Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 10:47   #601
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Nie spałam całą noc bo martwiłam się o T.
Pojechał po samochód do Torunia i wrócił dziś o 6 rano z nowym autkiem na 7 osób
No widzisz i wszystko się jakoś układa .

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
rano na wkładce zobaczyłam chyba ciąg dalszy czopa
A nie chcesz na mnie poczekać? Bo ja bym chętnie też czopa zobaczyła
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Obudziłam się już o 8.00 rano, sąsiadka dzwoniła jak najęta. Jak można ludzi o tak wczesnej porze budzić?
A u mnie od 3 dni sąsiedzi robią gruby remont. Od 8.00 rano do wieczora udarówka chodzi...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a swoją drogą u mnie ani grama chłodniej, w nocy budzę się zlana potem serio i spać się nie da a efekt otwartego balkonu już mam w postaci TZ z bólem gardła no i nici z dalszego wyganiania Szymka bo się boję zarazić
W akcie desperacji kup sobie maseczkę w aptece na twarz. I jakie urozmaicenie w sypialni

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja też bym wolała mieć łóżeczko przy naszym łóżku, ale u nas się nie da bo mamy sypialnie na antresoli (gdyby ktoś pytał to taki pokój zrobiony z drewna nad pokojem, hmm pewnie i tak nikomu to nic nie mówi jak zrobię zdjęcie to pokaże) a tam wchodzi tylko nasze łoże małżeńskie i miejsca na łóżeczko nie ma, więc wyjścia innego nie mam

I o to nasza sypialnia
Czy tam nie ma poręczy? Ja mam lęk wysokości i chyba bym się popłakała jakbym miała po tak stromych schodach wchodzić . Podziwiam Cię jak tam się z brzuchem wdrapujesz. Ale ja mam tak duży lęk wysokości, że na własny balkon na 4 piętrze boję się wychodzić a o myciu okien nie wspominam .

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

a tak z nowości to ja już też chyba jestem odkorkowanadziś rano idę do wc patrzę na papier a tam taki spory "glutek" coś ale to zdjęcie na tle orzeszka co Carmelka podesłała ale taki przezroczysto biały nie z krwią więc to może tylko część hmmm wybaczcie za opis szczegółowy ale co myślicie że to TO???
Kochana nie wiem czy to, to ale widzę, że akcja wyganiania bardzo podziałała. Wzięłam wczoraj z Ciebie przykład i napadłam o 2.00 w nocy na śpiocha . Nawet się nie bronił . Ale u mnie czop nadal na miejscu .

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a Wam iustynko jak idzie przeprowadzka???
A u mnie do duszy bo nie wiem za co się złapać. Niby nic nie mamy a tak naprawdę to nie wiem co i w co pakować. U nas jutro meble wywozimy ale dużo tego nie ma. Więcej ciuchów moich i małego bo tż to jeden worek.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:51   #602
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

witam dziewzcyny, dzisiaj postanowilam nie rodzic. Mam to gdzies. Czop odszedl w czwartek, w czwartek mialam skurcze ale ustalo wszystko, wiec ja nie rodze. Nie chce i tyle. Bede do konca zycia w ciazy chodzic, trudno
Stary 2011-06-18, 10:51   #603
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=DarkGreen]Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.
Maluszek ma lekka zółtaczke(ale to norma-to moja opinia) i niestety jakąś alergie skórną bo ma czerwone plamy z ropniakami
Marinka nie ma pokarmu i płacze z bezsilności
Niunek nie umie ssać i są na MM.
Wieczorem Marinka wejdzie na wizaż
Oj, to przykre, ale napewno laktacja się rozkręci W szpitalu to wiadomo presja, stres, to i pokarm się zahamował, ale powinien wkrótce się pojawic.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:54   #604
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam dziewzcyny, dzisiaj postanowilam nie rodzic. Mam to gdzies. Czop odszedl w czwartek, w czwartek mialam skurcze ale ustalo wszystko, wiec ja nie rodze. Nie chce i tyle. Bede do konca zycia w ciazy chodzic, trudno
Ok, a mogę za Ciebie stanąć w kolejkę plisss, plisss
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:54   #605
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:54   #606
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

My 33 i 55 dni do porodu

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:56   #607
zanetaa88
Zakorzenienie

