla zameldowana bo byla tylko z wizyta na kilka dni... ani nie byla tam ubezpieczona, tylko w PL. a ze teraz jestesmy w unii to takie nagłe przypadki załatwiają z naszego ubezpieczenia... serio sama byłam w szoku ze nic nie musielismy płacic tylko dosłać potwierdzenie, ze mama jest tutaj ubezpieczona...
Mam nadzieję, ze u Ciebie to nic groźnego...
jak jesteś ubezpieczona w PL to musisz mieć kartę z NFZ europejską jakoś tak się zwie jest ważna chyba 30dni i nie wszystko za granica obejmuje

Cytat:

Nie no, niezły biznes zrobiłaś! Super!

ale najważniejsze pozostać sobą, więc jak dla mnie wszystko jest jak w najlepszym porządku

Kochana, mam nadzieje, że nie skończy się szpitalem. łykaj te swoje tableteczki, powtarzaj badania i siedź w domu jak najdłużej się da! Mam nadzieje, że Agatce też się nie spieszy do szpitala.

A może jakiś ekspres do kawy? Te Nespresso na kapsułki sa bardzo fajne i nie drogie

25 zł nie majątek! Zaszalej! Tym bardziej, że zawsze później możesz ją skrócić

uważaj na siebie! Bezpiecznej podróży! i nie przytulajcie się już dzisiaj, postaraj się odprężyć i faktycznie jak najszybciej powinnaś się skontaktować z lekarzem. Może spróbuj chociaż telefonicznie?A jak nie, to jak tylko jutro przekroczycie granice, to jedź do pierwszego lepszego szpitala.

My dzisiaj jedliśmy frytki, rybkę (kupiłam w smażalni surową i pięknie ją sama upiekłam do tego suróweczka. Ach. Pyszne było (polecam frytki łódeczki z mc cain - genialne!)

sukienka ładna

hmm mówisz e-papierosa ile dał i jakie jest jego nastawienie do rzucania chce?
w pracy z nespresso pijemy kawę ostatnio mi zbrzydła ale smakowała mi karmelowa jeśli dobrze pamiętam i ciasteczkowa

chcieliśmy iść z TŻ na festiwal w Opolu i patrzcie http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...IWAL/905613361 w zeszłym roku bez problemu były bilety bo odbywał się na polibudzie w teraz nowy amfiteatr i znów ludzie głupieją

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-06-01 o 08:57
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:04   #4764
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nie kochane
maz ma Brh-
ja 0rh-

nie karmie piersia, wiec problemow nie bedzie, przynajmniej nie powinno
a przeciwcial nie stwierdzono
Aguś to tak jak Marta napisała, w Waszym przypadku nie ma konfliktu A Olusia jaką ma grupę krwi?
Karmienie piersią nie ma tu chyba znaczenia.

Cytat:
Agatek, trzymam kciuki, żeby plamienia ustały. Może to tylko kwestia przytulanek, oby. Najlepiej byłoby teraz poleżeć plackiem przez cały dzień.

Cytat:
(...)

(...)
No właśnie
A przepis już wrzucam

Cytat:
[(...)

Gucia ktosia no dobra załatwiajcie dojścia do Miszczaka jak nie wyjdzie to napiszę książkę

(...)

Cytat:
cześć

No kobiety... wszystkiego najlepszego dziś dzień dziecka Czyli wszystkich nas hehe Właśnie mąż mi życzenia złożył jak wychodził do pracy

Ktosiu ja oczywiscie mimo tego co gin mówił, mam zamiar (jakbym się chciała starać) zrobić badania na tokso na wszelkie co, bo ja jestem panikara i wolę spać spokojnie
(...)
Dziękuję i wzajemnie
A co do toxo i innych badań to spokój jest bezcenny

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:

Klionku w pierwszej ciąży cholestaza ujawnia się najczęściej po 30 tygodniu

Agatku Co do tokso to ja mam kota, często jadłam owoce prosto z drzewka/krzaczka i przeciwciał nie mam
No to tym bardziej dziwi mnie postawa szpitala, który bagatelizuje sprawę
My też mamy podwójne zestawienie, bo ja mam BRh- a mąż 0Rh+. Moi rodzice mają identyczne jak Ty i Twój mąż, a my jesteśmy śliczni i dorodni, więc nic się nie martw
Stary 2011-06-01, 09:21   #4765
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

cytuje "Jeśli i ty masz krew RH+, żaden konflikt serologiczny ci nie grozi, bo problem cię nie dotyczy. Gdy zaś należysz do owej 15-proc. mniejszości o krwi RH–, wtedy ważne jest, jaki czynnik Rh ma ojciec dziecka. Jeśli też ujemny, to znaczy, że także wasze dziecko będzie miało RH– (czynnik dziedziczy się po którymś z rodziców) i niczym to nie grozi, bo Rh matki i dziecka będzie takie samo. Konflikt serologiczny może zaistnieć tylko wtedy, gdy matka dziecka ma krew RH–, a ojciec RH+. I oczywiście, gdy płód odziedziczy czynnik RH po ojcu (dzieje się tak w 60 proc. przypadków)."
żródła:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...zny_35339.html
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ego_33612.html
dokładnie ja tak mialam ja mam A- TZ 0+ a Tomek prawdopodobnie A+ przeciwciał nie było ale immunoglobuline dostałam

Agatek - trzymaj sie, bedzie dobrze

kurde ...i juz niepamietam co komu mialam napisać... w takim razie

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:22   #4766
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no myslimy na dol dac ten stol

bardzo mi sie podoba ta sukienka taka malinowa nie?

trzymam kciuki za meza
No właśnie ja mam problem z określaniem takich "nieokreślonych" kolorów, ale masz racje, chyba malinowa

No i obok stołu powinny stanąć piłkarzyki i stół do ping ponga Wszystko przed Tobą!

Cytat:
Gucia trzymam kciuki za męża. Mój jak kiedyś rzucał (szybko mu poszło) to używał tych plasterków. Kiedyś chciał gumy do rzucia ale one są do kitu.

Z gazem super!

Mąż już teraz bardzo ograniczył palenie. I stwierdził, że spróbuje. A ssał jakieś tabletki, ale nie chodziło o to, że brakuje mu nikotyny, jako tako, tylko samej chwili na dymek z papierosem w ręce...

Cytat:

sukienka jest śliczna
ja ostatnio widziałam taka jak w załączniki niestety tylko na google i nigdzie nie mogę jej dorwać a jest śliczna..
dzięki. Do koloru nie do końca jestem przekonana (w końcu do czarnego jej daleko), ale myślę, że do pracy ją wykorzystam.

A ta sukienka ekstra! Nigdzie takiej nie widziałam, ale wygląda mi to na Solar.

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Guciu trzymam kciuki za męża. My z Tż rzuciliśmy palenie jakieś 9 miesięcy temu. Byliśmy na tzw. biorezonansie. Tż udało się za pierwszym razem ja byłam jeszcze na "poprawce". Początki były ciężkie, ale z czasem było coraz łatwiej.
A sukienka śliczna
Dziękuję, mam nadzieje, że mu się uda! Fakt, że w tych e-papierosach nadal jest nikotyna, ale nie ma już całego pozostałego syfu. I stopniowo będzie ograniczał ilość tej nikotyny.

A możesz mi powiedzieć coś więcej o tym biorezonansie? Czy po nim już w ogóle nie chciało Ci się palić?

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
sukienka ładna

hmm mówisz e-papierosa ile dał i jakie jest jego nastawienie do rzucania chce?
w pracy z nespresso pijemy kawę ostatnio mi zbrzydła ale smakowała mi karmelowa jeśli dobrze pamiętam i ciasteczkowa
dzięki!

za e-papierosa dał 99zł. Do tego raz na tydzień trzeba wydać 7zł i raz na jakiś czas 15zł na płyn do niego. Chce rzucić. Już teraz bardzo ograniczył, ale on lubi sam moment, kiedy ma papierosa w ręce, na przerwie w pracy, jak pije alkohol i tym podobnych sytuacjach. Więc jeśli na imprezie nie weźmie papierosa do ręki, tylko będzie palił to - to będzie to wielki sukces! Na razie jest bardzo rozochocony, planuje rzucić od 2 lat... także trzymam za niego kciuki!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:23   #4767
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ktosiu nie martwie się, musze tylko pamiętać, żeby się o zastrzyk upomnieć

