Wątek ANTY-kościelny.. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 09:19   #631
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Wątek ANTY-kościelny..

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Właśnie: państwo, ustawodawca, a nie KK.

KK głosi swoją naukę, bo poniekąd jest to jego rolą. Nie każdy się musi dostosowywać, z ustawodawcą włącznie.
no własnie.ja sie zastanawiam,dlaczego państwo podjęło taką decyzję .
czy nie zależało mu właśnie na elektoracje wierzących obywateli ?
poprawcie mnie jesli się mylę.
czy austawa aborcyjna nie weszła w podobnym czasie w życie,jak religia w szkołach?
czy nie było to za rządów SLD

Cytat:
Aborcja to nie jest wyrwanie zęba. Wg mnie za duzo pułapek prawnych (nie wspominając o moralnych), by ryzykować legalizację.
jest to zabieg medyczny sam w sobie,a kwestia moralna to inna sprawa
i tak to nie przejdzie,więc nie musimy się martwić zbytnio.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość

Poczytaj sobie posty TmargoT, kobieta ma trochę więcej niż 22 lata i trochę więcej w życiu widziała i przeżyła[COLOR="Silver"]

.
23 i poł
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 10:24   #632
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
E tam zaraz. Wiele zależy od rodzaju zabiegu. Zarówno przy terminacji jak i wyrywaniu zęba.

Różnice inne za to są zasadnicze: zabieg dentystyczny nie wzbudza zwykle kontrowersji, wątpliwości poza tym w większości przypadków usuwamy chory ząb, a nie taki, który zwyczajnie nam nie pasuje.
Ja wyrwałam zdrowy, bo mi nie pasował - na NFZ

Kto chce usunąć ciążę, znajdzie sposób żeby ją usunąć, więc w sumie nie rozumiem jak cel ma ten zakaz aborcji... a już całkowity zakaz - nawet po gwałcie - to przegięcie nie dosyć że kobieta jest pokrzywdzona przez gwałciciela, to państwo ją jeszcze dobije
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 11:39   #633
TmargoT
Zakorzenienie

opowiem wam moja dziesiejsza przygode.

szłam sobie po rynku i mijałam stary kościół,przechodzac zauwazłam (chyba) małzenstwo głosno komentuj ace plakat.zwolniłam i podeszłam zobaczyc o co chodzi.
przy wejściu jest tablica ogłoszeń,a tam plakat,gdzie wyrysowane były znaki sztana.
podeszłam bliżej,bo jako matka chciałam zobaczyc co czycha na moje dziecko (miałam dobre chęci)
zobaczyłam znaki szatanistów,głowy diabła,flagę nazistowską i nie zdąrzyłam przejrzec całości,bo kiedy sie podrapałam po nosie pani krzykneła:
-PANI MA ZNAK SZATANA!!!
-JA?! odezwałam się zdziwiona
-TAK,TEN-pokazała mi znak symbolu ATLANTÓW z plakatu i na moj pierścien,ktory noszę na prawej ręce.
zapytałam się,czy ma zamiar mnie polać wodą święcona i odeszłam.
byłam w takim szoku,że najpierw się smialam,.a potem stwierdziłam,że to średniowiecze.
żauję,xe nie miałam komórki ze sobą,ale za 3 dni znów tam będe i zrobię wam zdjęcie tego plakatu

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-07-18 o 11:41
Stary 2011-07-18, 12:12   #634
ston3d
Zadomowienie

Mam nadzieję, że ja za moje yin i yang które noszę nie trafię na stos

Mój znajomy jakiś czas temu opowiadał mi swoją historię związaną z kościołem Szukał jakiejś stancji, okazało się że może zamieszkać gdzieś na parafii. Wyjeżdżał do domu na weekendy. Ksiądz wiedząc o tym, pewnego razu wypytał jego kolegów czy aby na pewno znów pojechał do domu, a gdy usłyszał potwierdzenie, to uznał, że może sobie tam zrobić małą imprezę Pech chciał, że akurat tym razem mój znajomy pojechał tylko na parę godzin i wrócił. Wkłada klucz do zamka, a tam niespodzianka- pokój otwarty Wchodzi dalej, a tam pod prysznicem jakaś kobieta i księżulo Szybko się stamtąd wyprowadził.
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 12:25   #635
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
żauję,xe nie miałam komórki ze sobą,ale za 3 dni znów tam będe i zrobię wam zdjęcie tego plakatu
Taki plakat?

Coś podobnego wisi na tablicy ogłoszeń obok katolickiego kościoła w mojej miejscowości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niebezpieczne znaki.jpg (62,2 KB, 77 załadowań)
Stary 2011-07-18, 12:35   #636
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Taki plakat?

Coś podobnego wisi na tablicy ogłoszeń obok katolickiego kościoła w mojej miejscowości
podobny,tylko dwa razy więcej znaków z opisami,a atlantów jest na dole.opis znaku-zła energia i coś tam jeszcze

http://novi-prophetha.bloog.pl/id,61...l?ticaid=6caec
wszystkie te zaki z którkim opisem i w formie plakatu

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-07-18 o 12:41
Stary 2011-07-18, 12:46   #637
wannabe
Raczkowanie

GG do wannabe

Cytat:
Taki plakat?

kurcze, a ten motylek to czemu winny jest???
wannabe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 13:07   #638
GagaFace
Zadomowienie

Ksiądz nam kiedyś pokazał podobny plakat.
Kto by pomyślał ze jednorożec jest znakiem lesbijstwa.

GagaFace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 13:23   #639
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
-PANI MA ZNAK SZATANA!!!
-TAK,TEN-pokazała mi znak symbolu ATLANTÓW z plakatu i na moj pierścien,ktory noszę na prawej ręce.

Niby to śmieszne, ale tak na prawdę tragiczne,że żyjemy czasach, w których ciasnota umysłowa jest tak duża, że aż się wierzyć nie chce. Harry Potter zły, motylek zły, psychiatrzy i psychologowie źli

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 13:37   #640
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś ma jaja pieprzyć się z obcymi facetami, nie mając pracy, jakiegoś zabezpieczenia..- sorry, life is brutal. Jeśli ktoś w tym społeczeństwie nadal nie wie jak się robi dzieci- bardzo proszę o wydanie pieniędzy które pociągnęłaby za sobą ewentualna legalizacja, na doedukowanie.
Dobrze, ale powiedz mi, co dziecko jest winne? Ja wiem, że Ty myślisz, że wszystko będzie pięknie i cudownie, ale rzadko kiedy jest. Jeśli ktoś nie chce mieć dziecka, to rzadko kiedy po porodzie zostaje matką roku. Moja koleżanka wpadła w wieku 17 lat. Nie skończyła nawet zawodówki, ma wykształcenie gimnazjalne. Nie może znaleźć pracy, ciągnie zasiłki z MOPSu. Facet, z którym ma to dziecko, wyjechał za granicę i ma już następne. Tak więc widzisz.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 13:38   #641
Ineczka33
Wtajemniczenie

Ciekawe, czy ktoś wierzy w złą moc tych znaków. Pewnie wiele starszych ludzi owszem.

Myślę, że wiele by o naszym 'wyznaniowym' (jak niektórzy sądzą) kraju powiedziało opodatkowanie kk. Wówczas by się okazało, jaki jest tak naprawdę procent praktykujących katolików, bo tylko ci by utrzymywali swoich 'przywódców duchowych'.

Pomogła by też powszechna apostazja tych, którzy nie utożsamiają się z nim, a zostali wcieleni mając parę miesięcy. Ja już dojrzałam do tej decyzji.
Stary 2011-07-18, 13:40   #642
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Pytanie na śniadanie -> http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...sciola/4875545

o zbiorowym wystąpieniu z kościoła oraz szczegóły dotyczące tego procesu.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 14:00   #643
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiemy jakimi matkami byłyby. Znowu 50 na 50, kobiety pragnące mieć dzieci wpadają w depresję po porodzie i zaczynają ich nienawidzić, kobiety nie chcące mieć dzieci mogą je pokochać.
Łatwo tak sobie robić loterię - dziecko będzie miało fajne życie, kochającą mamusię i tatusia i wszystko będzie happy, a może matka, która od samego początku go nie chciała, nienawidziła swojego rosnącego brzucha i zmieniającego się ciała, zakisi go w beczce jak pisała Vixen albo udusi poduszką zaraz po urodzeniu?

Cytat:
Szczerze mówiąc nie, nie razi mnie to i akurat nie jest to podyktowane wymogami wyznawanej przeze mnie religii bądź moralności- ja po prostu nie jestem zwolenniczką radosnego ru*ania bez konsekwencji.
Aborcja nie jest żadną konsekwencją?
Cytat:
Natomiast jeśli ktoś ma, przepraszam za wulgarność, jaja żeby seksić się wieku 16lat pomimo, że żyjemy w całkowicie otwartym na tą kwestię świecie, tak więc powszechnie wiadomo czym grozi parę sekund orgazmu..- niech ma jaja doprowadzić sprawę do końca, a nie tchórzliwie iść się skrobać.
Dla Ciebie doprowadzenie sprawy do końca to urodzenie, a dla kogoś innego usunięcie a nie bierne czekanie na to, że urodzi się i jakoś to bedzie.
Cytat:
Jeśli ktoś ma jaja pieprzyć się z obcymi facetami, nie mając pracy, jakiegoś zabezpieczenia..- sorry, life is brutal. Jeśli ktoś w tym społeczeństwie nadal nie wie jak się robi dzieci- bardzo proszę o wydanie pieniędzy które pociągnęłaby za sobą ewentualna legalizacja, na doedukowanie.
Poza tym mam wrażenie, że uważasz, że wpadają tylko głupie 16letnie panienki z wiejskiej potańcówki z pierwszym ledwo poznanym chłopem.
A wiesz.. różnie bywa.

Cytat:
Taki plakat?

Leżę.
Tęcza, motyl, drzewko szczęścia..
I znowu ten nieszczęsny pierścień Atlantów.
Stary 2011-07-18, 15:15   #644
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
opowiem wam moja dziesiejsza przygode.

szłam sobie po rynku i mijałam stary kościół,przechodzac zauwazłam (chyba) małzenstwo głosno komentuj ace plakat.zwolniłam i podeszłam zobaczyc o co chodzi.
przy wejściu jest tablica ogłoszeń,a tam plakat,gdzie wyrysowane były znaki sztana.
podeszłam bliżej,bo jako matka chciałam zobaczyc co czycha na moje dziecko (miałam dobre chęci)
zobaczyłam znaki szatanistów,głowy diabła,flagę nazistowską i nie zdąrzyłam przejrzec całości,bo kiedy sie podrapałam po nosie pani krzykneła:
-PANI MA ZNAK SZATANA!!!
zapytałam się,czy ma zamiar mnie polać wodą święcona i odeszłam.
byłam w takim szoku,że najpierw się smialam,.a potem stwierdziłam,że to średniowiecze.
o w mordeczkę jeża

Przypomniało mi się, jak pi razy drzwi dwa lata temu szłam sobie spokojnie miastem z kumpelą, stanęłyśmy na pasach. Wzrokiem mierzy nas jakaś starsza pani, nic szokującego, spotykam się z tym na co dzień. Nagle sytuacja robi się ciekawsza - otóż pani podchodzi do mnie i krzyk CZY TY DZIECKO WIESZ CO TY NOSISZ NA SZYI?! JESTEŚ ANTYCHRYSTEM!
<miałam pacyfkę na rzemyku. > Ja na to spokojnym głosem, że wiem i owszem co to oznacza, dalej będę to nosić, do Kościoła nie chodzę i nie czuję się do niego przynależna. Dowiedziałam się, że grzeszę i Bóg powinien tępić takich ludzi jak ja. Ileż to można się do edukować na pasach w centrum miasta.

Co do tematów tłuczonych na wątku, to większość wierzących koleżanek z liceum współżyje ze swoimi chłopakami i praktycznie nie zwracają uwagi na to, że to grzech. No cóż. Hipokryzja.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 18:40   #645
Soral
Raczkowanie

Czasami marzy mi się zamach stanu na Rzeczpospolitą Kościelną
- opodatkowanie instutucji religijnych,
- kasy fiskalne i rachunki za odprawienie uroków ,
- jak kiecman chce sobie święcić autostradę to niech sobie święci z grupką swoich wyznawców ZA DARMO a nie na oficjalnym ŚWIECKIM otwarciu,
- jakby coś kiecmanom się nie podobało to niech zaapelują do swoich wyznawców o nieczynienie tego a nie zakazywać prawnie w całym państwie,
- legalna eutanazja - sorry ale gdybym była w śpiączce ileśtam lat to wołabym alby mnie szybko raz ciach i po sprawie niż meczyć swoim statusem rośliny innych oraz samą siebie,
- legalna aborcja - czemu prawo zlepka komórek stoi ponad prawem do swojego ciała kobiety? Gdyby moja mama nie chciała mnie urodzić to cóż ma do tego prawo a czy z niego by skorzystała to jej sprawa. Mnie by przecież nie było więc jak mogłoby mi to przeszkadzać
- itepe itede.

Ahhh byłabym apostołem świeckości
Dobra, wiem, rozmarzyłam się...

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Soral jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 18:58   #646
Ineczka33
Wtajemniczenie

Żeby tak Sld wprowadzalo swoje postulaty w życie, to mogło by spełnić choć część Twoich (i moich) marzeń. A tak... Znowu wybór między aids a rakiem, czyli pis i po.
Stary 2011-07-18, 19:02   #647
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Taki plakat?

Feng shui !?
Ojojoj...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Dla ciekawości, do poczytania

http://zagrozeniaduchowe.pl/?tag=motyl

Po prawej są też wymienione inne "zagrożenia duchowe".
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 19:16   #648
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Taki plakat?

O rany... Jestem szatanistą Chociaż z drugiej strony jednak nie, wszak nie wierze w szatana
Stary 2011-07-18, 19:22   #649
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Feng shui !?
Ojojoj...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Dla ciekawości, do poczytania

http://zagrozeniaduchowe.pl/?tag=motyl

Po prawej są też wymienione inne "zagrożenia duchowe".
Ha:
-wegetarianizm
-wróżby Andrzejkowe
-szybkie czytanie()
-motylki i inne "złe znaki"
-muzyka death metal
-muzyka heavy metal
-joga
Powiadam wam, będziemy się smażyć w piekle

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 19:31   #650
red apple
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Mnie ogólnie denerwuje niedostosowanie się Kościoła do Pisma Świętego...

Np. celibat...

W Piśmie jest napisane, że księża powinni mieć żony, dzieci, a tu co? I to pokrętne tłumaczenie, że wtedy ksiądz nie mógłby się w pełni oddać Bogu, nie poświęcałby Mu każdej myśli, bo musiałby je poświęcać rodzinie... Dla mnie jest to chore... W ogóle te wszystkie wydziwiasy...

A orientuje się ktoś jak to jest z tym nie chodzeniem do Kościoła przez jakąś osobę i odmowa księdza przy braniu tej zmarłej osoby do Kościoła, tylko msza na cmentarzu?

Bo pewien ksiądz odmówił wzięcia mojego zmarłego dziadka do kościoła i odprawieniu tam mszy. W ogóle to nie chciał jej nawet odprawić na cmentarzu, bo słyszał- nie, że zauważył, tylko że słyszał- że nie chodził do Kościoła i on go do Kościoła nie weźmie... (Bo nie chodził). A ktoś mi mówił, że takie osoby normalnie powinny mieć mszę w kościele, bo o tym nie powinien decydować ksiądz...Że to Bóg rozlicza się z człowiekiem po śmierci, a nie ksiądz...
Gdzie to jest napisane? skąd to wzięłaś? Pierwszy raz coś takiego słyszę... A może masz konkretny fragment? Niezłych rzeczy się dowiaduję...
Stary 2011-07-18, 19:51   #651
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adzia2223 Pokaż wiadomość
Ha:
-wegetarianizm
-wróżby Andrzejkowe
-szybkie czytanie()
-motylki i inne "złe znaki"
-muzyka death metal
-muzyka heavy metal
-joga
Powiadam wam, będziemy się smażyć w piekle
Lista Zagrożeń

Aikido
Akupresura
Bioenergoterapia
Capoeira
Dopalacze
Enneagram
Feng Shui
Gry komputerowe
Homeopatia
Horoskopy
Irydologia
Joga
Mandala
Metoda Bronnikowa
Numerologia
Pierścień Atlantów
Różdżki i wahadełka
Szkoły i przedszkola Waldorfskie

średnowiecze,jak boha kocham

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Żeby tak Sld wprowadzalo swoje postulaty w życie, to mogło by spełnić choć część Twoich (i moich) marzeń. A tak... Znowu wybór między aids a rakiem, czyli pis i po.
a GÓ...ZIK PRAWDA.
to za rządów kwaśniewskiego mamy wprowadzony konkordat
Stary 2011-07-18, 19:56   #652
Finlora
Zakorzenienie

Zapomniałaś o żelu do włosów, lakierze do paznokci, pokemonach i Gwiezdnych Wojnach
http://www.youtube.com/watch?v=HPAzn...layer_embedded
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 19:56   #653
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Lista Zagrożeń

Aikido
Akupresura
Bioenergoterapia
Capoeira
Dopalacze
Enneagram
Feng Shui
Gry komputerowe
Homeopatia
Horoskopy
Irydologia
Joga
Mandala
Metoda Bronnikowa
Numerologia
Pierścień Atlantów
Różdżki i wahadełka
Szkoły i przedszkola Waldorfskie

średnowiecze,jak boha kocham

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

a GÓ...ZIK PRAWDA.
to za rządów kwaśniewskiego mamy wprowadzony konkordat
A no średniowiecze, od swojej babci dowiedziałam się już jakiś czas temu, że jestem antychrystem, bo zostałam wegetarianką. Fakt, do kościoła nie chodzę, ale czy nie może być katolika wegetarianina
I jeszcze jak przyszłam do niej ubrana w maxi dress to mi powiedziała, że pewnie się do hare kryszna zapisałam(WTF?), bo ONI się tak ubierają, taaa...

Stary 2011-07-18, 20:03   #654
ston3d
Zadomowienie

Cholera, nawet do yin i yang się przyczepili
ALE ŻEBY DO TĘCZY? Wymiękam.

Stary 2011-07-18, 20:05   #655
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Mnie też ta tęcza rozbroiła, no dajcie spokój

Stary 2011-07-18, 20:13   #656
ston3d
Zadomowienie

Przeze mnie forum będzie opętane przez demony, muszę zmienić awatar.
To pewnie przez niego na intymnym jakaś dziewczyna wkleiła zdjęcie swojego odbytu Wybacz mi borze

Stary 2011-07-18, 20:17   #657
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Kościół po prostu boi się konkurencji
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 20:22   #658
invisible_01
Zakorzeniona

Borze, te wszystkie szatańskie symbole to masakra jakaś
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 20:23   #659
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Przeze mnie forum będzie opętane przez demony, muszę zmienić awatar.
To pewnie przez niego na intymnym jakaś dziewczyna wkleiła zdjęcie swojego odbytu Wybacz mi borze
Stary 2011-07-18, 20:24   #660
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Powiedziałabym, że pomiędzy rakiem, aids a opryszczką na genitaliach - to ad. SLD, bo jak zwykle ma być pięknie, ach czego to oni nie zrobią, KK pogonią, więc człowiek się skusi, a potem co? Kiła..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości