|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Witajcie
![]() Ale pogoda u mnie.... bleeeeh zimno, od rana pada... masakra.... Ehh czlowiek czeka i czeka jak głupi i co? już po wszystkim.... poprane, poprasowane ![]() ![]() Ubzdurało mi się przemeblować sypialnie ![]() ![]() Shira witajcie w domku! ![]() Carmela czekamy na Was! Madziulka no to spory chłopak! wydaje mi się że Twoje dni są policzone ![]() Nerolka kotki śliczne ![]() Zmalowana trzymamy kciuki, oskrobaj dawce do zera!! Dziubek coś mi się wydaje, że Cię zmiecie na porodówkę tak szybko, że nie będziesz wiedziała co się dzieje ![]() Marinka kochana trzymajcie się mocno... silna kobieta z Ciebie!! na pewno wychodzicie powoli na prostą... Będzie dobrze ![]() Gratuluje wszystkich wizyt, wyników, tygodni, czopów-szopów itd ![]() Co do szlafroka to ja biorę na pewno... na oddziale jest remont, więc nie mam zamiaru w mini koszulce biegać przed budowlańcami, poza tym pielęgniarki kazały za każdym razem nawet na ktg brać ze sobą, zeby sie po prostu okryć, bo mim wszystko leżeć bez ruchu tyle czasu to można zmarznąć. Laktatora nie mam... jak kupię to albo wrzuce do torby albo mąż w razie czego mi przywiezie ![]() Moja lista jest baaardzo okrojona w porównaniu do tych Waszych ![]() Zastanawiam się nad kupnem staników do karmienia... jest w ogóle sens? ![]() Aaaa nie pochwaliłam się w sobotę!! chleb wyszedł genialny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
a orzed chwilą miseczke jagód ![]() strasznie mnie mdli i tylko owoce mnie nie obrzydzają Cytat:
![]() nie wiem co napisać ale jestem pewna ze czasem bedzie Ci łatwiej za jakis czas dolegliwosi małego pewnie złagodnieją, aTy przyzwyczaisz sie do nowej sytuacji tule i trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zadomowienie
|
Przyznam się, że dopiero teraz Was nadrobiłam.
Gratulacje kolejnych tygodni (tych w brzuszku i poza nim) ![]() Ciekawe jak tam obrona DaKaro? Ja po swojej też stwierdziłam, że to tylko formalność, choć nerwy dały mi się we znaki. Jakby ktoś kiedyś zakładał klub miłośników kotów, to ja się dołączam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Żaneta przez Ciebie zjadłam wczoraj na późną kolacje 7,5 kg arbuza!! myślałam że sie porzygam... ale był pyszny!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Rozeznanie
|
marinko strasznie ci wspolczuje,ja tez sie boje ze mnie to wsko przerosnie,bo wczesniej czlowiek sobie wszystko idealizuje a to sie nijak ma do rzeczywistosci,oby kryzys szybko minal.a uzywasz czegos na te kolki u malego?
zapomnialam napisac jaki mialam glupi sen snilo mi sie ze zanka urodzila a ojcem dziecka byl moj maz hahhaahah |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=jacieeeee;27799083 Zmieniłaś mleko??[/QUOTE]
jacieee nie, dzwoniłam do pediatry i mówiła, żeby nie zmieniać, tylko poobserwować jeszcze. Ale kurde, obserwuję i jest coraz gorzej! Chyba zaufam swojej intuicji i je zmienię. Ale z drugiej strony bardzo bardzo boję się, że to mu nie podpasuje, będzie go bolał jeszcze bardziej brzuch, zacznie wymiotować i będzie jeszcze gorzej... Cytat:
Mąż dopiero po 19. A wychodzi z domu po 6 rano ( co dzień tak) Nie mam co liczyć na jego pomoc w nocy - bo musi się wyspać. Jak to w niedzielę moja teściowa podkreśliła - ,,...no Marek w nocy MUSI się wyspać, a nie robić butlę..." Wiecie, jeszcze końcem lipca mamy iść na to mieszkanie ( pamiętacie moje rozterki, prawda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Natka_;27799094]Madziaranew Izula Neroli, nie moja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zadomowienie
|
Marina1, nie smutaj sie
![]() ![]() brunetka2000 ![]() ![]() Cytat:
![]() o sterylce pomyslcie, na prawde wrocilam od mechanika, najblizszy termin na wymiane klockow to czwartek rano kurcze, u nas na wsi zrobiliby mi od reki... ![]()
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
Marinko a może mały ma kolki?
ja dzisiaj jestem cały czas zdenerwowana przez wczorajszą akcję z teściem.Przez tych debili jeszcze w szpitalu wyląduje ![]() ![]() ![]() ![]() a zapomniałam jutro idę na glukozę więc proszę o kciuki.Załamię się jak mi teraz cukrzyca wyjdzie. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-06-28 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostał od pediatry colinox krople, ale po tym jeszcze gorzej się darł, więc odstawiłam...zresztą jak przeczytałam opinie o nim na necie, to aż mi się słabo zrobiło. Kurcze, a może mam dupowatego pediatrę...Kazał mi to Nan podawac, te krople...Zgłupiałam już do reszty ![]() A tym całym teściem spróbuj się nie przejmować...Wiem, łatwo się mówi. Ale chociaż spróbuj... Dla Twojego świętego spokoju... Kurde, niestety tak to jest, że wraz z mężem ,,dostajemy" całą drużynę piłkarską...Szkoda, że czasami gra naprawdę beznadziejnie... ![]() za glukozę ![]() ![]() Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-28 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Raczkowanie
|
Zanka, SweetAngel za kolejne tygodnie
![]() Cytat:
Za glukozę i dobre wyniki ![]() Takiej ochoty narobiłyście mi na arbuza że przytaszczyłam ćwiartkę do domku i wcinam w najlepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Eee laski nie chcę znowu siać paniki, ale poszłam na busa i ledwo doszłam tak mnie bolał i ciągnął brzuch, doszedł ból krzyża. Jest non stop i krzyż i brzuch. Z tym że krzyż mocniej. Pogoniło mnie teraz do kibelka. Ale skurczy nie czuję, tylko ciągły ból. To już ?
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Shirka witaj
![]() Brunetka ja będę miała to samo, na pomoc tz nie mogę liczyć jak się mała urodzi, opowiadałam ci jaki ma rodzaj pracy, i to niestety nie da się inaczej. Za coś trzeba żyć. Zostaje mi na dole teściowa- ciekawa jestem bardzo jak ona się będzie zachowywać, czy tylko bardziej szkodzić. i doraźnie mama jak będzie przyjeżdżać. Marina współczuję Ci i martwię się zarazem, pisz nam tu jak masz problemy i coś jest nie tak. Spróbuj może zmienić to mleko.. Z czasem to co teraz przeżywasz minie na bank, teraz najgorsze chwile. Zmalowana czuję, ze coś jest na rzeczy. Szykuj się ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-28 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten krem na brodawki uzywalam tez do tyłka czasmi, szczegolnie w szpitalu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |||||||||
Zadomowienie
|
Nerolko - cudowne wiesci, jestem przeszczesliwa!!!!
![]() ![]() ![]() 83Monia - ale ulga dla Ciebie i synka, co? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to nie jest smecenie, Kochana - to jest prawdziwe zycie i prawdziwe problemy. Trzymaj sie dzielnie jak dotychczas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zmien Malemu mleko koniecznie! Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Ok dziewczynki!
Właśnie robię bebilon... |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosztuje w mojej aptecei ok 19 zł. Zapakowałam go do torby do szpitala. Ja też chce takie ciuszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój D jest w Niemczech i jak urodzę będzie tylko przy mnie do tygodnia...i muszę to przetrwać aby być bliżej jego jak naszybciej! Cytat:
![]() i teraz nic nie mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz mi właśnie dokucza zapach zupy dla teścia ![]() i boli mnie też w kręgosłupie ! Nie chce żeby to bbyło już!! Dzisiaj fatalnie się czuje w mojej skórze, wszystko mnie boli, brzuch tak dziwnie. Spałam 3h jak NIGDY! Coś jest nie tak... dobrze że w czw mam wizytę ! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba masz rację ![]() I jak się sprawdziły/sprawdzają? One mają klej od spodu? Potwoerdzam ![]() Kretynka!
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marina - no trafił ci sie wredny przypadek ale powiem co tylko, ze mojego pierworodnego czasem mialam ochote wyrzucic przez okno (alergia, kolki, ząbkowania przechodził ksiazkowo - jak pisali ze będą to było, zaparć nei mial - robil kupe raz na tydziem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Nadrobiłam ;D
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie zacytowało mi wszystkiego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Scio Tobie jak idzie karmienie? dajesz radę cycem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
Marina jedyne co mogę Ci doradzić to to żebyś odpuściła sobie całą resztę poza Igorkiem... potrzebujesz odrobiny wytchnienia więc daruj sobie sprzątanie, gotowanie itd. Jak mąż parę dni nie zje obiadu w domu to nic się nie stanie a Ty nieco odpoczniesz..
![]() Dla pocieszenia mogę jedynie powiedzieć że.. to minie.. wiem że łatwo tak mówić ale taki ciężki okres nie będzie trwac wiecznie.. I ja bym jednak zmieniła to mleko... ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Brunetka to słabo strasznie ![]()
#3450 |
Zakorzenienie
|
Laski po kąpieli boli gorzej.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.