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:27   #4768
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia moja koleżanka miała jakąś terapię gdzie właśnie falami leczyli ją aby nie paliła. Podobno miało zadziałać od razu. taaaaa a ona od razu po terpii wyjęła papierosa i zapaliła Nic jej to nie dało. Podobno jak się rzuca to najlepiej od razu odstawić. Mój mąż tak zrobił + przez 2 tyg miał plasterki. A mój dziadek ze strachu rzucił. palił ponad paczkę dziennie przez ponad 60 lat i... jak dostał zawał to rzucił z dnia na dzień A wcześniej twierdził, że się nie da.

Stary 2011-06-01, 09:35   #4769
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
No to tym bardziej dziwi mnie postawa szpitala, który bagatelizuje sprawę
My też mamy podwójne zestawienie, bo ja mam BRh- a mąż 0Rh+. Moi rodzice mają identyczne jak Ty i Twój mąż, a my jesteśmy śliczni i dorodni, więc nic się nie martw
ja też jestem dzieckiem z konfliktu do tego drugim a podobno każde kolejne ma gorzej dlatego trzeba dawać te zastrzyki
i jaka piękna urosłam

Cytat:
dzięki. Do koloru nie do końca jestem przekonana (w końcu do czarnego jej daleko), ale myślę, że do pracy ją wykorzystam.

A ta sukienka ekstra! Nigdzie takiej nie widziałam, ale wygląda mi to na Solar.
e tam ładna
mówisz solar.. popatrzę
bo taka by mi się przydała...

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

aaaaa no bo znowu zapomnę

dla małych i dużych dzieci najlepszego - marzeń bo marzenia to najlepsza zabawa no i radości tony optymizmu świętujcie
Stary 2011-06-01, 09:35   #4770
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki!

za e-papierosa dał 99zł. Do tego raz na tydzień trzeba wydać 7zł i raz na jakiś czas 15zł na płyn do niego. Chce rzucić. Już teraz bardzo ograniczył, ale on lubi sam moment, kiedy ma papierosa w ręce, na przerwie w pracy, jak pije alkohol i tym podobnych sytuacjach. Więc jeśli na imprezie nie weźmie papierosa do ręki, tylko będzie palił to - to będzie to wielki sukces! Na razie jest bardzo rozochocony, planuje rzucić od 2 lat... także trzymam za niego kciuki!
trzeba mieć silna wolę dobrze że chociaż chce rzucić u mnie w pracy jest jeden co pracuje na dwa etaty wynajmują z żona mieszkanie 1300 zł do tego kredytów mają tysiąc złotych mają dziecko kasy na życie brak ale 300zł na papierosy się znajdują tak naprawdę to on chyba drugi etat ma dokładnie wykłada towar w sklepach by na te papierosy zarobić

Cytat:
Gucia moja koleżanka miała jakąś terapię gdzie właśnie falami leczyli ją aby nie paliła. Podobno miało zadziałać od razu. taaaaa a ona od razu po terpii wyjęła papierosa i zapaliła Nic jej to nie dało. Podobno jak się rzuca to najlepiej od razu odstawić. Mój mąż tak zrobił + przez 2 tyg miał plasterki. A mój dziadek ze strachu rzucił. palił ponad paczkę dziennie przez ponad 60 lat i... jak dostał zawał to rzucił z dnia na dzień A wcześniej twierdził, że się nie da.

mój tata rzucił palenie jak trafił do szpitala z sercem to teraz ani nie pali ani nie pije a palił 40lat na koniec już 2 paczki dziennie teraz widać efekty tego ciągle by słodkie jadł bo organizm chce się chyba od słodyczy uzależnić i lepiej śpi w nocy

na necie można kupić bilety na festiwal ale tylko te najdroższe do tego przesyłka 20zł i 7zł za rezerwacje każdego bilety to zostaniemy w domu chyba i pocieszymy się że chociaż raz byliśmy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-06-01 o 09:36
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości