Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 22:00   #3361
kellysss
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

helo !!
Młodzieniaszek spi ,tz w pracy a ja pozarłam dwie kanapeczki z serkiem wiejskim
i mysle co by tu dalej szamac

A mała szaleje w brzucholku.....
Cos czuje ze tez bedzie z niej niezla agentka za pare tygodni
bo juz teraz mozna zaobserwowac dosc spore kopniaki

Natka.... Twoj maluszek wymiata
Ja tez juz tak chce

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

Kellysss...już 26 ?? ale ten czas leci...

ja już prawie 32.. wg.szpitala to dziś 31i 5 dni ..a wg usg to już koniec 32 ale kości mnie nie bolą ..miałam jakąś pojedyńczą akcję z kłociem w pochwie..ale minęło. i przedwczoraj mnie brzuch bolał jak na okres.. ale lekarz brzuch wymacał i stwierdził,że córeczka tak ułożona,że uciska na tą stronę..

to ja tą herbatę widziałam teżale ze mnie tempa masa.. jeszcze się wkurzałam,że ja chce jakieś zioła-liście..do parzenia.. a ona mi herbatę w saszetkach wciska... w takim razie zakupie tą herbatkę

dzięki

my ciągle się zastanawiamy...ale już lista się kurczy.. będzie albo Olivia albo Laura..

To ciesz sie ze nie masz bóli kosci cipnej bo nie jest to za miłe
Herbatke smialo mozesz kupowac.. Sprawdz dla pewnosci skład na opakowaniu..
Jak beda liscie to smialo kupuj

i imiona oby dwa mi sie podobaja... Sama niewiem ktore bardziej

Stary 2011-07-07, 22:00   #3362
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Natko, łobuziaro jedna, faktycznie nawyprawiałaś. A śmiałam się dzisiaj z tej historii - w sensie komentarzy dziewczyn. Nie miałam pojęcia, że to tak działa. Odpoczywaj, leż spokojnie, wszystko będzie dobrze . Też organizujesz urodziny??

Aa2 będę śpiewać w sobotę .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:03   #3363
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

To oddychanie jak z filmów podobno na końcu... bo trzeba przeponę wytrenować. I trzeba ją codziennie przygotowywać ponieważ bez treningu nie będzie działała jak trzeba. Pokazała bezpieczne ćwiczenia ( o dżizas jak ja zardzewiałam przez te pół roku , nawet podniesienie nogi to wyczyn był ).
i ogólnie na plus

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:04   #3364
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Też tak chyba zrobię Zdjęcia wrzucę jutro bo Agnyska też pytała o tą pościel
Ja robię podwójną imprezkę urodzinową

A co nawyprawiałam to napiszę na biało bo aż mi głupio
Pisałam dzisiaj, ze strasznie mnie bolą i pieką sutki. No i któryś raz z rzędu tak mnie zaczęły boleć no to je ścisnęłam/przycisnęłam, pomogło na sutki ale za chwilę dostałam skurcz Za pierwszym razem nie widziałam związku ale przed chwilę było to samo i znowu potem miałam skurcz A czytałam dzisiaj, o tym, że jakiejś dziewczynie przy porodzie masowali sutki na skurcze i głupia nie skojarzyłam tego
oj kochana to uwazaj...........
I naprawde szybko na Ciebie to zadzialalo...
Na mnie przy porodzie to tez nie dzialalo... Moglam sie masowac i masowac

Stary 2011-07-07, 22:07   #3365
anciaahk
kosmitka

Na poprawę nastroju wkleję, co kupiłam dla maluszka na ewentualne wyjście ze szpitala. Ogólnie jakoś oglądam, co mam i jakoś myślę, że pokupowałam chyba nieładne rzeczy . Nie mam co jak ze sobą skompletować i w ogóle wszystko jest do bani.
Komplet jest z textil market, z takiego grubszego jakby welurku. Rozmiar 62.

Aha i pytanie - czy kupujecie ubrania w rozmiarze 62 czy 56? Bo ja w sumie nie mam nic z 56, chyba jedne śpiochy i jedne body - oba używane. I zastanawiam się czy nie kupić chociaż jednego kompletu?

Planowałam też wcale nie kupować kaftaników, ale koleżanki kazały zakupić, jakby było zimniej, by zakładać na śpiochy i body dodatkowo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2271.jpg (113,2 KB, 33 załadowań)

Stary 2011-07-07, 22:11   #3366
cotynato
Zakorzenienie

Ja kupiłam sporo kaftaników bo polecały dziewczyny do szpitala. Poza tym pod śpiochy bez rączek można je włożyć fajne są
I ja też od kiedy wiem, że Filip ma być duży chłop kupuję 62

Ancia i też mam wrażenie że brzydkie pokupowałam w większości

Wymianka.
Stary 2011-07-07, 22:13   #3367
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
uuu...
to już się nie zaczepiaj ze sobą

też o tym czytałam, podobno w szpitalu połozne same każą masować żeby skurcze wywołać i przyśpieszyć poród...

edit: ale żeby to już działało... ciekawe... trzeba uważać
Już nie będę Sama jestem w szoku ale chyba faktycznie działa

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Natka.... Twoj maluszek wymiata
Ja tez juz tak chce
Już niedługo będziesz mieć fale dunaju skoro Twoja malutka tak wyprawia

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Natko, łobuziaro jedna, faktycznie nawyprawiałaś. A śmiałam się dzisiaj z tej historii - w sensie komentarzy dziewczyn. Nie miałam pojęcia, że to tak działa. Odpoczywaj, leż spokojnie, wszystko będzie dobrze . Też organizujesz urodziny??

Aa2 będę śpiewać w sobotę .
idę zaraz grzecznie spać Robię urodziny moje i tż

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To oddychanie jak z filmów podobno na końcu... bo trzeba przeponę wytrenować. I trzeba ją codziennie przygotowywać ponieważ bez treningu nie będzie działała jak trzeba. Pokazała bezpieczne ćwiczenia ( o dżizas jak ja zardzewiałam przez te pół roku , nawet podniesienie nogi to wyczyn był ).
i ogólnie na plus
W takim razie opłacało się iść

Cytat:
oj kochana to uwazaj...........
I naprawde szybko na Ciebie to zadzialalo...
Na mnie przy porodzie to tez nie dzialalo... Moglam sie masowac i masowac
Teraz już będę omijać sutki z daleka Oby do mojego porodu nie przestało działać

Co za dzień dzisiaj Idę lepiej spać bo jeszcze coś nabroję
Do jutra mamuśki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:17   #3368
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

uuu cięta riposta
a imionka ładne
koleżanka w tamtym roku dała córeczce Laura...
ale spokój na dobre
ta Laura to nam wpadła nie wiadomo z kąd... i w głowie siedzi

Cytat:
A zamawiasz też ten duży zestaw?

.
http://allegro.pl/posciel-20cz-90-12...655336416.html

ten...zielony zamek chemy ale z moskieterą nie z baldachimem

Cytat:
Stokrotka ja też wolałam (wolę) obcisłe, ale przy obecnym rozmiarze muszę szerokie tuniki przeprosić.

Ogólnie jestem wściekła. Majstrzy się grzebią, remont w powijakach , może skończą do końca lipca, a jak się szybciej coś wykluje to nie wiem co zrobię. Zero wyprawki, nie mam jak poprać ubrań, gdzie tego trzymać, bo mam 2 szafki. Nasze rzeczy leżą w workach.
Katastrofa .
ja się z dłuższymi bluzkami też zaczynam przepraszać...ale rurki i getry dalej najwygodniejsze.. mam jedne ciążowe rurki które nosze i jedne od kol...takie szerokie ale nawet raz nie założyłam....jeszcze

Cytat:

To ciesz sie ze nie masz bóli kosci cipnej bo nie jest to za miłe
Herbatke smialo mozesz kupowac.. Sprawdz dla pewnosci skład na opakowaniu..
Jak beda liscie to smialo kupuj

i imiona oby dwa mi sie podobaja... Sama niewiem ktore bardziej
jak czytam o tej kości cipnej...to padam
a herbatkę zakupię napewno

co do imion... no właśnie ja też nie wiem... zawsze chciałam Olivię mieć.. ale ta Laura mi się pojawiła z nienacka

ancia super komplecik. ja jestem ciuszkowa maniaczka... moja młoda już ma nadmiar..i większość już kompletuje w myślach.. powklejaj ciuszki to poparujemy )

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:17   #3369
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie jestem wściekła. Majstrzy się grzebią, remont w powijakach , może skończą do końca lipca, a jak się szybciej coś wykluje to nie wiem co zrobię. Zero wyprawki, nie mam jak poprać ubrań, gdzie tego trzymać, bo mam 2 szafki. Nasze rzeczy leżą w workach.
Katastrofa
ech - u nas tez syf- brat męża miał robić elektrykę nam i od poniedziałku czasu nie może znaleźć- ogólnie z niego leń pieprzony, a wie jak nam zależy na czasie. wrrrrrr

A jeszcze teraz mój burak czyt. mąż mnie wkur...wił, więc już w ogóle mam ochotę komuś walnąć, no!!!!!!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:17   #3370
cotynato
Zakorzenienie

Weźcie z tymi sutkami bo będę miała traumę. Bardziej się tego zaczynam bać niż porodu

Wymianka.
Stary 2011-07-07, 22:20   #3371
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Na poprawę nastroju wkleję, co kupiłam dla maluszka na ewentualne wyjście ze szpitala. Ogólnie jakoś oglądam, co mam i jakoś myślę, że pokupowałam chyba nieładne rzeczy . Nie mam co jak ze sobą skompletować i w ogóle wszystko jest do bani.

Aha i pytanie - czy kupujecie ubrania w rozmiarze 62 czy 56? Bo ja w sumie nie mam nic z 56, chyba jedne śpiochy i jedne body - oba używane. I zastanawiam się czy nie kupić chociaż jednego kompletu?

Planowałam też wcale nie kupować kaftaników, ale koleżanki kazały zakupić, jakby było zimniej, by zakładać na śpiochy i body dodatkowo.
Cytat:
Ja kupiłam sporo kaftaników bo polecały dziewczyny do szpitala. Poza tym pod śpiochy bez rączek można je włożyć fajne są
I ja też od kiedy wiem, że Filip ma być duży chłop kupuję 62

Ancia i też mam wrażenie że brzydkie pokupowałam w większości
eee na pewno są ładniutkie...

zresztą nie o to chodzi, żeby były piękne tylko żeby bobas miał ciepło

ja mam 3 komplety ubranek<kaftanik, bodziak, spodenki, czapeczka i mitenki>, taniej mi wyszło tak kupić niż pojedynczo. ale mam też oddzielne sztuki jak ja to mówię od pawła do gawła, ale się nie przejmuję
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:31   #3372
mooonik
Zakorzenienie

No to miałam relaksik cały dzień- wyłączyli mi internet przed południem i cały dzień nie było- przymusowy odwyk hehe Ale za to poczytałam książkę, pospacerowałam na słoneczku a teraz siadłam z budyniem i na szybko Was przeleciałam i nie będę wracać do tego co minęło

Natka Twój filmik to mnie przeraził toż to wygląda jak mały alien moja też szaleje, ale nie aż tak ( i chyba nie chcę,żeby tak bardzo się wypinała )

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:32   #3373
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

heloł, niektóre tu już dobranoc mówią, a ja dopiero dzińdybry, bo się do kompa dorwałam dopiero.

Cytat:

Śliczne ciuszki
a ja czytam śliczne cycuszki.....

Cytat:
Dobrze prawisz...
Sudocrem jest dosc silny i uzywalam go (i uzywam) tylko jak doopka była czerwona...
Bardzo dobrze dziala...
A na codzien to nie smaruje i nie smarowalam niczym pupki
ładnie mylam i juz... jak widzialam ze cos sie robilo (zaczerwienienie)
to machnelam tym sudocremem i tyle....
Ja kapalam Alana w samej wodzie... Mialam Oilatum i dodawalam jak mu sie skorka przesuszala... A tak mylam go mydelkiem bambino Po kapieli smarowalam go czasami oliwka ale to tez bardzo zadko i tez mialam krem Oilatum w razie suchej skory

Lula......Trzymam kciuki.......
też słyszałam, zeby tym sudocremem pupci nie smarować tak zapobiegawczo, bo potem nadwrażliwa jest i 4-5 latek ma np biegunkę i do razu robią się tak jakby oparzenia

a poza tym zbieramy się do urządzania pokoju dla Agatki zbieramy tzn kolega był dzis i już nam pomierzył do zrobienia szafy jutreo idziemy pooglądać wózki i łóżeczka

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
..... na szybko Was przeleciałam .......
no wiesz....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:38   #3374
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no wiesz....

a wiecie co, dziś znajomym urodził się synek- 4200gr i 60cm poród SN

odnośnie ciuszków- ja na 56mam malutko, 2pary śpiochów, parę body, chcę jeszcze ze 3-4 kaftaniki kupić i chyba więcej nic, bo wszyscy mówią, że dziecko b.szybko rośnie i nie potrzeba tego małego rozmiaru. Ale z drugiej strony chcę też coś mieć w razie czego, żeby później na szybcika nie biegać po sklepach.

Julitka

Stary 2011-07-07, 22:50   #3375
anciaahk
kosmitka

Cotka w sumie racja. A sporo kaftaników to ile? Bo jakoś przeraziło mnie jakieś zdjęcie ubrań, które wkleiłaś. Miałaś tego duuużo.
Właśnie Franek też ma być duży, ale jak popatrzyłam na te śpiochy dzisiaj to jakieś wielkie mi się wydały. I już sama nie wiem.
Chyba musimy kupić jeszcze coś, żeby mieć coś ładnego . Bo ja mam chyba zbyt intensywne kolory. I wszystko takie intensywne, że nijak to pasuje.
Cytat:
idę zaraz grzecznie spać Robię urodziny moje i tż
O to wspólna imprezka, fajnie macie . Dobrej nocki.
Cytat:
ja się z dłuższymi bluzkami też zaczynam przepraszać...ale rurki i getry dalej najwygodniejsze.. mam jedne ciążowe rurki które nosze i jedne od kol...takie szerokie ale nawet raz nie założyłam....jeszcze

ancia super komplecik. ja jestem ciuszkowa maniaczka... moja młoda już ma nadmiar..i większość już kompletuje w myślach.. powklejaj ciuszki to poparujemy )
Stokrotko ja w jedne getry wchodzę i dokupiłam tuniki i jakoś może dam radę. Jeszcze jakieś 3/4 dokupię.
A ile masz jeśli masz nadmiar?? Wkleić mogę tylko nowe rzeczy, bo używanych mam dużo w różnych rozmiarach, za duży misz masz, by to ogarnąć. Jutro może porobię fotki.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
ech - u nas tez syf- brat męża miał robić elektrykę nam i od poniedziałku czasu nie może znaleźć- ogólnie z niego leń pieprzony, a wie jak nam zależy na czasie. wrrrrrr

A jeszcze teraz mój burak czyt. mąż mnie wkur...wił, więc już w ogóle mam ochotę komuś walnąć, no!!!!!!
Walnij mu, walnij, a co.
Ja remontem serio jestem przerażona, wkręcam sobie, że urodzę a oni nadal będą tam kuć i kuć.
Cytat:
Weźcie z tymi sutkami bo będę miała traumę. Bardziej się tego zaczynam bać niż porodu
Cotka błagam, bo już sikałam z Twoich opisów na klubie .
Cytat:
.... na szybko Was przeleciałam
Moonik mnie nie wolno, bo lekarz zakazał.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:

odnośnie ciuszków- ja na 56mam malutko, 2pary śpiochów, parę body, chcę jeszcze ze 3-4 kaftaniki kupić i chyba więcej nic, bo wszyscy mówią, że dziecko b.szybko rośnie i nie potrzeba tego małego rozmiaru. Ale z drugiej strony chcę też coś mieć w razie czego, żeby później na szybcika nie biegać po sklepach.
Moonik właśnie też się boję, że będą potrzebne mniejsze rozmiary i będę gdzieś ich biegać szukać, bo młody będzie się topił w tych 62.
Nie wiem, czy teraz czekać do wizyty, by zobaczyć, czy nadal tak rośnie czy od razu ... zakupy!!!!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 22:53   #3376
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

Ciuszki masz pikne... i sie niemartw bo dzidzi na pewno sie beda podobac...
Ja na maly rozmiar tez nie mam za wiele... Mysle ze lepiej na 62
bo nawet jak dzidziolek urodzi sie mniejszy to i tak bedzie dobre...
A te rozmiary sa tak ze rozmiar 62 to chodzi o to ze dobre na dziecko od ok.57 cm do 62 cm
A nawet jak sa troszke za duze to i tak nieszkodzi bo malenstwo baaaardzo szybko rosnie

Cytat:
ale spokój na dobre
ta Laura to nam wpadła nie wiadomo z kąd... i w głowie siedzi

jak czytam o tej kości cipnej...to padam
a herbatkę zakupię napewno

co do imion... no właśnie ja też nie wiem... zawsze chciałam Olivię mieć.. ale ta Laura mi się pojawiła z nienacka
)
Nazwa 'kosc cipna' to chyba juz od dawna krazy na wizazu
Uzywalysmy jej juz jak bylam w ciazy z Alanem

Cytat:
Nie szalej kochana... Nie wszystkie sutki sa takie wrazliwe

Cytat:

a wiecie co, dziś znajomym urodził się synek- 4200gr i 60cm poród SN
.
Ja tez urodzilam SN i moj Alan mial 4240 gr..
Nawet mi nie przypominaj i wspolczuje mamusi
Chociaz powiem Wam ze nie bylo najgorsze to ze moj maluch
byl ciezki tylko to ze dodatkowo mial duzo głowke

Stary 2011-07-07, 22:54   #3377
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Mamusie takie niedyskretne pytanko mam
robią wam się takie śmieszne dzyndzelki zamiast pępków

u natki na filmiku cosik odstawało i mnie ciekawość zgryzie czy po 30 tygodniu będę miała antenkę czy to tylko niektóre babeczki mają

zawsze u mnie takie dzyndzelki powodowały uśmiech od ucha do ucha
mi wyskoczył tak z centymetr od środka bo miałam tam kropkę a teraz mam ją na brzuchu ale teraz nic się nie zmienia a ja bym chciała mieć dzyndzelka dziecinnieje na starość chyba
No mi pępuszek nieco wypchało, ale dzyndzelka jeszcze nie mam Tak jak ty widzę ile mi pępuszka wyskoczyło po malutkim znamieniu, które miałam ukryte w pępuszku (nawet o tym przed ciążą nie wiedziałam )

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no kawał Fabianka super ze wszystko ok

wcale sobei nei wkrecasz ja czytałam ze ja dziecko sie rusza to zeby do niego albo pukac albo w to miejsce pogłaskac i dziecko czesto odpowiada-taka zabawa
ja slyszlam, ze to moze sie przydac podczas porodu. Bo jak nauczysz dziecko takiej zabawy, to jak podczas porodu jest problem z okresleniem jak jest umiejscowione dziecko, bo sie nie rusza, to wystarczy, ze mamusia zapuka w brzuszek a dziecko odpowie i wszystko dla lekarza i poloznej jasne

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Dziekuje maminki wszystkim rosną rosną te nasze dzieciaczki tak szybko, szok zanim się obejrzymy, a już beda leżeć cichutko w łóżeczkach
oby...

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Do łóżeczka, do spania.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Dostałam zaproszenie na panieńskie mojej koleżanki... za tydzień w sobotę do jakiegoś klubu... W co ja się ubiorę?
A potem 30go wesele... Widziałyście gdzieś jakieś fajne kiecki?
ja dostałam zaproszenie na wesele do przyjaciół na wrzesień. Ciekawe czy dam radę chociaż do kościoła się dokulać
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:59   #3378
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ciuszki masz pikne... i sie niemartw bo dzidzi na pewno sie beda podobac...
Ja na maly rozmiar tez nie mam za wiele... Mysle ze lepiej na 62
bo nawet jak dzidziolek urodzi sie mniejszy to i tak bedzie dobre...
A te rozmiary sa tak ze rozmiar 62 to chodzi o to ze dobre na dziecko od ok.57 cm do 62 cm
A nawet jak sa troszke za duze to i tak nieszkodzi bo malenstwo baaaardzo szybko rosnie
Ale to na 56 w ogóle nie kupować? Czy mieć na wszelki wypadek po 1-2 szt.?

Stary 2011-07-07, 23:08   #3379
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

mężu mi się zajął pracą to choć tu sobie poszalałam

Cytat:
Moonik właśnie też się boję, że będą potrzebne mniejsze rozmiary i będę gdzieś ich biegać szukać, bo młody będzie się topił w tych 62.
Nie wiem, czy teraz czekać do wizyty, by zobaczyć, czy nadal tak rośnie czy od razu ... zakupy!!!!!!!
poczekaj do wizyty, skoro i tak lekarz mówi, że masz się spodziewać sporego synka

podoba mi się ten komplecik z textilu jak będę u rodziców to zajrzę może coś wyszukam, bo ostatnio tylko letnie ciuszki widziałam

Cytat:
oo a to dobrze wiedzieć z tymi rozmiarami, dzięki

Cytat:
Ja tez urodzilam SN i moj Alan mial 4240 gr..
Nawet mi nie przypominaj i wspolczuje mamusi
Chociaz powiem Wam ze nie bylo najgorsze to ze moj maluch
byl ciezki tylko to ze dodatkowo mial duzo głowke
mater, ja sobie nie wyobrażam kompletnie porodu a jeszcze takiego dużego dziecka to juz kompletnie poza moją wyobraźnią
A mój mąż jak zobaczył moje przerażenie po tym jak usłyszałam wymiary, zapytał ile przeciętnie dziecko ma jak się urodzi. Jak usłyszał że średnio jest 3,6kg i 56cm to sam się chyba przeraził

a dziś jeszcze kupiłam na ciuchu śpiochy z czapeczką w pomarańczowym kolorze - z taką buźką na przodzie jutro Wam pokaże bo od razu poszły do prania- nie lubię tego zapaszku

Julitka

Stary 2011-07-07, 23:13   #3380
anciaahk
kosmitka

Moonik czekamy na fotki .

Kellyss to Ty już masz doświadczenie, tylko czy to lepiej czy gorzej. Mi lekarz wbijał, że jak ma dużą głowę to lepiej, bo głowę ma starszą o 3 tygodnie w sensie pomiaru. Niestety myślę, że nam "grozi" podobny wielkolud, bo ja też urodziłam się 4,5 kg i 59 cm. Wcześniej się wcale nie bałam, a teraz jakoś sobie wkręcam strach.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Aha, Moonik ten komplet kurcze wcale nie był tani, kosztował 32 zł. Sporo jest takich u nas, ale więcej dla dziewczynek oczywiście . Jeszcze może jutro pepco nawiedzę, jakieś spokojniejsze jednolite body by się przydały, pajace i śpiochy. Dosłownie po 1-2 sztuki. A z rozmiarem chyba faktycznie zaczekam do poniedziałku, to już tak niedługo .

Stary 2011-07-07, 23:21   #3381
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej laski właśnie wróciliśmy z kina taki spontan byliśmy na "szybcy i wściekli 5'' super filmik, ddużo akcji i hałasu

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 23:24   #3382
mooonik
Zakorzenienie

Ancia a czemu lepiej jak główka większa? Myślałam, że raczej na odwrót

to jak na textilla to w sumie drogo Ci powiem, kojarzę,że tam takie tańsze ubrania były. W Krk niema tego sklepu, mam Pepco niedaleko siebie ale jakoś nigdy mi po drodze
A kiedyś u rodziców kupiłam w textilu takie fajniutkie śpiochy z misiową głową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg misio.jpg (41,7 KB, 25 załadowań)

Julitka

Stary 2011-07-07, 23:31   #3383
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

to jak na textilla to w sumie drogo Ci powiem, kojarzę,że tam takie tańsze ubrania były. W Krk niema tego sklepu, mam Pepco niedaleko siebie ale jakoś nigdy mi po drodze
ale słodziaczki

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 23:32   #3384
anciaahk
kosmitka

Moonik nie wiem, tak mi lekarz wbijał, że mam się tym nie stresować tylko cieszy,ć, bo to lżej. Ale sama nie wiem, może tak mnie chciał pocieszyć. A śpiochy świetne, u nas są o wiele brzydsze.

Stary 2011-07-07, 23:34   #3385
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Ej swoją drogą od kiedy te przepowiadające skurcze się zaczynają. Bo ja miałam całą ciążę może z 5 skurczyków i nie wiem, może to źle że mi się tam nic nie trenuje hyhy ?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-07 o 23:35
Stary 2011-07-07, 23:43   #3386
anciaahk
kosmitka

Mnie się nie zaczynają... martwić się?

Śmigam spać, dobrej nocy!

Stary 2011-07-07, 23:44   #3387
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moonik nie wiem, tak mi lekarz wbijał, że mam się tym nie stresować tylko cieszy,ć, bo to lżej. Ale sama nie wiem, może tak mnie chciał pocieszyć. A śpiochy świetne, u nas są o wiele brzydsze.
no chyba, że chodzi o to, ze jak już ta duża główka przejdzie to potem pójdzie z górki

Cytat:

Ej swoją drogą od kiedy te przepowiadające skurcze się zaczynają. Bo ja miałam całą ciążę może z 5 skurczyków i nie wiem, może to źle że mi się tam nic nie trenuje hyhy ?
ja nie mam żadnych skurczy, chyba

Julitka

Stary 2011-07-07, 23:55   #3388
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to na 56 w ogóle nie kupować? Czy mieć na wszelki wypadek po 1-2 szt.?
niewiem sama..A Wy z Tz jestescie wysocy....?
ja jestem dosc wysoka a tz sredni...
Alan w sumie długi sie nie urodzil 54 cmale był pulpecikiem i
te małe ciuszki to ubral chyba po razie ...
Takze mam tak ze 2-3 kompleciki na 56
(te po Alanie i dostalam tez, sama nie kupowalam)

Cytat:
Moonik czekamy na fotki .

Kellyss to Ty już masz doświadczenie, tylko czy to lepiej czy gorzej. Mi lekarz wbijał, że jak ma dużą głowę to lepiej, bo głowę ma starszą o 3 tygodnie w sensie pomiaru. Niestety myślę, że nam "grozi" podobny wielkolud, bo ja też urodziłam się 4,5 kg i 59 cm. Wcześniej się wcale nie bałam, a teraz jakoś sobie wkręcam strach.

-
.
Czasami lepiej nie wiedziec
I z ta glówka to dobrze ze wieksza , znaczy ze dzidzius pieknie sie rozwija
A dla Ciebie to moze byc problem no ale nie musi....
Moze urodzisz szybciej.... Mozesz tez byc bardzo rozciagliwa tam na dole i
tez nie poczujesz ze głowka duza...
Narazie o tym nie mysl
Wazne ze dzidziolek pieknie rosnie....

Cytat:

Z tymi skurczami to u kazdego inaczej....
Wcale nie mjusisz miec czestych przepowiadajacych a potem rach ciach urodzisz....
Albo mozesz miec czesto i mocne a bedziesz rodzic dwa dni...
One o niczym nie swiadcza... Jak sie tam trenuje to chyba oznacza ze
jest taka potrzeba a Ty moze juz wytrenowana wystarczajaco jestes hihih

Laseczki chyba ide sie wykapac..........
Tak mi sie zachcialo zrelaksowac

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Mnie się nie zaczynają... martwić się?

Śmigam spać, dobrej nocy!
Miec je na oku ale sie nie martwic

Stary 2011-07-08, 00:06   #3389
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
a czy to drugie to śpiworek taki do spania czy do wózka ocieplany? bo jeśli cieńki do spania to pierwszy raz widzę z rękawkami przydałoby mi się coś takiego
a ciapkowy pajacyk słodki mam identyczny z aukcji na allegro tylko cały różowy
szczerze to nie wiem nie znam się ja taka niewiedząca matka jestem w środku ocieplany więc myślę, że do wózka bardziej
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja już mogę się pochwalić hm chociaż nie pochwalić, zawiadomić że najprawdopodobniej nasz syn będzie miał na imię STAŚ Narazie jest na 1 miejscu.
za wybór imienia bardzo ładne a jak tam dziś relacje z mężem?
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kurde wiecie co nie lubie jak ktos si emnie pyta co bym chciała dostac a teraz jestem maltretowana takimi telefonami, bo co ja w sumie na chwile obecna moge chciec???? jak jestem duza w nic sie nei mieszcze itd, kurde ludzie nic a nic nie potrafia skaorzystac z wyobraźni , bo przeciez mozna kupic nei wiem ramke, wazonik jakis fajny itd albo jakis kosmetyk-znamy sie juz tyle czasu ze na pewno nei byłby to cięzki wybór, albo np cos z bizuteri albo coś kurde dla kobiety nawet w ciazy naprawde jest wybór jesli chodzi o prezenty, ja strasznie nei lubie jak ktos mi co piec minut drynda i pyta sie czy mam cos upatrzonego co bym chciała dostać-nei nie mam wrrr zapraszam na urodziny w celu zrobienia sobei miłego spotkania i nei koniecznie musze dostać nei wiadomo co-nawet czekoladki sa ok
wiem wiem jestem dziwna ale nei lubei takich pytan
wrrrr przeciez teraz w sklepach na upartego są dostepne karty,bony któe można wykorzystac w późniejszym czasie itd -czasem mam wrażenei ze ludzie wolą iśc na łatwizne niż pomysleć
to w sobotę będziemy pić zdrowie cioci Asiu
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Aguś nie ma przeciwskazań żeby smarowac pupci na codzien sudocremem (tylko miejsca pod pieluszką!!), ale dziecko musi miec wyjątkowo nawilżoną skórkę, bo on masakrycznie wysusza!więc bym nie polecała

