|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku![]() |
|||
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 18,03% |
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
46 | 75,41% |
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
0 | 0% |
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
5 | 8,20% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
no te parasolki lekkie sie bardzo sprawdzaja, lepiej na poczatek kupic nawet uzywany z gondolka- bo to az tak dlugo nie posluzy za to potem miec fajna spaceroweczke wygodna
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-06-27 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
z mojego punktu widzenia powiem Ci ze to straszne uczucie... bo wiesz ze to najblizsza rodzina i chyba kazdy chcialby by jego rodzina byla akceptowana przez partnera.... powiem Ci ze najbardziej męczące jest "czekanie", bo choc czlowiek odetchnie gdy jest OK, to tak tylko na pól gwizdka, bo gdzies w głębi wie ze za chwile czy 2 syt moze sie powtorzyc i wtedy czasem az sie ciśnie "a nie mowilam" .... wierz mi ze ciezko jest wyhamowac.... i ja czesto sama na siebie sie wkurzam, ze tak przezywam to, ale bycie obojetnym jest jeszcze gorsze... ja tak nie umiem, choc przyznam ze staram sie nie odzywac, tylko sluchac tżta, nie komentuje, chociaz oficjalnie wie, ze wizyty tylko wtedy kiedy trzeba.... nie bywam u niego jak jest jego mama, co czasem bywa meczące, a dla niego trudne.... ale zna moje stanowisko... teraz zwlaszcza nie chce sie stresowac, wiec wole unikac tego tematu... jedyny plus taki, ze ja do "tesciowej" nie musze jezdzic i nie musze z nią mieszkac, wiec domyslam sie jakie to ciezkie dla tżta.... Postarajcie sie raz na jakis czas na calutki dzien wyjechac gdzies we 2je( troje ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w tesciach wkurzalo jak juz bedac w ciazy wciskali mi wino. Mowiac ze to zdrowo dla dziecka ![]() Albo jak tesciowa zwracala nam uwage ze moglibysmy schudnac ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- wkurzylam sie... wlasnie pisalam z kumpela ktora pochwalila mi sie, ze wczoraj jak sie nawalila ze utopila telefon w jeziorze i zaj***ła z kumplami rowerek wodny nad jeziorem. (to wykropkowane to jej doslowne slowa). A juz ma problemy z policja bo zlapali ja za jazde po pijaku na rowerze i miala sprawe w sadzie, kare pieniezna dostala i zabrali jej prawko. Powiedzialam jej co o tym mysle: ze jakby teraz ja zgarneli za kradziez to mialaby duze problemy. Uznala ze jestem "pampersowa nudziarą" i nie wiem co to prawdziwy MELANŻŻŻŻŻ ![]() Ej sory umiem sie zabawic ale kradziez to nie zabawa, jazda po pijaku to nie zabawa- mogla spowodowac wypadek przeciez. Aaa i uznala ze rowerek i tak odstawili gdzies przy brzegu wiec to nie kradziez bo go nie zabrali. Mhmm... jakby policja ich zlapala to na pewno by zapytali: a Pani to zwroci ten rowerek czy moze zabierze ze soba?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Rozeznanie
|
cześć mamuśki, weekend minął mi bardzo szybko chyba dlatego że był bardzo aktywny. W sobotę byliśmy na weselu a wczoraj zakonczenie kursu.
