|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
może to pierwszy krok do spania bez pieluszki ![]() Cytat:
żeby udało się usunąć "zapach"Cytat:
przynajmniej masz wesoło ![]() Cytat:
za Szymonka[QUOTE=moria44;28270338] Coś chyba pokręciłam z tymi probiotykami bo dicoflor jest dla dzieci od 3 roku życia i w aptece babka mówiła, że innego dicofloru nie ma, tylko ten w dawce 30. /QUOTE] Moria nam pani pediatra kazała kupić ten http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-saszetek.html ale widziałam w doz-ie, że są też kropelki http://www.osoz.pl/osoz-bloz/servlet...l_VITIS_PHARMA My póki co mamy ten proszek, jak się okaże, że pomaga, to następnym razem chyba kupię kropelki. Wydaje mi się, że jest z małym troszkę lepiej, ale nie chce zapeszać. Jadł już w miarę normalnie, wrócił do swoich porcji i częstotliwości, rzucał się przy karmieniu tylko raz, ale kupa niestety całkowicie szaro-zielona, maziowata, wyciśnięta z wielkim rykiem Ale, że jest pewna poprawa przy karmieniu, to wstrzymuję się ze zmianą mleka i będę obserwować dalej. W sumie wspaniała lekarka nie powiedziała, czy jeśli wszystkie niepokojące objawy ustaną, a kupka będzie nadal zielonkawa, to czy w takim przypadku zmieniać to mleko na bebilon comfort, czy nie ![]() Matallewar żeby wreszcie twoje życie stało się łatwiejsze, bo mam wrażenie że limit problemów już wyczerpałaś.
Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-07-21 o 22:49 |
||||
|
|
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Cytat:
No moje drogie parafianki nadal jestem w lesie Dzisiaj sluzylam do przewijania, odbijania, karmienia piersia i kapania, cala panszczyzne odrabiaja dziewczynki, jest walka o wozek i karmienie butelka. Wole nie myslec co to bedzie jak wroce do domu i bede sama, chyba sie rozdwoje (roztroje?).Na razie przyszla chusta i jak moj tatus zobaczyl, co ja z nia robie to zakazal mi robic tego z dzieckiem i kazal kupic sobie lalke treningowa. No coz, nie myslalam, ze ta chusta jest az taka dluga i kompletnie nie ogarniam tematu, ale chocbym sie miala ugryzc w du*pe, naucze sie wiazac bo musze miec dwie rece do robienia roznych rzeczy w domu, a nie ciagle tylko siedziec i zabawiac. I oczywiscie sie naucze zeby zrobic ojcu na zlosc, ktory uwaza, ze sie nie naucze ![]() Chcialam sie pochwalic ze moje dziecko drugi raz z rzedu zasnelo samo w lozeczku, oczywiscie byly jakies jeki i steki ale wsadzilam smoczek i sobie poszlam, wrocilam po 17 minutach i byly krzyki ostrzegawcze, wiec znowu smoczek, teraz minely rowno 40 minuty od startu i cisza jest [skoro dziecko pochwalilam to pewnie tradycyjnie jutro bedzie jatka wieczorem, bo nie sadze, aby byla to nowa swiecka tradycja http://www.youtube.com/watch?v=nBU_V3S3teE ]Przyjechala Agatka - ta Agatka - http://kuchniaagaty.blogspot.com/ z synem, ktory ma 9 miesiecy jestem w szoku jaka jest przepasc miedzy nim a Miśką, ciagle chodze i gadam "o rany on siedzi", "o rany on trzyma glowke", "o rany on ma zeby" itd.itp. Na razie dzielimy sie wanienka "o rany on sam siedzi w wanience/sam chlapie raczkami/sam bawi sie kaczuszka" itp. Wiecie ze juz za ponad pol roku bedziemy miec prawie samodzielne dzieci??? Poza tym okrutnie boli mnie lewa reka i ciezko mi sie nawet pisze na klawiaturze, juz nie mowie o tym, jak cierpialam przy kapaniu. Reka mi sie zepsula ![]() A wiecie co, dzisiaj w nocy taka mnie naszla mysl madra, ze moze bysmy sie podzielily jakimis swoimi patentami matczynymi, co to zycie ulatwiaja a moze sie komu innemu przydadza. Wiecie, takie bzdurki co to mozna z nich skorzystac. Co Wy na to? Ja tak teraz na szybko to trzy podaje, pewnie je znacie, ale co tam, moze od ktorejs z Was cos podlapie albo ktoras ode mnie: 1. do opakowania pieluch wkladam kilka workow jednorazowych ze sklepu, takich, ktore sa za male do uzywania jako normalne worki do smieci i jak jest kupa to od razu pielucha brudna laduje w takim worku i potem do smietnika. Dzieki temu nie laze z tymi smrodami po mieszkaniu i nie chomikuje takich workow. 2. zawsze mam przegotowana wode w czajniku elektrycznym i jak musze zrobic mleko to go klikam tylko na kilka sekund, dzieki temu mam zawsze przegotowana wode o odpowiedniej temperaturze [chyba Paulizia tez tak robi?] 3. jak mi sie zrobi mleko za cieple a na przyklad nie mam jak go ochlodzic to trzymam butelke pod strumieniem zimnej wody i tak ochladzam, bez zadnej zabawy w zatykanie korkiem zlewu [bo czesto pojecia nie mam gdzie ten korek] I to by bylo na tyle. Zaznaczone na niebiesko potraktujcie jako quiz/szarady/zabawy/czlowieku nie irytuj sie/i chinczyka. Dla mamuski z najbardziej odjechanym patentem przeznaczona jest nagroda - fajerka i pogrzebacz ![]() |
||
|
|
|
#2073 |
|
Moderatoreska
|
U mnie jeszcze wieczorne karmienie i idę spać
![]() chłopcy sami ładnie usypiają nie trzeba ich usypiać i oby tak było dalej ![]() dla tych co nie mają mnie na fb nowe foty w albumie
|
|
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() Mimbi uwielbiam Twoje posty relację zdaję: otóz zdecydowałam sie, że nie będe małego targała ze soba d gina bo strasznie wiało, lało i było zimno....a z powodu takiego, że ta decyzja zapadła dośc późno to małżowi kazłam po drodze kupić MM, żeby dał małemy ew. jak sie obudzi głodny... niestety odciągniętego nie miąłam, bo się wcześniej nie przygotowałam i to był mój błąd... zabrakło mi 15 min, żeby małego nakarmić swoim mlekiem bo spał cały czas jak mnie nie było... skończyło się na tym, że zjadł 20ml MM a potem już UU i teraz mam całą puchę mleka, na której jest napisane żeby zużyć do 4 tyg. po otwarciu, a ja nie mam zamiaru już mu jej dawać... moja gin mi dziś nie wierzyła, że rodziłam naturalnie.. wsiadłam na samolot a ona do mnie:"a gdzie nacięcie?" ja:"no nie ma" po czym spytała się mnie jeszcze ze trzy razy o to samo upewniając się, że rodziłam dołem... ogólnie nie widać, że miał miejsce jakikolwiek poród w moim wykonaniu... (nie mówię tu o milionie rozstępów i flaku z przodu )wziełam recepte na tabsy anty i będę sie od jutra faszerowac by móc powrócic do fifa rafa bez stresu, że za 9 miesięcy Piotruś będzie miał siostrzyczkę ![]() boje sie tylko, że przytyje ![]() ale gin mnie zapewniła, że dawka hormonów jest niewielka i nie powinnam mieć problemów ze zrzuceniem kg ![]() Mam pyt. czy do becikowego potrzebne jest jescze jakies zaświadczenie lekarskie???bo zapomniałam się dzisiaj spytać ![]() po krotce to tyle ![]() dziękuje za kciuki dobranoc
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Oui. Zaswiadczenie ze bylas pod kontrola lekarska podczas ciazy. U mnie po prostu zadzwonilam do gina i on kazal TZ przyjechac do jego sekretarko-poloznej u ktorej czekalo takie zaswiadczenie na nas.
