Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 12:39   #4891
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja jeszcze 2 godziny w pracy Ale praca na cały etat się dłuży Na pół było tak fajnie.

Ja też dzisiaj byłam na badaniach - krew, mocz i hbs. Glukozę w następnym tyg. lub później zrobię

Dziewczyny, nasz wątek wykupi chyba wszystkie te maty z Allegro Wszystkie będziemy mieć takie same
nie dośĆ że maty to jeszcze i ubranka, bo przyssałam sie do allegro i oglądam(narazie) licytacje za super ciuszki

powiedzcie mi czy te body i pajacyki(śpioszki) i w ogóle te wszystkie spodnie to LEPIEJ NA NAPY??? prawda? bo większośĆ z tego co widze, to normalnie wciągane jak u dorosłych- ale musi byĆ strasznie nie praktyczne...

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A właśnie ap ropo badań, ostatnio jak byłam na wizycie to gin dał mi skierowanie na mocz, krew i glukozę, ale pierwszy raz dostałam to skierowanie na blankiecie do laboratorium które jest w szpitalu w którym on przyjmuje, myślicie że to oznacza że będę je miała wykonane bezpłatnie bo tak się nad tym zastanawiam
mam nadzieję... albo do niego zadzwoń, albo ci powiedza w szpitalu
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:42   #4892
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Anusiak zapraszam na racuchy z dużą ilością jabłek, bo ich nie żałowałam dlatego wyszło ich dość sporo

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
Chawa - jasne.. moja wypowiedz była bardziej spowodowana rozmową na temat zabobonów

a co do mat znalazłam fajną aukcje... http://allegro.pl/mata-interaktywna-...710634970.html
Wiem, że Twoja wypowiedz była ukierunkowana na rozmowę o zabobonach, ale ja sobie pozwoliłam temat ogarnąć całościowo - że tak to ujmę.

Nad tą matą też myślałam, ale ta kwadratowa bardziej mi pokasowała.

Cytat:
Dziewczyny, nasz wątek wykupi chyba wszystkie te maty z Allegro Wszystkie będziemy mieć takie same
Powinni nam za to jakiś rabat albo coś w tym stylu dać

marejta jeśli na skierowaniu jest pieczątka szpitala to najprawdopodobniej będziesz miała badania za free

Cytat:
nooooo.... musimy sieśpieszyć przed innymi mamami ogólnie mnóstwo tego na allegro, wszystko tylko kwestia ceny... ja mam już upatrzoną matę... http://www.ceneo.pl/6368462 ta mi się bardzo podoba, bo ma ograniczenia z boczków
Ta też jest fajna.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:43   #4893
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Chawa - jasne.. moja wypowiedz była bardziej spowodowana rozmową na temat zabobonów

a co do mat znalazłam fajną aukcje... http://allegro.pl/mata-interaktywna-...710634970.html
bardzo ładna ta mata... tylko dziewczyny jak to jest chyba lepsza(=praktyczniejsza) jest ta w kwadracie? O_o(chyba nowszy model, ale głowy nie dam sobie uciąĆ
Stary 2011-07-18, 12:44   #4894
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Moja teściowa jest wszechwiedząca. Robiłam listę zakupów i spisywałam to co mi się kończy. Na ów liscie znalazły się jajka. Po chwili teściowa do mnie przychodzi i pyta: "a po co będziesz kupowała jajka jak tam masz całe opakowanie?". Lepiej jest zorientowana co mam i w jakich ilościach a czego mi brakuje od mnie.
Stary 2011-07-18, 12:47   #4895
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie ap ropo badań, ostatnio jak byłam na wizycie to gin dał mi skierowanie na mocz, krew i glukozę, ale pierwszy raz dostałam to skierowanie na blankiecie do laboratorium które jest w szpitalu w którym on przyjmuje, myślicie że to oznacza że będę je miała wykonane bezpłatnie bo tak się nad tym zastanawiam
To że bezpłatnie to raz, a po drugie glukozę można wykonywać tylko w miejscu przy szpitalu- w razie drgawek jakichś aby ratować pacjentkę. Poza tym w laboratoriach przyszpitalnych robi się badania 24/dobę a po glukozie trzeba godz. lub dłużej odczekać. A w innych laboratoriach zazwyczas pobiera się materiał do badania max. do 9 i jak ktoś przyjdzie przed 9 to później już nie ma jak zawieść tych próbek dalej. Tak mi dzisiaj powiedziała laborantka, bo chciałam sobie zrobić w laboratorium, które mam za ścianą w pracy i nie musiałabym jeździć

