|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
marli juz nie bede
![]() Dygotko ja nie moge niczego o porodach ogladac bo wpadam w panike. Widzialam tylko reklame tego odcinka. I wzielam do serca to zeby rowno sie obciac TAM zeby nikt sie nie smial chcialabym oplacic polozna... ale na Żelaznej to 1500zl ![]() Agnieszko ona to w ogole zachowuje sie jakby miala 14 lat ciagle cos odwala... tzn to zgubi pieniadze, to zgubi telefon. Dziewczyna ma po prostu pecha. Zawsze jak jedzie bez biletu to kanar ja dorwie ![]() Kiedys jechala do mnie ze swoim facetem pociagiem. I w pociagu jakims cudem zgubila portfel nei wychodzac nawet z przedzialu. Musieli wezwac konduktora i wyjmowali siedzenia na korytarz zeby szukac portfela... oczywiscie byl pod ktorym siedzeniem. A jej akcja z jazda po pijaku na rowerze i jej kumpel prowadzil rower. Chcial zalozyc kurtke i poprosil zeby ona poprowadzila rower. Ona zamiast prowadzic wsiadla na niego i pojechala... wpadla na straz miejska Byla dumna z siebie, ze jest taki bandyta z niej ![]() Darusiaaa ogladalam dzis Espiro Enzo. On ma skretne przednie kola? |
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
ale za co to 1500zł? za ile dni?
tutaj masz link do opłata na karowej za położną http://www.szpitalkarowa.pl/pieleg.htm ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() a nie terminu porodu wpisanego w kartę ciąży????
|
|
#2193 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Żelaznej tak to wyglada, ze polozna masz "zarezerwowana" od 37tyg ciazy do 42tyg ciazy. http://www.szpitalzelazna.pl/poradni...-okoloporodowe |
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
Doczytałam, mam nadzieję, że jak pójdę na zwolnienie to w końcu za Wami nadążę ![]() Goldika to kto wie lepiej, specjalista, pod którego opieką jesteś czy jakieś forum? No i po co tam zaglądasz bo dostaniesz A co ta położna wtedy robi, pytam z czystej ciekawości bo pojęcia nie mam jak to wygląda? P.S. Koleżanka jest udana ![]() mlodar i nettka witamy ![]() Ggora super, że umowa przedłużona, gratuluję Magnolia czyli pracę w końcu udało się oddać, teraz tylko daj znać kiedy kciuki za obronę mamy trzymać ![]() mol_aa jak obrona poszła? wiolqn mnie już kopniaki sadzi i czkawkę miewa. Ale u jednych szybciej u drugich wolniej, spokojnie ![]() Nettka czasem tak się zdarza, zwłaszcza jak ma się długie cykle, bo inaczej wychodzi z usg a inaczej z terminu @.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-06-27 o 17:17 |
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko aaa ale mozna tez wykupic opieke poloznej na 12godz za 350zl. Na to to i ja sie sksuze chyba
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na bieżąco jest tyle do przeczytania a co dopiero te wcześniejsze posty.... ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Mam 25 lat, to pierwsza ciąża i jak na razie wszystko jest ok. 20.06 byłam na teście Pappa i przy okazji zrobiłam usg 3d - maleństwo jest nieziemskie Następną wizytę mam 07.07 i już zastanawiam się ile do tego czasu dzidzia urośnie Mój TŻ jak dowiedział się, że na 3d było super widać jak "pływa" to teraz gada takie głupoty do brzucha, że czasami śmiać mi się z niego chce No i nie ukrywam, że bezczynne siedzenie w domu strasznie męczy Ale baaardzo chętnie wróciłabym do pracy
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
witaj
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski, jakis czas nie pisalam, bo sesja mnie zajela, ale juz po i moge cieszyc sie wakacjami
Nie mam pojecia, komu chcialam odpisac, wiec wybaczcie. Witam nowe mamusie Ktoras z was pytala o ruchy i siare. u mnie porzadne kopniaki zaczely sie w 17 tc, a siara leci od konca 20tc. |
|
|
|
#2200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Same zdolne mamy
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
Kochane dziewczyny dziekuje za trzymanie kciuków
Obroniona na 5 Tz smieje sie ze mnie, ze zamiast sie cieszyc, to ja sie poryczałam - najprawdopodobniej nerwy mi puściły ale już sie ciesze, przede wszystkim tym, ze moge juz na luzie - nie myslac o pisaniu pracy, o opracowaniu pytan do obrony itp. tylko moge zając sie juniorem i soba A tak poza tym, to po obronie pierwszy raz dostałam mocniejszego kopniaka od juniora ![]() A teraz kochane wybaczcie ide opijac sukces truskawkowym picolo |
