|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
hej mamuśki
![]() byłam w labku na pobraniu a potem w szpitalu na wymazie na paciorka, wyniki dopiero za tydzień. Zapisałam się też na pierwsze KTG za tydzień. Zeszło się trochę bo musiały mi karty pozakładac, książeczkę RMUA wyrobić itd ![]() brumek mi folia przydała się raptem parę razy, ale warto mieć bo to grosze kosztuje iustyna sto lat dla Twojej latorośli ![]() ![]() ![]() Kajool ale miałaś ekspresowy poród!!! ja też taki chcę ![]() blondynkapoznan kciuki za wizytę ![]() agadus, Natka gratki za skończone tygodnie ![]() ![]() Sweet ja torbę mam po Filipie nie od kompletu od wózka, kupiłam na tej stronie: http://torbydlamam.pl/
#3062 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
kurcze a ja narazie czopa nie widzę, plamienie bardzo lekkie już sama nie wiem co to, trochę się zestresowałam bo nawet torby nie mam spakowanej ciuszki niby posegregowane ale wyprane tylko w zwykłym proszku. O rany chyba się zabiorę za pranie i prasowanie. Nie mam fotelika, koszuly...kurka ale przykładna mama.
lecę z młodym do fryzjera mam nadzieję że tam się nie zacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() badanie na HIV - ja mam jeszcze z krwiodawstwa, u nas w szpitalu nie wymagali ale było zalecane, planując karmienie piersią nie zaszkodzi tego zrobić. Kajool, dzięki za opis, normalnie jesteś wątkową rekordzistką! I dbaj o siebie żeby się omdlenia nie powtórzyły... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a do takich pojemniczków to powinni chyba lejek w zestawie dawać ![]() Ciekawe na jak długo ![]() Cytat:
Cytat:
Dostaliśmy wczoraj od kuzynki leżaczek fisher-price, kołyskę i sporo zabawek. Pozyczyli na dłuższy czas ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
Tak mnie jakoś naszło rano.... planowo powinnam Wam napisać dzisiaj że zaczynamy 40 tydzień
![]() ![]()
![]() |
#3065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A i zapomniałam w poprzednim poście napisać - mocno zaciskam kciuki za wszystkie wizyty, badania, wyniki i czego jeszcze potrzebujecie ![]()
![]() |
#3066 |
Zadomowienie
|
Zanka no to milego powrotu do domu, zrelaksujesz sie i moze niedlugo znowu szpital? na krotko i po raz ostatni
![]() jacieeeee za wizyte ![]() agadus, Natka_ za nowe tygodnie ![]() ![]() ale sie nudze ![]()
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Aniaa, Agadus dzięki za odpowiedzi, tak zrobię, w woreczek foliowy zapakuję.
Ania fajnie Ci, szczęśliwa z Ciebie mamuśka, baby blues chyba Cię ominął, problemów z karmieniem nie masz, nic nie narzekasz. Tylko pozazdrościć. Brunetka Ty się przyzwyczajaj do tych samolotów, wkońcu macie mieć lotnisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziś zaczynamy 35 tc ![]() ![]() ![]() Wczoraj posegregowałam część prania małej, jak pogoda pozwoli, to będę prała, prała i prała... Jak cudnie, że mężulek już wrócił ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cudne są te sny ![]() ![]() Witaj Kajool!!! Gratuluję Szymka! ![]() Dzięki za opis porodu, faktycznie szybko poszło! Ale przeboje miałaś - chyba nie ma co samej wstawać po takim wysiłku... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O, to super! Szkoda tylko, że w dwupaku ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja myślałam o kosmetyczce. |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko jeszcze nie wiem ktora przeznacze na ten cel wszsytko zalezy od tego czy bede karmic piersia czy z butli |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zadomowienie
|
REWELACJA!!! Tak mi się podobają w nim kolory, że chyba zostanę fotografem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3074 |
Zadomowienie
|
za bardzo wzielam do siebie zdanie, ze po porodzie to im szybciej sie wstanie tym lepiej. Dobrze, ze obok mnie lezala jeszcze jedna mamusia i wezwala pomoc, bo ja daleko od tego guziczka zemdlalam i pewnie bym tak sobie lezala
![]() Fotki wrzuce jak tylko pozalatwiamy sprawy z rejestracja malego. Na razie tez ciezko mi siedziec, bo nie dosc ze krocze, to jeszcze hemoroidy wywalily. Jestem jednym wielkim bolem ![]()
![]() |
#3075 |
Zadomowienie
|
na USG jestem umowiona na sobote bo w czwartek lekarz ma wolne....
pranie wstawione II śniadanie zjedzone wlasnie dzwonilam do poloznej.......dzis iddziemy z mezem na spotkanie z nia! i tu prosba i pytanie: DZIEWCZYNY! O co pytac ta polozna na pierwszym spotkaniu czego wymagac itp!!!! POMOCY |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Rozeznanie
|
witam dziewczyny. ja aczelam prac no i slonce zaszllo normalnie zaraz mnie cos trafi , wszedzie pisali ze ladna pogoda. nie wiem co jeszcze sie wydarzy dzis . rano mleko sie zwazylo , sloik potluklam z ogorkami kiszonymi, a pozniej jeszcze mleko wykipialo , to wszstko w 10 minutak si zmiescilo
![]() a to kacik naszego skarba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Dziubek
![]() Cytat:
![]() Co u Mariny ? Mam nadzieję, że lepsze już samopoczucie ![]() Madziaranew uroczy kącik szkraba ![]() Bardzo popularne widzę naklejki Kubusia Puchatka ![]() A my zdecydowaliśmy się na coś innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak byłam na spotkaniu z położną to o połowe rzeczy zapomniałam zapytać, ale o co warto: -ochrona krocza, nacinanie -na czym będzie polegała jej pomoc w czasie skurczy (masowanie, oddychanie etc..) - czy mozesz do niej dzwonić w nocy jak się zacznie -czy można pić i jeść -czy potem pokazuje jak prawidłowo przystawiać do piersi -jak się przygotować do porodu ( o ile można..w jakikolwiek sposób) chyba tyle.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
Ooo zapomniałam, ja dzisiaj mam pierwsze ktg
![]() ![]() A co do badania na hiv, ja chyba nie miała robionego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak wogole to jak sie twoja nazywa polozna??? ja za dzisiejsza wizyte zaplace 50 zl dlateg ochce wykorzystac ten czas i nie zmarnowac kasy ![]() prosze o wiecej odpowiedzi jak cos komus jeszcze przyjdzie na mysl Natka, Madzia - sliczne te naklejki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lustrzanki są rewelacyjne! Ja kupiłam właśnie sobie nikona ale kompaktowego do szpitala go chce z funkcją kamerowania, bo tą moją lustrzankę miałabym jako 3 torbę ![]() ![]() Cytat:
Nigdy w życiu jeszcze nie mdlałam. Mam nadzieję, że zapomnę do tego czasu że może być taka opcja i nie będę się stresowała ![]() Cytat:
![]() Sweet Ja mam takie butelki jeszcze zwykłe,ale jakoś nastawiłam się, że chce mieć każdą antykolkową ![]() ![]() Musiałam się zdrzemnąć, potrzebowałam tego, aż lepiej! |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry drogie Panie
![]() Dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie wózka ![]() Cytat:
![]() ![]() Z bakteriami nie wpuszczamy na forum! ![]() A mi się śniło, że mam nowego, ślicznego iPada ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak się czyta takie opisy poródów, to cały strach człowiekowi mija ![]() ![]() No i czekamy na zdjęcia! Dziecka oczywiście, nie porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Ty jeszcze nie szalej z tym rodzeniem, bo to za wczesnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Justynka - ucałuj swojego pierworodnego z okazji urodzin ![]() ![]() A w ogóle jak Ty się trzymasz? Nie rodzisz przypadkiem? ![]()
![]() |
#3085 |
Zadomowienie
|
Zaneta ja do szpitala biorę naszą starą cyfrówkę, bo malutka i poręczna i na szczęście po wymianie baterii działa
![]() ![]() No i jeszcze zawczasu wymienić sobie telefon ![]() A któraś (chyba Sweet) pytała o torby do wózków - ja mam oryginalną, która po prostu była już przy wózku ![]() ![]() A co do folii przeciwdeszczowej, to nie kupiłam, ale dostaliśmy takie okrycie jakby ortalionowe i myślę że tym się zadowolimy ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-27 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do pogody w UK, to powinnaś wiedziec że to się zmienia jak w kalejdoskopie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no ładnie! ![]() ![]() ja ostatnio śniłam, że byłam w Danii i w rodzinie mego T. był jakiś konkurs i ja go wygrałam a nagrodą były 2 wielkie arkusze znaczków pocztowych - angielskich ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny ciesze sie ze Wam sie podoba. Wybralismy mebelki na dluzszy czas , Bo do tego kiedys dokupimy szafe I bedzie na lat a. Moja siostra kupila swojej corce rozowo- fioletowe mebelki , no Za 3. 4 lata bedzie zmieniac bo corka ma juz 10 lat I troche za dziecinnie zaczyna wygladac .
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Agni82 pamieta ten filmi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zadomowienie
|
Witajcie poniedziałkowo.
Śpieszę się pochwalić wiadomościami z wizyty. Ida ma już ponad 3200 g i ma się dobrze. Widać już pierwsze oznaki porodowe, co prawda bardzo pierwsze, ale strasznie potrzebowałam tych słów. Szyjka lekko złagodzona i lekko skrócona, minimalne rozwarcie zewnętrzne na opuszek, główka zaczyna być nisko. Dobrze, że coś się zaczyna zmieniać, bo straciłam już nadzieję na poród w terminie, a tak to może w te 1,5 tygodnia to się jeszcze wyrobię. Wypytałam też panią doktor o tego paciorkowca i dziecko, co jak będzie jak wody odejdą mi pierwsze. Otóż nie ważne jaki scenariusz się przydarzy dziecko i tak dostanie antybiotyk po porodzie i będzie solidnie przebadane. A i piszę do was już z nowego łóżka w NASZYM mieszkaniu. Od dziś jesteśmy na swoim ![]() W sprawie osłonki przeciwdeszczowej, to mam jakąś w komplecie z wózkiem, ale nawet nie wiem czy to tylko na gondole, czy na spacerówkę też. Kajool - gratuluję takiego szybkiego porodu. Czy to był Twój pierwszy, czy kolejny??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Brumek mnie chodziło na gondolkę, bo taki dostałam
![]() Agni właśnie mi się wszystko śni, tylko nie mała ![]() ![]() ![]() Sygnie mi jak kurier dostarczy aparat,kupuje baterie i wkładam do torby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
Ale mi się miło zrobiło, jak zobaczyłam Twój wpis...
![]() kochana ![]() I jak Twoj czop-nie czop? Dalej masz ten sluz? Nadrabiam Was, ale przyznaję, że raczej lecę po łepkach, bo Igorek sie już wybudza. A moje samopoczucie lepiej ( i dziękuję za Wasze wsparcie ![]() ![]() A mąż poszedł już do pracy. Dziś robi dach, i trochę się stresuje, żeby tam czasem nie spadł :p Ale myślę, że nie spadnie. Co mi się rzuciło w oczy: Kajool ale miałaś szbciutki poród! Napewno bolało, ale dobrze, ze krótko i akcja błyskawiczna! A i ja dopominam się o Szymonka ![]() O nie, mały się obudził. Spadam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.