dzisiaj jedziemy do ikei -to sobie zrobie wieksze zakupy -już pod katem maluszka -bo nie będe miała juz okazji .pozdrawiam
#2165 | ||||||
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje dla TZ za podpisaną umowę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
A ja dziś jadę do rodziców......pogoda super cieplutkoooooo
Wczoraj sie wkurzyłam na Tżta bo kurcze jak ma wolny dzień do nie spędzi go ze mną tylko np jak wczoraj : spał-pojechalismy do kościoła-zjadł obiad-oglądał mecz-spał-oglądał mecz-leżał i oglądał jakieś głupoty................ a jak mu powiedziałam, żebyśmy gdzieś poszli to sie mu niechce myślałam, że mu krzywde zrobie bo kurde jak ja siedze cały tydzien sama i tylko tv i komp i tyle mojej rozrywki to dzięki i on sie dziwi, że ja sie złoszcze jak nigdzie nie pójdziemy.........takie ciągłe siedzenie w domu to też nie jest fajne......miałam jechac do rodziców tylko na 3 dni ale stwierdziłam, że zostane dłużej bo skoro jestem mu tu zbędna to po co mamy sie męczyć oboje...........ale jak mu powiedziałam, że jade na 2 tygodnie to sie chyba osrał troche bo mine miał żadką ja oczywiście żartowałam bo gdzie ja bym tyle wytrzymała bez niego heh ale myśle, że do piątku wytrzymam.... ale wam przynudziłam..........no cóż mykam papatki kochane ![]()
#2167 |
Zadomowienie
|
Mamusie ja mam taką prośbę żeby wypisać jakie funkcje powinien mieć dobry wózek- będzie to super podpowiedź dla mamuś laików
![]() BTW, pijacie kawusię w ciąży? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
elf27 jak najbardziej zgadzam się
![]() ![]() ![]() kawę pijam niemal codziennie,ale tylko rozpuszczalną z mlekiem i niezawsze dopijam do końca i tak od jakich 3 tygodni. przypomiałam sobei,że jest wątek o wózkach-muszę tam zajrzeć
#2169 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
buahahahahahahaha tez mam taką "wylajtowaną" znajomą... jak stwierdziła- teraz to juz nie wiesz co to prawdziwe życie .... tylko pieluchy i dom... nuuuuuda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do tżta, ja zaryzykowalabym i postawila sprawe, ze skoro on nie jest w stanie wrzucic na luzz, to trzeba sie wyprowadzic, nim syt bedzie tragiczna i nie da sie juz tego cofnąc, wiec albo niech sie stara byscie mogli na swoje isc, albo niech troche przystopuje... moze zadziała ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Co do kawki nie pijam bo nie lubie
![]() Witaminko dzis z nim pogadam, rano udalo nam sie zamienic kilka slow. Przeprosil, ze sprawil MI przykrosc. Ale pogadam z nim o caloksztalcie wspolnego mieszkania ![]() Co do wozkow to na tym watku wozkowym to raczej polecane sa te z wyzszej polki. Kilka razy tam pisalam ale odzew marny ![]() Dla mnie wazne jest: -obrotowe przednie kolka z mozliwoscia blokady -duza i gleboka gondola ( w koncu bede miec zimowe dziecie) -stabilny -amortyzacja -wyglad ![]() -waga -cena -jakosc materialow -latwosc prowadzenia Tyle ze ja patrze na wozek pod wzgledem zabierania go na zakupy. Po to mi sa potrzebne skretne kola. Zaleta wozkow na "sztywnych" kolach jest to ze fajnie mozna w nim dziecko bujac. Szczegolnie jak jest na pasach. Ale za to widzialam nie raz jak biedne mamy probowaly manewrowac nimi miedzy regalami w sklepach. Niezle sie meczyly. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Witaminko a co do "wylajtowania" ![]() ![]() Aaaa z ciekawostek ostatnio w sklepie uslyszalam rozmowe ekspedientki z ciezarna kientka. Ekspedientka z duma mowila, ze CALA ciaze palila paczke papierosow dziennie i okazyjnie pila alkohol O.o |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Ja chyba też bym chciała łóżeczko, któe można przerobić na tapczanik - dłużej by służyło... No ale wkoło wszyscy znajomi maja lub mieli - łóżeczka turystyczne - bo tańsze i mój TŻ jakoś też się ku takiemu skłania...
Jejku dziewczyny, jaką mam dzisiaj zgagę!!! ![]()
#2174 |
Wtajemniczenie
|
GOLDIKA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zajefajna kolezanka...a pomyslow na zycie i rozrywke pogratulowac ![]() hahaa ja mam prosbe napisz jeszcze jakies fajne jej wypowiedzi ![]() siedze i sie smieje sama do siebie ![]() ![]() ![]() a ja kawy wogole nie pije,ani w ciazy ani przed ciaza...naleze do tej grupy osob co dostaja niezla drgawke nawet po lurze ![]() a co do alkoholu ![]() ![]() bo to samo robimy wypijajac bedac w ciazy ![]()
#2175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
GGORAA ja właśnie mam leżeć przez te bóle brzucha. Byłam dzis na wizycie i niestety mam brać Fenoterol na skurcze . Oczywiscie leżeć jak najwiecej i na lewym boku.
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Udało mi się złożyc dzisiaj prace i dokumenty do dziekanatu i teraz tylko 7 lipca obrona ![]() ![]() ![]() mol_a nie wiem czy nie za późno ale życzę powodzenia na obronie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja piję kawkę jedną dziennie, małą, rozpuszczalną z dużą ilością mleka ![]() agnieszka mam nadzieję że sprawiedliwość dosięgnie kiedyś tamtego gościa, co ukradł wózek. Zawsze to mimo 400 zł mniej jestescie trochę kasy w plecy ![]() Co do mieszkania z rodzicami - my mieszkamy z moimi, i wiem jak to przeszkadza Tżtowi, mimo tego że rodzice moi go lubią. Ale - mam ojca, który ma piekielnie trudny charakter, nie da się z nim żyć - uwierzcie mi. Aby się nie wkurzac ja go po prostu unikam jak tylko mogę, jak kłóci się z mamą to wychodzę to mam mu ochotę krzywdę zrobić za to jak ją traktuje, zresztą już nie raz mu powiedziałam co o nim myślę. to długa historia więc nie będe sie tu wynurzać, ale powiem Wam szczerze że ja mam taki charakter że mimo tego że to mój ojciec, zawsze najważniejszy będzie dla mnie MOJA NOWA rodzina - mąż i dziecko. No i mama. Mam nadzieję że troche radości jeszcze jej życie przyniesie. A ja zaraz jadę do siostry bo nudy w domu ![]() Aha mam pytanie - wiadomo jak większość lekarzy liczy tc, ale zastanawiam się np jak jestem w 18t3d to czytając na internecie o tyg ciązy powinnam czytac o tym jak się dziecko rozwija w 18 czy 19 tyg?? bo ja nigdy nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
my tez mieszkalismy z moimi i sie klocilam z nimi czesto , wyprowadzilismy sie i jest suuuuper!
DZIEWCZYNY WYBRALAM W KONCU WOZEK!!! Dogadalam sie z babcia tz ( ktora mieszka pietro nad nami) ze da nam kod i klucze od swojej pustej piwnicy i jak bedzie za ciezki wozek bedzie mogl sobie tam stac, mialam porownanie X LANDER, ESPIRO ATLANTIC I ESPIRO ENZO ( dla mnie wyglad jest meeeeega wazny-musi mi sie podobac!) x lander bardzo mi sie podoba.. no i pomanewrowalam po sklepie, posprawdzalam i wygral ESPIRO ENZO. Prowadzilo mi sie go najlzej , nawet wszystkimi po schodach zjezdzalam co prawda na sucho ( bez obciazenia) ale byla roznica, espiro jest moze troszke ciezszy od x landera ale tak mi sie spodobal jezuuu! ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- MAGNOLIA 18 tydzien juz za Toba, czytasz o rozwoju w 19 ![]()
![]() |
#2178 |
Rozeznanie
|
magolina jeśli chodzi o te tygodnie ciąży to zauważyłam, że różnie bywa, u mnie w książce mam wrażenie jest o skończonych tygodniach, czyliw przypadku 18t3d trzeba czytać o 18 tygodniu, natomiast na internecie wydaje mi się, że w większości już pasuje czytac o 19 tygodniu
Nie odzywałam sie tutaj ho ho, bo weekend od piątku urozmaicony grillami i znajomymi, wiec czasu nie było na pisanie, ale przeczytać dałam radę. Dużo nowych wieści, już teraz na pewno na wątku przewaga dziewczynek! Jak podczytywałam o wyszywaniu, to aż samą mnie wzięło. Stwierdziłam, że wyszyję coś nad łóżeczko. Na razie podobają mi się misie, bo są takie uniwersalne. I wiecie co? Urocze są takie literki nad łóżeczko, widziałyście? http://allegro.pl/drewniane-kolorowe...678056788.html Też mam zamiar takie zmajstrować, tylko najpierw muszę znać płeć ![]() Goldika takie sprawy są zawsze ciężkie, bo wszyscy nie lubimy jak ktoś na naszą rodzinę mówi (poza nami), ale musisz też wiedzieć, że mąż ze względu na Ciebie i to, że chce Cię chronić się tak pewnie zachowuje. Trzymam kciuki, żeby sytuacja była stabilna ![]()
#2179 |
Zakorzenienie
|
hej
tak tylko wpadłam się przywitać,ogólnie nie mam nic do powiedzenia/napisania. ot nudzi mi sięale też nic mi się nie chce-a latać z mopem czy odkurzaczem NIE będę.