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
mol_aa gratuluję
Też sobie dziecię przypomniało o kopniaczku ![]() Miłego opijania
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
Goldika, ale sie usmiałam z dziewczyny od roweru - "pampersowa nudziara" - bardziej wole byc pampersowa nudziara, niz miec kreske do konca zycia. Tz przyjaciel za swoja glupote płaci do teraz. A tylko miał jeden wybryk - rozwalił szybe na przystanku autobusowym, został zgarniety na wytrzezwiałke, spisany i był koniec z praca, pozniej problem z przyznaniem kredytu, kazda firma do której skladał CV nie chciała z nim wspolpracowac ze wzgledu na karalnosc. Nie mógł własnej działalnosci otworzyc i tak sie to skonczyło, ze musiał wyjechac za granice, bo tutaj był skreslony na kilka lat
|
|
|
|
#2204 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje.Wiem jakie to fajne uczucie, jak jest po wszystkim. Ja nie wiedzialam, co z soba zrobic. Jakos do mnie nie dochodzilo, ze juz nic nie musze pisac i niczego sie uczyc. Weekend mialam zarezerwowany do TZ, wiec na forum nie bywalam. Ferie u nas sie juz skonczyly, wiec od dzisiaj znow szkola wzywa. Mam nadzieje, ze przed poludniem nie bedziecie za duzo pisac. Wiecie co? Obecnie jestem w 23tc (22+2) i w ciagu ostatniego tygodnia mega mi brzuchol urosl. Nawet nauczycielki w pracy sie dziwily, ze jak to moze byc, ze 2 tyg temu jeszcze po mnie nic nie bylo widac, a teraz juz ciazy nie ukryje. I co najsmieszniejsze. Dzieciaki w szkole zauwazyly, ze w ciazy jestem i cala szkola dzis o mnie gadala hehehehehe |
|
|
|
#2205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym wiedziałą że pierwszy poród będe miec taki jak miałam to napewno bym opłaciła sobie ,bo to nie były żarty, a teraz to już raczej napewno opłace no chyba że bede mieć cesarke . ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Dlaczego taka duża rozbierznośc ??? Może sie przesłyszałaś ??? ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Ja własnie słyszałam że w 5 miesiącu najszybciej rosnie
|
|
|
#2206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w jakim wieku dzieci uczysz jeśli można spytać?
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą dziś cały dzień się nie odzywałam. Przyjechała do mnie przyjaciółka i tak się zasiedziałyśmy poszłyśmy do mojej sis odłożyć ubranka dla mnie i 2 szt. dostałam od przyjaciółki w prezencie
Nie wiem czemu odłożyłam większość dla chłopca. Coś mi serce podpowiada że będzie synek. mol_aa - gratuluje obrony ![]() bienioka - pochwal się brzuszkiem. My już zaczynamy 20 tydzień kiedy to zleciało
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() joamic fajne ciuszki, a nie wiesz jeszcze co sie chowa w brzuszku? |
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne ciuszki ![]() Gratki za połowke
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
BIENIOKA ja w tej jak i w poprzedniej ciazy tez tak mialam,ze brzusia nie bylo a nagle w tym tygodniu wlasnie 22,23 wyskoczyl i juz tylko robil sie co raz wiekszy
![]() dziewczyny gratki za zdane egzaminy ![]() klaski : zdolne mamusie mamyu nas dzis takie upaly,ze siedze i od klikania na klawiaturze sie poce
|
#2211 |
|
Wtajemniczenie
|
za zdane egzaminy,obrony.Super,sam e zdolne mamusie .Nettka-masz regularne @?Mozliwe,ze dni plodne mialas pozno,stad mlodsza ciaza.Wg. OM 27.11,a wg dni plodnych 17.12.Ale rozbieznosc faktycznie jest ogromna. Kupilismy w sobote papuzke falista .TZ'towi zrobilo sie mnie zal,ze chomiczek umarl i zabral mnie do hodowcy .Jakiegos hopla na punkcie zwierzakow dostalismy.Tzn ja zawsze mialam jako dziecko,ale Tz nigdy nie przepadal i nie chcial.A teraz prosze,male zoo
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja lubie bardzo taka pogodę aa i deszczyk u nas padał troche.ogólnie dzis super pogoda )))
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Witam was kochane dziś trochę smutnawo
![]() Pisałam wam w sobotę że miałam księdza- przyjaciela na kawie, w niedzielę teściowa naskoczyła na tżta że po co niby ten ks przyjeżdża , o czym tż powiedział mi dopiero dzisiaj . Zszokowałam się nieźle .Szczerze mówiąc już miałam taką sytuację rok temu jak coś teściom nie podpasowało to czepili się mnie to i ja im nagadałam, rok był spokój. Wiem że teściowa mnie lubi, mimo że udaje że tak nie jest, ale traktujemy się w miarę z szacunkiem a tu takie klocki ![]() My z tżtem przyjaźnimy się z tym księdzem i nawzajem odwiedzamy, dawała nam ślub, ochrzcił syna, a wcześniej jak mieliśmy różne problemy to nam pomagał więc to taka przyjażń na całe życie. To człowiek w średnim wieku, mający trzeźwe spojrzenie na świat i to co się dookoła dzieje. A teściowie katolicy tacy że codzień w kościele jak święci, a tu taki napad na tżta, nawet nie chcę myśleć co mieli na myśli mówiąc o nim, tż nagadał teściowej że ten ks przyjeżdżał i będzie przyjeżdżał i nic im do tego, ale nastawieni do mnie anty jak nie wiem co!!! Zachowują się jak niepoważni, bo nie pozwolimy sobie z tżtem żeby ustawiali nam znajomych i decydowali kto ma nas odwiedzać, to chore ![]() Zsiadł mi się humor bo teraz będziemy się unikać z teściami a to niełatwe mieszkając nad nimi, bezsens. Mam ogromny żal do nich i wstyd mi za nich, dosłownie, Religijni psychopaci z chorymi myślami ![]() Ja jak spotkam teściową na swojej drodze to jej nagadam do słuchu bo ja jestem cierpliwa ale do czasu ![]() Jestem też wrażliwiec okropny i przeżywam wszystko, eh ![]() Przepraszam was dziewczyny, ale musiałam wyrzucić to z siebie ![]() Goldika bardzo bardzo cię rozumiem, bo ja miałam podobnie ze swoimi rodzicami, przez długi czas żle się między nami układało, dopiero jak pojawił się synuś to się ociepliło i już 4 lata jest ok, więc i tż nabrał zaufania do nich choć wcześniej był bardzo anty Masz przebojową koleżankę, niezła jest ![]() Mój bobas porządnie mnie skopał wczoraj jak się położyłam wieczorem, jak to milusio ![]() A propo mojej sprawy to na szczęście my z tż to się zgadzamy we wszystkim, i teraz mój mąż jest mocno wzburzony tą sytuacją, ale ja już nie mam zamiaru uśmiechać się do teściowej i zagadywać, mam ją gdzieś ![]() Ale się rozpisałam aż mi głupio
|
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
No ciuszki naprawdę ma super. I ta jakość mówi sama za siebie. Za te dwie rzeczy zapłaciła 20zł
![]() No jeszcze nie wiemy co będzie. Kolejne USG 19 lipca dopiero ![]() Dziękować
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
Pozjadałam w tym poście trochę słow
, tam miało być że teściowa mnie NIE lubi , i z wzajemnością ogromną |
|
|
|
#2216 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja kopania jeszcze nie czuję, tylko bąbelki i smyranie ale też nie zawsze
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś popołudnie spędziłam u siostry na pogaduchach a jutro to nie wiem co będę robić - pewnie się nudzić
|
|||||
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
oj ela
ja np nie umiałabym wygarnąc teściowej co myślę-w ogóe starszemu człowiekowi nie umiem wygarnąć)ale może jak jej znowu powiesz co yślisz to znowu spokój będzie. strasznie nie lubię gdy ktos gada głupoty i nawet sie nie zastanawi nad tym...
|
#2218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie dziwie Ci sie Elu że sie wkurzyłaś bo mnie by chyba rozsadziło, nie wiem o co im chodzi z tym księdzem, dla mnie to super sprawa mieć takiego przyjaciela, powinni się cieszyć a nie jeszcze mieć jakies pretensje. chore
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co pomysla, to powiedza ![]() Aaaaaa, bylismy w weekend na zakupach. No i oczywiscie musialam cos kupic. No i ja glupia, zamiast kupic spiochy, albo kaftaniki, to kupilam malej jeansy i t-shirt na 6m-cy Jutro postaram sie zrobic fotki i pochwale sie wam.
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

i jej kumpel prowadzil rower. Chcial zalozyc kurtke i poprosil zeby ona poprowadzila rower. Ona zamiast prowadzic wsiadla na niego i pojechala... wpadla na straz miejska 

Gratulacje.

klaski : zdolne mamusie mamy
, o czym tż powiedział mi dopiero dzisiaj
. Zszokowałam się nieźle
.