|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII
Cytat:
dla mnie najłatwiejsze jest poukładanie - segregator czy teczka- dom - wszystkie rodzaje domów- zwierząt ludzi a potem poszczególne koszulki to kuchnia łazienka itd.. i tam wszystko jest i pomoce i bajka i karty pracy jak mam... tematycznie wydaje mi się logiczne, ale z tymi aktywnościami to nie wiem... bo jak planujesz zajęcia to najpierw tematykę a aktywność potem do tematu szukasz więc łatwiej ci będzie pomoce wyciągać jak będziesz je miała tematycznie.. ale to wiesz... to twoje pomoce
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit również nie wydaje mi się trafne segregowanie pomocy wg aktywności-nie połapiesz się jak będziesz tego miała więcej Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2011-07-15 o 11:43 |
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam uzbieraną całą kupę gazet i teraz czeka mnie tyleeee roboty ![]() W sumie Twój sposób też fajny wydrukowałam już te aktywności, ale teraz dałaś mi do myślenia trudno mi ocenić jak to wygląda skoro nie pracowałam, więc słucham cennych rad ![]() A prosze podpowiedz jakie masz te główne kategorie... np. dom, co dalej? rozumiem, że bierzesz segregator z tytułem dom i wpinasz koszulki z tematami łazienka, kuchnia? i tam wrzucasz wszystko? pomoce, zagadki, bajki itp.? |
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehsss o dużo tego mam póki co tak jak baja kilka rzeczy w jednej koszulce ale z czasem jak widzę że mam tego więcej to rozdzielam tematykę, np ostatnio odżywianie oddzieliłam od człowieka bo mam tam w cholere rzeczy itd.. powolutku na razie pogrupuj a jak będzie ci pękać w szwach to rozgrupujesz... jak dla mnie logika jest najważniejsza na każdym segregatorze na grzbiecie mam zaznaczone co jest w środku a potem przelotkami kolorowymi coby mi łatwiej temat było znaleźć no i mam np odnośniki - jak mam w segregatorze odżywianie zakładkę gotujemy (robimy sałatki itd) to mam kartkę patrz zawody kucharka - bo moze coś stamtąd też mi sie przyda) czy tam patrz higiena itd itd musisz wpaść na swój system
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-07-15 o 12:05 |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale skoro każdą porę roku masz osobno, a np. warzywa osobno... to mi się trochę gryzie bo przecież warzywa to też charakterystyczne np. dla jesieni...A co do Twojej guru to też fajnie to wymyśliła ![]() Basiu podrzuć mi proszę swoje kategorie A Ty robisz tak jak Marta? do danego tematu dodajesz wszystko? karty pracy, zagadki, bajki itp? czy to w ogóle osobno? |
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
p.s. moja iwonka miała na pory roku segregowane jak baja, ale dla mnie to było mało zrozumiałe, bo owszem w jesień wsadzisz rosliny odżywianie polskę (bo 11 listopad) w zimę mikołaja górnika dziadków bajki bo ferie itd.. ale jest też taka luźna tematyka która moze być w każdej porze roku i już tu miałabym za dużo zamieszania z odszukaniem np. zawody, nie wiem zwierzęta.. to możesz zrobić i w maju i w listopadzie
Baja a jak ty to dajesz luźne temty jak podleci?
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to pociągnę jeszcze troszkę temat ( z góry przepraszam resztę dziewczyn z forum
Jeżeli mam książki różne tematyczne albo malowanki, rozwiązanki, wiersze to przecież chyba nie będę rozrywać książek? może głupie pytanie, ale... w sumie dobrze byłoby rozwalić książki i to pogrupować... ale szkoda mi książek ![]() No i druga sprawa... mam plakaty formatu a3*2... jeśeli macie takie wielkie to przecinacie, laminujecie i sklejacie taśmą? (da się złożyć) czy laminujecie gdzieś w punkcie, czy zostawiacie w formie papierowej? Aaaa segregatory są a4 jeżeli laminujecie teraz w formacie a3 to jak to?? ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
. Dziękuję bardzo ![]() Podpowiedzi cenne i wskazane ![]() ![]() Cytat:
chyba, że n-ka ma tak rozplanowany rok, że wie co kiedy robi...
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahahahahahah nie bij
Ana może ta nauczycielka ma tak rozplanowany cały rok ale hmm rok w rok pracuje tymi samymi tematami w tych samych miesiacach? coś mi nie leży musi być na to jakiś knif ![]() jeśli chodzi o kolorowanki to ja te co mogłam to rozerwałam niektóre bajki mam dołączone, nie wszystko mam w segregatorach część tematów w teczkach, ale to co mam osobno - bajki, płyty to wiem mniej więcej jaka piosenka kiedy się przyda plus te co ważniejsze czy bajki czy piosenki to mam zanotowane że np w temacie droga piosenka znaki drogowe z płyty z wyd. edukacja polska (tak jak wyżej pisałam zostawiłam kilka odnośników do czego zajrzeć) a jeśli chodzi o duże pomoce to wszytko zależy od tego czy ty typowy a3 format czy cienkie a długie itd, kiedyś sklejałam z kilku folii jak się dało teraz mogę laminować, tych wszystkich dużych nie laminowałam jeszcze więc póki co mam je złożone do formatu a4 albo jak są za laminowane z kilku to da się je zwinąć w rulon i spiąć gumką i są w segregatorze także da się wykombinować
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-07-15 o 12:29 |
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
haaa
widzę, że zainteresowana tematem jesteś ![]() Cytat:
![]() Kurde, to mnie roboty czeka, że ho hooo... a te przedziałki z czego robiłaś? wkładasz w segregator jakąś większą kolorową kartkę czy takie specjalne zakładki kupujesz?![]() No np. weźmy pod uwagę typowy a3 jak za laminujesz naszą nową laminarką ( ) to już Ci się nie zmieści do segregatora... no chyba, że kolejne odnośniki i wtedy to powkładać w teczkę a3.A jak jest format dwa razy a3 (a1 bodajże)? to byś przecięła na pół i laminowała 2 razy a3 a potem skleiła w całość taśmą bezbarwną? bo boję się, że popsuję plakat... |
|
|
|
|
#3911 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
cześć
ja już oficjalnie mam wakacje dyżur wakacyjny dziś się kończy, także laba do 17.08 ![]() dziewczyny narobiłam fermentu z łóżkiem, mąż obstaje przy 180 a ja pewna nie jestem,wneka będzie dopasowana do 180 cm, ale ostatecznie łóżko może być węższe Ana odnośnie segregowania pomocy to tak jak Marta pisała,musisz znaleźć swój system, ja po roku wiem, że tak jak pisały dziewczyny najlepiej w segregator i tematycznie układać.Moje póki co leżą w kartonie i czekają na mnie jedziemy dziś po płyty i masse całą różnych rzeczy,wkrętów, stelaży profili
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś sprzątam sobie, bo mężuś wraca i generalne sprzątanie... nawet weszłam w kąty, które daaawno nie były odwiedzane a potem robienie ciast i krojenie sałatki aż z wrażenia śniła mi się sałatka arbuzowa
|
|
#3914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wszystko co się mieści do koszuli mam podpięte pod jedną tematykę- tak jak pisałam wiersze, opowiadania, kolorowanki, karty pracy i inne pomoce. Guru też ma to tematycznie. Cytat:
![]() Cytat:
Dużych plakatów nie laminuje, mam je złożone i leżą w segregatorze. Pomoce w formacie a3 mam jak mówiłam w bałaganie w jednej teczce, ale potem też porozdzielam je jakoś i włożę w kilka teczek z opisem co tam mam za skarby. |
|||
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pszenną z pełnoziarnistą, tak też zrobiłam Mąz powiedział, że żadna kupna się do tej nie umywa Ana ja podobno jak dziewczyny mam segregator (albo teczkę) i tam wrzucam tematycznie: dom, człowiek, warzywa, Polska itp. A laminuję na razie tylko te fajne pomoce, nie wszystkie. Inne urzywane rzadko mam w koszulkach, tez się nie niszczą. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze dziękuje wszystkim pomocnym
![]() )![]() Cytat:
.Z pomocami jednak tak zrobię, jak podpowiadają te bardziej doświadczone ![]() Cytat:
ja narazie wepną wszystko razem, bo szczerze mówiąc to nie wiem ile mi tego wyjdzie bo właśnie dużo rzecz mam w książkach... różne ćw. grafomotoryczne, malowanki itp... no i książka zwie się np. ćw. grafomotoryczne... ale w zależności od tematyki przecież można podpiąć je do jakiegoś tematu i boję się, że nie będę używała tych książek, bo tematyki każdego ćw. nie znam ![]() Dziękuję Basiu ![]() Cytat:
![]() A ja uciekam smażyć naleśniki z przepisu Guci będą z śmietaną borówkami i malinami
|
|||
|
|
|
#3917 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Ana też mam dziś borówki... byliśmy u teściowej w ogródku i nazrywaliśmy chyba połowę tego co miała
Ja jutro robię męża imieninki dla rodzinki Ale robię mało: sałatkę arbuzową (pierwszy raz), muffinki jogurtowe z borówkami i muffinki z fetą i suszonymi pomidorami (tez pierwszy raz). Zobaczymy co nam z tego wyjdzie
|
|
|
|
#3919 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam ![]() Jeszcze tylko 7.5 gdziny .. i weekend ![]()
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.abis.pl/index.php?marka=&...z8rgg&kodkat3= ale nie są one konieczne mi jest jednak łatwiej wtedy coś odnaleźć nie musze wertować bo widzę od razu gdzie to cos jest Cytat:
super pomysł ![]() ![]() my wczoraj jedliśmy krokiety mojej mamusi - z grzybkami i mięskiem
|
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mąż starał ale niestety niektórych dziur nie da się uniknąć.
![]() Cytat:
nie próbowaliśmy. my zawsze jeden przepis z termola ale jak coś to polecam z różnymi rodzajami serów. genialna wychodzi![]() Cytat:
wahają!nie ma co! kochaną powiedz mu że jedzie jak stoi a ty masz 20kg albo że teraz się zmieści w 10kg ale wrócisz z mega nadbagazem ![]() czy ją Ci już mówiłam że Cię uwielbiam?? ![]() Cytat:
![]() daj znać jak zakupy?! Cytat:
a moja mama mnie w środę przywit mnie pierogami z borowkam i. mrrrr uwielbiam to!Cytat:
witajcie. ją już w krk. dojechalismy bez większego bólu ale trzeslo więc teraz to odczuwam. ale daje radę jakie macie plany na weekend? my w niedzielę zaliczamy trzciny. konika już mam
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście chodziło o chrzciny tylko mój tel swiruje . przepraszam za wszystkie błędy
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczegoly napisze Ci na priv
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laleczki
skopiuję z innego wątku bo nie chce mi się pisac drugi raz ![]() dziękuję za kciuki kochane moje!! NT 1,5 lekarz powiedzial ze wszytsko ok i ze mamy sie nie martwic i ze nie ma wskazan do PAPPA ale jak mamy zyczeine to oczywiscie mozna je zrobic (ale nie chcemy)USG bylo baaaaaaaardzo dokładne. sedusio dokłądnie obejrzane, wszystkie przepływy, wszysciutko ok. słyszelismy serdusio jak bije sliicznie i mairowo 157/min ![]() mózg i kręgosłup ok\ żołądeczek i pęcherz moczowy pracują kości nosowe widoczne i prawidłowej wielkosci kości szczękowe tez ok!wody płodowe tez ok no i CRL wyszedł mu większy bo prawie 9 ![]() rąsie i nózie tez ok ssało sobie paluszka ![]() na koniec powiedzial ze zna osobiscie tamtego lekarza, ktroy wczoraj nam robil badanie i ze nie ma pojecia skąd mu się wzięło to 2,8 ale ulga niesamowita kamien spadł nam z serca i az sie popłakałam jak wyszłam z gabinetu ![]() oby bobasek rósł dalej zdrowo a jak jeszcze przeczytal ze wczoraj nie mozliwe bylo obejrzenie kosci nosowej to w ogole skomentowal to mniej wiecej w tym sensie, ze jakby dzidzia nie byla ulozona t zawsze mozna tak jak poszturchac i poszukac ze zawsze sie da zmierzyc ale poweidzial ze płci jesczze nam nie powie.. a no i mamy pierwszy filmik
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
[neska cudowna wiadomosć
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- A tak w ogóle to ja juz urlop zaczęłam....
|
#3929 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
neska jesuu nawet nie wiesz jak sie ciesze sciskam cie mocno i przytulam
![]() ps laseczki kupiłam smoczek-gryzak na dziąselka i dentinox i nie to dziecko ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

ściągnę sobie z programu nasze przedszkole - taką tabelę (rodzaj aktywności, zakres treści, nr obszaru z podstawy programowej) i poszczególne inf. będę przyklejać do odpowiedniej teczki (będzie ich 5- tyle co rodzajów aktywności) 
wymyśliłam, że w teczki włożę tylko pomoce... a na pomocy, do których są jeszcze jakieś opisy, scenariusze itp. na odwrocie napiszę, który nr miesięcznika nauczycielki z jakiego roku i już 

.