|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Cytat:
No nie popisał się |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hehe |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuję![]() moja data ślubu 15.09.2012
|
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi powód---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Nika mam do CIebie pytanie bo Twój TŻ pochodzi z okolic Kocka to może wie czy w miejscowości/wsi Serock jest sala weselna??
|
|
#3127 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Co jak co, ale chrzestni to powinni na długo wcześniej wiedzieć takie rzeczy, a jeśli nie wiedzą, to moim zdaniem wcale nie powinna Twoja Mama dużo dawać - ma prawo nie mieć kasy, jak powiadamiana jest na ostatnią chwilę.Cytat:
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama nie wiem... TŻ mi powiedizał żebym nie reagowała tak emocjonalnie bo chętnie by się wybrał na wesele
|
|
#3129 | ||||
|
Rozeznanie
|
No i Sztuczka wita Was wieczornie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
... Genialny pomysł ...tylko że mój TŻ może powiedzieć, że to już za dużo atrakcji jak na jedno wesele Cytat:
Tak mi przykro... co za... siostra Właśnie się dziwiłam dlaczego to nie siostra była z Tobą w salonie tylko Sztuczka ( ) no ale jak widać moje przypuszczenia nie wpuściły mnie w las... Rozumiem Cię doskonale - kiedy jeszcze prowadziłam wojnę (tak naprawdę o nic...) z moją siostrą, to też bardzo mi przeszkadzało kiedy rzucała podobne teksty.. nawet jeśli w "żartach" Nie raz sama nie wiedziałam czy się rozpłakać czy po prostu strzelić jej w papę Ale wracając! Niepokoi mnie jej podejście... co to w ogóle znaczy, że ona tuż przed Waszym ślubem chce na wakacje :/ Aj... lepiej szybko kombinuj Kochana kogo by tu obsadzić w roli świadkowej, bo coś czuję że z tej "współpracy" nic dobrego nie będzie
|
|
#3130 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) to może być ciężko z ich samoistną przemianą... Trudna sprawa, ale jestem z Tobą Cytat:
Cytat:
Tyle że wokół brylancika uwite jest jakby oko z białego złota, a reszta jest z żółtego To BARDZO mało W dodatku znaleźliśmy go przez internet - póki co jeszcze nigdzie się nie reklamuje, ale ja mu wróżę wielką karierę (skromnisia ze mnie )Cytat:
Cytat:
Śmieszny, niepoważny, nietaktowny koleś... Jak on w ten sposób takie ważne sprawy załatwia to jakie on musi gafy popełniać w codziennym życiu, w pracy? Oj ja też zawinęłabym kitę <foch> A propo's jeszcze sukni Neny królującej na stylemepretty.com to zerknijcie na tę porażkę: http://www.stylemepretty.com/2011/07...e-photography/ - powiedzcie mi, o co może chodzić z tą firaną w charakterze welonu, co ;p? I jak się ma do tego ten "uroczy" i dodający "wdzięku" ( ? W dodatku jak patrzę na połączenie takiego detalu z tak piękną i wytworną suknią, to... I talk to myself: WTF!Oki, ja jeszcze tak szybciutko zanim nie pójdę wstawiać karkówki na kolację (wieeem - ciężko takie konkretne mięsko zjeść na wieczór, ale tak to jest jak Skarbek będzie w domku przed 22... )Wczoraj rozgadaliśmy się z TŻcikiem do późnej nocy nt. wesela i... postanowiliśmy naprowadzić parę poprawek na naszą aktualną listę gości Chcemy zaprosić więc ok 14-16 osób dodatkowo Mamy nadzieję, że poczują się wyróżnieni, dzięki nim i my na weselu poczujemy się wyjątkowo, będzie nam raźniej i nie będziemy się martwić że parkiet będzie pusty (gdyby się okazało że goście z grona rodzinnego będą mulić frędzla na weselu to głupio im się zrobi jak zobaczą że można się fajnie bawić :p) ...a i wcale koszta nie wzrosną, bo w końcu większość naszych tanecznych znajomych jest w wieku 27+ = czyli że ludzie ustabilizowani finansowo - przyznam, że nawet gdyby nas teraz ktoś prosił na wesele to spokojnie dalibyśmy do koperty te 200zł od głowy a w takiej kwocie to już koszty samego wesela (lokalu) się zwracają <--- hehe chciałam wytłumaczyć Wam tę kwestię żebyście broń Boże nie pomyślały, że tak tylko myślę o kasie i w ogóle... Dobrze wiecie, że my za dużo tego przysłowiowego grosza nie posiadamy, a z racji tego, że za salę płacimy w niedzielę PO weselu, to po prostu wysypalibyśmy na podłogę wszystko co było w kopertach ( ) i zanieśli miłemu panu kierownikowi ile trzeba ![]() A i przypomniało mi się, że jak liczba weselników przekroczy setkę, to mamy drinki i napoje alkoholowe z obsługą barmańską GRATIS !!! Ale się podjarałam Sorki za litanię
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz np buta młodej i żeby dostac wódkę musisz wykonac jakieś zadanie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po nim się nigdy nie spodziewałam odpowiedzialności. Zawsze taki był. Tłumaczy się tym że mieli niby za rok w październiku brać ślub ale brat jego przyszlej żony rozstał się z narzeczoną a wszystko było załatwione to po prostu oni biorą ślub za nich. Tylko ciekawe że jak na wielkanoc moja mama dzwoniła to jego babcia już coś o tym wspominała ale o całkiem innej dacie na ten rok
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to, że nie wie po ile lat macie to juz dziwne (chyba, że nie jesteście rodziną do niego ;> ) bo jeśli jesteście rodziną, to sorry , jego rodzice powinni wiedzieć ile lat macie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez verumka Czas edycji: 2011-07-26 o 21:13 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie... u mnie jak rodzice nie wiedzą ile jakas daleka kuzynka ma lat, to zawsze robią "burzę mózgów" u babci ( no bo wstyd zadzwonić i zapytać ) i wtedy jest np. : a pamiętasz Elu, jak chodziłaś w ciąży z Kamilką, to X miał I KOMUNię ...
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że zaproszona jestem na to wesele ale żeby pytać o wiek?? co do naszych stosunków to jego dziadek i moja babcia to rodzeństwo może nie zbyt bliska rodzina wg pokrewieństwa ale jego matka i my mieszkamy bardzo blisko siebie a w ostatnich latach byliśmy na 3 weselach razem.
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dwojga złego, lepiej w tym roku niż w przyszłym. Przynajmniej goście nie będą tak obciążeni finansowo. Cytat:
|
|
#3139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to jeszcze większe loool Znaczy, z całym szacunkiem - może faktycznie tak było ale... ja w życie nie wzięłabym terminu i ogólnie wszystkiego po parze której się nie udało... Już nawet mniejsza, że na pewno nie zachwyciłyby mnie czyjeś wybory, ale jednak tak tego... to tak jak rozwódkę wziąć na świadkową na ślubie - nie chodzi o przesąd i rozumiem, że kogoś strasznie można lubić itd. ale to tak jakoś po prostu nie pasuje :p Heh przeczytałam, że jednak masz jechać bo będziesz kierowcą Hehe ooooojć no co tam - Twój Niusio się ucieszy, w końcu chciał się wybrać na wesele A Ty przy okazji chyba ostatni raz zobaczysz jak to jest być na weselu jako panienka ![]() A i Chatko - nie zacytowało mi się, ale ja również wpadłam w zachwyt nad Twoim TŻcikiem Cudowniaczek z niego Mój TŻcik oczywiście też jest kochany, ale nie raz miło by mi było gdyby odpalił coś podobnego - jestem totalną, niepoprawną romantyczką ![]() Ooooj karkówka będzie i to gruba... Marynowana, pod pierzynką z cebuli i majoneziku... pod koniec piekarnikowania posypię jeszcze żółtym serkiem aaah będzie pyszniacko ![]() MagdziuS - Bardzo Cię proszę wrzuć fotkę w mojej Jedynej Co prawda kiepsko na mnie leżała w dniu tej przymiarki, ale po zwężeniu i dobraniu odpowiedniego koła co by dół ładniej się prezentował nie omieszkam zapodać lepszego zdjęcia Póki co daję to żebyście w ogóle pamiętały, że Sztuczka już dokonała najważniejszego wyboru w życiu... (zaraz po wyborze TŻa Ładnie proszę
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-07-26 o 21:39 |
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Fajna sprawa. Na podstawie jakiś mało istotnych wydarzeń, można wiele dat zapamiętać i to ważnych dat, które teraz są zbędne, ale za parę lat kto wie? Ostatnio w straży zaczęłam sypać datami dotyczącymi pożarów, czy groźnych wypadków u nas, to nawet naczelnik się za głowę łapał. A mama też zawsze się mnie pyta kto kiedy miał komunię, ślub, kto jaki rocznik
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójdę i złapię w końcu ten welon a co
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
verumka masz piękny pierścionek zaręczynowy
(nawiasem mówiąc to był i jest mój wymarzony, zamierzam i tak go zdobyć... kwestia czasu i funduszy) Ja niestety dostałam inny - ale to nie najważniejsze, liczy się gest i świadomość że od TŻ (całe szczęście że ma nawet dobry gust) Na pocieszenie mam ten sam wzór tylko że srebrny i się z nim nie rozstaje. Tydzień temu byliśmy na weekendowych naukach przedmałżeńskich fajnie bo tylko w piątek i sobotę, ale tyłki bolały strasznie od siedzenia całodziennego. Polecam dominikanów w Krakowie - ogółem byłam zadowolona, dało się słuchać, obyło się bez nauk moralizatorskich panowało raczej takie podejście na luzie. Teraz została tylko poradnia.
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny spokojnie, bo nie nadąża większość
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa nie wiem czy Wam pisałam kiedyś, ale teściowa mi opowiadała, że do nich raz przyjechała jej chrześnica ( teściowa wiedziała, że wesele się szykuje ) no ale ta chrzesnica nie poruszała tematu ślubu, tak poprostu rozmawiali . No i ta chrześnica stała za kanapą, a teściowa siedziała na kanapie i nagle ni z gruchy ni z pietruchy chrzesnica daje jej kopertę (NIC NIE MÓWIĄC, ŻE TO ZAPROSZENIE... ŻE SERDECZNIE CHCIELI BY ZAPROSIĆ CZY COKOLWIEK ) To jest dopiero śmiech na sali .. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- oo własnie, bo to Ty chyba ostatnio mówiłas, że straciłaś szansę na złapanie welonu ;>
|
|
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam parcia na ten welon ale miło by było jakbym ja złapała a TŻ krawat tak na 9 msc przed naszym ślubem
|
|
#3147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
VIPa? ![]() Cytat:
![]() A co do Waszych tancerzy, to pewnie, że zapraszajcie, niech robią za wodzirejów imprezki Nasi Przyjaciele też są rozrywkowi, moja Rodzinka zresztą też (i ta starsza i młodsza), TŻta jeszcze nie wiem, ale w każdym razie nie boję się o parkiet u nas, na pewno będzie pełen ![]() Cytat:
Dajesz Mała mi się jeszcze welonu złapać nie zdarzyło, ciekawe, czy złapię na którymś z trzech wesel, na których będziemy w tym roku
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wogóle Chatko bo ostatnio w kościele widziałam wywieszone zapowiedzi Sylwii Ch ( nazwisko jak Twoje) to jakaś kuzynka??
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podrzucicie mi linka do bloga tej Zia/ Zii która tak szaleje ze ślubem? (7 kamerzystów, podobna liczba fotografów itp itd)
W ogóle muszę się zacząć zastanawiać nad fryzurą, 10 sierpnia idziemy na ślub i chciałam wypróbować którąś z zapisanych w folderze ślubnym. No i mam problem z butami bo kupiłam sukienkę taką powiedzmy w stylu jak na egzamin bo wyboru nie było tj biała góra, ale tylko kawałek i od biustu czarny dół (mniej więcej jak na zdjęciu, ale moja ma ładniejszy przód i lekko świecący materiał). Chciałam kolorowe dodatki założyć, ale jak na złość żadnych kolorowych butów z rozsądnym obcasem nie umiem znaleźć
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
maruda80, widzę coraz więcej cech między nami
podobne sukienki, taka sama data ślubu, podobny gust co do pierścionków... i kursy weekendowe u Dominikanów tyle że ja w rzeszowskim klasztorze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

i nie idę sory jakiś szacunek rodzinie się należy

za rozsądne podejście. Chociaż widzę, że nie trwało długo 

Co jak co, ale chrzestni to powinni na długo wcześniej wiedzieć takie rzeczy, a jeśli nie wiedzą, to moim zdaniem wcale nie powinna Twoja Mama dużo dawać - ma prawo nie mieć kasy, jak powiadamiana jest na ostatnią chwilę.
Tak mi przykro... co za... siostra
Właśnie się dziwiłam dlaczego to nie siostra była z Tobą w salonie tylko Sztuczka (
(wieeem - ciężko takie konkretne mięsko zjeść na wieczór, ale tak to jest jak Skarbek będzie w domku przed 22...