Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 16:56   #3241
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Też się do dentysty wybrać nie mogę, zbieram się i zbieram. A lakierowanie można w ciąży?
Chyba tak byłam u dent jakoś w kwietniu i się umawiałyśmy bym wpadła jeszcze za jakiś czas na przegląd i lakierowanie właśnie.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:59   #3242
justii19
Raczkowanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

moja ciotka też używała sudocrem i bardzo go chwaliła.. teraz ma kolejne dzieciątko i także używa sudocrem ja również mam zamiar.
justii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:00   #3243
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Natko, a czy ja dobrze pamiętam, że kolor masz brązowe paseczki? Mnie się też bardzo widzi ten kolor (no, jeszcze zielone, ale mąż stawia na brąz bardziej). Na razie chcę zamówić tylko rożek (jest usztywniany?) i ten przybornik z kieszeniami - czy on też jest w Twoim zestawie? Jeśli tak, to dobrze wygląda?
Mam ten kolor Rożek nie jest usztywniany Przybornik jest, wygląda nieźle ale jeśli chcesz to mogę zrobić zdjęcie "na żywo"'
Gratulacje 31 tc

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no to dobrze kombinowałam, ale zgłupiałam czytając na forum opinie mamusiek
Też czasami głupieje, w jednym miejscu piszą tak, w innym"czsiak

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
matko na chwile was spóściłam z oka i nadrabiam i nadrabiam
Ostatnio nieźle dajemy "czadu" z pisaniem

Kto chętny to zapraszam na FILM - w roli głównej Michaś

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:11   #3244
kellysss
Zakorzenienie

hej hej...

Witam podeserkowo

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
m

przesyłam z południa
gratuluje 26 tygodnia
Czasami mam taki ból, nic przyjemnego, ale jak na razie nie nasilają sie.

Pisałyście o dzieciakach i ich wychowaniu..ja mam swój sposób i jak na razie mi się sprawdza, nie znosze jak ktoś mi się stara wmówić,że moja córa jest flegmatykiem dlatego jest takim mądrym,poukładanym i spokojnym dzieckiem, że chłopaki to chłopaki i zawsze daja bardziej popalić niż dziewczynki(chyba nie mieli do czynienia z moją siostrą).
Dlatego ciesze się ,że będe mieć synka, pora pokazać,że zachowanie dziecka to nie kwestia płci tylko wychowania dziecka.

Nadrobiłam conieco , więc uciekam na łyżworolki-oczywiście tylko asekurować.

Ja też sie pochwale, a co !Zaczęłam 32 t. jeszcze tylko 8.. z drugiej strony tak mi ta ciąża zleciała że troszke mi żal,że niedługo się skończy

dziekuje za gratulki i rowniez gratuluje juz 32 tyg.....
I co do dzieci to jestem tez podobnego zdania..
Duzo zalezy od wychowania...chociaz nie tylko
Ja mam chłopaczka i jest własnie grzeczniejszy od wszystkich swoich kolezanek
Tez mam swoj sposob na wychowanie i coreczke tez mam zamiar tak wychowywac

i mi znowu wszyscy mowia za zobacze ze z cora to nie pojdzie tak łatwo
Zobaczymy.....

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ojej coś nas lublinianek się trzyma ta szyjka krótka, trzeba odczarować!

Myśle że tak , podeszłam do tego tak że nie mam siły cały czas być na nogach, że po 15 minutach stania na nogach twardnieje mi brzuch, że chciałabym być sprawna jak przed ciążą, ale teraz dzidzia jest najważniejsza, itp itd, powiedział że rozumie, postara się pomóc.
Ale bez kitu facetowi to trzeba wyłożyć karty, no sory przecież codziennie widział jak się czuję... to się nie domyślił że potrzebuję pomocy ? ehh

Kochana mnie to już męczy 8 tygodni

Już się przyzywczaiłam i mam patenty jak się obracać w łóżku żeby nie bolało

aż chyba zaraz lody wyciągne
Kurcze.... tak se mysle czy czasem mi sie tez szyjka nie skraca..
Tutaj nie mamy kontroli podwozia (badania gin.)
A usg to mi zrobia tylko na polecenie lekarza jak cos sie bedzie dzialo
(jak nie to juz do porodu nie bedzie usg)
19 mam wizyte u połoznych to z nimi pogadam na ten temat

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

ło matko - jeszcze nie macie
a Moze Cie omina bóle kosci cipnych

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
idę spac, poki mały spi
Dobranoc

Cytat:
aaa obkręcać się przodem ze złączonymi kolanami, a jak już na plecach, to nie gwałtowne ruchy, nie rozkraczać przy tym nóg, najpierw na plecki potem na drugi bok
wiem łatwiej napisać trudniej wykonać

ale najskuteczniejsza jest dość twarda poduszka pomiędzy udami , jak mi nie wypadnie to śpie z nią po kilka godzin i się nie budzę z powodu bólu
dzieki za rady
Własnie najgorzej jak sie obracam w łozku i rozkrocze nogi
i przy wstawaniu z łozka tez boli

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Macie gdzieś od 5 miesiąca, dziś zauważyłam że już kuleje jak mój stary proboszcz który jest po operacji biodra
No to widze ze sporo nas obolałych

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
byłam na tym basenie wogóle ludzi nie było, także fajnie się pływało wstąpiłam "po drodze" do lumpeksu i powiększyłam garderobę naszego synka o kilka ciuszków
a ile słodkich ubranek i sukienek dla dziewczynek było]
super !!!!!!

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A linomagiem można? Bo ja mam sudocrem, ale on jest taki gęsty, cynkowy... i raczej wolałabym czymś innym smarować pupę a tym właśnie od święta.
Dobrze prawisz...
Sudocrem jest dosc silny i uzywalam go (i uzywam) tylko jak doopka była czerwona...
Bardzo dobrze dziala...
A na codzien to nie smaruje i nie smarowalam niczym pupki
ładnie mylam i juz... jak widzialam ze cos sie robilo (zaczerwienienie)
to machnelam tym sudocremem i tyle....

Cytat:
Szukam teraz w necie czym smarować dziecko po kąpieli - a tam wszystkie mamuśki tylko Oilatum A to przecież dla dzieci z bardzo suchą skóra, tak?? To po co "normalnego" maluszka tak nawilżać??

To jak to jest z tym smarowaniem i kąpaniem? Do kąpieli mam taki płyn z serii Hippa, d.oopsko jakimś dzieciowym kremem pielęgnacyjnym, a całe ciałko mam czymś smarować jeszcze?? Chyba nie, co?
Ja kapalam Alana w samej wodzie... Mialam Oilatum i dodawalam jak mu sie skorka przesuszala... A tak mylam go mydelkiem bambino Po kapieli smarowalam go czasami oliwka ale to tez bardzo zadko i tez mialam krem Oilatum w razie suchej skory

Lula......Trzymam kciuki.......

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
matko na chwile was spóściłam z oka i nadrabiam i nadrabiam

ej a co z tym sudokremem? czemu nie mozna? moja siora cały czas uzywała, rodzinna typu kuzynkio itd tez , ostatnio dwie kolezanki tez i czemu niby cały czas nei można? dodam ze dzieciatka nei miały problemów z odparzeniami itd dzieki niemu piszcie bom ciekawa
Ponoc jak sie go uzywa za czesto to skora dziecka sie przezwyczaja i
potem jak juz sie odparzy to krem nie dziala.....

Stary 2011-07-07, 17:21   #3245
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
byłam na tym basenie wogóle ludzi nie było, także fajnie się pływało wstąpiłam "po drodze" do lumpeksu i powiększyłam garderobę naszego synka o kilka ciuszków
a ile słodkich ubranek i sukienek dla dziewczynek było
a czy to drugie to śpiworek taki do spania czy do wózka ocieplany? bo jeśli cieńki do spania to pierwszy raz widzę z rękawkami przydałoby mi się coś takiego
a ciapkowy pajacyk słodki mam identyczny z aukcji na allegro tylko cały różowy
Stary 2011-07-07, 17:21   #3246
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Asiu Dłubak to mój prowadzący -chodze do niego od 2003 roku zaraz po tym jak mi zdiagnozowali PCOS. Jest dobrym lekarzem. Trochę takim prorodzinnym Mnie wciąż pytał kiedy i kiedy się zdecydujemy na dzidziusa bo z PCOS ciężko było.. Obiecałam mu, że do 30stki. Milo widziec jak Twój Gin cieszy się razem z Tobą z dzieciątka
Prowadzil też ciażę mojej siostry. Alicja urodziła się zdrowiutka - w Świętochłowicach. Z tego co się orientuję nie przyjmuje z NFZ. Płacę 100zł. Za każdym razem badanie na fotelu i usg. Jak wyczuje, że z szyjką coś nie tak to usg dowicpnie jak nie to przez brzuszek. Cykaa zdjęcia małemu jak opętany Na każdej wizycie jestem z Tż. Dłubak wszystko tłumaczy jak krowom na granicy ;-) Ostatnio Tż rozmawiał z nim o samochodach! Trzeba się tylko upominać o skierowania na morfologię i mocz z NFZ.
Swoją drogą: fajne naziwsko dla Gina
Będę się na następnej wizycie orientować co z pediatrą w tej przychodni.
Stary 2011-07-07, 17:22   #3247
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
agnieszka 0605 - wiem, wiem na początku ciąży też miałam problemy.. miałam minimalnie odklejona kosmówkę..;| ale poleżałam jak Pani doktor kazała i teraz jest dobrze. więc dla dzidzi czasami warto się pomęczyć tym bardziej że już nie wiele zostało i za jakieś 4-5 tygodni możecie śmiało rodzić ;p

dacie radę bo jak nie Wy to kto ?
ja mam dziś 30 + 1 więc mogę rodzić ale za jakieś 6 tygodni, nie wczesniej zresztą ja coś czuje, że urodzę 7 września, zobaczycie

masz rację, damy radę

natka- ale Michaś daje czadu wow nie boli Cię to? Bo moja mała szaleje, ale mniej i już boooli....

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-07-07 o 17:24
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:28   #3248
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Asiu Dłubak to mój prowadzący -chodze do niego od 2003 roku zaraz po tym jak mi zdiagnozowali PCOS. Jest dobrym lekarzem. Trochę takim prorodzinnym Mnie wciąż pytał kiedy i kiedy się zdecydujemy na dzidziusa bo z PCOS ciężko było.. Obiecałam mu, że do 30stki. Milo widziec jak Twój Gin cieszy się razem z Tobą z dzieciątka
Prowadzil też ciażę mojej siostry. Alicja urodziła się zdrowiutka - w Świętochłowicach. Z tego co się orientuję nie przyjmuje z NFZ. Płacę 100zł. Za każdym razem badanie na fotelu i usg. Jak wyczuje, że z szyjką coś nie tak to usg dowicpnie jak nie to przez brzuszek. Cykaa zdjęcia małemu jak opętany Na każdej wizycie jestem z Tż. Dłubak wszystko tłumaczy jak krowom na granicy ;-) Ostatnio Tż rozmawiał z nim o samochodach! Trzeba się tylko upominać o skierowania na morfologię i mocz z NFZ.
Swoją drogą: fajne naziwsko dla Gina
Będę się na następnej wizycie orientować co z pediatrą w tej przychodni.

no włąśnei strasznei załowałam ze oni nei maja podpisanej umowy z medicoverem bo bym do niego łaziła oni tylko maja z Lim-em i Lux-medem no i pupa
ale ogólnie wtedy co u niego byłam to naprawde duzo mi powiedział itd wiec duzy plus
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:29   #3249
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Natka filmik pierwsza klasa... Teraz już wiem jak to możliwe, że rozpoznajecie kolanko lub rączkę Mały obcy słodziak daje czadu
Stary 2011-07-07, 17:31   #3250
aa2
Zakorzenienie