linomag w masci jest super ja uzywam codziennie po kąpieli malego do pielęgnacji pupci. Zwykle przy zmianie pieluszki w dzień stosuję zasypkę - alantan plus (altek), ale nie robiłam tego od początku tylko jak mały skonczył pol roku. No i oczywiscie tylko na osuszoną skórkę. Wczesniej jak K. byl noworodkiem stosowałam tylko linomag (lub sudocrem jak pupcia była czerwona)
UWAGA! nie polecam zasypki firmy linomag!są grudki!

aga cialka nie musisz smarowac niczym po kąpieli (poki dzidzius nie ma problemow skórnych) o ile stosujesz kosmetyki do kąpieli zawierające oliwkę - jak np własnie Hipp w szpitalu polecają oilatum, emolium, atoperal etc. ale jak piszesz - ja tez uważam ze one są za mocne. Tylko pupcię po kapieli do snu warto czyms posmarowac zeby sie nie odparzala. Ja stosuję emolienty ale mały ma problemy ze skorką. Ale probowałam hippa i polecam, skórka jest bardzo mila w dotyku po nim

znaczna większosc dzieci ma bardzo wysuszoną skorkę po sudocremie, bo posiada cynk. Sprawdz sobie czy Twój dzidzius będzie go tolerował, bo oczywiscie zdarzają się takie dzieci - tak jak Twojej cioci - którym sudocrem nie szkodzi

to się wymądrzyłam znów teraz ja będę dr B
dziękujemy kochana za cenne rady, na pewno skorzystamy przynajmniej ja
a i dopiero skumałam kto to dr B
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Martunia super zakupki

Natka, ale z Twojej dziodzi niezły wiercioch, super to wygląda

A ja już po wizycie. Fabianek waży już cały kg i mierzy 27 cm mój wielkolud Wszystko jest dobrze, na dole też mam wszystko pozamykane jak należy także super i dziś zaczynam 26 tydz
dziękuję i synek rośnie jak na drożdżach już kg wow

Cytat:
dobre dobre

mam kolegę, który jak wypełnia jakies druki i jest rubryczka telefon to nigdy nie podaje nr tylko wpisuje model

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Dostałam zaproszenie na panieńskie mojej koleżanki... za tydzień w sobotę do jakiegoś klubu... W co ja się ubiorę?
A potem 30go wesele... Widziałyście gdzieś jakieś fajne kiecki?
teraz się wyprzedaże zaczynaja to byś musiała po jakiś centrach czy galeriach pochodzić
Cytat:
uuu...
to już się nie zaczepiaj ze sobą

też o tym czytałam, podobno w szpitalu połozne same każą masować żeby skurcze wywołać i przyśpieszyć poród...

edit: ale żeby to już działało... ciekawe... trzeba uważać
to mi kuzynka też mówiła, że jej mężowi kazali jej sutki masować właśnie w czasie porodu bo wywoływało to skurcze

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-07-08, 00:07   #3390
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam trochę na 56cm ale my z tych nie wysokich więc tak myślę, że dzidzia też się za duża nie urodzi
Cytat:

śliczne

Emilka ur. 05.05.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości