|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() no ale ogólnie picie duzej ilosci jest wskazane bo wtedy tez czesto idziemy siusiu i oczyszaczmy w ten sposób nerki itd no i jakośc wód płodowych tez jest lepsza jej mąz i ona monitoruja aby duz piła i chyba udaje jej sie pona 3 litry dziennie pic
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
x 2 ![]() będzie dobrze, zobaczysz Cytat:
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
ide laski do wanny pomoknąć chwilę bo jakaś wymęczona jestem po tych dzisiejszych wędrówkach
![]() a jutro znowu diabetolog - tym razem mam spoko wyniki
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- no ja tez ledwo ledwo
|
|
|
|
|
#878 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
(robiłam 50g/1h glukozy) a gin stwierdził, że wynik świetny. Poczekaj co Ci gin powie, w końcu od czegoś te normy są Cytat:
jak tam klucze? znalazły się? Cytat:
to tylko formalność i pamiętaj, że na wrzesień to inne plany masz Natka jak dzisiejszy egzamin? w temacie żyrafkowych pościeli- jak szukałam łóżeczka znalazłam jeszcze taką --> http://allegro.pl/lozeczko-gpk-posci...667822431.html tyle, że właśnie to cały komplet łóżeczko+pościel
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
a własnei miałam pisac o spiworkach he he wiecie ze pierwszy raz zobaczyłam jak wkleiłyscie fote
tzn widziałam ale nie wiedziałam co z tym miałabym zrobić , wszyscy znajomi moje siory itd nikt kompletnie nie miał czegos takiego hehe , musze wypytac jak kładli dzieciaczki spac![]() ja mam wrazenie ze dziecko w takim spiworze to troche uwiezione jest ale wyczaje co i jak
|
|
|
|
#880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to super ![]() Cytat:
|
|
#881 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
![]() Cytat:
super też bym sobie grilla zjadła ![]() Cytat:
i jakie smakołyki dostaliście![]() [QOTE=indygo79;27760148] dziewczyny pracujecie jeszcze? ja ostatnie 3 dni idę i wrócę dopiero po macierzyńskim. generalnie jestem uznawana w pracy za dziwaka, że tyle tam siedzę i już dawno nie poszłam na l4. kolezanki się śmiały, że chyba chce dziecku etat zapewnić w budżetówce. ![]() teraz jak będę miała więcej czasu to za wyprawkę się wezmę ![]() mam pytanie,która z was pisała, że używa wózka espiro gtx? po prostu nie pamiętam, a chciałabym o opinie jeszcze podpytać ja jestem od 1 czerwca na zwolnieniu i dostałam pierwszą wypłatę na chorobowym o 350zł większąCytat:
i daj znać jak posszłoA ja byłam dziś u kuzynki co rodziła 1 czerwca, mały ma prawie miesiąc i jest taki słodki i wogóle jaki grzeczniutki, jadł i spał Wogóle mówiła, że była w sklepie i się nachyliła i jej odeszły wody pojechała jeszcze do domu się wykąpać i do szpitala, ogólnie poród ciężki, bo mały się zagnieździł w kanale rodnym i nie chciał wyjść, na szczęście położnik wydusił jej brzuch i mały wyskoczył. Mówiła, że bolało ale da się przeżyć, ale po prostu była zmęczona bo trwało to wszystko 12 godzin
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-26 o 20:29 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chce mi się wyć
![]() Mam już 10kg na plusie i nie mogę już na siebie patrzeć. Mam strasznie grubą buzię. Byłam w odwiedzinach u rodziny i wszyscy mnie podsumowali![]() Ja wiem, że mam ważniejsze problemy, ale okropnie się ze sobą czuję... I jeszcze te komentarze - że jak to tak leżeć tyle czasu w ciąży, przecież powinnam chodzić! To przez to tak tyję i przecież dla zdrowia lepiej jak mam dużo ruchu. A kiedyś to przecież wszystkie moje ciotki w polu prawie rodziły, a w dzień porodu na rowerach jeżdziły. Normalnie się pochlastać ![]() No i znowu smęcę i smęcę.... Któraś z Was wcześniej pytała co z moją obroną - być może będę miała w ten piątek, ale dowiem się dopiero we wtorek. Agnieszka trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze!
|
|
|
|
#883 | ||||
|
Zadomowienie
|
hello..
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() .. też mi sie wydaje,że jak czasami maleństwo przy nas zaśnie krzywda mu się nie stanie ![]() Cytat:
![]() w załączniku zdjęcie wózeczka z zamontowanym fotelikiem. Co mi się najbardziej w nim podoba: prosty montaż , wystarczy nacisnąć najpierw z jednej potem z drugiej strony guziczki i konstrukcja bez problemu wychodzi.Nie trzeba nic przesuwać, czy wciskać w tym samym momencie z obu stron-jak w niektórych modelach. Reszta wózka to kewstia gustu ..zobaczymy jaki będzie w praktyce bo jak na razie korzysta z niego Łapacz-misio mojej córy.Ja już komplet pościeli mam w domciu z tydzień temu mi przyszedł, wklejałam zdjęcia, zestaw zielony w żyrafke za 170 zł z 11-cz.: poszewka na kołdre i na poduszke, prześcieradło na gumke,poduszka,kołderka,r ożek,przybornik, kołderka do wózka, poduszka do wózka, ochraniacz na łóżeczko i sliniaczek gratis. Zestaw ogólnie OK, materiał troszke sztywny, ale po praniu powinien troszke zmięknąć. Przybornik b.fajny, bo pomiesci troche chociaż ma "tylko" 6 kieszonek, jak dla mnie niezbędny biorąc pod uwage mój mały pokoik, na kremy, czy pampersy powienien sie przydać.
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta moja kuzynka też mówi, że nie ma co za dużo kupować, bo niektórych rzeczy nie używała, a w razie czego można zawsze dokupić. Mały miał 57cm także niektórych ciuszków wogóle nie założyła, zużyła 1 paczkę pampersów 1, a później już 2. I pisałam Wam o tym wiaderku do kąpania, więc oni są zadowoleni, mały się wody nie boi i nie płacze, ale oni kąpią we dwójkę, jeden trzyma dziecko a druga myje. Ja się jednak nie przekonałam, chce być samowystarczalna, wiadomo nie zawsze partner będzie obok i w wanience jedna osoba spokojnie dziecko wykąpie.
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-26 o 20:36 |
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też się źle czuję z moją nadwagą, ostatnio nawet mojemu tż powiedziałam, że nie czuję się sobą i czuję się mało atrakcyjna... powiedział mi a co się przejmujesz, masz najkochańszą nadwagę na świecie, po czym dodał mówiąc do brzucha: mój kochany brzusio i dał całuska... dla niego to całkiem normalne, a dla mnie nie, bo ja nigdy nie miałam nawet 1kg nadwagi. pocieszam się, że schudnę we wrześniu i Tobie radzę to samo ![]() kapka ładny wózek
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#887 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
powodzonka
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
thelilah-dziekuje
![]() Uciekam do książki, jutro do pracy.. Mam pytanie z innej beczki: wiecie może w jakim programie można zrobić tak by 2 zdjęcia były obok siebie i zapisane jako jeden plik??(mam nadzieje,że jasno napisałam i nic nie pokręciłam :P ) dobranoc do jutra
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja mam 5,5 kg na plusie w 28 tyg, w sumie nie narzekam ale ciężko sie przyzwyczaić do tego brzucha wystającego. mężuś mówi nie jesteś gruba, jesteś w ciąży we wrześniu schudniemy
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
smaże nalesniiki sasasa
![]() i jak tu trzymac wage
|
|
|
|
#891 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole to tesciowa zalatwila mi nr do pielegniarki poloznej ktora ma teraz miec "mnie" pod opieka z tego regionu i mam sie z nia umowic na jutro zeby pogadac, ciekawe jak to bedze? fajna sprawa z ta pomoca poloznej
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Lajty i czym sie przejmujesz ja przed niecala godz temu pochlonelam pare babeczek ktore zrobila mi mama TŻ, maliny, galaretka, bita smietana i ciastko babeczkowe, mniami
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Aiszko, staraj się nie przejmować
Przecież lekarz kazał Ci odpoczywać, to nie słuchaj tych "dobrych rad". A wiesz może ile sztuk? Bo nad tym się zastanawiam
|
#894 | |
|
KWC
|
klucze się odnalazły, wrzuciłam je do takiego wielkiego słoja z biżuterią, nie cholery nie wiem po co i kiedy
![]() Śpiworek też mam taki o fasonie kamizelki i mnie również zastanawa czy synek mi w tym nie zmarznie, bo to na dodatek dosyć cienkie jest, jak najlżejszy letni koc. Nic, będę jeszcze dumać, chyba jednak kupię zwykłą kołdrę. Cytat:
Trudno, odkujęmy się po porodzie! |
|
|
|
|
#895 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorowo
Cytat:
w sumie na poczatek zamierzam pakowac do rozka, mam na razie 1 kocyk, dokupie pewnie drugi, a te ochraniacze moze tez sobie na razie daruje ![]() Cytat:
![]() obrona to juz tylko formalnosc, wszyscy zdaja Cytat:
mi udaje sie zwykle oproznic 1.5 litrowa butelke wody (z butli jakos latwiej wchodzi niz ze szklanki ) + jakis soczek, mleko czasem herbata albo kawa. Ze 2 litry pewnie sie zbierze, ale wiecej to chyba tylko przy mega upalach. Cytat:
ja tez zrobilam sie pucia na twarzy, ale teraz przeciez i tak nie mozemy sie odchudzac, wiec sie tym nie przejmuje i mysle, ze po porodzie czesc kilogramow zniknie sama a nad reszta sie popracuje
|
|
|
#896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Anetika ja miałam cukier 166mg/dl po 75 g, a Ty masz w normie i nie rozumiem po co te cyrki z dietą Naprawdę przesadzają z tą cukrzycą ostatnio, bo to nie jest cukrzyca a nietolerancja glukozy, cukrzyca faktycznie zaczyna się przy wynikach w granicy 200.Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Mój ma takie etapy kiedy szaleje tak, że usiedzieć nie mogę, a czasami tak tylko leniwie się tam gdzieś przesuwa. Ale jeśli cały dzień jest leniwy to też bym się na IP wybrała Cytat:
Nie znam się czy "daje znać" od razu czy jak Jedyny problem jaki widzę, to właśnie, że trzeba będzie dziecko całe wypakować i potem wpakowac z tego śpiworka, ale myślę kwestia wprawy![]() Cytat:
![]() A myślę, że całkiem nie najgorzej mi poszło ![]() nie wolno tak mówić ciężarnej Nie smutaj sięŁadny wózek
|
|||
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, idąc tym tropem... Czy dziecku trzeba zaglądać do pieluchy, czy jakoś inaczej można poznać, że to już? (zapach, zachowanie dziecka) Może głupie pytanie, ale serio nie wiem jak to jest
Zawsze mi się wydawało, że dziecko jak ma mokro, to płacze. Ale może mi się tylko wydawało... Hmm, no w pampersie to nie wiem, czy bywa mokro
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-26 o 21:45 |
|
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kochane
. Dawno mnie nie było i dawno się nie odzywałam ale wylądowałam w szpitalu z anemią. Szprycowali mnie żelazem i jakos postawili na nogi. Do tego doszły spore problemy osobiste i nie miałam czasu ani głowy do Was zaglądać. Widze, ze mam sporo do nadrobienia... Pozdrawiam Was serdecznie |
|
|
|
#899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a 11 elementów za 170 zł to chyba mało, pokażesz linka? ![]() Cytat:
![]() Tż też niby rozumie, w końcu "mój syneczek tam mieszka" , ale uda mógł mi już oszczędzić Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
mam nadzieję że opowiedzą mi wszystko w szkole rodzenia |
||||
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cotka, no w sumie 10 pieluszek na dzień... To wychodzi prawie co 2 godziny nowa
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-26 o 21:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Chyba trzy wizyty temu lekarz mi powiedział, że mam mało wód i mam dużo pić. Ani to upały nie były, ani ja jakoś nie zwiększyłam ilości wypijanych napojów (bo ciągle właściwie piłam dużo), a od tamtej pory na dwóch już wizytach ilość wód była ok

Też mi się zdaje, że po to są ustalone normy, aby się w nich mieścić lub nie
Dlatego też jestem strasznie ciekawa co powie na to mój gin

mi udaje sie zwykle oproznic 1.5 litrowa butelke wody (z butli jakos latwiej wchodzi niz ze szklanki
Naprawdę przesadzają z tą cukrzycą ostatnio, bo to nie jest cukrzyca a nietolerancja glukozy, cukrzyca faktycznie zaczyna się przy wynikach w granicy 200.
nie wolno tak mówić ciężarnej