KURDE Natalka nieźle ci tam wybrzusza ciekawe czy i u mnie tak bedzie na razie to czasem tylko brzunio podskoczy-ja tez tak chce
Stary 2011-07-07, 17:32   #3251
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
no włąśnei strasznei załowałam ze oni nei maja podpisanej umowy z medicoverem bo bym do niego łaziła oni tylko maja z Lim-em i Lux-medem no i pupa
ale ogólnie wtedy co u niego byłam to naprawde duzo mi powiedział itd wiec duzy plus
Kobity zawsze się skarżą, że się czeka długo do niego - a to wynika z tego, że on nie traktuje pacjętek taśmowo. Ja wychodzę z założenia, że jak płace kupę kasy to wysysam z niego wszystkie informacje i guzik mnie obchodzą marudzące baby za drzwiami
Wizytę mam dopiero 7go więc wtedy wypytam go o pediatrę
Stary 2011-07-07, 17:34   #3252
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Kobity zawsze się skarżą, że się czeka długo do niego - a to wynika z tego, że on nie traktuje pacjętek taśmowo. Ja wychodzę z założenia, że jak płace kupę kasy to wysysam z niego wszystkie informacje i guzik mnie obchodzą marudzące baby za drzwiami
Wizytę mam dopiero 7go więc wtedy wypytam go o pediatrę
kochana kiedy na ta kawe sie ugadamy? pasuje ci którys dzien w nast tyg? najlepiej tak do 13 30 bo potem meza wraca i chcemy za farbami pojezdzic i zaczac porzadek w szafach robic hehe
Stary 2011-07-07, 17:34   #3253
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Boskie czy Ciebie to nie boli, bo moje wygibasy są z lekka bolesne

Ja już mogę się pochwalić hm chociaż nie pochwalić, zawiadomić że najprawdopodobniej nasz syn będzie miał na imię STAŚ Narazie jest na 1 miejscu.

Dziękuje za gratki, jakaś czuję się wyjechana , leżakuje cały czas, ale mnie nosi, jakoś mi nie dobrze... słonko wyszło chyba skocze na spacer 15 minutowy

Od naszej scysji z mężem coraz później do domu wraca poważnie... musze się temu przyjrzeć

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:37   #3254
aa2
Zakorzenienie

Małgos Stas bardzo fajnie podoba mi sie
Stary 2011-07-07, 17:38   #3255
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Mam ten kolor Rożek nie jest usztywniany Przybornik jest, wygląda nieźle ale jeśli chcesz to mogę zrobić zdjęcie "na żywo"'
Gratulacje 31 tc

Jejciu to pupką czy główką tak się wypychał ... nie boli Cię to bo jak mi heniutka małą gólkę zrobi to aż mnie skręca czasem a to dopiero 26t leci i do wymiarów twojego Michałka to dużo brakuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 17:40   #3256
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaaaaaaaa- jak mocno widać!!!
U mnie to tylko takie małe wybrzuszenia ale dziś chyba w końcu poczułam - rozróżniłam nóżki lub rączki bo synek czymś kościstym się zaparł o moja rękę- no szok
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
h
a Moze Cie omina bóle kosci cipnych
taaaaaaaaa, jasne

znasz bajkę o łodzi??? :
Łódź się, łódź
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:42   #3257
aa2
Zakorzenienie

kurde wiecie co nie lubie jak ktos si emnie pyta co bym chciała dostac a teraz jestem maltretowana takimi telefonami, bo co ja w sumie na chwile obecna moge chciec???? jak jestem duza w nic sie nei mieszcze itd, kurde ludzie nic a nic nie potrafia skaorzystac z wyobraźni , bo przeciez mozna kupic nei wiem ramke, wazonik jakis fajny itd albo jakis kosmetyk-znamy sie juz tyle czasu ze na pewno nei byłby to cięzki wybór, albo np cos z bizuteri albo coś kurde dla kobiety nawet w ciazy naprawde jest wybór jesli chodzi o prezenty, ja strasznie nei lubie jak ktos mi co piec minut drynda i pyta sie czy mam cos upatrzonego co bym chciała dostać-nei nie mam wrrr zapraszam na urodziny w celu zrobienia sobei miłego spotkania i nei koniecznie musze dostać nei wiadomo co-nawet czekoladki sa ok
wiem wiem jestem dziwna ale nei lubei takich pytan
wrrrr przeciez teraz w sklepach na upartego są dostepne karty,bony któe można wykorzystac w późniejszym czasie itd -czasem mam wrażenei ze ludzie wolą iśc na łatwizne niż pomysleć
Stary 2011-07-07, 17:46   #3258
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dziś 30 + 1 więc mogę rodzić ale za jakieś 6 tygodni, nie wczesniej zresztą ja coś czuje, że urodzę 7 września, zobaczycie