#2180 |
Zakorzenienie
|
czy wszystkie juz czuly kopanie? bo moj Tygrys cos sie nie spieszy
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Wtajemniczenie
|
Rojku ale boskie te literki.Zobacze,czy u nas takie sa,a jak nie,to prawdopodobnie w sierpniu znajomi sie do nas wybieraja,to by nam przywiezli.
Podczytuje was caly czas,ale jakos nic sie u mnie nie dzieje,to nic nie pisze ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Ja dosc wczesnie czulam te "babelki",a teraz juz konkretne kopy dostaje no i czka dzidzia czesto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
ja nie czuję ruchów jeszcze.może coś tam ze 2 razy poczułam,ale jak dla mnie to nie bobas tylko moja wyobraźnia;/
#2183 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj niezłe urwanie w pracy od rana, teraz dopiero mogłam nadrobić na spokojnie.
basiula dziękuję serdecznie za maila ![]() ![]() ![]() ggora super, że Twój tż ma podpisaną umowę, spokojniejsza na pewno jesteś ![]() mol_aa kciuki można już puszczać? ![]() elf27 ja kawę rozpuszczalną piję ze 2 razy w miesiącu, i to taką słabą. Za to codziennie pracę zaczynam od inki i to pół na pół z mlekiem. Z kolei moja siostra, która jest w 3 ciąży (7m-c) piję codziennie i nie wyobraża sobie dnia bez dawki kofeiny wiolqn ja też niestety jeszcze nie czuję ruchów, trącam się czasem w brzuszek i mówię do dzidziula, żeby kopnął mamusię, aż ostatnio mój tż stwierdził, że zaraz on mnie kopnie jak tak bardzo chce ![]() Co do alkoholu ja też jakoś nie wyobrażam sobie picia w ciąży, nawet mnie nie ciągnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie ciężaróweczki
![]() Nie wiem jak to się stało, ale dopiero dzisiaj do Was trafiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was bardzo serdecznie; buziaczki dla brzusiów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Raczkowanie
|
nic nie czułam jeszcze, ale ja to 17-ty tydzień, więc jeszcze cierpliwie czekam
Co do % w ciąży to wiadomo, że nie wolno i tego się trzymam. Ale ja tesknię za zimnym piwkiem ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() Wiem, że niektórym z Was leciała siara. Kiedy Was spotkała ta przyjemność ![]() Edytowane przez marli Czas edycji: 2011-06-27 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
mlodar witam
![]() to już druga część naszego wątku więc nie wiem czy będzie Ci się chciało czytać wszystko ![]()
#2187 |
Zakorzenienie
|
mlodar witaj
![]() ![]() Dygotko oj wiem jak to jest sie nudzic... ja wlasnie sie obudzilam ![]() Jutro mam egzamin... zieeeewaaaam. Aaaa oczywiscie ja glupia weszlam na watek o toksoplazmozie nie wiem dlaczego i tam napisali jednej babce co ma wyniki podobne do moich ze to bardzo zle wyniki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- marli mi leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do siary, tak mi sie własnie zdawało, że w tym okresie może się pojawić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
oglądacie rozmowy w toku?kobiety opowiadają o porodach....zaczynam myśleć o opłaceniu położenij....
#2190 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy
![]() Jestem Aneta i jestem w pierwszej ciąży. Obecnie jestem na początku 19 tyg. termin porodu mam na 27.11 lub na 17.12 dokładnie nie wiem bo tak mi powiedzieli hehe... Dopiero zaczynam czytać ten wątek ale daleka droga przede mną. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.