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:50   #4896
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

nikaa2 pajacyki i bodziaki to lepiej na napy, bo bez to faktycznie nie praktyczne, ale jeśli chodzi o same spodenki to nie koniecznie

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
To że bezpłatnie to raz, a po drugie glukozę można wykonywać tylko w miejscu przy szpitalu- w razie drgawek jakichś aby ratować pacjentkę. Poza tym w laboratoriach przyszpitalnych robi się badania 24/dobę a po glukozie trzeba godz. lub dłużej odczekać. A w innych laboratoriach zazwyczas pobiera się materiał do badania max. do 9 i jak ktoś przyjdzie przed 9 to później już nie ma jak zawieść tych próbek dalej. Tak mi dzisiaj powiedziała laborantka, bo chciałam sobie zrobić w laboratorium, które mam za ścianą w pracy i nie musiałabym jeździć
A no to fakt - laboratorium przyszpitalne pracuje całą dobę, ale badania od ludzi nie leżących w szpitalu pobierają tylko w wyznaczonych godzinach. Tak jest przynajmniej u mnie.
Stary 2011-07-18, 12:57   #4897
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Moja teściowa jest wszechwiedząca. Robiłam listę zakupów i spisywałam to co mi się kończy. Na ów liscie znalazły się jajka. Po chwili teściowa do mnie przychodzi i pyta: "a po co będziesz kupowała jajka jak tam masz całe opakowanie?". Lepiej jest zorientowana co mam i w jakich ilościach a czego mi brakuje od mnie.
Chawa to moja jest lepsza, bo jak za czasów komuny dostaję zawsze cukier, makarony, cukier puder, jakieś kasze, ryże itp. Ale ja nie mam co narzekać na teściową. Są gorsze. Pomaga mi jak może i jestem jej wdzięczna. Nie zgadzam się z nią w wielu kwestiach, ale nie chcę z nią żyć źle, bo wiem, że się stara i poprostu taki ma charatker. Staram się być dla niej miła i nie wchodzić jej w drogę i jak coś daje to biorę i dziękuję Tak jest łatwiej i mniej problemowo

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 13:00   #4898
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
nie dośĆ że maty to jeszcze i ubranka, bo przyssałam sie do allegro i oglądam(narazie) licytacje za super ciuszki

powiedzcie mi czy te body i pajacyki(śpioszki) i w ogóle te wszystkie spodnie to LEPIEJ NA NAPY??? prawda? bo większośĆ z tego co widze, to normalnie wciągane jak u dorosłych- ale musi byĆ strasznie nie praktyczne...

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

mam nadzieję... albo do niego zadzwoń, albo ci powiedza w szpitalu
Praktyczniejsze są te odpinane, zwłaszcza na sam początek
No właśnie wcześniej nie zauważyłam, dopiero jak wróciłam do domu to patrze że to do tego przy szpitalu

Cytat:
A to o to chodzi, i tak pewnie wezmę sobie wolne w ten dzień, tylko zastanawiam sie czy nie namówić tż żeby mnie zawiózł i potem odebrał bo czy jazda samochodem jest dobrym pomysłem

A wiecie co mi powinni odciąć dostęp do allegro bo znowu wylicytowałam kolejną parę butów z tych co licytowałam, ale zanim mała pochodzi w nich to minie dużo czasu ale opłacało się bo za 46zł wylicytowałam adidaski nike t z się śmieje że w takim tempie to mi z banku nie nadążą przesyłać kart z kodami dostępu a jak będę chciała wysyłać kasę z 2 konta to on będzie miał kontrolę bo tam kody wysyłają jemu na telefon