|
|
|
|
#2076 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamaoptymistka, dziękuję, nie pomyślałam by to konsultować. W zasadzie mam zaufanie do tej pediatry, chodzę do niej z córką i nigdy nie miałam zastrzeżeń do jej diagnoz. Jak Maja była mała też miała wysypkę (w sumie bardzo podobną do tej co ma Adaś) i wtedy określiła, że mała ma trądzik (myślę, że nie mówi na chybił trafił, trądzik czy skaza). Zmiany skazowe przede wszystkim stwierdziła na podstawie uszu, Adaś ma na nich takie jakby grudki normalnie i do tego łuszczące się, ja je widziałam, ale jakoś bardziej mnie przerażały te krostki na buzi i na klatce piersiowej. Na razie dostaliśmy krem do smarowania i ja przeszłam na dietę odstawiając produkty mleczne. Jeśli nie będzie poprawy, to wtedy będę myśleć o konsultacjach. Poczekam z 2 tygodnie czy moja dieta przyniesie efekty. Cytat:
Badań nie robili, oglądała pediatra małego i rozmawiała ze mną na temat mojej diety i zachowania dziecka. Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Oliwki i Sebcia z okazji ich miesięcznic ![]() Adaś wczoraj skończył miesiąc, także wkroczył w świat niemowlaków. Nadrobiłam wątek, cały dzień nie miałam tu jak zajrzeć. Adam dziś postanowił nie spać prawie w ogóle, a co za tym idzie , siedzieć mamie cały czas na rękach. Jak uciął sobie 1,5 godzinny sen, szybko zrobiłam obiad, żeby mieć czym starsze dziecko nakarmić. potem zaliczyliśmy spacer, który skończył się długim płaczem (musiałam dojść do domu, a miałam dość kawałek 20 min drogi, do tego Maja i jej rowerek ). Wisiał prawie cały dzień na UU, teraz od jakiś 2 godzin śpi, więc chyba w końcu się najadł. Przepraszam, że nikomu nic nie odpisałam, postaram się poprawić. Dobrej nocy!!! |
|||
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
antropia Też mam taką puchę, którą swoją drogą chyba czas wywalić, bo stoi już długo otwarta...
![]() Zaświadczenie potrzebne, jak napisała już mimbi ![]() A właśnie mimbi, paczka poszła wczoraj ![]() anusia To ja bym nie wierzyła w tą skazę Podobno bardzo mało dzieci ją ma, a lekarze zdrowym dzieciom wmawiają ![]() Ja bym zażądała badań, no, ale jak uważasz... My już na nogach, stękanie i te sprawy. Idę spróbować zaprowadzić sen w mieszkaniu
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
matal trzymam kciuki i wiesz co wierze w coś takiego jak karma u mnie całe życie sie to sprawdza, jesli teraz masz takie problemy to uwierz mi przyjdzie niedługo czas który ci wszystko wynagrodzi, dasz radę
![]() sille i jak tak nocka, dzidzia wreszcie zasnęła? eweska zdjęcia juz obejrzane, synale cudne ![]() Mała pospała od 20 do 2 - szybkie karmionko i od razu zasnęła obudziała ją o 6 czkawka, pogadałysmy trochę i teraz leży sobie w łóżeczku i zasypia sama. O 8 spadam na siłkę, trzeba bedzie wyjść na ten deszcz i ziąb, uuuu już mi źle na sama myśl o tym. Dziewczyny nie pamiętam czy już Wam o tym pisałam, więc wrzucam teraz: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3..._Dziwnowa.html to było ostatnio w gazecie a to ich strona oficjalna http://znurtemodry.wordpress.com Nie wiem czy się chwalic czy się żalić ale to mój kumpel. Opinie na temat pomysłu sa podzielone, ja na przykład juz sama nie wiem co myśleć, ale już jestem przyzwyczajona do jego pomysłów. A wy? Co wy na to?
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka fajna ![]() Teraz jem śniadanie, a Pepe buja się w leżaczku. Za chwilę idziemy się pobawiać, bo widzę, że zaczyna mu się nudzić. Za oknem masakra, leje bez przerwy od wczoraj i zimno Miłego i pogodnego dnia dziewczyny |
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
jak można u tak małego dziecko powiedzieć, że się kiepsko zrasta ciemiączko jak ono ma ratem 2miechy ???
SiLLee moja jak pośpi 20min to też się przeciąga jakby coanjmniej ze 3h spała ![]() asiak1981 Wojtuś codziennie Ci już tak długo śpi ??? bo Gabulek ma takie dni ale no dziś obudziała się o 3:20 (ale przypuszczam że to przez kocyk który drażnił jej usta i chyba myślała że można go pociamkać )Grazin ja też tak kiedyś próbowałam nauczyć Zosię zasypiania, ale nie dałam rady, bo nie mogłam słuchać takiego płaczu ... usypiała w końcu, ale to chyba nie na moje nerwy było ... mimbi czemu Ci się ręka zepsuła ?? patenty dobre antropia jaki udany przegląd ![]() witam się w ten szary mokry dzionek ![]() ciemno w domu jakby wieczór był i co gorsza to już drugi dzień taki .... wczoraj nie wyściubiliśmy nosa z domu bo przez cały (dosłownie) padało !!!!!!! dziś już chyba się ukiszę w tym mieszkaniu ... nocka spokojna, pobudka o 3:20 i nadal śpi |
|
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj byłam u gina. Wszystko ok ale i tak mam stracha przed kochaniem... ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- mimbi! i Agata Ci gotuje?? !! |
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
A wiecie co, dzisiaj w nocy taka mnie naszla mysl madra, ze moze bysmy sie podzielily jakimis swoimi patentami matczynymi, co to zycie ulatwiaja a moze sie komu innemu przydadza. Wiecie, takie bzdurki co to mozna z nich skorzystac. Co Wy na to? Ja tak teraz na szybko to trzy podaje, pewnie je znacie, ale co tam, moze od ktorejs z Was cos podlapie albo ktoras ode mnie:
1. do opakowania pieluch wkladam kilka workow jednorazowych ze sklepu, takich, ktore sa za male do uzywania jako normalne worki do smieci i jak jest kupa to od razu pielucha brudna laduje w takim worku i potem do smietnika. Dzieki temu nie laze z tymi smrodami po mieszkaniu i nie chomikuje takich workow. 2. zawsze mam przegotowana wode w czajniku elektrycznym i jak musze zrobic mleko to go klikam tylko na kilka sekund, dzieki temu mam zawsze przegotowana wode o odpowiedniej temperaturze [chyba Paulizia tez tak robi?] 3. jak mi sie zrobi mleko za cieple a na przyklad nie mam jak go ochlodzic to trzymam butelke pod strumieniem zimnej wody i tak ochladzam, bez zadnej zabawy w zatykanie korkiem zlewu [bo czesto pojecia nie mam gdzie ten korek] I to by bylo na tyle. Zaznaczone na niebiesko potraktujcie jako quiz/szarady/zabawy/czlowieku nie irytuj sie/i chinczyka. Dla mamuski z najbardziej odjechanym patentem przeznaczona jest nagroda - fajerka i pogrzebacz ![]() [/QUOTE] No to ja też sprzedam swój patent: 1. Zamiast ciągle gotowac wodę mam termos i w nim ciągle gorącą przegotowaną wodę ![]() U nas wczorajszy dzień i nocka super. Byliśmy wczoraj z Hanią na szczepieniu, ale podobno jest program, w którym szczepią dzieci za darmo więc postanowiliśmy spróbowac, w końcu te przynajmniej 2tys można małej na coś lepszego wydac, także ze szczepieniem czekamy do 5 sierpnia. Niunia była wczoraj typowym zdrowym dzieckiem: spanie, jedzenie, zabawa, spanie, jedzenie, zabawa..... W nocy spała od 21 do 2 a później od 2.30 do 6.30 ![]() Teraz pytanie do mam butelkowych (martynka89 jak dobrze pamiętam ):Z jakich smoczków korzystacie, tzn chodzi mi o rozmiar, ja używam "S" ale wydaje mi się, że Hania zaczyna się męczyc? A wasze dzieciaczki z jakich smoków ciągną, bo nie wiem czy jej zmienic już na "M", dodam, że jutro Hania kończy 7 tyg? Ale pogoda do
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny pomysł, szalony ![]() Pokazuje, że jak się ma rodzinę, to nie trzeba być statecznym i zrównoważonym Sama bym się wybrała w góry, nawet dziś. Bardziej mnie powstrzymuje choroba tż niż wiek Edzika ![]() A poszłabym tak na tydzień co najmniej, z namiotem i w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- aniutka Ja właśnie zakupiłam "2", bo na "1" jedzenie z butli (mojego mleczka) trwało ostatnio ponad pół godziny, a z UU je 5 minut. Więc myślę, że za wolno leci. "2" są 3 m-ce +, więc to i tak już niedługo
|
|
|
#2084 |
|
Rozeznanie
|
andziot- nie codziennie,ale średnio co 2 noc, dziś np.obudził się po 8 godz.snu ale godzina była taka sobie bo 4.31, na szczęście wypił U i usnął i pospał do 7.27.
