|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
helo !!
Młodzieniaszek spi ,tz w pracy a ja pozarłam dwie kanapeczki z serkiem wiejskim i mysle co by tu dalej szamac ![]() A mała szaleje w brzucholku..... Cos czuje ze tez bedzie z niej niezla agentka za pare tygodni bo juz teraz mozna zaobserwowac dosc spore kopniaki ![]() Natka.... Twoj maluszek wymiata Ja tez juz tak chce ![]() Cytat:
![]() Herbatke smialo mozesz kupowac.. Sprawdz dla pewnosci skład na opakowaniu.. Jak beda liscie to smialo kupuj i imiona oby dwa mi sie podobaja... Sama niewiem ktore bardziej
|
|
|
|
|
#3362 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Natko, łobuziaro jedna, faktycznie nawyprawiałaś. A śmiałam się dzisiaj z tej historii - w sensie komentarzy dziewczyn. Nie miałam pojęcia, że to tak działa. Odpoczywaj, leż spokojnie, wszystko będzie dobrze
Aa2 będę śpiewać w sobotę .
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
To oddychanie jak z filmów podobno na końcu... bo trzeba przeponę wytrenować. I trzeba ją codziennie przygotowywać ponieważ bez treningu nie będzie działała jak trzeba. Pokazała bezpieczne ćwiczenia ( o dżizas jak ja zardzewiałam przez te pół roku
, nawet podniesienie nogi to wyczyn był ).i ogólnie na plus
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I naprawde szybko na Ciebie to zadzialalo... Na mnie przy porodzie to tez nie dzialalo... Moglam sie masowac i masowac
|
|
|
|
|
#3365 |
|
kosmitka
|
Na poprawę nastroju wkleję, co kupiłam dla maluszka na ewentualne wyjście ze szpitala. Ogólnie jakoś oglądam, co mam i jakoś myślę, że pokupowałam chyba nieładne rzeczy
. Nie mam co jak ze sobą skompletować i w ogóle wszystko jest do bani.Komplet jest z textil market, z takiego grubszego jakby welurku. Rozmiar 62. Aha i pytanie - czy kupujecie ubrania w rozmiarze 62 czy 56? Bo ja w sumie nie mam nic z 56, chyba jedne śpiochy i jedne body - oba używane. I zastanawiam się czy nie kupić chociaż jednego kompletu? Planowałam też wcale nie kupować kaftaników, ale koleżanki kazały zakupić, jakby było zimniej, by zakładać na śpiochy i body dodatkowo.
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam sporo kaftaników bo polecały dziewczyny do szpitala. Poza tym pod śpiochy bez rączek można je włożyć
fajne są I ja też od kiedy wiem, że Filip ma być duży chłop kupuję 62 ![]() Ancia i też mam wrażenie że brzydkie pokupowałam w większości
|
|
|
|
#3367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jestem w szoku ale chyba faktycznie działa![]() Już niedługo będziesz mieć fale dunaju skoro Twoja malutka tak wyprawia ![]() Cytat:
idę zaraz grzecznie spać Robię urodziny moje i tż![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby do mojego porodu nie przestało działać Co za dzień dzisiaj Idę lepiej spać bo jeszcze coś nabroję![]() Do jutra mamuśki |
||||
|
|
|
#3368 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ta Laura to nam wpadła nie wiadomo z kąd... i w głowie siedzi ![]() http://allegro.pl/posciel-20cz-90-12...655336416.html ten...zielony zamek chemy ale z moskieterą nie z baldachimemCytat:
![]() Cytat:
a herbatkę zakupię napewno co do imion... no właśnie ja też nie wiem... zawsze chciałam Olivię mieć.. ale ta Laura mi się pojawiła z nienacka ![]() ancia super komplecik. ja jestem ciuszkowa maniaczka... moja młoda już ma nadmiar..i większość już kompletuje w myślach.. powklejaj ciuszki to poparujemy )
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze teraz mój burak czyt. mąż mnie wkur...wił, więc już w ogóle mam ochotę komuś walnąć, no!!!!!! |
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie z tymi sutkami bo będę miała traumę. Bardziej się tego zaczynam bać niż porodu
|
|
|
|
#3371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zresztą nie o to chodzi, żeby były piękne tylko żeby bobas miał ciepło ![]() ja mam 3 komplety ubranek<kaftanik, bodziak, spodenki, czapeczka i mitenki>, taniej mi wyszło tak kupić niż pojedynczo. ale mam też oddzielne sztuki jak ja to mówię od pawła do gawła, ale się nie przejmuję
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
No to miałam relaksik cały dzień- wyłączyli mi internet przed południem i cały dzień nie było- przymusowy odwyk hehe
Ale za to poczytałam książkę, pospacerowałam na słoneczku a teraz siadłam z budyniem i na szybko Was przeleciałam i nie będę wracać do tego co minęło Natka Twój filmik to mnie przeraził toż to wygląda jak mały alien moja też szaleje, ale nie aż tak ( i chyba nie chcę,żeby tak bardzo się wypinała )
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
heloł, niektóre tu już dobranoc mówią, a ja dopiero dzińdybry, bo się do kompa dorwałam dopiero.
![]() a ja czytam śliczne cycuszki..... ![]() Cytat:
a poza tym zbieramy się do urządzania pokoju dla Agatki zbieramy tzn kolega był dzis i już nam pomierzył do zrobienia szafy jutreo idziemy pooglądać wózki i łóżeczka![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- no wiesz....
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co, dziś znajomym urodził się synek- 4200gr i 60cm poród SN ![]() odnośnie ciuszków- ja na 56mam malutko, 2pary śpiochów, parę body, chcę jeszcze ze 3-4 kaftaniki kupić i chyba więcej nic, bo wszyscy mówią, że dziecko b.szybko rośnie i nie potrzeba tego małego rozmiaru. Ale z drugiej strony chcę też coś mieć w razie czego, żeby później na szybcika nie biegać po sklepach.
|
#3375 | ||||
|
kosmitka
|
Cotka w sumie racja. A sporo kaftaników to ile? Bo jakoś przeraziło mnie jakieś zdjęcie ubrań, które wkleiłaś. Miałaś tego duuużo.
Właśnie Franek też ma być duży, ale jak popatrzyłam na te śpiochy dzisiaj to jakieś wielkie mi się wydały. I już sama nie wiem. Chyba musimy kupić jeszcze coś, żeby mieć coś ładnego O to wspólna imprezka, fajnie macie Cytat:
A ile masz jeśli masz nadmiar?? Wkleić mogę tylko nowe rzeczy, bo używanych mam dużo w różnych rozmiarach, za duży misz masz, by to ogarnąć. Jutro może porobię fotki. Cytat:
![]() Ja remontem serio jestem przerażona, wkręcam sobie, że urodzę a oni nadal będą tam kuć i kuć. Cytat:
Moonik mnie nie wolno, bo lekarz zakazał. ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Nie wiem, czy teraz czekać do wizyty, by zobaczyć, czy nadal tak rośnie czy od razu ... zakupy!!!!!!!
|
|
|
#3376 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na maly rozmiar tez nie mam za wiele... Mysle ze lepiej na 62 bo nawet jak dzidziolek urodzi sie mniejszy to i tak bedzie dobre... A te rozmiary sa tak ze rozmiar 62 to chodzi o to ze dobre na dziecko od ok.57 cm do 62 cm A nawet jak sa troszke za duze to i tak nieszkodzi bo malenstwo baaaardzo szybko rosnie Cytat:
![]() Uzywalysmy jej juz jak bylam w ciazy z Alanem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet mi nie przypominaj i wspolczuje mamusi Chociaz powiem Wam ze nie bylo najgorsze to ze moj maluch byl ciezki tylko to ze dodatkowo mial duzo głowke |
||||
|
|
|
#3377 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak ty widzę ile mi pępuszka wyskoczyło po malutkim znamieniu, które miałam ukryte w pępuszku (nawet o tym przed ciążą nie wiedziałam )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3378 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#3379 | |||
|
Zakorzenienie
|
mężu mi się zajął pracą to choć tu sobie poszalałam Cytat:
![]() podoba mi się ten komplecik z textilu ![]() Cytat:
Cytat:
A mój mąż jak zobaczył moje przerażenie po tym jak usłyszałam wymiary, zapytał ile przeciętnie dziecko ma jak się urodzi. Jak usłyszał że średnio jest 3,6kg i 56cm to sam się chyba przeraził ![]() a dziś jeszcze kupiłam na ciuchu śpiochy z czapeczką w pomarańczowym kolorze - z taką buźką na przodzie jutro Wam pokaże bo od razu poszły do prania- nie lubię tego zapaszku
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3380 |
|
kosmitka
|
Moonik czekamy na fotki
.Kellyss to Ty już masz doświadczenie, tylko czy to lepiej czy gorzej. Mi lekarz wbijał, że jak ma dużą głowę to lepiej, bo głowę ma starszą o 3 tygodnie w sensie pomiaru. Niestety myślę, że nam "grozi" podobny wielkolud, bo ja też urodziłam się 4,5 kg i 59 cm. Wcześniej się wcale nie bałam, a teraz jakoś sobie wkręcam strach. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Aha, Moonik ten komplet kurcze wcale nie był tani, kosztował 32 zł. Sporo jest takich u nas, ale więcej dla dziewczynek oczywiście . Jeszcze może jutro pepco nawiedzę, jakieś spokojniejsze jednolite body by się przydały, pajace i śpiochy. Dosłownie po 1-2 sztuki. A z rozmiarem chyba faktycznie zaczekam do poniedziałku, to już tak niedługo .
|
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski
właśnie wróciliśmy z kina taki spontan byliśmy na "szybcy i wściekli 5'' super filmik, ddużo akcji i hałasu
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia a czemu lepiej jak główka większa? Myślałam, że raczej na odwrót
![]() to jak na textilla to w sumie drogo Ci powiem, kojarzę,że tam takie tańsze ubrania były. W Krk niema tego sklepu, mam Pepco niedaleko siebie ale jakoś nigdy mi po drodze A kiedyś u rodziców kupiłam w textilu takie fajniutkie śpiochy z misiową głową
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3384 |
|
kosmitka
|
Moonik nie wiem, tak mi lekarz wbijał, że mam się tym nie stresować tylko cieszy,ć, bo to lżej. Ale sama nie wiem, może tak mnie chciał pocieszyć. A śpiochy świetne, u nas są o wiele brzydsze.
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej swoją drogą od kiedy te przepowiadające skurcze się zaczynają. Bo ja miałam całą ciążę może z 5 skurczyków i nie wiem, może to źle że mi się tam nic nie trenuje hyhy ?
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-07 o 23:35 |
|
|
|
|
#3386 |
|
kosmitka
|
Mnie się nie zaczynają... martwić się?
Śmigam spać, dobrej nocy!
|
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem dosc wysoka a tz sredni... Alan w sumie długi sie nie urodzil 54 cmale był pulpecikiem i te małe ciuszki to ubral chyba po razie ... Takze mam tak ze 2-3 kompleciki na 56 ![]() (te po Alanie i dostalam tez, sama nie kupowalam )Cytat:
I z ta glówka to dobrze ze wieksza , znaczy ze dzidzius pieknie sie rozwija A dla Ciebie to moze byc problem no ale nie musi....Moze urodzisz szybciej.... Mozesz tez byc bardzo rozciagliwa tam na dole i tez nie poczujesz ze głowka duza... Narazie o tym nie mysl ![]() Wazne ze dzidziolek pieknie rosnie.... Cytat:
![]() Wcale nie mjusisz miec czestych przepowiadajacych a potem rach ciach urodzisz.... Albo mozesz miec czesto i mocne a bedziesz rodzic dwa dni... One o niczym nie swiadcza... Jak sie tam trenuje to chyba oznacza ze jest taka potrzeba a Ty moze juz wytrenowana wystarczajaco jestes Laseczki chyba ide sie wykapac.......... ![]() Tak mi sie zachcialo zrelaksowac ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Miec je na oku ale sie nie martwic |
|||
|
|
|
#3389 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie znam się ja taka niewiedząca matka jestem w środku ocieplany więc myślę, że do wózka bardziej![]() Cytat:
za wybór imienia bardzo ładne a jak tam dziś relacje z mężem?Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej jaa i dopiero skumałam kto to dr B Cytat:
i synek rośnie jak na drożdżach już kg wow Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

ale ten czas leci...

, nawet podniesienie nogi to wyczyn był
. Nie mam co jak ze sobą skompletować i w ogóle wszystko jest do bani.

toż to wygląda jak mały alien 
poród SN 
no kawał Fabianka