|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Ale poczekam do końca 3 m-ca na pewno.
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
ważka
moja ola lezy na poduszce na naszym lozko na to mam pieluszke flanelowa, by nasz proszek jej nie uczulil na sofie tez lezy na becisku i na plaskiej poduszce na macie na plasko roznie ![]() matall ola tez czasami steka przez sen tylko wpadam na sekunde ze nasze dzieci tak szybko rosna ze to nie do opisania jest moja OLA SMIEJE SIE NA GLOS ![]() ![]() ![]() ![]() i pobila rekord w piciu mleka bebilon pepti wybombala 170ml ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Mój Bartuś od ponad tygodnia też się na głos śmieje, a Wiktor nie chce na głos się śmiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
eweska ja pisze za Moria, ja pozeram twoj blog , zawsze tak cudnie wygladasz, pieknie, perfekcyjnie umalowana, i to zawsze znajdujesz czas, z mezem w rozjazdach i z trojka dzieci!!!
moria no staram sie karmic i mam nadzieje, ze mi zycie to kiedys wynagrodzi, a jesli nie zycie to chociaz Zoska ![]() no wlasnie moja teraz dalej spi, zjadla na spiocha wlasciwie i spi dalej, i tak juz o d tygodnia ma taki system..zobaczymy. a ja ide cos zjesc i koncze pakowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
Odstawilam dzisiaj infacol i dalam malej Gripe Water. Zrobila kupe po dwoch dniach i duzo baczkow poszlo, teraz spi jak susel
![]() Rano jej strasznie w brzuchu bulgotalo, caly czas sie spinala i wrzeszczala. Mam nadzieje, ze po tym Gripe Water wszystko sie unormuje. anula zazdroszcze, ze ci U urywa. U mnie juz sachara i pozostaje tylko MM.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-21 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2017 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Camomile jedną taką kupką naprawdę nie ma się co przejmować, może akurat coś zjadłaś ...
bassienka jak karmisz tylko piersią to dziecko nie musi robić kupki codziennie, kupka może być co parę dni i nie jest ro nic złego, bo mleko matki jest lekkostrawne i nie ma odpadów, więc nie ma się z czego tworzyć kupka ![]() ![]() listopadowa80 ale pech z tym kółkiem ![]() Lolka1212 witaj loluś ![]() ![]() dorkabl teściowa do pracy powiadasz ? ![]() ![]() Siasiek bravo za kupę ![]() anula moja też dziś spokojnie w miarę je ![]() Grazin to pranie sobie urządziłaś ![]() Ważka bez poduszki ! po co dziecku poduszka ??? agus Gabulek też zaczyna się śmiać na głos, ale jeszcze nieśmiało to robi ![]() Gabrysia zaczyna się na boczki przekręcać ![]() odwiedziła nas ciężarna ciocia - nie mogła się na Gabrynię napatrzeć ![]() łzy miała z oczach !!! co te hormony robią z kobietami ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- zapomniałam napisać co mężul przed chwilą zrobił ![]() miał uśpić Gabulka, coś mu nie szło ... wychodzi z pokoju cisza zaglądam, a tam Gabrysia na brzuszku zadziera wysoko głowę, podchodzę bliżej a tam komórka położona i na niej puszczone Gumisie, żeby jej się nie nudziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio szukałam na nim inspiracji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
ja tylko właściwie na chwilkę. Walczymy z gorączką poszczepienna ![]() Wczoraj rano szczepiliśmy, o 19.00 gorączka, czopek, niby pomógł, ale cały czas był ciepły i w nocy spał po 2h, a dzisiaj maruda i znowu mu się dźwiga temperatura. Aż nie chciał nic jeść o 17.00 bidulek jeden ![]() Pewnie znowu czopek będzie potrzebny. Oby pomógł. Podobno do 2 dni może tak być. Mam nadzieję ogromną, że jutro będzie już dobrze. Aż mi goszkoda. Nawet przy Uu się nie rzuca. Nie ma pewnie sil bidulek. Trzymajcie się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moniqac, za Szymusia ![]()
![]() |
#2022 |
Rozeznanie
|
Łomatko boska toż to mnie nie było chyba z tydzień czasu, 28 stron do nadrobienia, nie dam rady poddaję się bez bicia.
A więc tak, zepsuł mi się kabelek zasilający i jestem odcięta od komputerka a le mężu dziś przyniósł z pracy więc coś tam sobie porobię troszkę. Poza tym Pola ma bakterię i bierze antybiotyk Zinnat i jest jakas taka smędząca, do tego pogoda i dziecko prawie ciągle śpi. Dziś wreszcie dostałam karuzele na łóżeczko, martwiłam się że to już będzie za nudna zabawka dla małej, ale jest w pełni zafascynowana i śmieje się na głos !!!!! ![]() ![]() ![]() Dobra musze nadrobić pocztę mam nadzieję że już niedługo będę z Wami znów na bieżąco.
#2023 |
Wtajemniczenie
|
My już po szczepieniu, Iga śpiiii podobnie jak poprzednio. Pewnie będę musiała ją za 20 minut wybudzić na jedzonko, oj będzie zła
![]() Samo szczepienie ok, rozpłakała się ale jak ją ułożyłam pionowo tak jak lubi to szybko się uspokoiła. Moja trefna doktorowa dziś o dziwo była całkiem miła, recepty nam wypisała bez komentarza a gdy Iga zakrztusiła się przy grzebaniu w buzi to pogłaskała ją po główce.... szok! Obyło się bez ![]() ![]() Igusia waży 6100 i mierzy 65cm ![]() Acha dostaliśmy też receptę na preparat Cebion multi ale sama nie wiem czy rzeczywiście mam w Iguśkę jeszcze jakieś witaminki pakować ![]() Coś chyba pokręciłam z tymi probiotykami bo dicoflor jest dla dzieci od 3 roku życia ![]() Pediatra nic mi na brak kupek Iguśki nie zaleciła, nie poradziła, powiedziała tylko, że "jeśli baaardzo chcę" to mogę podawać jakiś syrop ze śliwek - bez recepty. No ale teraz pytanie co jest w takiej sytuacji lepsze, ten syrop, czy też zacząć domowy sok z jabłuszka podawać (chciałam z tym zaczekać do 5 miesiąca) czy też ratowanie się odrobiną czopka gdy kupy nie ma przez więcej niż 2 dni. Nie wiem, nie wiem ![]() andziotka ![]() ![]()
#2024 |
Zadomowienie
|
MoniaK
![]() Aga.M - Ty to masz tych pediatrów ![]() moria - mój też płakał wczoraj na szczepieniu bidulek, trzeba było poprzytulać bobaska. mój niespokojnie je przechodzi, je, po jedzeniu marudzi / płacze - wczoraj gorączka, dzisiaj pewnie powtórka z rozrywki. oby tylko 2 dni jak mówi lekarz. andziotku - uwielbiam twojego męża, ale nic nie pobije historii z kąpaniem Zosi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |||||
Zadomowienie
|
Hello.
U nas duuuuuzo marudzenia dzis znowu ![]() ![]() Z tego wszystkiego zapomnialam, ze Nadia ma dzis tez urodziny, konczy 10 tygodni. ![]() Cytat:
![]() Ale to nie przez to mleko, bo mm daje jej malutko (ok. 30-40 ml tylko podczas wieczornego karmienia srednio raz na 3 dni, reszta UU). Ale moze u ciebie sie sprawdzi? Cytat:
![]() Co do karmienia napisalam wyzej. Kurcze, moze to tez to zelazo. Wyczytalam, ze herbatka pokrzywowa tez ma go sporo, a ja ja ciagle ostatnio pilam, lepiej odstawie na razie... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A lekarka moze wyczula Twoj bojowy nastroj ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-21 o 18:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Raczkowanie
|
No jak dla mnie to tez niepotrzebna,ale mama juz ktorys raz mi mowi zebym dala malej poduszeczke bo na plaskim jej niewygodnie i przez to zglupialam,czasem mam ochote nikogo nie dopuszczac do mojego dziecka przez te wszystkie zlote rady: czapka,skarpetki,dopajani e przy UU
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko ma niestety godzinne kolki...albo rano...albo popołudniu
![]() Dziś normalnie suszarka podziałała w 3 sekundy!<woow> Dziękuje koleżanka za pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny - czy macie jakies doświadczenie w emolientach? Pediatra na buzię Szymonka kazał kupić Oilatum Soft, albo Atopra krem - kupiłam to drugie bo Oilatum mnie uczulił w ciąży więc wolałam nie ryzykować i mówił, że Małego można kąpać w emolientach. Ale:
1. zamiast żelu do kąpieli? 2. czy emolienty myją czy tylko natłuszczają? 3. jeśli natłuszczają tylko to dodatkowo cos do mycia? 4. czy raz emolient, a raz żel? 5. co lepsze: emolium cza atoperal?. nie wiem czy będziecie miec zdanie bo niewiele tutaj z nas walczy z wysypką. ja już nie wiem czy to skaza / tądzik / azs (oby nie) / hormony czy co. zostało mi 1,5tyg diety bezmlecznej żeby stwierdzić czy to skaza po mojej diecie. ych. A tak poza tym to kupiłam Szymusiowi naklejki do pokoju ![]() ![]() ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-07-21 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Zadomowienie
|
NIE NIE NIE
Dziewczyny, w niedziele widziałam sie z 3 miesiecznym bobasem które lezy tylko na poduszeczce. Ma z tyłu główke płaską jak patelnia! Okropnie to wyglada! Mysle ze to przez to ze jak lezy na wznak to nie ma możliwości przekrecenia główki na boczek. No tak mi sie wydaje ze przez to, bo jak ta głowina wpadnie w tą poduchę to ani ruszy! Juz wole mojego, z główka jak po imadle przez leżenie na brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Raczkowanie
|
No wlasnie,dlatego moja miala poduszke przez niecale 5 minut,jak zobaczylam ze ledwo obraca glowke to od razu ja wyciagnelam,tym bardziej ze dopiero niedawno zaczela spac na obu stronach glowki-wczesniej miala upodobana tylko prawa i musialam jej ciagle przekrecac bidulce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zadomowienie
|
hej
Pół dnia bez prądu więc i bez wizażu - co za niefajne uczucie nie móc sobie poczytać ![]() Karmiąc dziś małego zerkałam na zegarek i ![]() Zaczęłam to analizować i zastanawiam się co zrobić aby dłużej pił, może wtedy noc będzie łatwiejsza bo te pobudki co 2h dają mi się we znaki. Sama nie wiem co o tym myśleć bo z drugiej strony mocno przybiera i nawet teściowie którzy praktycznie widzą go codziennie mówią że jest bardzo duży i się mocno zmienia. Odpiszę ogólnie bardzo: Wszystkiego dobrego dla Sebusia (Grazin), Oliwki (Basienki) i wszystkiech dzidziusiów które dziś mają swoje święto. Moniqac zdrówka dla Szymusia. Ważka płasko Dorka ![]() ![]() eweska zgadzam się jesteś bardzo elegancka, zadbana i świetnie pomalowana andziot niezłe z tymi Gumisiami, ile trwa u Ciebie karmienie z jednego UU???? silee masz już to nosidełko??? jak się sprawdza??? też myślę nad zakupem ![]() listopadowa co za brak profesjonalizmu w tej firmie wózkowej, oj jak ja tego nie lubię zawsze wtedy jestem niemiła dla takich olewusów, współczuje Lolka fajnie że zajrzałaś ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-21 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
eweska - ale nam sie na spacer pogoda zrobiła nie? masakra ![]() dorka_bl który balneum używasz? zadwolona jesteś? Miuniu ma suchą skórę miejscami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Zadomowienie
|
moniqac baby basic...taki klasyczne, jest jeszcze co skóry wrazliwej, tylko tak jak pisałam, u nas to bardziej prewencyjnie, wiec nie wiem czy pomogę, jestem z niego zadowolona ...wiem ze parafina nie uczula a jest bardzo dobra. Ja używam parafiny do pupy i raz w tyg całe ciało nią jedziemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zadomowienie
|
Moniqac dzięki za info, u nas jest tak co noc. Budzi się dokładnie co 2h i pije. Jedna noc była że sapł 4ha potem 3h ale to chyba z powodu wcześniejszego 2h płaczu brzuszkowego.
#2036 |
Zakorzenienie
|
Camomille Jak dajesz UU, to może być uczulenie na cokolwiek, co zjadłaś też. Trzeba obserwować
![]() Możesz dawać probiotyk - Edzik dostaje lacidofil. eweeeeeskaaa a jakbym ślicznie poprosiła, to dobrałabyś mi jakiś ładny makijaż na ślub znajomyyyych? ![]() ![]() Bo ja coś tam rzeźbiłam, ale za bardzo mi nie wychodzi. Idę na sam ślub, sama z Edzikiem, bo... ...no właśnie. Tż prawdopodobnie jeszcze CO NAJMNIEJ 2 tyg. w szpitalu będzie ![]() MASAKRA. Ja nie wiem, jak sobie poradzę, co będzie z jego pracą i w ogóle ![]()
![]() |
#2037 |
Zadomowienie
|
mattal
![]() Teraz zajrzałam że planujesz 10kg zjechać - wysoka poprzeczka trzymam ![]()
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już jest ciężko ![]() Ryyyyyyyyyyyyk - moja mama próbuje go uspokoić. A ja byłam u lekarza z bólami brzucha i festiwal diagnoz, seria badań. Jak mam ogarnąć swoje zdrowie, jak z każdym badaniem muszę szukać kogoś, kto by mógł zostać z małym? Szukam pozytywów... Przecież muszą jakieś być... MUSZĄ ![]() ![]() ![]() Wdech, wydech, jestem kwiatem lotosu, jestem silną kobietą i dam radę. Prawda? ![]() Mam wrażenie, że od grudnia trwa najgorszy czas w moim życiu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
moniqac niech Szymuś szybciutko wraca do formy
![]() pewnie dziewczyny Ci już odpisały w sprawie emolientów, oo nie za bardzo więc wracam i odpiszę ... 1. emolient zamiast żelu do kąpieli ![]() 2. emolienty myją i natłuszczają, (nie można używać zwykłego żelu myjącego albo mydła razem z emolientem bo to niszczy właściwości natłuszczające) 3. nic dodatkowo do mycia ! 4. nie wiem co lepsze, ale ja z Emolium nie byłam zadowolona, tego drugiego nie miałam atiz zdrówka dla Poli !!! moria ![]() ja bym nie dawała bez potrzeby dodatkowych witamin ... dicoflor ja podawałam Zosi ten w kapsułkach, wysypywałam do butli i mieszałam, są też w saszetkach, można podać pół saszetki jeśli masz obawy, albo BioGaie w kroplach do buzi wkraplać ... ja bym zaczęła właśnie od probiotyku, podawać z dwa tygodnie i zobaczyć czy jest lepiej, bo serio czasem są super skutki ![]() jeśli nie pomoże to można spróbować z sokiem jabłkowym ... Camomile ![]() zestaw antykolkowy superawy, spojrzenie cudne ![]() Ważka niewygodnie ??? a po czym to sądzi ![]() mamaoptymistka z jednej piersi mała je ok 5min, później już nie chce, jedynie wieczorem dłużej ciamka .... ale Twój Franio młodszy jest, a im starsze dziecko tym krócej je bo wydajniej ssie .... matall a co Tżtowi robią w tym szpitalu że jeszcze tyle ma leżeć ??? przytulam mocno !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zadomowienie
|
Mattal dziś rozmawiałam ze szwagierką że ciężko z tym karmieniem, bólami brzuszka a ona na to że trzeba sobie powiedzieć że te kilka m-cy to tak niewiele w całym życiu naszego dziecka i tak szybko zleci że damy radę. No i coś w tym jest.
Swoją drogą masz prawo się denerwować bo u Ciebie troszkę dużo tych problemów ale tak jak mówisz muszą być pozytywy - i są zdrowy piękny chłopak który kocha Cię ogromnie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.