Za to Kasia obudziła się krótko po północy z płaczem, że jest mucha i komar gdzieś na pościeli. Musiałam z nią siedzieć póki na dobre nie zasnęła. Dziś tż ma wolne,więc się pewnie pokłócimy.
|
#2085 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ja tak czekam na ten moment ze szokCytat:
oo to moj norbi powinien lada dzenCytat:
super, norbi dzisiaj z tak cudowal jak lezal na plecach-a niechcial, ze sie prawie przekecil na brzuchtwoj tz wymiata ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie mam pojecia co to atoperal myje tylko w oilatum, jak zdarzalo mi sie w czyms innym to od razu sucha skora wyskakiwala ooooooooooooooooooooooooo oooo ale slodka kruszynka Cytat:
super ze wszystko ok po wizycie bylam z norbi u lekarza w zwiazku z tymi krzykami i pchaniem wszystkiego do buzi to kolki maly wazy ZALEDWIE 5,300 ale przybiera ok za to dlugasny jest dominik przed chwila usiadl przed lezaczkiem i tak dlugo i duzo do niego gadal az mlody usnal ![]() jedziemy odebrac paszporty norbiemu i tz i wyrobic dominikowi-musielisy poczekac az skonczy 5 lat zeby paszpot byl wazny kolejne 5 wiecie ze teraz paszorty dla dzieci sa wazne 1 rok? dopiero o 5r.z. na 5 lat. domi mial wyrobiony jak mial 5mcy i ma wazny do grudnia, a od niedawna to zmienili wrzucam foty jak norbi sie podnosi sam do siedzacego
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi Zosia dziś się budziła bo poduszka jej spadła, gorzej jak zgubi pieska w nocy, to jest wtedy szukanie w pościeli ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- aga_pe a dostaliście coś na te kolki ?? Norbi wygląda na dużo starszego |
|
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Moja córcia, kończy dziś 3 miesiące (wrzucę fotki do nowego albumu bo w starym nie mam już miejsca) i zamiast ja jej to ona mi zrobiła prezent i spała dziś ciurkiem 10 godzin Ale nie łudzę się, że taka sytuacja się szybko powtórzy, bo najprawdopodobniej to reakcja po szczepieniu. Poprzednim razem też tak było ![]() anulinka dzięki ![]() Kiecka bardzo fajna Agnieszka.M dzięki ![]() monika z numarkami Staś na rączkach babci (?) super ma minkę ![]() mimbi no też tak myślę, bo w tej samej aptece byliśmy w dniu powrotu do domu ze szpitala z Iguśką i chcieliśmy kupić Enfamil lub Bebilon, no jakieś mleczko początkowe bo moja laktacja po cesarce nie była jeszcze do końca rozbujana więc chciałam mieć w razie czego i powiedzieli TŻ’towie, że takiego mleka dla kilkudniowego dziecka nie ma no chyba, że na receptę![]() Co do patentów ![]() 1. Siki i kupki pakuję w paklanki, z kosza pięknie pachnie . (100 paklanek 1,80zł) 2. i 3. Mamy podgrzewacz TT, który jest włączony 24h na dobę na utrzymywanie temperatury więc wodę na mleczko mam zawsze ciepłą i gotową do użycia w każdej chwili. Wyjmuję jedną butlę, wkładam drugą i ta czeka do kolejnego karmienia. Jak dla mnie „must have” przy każdym (kolejnym ) dziecku. Czizass becikowe! Coś czuję, że zanim się za to zabierzemy to nam przeleci. Atiz uważam, że super sprawa! Każdy robi to co lubi i nie sądzę aby dziecku czy kotu działa się przy tym krzywda. Ekstra! I gratuluję znajomemu odwagi, kondycji, samozaparcia, fajnego dzieciaka i ślicznego kota ![]() aga_pe no nasz wątkowy kupidynek to silny chłopczyk ![]() Camomile córeńka śliczna! ![]() No właśnie też tak myślę ale lekarka zaleciła nam te witaminy ze względu na słabą morfologię Iguśki. Podaję już Ferrum a w tym Cebionie żelaza i tak nie ma. Może przy wit.C będzie się lepiej wchłaniało to żelazo? Wtedy widzę jakieś powiązanie. Dzięki Kupię w kropelkach ![]() ![]()
|
#2088 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka standardowa o 5 pobudka a potem o 9 Normalnie rozpusta ![]() Ale leje, pogoda brzydka na spanie :P Właśnie piję kawkę i czytam sobie forum, chłopcy "biegają" na łóżku, a Bartuś jeszcze śpiewa i czka |
|
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
pozdrowienia z kapieli we wiadeku
![]() co dostalismy na kolki? diclofor i espumisan doraznie- dodam ze on nic od dluzszego czasu nie dostawal, nawet herbatki koperkowej bo wg mnie kolek nie mial moria uzupelnilam troszke album
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
moria sto lat dla iguski!
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dostaliście zwykły cebion czy cebion multi ??? |
|
|
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super to wiaderko jest coraz bardziej mnie przekonujeprzy drugim dziecku sobie kupię ![]() super masz lakier do paznokci ![]() apropo drugiego dziecka to wczoraj tż mowiłam ze na pewno chce miec drugie ale jak pomysle ze znowu mam to przechodzic to mi sie odechciewa:P Cytat:
nie ma to jak dobry plan na cały dzien:P andziotku co do metody usypiania, to ja mam tak ze jak widze ze sebek marudzi i tylko sciemnia ze płacze to go zostawiam, a czasem tak ściemnia z tym płakaniem ze sie smiejemy z tż ale jak na prawde płacze to nie moge go zostawic i biore na rece. tż mnie wspiera pod tym wzgledem zebym wytrzymywała coraz dłuzej z tym braniem na rece jak płacze zeby sie nauczył sam uspokajać... ale czasem czuje sie jak wyrodna matka, ale tylko czasem jak na razie widze efekty wiec nie chce tego przerywac. tż mi zawsze powtarza ze dzieci to są terrorysci... i to prawda. moje dziecko dalej śpi ![]() obudził sie cos przed 4 potem po 7 i śpi dalej... a ja chciałam sie kapac tylko czekam na syrene alarmowa i nie ide jeszcze :P ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Igusiu wszystkiego dobrego w dniu Twojego święta
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie uważam, że dzieci to terroryści
to małe bezbronne człowieczki, które po prostu uczą się żyć na tym świecie ... |
|
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Grazin;28281351]
![]() super to wiaderko jest coraz bardziej mnie przekonujeprzy drugim dziecku sobie kupię ![]() super masz lakier do paznokci ![]() apropo drugiego dziecka to wczoraj tż mowiłam ze na pewno chce miec drugie ale jak pomysle ze znowu mam to przechodzic to mi sie odechciewa:P andziotku co do metody usypiania, to ja mam tak ze jak widze ze sebek marudzi i tylko sciemnia ze płacze to go zostawiam, a czasem tak ściemnia z tym płakaniem ze sie smiejemy z tż ale jak na prawde płacze to nie moge go zostawic i biore na rece. tż mnie wspiera pod tym wzgledem zebym wytrzymywała coraz dłuzej z tym braniem na rece jak płacze zeby sie nauczył sam uspokajać... ale czasem czuje sie jak wyrodna matka, ale tylko czasem jak na razie widze efekty wiec nie chce tego przerywac. tż mi zawsze powtarza ze dzieci to są terrorysci... i to prawda. moje dziecko dalej śpi ![]() obudził sie cos przed 4 potem po 7 i śpi dalej... a ja chciałam sie kapac tylko czekam na syrene alarmowa i nie ide jeszcze :P[COLOR="Silver"] [QUOTE] z czasem zacieraja sie te niemile wspomnienia ![]() ja potrzebowalam 5 lat, a teraz zaluje ze tak dlugo czekalam daisy wjechala mi na ambcje z usypianiem gabi i postanowilam wziasc sie za norberta ![]() no i dziecko codzien wieczorem zasypia samo w lozeczku i 80% drzemek w dzien ![]() u nas nie wymagalo to zadnego wysilku ja sie zbieram-moze do wieczora
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Wszytskiego najlepszego dla Igusi
U nas nocka w miarę ok, pobudka o 1, 4, 7:45 i potem dodrzemał do 9. Teraz leży i już stęka, znów się zapowiada rączkowy dzień. Pomysłu na szybki obiad brak