A co, też sobie zmieniłam avatarek
czas na zmiany

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 10:56   #608
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
W akcie desperacji kup sobie maseczkę w aptece na twarz. I jakie urozmaicenie w sypialni
pomysł dobry ale ja się tak lubię całooooować że wolę poczekac
Stary 2011-06-18, 11:02   #609
nerola
BAN stały

Shirko dobrze prawiszAle na prawde zapomniałam.
I nie doczytałam-tak,tak...to na 100% czop-szop

Zanetko auto pokażę jak T. wróci z przegladu.
I gratki za 35

Oliveczko mama Alina a jej siostra Jolana.Zawsze kiełbasią mi te 2 daty.

Iustynko oby,oby.
I u nas jak i u Was-T. ciuchy zajmują 1 szafkę a nasze szafy,szafki,komody...

Dlatego robiłam porzadki w ciuchach,zresztą pewnie sama widziałaś

Kajool mówisz bunt?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:05   #610
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Brunetko - pokoik Alicji jest prześliczny! Ogólnie masz bardzo ciekawe mieszkanie Ja przez rok mieszkałam na poddaszu jak wynajmowaliśmy z mężem mieszkanie i nawet chcieliśmy je odkupić od właścicieli, ale właściciele widząc moje oczarowanie tym mieszkanie zaproponowali za nie zbyt wysoką sumkę ( za 40 m2 chcieli 240 tyś. zł - cena szok jak na Olsztyn ) i wygrał rozsądek. Tylko u Ciebie nie wiem, czy nie bałabym się wchodzić po tych schodkach do sypialni, bo mam straszny lęk wysokości, nie mówiąc już o schodzeniu w nocy na siusiu do łazienki

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:10   #611
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Ok, a mogę za Ciebie stanąć w kolejkę plisss, plisss
nie ma problemu. Ja zwalniam swoja kolejke

Cytat:
Shirko dobrze prawiszAle na prawde zapomniałam.
I nie doczytałam-tak,tak...to na 100% czop-szop

Zanetko auto pokażę jak T. wróci z przegladu.
I gratki za 35

Oliveczko mama Alina a jej siostra Jolana.Zawsze kiełbasią mi te 2 daty.

Iustynko oby,oby.
I u nas jak i u Was-T. ciuchy zajmują 1 szafkę a nasze szafy,szafki,komody...

Dlatego robiłam porzadki w ciuchach,zresztą pewnie sama widziałaś

Kajool mówisz bunt?
Bunt na calego
Nerolko gratulacje nowej bryki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 11:13   #612
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mnie tylko gaviscon pomaga. mam takie tabletki o smaku truskawkowym.

bo tu nie ważą, zresztą przy 2 usg na całą ciążę, czego tu wymagac. mnie już położna wybadała obmacując brzuch, że młody ma główkę w dole 2/5(czyli 2/5 głowy już jest na wysokości tej kości łonowej czy jakoś tak.) i usg ich zdaniem nie jest już potrzebne. A nie jesteś pod opieką żadnego polskiego lekarza? bo ja mam kontrole raz na miesiąc albo półtora. co prawda 70 funtów za wizytę, ale ta pani mi dzidziusia uratowała. wyślę jej jeszcze jakieś dobre wino i czekoladki kurierem po porodzie. Wsparcie jakie mi dała było bezcenne.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

jak to się mówi: Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy
Witam mamusie

A ten gaviscon pomaga? Mozna go w ciazy? Ja mam rennie ale to tylko na chwile działa.

Sptkanie z moja midwife mam 13 lipca. Na ostatnim spotkaniu tez badała mi brzuch rękoma, Zmierzyla długość macicy i serduszka posluchalismy. Dodatkowo była z nią praktykantka, która po badaniu mnie stwierdziła ze nie wie gdzie jest dziecko he he. Pozniej tamta wkroczyła do akcji. Do polskiego lekarza nie chodzę. Na poczatku ciazy powiedziałam sobie ze gdy zajdzie potrzeba to pójdę. Ale ciaza rozwijała sie prawidłowo, nie miałam zagrożenia, wiec nie poszłam. U nas wizyta z USG 100 Ł kosztuje.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:13   #613
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Brunetko - pokoik Alicji jest prześliczny! Ogólnie masz bardzo ciekawe mieszkanie Ja przez rok mieszkałam na poddaszu jak wynajmowaliśmy z mężem mieszkanie i nawet chcieliśmy je odkupić od właścicieli, ale właściciele widząc moje oczarowanie tym mieszkanie zaproponowali za nie zbyt wysoką sumkę ( za 40 m2 chcieli 240 tyś. zł - cena szok jak na Olsztyn ) i wygrał rozsądek. Tylko u Ciebie nie wiem, czy nie bałabym się wchodzić po tych schodkach do sypialni, bo mam straszny lęk wysokości, nie mówiąc już o schodzeniu w nocy na siusiu do łazienki
hehe wchodzenie po schodach to kwestia przyzwyczajenia już 4 rak biegam po tych schodach Niestety nie było mnie przy montażu tych schodów, a raczej drabiny bo bym im w ogóle za to nie zapłaciła !!!!!!!! Miały wyglądać inaczej no ale muszą zostać To najdroższa drabina jaką mamy w domu

Dziękuję wszystkim za bardzo miłe opinie o pokojach
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:36   #614
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.
Maluszek ma lekka zółtaczke(ale to norma-to moja opinia) i niestety jakąś alergie skórną bo ma czerwone plamy z ropniakami
Super, że wracają do domku!!!! A co do pokarmu, to mam nadzieję, że sytuacja się unormuje

Cytat:
Miałam to samo pisać
Mi napisała jeszcze że możliwe że nie ma pokarmu, bo była straszna presja na cyca, nie chcieli dawać do karmiać i się stresowała że mały może być głodny Igorka ma kapać jeszcze w olanium i trzeć jakiś specjlanym specyfikiem. W poniedziałek ma wizytę u lekarza odnośnie tych plamek, bo nitk nic nie wie
Wkurza mnie takie szpitalne podejście, że tylko cyc i koniec wpędza się biedne kobietki w stres i nakręca całą machinę!

Cytat:

Cytat:
w. Bede do konca zycia w ciazy chodzic, trudno
Do końca życia to chyba nie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
My 33 i 55 dni do porodu

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:37   #615
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam dziewczynki,

dzisiaj ja musze pomarudzic. Od 2 dni naparza mnie glowa, nawet po nocy nie przestaje. Do tego w nocy obudzilam sie z dreszczami, musialam ubrac cieplejsza pizame (a przeciez cieplo bylo), goraczka 38,1. Do tego teraz mam chyba miesniobole, wyrzywam sie na dzieciach, mam ochote walnac sobie w glowe. Do tego strach o malucha w brzuchu od zeszlego tygodnia, bo nic nie jest jak przedtem. Robie obiad i tez sie klade spac, poki dziewczyny spia. Czy to cisnienie jest zle? Nie mam w domu sprzetu, zeby sobie zmierzyc, ale pije kawe, moze cos pomoze. Potrzebuje pomocy, a ja na zlosc Tz caly weekend w pracy do 22.

Ide, nie smece juz.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 11:39   #616
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że podczas mojego pobytu w szpitalu przyjechał tapczan do pokoju małej. Pokój już w całości gotowy czeka na przybycie mojej kruszynki
ale ślicznie, antresola też superancka!

Cytat:
pokoik a przy okazji tak się zastanawiam, dziewczyny (te które urządzają osobno pokoik dziecku) będziecie kursować do malucha z sypialni od samego początku???
Właśnie miałam o to tez pytac. Ja mam plan taki ze Sarcia bedzie u siebie w pokoju, na poczatku jak bede obolała to z nami w łóżku, bo na łóżeczko w sypialni nie bardo mamy miejsce.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Witam sobotnio! Ja z dobrymi nowinami. Po weekendzie na 99% wyjdziemy,mam nadzieję że przed Bożym Ciałem będziemy. Dziewczyny jedzą ładnie aczkolwiek swoim tempem,ale nic na siłe.
cudowne wieści!

Cytat:
Shirko a wiesz,ze zapomniałam że jestem jeszcze w połogu?

Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.
w domku bez stresu, powolutku napewno imsie uda karmic cycusiem.

Cytat:
klask i: idziemy równiuteńko

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:40   #617
zanetaa88
Zakorzenienie

SWEEEEEEEEEET gdzie jesteś?!

Musi dostać po dupie, bo nikt nie ma do niej nr telefonu Wrrrr..

Dziękuję za gratulację z okazji 35 tygodnia

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:44   #618
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wiesci od Marinki:
Dzis wyszli do domku.

dobrze, że wychodza do domciu, może Marina w domowych pieleszach się zrelaksuje i pokarm wróci Martwi mnie to, jak wogóle możliwe ze można nie mieć pokarmu..to taka abstrakcja dla mnie. Dziwnie skonstruowała nas matka natura, jak ssaki to dziecko do cyca i nie powinno być poroblemów, a tu guzik
Wysypka oby szybko zginęła, mój brat jak się urodził to potem cały był w plamach czerwonych, prawdopodobnie od szpitalnych ciuchów jak się okazało.

Cytat:
nowy avatarek

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Co do naszego spotkanka, to mi prawdopodobnie pasuje każdy dzień Piszę prawdopodobnie, bo tak do końca niewiem, czy mąż bedzie mnie odwoził , czy sama pojadę. Jak sama, to kazdy dzień ok.

U mnie coś pochmurno-zaraz muszę sie brac za sprzątanie.
Mąż na dniówce, taty od rana nie ma-nawet go nie widziałam dzisiaj-wkurza mnie jego zachowanie.....Wczoraj zrobilam pyszny obiad, a on nawet nie zjadł-bo też wpadł i wypadł-wrócił koło północy. Wczoraj też dokupiliśmy z mężem mnóstwo jedzenia, na działce tez narwałam sałaty, szczypioru, ogórków- i co?? Wstaję rano-jego nie ma, i podejrzewam , ze śniadania też nie jadł.....wk......sie.
Rano był teśc przywiózł mi karpia i zabrał Tofika na działkę.
Dobrze, że niedługo mama przyjeżdża

No nic spadam i trzymam kciuki za dzisiejsze egzaminy
myślałam ze twój Father jest za granicą. Nie chce jeść córeczki obiadków..ehhh, nie martw się, jak zgłodnieje to sam coś sobie zrobi pewnie.

Brunetka a Tobie kiedy spotkanie pasuje?

Zostało mi PRASOWANIE i układanie ciuszków. Czyli zajęcie do wieczora.

Nadal nikt mi nie odpowiedział jak małemu dzieciątku podaje się lekarstwa w płynie..

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki,

dzisiaj ja musze pomarudzic. Od 2 dni naparza mnie glowa, nawet po nocy nie przestaje. Do tego w nocy obudzilam sie z dreszczami, musialam ubrac cieplejsza pizame (a przeciez cieplo bylo), goraczka 38,1. Do tego teraz mam chyba miesniobole, wyrzywam sie na dzieciach, mam ochote walnac sobie w glowe. Do tego strach o malucha w brzuchu od zeszlego tygodnia, bo nic nie jest jak przedtem. Robie obiad i tez sie klade spac, poki dziewczyny spia. Czy to cisnienie jest zle? Nie mam w domu sprzetu, zeby sobie zmierzyc, ale pije kawe, moze cos pomoze. Potrzebuje pomocy, a ja na zlosc Tz caly weekend w pracy do 22.

Ide, nie smece juz.
Aga co to Cię dopadło? może zwykłe przeziębienie? dobrze by było, jakbys jednak zmierzyła ciśnienie dla spokoju, nie masz sąsiadki w podeszłym wieku pożyczy Ci sprzęt
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:45   #619
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
to kompromis proponuję u mnie może nad osiedlem lać a u Ciebie nie ok ?
a swoją drogą u mnie ani grama chłodniej, w nocy budzę się zlana potem serio i spać się nie da a efekt otwartego balkonu już mam w postaci TZ z bólem gardła no i nici z dalszego wyganiania Szymka bo się boję zarazić

Nerolka za autko !!!!!!!! super że się znalazło !!!

dzięki kobietki za odpowiedz w sprawie pokoju, no ja na łóżeczko w sypialni się zdecydowałam ze względu na męża żeby spać razem a swoją drogą niech się przyda i chociaż na początku podaje mi małego do karmienia przynajmniej na początku
Wiesz kiedyś było tak że w Zabrzu lało a wRudzie suchutko róznie to bywa My w nocy mamy okno w sypialni otwate i w korytarzu ale na uchył i troche jest lepiej całkiem otworzyć okna nie chce bo sie boje przeziębienia . Biedny ten Twój Tż a Szymek i tak wyjdzie nawet bez wyganiania tylko sie nie stresuj ja staram sie nie myśleć o tp co ma być to będzie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 11:45   #620
nerola
BAN stały

Patik to może ja Ci odpowiem.
Obecnie daję Izie syrop i cebion strzykawką od Nurofenu.Idzie nam dobrze

Aga
chyba coś Cię dopada
Zwalcz to szybko domowymi sposobami

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-18 o 11:47
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:46   #621
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brunetka a Tobie kiedy spotkanie pasuje?
Mi to obojętne bo póki co nie mam konkretnych planów A nie chce się na nic nastawiać bo sama wiesz, że ze mną to różnie jest :brzyda l:
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:50   #622
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Właśnie miałam o to tez pytac. Ja mam plan taki ze Sarcia bedzie u siebie w pokoju, na poczatku jak bede obolała to z nami w łóżku, bo na łóżeczko w sypialni nie bardo mamy miejsce.
no ja się obawiam w tej sytuacji dwóch rzeczy, że potem małe nie będzie chciało spać samo w łóżeczku jak się przyzwyczai no i że sama dla wygody nie zmieniłabym potem przyzwyczajenia że mam dziecko pod ręką i nie chciałoby mi się zacząć wstawać do innego pokoju tym bardziej że jak czytam na odchowalni to laski mają jazdy z tym karmieniem
Stary 2011-06-18, 11:54   #623
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dziubek - dobrze myslicie, taka opcja wg mnie najlepsza-oboje rodzice zajmuja sie dzieckiem w nocy i maja do niego blisko
i tak i nie - ja w sumie nie wiem po co ma mi mąż podawać dziecko do karmienia (wole karmic na siedzaco) i ja moge sobie odespac w dzien wiec niech sobie on spi, wole zeby wueczorem dal mi odsapnac i zajal sie dziecmi... ale lozeczko bede miala w naszej sypialni (to zarazem salon, jadalnia...) bo bliżej i mi się nie będzie na każde kwęknięcie chciało wstawać. poza tym - drugi pokój jest już zajęty przez malego, wiec do czasu aż drugie nie bedzie lepiej sypiać - młodsze spi z nami

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:55   #624
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Wiesz kiedyś było tak że w Zabrzu lało a wRudzie suchutko róznie to bywa My w nocy mamy okno w sypialni otwate i w korytarzu ale na uchył i troche jest lepiej całkiem otworzyć okna nie chce bo sie boje przeziębienia . Biedny ten Twój Tż a Szymek i tak wyjdzie nawet bez wyganiania tylko sie nie stresuj ja staram sie nie myśleć o tp co ma być to będzie
no u mnie właśnie pierwsza tura deszczu przeszła oby tak dalej choć i tak nie ma czym dychać!!!co do Tż to szkoda mi go bo nie ma nawet dnia żeby mógł poleżeć i się wykurować bo pracuje od poniedziałku do soboty włącznie , niby dzis krócej ale zanim wróci , zanim zje, zanim zrobi co musi (czytaj łazienka i korytarz-mnie kręgosłup nawala ) to już późno więc nici ale jutro mamy znowu zamiar się cały dzień byczyć po raz drugi z nastawieniem że TA OSTATNIA NIEDZIELA...
Stary 2011-06-18, 11:56   #625
youyou
Zakorzenienie

Nerolko gratuluję zakupu autobusu to teraz na wycieczki możecie śmigać

Marinka witamy w domku trzymam kciuki aby laktacja się rozruszała, stres to najgorsze co mogą młodej mamie zafundować

madziaranew śliczne to łóżeczko

Shira tak to chyba ten szop-czop, ja coś podobnego dziś widziałam taki gęsty mleczny budyń

bella cudowne wieści , będziesz w końcu miała malutkie w domu

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mój T. gada do brzucha i mówi: mówię ci bedziesz miał tu nieograniczoną przestrzeń, no chyba że kiedyś zamkną cię w więzieniu, to Cie ograniczą

Cytat:

Cytat:

A nie chcesz na mnie poczekać? Bo ja bym chętnie też czopa zobaczyła
Ja Ci nawet moge tego mojego szopa-czopa oddać bo wcale mi się nie podoba że już wychodzi

Cytat:
Witam dziewczynki,

Ide, nie smece juz.

Cytat:

Nadal nikt mi nie odpowiedział jak małemu dzieciątku podaje się lekarstwa w płynie..
Jak kupujesz np. Nurofen to w środku jest taka strzykawka z miarką do podawania.. można też podawać łyżeczką..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:59   #626
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Kochana nie wiem czy to, to ale widzę, że akcja wyganiania bardzo podziałała. Wzięłam wczoraj z Ciebie przykład i napadłam o 2.00 w nocy na śpiocha . Nawet się nie bronił . Ale u mnie czop nadal na miejscu .

.

Cytat:

dziewczyny ja się przez Was wykończę ale dajecie popalic
życzę dziewczynki szybkiego szczęśliwego rozwiązania

Cytat:
A co, też sobie zmieniłam avatarek
czas na zmiany
śliczny avatarek

Cytat:
Witam dziewczynki,

Ide, nie smece juz.
w zasadzie Aga możemy podac sobie rękę
ja bez rodziców z ogrodem,dżemami,psem i sikającym dzieckiem gdzie popadnie...dstaję kota do głowy... wyrzywam się na dziecku także....to sikanie doprowadza mnie do szału...na 2 razy do nocnika wlazłam chyba ze 4 razy w siki na panelach aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mam ochote wrzeszczec...a na to moj mąż jak zadzwoniłam i powiedziałam,żeby wracał szybko i mnie trzymał...to mi powiedział,że niedługo bedziemy miec drugie takie,żebym się przyzwyczajała... to Ci zrozumienie.... czasem mam wrażenie,że straszny dupek z mojego męża....więc i ja sobie psmęciłam

Cytat:
ja mam strzykawkę -taką z panadolu i tym podaję lekki płynne

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:04   #627
BABONIK
Zadomowienie

Marinka- nic się nie stresuj...po powrcie do domku wszystko się unormuje,ja tez wyszłam nie karmiącai zestresowana ze szpitala....a w domu i pokarm przyszedł i dzidziuś ładniej jadł!!! trzymam

Dziubek- to może tym razem los się odmieni?? na pewno ostatnia nie urodzisz

Shira- cenię cierpliwosc,ja jestem przykładem braku cierpliwosci

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:04   #628
Vaniliova11
Zadomowienie

Bella
Nerolka za nową fure
Marina nie denerwuj sie laktacja sie rozkręci a szpital to jeden wielki stres przynajmniej dla mnie
Brunetka bardzo ciekawe macie mieszkanie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:07   #629
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

widzisz, jak pokolorujesz pytanie to od razu pamietam zwykle jest dołąłczona taka miarka do rpzeciwbólowych (wyglada jak strzykawka) i nią najlepiej sie podaje. otwierasz dzioba i wlewasz. wsio!

aga - moze masz jakies przeziebienie? kurcze, leze ile wlezie, dasz rade! wez paracetamol i zabij gada!

marinka - koniec pokarmu to nie koniec swiata. radze jedno - walnij sobie karmi, odprez sie, jak nie mozesz - kup wage dla niemowlat i waż codziennie. jak bedzie przybierać - jest ok, wcale malo pokarmu nie masz. czasem zdarzaja sie oseski ciągnące cyca co 2h przez 30 min (moje...) i wyglądało na mega zadowolone (ja neikoniecznie), a sa tez takie co w dzien co 4h jedza i cale noce od pierwszego dnia przesypiaja. jak nie moze ssac to moze laktatorem próbuj troche wzbudzić laktacje, czasem sie udaje (miedzy karmieniami ciagnij ile wlezie...). powodzenia!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:10   #630
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Dziubek- to może tym razem los się odmieni?? na pewno ostatnia nie urodzisz
Shira- cenię cierpliwosc,ja jestem przykładem braku cierpliwosci
przekonamy się w przeciągu kolejnych tygodni a ja też z tych niecierpliwych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości