|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
hej mamuśki
byłam w labku na pobraniu a potem w szpitalu na wymazie na paciorka, wyniki dopiero za tydzień. Zapisałam się też na pierwsze KTG za tydzień. Zeszło się trochę bo musiały mi karty pozakładac, książeczkę RMUA wyrobić itd ![]() brumek mi folia przydała się raptem parę razy, ale warto mieć bo to grosze kosztuje iustyna sto lat dla Twojej latorośli ![]() Kajool ale miałaś ekspresowy poród!!! ja też taki chcę ![]() blondynkapoznan kciuki za wizytę ![]() agadus, Natka gratki za skończone tygodnie ![]() Sweet ja torbę mam po Filipie nie od kompletu od wózka, kupiłam na tej stronie: http://torbydlamam.pl/
|
#3062 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
kurcze a ja narazie czopa nie widzę, plamienie bardzo lekkie już sama nie wiem co to, trochę się zestresowałam bo nawet torby nie mam spakowanej ciuszki niby posegregowane ale wyprane tylko w zwykłym proszku. O rany chyba się zabiorę za pranie i prasowanie. Nie mam fotelika, koszuly...kurka ale przykładna mama.
lecę z młodym do fryzjera mam nadzieję że tam się nie zacznie ale by było
|
|
|
|
#3063 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() badanie na HIV - ja mam jeszcze z krwiodawstwa, u nas w szpitalu nie wymagali ale było zalecane, planując karmienie piersią nie zaszkodzi tego zrobić. Kajool, dzięki za opis, normalnie jesteś wątkową rekordzistką! I dbaj o siebie żeby się omdlenia nie powtórzyły... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a do takich pojemniczków to powinni chyba lejek w zestawie dawać ![]() Ciekawe na jak długo Cytat:
Cytat:
Dostaliśmy wczoraj od kuzynki leżaczek fisher-price, kołyskę i sporo zabawek. Pozyczyli na dłuższy czas Leżaczek mamy kupiony, z huśtawką, ale i tak super ![]()
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mnie jakoś naszło rano.... planowo powinnam Wam napisać dzisiaj że zaczynamy 40 tydzień
a tu od 12 dni taki szkrab kochany śpi sobie słodko koło mnie w wózku..aż mi sie wierzyć chwilami nie chce
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby tak każdej z nas się udało Gratuluję jeszcze raz kolejnej dzielnej mamusi A i zapomniałam w poprzednim poście napisać - mocno zaciskam kciuki za wszystkie wizyty, badania, wyniki i czego jeszcze potrzebujecie
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Zanka no to milego powrotu do domu, zrelaksujesz sie i moze niedlugo znowu szpital? na krotko i po raz ostatni
![]() jacieeeee za wizyte ![]() agadus, Natka_ za nowe tygodnie ![]() ale sie nudze
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Aniaa, Agadus dzięki za odpowiedzi, tak zrobię, w woreczek foliowy zapakuję.
Ania fajnie Ci, szczęśliwa z Ciebie mamuśka, baby blues chyba Cię ominął, problemów z karmieniem nie masz, nic nie narzekasz. Tylko pozazdrościć. Brunetka Ty się przyzwyczajaj do tych samolotów, wkońcu macie mieć lotnisko
|
|
|
|
#3069 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziś zaczynamy 35 tc I się cieszę ![]() Wczoraj posegregowałam część prania małej, jak pogoda pozwoli, to będę prała, prała i prała... Jak cudnie, że mężulek już wrócił Chyba zacznę się mierzyć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień!Cytat:
zzaciśnięte ![]() Cudne są te sny ![]() Witaj Kajool!!! Gratuluję Szymka! ![]() Dzięki za opis porodu, faktycznie szybko poszło! Ale przeboje miałaś - chyba nie ma co samej wstawać po takim wysiłku... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O, to super! Szkoda tylko, że w dwupaku ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja myślałam o kosmetyczce. |
|||||||||||
|
|
|
#3070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U lekarza w zeszły piątek jak byłam, to mi powiedział że to ciąża nadal dojrzewająca
|
|
#3071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko jeszcze nie wiem ktora przeznacze na ten cel wszsytko zalezy od tego czy bede karmic piersia czy z butli |
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A on od soboty latają bo są zawody samolotowe z okazji Memoriału Janusza Kasperka. Nie wybieram się na nie bo mój J pracuje. Ale mam nadzieje, że jak będzie Grupa Akrobacyjna Żelazny to on będzie w domu. Bardzo fajni są
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
REWELACJA!!! Tak mi się podobają w nim kolory, że chyba zostanę fotografem
Nigdy nie lubiłam pozować do zdjęć, a teraz jak się czuję jak wieloryb, to najchętniej bym zagryzła każdego kto próbuje mi je zrobić I przez to też dawno nie wstawiałam zdjęcia brzuszka - jakoś nie mogę się zmobilizować No i oczywiście nie rozszyfrowałam wszystkich funkcji w nim
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
za bardzo wzielam do siebie zdanie, ze po porodzie to im szybciej sie wstanie tym lepiej. Dobrze, ze obok mnie lezala jeszcze jedna mamusia i wezwala pomoc, bo ja daleko od tego guziczka zemdlalam i pewnie bym tak sobie lezala
![]() Fotki wrzuce jak tylko pozalatwiamy sprawy z rejestracja malego. Na razie tez ciezko mi siedziec, bo nie dosc ze krocze, to jeszcze hemoroidy wywalily. Jestem jednym wielkim bolem
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
na USG jestem umowiona na sobote bo w czwartek lekarz ma wolne....
pranie wstawione II śniadanie zjedzone wlasnie dzwonilam do poloznej.......dzis iddziemy z mezem na spotkanie z nia! i tu prosba i pytanie: DZIEWCZYNY! O co pytac ta polozna na pierwszym spotkaniu czego wymagac itp!!!! POMOCY |
|
|
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny. ja aczelam prac no i slonce zaszllo normalnie zaraz mnie cos trafi , wszedzie pisali ze ladna pogoda. nie wiem co jeszcze sie wydarzy dzis . rano mleko sie zwazylo , sloik potluklam z ogorkami kiszonymi, a pozniej jeszcze mleko wykipialo , to wszstko w 10 minutak si zmiescilo
a to kacik naszego skarba
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek
![]() Cytat:
![]() Co u Mariny ? Mam nadzieję, że lepsze już samopoczucie Madziaranew uroczy kącik szkraba ![]() Bardzo popularne widzę naklejki Kubusia Puchatka A my zdecydowaliśmy się na coś innego
|
|
|
|
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak byłam na spotkaniu z położną to o połowe rzeczy zapomniałam zapytać, ale o co warto: -ochrona krocza, nacinanie -na czym będzie polegała jej pomoc w czasie skurczy (masowanie, oddychanie etc..) - czy mozesz do niej dzwonić w nocy jak się zacznie -czy można pić i jeść -czy potem pokazuje jak prawidłowo przystawiać do piersi -jak się przygotować do porodu ( o ile można..w jakikolwiek sposób) chyba tyle.. Cytat:
|
||
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo zapomniałam, ja dzisiaj mam pierwsze ktg
Starsznie jestem ciekawa jak takie coś wygląda ![]() A co do badania na hiv, ja chyba nie miała robionego Muszę poszukać w wynikach, ale jesli nie mam to zapytam lekarza dzisiaj czy powinnam jednak mieć.
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak wogole to jak sie twoja nazywa polozna??? ja za dzisiejsza wizyte zaplace 50 zl dlateg ochce wykorzystac ten czas i nie zmarnowac kasy ![]() prosze o wiecej odpowiedzi jak cos komus jeszcze przyjdzie na mysl Natka, Madzia - sliczne te naklejki
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lustrzanki są rewelacyjne! Ja kupiłam właśnie sobie nikona ale kompaktowego do szpitala go chce z funkcją kamerowania, bo tą moją lustrzankę miałabym jako 3 torbę no i nie uśmiecha mi się jej pilnować![]() Cytat:
Nigdy w życiu jeszcze nie mdlałam. Mam nadzieję, że zapomnę do tego czasu że może być taka opcja i nie będę się stresowała ![]() Cytat:
![]() Sweet Ja mam takie butelki jeszcze zwykłe,ale jakoś nastawiłam się, że chce mieć każdą antykolkową ![]() nie wiem czy ma sens ?Musiałam się zdrzemnąć, potrzebowałam tego, aż lepiej! |
|||
|
|
|
#3084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry drogie Panie
![]() Dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie wózka Cytat:
za bez-paaciorkowy powrót ![]() Z bakteriami nie wpuszczamy na forum! ![]() A mi się śniło, że mam nowego, ślicznego iPada I też zaraz po przebudzeniu opowiedziałam mężowi i też się cieszyliśmy Ja to chyba inna jestem ![]() Cytat:
![]() Jak się czyta takie opisy poródów, to cały strach człowiekowi mija Ale na pewno oprócz tego, że dane Ci było urodzić szybko, to jest w tym ogromna zasługa tego, że byłaś spokojna i dobrze, spokojnie nastawiona! To połowa sukcesu. Brawo No i czekamy na zdjęcia! Dziecka oczywiście, nie porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale Ty jeszcze nie szalej z tym rodzeniem, bo to za wczesnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Justynka - ucałuj swojego pierworodnego z okazji urodzin ![]() A w ogóle jak Ty się trzymasz? Nie rodzisz przypadkiem?
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta ja do szpitala biorę naszą starą cyfrówkę, bo malutka i poręczna i na szczęście po wymianie baterii działa
Muszę tylko pamiętać żeby ją na pewno wziąć hehe ![]() No i jeszcze zawczasu wymienić sobie telefon ![]() A któraś (chyba Sweet) pytała o torby do wózków - ja mam oryginalną, która po prostu była już przy wózku Szkoda tylko, że nie ma w niej prewijaka i muszę to dokupić ![]() A co do folii przeciwdeszczowej, to nie kupiłam, ale dostaliśmy takie okrycie jakby ortalionowe i myślę że tym się zadowolimy Muszę tylko sprawdzić czy do naszego wózka pasuje...
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-27 o 12:49 |
|
|
|
#3086 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do pogody w UK, to powinnaś wiedziec że to się zmienia jak w kalejdoskopie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no ładnie! na pewno byś na ten swój poród nie zdążyła.ja ostatnio śniłam, że byłam w Danii i w rodzinie mego T. był jakiś konkurs i ja go wygrałam a nagrodą były 2 wielkie arkusze znaczków pocztowych - angielskich Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny ciesze sie ze Wam sie podoba. Wybralismy mebelki na dluzszy czas , Bo do tego kiedys dokupimy szafe I bedzie na lat a. Moja siostra kupila swojej corce rozowo- fioletowe mebelki , no Za 3. 4 lata bedzie zmieniac bo corka ma juz 10 lat I troche za dziecinnie zaczyna wygladac .
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Agni82 pamieta ten filmi . Pogoda dzis mnie doprowadzi do szalu, teraz pada, wiec pranie suszy sie w domu
|
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie poniedziałkowo.
Śpieszę się pochwalić wiadomościami z wizyty. Ida ma już ponad 3200 g i ma się dobrze. Widać już pierwsze oznaki porodowe, co prawda bardzo pierwsze, ale strasznie potrzebowałam tych słów. Szyjka lekko złagodzona i lekko skrócona, minimalne rozwarcie zewnętrzne na opuszek, główka zaczyna być nisko. Dobrze, że coś się zaczyna zmieniać, bo straciłam już nadzieję na poród w terminie, a tak to może w te 1,5 tygodnia to się jeszcze wyrobię. Wypytałam też panią doktor o tego paciorkowca i dziecko, co jak będzie jak wody odejdą mi pierwsze. Otóż nie ważne jaki scenariusz się przydarzy dziecko i tak dostanie antybiotyk po porodzie i będzie solidnie przebadane. A i piszę do was już z nowego łóżka w NASZYM mieszkaniu. Od dziś jesteśmy na swoim W sprawie osłonki przeciwdeszczowej, to mam jakąś w komplecie z wózkiem, ale nawet nie wiem czy to tylko na gondole, czy na spacerówkę też. Kajool - gratuluję takiego szybkiego porodu. Czy to był Twój pierwszy, czy kolejny??? |
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek mnie chodziło na gondolkę, bo taki dostałam
![]() Agni właśnie mi się wszystko śni, tylko nie mała a wczoraj byłam w Klubie i oglądałam zdjęcia i na głównej stronie pokazuje mi min. Ciebie i zauważyłam,że jak tylko an Ciebie popatrzę to mi się śnisz wczoraj jeszcze do tego mi doszło, że rozmawiałam z koleżanka że chciałam zabrać siostrę do Londynu na 18stkę, ale Emilie okazała się pierwsza w kolejce ![]() Sygnie mi jak kurier dostarczy aparat,kupuje baterie i wkładam do torby
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się miło zrobiło, jak zobaczyłam Twój wpis...
kochana ![]() I jak Twoj czop-nie czop? Dalej masz ten sluz? Nadrabiam Was, ale przyznaję, że raczej lecę po łepkach, bo Igorek sie już wybudza. A moje samopoczucie lepiej ( i dziękuję za Wasze wsparcie A mąż poszedł już do pracy. Dziś robi dach, i trochę się stresuje, żeby tam czasem nie spadł :p Ale myślę, że nie spadnie. Co mi się rzuciło w oczy: Kajool ale miałaś szbciutki poród! Napewno bolało, ale dobrze, ze krótko i akcja błyskawiczna! A i ja dopominam się o Szymonka ![]() O nie, mały się obudził. Spadam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

i jak można przypuszczac obsiusiałam sbie ręce i pół toalety
Gratuluję jeszcze raz kolejnej dzielnej mamusi

Muszę poszukać w wynikach, ale jesli nie mam to zapytam lekarza dzisiaj czy powinnam jednak mieć.

chyba trzeba na wszelki wypadek torbę spakować....... idę sie położyć bo zaraz spadne......
wczoraj jeszcze do tego mi doszło, że rozmawiałam z koleżanka że chciałam zabrać siostrę do Londynu na 18stkę, ale Emilie okazała się pierwsza w kolejce