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aga_pe U nas jak nie ma ostrej kolki (która niestety czasem się pojawia mimo leków) - bo lekka, czyli lekki ból brzuszka, wzdęcie jest zawsze - to też nie ma problemu z zasypianiem w łóżeczku. Ostatnio co raz lepiej z tym ![]() Chociaż wczoraj wieczorem była masakra... Noszenie, suszarka, smok, pielucha - i tak trwało to 1,5 h ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ah, no i dla Igusi za 3 miesiące ![]() U nas jeszcze równo 2 tygodnie do tego przełomowego momentu
|
|
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
u nas nocka tandardowo.. z tym, ze wcoraj w ogole Piotrus nie chcial zasnac wieczorem... o 22.30 udalo nam sie wygrac bitwe nie plakal, ale nie w glowie bylo mu spanie dzieki dziewczyny za odp w sprawie bcikowego.... musze do niej lciec w pn po to to zaświadczenie a już myślałam, ze dopiero za pól roku ja odwiedzę ![]() skleroza nie boli niestety ![]() dorka przepisała mi azalię...ale ja nigdy nie brałam tabsów i jakoś mam obawy...boję się skutków bocznych..głównie spadku i spadku libido, które i tak na dzień dzisiejszy równa się mniej niż zero tylko nie zauważyłam, żeby z każdym następnym było jakoś znacznie lepiej i to mnie martwi ![]() Grazin ja też przy nastepnym maluszku kupie sobie wiadereczko do kąpania mamusia musi być :p albo tatuśgratuluje wytrwałości ![]() Atiz /rewelacja! lubię ludzi z pasją! a ten gościu widać, że ja ma! z tego co czytałam, to mega przygotowany na wyprawę i doświadczony człowiek, wiec nie widzę problemu1 pozazdrościć maluchowi takiego taty! ![]() aga_pe cudny chłopczyk wybujałam noga i zasnął w leżaczku idę jeść śniadanie ![]() aaaaa pyt mam!!! Co moge wziąc na odpornośc jak karmie piersią? jakis rutinoscorbin czy wit C wolno, orientuje sie któraś? Bo mój małz chory na antybiotyku, dziś był u lekarza i nie chce się zarazić, a w taka pogodę to szybko łapie infekcję! Tylko nie wiem czy mogę os wziąć w razie W ![]() bo zanim ja się do apteki wybiorę i wypytam to wieki mina, chyba że sobie arkę wybuduję i poczekam aż więcej deszczu napada! [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- No i dla Iguski
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, do kiedy wozicie dzieci w fotelikach z ta wkładką?
Olek chyba zaczyna miec juz ciasno, czy to takie powinno byc
|
|
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(brałam na alergię, żeby nie brać Zyrtecu albo innego tego typu) dokabl Edzik już dłuższy czas jeździ bez niej. Przestał się mieścić, więc wyjęłam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

może to pierwszy krok do spania bez pieluszki 

.
i w aptece babka mówiła, że innego dicofloru nie ma, tylko ten w dawce 30.
Ale, że jest pewna poprawa przy karmieniu, to wstrzymuję się ze zmianą mleka i będę obserwować dalej. W sumie wspaniała lekarka nie powiedziała, czy jeśli wszystkie niepokojące objawy ustaną, a kupka będzie nadal zielonkawa, to czy w takim przypadku zmieniać to mleko na bebilon comfort, czy nie 

[skoro dziecko pochwalilam to pewnie tradycyjnie jutro bedzie jatka wieczorem, bo nie sadze, aby byla to nowa swiecka tradycja 

potem lekarka powiedziała że to hormony i noworodki tak mają.
). Wisiał prawie cały dzień na UU, teraz od jakiś 2 godzin śpi, więc chyba w końcu się najadł. 

ale zjadła dziś dopiero 470ml a przed nocnym snem powinna do 700 dobić więc jeszcze dwa razy powinna dostać butlę.