|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek ANTY-kościelny..
Cytat:
Ja tego nie rozumiem, tego dzielenia: bo są złe przepadki, to urąbiemy wszystkich. Tą logiką powinien być zakaz ratowania zawałowców, bo wielu z nich choruje na własne życzenie, z głupoty i lenistwa, więc walniemy zakaz ogólny. Bo to taniej wyjdzie.
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2011-07-17 o 21:10 |
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, to nie wiadomo, czy ta matka nie pokocha tego dziecka i za parę lat nie będzie codziennie płakała z myślą, że chciała je usunąć, bla bla bla . Tak więc według mnie to nie jest argument, ponieważ ewentualne konsekwencje są rozłożone pół na pół pomiędzy "pozytywne" a "negatywne".
|
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazałam w linkach,że nie ma z tym problemu i można czysto,legalnie wykonac zabieg na zach.granica.wystarczy klinąć aborcja niemcy,a wyskakuje sporo adresów nie pomoga zakazy,etyka,religia. dlaczego jednak znów obcy mają zarabiac na zabiegach,a nasze rodzime kliniki nie? |
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#605 |
|
Are you talking to me?!
|
Ja też jestem za legalizacją aborcji... Co mi do tego, że laska się puszcza na prawo i lewo. Niech się puszcza. Jak chce mieć potem skrobankę - proszę bardzo - niech ma. Nic mi do tego. Jej życie, jej zdrowie (zarówno psychiczne jak i fizyczne), w końu jej wybór. A to, że skrobać się będzie za moje pieniądze? Jest mi to objętne. Codziennie oglądam ludzi, którzy przez głupotę marnują sobie zdrowie (np. stan pooperacyjny raka krtani, a ciągną mi fajki jak smoki przed wejściem do centrum onkologii) ale nie odmawiam im prawa do leczenia...
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Taa.. bo tylko nastolatki wpadają z powodu niedojrzałego podejścia do seksu
Zdziwiłabyś się jak wiele kobiet dojrzałych, z wieloletnim stażem małżeńskim, a nawet dziećmi dokonało zabiegu![]() I nie dlatego, że "radośnie r*** się bez konsekwencji" ( jak to określiłaś), a dlatego,że antykoncepcja zawiodła. Bo to się zdarza. Nie czuły się na siłach ani finansowo, ani nie chciały kolejnego dziecka. Ach no tak- wystarczyło się po prostu nie kochać z własnym mężem, albo obserwować śluz i byłoby po sprawie..
|
|
#609 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podam tylko dwa przykłady, które drastycznie zabiły we mnie jakąkolwiek chęć posiadania empatii w tej kwestii; Koleżanka, dzień ustnych z polskiego (tego nie zapomnę nigdy). Poprzedniego dnia zrobiła sobie skrobankę, rozmawiamy, haha, nagle mi się z tego wygadała; "Wiesz Kasiu, nie wierz nigdy, że to się nie odbija na psychice, to było straszne, ale X zabrał mnie po tym na zakupy, o popatrz jakie sobie buty kupiłam". Inna koleżanka "mieliśmy z x problem, ale ..spuściliśmy do ścieku " Obydwie zrobiły to u swoich ginekologów, żadnych problemów. Ale co ja mogę wiedzieć, jeśli wciąż jestem przeciwko aborcji. |
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To teraz sobie wyobraź jakimi matkami byłyby dla swoich dzieci.. nie każdy powinien się rozmnażać.
|
|
|
#612 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No jeśli porównujemy aborcję do leczenia ..to ja wysiadam. Aborcja jest ratowaniem kobiety, tak jak zawałowca..? Przepraszam, nie odniosę się bo nie rozumiem związku, oprócz jednego- argumentu konsekwencji życiowej, przy czym chyba zapominamy, że z ewentualnego płodu rozwija się człowiek; Jasna jest więc chyba różnica pomiędzy ratowaniem idioty, który pił pół życia, a ratowaniem kobiety która nie chce mieć dziecka , poprzez usunięcie płodu z którego za parę miesięcy miałoby być odrębne życie.. Nie wiemy jakimi matkami byłyby. Znowu 50 na 50, kobiety pragnące mieć dzieci wpadają w depresję po porodzie i zaczynają ich nienawidzić, kobiety nie chcące mieć dzieci mogą je pokochać. |
||
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam to z bliska i nikt mi nie powie,że to tylko drobny zabieg ,to takie nic. piłas do tego,że jakoby reklamuję kliniki za granicą. ja odpisałam ci,że nie reklamuje,jednak znam polskie realia.opisałam jak wygląda zabieg w podziemiu.pomijam kwestie moralne,bo kazdy ma inne zapratrywanie na sprawy aborcji,ja skupiłam się na samym zabiegu,który źle wykonany może doprowadzić do kalectwa,lub smierci. uważm,że jesli ktoś juz godzi się na zabieg,płaci to powinien wymagać profesjonalizmu,ale w podziemiu nie może tego oczekiwać.nikt nie da jej gwarancji,reklamacji,czy zadośćuczynienia w przypadku źle wykonanego zabiegu. osobiście jestem za aborcją,ale PŁATNĄ Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-07-17 o 22:00 |
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgoda, tylko tu moje pytanie - czy naprawdę państwo powinno zajmować się pękniętymi gumkami i dyskusją czy powinno się kochać z mężem, albo czy ktoś nie chce mieć kolejnego dziecka a chce mieć seks..? Osobiście mam bardzo sceptyczne zdanie na ten temat. |
|
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- O to właśnie chodzi, że nie powinno się wpierdzielać, a to robi dając zakaz aborcji - czy całkowity czy taki jak teraz - na jedno wychodzi.
|
|
|
#617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Deede...rozumiem, ale zawałowców nie ratujemy przez zabicie przyszłego dziecka..- i nawet jeśli teraz zacznie się dyskusja, czy płód to już dziecko czy nie, to nie zmieni faktu, że nawet jeśli w opinii kogoś nim nie jest, to z pewnością będzie, tak więc samo to nadaje mu tak ideologiczne znaczenie, czego w przypadku pijaka albo grubasa po zawale brakuje. Edytowane przez kasiaen1 Czas edycji: 2011-07-17 o 22:04 |
|
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele zabiegów jest płatnych ,więc uważam to za sprawiedliwe rozwiązanie |
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu dyskusja wraca do punktu wyjścia - czy zarodek to dziecko czy nie itd. ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Ok, tylko mówię - zależy, jak wysokie byłyby to ceny.. Dorzucić 50 zł do lepszego wypełnienia zęba to jednak co innego niż 2500..
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Ale państwo się tym już przejmuje-zakazując aborcji, nawet pełnopłatnej.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie: państwo, ustawodawca, a nie KK.
KK głosi swoją naukę, bo poniekąd jest to jego rolą. Nie każdy się musi dostosowywać, z ustawodawcą włącznie. Aborcja to nie jest wyrwanie zęba. Wg mnie za duzo pułapek prawnych (nie wspominając o moralnych), by ryzykować legalizację.
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego ktoś się troszczy o moją moralność między moimi nogami i w mojej macicy-tego niegy nie zrozumiem.
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnice inne za to są zasadnicze: zabieg dentystyczny nie wzbudza zwykle kontrowersji, wątpliwości poza tym w większości przypadków usuwamy chory ząb, a nie taki, który zwyczajnie nam nie pasuje.
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dajcie spokój - u nas kontrowersyjne jest wszystko co sprzeczne z naukami KK. A KK jest ponoć od religii, a nie od władzy ustawodawczej.
|
|
|
#626 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#628 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Gdyby w Polsce aborcja miała byś legalna, toczyłyby się przez lata spory o to, do którego miesiąca powinna być możliwa. Bo przecież nie do 9. miesiąca?
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno pojawiłyby się takie dyskusje. W Wielkiej Brytanii aborcja jest możłiwa praktycznie do końca ciązy (w ekstremalnych przypadkach) w przypadkach nieekstremalnych do 24 tygodnia ciązy. I już teraz pojawiają się głosy (pochodzące spoza kościoła) o tym, że to jest okres zbyt długi. M.in. z tego powodu, że dzieci z 24 tygodnia mogą przeżyć i rozwijać się dobrze.
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co, to jestem Polką, a nie katoliczką i nie podoba mi się, że jakiś podstarzały ksiądz będzie decydował o tym, co w tym kraju legalne, a co nie. Poczytaj sobie posty TmargoT, kobieta ma trochę więcej niż 22 lata i trochę więcej w życiu widziała i przeżyła ![]() ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Albo zakisić w beczce, spalić w domowym piecu czy zakopać w ogródku... Nie wszystkie takie przypadki zostają wykryte i nagłośnione przez media. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

, to nie wiadomo, czy ta matka nie pokocha tego dziecka i za parę lat nie będzie codziennie płakała z myślą, że chciała je usunąć, bla bla bla

Zdziwiłabyś się jak wiele kobiet dojrzałych, z wieloletnim stażem małżeńskim, a nawet dziećmi dokonało zabiegu