| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek   | |||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |      | 1 | 1,30% | 
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |      | 4 | 5,19% | 
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |      | 5 | 6,49% | 
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |      | 18 | 23,38% | 
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |      | 3 | 3,90% | 
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |      | 0 | 0% | 
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |      | 14 | 18,18% | 
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |      | 0 | 0% | 
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |      | 1 | 1,30% | 
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |      | 8 | 10,39% | 
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |      | 3 | 3,90% | 
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |      | 3 | 3,90% | 
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |      | 5 | 6,49% | 
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |      | 2 | 2,60% | 
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |      | 1 | 1,30% | 
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |      | 6 | 7,79% | 
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |      | 0 | 0% | 
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |      | 3 | 3,90% | 
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-06-27, 13:10 | #3091 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat: 
  że już na swoim i jeszcze większe  że po wizycie wszystko ok  Też bym chciała takie wieści z wizyty wynieść - tylko waga będzie na pewno inna   A ja co do objawów porodowych to zauważyłam tylko jeden - brzuch mi się obniżył i włożę już między brzuch a biust całą dłoń  I to by było na tyle - szop z nory ani nosa nie wyściubia   
				__________________  NASZ NAJCUDOWNIEJSZY SKARB NATANIEL JEST JUŻ Z NAMI   | |
|     | 
|  2011-06-27, 13:10 | #3092 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

DZIEWCZYNY ?! TO CO !? ZACZYNAMY SIĘ ZASTANAWIAĆ NAD TEMATEM NOWEGO WĄTKU !!?? Jak tak będziemy rodzić to same gratulację zajmą dużo postów  Możecie mi wysyłać swoje propozycje na PW i zrobimy ankietę   | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:10 | #3093 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Lubelskie 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  prawie spakowałam torbę. Teraz ubranka dla małej. Chyba wystarczy 3 pajace, 4 body i 1 śpioch, 2x czapeczki, 2x skarpetki, 2xniedrapki? Marina widzę po wpisie że chyba lepiej się czujesz. Super! | ||
|     | 
|  2011-06-27, 13:12 | #3094 | 
				 | 

Marina a miałaś pisać, że coś z mężem się dogadać nie umiesz ?   | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:15 | #3095 | 
| Wtajemniczenie | 

Witam   Nic nie pisałam w weekend bo jakoś weny było brak. Poza tym odpoczywalam i cieszylam sie piękna niedzielną pogoda, która zdarza sie nie czesto w tym kraju. Byliśmy tez z tz wczoraj na pierwszych z trzech zajęc w SR. Uczylismy sie oddychać i robiliśmy plan porodu. Było tez w planie oglądanie porodowki niestety jednak sie nie udało ze względu na spory ruch i rodzące. Obiecano nam w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje ze sie uda. Gratulacje dla kolejnej mamy. Marcelku witamy  z niecierpliwością czekam na kolejne maluszki. Agni mam ta sama torbę do wózka. Z tym ze ja kupiłam większa paczkę pampkow (za OK 6Ł) I tak sie przydadzą. Dostałam tez kupon z Sainsbury ( z karty Nectar) Przy zakupie pieluszek Huggies dostajesz starter z probkami wart 10Ł. Jeszcze go nie zrealizowalam. Co do samolotów ja mieszkam bardzo blisko Heathrow wiec samoloty to tez czesc krajobrazu. Latają cała dobę. Dodatkowa atrakcja jest u nas zanik sygnału z satelity na kilka sekund podczas startu. Samolot zaglusza. Da sie przyzwyczaić   Madziaranew u mnie tez sie cos chmurzy. Na popołudnie zapowiadają opady. A rano było takie niebiesciutkie niebo. Zmykam narazie i lece na przerwę. Odwiedze kilka sklepów. Gdzie jest Nerola? Od rana jej nie widziałam ????? | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:18 | #3096 | 
				 | 

Weszłam na 1 stronę zerknąć na listę rzeczy do szpitala, i zauważyłam  że żanetaa dodała kilka nowych przydatnych linków. Dobra robota   Zapomniałabym o sztućcach, talerzu i kubku. | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:22 | #3097 | |
				 | 

Cytat: 
 Dodam je z miłą chęcią. Ja mam specjalny folder "bobo" w którym mam przydatne linki   | |
|     | 
|  2011-06-27, 13:25 | #3098 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Patik, Sygine, dziękujemy. U mnie też nic się nie dzieje w sprawie szopa. A brzuch, jak dla mnie jest tam gdzie był, ale mąż twierdzi, że chyba lekko się obniżył. | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:26 | #3099 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Cytat: 
  za wizytę. Duża dziewczynka już  No i zaczęło się cos dziać  Super, że już na swoim-grunt to zadowolona mamuśka  Marina bardzo się cieszę, że humorek już lepszy  Ja też już torbę spakowałam, dla siebie i dla Dominika. Ciekawe kiedy na mnie przyjdzie czas   | |
|     | 
|  2011-06-27, 13:29 | #3100 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Witam się poniedziałkowo   Marcelku witaj na świecie    Jeżeli chodzi o folię do wózka to dostałam od bratowej razem z wózkiem - i taką na gondolkę i taką na spacerówkę. Parasolkę i torbę również mam w komplecie do wózka. A ja o czymś z innej beczki  Dziewczyny jak dużo zużywacie wody kwartalnie? Macie duże niedopłaty? Bo ja jestem tym przerażona... A wydaję mi się, że nie zużywam aż tak dużo wody. No wiadomo codziennie prysznic, pranie, zmywanie naczyń etc. W kwartale styczeń - marzec miałam zużycie 27 m3 ( 300 zł niedopłaty ), a teraz w kwartale kwiecień - czerwiec 43 m3! Szok! 
				__________________ Szymon    ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:30 | #3101 | |
				 | 

Cytat: 
  dla mnie to czarna magia. | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-06-27, 13:36 | #3102 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: dziki zachód 
				 | 

Cytat: 
  uwielbiam to okreslenie  Marina dobrze, ze lepiej sie czujesz. Zdjecia Szymka jak tylko bede w domku bo nie mam kabelka d aparatu. Aaa co do porodu jeszcze to powiem wam, ze plany to jedno a zycie swoja droga. Pamietajcie aby sluchac poloznej. Co do tych majtek siateczkowych mialam Tena Lady i powiem wam, ze nie bylam zadowolona, bo te podklady sie wysuwaly, takie jakies plytkie. Lepsze dla mnie byly z canpola, tak nie uwieraly. I jednak lepiej byc z kims na sali, bo zawsze mniejszy stres jak idziesz do toalety a dziecko zostawiasz. Co do nawalu w piersi, to gdyby nie moja siostra zalalo by mnie rowno. Wezcie ze soba mala buteleczke i jak wam beda twardniec piersi, nalejcie do niej wody (butelka noworodkowa) b. cieplej i tak denkiem przykladajcie i masujcie tym dnem. Bardzo pomaga a po karmieniu zimny kompres. A co do sciagania pokarmu to robicie z reki u , pod biust i pompujecie. 
				__________________ "Ty jesteś, wiem, już nie bajką, nie snem Ale jesteś prawdziwy jak ja..." | |
|     | 
|  2011-06-27, 13:38 | #3103 | 
				 | 

Ja do kiedy mieszkałam z rodzicami, czy na stancji to też nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale od kiedy sama płacę za wodę to mnie to przeraża. W tym kwartale będę miała z 500 zł niedopłaty...

__________________ Szymon    ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:39 | #3104 | ||||||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Sliczny kacik!  Cio to? Naklejka? Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 | ||||||
|     | 
|  2011-06-27, 13:41 | #3105 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Wa-wa 
				 | 

Cytat: 
  ) i dla Was za nowe gniazdko  Cytat: 
  ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- U mnie trzeba kupić osobno i do gondoli i do spacerówki. A każda po 5o zł... 
				__________________ ........................ | ||
|     | 
|  2011-06-27, 13:43 | #3106 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: gruncik rolny nie obsiany 
				 | 

Marina u mnie czy to czop czy sluz dalej jest jakies to dziwne takie ale nic mnie nie swedzi ani jest bez zapachu, a Wy dobrze że jest juz ok i nie masz tych boleści  Sweet Angeli to dziwne że płacisz za wizytę z położną i jeszcze  za wszystkie rozpoczęte tygodnie i trzymam  za wszystkie wizyty, wyniki | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:44 | #3107 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Londyn 
				 | 

Cytat: 
  ale wydaje mi się, że 500 zł dopłaty to trochę dużo. moja mama mieszka sama i w większości przypadków ma nadpłaty. a nie masz licznika? a może woda podrożała? Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-06-27 o 13:46 | |
|     | 
|  2011-06-27, 13:46 | #3108 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

włączyłam pierwszą pralkę dzieciowych rzeczy  matko.... kilka ich będzie na pewno... a wydawało mi się że wcale tak dużo rzeczy nie ma dla Lilki  Brumku no ja się jeszcze rodzić nie wybieram, ale jakieś takie wewnętrzne przeczucie mam że to już nie długo..... przygotuje wszystko i będę sobie już tylko spokojnie czekać na poród  a kiedy to nastąpi to juz nie ode mnie zależy....  Wiecie co.... dopadła mnie chandra.... najchętniej bym z nikim nie rozmawiała, nikogo nie słuchała ani nie widziała...... nic, tylko zamknąć się w sypialni....... ehhhh   | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:50 | #3109 | |
				 | 

Cytat: 
  No właśnie mam liczniki w kuchni i w łazience, na ciepłą i na zimną wodę. I na koniec kwartału zawsze muszę podać do spółdzielni stany liczników i dzisiaj podawałam i wyszło zużycie 43 m3. 
				__________________ Szymon    ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-06-27, 13:51 | #3110 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

naklejka  Myślisz, że da mi zdać jeszcze ostatni egzamin?  Byłby grzeczny synuś  My też mamy tylko folię do gondoli, do spacerówki nie było w komplecie niestety, więc też w razie czego będziemy musieli dokupić. Podobno uniwersalna pasuje idealnie do naszego wózka. Idę do sklepu, bo nie mam pomysłu na obiad...   | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:53 | #3111 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: podkarpacie 
				 | 

Tak Żanetko, pamiętałas   ale wiesz,wrzuciłam na luz,chociaż denerwuje mnie przez te ostatnie dnie... Staram się nie denerwować, zresztą wczoraj mnie jego rodzice też wkurzyli...Wrrrrrr  KOCHANE I MAM PYTANIE ( do kogóż mam sie zwrocić, jak nie do Was  ) Mamusie powiedzcie, jak mogę sobie szybciej robić to MM, bo bawię się w to, tak jak pisze na puszce, a to schodzi... Jak sobie ułatwić to wszystko? Pamiętam jak pisałyście, jak szybko to zrobić, ale nie przywiązywałam do tego uwagi, bo byłam pewna, że będę dawała cycka małemu. A tu zonk. | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:53 | #3112 | 
				 | 

a ja juz bym chciala urodzic bo teraz jak muszę lezec to to czekanie mnie dobija ale pocieszam sie że zaczełam dzisiaj 37 tc wiec nie jest źle ale w sumie z tego leżenie sa jakies plusy mąż chodzi na zakupy, odkurza, myje podloge, posprzatała nawet toalete i łazienke a dzisiaj ma jeszcze poprasowac normalnie jestem w szoku bo on na co dzien takich rzeczy nie robil no czasami poodkurzał a my wczoraj mieliśmy 7 rocznice ślubu wiec zrobiłam taki wystawny obiadek ale namęczyłam sie co chilke musialam siąść bo tchu nie mogłam złapać    | 
|     | 
|  2011-06-27, 13:53 | #3113 | 
				 | 

KTÓRA NIE MA WÓZKA!? Patrzcie za 100 3w1  http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...686976968.html | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-06-27, 13:57 | #3114 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-04 
				 | 

za nowe tygodnie Cytat: 
  u mnie podobnie z chęciami na wyganianie... Cytat: 
  gratki za wizytę i super, że już na własnym  puste i remontowe też ma swoje uroki Zanka  że wracasz do domku i oby ciśnienie już Ci nie skakało  za wszystkie wizyty i wyniki mam stertę prasowania...ale jakoś mi się nie chce... | ||
|     | 
|  2011-06-27, 13:58 | #3115 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: LBN 
				 | 

Cytat: 
 wlasnie nie wiem czy warto zainwestowac w cos drozszego czy kupic jakas byle jaka? jak mama doswiadczona uwaza? Cytat: 
 zreszta jak dziecko bedzie mialo miec kolki to mysle ze i tak i tak bedzie je mialo.... Cytat: 
  Cytat: 
 agadus - polecono mi ja wiec pojade i zobacze no ale tez nie jestem szczesliwa z tego powodu :/ brumek - no tak wlasnie torby kosztuja oczywiscie te porzadniejsze........ wlasnie mysle caly czas na co sie zdecydowac 
				__________________ Złoty krążek mi wcisną na ręce....  A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę  Jeszcze tylko.....  Ząbki Igorka   Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-27 o 14:04 | ||||
|     | 
|  2011-06-27, 13:58 | #3116 | 
				 | 

a co do toreb to ja tez mam przy wózku ale mi nie podpasowała bo mała i na rzep ale znalazłam na allegro taką  http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...589393959.html nie jest droga może się skuszę ma którać podobna??   | 
|     | 
|  2011-06-27, 14:00 | #3117 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: Mielec/Kielce 
				 | 

Witam popołudniowo  . I tak na szybko: Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni  . Za 2 godzinki jadę do Krakowa, proszę o trzymanie kciuków za jutrzejsza obronę  . Z góry dziękuję  . Do jutra  . | 
|     | 
|  2011-06-27, 14:01 | #3118 | 
				 | 

Kajool dzięki za cenne wskazówki. Będę pamiętać  Ale mi szybko dzień dzisiaj leci. U mnie na obiad zupa kalafiorowa- jakaś taka bezpłciowa mi wyszła. Marina ostatnio tez się zastanawiałam nad sposobem przygotowywania MM.. Aaa przypomniało mi się: można w termosie trzymać przegotowaną gorącą wodę.Wtedy szybko będzie sweet nie rozumiem, jak położna może przyjmować prywatnie? i w którym szpitalu ty rodzisz? i gdzie niby idziesz na to spotkanie z nią? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-27 o 14:04 | 
|     | 
|  2011-06-27, 14:03 | #3119 | |
				 | 

Cytat: 
  co do MM to mogę tylko tyle powiedzieć, co mi kuzynka opowiadała, że przygotowuję sobie np na noc 3 butelki i do każdej wsypuje mleko tyle ile go trzeba i potem tylko czeka aż woda się zagotuje i zalewa. I z tego co pamiętam to MM trzeba robić na bieżąco. Agulaabar mam to samo ! teściowa cały czas mnie wypytuje co u mojego D - czyli jej syna ( jest w Niemczech) a Ja nawet nie mam ochoty odpowiadać, zamknęłabym się w sypialni i do nikogo się nie odzywała... | |
|     | 
|  2011-06-27, 14:04 | #3120 | ||
				 | 

Cytat: 
    :  kciuki:  za jutrzejsza obrone ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat: 
 a dodałaś do zupy koperek?? daje dużo smaku | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.

Zakończone: 2
Zakończone: 2