|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Wanilka- bardzo dobra postawa, Nadii się nic nie stanie od mm
![]()
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie jak widać na zdjęciu Basię w niebieskie też ubieram,ładnie jej w tym kolorze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na all to chyba lepiej idą takie ciuszki jak kiecki/spodnie/kurteczki niż bielizna ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- dobranoc wszystkim ![]()
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba ma już 2,5 roku Na razie jest plan, zobaczymy jak szybko zostanie zrealizowany. Dobra uciekam spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ok 22-23. małego kłade spac normalnie o tej 20-21 i potem przełożę do fotelika. zobaczymy jak to będzie... Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj oglądałam film nakręcony zaraz po narodzinach Olego - popłakałam się jaki on był malutki ![]()
![]() |
#3906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eirene udanego wypoczynku i podrozy a i dobry pomysl ze sprzedaneim tych nieprakltycznych rzeczy tez musze przejzec swoje ;p Monti dobre z tym snem ![]() dziewczyny czy wasze dzieci puszczaja bardoz smierdzace baki?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Rozeznanie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy mam to uwazac za @. od 3 dni leci mi takie rozowe ale nie tak jak przed tem ze caly czas tylko troszke tego na dzien leci tak jakby to byl z ostatnich dni miesiaczkowych przed tem????
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- trzyrazyi mojemu beda wychodzic. ma czerwone dziaselka w 2 miejscach i takie mieciutkie. i czekamy az sie wybija na wierzch |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj tak, czasem to aż myślę że to na bank kupa a to tylko bąk ![]() Cytat:
![]() mój Oli dostał wysypki małej na czole nie wiem od czego nic mu nie daję nowego od 3dni ![]() ![]() ![]() Diatoma ty pytałaś o te butelki u Wasala - są super bez tych zakrętek dodatkowych ![]() ![]() a muszę się pochwalić że dostałam wczoraj Emanuela Oli jest zafascynowany a ja jako gratisy do paczki dostałam chusteczki nawilżające do rąk, piłkę dmuchaną na plażę, lustereczko, otwieracz ![]() ![]() ![]() oczywiście spacja po http http ://allegro.pl/lamaze-zawieszka-swierszcz-emanuel-gratis-i1711058176.html
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie pączka i drożdżówkę francuską do kawki i co... zanim kawa ostygła, wszystko już zjadłam
![]() Eirene udanej podróży ![]() u nas Lala Lamaze zrobila furrorę, mała ja uwielbia. Pająka zresztą też. ja daje jeszcze na noc. bioderka mialysmy ok, tylko w jednym bylo niewidoczne "jadro kostnienia", wiec ortopeda kazal jeszcze na noc. Zosia juz ucina sobie pierwsza drzemkę ![]() gosiawolna ja mialam 8 tyg po porodzie takie pseudo @ - 3 dni plamień i tez nie wiem co to bylo od wtedy cisza, test ciazowy nawet juz zrobilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Olusia czemu byś się nie odważyła?
![]() ja się b.bałam chociaż to blisko i w ogóle miałam stresa a okazało się,że niepotrzebnie, wiec chyba zarezerwujemy coś na wrzesień gdzieś dalej ![]() ![]() a co do ciastek ja właśnie jem drożdżówkę z makiem ![]() ![]()
#3912 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie daję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas noc minęła ok ![]() mierzyłam małemu temperaturkę i ma stan podgorączkowy 37.3 więc obejdzie się pewnie tym razem bez środków na obniżenie temperaturki, ogólnie jestem z niego dumna - bo po szczepieniu był cały dzień grzeczny jak by nie był szczepiony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej
ale mialam straszna noc, mały miał temp 39 stopni, wsadziłam mu czopka, ale on wypadł, a juz polowę się rozpuścił, więc bałam się dać nowego i musiałam wsadzić tego jakoś, przy cycku wisiał od 2 do 3 w nocy, potem prawie nie spalam bo ciągle zaglądałam do łóżeczka i spr.temp, przed 8 rano znowu 39 stopni ale na szczęście zjadł cycusia, pospal ze mną w łóżku jeszcze godzinkę i teraz się bawi balonem słuchajcie jaka rewelacja, teściowa od kogoś słyszała, żeby kupić balon z helem i dziecko się tym zajmie, no i kupili, co prawda hellokitty bo nie było innych, ale mały leży od pół godziny z balonem przywiązanym do rączki i szaleje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nooooo, do tego stopnia, że się pytam tż czy to on ![]() Cytat:
szkoda, że mam już emanuella w ogóle jak oglądam czasami zdjęcia naszych forumowych dzieciaczków, to tak jakby mieszkały wszystkie razem ![]() ![]() Cytat:
muszę dzisiaj iść do apteki po paracetamol w kroplach, bo te czopki mnie przerażają ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- ach no i oczywiście prosimy o glosy ![]() http://pl. lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja po pl. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Montii masz rację - moja znajoma była w chorwacji w tamtym roku córka miała 4miesiące mówi że było super, teraz była w lipcu - mała ma ponad rok i mówi masakra w ogóle nie odpoczęła wciąż trzeba ganiac za tym szogunem ![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
Tak Eirenne
![]() ![]()
#3916 |
Zakorzenienie
|
hej kobitki.
![]() wpadlam sie przywitac i smigam za chwile ciasto robic bo dzis mam swoje male swieto a noz moze sie ktos nawinie ![]() u nas w porzadku.wczoraj Mich dal troche czadu ale zasnal o normalnej godzinie.poza tym piszczy niemiloseirnie i zaczal glowke podnosic z pozycji na pleckach.nie wiem czy to nie za szybko ![]() poza tym moja siostra ma przyjechac niedlugo ![]() ![]() Monti twoj sen - dalas do pieca ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |||||
Zadomowienie
|
u nas nocka znowu z dwoma przerwami o 12( na szczęście jeszcze nie spałam) i o 4
Nadia od szczepienie ma stan podgorączkowy i robi kwaśne kupy, ciekawe czy to jakiś skutek uboczny ?? Cytat:
Iza kretynem się nie przejmuj ,Idalia to piękne imię i za przeproszeniem ch.u.j mu do tego, matko ale się wnerwiłam ![]() ![]() ![]() gosik biedny Aleks, nie wyobrażam sobie jak bym się w takiej sytuacji zachowała, dobrze że wszystko skończyło się na strachu ![]() Cytat:
jak byłam na szczepieniu to pielęgniarka też skomentowała imię Nadii "o matko ale ci dali na imię" a ja do niej, "chyba ważne jest to że nam się podoba " Cytat:
to tak jak moja teściowa miała na początku, teraz nie komentuje, a jak jadę do niej i słyszę zdrobnienie Nadzia to mnie krew zalewa, jestem uczulona jak tak ktoś mówi do mojej córki ![]() tra wiesz może kiedy Nadie mają imieniny ?? Cytat:
i co z takim dzieckiem wtedy zrobić?? zostawić aż się uspokoi czy czy wytargać na siłę ze sklepu ![]() aja piękne masz córki ![]() ![]() eirene życzę spokojnej podróży i udanego wypoczynku ![]() Cytat:
![]() ego ego współczuje, ciekawe skąd taka temperatura oczywiście głos ![]() z tym balonem super sprawa ale znając moje dziecię zajadałaby wstążeczkę ![]()
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
wanilka ona różki schowała
![]() Tak dziś patrzę na Basie i nie wytrzymałam zrobiłam zdjęcie i......... Siostrunie ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-07-25 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
ja teoretycznie daję, lek. nam kazał ze wzgledu na wiotkie prawe bioderko, ale przez te ostatnie upały troche ostatnio zaprzestałam bo mały w samym bodziaku sie posił a do tego pielucha ![]() tylko ze ja kupiłam na allegro cos takiego http ://allegro.pl/hit-pieluchowanie-pieluszkowanie-pielucha-pieluchy-i1721691783.html spacja po http, bo mnie wkurzalo to zakładanie tetrówki ciagle sie przesuwała itd. w sumie wiecej nosze na żabkę czy w Marsupi niz pieluchuję, podobno sie juz odchodzi od pieluchowania, lepiej dziecko odpowiednio nosic, czy kłaść duzo na brzuszku, lek. mi tez zalecił zeby mały lezał duzo na brzuszku "ale nie 5 min. tylko z 20 godzin" - jego słowa, tylko trudniej zrealizowac bo po 10 min. jest bunt ![]() a dzisiaj w koncu wybieram sie do koscioła zapytac o te chrzciny, planujemy zrobic w sierpniu, ale to juz zalezy kiedy bedzie w kosciele termin. no i trzeba pomyslec o jakims stroju dla małego, dziewczyny w co ubierałyscie swoich chlopcow, macie moze jakies zdjęcia? zastanawiam sie w co ubrac małego, ale wolalalabym cos "normalnego" zadne garniturki, satyny itd. mam np. błekitne lniane spodnie z H&M, ale czy to bedzie pasowac, do tego moze jakis bodziak biały? tylko czy on nie wyrosnie z tych spodni? ![]() no i nastepny problem w co ubrac siebie ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-07-21 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() byliśmy wczoraj na szczepieniu ![]() dziekujemy ![]() oczywiscie Kasia z lewej??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeeee identyczne ![]()
![]() |
#3925 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mały sobie drzemie a ja mam dzisiaj tyle załatwiania na mieście...chyba muszę go obudzić jakoś delikatnie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a aplikacja czopka to jakas masakra, mój mały był bardzo marudny po ostatnim szczepieniu i pediatra kazała dac czopek w takim przypadku, ale co włozylismy to on wypychał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Wtajemniczenie
|
ach aja zapomniałam Ci napisać, że Basia miala cudny tort na chrzcinach, szkoda, że tak daleko mieszkacie ode mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
A dziękuję, a widziałaś komunijny??
Kaśka taki będzie miała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.