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:01   #4899
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
A no to fakt - laboratorium przyszpitalne pracuje całą dobę, ale badania od ludzi nie leżących w szpitalu pobierają tylko w wyznaczonych godzinach. Tak jest przynajmniej u mnie.
Tak jest zawsze, ale np. jak pobieranie krwi, moczu i innych próbek jest np. od 7-9 to jak przyjdziesz o 8:30 i Ci pobiorą krew, później wypijesz glukozę to musisz odczekać min. do 9:30 to w przyszpitalnej Ci pobiorą o tej 9:30 i zaniosą do laboratorium.

A w innych laboratoriach nie pozwolą Ci wypić glukozy bo o 9 zamykają i jadą z próbkami.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-18, 13:08   #4900
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Seona ano tak jak dają trzeb brać a jak biją trzeba uciekać Ja też staram się żyć z teściową bezkonfliktowo, zwłaszcza, że mieszkamy pod jednym dachem i staram się jakoś tolerować jej paskudny charakter, ale nie zawsze się udaje, bo pewnych zachowań z tolerować się nie da.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
A wiecie co mi powinni odciąć dostęp do allegro bo znowu wylicytowałam kolejną parę butów z tych co licytowałam, ale zanim mała pochodzi w nich to minie dużo czasu ale opłacało się bo za 46zł wylicytowałam adidaski nike t z się śmieje że w takim tempie to mi z banku nie nadążą przesyłać kart z kodami dostępu a jak będę chciała wysyłać kasę z 2 konta to on będzie miał kontrolę bo tam kody wysyłają jemu na telefon
Gratuluję wylicytowania kolejnej pary butów
Dobrze, że ja mam tokena a nie karty z kodami dostępu

Cytat:
Tak jest zawsze, ale np. jak pobieranie krwi, moczu i innych próbek jest np. od 7-9 to jak przyjdziesz o 8:30 i Ci pobiorą krew, później wypijesz glukozę to musisz odczekać min. do 9:30 to w przyszpitalnej Ci pobiorą o tej 9:30 i zaniosą do laboratorium.

A w innych laboratoriach nie pozwolą Ci wypić glukozy bo o 9 zamykają i jadą z próbkami.
A czasami przy glukozie trzeba czekać 2godz od wypicia - to w zwykłym laboratorium trzeba by było być pierwszym czyli najlepiej koczować od 6-tej rano
Stary 2011-07-18, 13:15   #4901
nikaa2
Wtajemniczenie

jeszcze glukoza nie miałam, ale pamiętam o cytrynie

tak sobie oglądam nianie elektroniczne- macie jakiś pogląd na nie?

wózek babcia chce kupiĆ( a mieli rodizce się składaĆ z teściami)... więc mama się mnie pyta co bym chciała... to moze tą nianię? albo zestaw butelek i tych sterylizatorów jakiejś dobrej f-my(avent czy Tommy Tipie (czy podobna nazwa)... no bo co by tam jeszcze przewijak tenz którego mozna potem zrobiĆ komodę- szukam czegoś droższego- w sumie jedno dla teściowej(jak zapyta w ogóle) a drugie dla mamy... hm

p.s. dobra lece na ryneczek, bo na razie oddessaĆ się musze od forum i allegro chcoiaż na chwilę- rosól się gotuje na samym mięsie bo nie mam warzyw

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-07-18 o 13:16

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 13:19   #4902
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
tak sobie oglądam nianie elektroniczne- macie jakiś pogląd na nie?
Ja się nie bardzo orientuję, a opinia też by mi się przyda, bo mam zamiar sie w coś takiego zaopatrzyć. Mnie to na razie nikt nie pyta co by mi się przydało Tylko mama stwierdziła, że się do wózka dołoży (czyli da mi pieniążki - w sumie lepiej bo wybiorę taki jaki chcę)
Stary 2011-07-18, 13:22   #4903
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
A czasami przy glukozie trzeba czekać 2godz od wypicia - to w zwykłym laboratorium trzeba by było być pierwszym czyli najlepiej koczować od 6-tej rano
To aż nie wiem co w takich przypadkach? Chyba trzeba być zorientowanym, że trzeba czekać aż 2 godz. i jak pobieranie jest do 9 przyjść odpowiednio wcześnie

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-18, 13:24   #4904
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Jeszcze sie czymś pochwalę i pójdę robić spodenki dla synia.
Przyszła mi dziś książka "dieta łatwo strawna" - pomyślałam sobie, że to jest dobra inwestycja, bo kobieta karmiąca powinna jeść lekko strawnie, a ja tak gotować do końca nie potrafię. Zacznę już teraz wypróbowywać przepisy - wyjdzie to na zdrowie całej naszej trójce.
Stary 2011-07-18, 13:25   #4905
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie bardzo orientuję, a opinia też by mi się przyda, bo mam zamiar sie w coś takiego zaopatrzyć. Mnie to na razie nikt nie pyta co by mi się przydało Tylko mama stwierdziła, że się do wózka dołoży (czyli da mi pieniążki - w sumie lepiej bo wybiorę taki jaki chcę)
Nikaa, Chawa, tu jest kilka recenzji, ale tylko jednej marki: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...?kat=46&next=1

Nikaa, ja sterylizator uważam za zbędne urządzenie. Jakbym miała wybierać z droższych rzeczy co bym chciała to:
- podgrzewacz do butelek ten: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...dukt=41&next=1
- laktator elektyrczny ten: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...dukt=16&next=1
- bujaczek jakiś,
- jakąś huśtawkę
itp.

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 13:26   #4906
marejta
Zadomowienie

Ja nianie na pewno będę kupowała i chyba dołożę trochę kasy i kupie taką z monitorkiem, ale jaka dokładnie to nie wiem.

Co do zakupów to moja mama szaleje (ale w końcu pierwszy raz zostanie babcią ) ostatnio mówiła że mam sobie kupić butelki i podgrzewacz bo ona nam kupi teraz mówi ze wózek też nam kupi bo jest babcią a o rzeczach to już nie wspomnę bo ostatnio ja do niej dzwonię w jakiejś ważnej sprawie a ona mi zaczyna opowiadać jaki słodki śpioszek kupiła Natomiast teściowa jeszcze zdania w tej sprawie nie zabierała no poza tym żebym wzięła wyprawkę od tż siostry

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-18, 13:41   #4907
dygotka8
Zakorzenienie

wróciłam wreszcie
Cytat:
i cos jej na to odpowiedziałaś??
Cytat:
a ja będę miała w przychodni, która nie znajduje się w okolicy szpitala
znajoma chodizła gdzie indziej i też miała w przychodni prywatnej,z dala od szpitala

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-18 o 13:43
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:51   #4908
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Nikaa, Chawa, tu jest kilka recenzji, ale tylko jednej marki: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...?kat=46&next=1
O dzięki Ci dobra kobieto

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
i cos jej na to odpowiedziałaś??
Z wielkim zdziwieniem podziękowałam grzecznie. Choć nie będę ukrywać, że mnie to troszkę ubodło, ale taką już ma naturę wścibską.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Ja na razie spadam - muszę psa znów wyprowadzić (a już dziś zaliczyła rzekę), bo mi normalnie żyć nie daje i chodzi za mną jak cień.
Stary 2011-07-18, 13:54   #4909
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja tesciowa stwierdzila ze jej corka moze nam przeciez ODSPRZEDAC wozek!
no kabaret chyba!!!

no i poza tym ze zdjec usg nie lubi to 2 razy zapytala jak sie czuje jak niemoglam na plecy z wyra wstac...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 14:01   #4910
ggoraa
Zadomowienie

Wrocilam! Siedzialam nie dlugo- bo godzine w poczekalni ale pani doktor na wstepie wyskoczyla do mnie z pytaniem, dlaczego nie poszlam do mojej prowadzacej na to usg tylko do niej ( hmmm... zbiera komentarze o konkurencji, zreszta co ja to obchodzi??), wyjasnilam, ze tylko dzis mam z kim dzieciaczka mojego zostawic.

Pozniej jak jej powiedzialam, ze przyszlam tylko na kontrolne usg na nfz, bo moja doktor nie ma w gabinecie, a chce sie dowiedziec co z tymi torbielikami,a nie stac mnie na kolejne prywatne za 250 zl to stwierdzila, ze ona moze mi wystawic skierowanie to poradnii patologii ciazy- tylko, szkoda, ze to jest 150 km od mojego miasta no i skwitowala, ze to moja doktor powina w sumie o tym decydowac co dalej. No i ogolnie, wyszla chyba z zalozenia, ze skoro inna mnie prowadzi to ona nie musi mnie o niczym informowac- czyli badanie odbylo sie w milczeniu, bez jakiejkolwiek info o dzidzi- powiedziaal tylko, ze na jej usg nic nie widac, bo jest niedokladne....

Generalnie skonczylo sie na tym, ze mi nie pomogla, wiec czy chce czy nie chce musze isc prywatnie zaraz bede dzwonic do innego lekarza, czy ma termin w tym tyodniu- bo tamten przyjmuje tylko w srody i juz zapelniony od 9ej do 18-ej.

Tylko zmartwilo mnie, ze ona bardziej sie skupila na tym wysieku na osierdziu- co tamten lekarz zbagatelizowal...

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Co do kokardek to slyszalam o tym, pewnie tez jakas mala wepne do kolyski i wozka bo podoba mi sie to wizualnie.
W jednej stajni w ktorej jezdzilam wszystkie zrebaki po narodzeniu dostawaly na szyje czerwona wstazke, slodko wygladaly
A tak tak,slyszalam i nawet sama stosowalam- mozecie sie smiac, ale nawet mialam zaczarowane dziecko musialam je odczarowywac...sama nie wierze z zabobony,ale cos w tym jest...
Cytat:
Darusiaaa, bo jak coś dla mnie nie ma podpory medycznej i empirycznego uzasadnienia, to poprostu w to nie wierzę Jakby mi ktoś pokazał dowód na to, że wstążeczka uchroni moje dziecko przed niebezpieczeństwem, farba do włosów ma ewidentny wpływ na geny i przyszły kolor włosów dziecka a wisiorek na szyi ma ścisły związek z pępowiną to pomyślę nad tym I ciekawi mnie to zauroczanie dziecka W jaki sposób się to odbywa? Jakaś ceremonia z nakłuwaniem laleczki igłami, czy do tego potrzebne są jakieś zaklęcia lub różdżka?

Darusiaaa, u mnie na osiedlu bardzo popularne są te wózki i nawet sama chciałam taki kupić Chyba Ggoraa miała taki wózek? Ja na to mówię wózek torba lub wózek namiot
A juz ci wytlumacze- moja mama spojrzala na Filipa tym swoim ''zlym'' wzrokiem ( oj tylko ona taki potrafi miec).. no i od tego czasu moje dziecie zaczelo mi byc jak nie moje- czyli marudne, placzliwe, czulo sie dobrze tylko w moich ramionach, nie chcialo isc do lozeczka - odrazu byl placz, jakby sie czegos balo( wlasnie jak Filip byl w lzoeczku to moja matka na nie tak spojrzala), a jak je odczarowalam- i jak reka odjal! Nawet moj Tż , ktory zasmiewa sie z takich glupot- zszokowal sie!
Ja od tamtej pory wierze w te ''bajki''
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ten wozek to i 230 zl na allegro kosztuje, teraz znalazlam ten graco.
hehehe

ja go NIGDY nie widzialam, znalazlam teraz i tak mnie wyglad jakos zaitrygowal

A co do wozka to mam cos takiego: http://allegro.pl/promocja-graco-qua...713945427.html , ten za 250 zl jest inny
No i jestem bardzo zadowolona z tego. Do tego mam ''korytko '' do spania wyjmowane i torbe w zestawie, a tu widze, ze nie ma.
Cytat:
Wiesz, ze ja mam tak samo??? pierwszy raz dala mi skierowanie...no ciekawe czemu???

AAAA...Tż wrocil ze szpitala- reka goi sie zbyt wolno i dostal l4 na kolejne 6 tygodni!!! masakra, czeka nas okropna susza finansowa przez to. A te druty to ma wsadzone az do nadgarstka!

Ide zjesc tosta i dzwonic do lekarza
Stary 2011-07-18, 14:09   #4911
marejta
Zadomowienie

Ja uciekam do domku, wieczorem się odezwę tylko proszę żebym nie musiał znów godzinę nadrabiać

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-18, 14:17   #4912
ania21_21
Zadomowienie

Dobra ja się zbieram do położnej tż wróci z pracy za kwadrans i od razu jedziemy
Stary 2011-07-18, 14:21   #4913
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

http://sieradzak.pl/towar,towid,62888

umowilam sie co by go dzisiaj obejrzec...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 14:24   #4914
Tincia
Wtajemniczenie

Chawa- zdolniacha z Ciebie Ja kiedys uczylam sie na drutach, nawet bluzeczke zrobilam (chyba jeszcze w liceum) ale jej nie zszylam do dzis gdzies tak lezy w kartonie hehe... a teraz to nawet nie pamietam co i jak...

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
...a potem na 8 dni do Ustki, a na dokończenie wojaży to jeszcze na 3 dni do Pragi Nie mogę się już doczekać
Ach Ustka... To nasze (moje i Tż'ta) początki Zawsze miło wracamy tam myślami... Chcieliśmy w tym roku się wybrać, ale od nas to kawałek i w sobote wyruszamy na tydzień do Rewala tam nas jeszcze nie było.

nie_wiem- ja też jestem bardziej płaczliwa. Jakoś mam jakby wzmocnione emocje. Częściej płakać mi się chce, szybciej się irytuje, denerwuje...

domniej- na oparzenie- gojenie dobry aloes (żałuje, że nie mam posadzonego) albo hemagel tzn. akurat na oparzenie go nie stosowalam, ale ogólnie fajny...

Anusiak- myślę, że szkoła rodzenia to nie strata- zawsze coś tam wyniesiesz- ja tak myślę, ja zaczynam szkołe 11 sierpnia Po urlopie :P

Witaminkacc- tą sama mate obserwuje, ostatnio była na all nowa za 79zł, ale szybko sie rozeszlo 20 sztuk Ja chce bratu dla dzidziek kupić, tylko, jeszcze się waham, bo ona taka zielona, a dzieci podobno widza kontrasty... lepiej by było np. zielen + czerwony... podobno najlepiej widzą bialo-czarno...

Co do glukozy, to u mnie w laboratorium jest tak, że sie wchodzi bez kolejki między 7:30 a 10:00 (laboratorium jest do 13:00) Poźniej siedzisz 2h i po nich znowu wchodzisz bez kolejki.

A ja nie wiem, czy ktoś coś nam kupi dla niuni, ale jak znam życie to moi rodzice będą chcieli nam dać na wózek, a teść to nie wiem... nie wiem czy po prostu wpadnie, że coś by mógł kupić
Ostatnio go zanudzaliśmy 30min filmem z usg Widzialam jego znużenie ale słowem nie burknął :P hehe...
Mnie tylko moja przyjaciółka zapytała, czy już wiem np. jakiej firmy jakie butelki chce, czy może co bym chciała,t o bliżej porodu nam kupi bo maty edukacyjnej nie chce nam kupowac (ona ode mnie dostala jak urodzila, a pozniej jeszcze 2 na chrzciny)

ggora- a jak odczarowalas? Bo kolezanki mama, to jak wlasnie plakaly bliźniaki, to stwierdzila ze ktos urok puscil i tez czarowala przelewala nad nimi wosk :/ czy cos w tym stylu i niby pomoglo... a mi sie wierzyc nie chce- hehe...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 14:28   #4915
dygotka8
Zakorzenienie

ale mi się spać chce....fakt,położyłam się między 23 a 24,w nocy wstawłam do łazienki i od 5 godziny nie śpię.....

Stary 2011-07-18, 14:36   #4916
Myszeczka86
Zakorzenienie

Hej laseczki

Pędze z piękną wiadomoscią prosto do Was
Będę miała SYNKA

Jestem już po badaniach prenatalnym i juz lekarz nawet zwątpił że damy rade podejtrzec bo mały miał pępowine między nóżkami i za chiny nie chciał pokazać co ma. Dopiero jak przyjął kolejną pacjetke weszłam potem znowu Ja i wtedy pokazał piekne klejnoty

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 14:44   #4917
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Będę miała SYNKA

Jestem już po badaniach prenatalnym i juz lekarz nawet zwątpił że damy rade podejtrzec bo mały miał pępowine między nóżkami i za chiny nie chciał pokazać co ma. Dopiero jak przyjął kolejną pacjetke weszłam potem znowu Ja i wtedy pokazał piekne klejnoty
gratulacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 14:51   #4918
owieczka86
Zadomowienie

Witam po weekendowej przerwie
Nie pisałam wczoraj bo wróciliśmy z nad wody i byłam padnięta ->kompanko i łóżeczko Pogoda dopisała więc trzeba było skorzystać
A dziś od rana wzięłam się za robotę Obiadek, pyszna zapiekanka drylowałam 2kg wisienek na naleweczkę i prasowano zrobiłam.

Widzę że zaczęło się o teściach, też mam coś do dodania na ten temat:
Ja mieszkam z mężem nad teściami i nie jest łatwo szczególnie z teściową,teścio fajny facet a teściowa różnie to bywa ma czasem jakieś przebłyski normalności ale nie zbyt często
Jak się dowiedziała że jestem w ciąży nawet słowa gratuluję nie usłyszeliśmy, przez ten cały czas tylko raz spytała jak się czuję i spytała czy wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka i mówiła że ona to by chciała wreszcie wnuczkę. Ciąglę natomiast słyszę że mam się nie denerwować bo to nie zdrowe dla dziecka, mówię że ja o tym wiem i się nie denerwuję dopóki mi się nie wtrąca.Proponuje mi ciuszki po swoich dzieciach wyobrażacie to sobie, jej najmłodzy syn-mój mąż ma 27 lat a ona ciuszki trzyma Wtrąca mi się do meblowania i wykańczania mieszkania, nie rozumie jak zwracam jej delikatnie uwagę że ja wolę inaczej, po swojemu zrobić.Jak tylko gdzieś wychodzimy to jest "1000pytań do" -> gdzie, po co, na ile, do kogo, o której wrócicie itp. na szczęście mój TŻ potrafi mamie odpowiedzieć tak że jej się odechciewa więcej pytań, niestety tylko do nastepnego razu
Już teraz słyszę jak powinnam ubierać dziecko, jak je karmić i że ona to robiła tak... że za jej czasów to było inaczej.... Jak słyszę takie rzeczy teraz to aż strach pomyśleć co to będzie jak sie maleństwo urodzi.

Aaaaaaaaaaa ostatnio wymyśliła że mam nie pozwalać mojej doktor żeby mi USG robiła, bo to szkodliwe i nie zdrowe dla dziecka jest,lekarze to wiedzą ale i tak specjalnie robią!!!
Masakra jakaś! moja teściowa to zacofana osoba "starej daty"dla niej dobre są tylko rozwiązania i rzeczy takie jakie ona robi i jakie jej mama robiła w domu a wszystkie nowości są szkodliwe i najgorsze jest to że nie da sie jej nic przetłumaczyc.

Także widzicie nie mam łatwo z teściową.
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 14:53   #4919
dygotka8
Zakorzenienie

Myszeczko-gratuluję!!!
niestety nie pamiętam czy pisałaś,ale miałaś przeczucie,że będzie chłopak czy dziewczyna??

Stary 2011-07-18, 14:53   #4920
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Będę miała SYNKA

Gratuluję
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości