|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja co do objawów porodowych to zauważyłam tylko jeden - brzuch mi się obniżył i włożę już między brzuch a biust całą dłoń ![]() ![]()
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
DZIEWCZYNY ?!
TO CO !? ZACZYNAMY SIĘ ZASTANAWIAĆ NAD TEMATEM NOWEGO WĄTKU !!?? Jak tak będziemy rodzić to same gratulację zajmą dużo postów ![]() Możecie mi wysyłać swoje propozycje na PW i zrobimy ankietę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() prawie spakowałam torbę. Teraz ubranka dla małej. Chyba wystarczy 3 pajace, 4 body i 1 śpioch, 2x czapeczki, 2x skarpetki, 2xniedrapki? Marina widzę po wpisie że chyba lepiej się czujesz. Super! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
Marina a miałaś pisać, że coś z mężem się dogadać nie umiesz ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nic nie pisałam w weekend bo jakoś weny było brak. Poza tym odpoczywalam i cieszylam sie piękna niedzielną pogoda, która zdarza sie nie czesto w tym kraju. Byliśmy tez z tz wczoraj na pierwszych z trzech zajęc w SR. Uczylismy sie oddychać i robiliśmy plan porodu. Było tez w planie oglądanie porodowki niestety jednak sie nie udało ze względu na spory ruch i rodzące. Obiecano nam w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje ze sie uda. Gratulacje dla kolejnej mamy. Marcelku witamy ![]() Agni mam ta sama torbę do wózka. Z tym ze ja kupiłam większa paczkę pampkow (za OK 6Ł) I tak sie przydadzą. Dostałam tez kupon z Sainsbury ( z karty Nectar) Przy zakupie pieluszek Huggies dostajesz starter z probkami wart 10Ł. Jeszcze go nie zrealizowalam. Co do samolotów ja mieszkam bardzo blisko Heathrow wiec samoloty to tez czesc krajobrazu. Latają cała dobę. Dodatkowa atrakcja jest u nas zanik sygnału z satelity na kilka sekund podczas startu. Samolot zaglusza. Da sie przyzwyczaić ![]() Madziaranew u mnie tez sie cos chmurzy. Na popołudnie zapowiadają opady. A rano było takie niebiesciutkie niebo. Zmykam narazie i lece na przerwę. Odwiedze kilka sklepów. Gdzie jest Nerola? Od rana jej nie widziałam ????? |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
Weszłam na 1 stronę zerknąć na listę rzeczy do szpitala, i zauważyłam że żanetaa dodała kilka nowych przydatnych linków. Dobra robota
![]() ![]() Zapomniałabym o sztućcach, talerzu i kubku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam je z miłą chęcią. Ja mam specjalny folder "bobo" w którym mam przydatne linki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Zadomowienie
|
Patik, Sygine, dziękujemy.
U mnie też nic się nie dzieje w sprawie szopa. A brzuch, jak dla mnie jest tam gdzie był, ale mąż twierdzi, że chyba lekko się obniżył. |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, że już na swoim-grunt to zadowolona mamuśka ![]() Marina bardzo się cieszę, że humorek już lepszy ![]() Ja też już torbę spakowałam, dla siebie i dla Dominika. Ciekawe kiedy na mnie przyjdzie czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Wtajemniczenie
|
Witam się poniedziałkowo
![]() Marcelku witaj na świecie ![]() ![]() Jeżeli chodzi o folię do wózka to dostałam od bratowej razem z wózkiem - i taką na gondolkę i taką na spacerówkę. Parasolkę i torbę również mam w komplecie do wózka. A ja o czymś z innej beczki ![]()
#3101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie to czarna magia. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marina dobrze, ze lepiej sie czujesz. Zdjecia Szymka jak tylko bede w domku bo nie mam kabelka d aparatu. Aaa co do porodu jeszcze to powiem wam, ze plany to jedno a zycie swoja droga. Pamietajcie aby sluchac poloznej. Co do tych majtek siateczkowych mialam Tena Lady i powiem wam, ze nie bylam zadowolona, bo te podklady sie wysuwaly, takie jakies plytkie. Lepsze dla mnie byly z canpola, tak nie uwieraly. I jednak lepiej byc z kims na sali, bo zawsze mniejszy stres jak idziesz do toalety a dziecko zostawiasz. Co do nawalu w piersi, to gdyby nie moja siostra zalalo by mnie rowno. Wezcie ze soba mala buteleczke i jak wam beda twardniec piersi, nalejcie do niej wody (butelka noworodkowa) b. cieplej i tak denkiem przykladajcie i masujcie tym dnem. Bardzo pomaga a po karmieniu zimny kompres. A co do sciagania pokarmu to robicie z reki u , pod biust i pompujecie.
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Wtajemniczenie
|
Ja do kiedy mieszkałam z rodzicami, czy na stancji to też nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale od kiedy sama płacę za wodę to mnie to przeraża. W tym kwartale będę miała z 500 zł niedopłaty...
#3104 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sliczny kacik! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- U mnie trzeba kupić osobno i do gondoli i do spacerówki. A każda po 5o zł...
![]() |
#3106 |
Wtajemniczenie
|
Marina u mnie czy to czop czy sluz dalej jest jakies to dziwne takie ale nic mnie nie swedzi ani jest bez zapachu, a Wy dobrze że jest juz ok i nie masz tych boleści
Sweet Angeli to dziwne że płacisz za wizytę z położną i jeszcze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale wydaje mi się, że 500 zł dopłaty to trochę dużo. moja mama mieszka sama i w większości przypadków ma nadpłaty. a nie masz licznika? a może woda podrożała? Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-06-27 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
włączyłam pierwszą pralkę dzieciowych rzeczy
![]() ![]() Brumku no ja się jeszcze rodzić nie wybieram, ale jakieś takie wewnętrzne przeczucie mam że to już nie długo..... przygotuje wszystko i będę sobie już tylko spokojnie czekać na poród ![]() ![]() Wiecie co.... dopadła mnie chandra.... najchętniej bym z nikim nie rozmawiała, nikogo nie słuchała ani nie widziała...... nic, tylko zamknąć się w sypialni....... ehhhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Myślisz, że da mi zdać jeszcze ostatni egzamin? ![]() ![]() My też mamy tylko folię do gondoli, do spacerówki nie było w komplecie niestety, więc też w razie czego będziemy musieli dokupić. Podobno uniwersalna pasuje idealnie do naszego wózka. Idę do sklepu, bo nie mam pomysłu na obiad... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
Tak Żanetko, pamiętałas
![]() Staram się nie denerwować, zresztą wczoraj mnie jego rodzice też wkurzyli...Wrrrrrr ![]() KOCHANE I MAM PYTANIE ( do kogóż mam sie zwrocić, jak nie do Was ![]() Mamusie powiedzcie, jak mogę sobie szybciej robić to MM, bo bawię się w to, tak jak pisze na puszce, a to schodzi... Jak sobie ułatwić to wszystko? Pamiętam jak pisałyście, jak szybko to zrobić, ale nie przywiązywałam do tego uwagi, bo byłam pewna, że będę dawała cycka małemu. A tu zonk. |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Wtajemniczenie
|
a ja juz bym chciala urodzic bo teraz jak muszę lezec to to czekanie mnie dobija ale pocieszam sie że zaczełam dzisiaj 37 tc wiec nie jest źle ale w sumie z tego leżenie sa jakies plusy mąż chodzi na zakupy, odkurza, myje podloge, posprzatała nawet toalete i łazienke a dzisiaj ma jeszcze poprasowac normalnie jestem w szoku bo on na co dzien takich rzeczy nie robil no czasami poodkurzał a my wczoraj mieliśmy 7 rocznice ślubu wiec zrobiłam taki wystawny obiadek ale namęczyłam sie co chilke musialam siąść bo tchu nie mogłam złapać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
KTÓRA NIE MA WÓZKA!?
Patrzcie za 100 3w1 ![]() http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...686976968.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() puste i remontowe też ma swoje uroki Zanka ![]() ![]() mam stertę prasowania...ale jakoś mi się nie chce... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie nie wiem czy warto zainwestowac w cos drozszego czy kupic jakas byle jaka? jak mama doswiadczona uwaza? Cytat:
zreszta jak dziecko bedzie mialo miec kolki to mysle ze i tak i tak bedzie je mialo.... Cytat:
![]() Cytat:
agadus - polecono mi ja wiec pojade i zobacze no ale tez nie jestem szczesliwa z tego powodu :/ brumek - no tak wlasnie torby kosztuja oczywiscie te porzadniejsze........ wlasnie mysle caly czas na co sie zdecydowac
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-27 o 13:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Wtajemniczenie
|
a co do toreb to ja tez mam przy wózku ale mi nie podpasowała bo mała i na rzep ale znalazłam na allegro taką
http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...589393959.html nie jest droga może się skuszę ma którać podobna?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo
![]() Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni ![]() Za 2 godzinki jadę do Krakowa, proszę o trzymanie kciuków za jutrzejsza obronę ![]() ![]() Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
Kajool dzięki za cenne wskazówki. Będę pamiętać
![]() Ale mi szybko dzień dzisiaj leci. U mnie na obiad zupa kalafiorowa- jakaś taka bezpłciowa mi wyszła. Marina ostatnio tez się zastanawiałam nad sposobem przygotowywania MM.. Aaa przypomniało mi się: można w termosie trzymać przegotowaną gorącą wodę.Wtedy szybko będzie sweet nie rozumiem, jak położna może przyjmować prywatnie? i w którym szpitalu ty rodzisz? i gdzie niby idziesz na to spotkanie z nią? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-27 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do MM to mogę tylko tyle powiedzieć, co mi kuzynka opowiadała, że przygotowuję sobie np na noc 3 butelki i do każdej wsypuje mleko tyle ile go trzeba i potem tylko czeka aż woda się zagotuje i zalewa. I z tego co pamiętam to MM trzeba robić na bieżąco. Agulaabar mam to samo ! teściowa cały czas mnie wypytuje co u mojego D - czyli jej syna ( jest w Niemczech) a Ja nawet nie mam ochoty odpowiadać, zamknęłabym się w sypialni i do nikogo się nie odzywała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
a dodałaś do zupy koperek?? daje dużo smaku |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.