masz rację, damy radę

natka- ale Michaś daje czadu wow nie boli Cię to? Bo moja mała szaleje, ale mniej i już boooli....
Cytat:
Natka filmik pierwsza klasa... Teraz już wiem jak to możliwe, że rozpoznajecie kolanko lub rączkę Mały obcy słodziak daje czadu
Cytat:
KURDE Natalka nieźle ci tam wybrzusza ciekawe czy i u mnie tak bedzie na razie to czasem tylko brzunio podskoczy-ja tez tak chce
Cytat:
Boskie czy Ciebie to nie boli, bo moje wygibasy są z lekka bolesne

Ja już mogę się pochwalić hm chociaż nie pochwalić, zawiadomić że najprawdopodobniej nasz syn będzie miał na imię STAŚ Narazie jest na 1 miejscu.

Dziękuje za gratki, jakaś czuję się wyjechana , leżakuje cały czas, ale mnie nosi, jakoś mi nie dobrze... słonko wyszło chyba skocze na spacer 15 minutowy

Od naszej scysji z mężem coraz później do domu wraca poważnie... musze się temu przyjrzeć
Michaś dziękuje cioteczkom Nie boli, ale średnio to przyjemne jest (tylko ja mam dosyć wysoki próg bólu) Czasami daje czadu jeszcze bardziej ale nie chciał się dać nagrać łobuz jeden Tż też zawsze pyta czy to boli

Staś śliczne imię

Rabarbar o ile się nie przekręcił od ostatniej wizyty to była pupcia

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-07, 17:50   #3259
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej ho!

Padłam Chciałabym zobaczyć te bzbcine szaty na ciążę

Natko, a czy ja dobrze pamiętam, że kolor masz brązowe paseczki? Mnie się też bardzo widzi ten kolor (no, jeszcze zielone, ale mąż stawia na brąz bardziej). Na razie chcę zamówić tylko rożek (jest usztywniany?) i ten przybornik z kieszeniami - czy on też jest w Twoim zestawie? Jeśli tak, to dobrze wygląda?

No to teraz przestrzegaj zaleceń lekarza, a na pewno będzie dobrze

Świetne wieści
A ciocia zabójcza

Mam i ja. I to od dość dawna, bo pamiętam, że juz na spotkaniu w Rybniku pytałam dziewczyny, czy też tak mają.
Jest coraz gorzej

Niedobrze, ale to tylko 8 tygodni. Dasz radę na pewno

Gratuluję dziewczyny rozpoczętych tygodni
U mnie zaczął się dzisiaj 31 Ale tak patrząc na nasze terminy nie ogarniam, bo nijak się to nie zgadza

U mnie słonko aż za bardzo grzeje. Rano poszłam do ogrodu, bo na rabatce chwasty i kwiaty zrównaly się wysokością 10 minut i byłam tak mokra, że pot lał mi sie do oka i koszulkę można było wyżymać Powyrywałam tylko te najwyższe i uciekłam do domu.

Teraz mam nadzieję jest lepiej, bo ide na kawkę do altanki

I muszę Wam powiedzieć, że pierogi z jagodami coś przereklamowane. Ciasto dobre jak zwykle, ale jagody jakieś malo słodkie w tym roku
Agnyska podziwiam że się Ci jeszcze chce kwiaty przed chwastami ratować, u mnie dzika dżungla między pomidorkami, kalarepkę to już ledwo widać bo mi się rozsiało jakiegoś paskudztwa tylko te moje cukinie się nie dają zakryć bo same wypełzły na ścieżkę mąż tylko mi dogryza po co ja to siałam jak i tak wszystko znikło pod chwastami ale mnie goni że mam tam nawet się nie zbliżać bo narobię sobie krzywdy trudno dałam za wygraną w tym roku z ogródkiem ale w przyszłym mała będzie spała w wózku a ja będę szaleć z haczką po grządkach i się odkuję przynajmniej taki mam plan
Stary 2011-07-07, 17:54   #3260
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
kurde wiecie co nie lubie jak ktos si emnie pyta co bym chciała dostac a teraz jestem maltretowana takimi telefonami, bo co ja w sumie na chwile obecna moge chciec???? jak jestem duza w nic sie nei mieszcze itd, kurde ludzie nic a nic nie potrafia skaorzystac z wyobraźni , bo przeciez mozna kupic nei wiem ramke, wazonik jakis fajny itd albo jakis kosmetyk-znamy sie juz tyle czasu ze na pewno nei byłby to cięzki wybór, albo np cos z bizuteri albo coś kurde dla kobiety nawet w ciazy naprawde jest wybór jesli chodzi o prezenty, ja strasznie nei lubie jak ktos mi co piec minut drynda i pyta sie czy mam cos upatrzonego co bym chciała dostać-nei nie mam wrrr zapraszam na urodziny w celu zrobienia sobei miłego spotkania i nei koniecznie musze dostać nei wiadomo co-nawet czekoladki sa ok
wiem wiem jestem dziwna ale nei lubei takich pytan
wrrrr przeciez teraz w sklepach na upartego są dostepne karty,bony któe można wykorzystac w późniejszym czasie itd -czasem mam wrażenei ze ludzie wolą iśc na łatwizne niż pomysleć
Też nie lubię takich pytań Bo nawet jeśli coś bym chciała to potem będą kręcić nosem, że drogie wymyśliłam, albo trudno to kupić
Ale ja już chyba nie mam znajomych Od czasu jak jestem w ciąży to nikt nawet się nie odezwie, a co ja na chorobę zakaźną choruję? Przykre to bardzo

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-07, 17:56   #3261
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana kiedy na ta kawe sie ugadamy? pasuje ci którys dzien w nast tyg? najlepiej tak do 13 30 bo potem meza wraca i chcemy za farbami pojezdzic i zaczac porzadek w szafach robic hehe
Pasuje
Stary 2011-07-07, 17:58   #3262
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie lubię takich pytań Bo nawet jeśli coś bym chciała to potem będą kręcić nosem, że drogie wymyśliłam, albo trudno to kupić
Ale ja już chyba nie mam znajomych Od czasu jak jestem w ciąży to nikt nawet się nie odezwie, a co ja na chorobę zakaźną choruję? Przykre to bardzo
wiem o czym piszesz bo z niektórymi mam tak samo normnalnie nei zadzwonią nie napisza nic cisza...ech szkoda gadac z tymi co akurat sie umówiłam na sobote to jakos jeszcze najzeswciej sie umawiam itd dlatego bedąale mam paru znajomych co nawet smsa nie umiueja wysłac dramat

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Pasuje
no to sie potem wymienimy telefonami i sie zdryndamy zeby ustalic co i ja
Stary 2011-07-07, 17:59   #3263
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
o jaaaaaaaaaa- jak mocno widać!!!
U mnie to tylko takie małe wybrzuszenia ale dziś chyba w końcu poczułam - rozróżniłam nóżki lub rączki bo synek czymś kościstym się zaparł o moja rękę- no szok

taaaaaaaaa, jasne

znasz bajkę o łodzi??? :
Łódź się, łódź

to chyba będzie moje motto jak pomyślę o bezbolesnym porodzie
Stary 2011-07-07, 18:15   #3264
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Anciaahk czemu na dziury się nie nadaje? Przez te małe kółka z przodu?
Ja mam dziury i wertepy i jak obserwuję niektóre sąsiadki z takimi wózkami to męczą się masakrycznie. Te z 2 kółkami pompowanymi - idą lekko i bezboleśnie. Trochę mniej mi się takie podobają, ale nie mam wyjścia. Czytałam też sporo opinii o wózkach na wątku wózkowym na gazecie i kierowałam się opiniami matek stamtąd.
Cytat:
W sumie lepiej w tym proszku bo jednak będzie to miało kontakt ze skórą dziecka Resztę (ochraniacz, falbanka) mogę w normalnym co?
A czemu wszystkiego w dzieciowym nie można?
Cytat:
Hah widzę, że masz podobne odczucia co do ubrań ciążowych jak jak po ostatnich "łowach" Łączki, kwiatki, kokardki, wszystko pod samą szyję
To w sumie zależy jednak od sklepu, ten nasz ma fatalne zaopatrzenie. W poniedziałek jak będę u gina zamierzam odwiedzić h&m, kupić dresy, rybaczki i jakąś tunikę czy bluzkę.
Cytat:
Kapitalne łupy!!!
Cytat:
Szukam teraz w necie czym smarować dziecko po kąpieli - a tam wszystkie mamuśki tylko Oilatum A to przecież dla dzieci z bardzo suchą skóra, tak?? To po co "normalnego" maluszka tak nawilżać??

To jak to jest z tym smarowaniem i kąpaniem? Do kąpieli mam taki płyn z serii Hippa, d.oopsko jakimś dzieciowym kremem pielęgnacyjnym, a całe ciałko mam czymś smarować jeszcze?? Chyba nie, co?
A oliwką nie można? podobno odchodzi się od pielęgnacji oliwką, ale tak najczęściej widziałam. I o płynie do kąpieli też nie słyszałam. Ile wątpliwości, szok. Taka szkoła rodzenia jednak by się przydała.
Cytat:
anciaahk akt notarialny jutro podpisujemy
Gratulacje!!
Cytat:
Chyba tak byłam u dent jakoś w kwietniu i się umawiałyśmy bym wpadła jeszcze za jakiś czas na przegląd i lakierowanie właśnie.
Oj to dobrze wiedzieć, wobec tego na pewno się zapiszę.
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Dobrze prawisz...
Sudocrem jest dosc silny i uzywalam go (i uzywam) tylko jak doopka była czerwona...
Bardzo dobrze dziala...
A na codzien to nie smaruje i nie smarowalam niczym pupki
ładnie mylam i juz... jak widzialam ze cos sie robilo (zaczerwienienie)
to machnelam tym sudocremem i tyle....

Ja kapalam Alana w samej wodzie... Mialam Oilatum i dodawalam jak mu sie skorka przesuszala... A tak mylam go mydelkiem bambino Po kapieli smarowalam go czasami oliwka ale to tez bardzo zadko i tez mialam krem Oilatum w razie suchej skory
Sporo osób ten oilatum poleca, ale ja myślałam że to do twarzy. Dobrze, że mamy doświadczone mamuśki i nam podpowiadają .
Cytat:
Jakbym swój brzuch widziała , z naszych synów będą jakieś szatany .
Cytat:
Małgosia bardzo ładnie Staś, mój małż chciał też tak nazwać .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:18   #3265
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Gratulacje 31 tc

O mamo, jak z tego filmu ufo prawie U mnie jak na złość jak na plecy się kładę to nic tylko na boku wariuje fajnie, ja też chce żeby Filip już takie densy pokazywał bo jak narazie to 3/4 z tego, wredzioch się nie wysila

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:22   #3266
thelilah
Zadomowienie

natkaaaaaa
filmik boski

eh moje dziecie jakieś wstydliwe... tez mam takie atrakcje, ale jak chcę je nakręcić to cisza... jakby słyszał kiedy wciskam na aparacie przycisk on... tylko włączę i cisza. wyłaczę i dalej szaleje... cwaniak jakiś
a też chcę taką piękną pamiatkę
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:23   #3267
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
TOd czasu jak jestem w ciąży to nikt nawet się nie odezwie, a co ja na chorobę zakaźną choruję? Przykre to bardzo
niestety mi też nie jest to obce i masz rację bardzo to przykre. Ale co zrobić?

Gdyby nie Wy dziewczyny, gdyby nie to forum to chyba bym zwariowała z nudów w domu, bo nie dość, że na L4 to jeszcze leżąca jestem buuuu <smutas>

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:28   #3268
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Melduje się kolejna z leżących- mam skurcze i skraca się szyjka- lekarka nie powiedziała nic więcej, żeby mnie nie martwić. Jak to stwierdziła, żebym się niepotrzebnie nie zamartwiała. Nosi mnie już od tego siedzenia w domu A skurcze mam takie że wczoraj w nocy jak mnie złapało to oddechu nie mogłam wziąć. Jeszce 8 tygodni...Niecałe...
Biedna - oszczędzaj się koniecznie

Cytat:
Udane zakupy!
Cytat:
Booosko Szaleństw mojego małego aż tak dokładnie nie widać
Cytat:
Staś - ślicznie u nas też przez dłuższy czas był brany pod uwagę

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:29   #3269
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
ten co wkleiłaś, albo jest normalny w aptece do kupienia taki zielony - też linomag.

A sudocrem jest na odparzenia a nie przeciwko odparzeniom - pamiętajcie o tym!! Nie można nim codziennie profilaktycznie smarować maluszka
Aguś nie ma przeciwskazań żeby smarowac pupci na codzien sudocremem (tylko miejsca pod pieluszką!!), ale dziecko musi miec wyjątkowo nawilżoną skórkę, bo on masakrycznie wysusza!więc bym nie polecała

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A linomagiem można? Bo ja mam sudocrem, ale on jest taki gęsty, cynkowy... i raczej wolałabym czymś innym smarować pupę a tym właśnie od święta.
linomag w masci jest super ja uzywam codziennie po kąpieli malego do pielęgnacji pupci. Zwykle przy zmianie pieluszki w dzień stosuję zasypkę - alantan plus (altek), ale nie robiłam tego od początku tylko jak mały skonczył pol roku. No i oczywiscie tylko na osuszoną skórkę. Wczesniej jak K. byl noworodkiem stosowałam tylko linomag (lub sudocrem jak pupcia była czerwona)
UWAGA! nie polecam zasypki firmy linomag!są grudki!

i pytanie do dziewczyn które mają córcie - czy dziewczynkom mozna w pozniejszym okresie wprowadzic zasypkę????:con fused: bo wiem ze chlopcom mozna bez problemu a o dziewczynkach roznie czytalam, nigdy z wiarygodnego źródła

Cytat:

aga cialka nie musisz smarowac niczym po kąpieli (poki dzidzius nie ma problemow skórnych) o ile stosujesz kosmetyki do kąpieli zawierające oliwkę - jak np własnie Hipp w szpitalu polecają oilatum, emolium, atoperal etc. ale jak piszesz - ja tez uważam ze one są za mocne. Tylko pupcię po kapieli do snu warto czyms posmarowac zeby sie nie odparzala. Ja stosuję emolienty ale mały ma problemy ze skorką. Ale probowałam hippa i polecam, skórka jest bardzo mila w dotyku po nim

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
moja ciotka też używała sudocrem i bardzo go chwaliła.. teraz ma kolejne dzieciątko i także używa sudocrem ja również mam zamiar.
znaczna większosc dzieci ma bardzo wysuszoną skorkę po sudocremie, bo posiada cynk. Sprawdz sobie czy Twój dzidzius będzie go tolerował, bo oczywiscie zdarzają się takie dzieci - tak jak Twojej cioci - którym sudocrem nie szkodzi

to się wymądrzyłam znów teraz ja będę dr B
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:31   #3270
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
eh moje dziecie jakieś wstydliwe... tez mam takie atrakcje, ale jak chcę je nakręcić to cisza... jakby słyszał kiedy wciskam na aparacie przycisk on... tylko włączę i cisza. wyłaczę i dalej szaleje... cwaniak jakiś
a też chcę taką piękną pamiatkę
Moje tak samo robi, jak wezmę telefon to się uspokaja lub poruszy tak że widać troszeczkę =/ =)
natka boski filmik =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości