Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 16:05   #3091
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
O! i problem transportu z głowy
A do czwartku to jeszcze tylko 2 razy spać, więc nie tak dużo
nie chce żeby tak szybko leciało, bo 1 sierpnia wracam do pracy po urlopie...:/

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
no i gicior, w czwartek będziesz miała kiecuszkę w domu A kiedy dajesz ją do ewentualnych przróbek? Jakoś w przyszłym roku chyba, nie?
noo pewnie za jakiś rok
Stary 2011-07-26, 16:21   #3092
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dziewczyny wyjaśnijcie mi jak to jest z tym calym ZAIKSEM? Dzis przy podpisywaniu umowy z kamerzysta dowiedzielismy sie, ze jemu 100zl na "ten cel" musimy dac, dodatkowo ZAIKS tez placi sie za zespol i za sale?? Tak zrozumialam....:/

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:34   #3093
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
A wszystkim Aniom składam najserdeczniejsze życzenia imieninowe

I to ta co imienin nie obchodzi. Ale babcia mnie dobrze wyszkoliła, żeby zapamiętać kiedy Św. Anny jest.
Ja również się dołączam do życzeń dla dzisiejszych solenizantek. Już swoim rodzinnym i koleżankowym Ankom wysłałam życzonka

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Kurcze nieźle sobie liczą u tego greli 40zł za kilogram tortu. A w naszej ulubionej piekarni 29 zł
A to za śmietanowy, prawda? Ja na Święta BN próbowałam marcepanowego z cukierni polecanej przez nasz lokal z kolei (60zł/kg ), ale ten tort okazał się beznadziejny.

Ja myślę o Zbyszku, jeśli chodzi o ciasta, a co do tortu to jeszcze nie wiem.

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
I mówi do mnie przestań się wygłupiać bo tata się źle czuje itd. (bardzo martwię się o tatę ale mój powrót nic nie da). A ja powiedziałam tak : mówiłam kiedy wróce do domu. A mama kiedy? a ja: jak wszyscy zrozumiecie co dla was robię, docenicie mnie i przestaniecie mnie gnoić. I wyszłam.
I dobrze, nie daj sobą pomiatać, może w końcu rodzinka przejrzy na oczy.

Cytat:
Moja mama i jej koleżanki wyciągają mnie dzisiaj na Zumbę wieczorem Mam im potowarzyszyć. Ciekawie będzie z szalonymi babkami po 50tce
Zumba jest świetna, miłej zabawy! U nas panie 50-tce naprawdę wymiatają!

Cytat:
dokładnie kochanie ale masz dobrą pamięć także trzymajcie kciuki bo to by był dla mnie niezły kop naprawdę
Wiesz, myślę, że Twoja firma to tylko kwestia czasu, bardzo niedługiego zresztą...

Cytat:
Hm, a może by tak wynająć kogoś, kto zadzwoniłby "z pracy" i wezwał siostrzyczkę? Holenderki nasze, która by umiała sprostać zadaniu?
Haha, to by zonka siostra miała Chyba Marylka na jakieś kursy języka chodziła... (?)

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Chciałam się pochwalić, że dziś podpisaliśmy umowy z fotografem i kamerzystą
We wrześniu wybierzemy się do księdza, na kurs i zacznę myśleć o sukni
Póki co muszę się zabrać za pracę mgr
Gratki! Powodzenia z magisterką!
Stary 2011-07-26, 16:38   #3094
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wyjaśnijcie mi jak to jest z tym calym ZAIKSEM? Dzis przy podpisywaniu umowy z kamerzysta dowiedzielismy sie, ze jemu 100zl na "ten cel" musimy dac, dodatkowo ZAIKS tez placi sie za zespol i za sale?? Tak zrozumialam....:/
Była juz o tym mowa ale pierwszy raz słysze że kamerzysta chce od was za to kase. Nie dość że zespoł czy sala wymaga (nie każdy) żeby to opłacić to jeszcze trzeba kamerzyscie, cos mi tu nie gra.Mój Tz dzwonił do Zaiksu to kobieta mu powiedziała że płaci za to sala. Gdzie indziej natomiast mówią co innego , że to działka zespołu. Tu chodzi odtwarzanie muzyki na weselu wiec co ma do tego kamerzysta. Jesli to on wam daje płyte z nagraniem gdzie sa upubliczniane utwory to już jest wasz wybór czy film z wesela dacie znajomym do obejrzenia.
Stary 2011-07-26, 16:47   #3095
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Była juz o tym mowa ale pierwszy raz słysze że kamerzysta chce od was za to kase. Nie dość że zespoł czy sala wymaga (nie każdy) żeby to opłacić to jeszcze trzeba kamerzyscie, cos mi tu nie gra.Mój Tz dzwonił do Zaiksu to kobieta mu powiedziała że płaci za to sala. Gdzie indziej natomiast mówią co innego , że to działka zespołu. Tu chodzi odtwarzanie muzyki na weselu wiec co ma do tego kamerzysta. Jesli to on wam daje płyte z nagraniem gdzie sa upubliczniane utwory to już jest wasz wybór czy film z wesela dacie znajomym do obejrzenia.
Dokładnie, kamerzysta moim zdaniem w ogóle nie ma nic wspólnego z ZAIKSem.
Magduś, czy on Wam wytłumaczył, z jakiej racji chce to 100zł?

ZAIKS na weselu powinien być zapłacony tylko raz - i generalnie jest to powinność "gospodarza imprezy" i tu jest kwestia, kto jak kogo nazywa... Zwykle płaci albo zespół ALBO sala ALBO młodzi. Ale na pewno nie wszyscy na raz

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:47   #3096
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Wyjaśnił to tym, że on też wykorzystuje utwory muzyczne i musi to opłacić... nie chciałam się kłócić ale wydaje mi się, że już nie powinno się od nas wymagać tej opłaty bo przecież to jego usługa, która powinna w swojej cenie wszystko zawierać;/

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-07-26, 16:50   #3097
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

dziewczyny miłych pogaduch Wam życzę. Zmykam się przygotować za Zumbę, bo za pół godzinki wyruszamy
Będą jaja!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 16:56   #3098
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:

ZAIKS na weselu powinien być zapłacony tylko raz - i generalnie jest to powinność "gospodarza imprezy" i tu jest kwestia, kto jak kogo nazywa... Zwykle płaci albo zespół ALBO sala ALBO młodzi. Ale na pewno nie wszyscy na raz
Jak sie okazju ma dużo wspólnego bo każdy kamerzysta ma miec to opłacone ale na bank nie może wymagac tego od pary młodej.
Cytat:
Wyjaśnił to tym, że on też wykorzystuje utwory muzyczne i musi to opłacić... nie chciałam się kłócić ale wydaje mi się, że już nie powinno się od nas wymagać tej opłaty bo przecież to jego usługa, która powinna w swojej cenie wszystko zawierać;/
Bo to jest prawda ze wykorzystuje utwory muzyczne ale nie ma prawa od waś żadac za to kasy, musi miec to już od dwana opłacone a z tego co wiem to kamerzystom sie opłaca to zapłacic za cały rok z góry. Jednym słowem gdyby miał 4 wesela w ciagu miesiąca to zdziertuch wziałby 400zł a płacąc z góry za cały rok to jest koszt rzędu 2000zł. Wiec łatwo dojśc do wniosku że mu się taki biznes opłaca.

Tak w ogóle to on wykorzystuje te utwory ale teoretycznie dla was bo to wam daje płyte z filmem. A czy wy dacie ją do obejrzenia innym to już inna sprawa.
Stary 2011-07-26, 17:00   #3099
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze 11 godzina ja mam na 17 chciałam na 16 a mialam wybór 15 lub 17 wolałam 17 bo jednak 15 to może być za wcześnie

o 11 to ja planuje fryzjera
Na 11 to nie wiem jakbym się wyrobiła, ale słyszałam, że w niektórych regionach tak jest. U mnie chyba najwcześniej o 15 i my tak będziemy mieć bo kamerzysta nam powiedział, że tak będzie najlepiej z uwagi na to, że to październik. W dodatku ostatnio się zorientowaliśmy, że to ten weekend ze zmianą czasu wiec będziemy mieć wesele dłuższe o 1h

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PMki
trochę byłam z Wami potem mnie nie było ale jestem znowu
cieszę sie
Witamy znów

Cytat:
W mojej umowie o sale pisze, że gospodarz sali nie pokrywa tego. W umowie z zespołem jest to samo. Zespół, który mamy to zespół mojego kolegi i on oświadczył mi, że jakby on robił wesele to na pewno by tego nie płacił. Ja się jeszcze tym nie interesowałam i nie wiem jak to zorganizujemy. Kamerzysta mi nic na ten temat nie mówił...

Oglądałam wczoraj zdjęcia z waszego spotkania (bo jakoś nie miałam wcześniej okazji) i na tym zdjęciu co wszystkie pokazujecie rękę z pierścionkiem wydaje mi się, że któraś ma taki sam albo podobny jak ja . ) Chyba nie wkleiłam wam zdjęcia mojego jak dołączyłam do waszego grona.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierscionek-z-brylantem-bb-z-000-y01-3218.jpg (14,1 KB, 15 załadowań)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:00   #3100
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ZAIKS płaci się za utwory, które odtwarza się publicznie! A to, że On chce potem te utwory odtwarzać na swojej stronie czy gdziekolwiek indziej, to wyłącznie jego sprawa i jego powinność płatności. Oczywiście, że się kłóć, bo chce się kolo zrobić w bambuko i naciągnąć na 100zł, co dla mnie jest zupełnie nie do pomyślenia

justyna, bardzo ładny pierścionek, chyba faktycznie któraś ma taki

Lecę do TŻcika do domku Kochane, miłego wieczoru

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-07-26 o 17:05
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:03   #3101
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:

my mamy zapis w umowie że my opłacamy zaiks i jest to niby 10% wartości wynagrodzeia jakie pobierze zespół w ramach imprezy tak mi powiedział gościu z zaiksu, kamerzysta nam o żadnym zaiksie nie mówił z resztą moja siostra też nic kamerzyście nie płaciła więc my też nie placimy

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 17:06   #3102
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

No cóż, umowa podpisana, dopiero później zaczęliśmy się nad tym zastanawiać. Czytam w necie o tym zaiksie i kamerzystach no i nie jesteśmy pierwszymi, którzy to opłacają. Być może przez to, że oferta była atrakcyjna cenowo to akurat płacimy my a nie oni i już... Tłumaczył nam to i nie czułam się "robiona w bambuko" więc chyba tak jest...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-07-26, 17:08   #3103
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ZAIKS płaci się za utwory, które odtwarza się publicznie! A to, że On chce potem te utwory odtwarzać na swojej stronie czy gdziekolwiek indziej, to wyłącznie jego sprawa i jego powinność płatności. Oczywiście, że się kłóć, bo chce się kolo zrobić w bambuko i naciągnąć na 100zł, co dla mnie jest zupełnie nie do pomyślenia
Doczytałam sie gdzies że kamerzyści muszą mieć licencję wiec umowę z ZAIKSem na bank ma podpisaną ale że nie chce płacic ze swojej kieszeni to naciąga Pary Młode. A że my jesteśmy nieco ciemni jesli chodzi o ten temat bo w necie mozesz sie doczyatc że kazdy ma to opłacic to kase dajemy.
W necie sa różne opinie ale jesli chodzi o ten zaiks za który trzeba zapłacic bo lecą utwory na weselu ( czyli ten który ma zapłacic sala badz zespoł). Jesli chodzi o kamerzyste to wszedzie sie doszukasz tego że on ma to juz opłacone i nie moze tego od was wymagać.
Stary 2011-07-26, 17:08   #3104
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż, umowa podpisana, dopiero później zaczęliśmy się nad tym zastanawiać. Czytam w necie o tym zaiksie i kamerzystach no i nie jesteśmy pierwszymi, którzy to opłacają. Być może przez to, że oferta była atrakcyjna cenowo to akurat płacimy my a nie oni i już... Tłumaczył nam to i nie czułam się "robiona w bambuko" więc chyba tak jest...
nasz kamerzysta poprostu sobie to sam opłaca a nas nie chce już naciągac na taki koszt bo i tak musimy płacic zaiks

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-26, 17:12   #3105
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Jak wrócę do domu to poczytam umowy z salą i z zespołem bo już ich nie pamiętam. Być może to jest tak, że jeśli sala i orkiestra to opłaci to kamerzysta już nie musi i wtedy ta opłata jemu (czy tez Zaiksowi) jest nieważna... Zainteresuję się tym bliżej

21.04.2012

18.03.2014 Agatka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 17:16   #3106
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jednak uważam że was naciagnał na te 100zł bo jesli ma zarejestrowna działalnośc to musi opłacic to co do niego nalezy a to jest w jego obowiazku Jeśli ma licencje na filmowanie to i zaiksem umowe miec musi. Taki jest wymóg.

Tak mówiąc szczerze to nie wiemy czy nasi wszyscy kamerzyści przypadkiem w swoja cenę nie maja wliczonej opłaty za ten ZAIKS tylko nic nie mówią przy podpisaniu umowy.

To wszytsko jest tak zagmatfane że najlepiej było znaleźć numer do zaiksu w swiom regionie zapytac i byś wiedziała. My tak zrobiliśmy i bedziemy negocjować z facetem od sali. Od kamerzysty nic nie usłyszeliśmy że musi mu za to dopłacić.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Jak wrócę do domu to poczytam umowy z salą i z zespołem bo już ich nie pamiętam. Być może to jest tak, że jeśli sala i orkiestra to opłaci to kamerzysta już nie musi i wtedy ta opłata jemu (czy tez Zaiksowi) jest nieważna... Zainteresuję się tym bliżej
Kamerzysta to inna bajka i on musi mieć to oddzielne opłacone. A sala czy zespoł to co innego. To nie jest tak że jak jeden zapłaci to reszta nie musi. Bez sensu jest przecież płacić z waszej strony podwójnie za to samo.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-07-26 o 17:22
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:22   #3107
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Wydaje mi się, że po prostu wasi kamerzyści mają to w cenie... Nasz był konkurencyjny z ceną i tyle

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-07-26, 17:24   #3108
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Verumka witaj przybij piątkę ja również studiuję historię a ty lic czy już mgr?
Licencjat obroniłam rok temu teraz idę na II rok uzupełniających magisterskich, czyli ostatni a Ty?

Obiecałam wczoraj, że się pochwalę pierścionkiem więc to robię jest trochę podobny do tego, który pokazała justyna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p1.jpg (82,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p2.jpg (105,1 KB, 24 załadowań)

verumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:24   #3109
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że po prostu wasi kamerzyści mają to w cenie... Nasz był konkurencyjny z ceną i tyle
nasz wzioł 1100zł za kamerowanie nie wiem czy to dużo czy mało

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-26, 17:30   #3110
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
nasz wzioł 1100zł za kamerowanie nie wiem czy to dużo czy mało

chcieliśmy ciut lepsza jakość..Ci lepsi kosztowali 3-5.000, a ten wziął 1600 więc nie było co wybrzydzać zwłaszcza, że nam się podobają jego filmy

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-07-26, 17:30   #3111
Madziuniusia
Zakorzenienie

my za 2200 mamy 2 w 1. Kamerzysta+fotograf
Stary 2011-07-26, 17:42   #3112
(kicia)
Zakorzenienie

tenebrosachcieliśmy zamówić czekoladowo orzechowy. Może na wesele nie było by mi szkoda kasy ale moja mama powiedziała żebyśmy zamówili w tej drugiej tańszej cukierni.

Ja muszę wkońcu się dowiedzieć co i jak u nas z tym zaiksem
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:44   #3113
Madziuniusia
Zakorzenienie

też właśnie zaczęłam się zastanawiać co i jak z szanownym zaiksem. ponoć jest to 10% tego co się płaci zespołowi... to wychodzi 400 zł jak dla mnie:/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 17:53   #3114
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny... Ale miałam zaskoczkę z rana! Dziś obchodzimy naszą 2 rocznicę związku I zobaczcie, co zobaczyłam, gdy rano weszłam do salonu nad moim biurkiem Po prostu kochać tego faceta to jest zdecydowanie za mało!!!!
(tekst napisał wzorując się na jednym z naszych ukochanych wspólnych seriali Pushing daisies )
Jak słodko z jego strony Gratuluję rocznicy My też dzisiaj mamy

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Wpadłam na pomysł, zamiast księgi gości jestem bardziej ku temu by zrobić coś takiego jak drzewko ślubne tzn. Daje się taki namalowany na czymś sam szkielet drzewa bez liści, obok farbki akrylowe, chusteczki nawilżające, żeby gość później mógł sobie zmyć farbkę i cała zabawa polega na tym, że gość odciska swój paluszek gdzieś na drzewku i sie podpisuje. Takim sposobem mamy pamiątkę od gości Odciski palców tworzą liście drzewa. Za granicą jest to bardzo popularne
Pozwolisz, że też sobie podkradnę ten pomysł Mam nadzieję, że Tż się spodoba, bo jest świetny.

Cytat:
Hej Dziewczyny!

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:03   #3115
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
też właśnie zaczęłam się zastanawiać co i jak z szanownym zaiksem. ponoć jest to 10% tego co się płaci zespołowi... to wychodzi 400 zł jak dla mnie:/
Też próbowałam znaleźć coś an ten temat i doszłam do tego samego. Mi wyszłoby 450zł (a kolega z zespołu mówił, że ok 100zł to kosztuje więc nie wiem o co chodzi).
Zespół, który ja chciałam na początku powiedział mi 7500zł wiec musiałbym zapłacić jeszcze 750 zł masakra!!!

Cytat:
Napisane przez verumka Pokaż wiadomość
Licencjat obroniłam rok temu teraz idę na II rok uzupełniających magisterskich, czyli ostatni a Ty?

Obiecałam wczoraj, że się pochwalę pierścionkiem więc to robię jest trochę podobny do tego, który pokazała justyna.
Rzeczywiście bardzo podobny.
Ja dostałam taki jaki mi się marzył!! Co ciekawe kiedyś z koleżanką ze studiów oglądałyśmy pierścionki (bo jej chłopak chciał żeby mu pokazała jakieś jakie jej się podobają ) i mi się właśnie ten podobał. Jak się zdziwiłam jak dostałam właśnie taki...a mój Tż nie zna tej koleżanki wiec nie mógł jej zapytać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:11   #3116
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaa w czwartek chyba odlecę w kosmos..... bo

a) chyba dostanę okres, który u mnie ma przebieg bardzo bolesny i burzliwy...
b) o 12 mam rozmowę o pracę
c) ok 15.30 idziemy do księdza zamówić termin
d) ok 17.30 moi rodzice poznają Mamę TŻta i jedziemy razem na deser do restauracji koło naszej sali.....

Będzie dobrze. Nawet jeśli to będzie kosmos, to będzie on jedyny w swoim rodzaju za rozmowę prackową!
Cytat:
trzeba mieć zdolności

a jagódka zaraz będzie robić obiad :P placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym mam tyle pieczarek że to będą prawie same pieczarki pychotka
Pieczarki - moja wielka miłość. Też już za mną chodzą placuszki z jakimś sosikiem
Cytat:
Hej Dziewczyny!
Pokaż stronkę foto.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:34   #3117
(kicia)
Zakorzenienie

Dziewczyny padłam. Dzwonił do mojej mamy jej chrześniak z "cudowną" wiadomością że 1 października żeni się. Kurcze rychło w czas informować. Jeszcze najśmieszniejsze jest to że pytał mojej mamy po ile lat mamy ja i moja siostra. A gdy mama oznajmiła że już jesteśmy dorosłe a na dodatek ja wychodzę za rok za mąż to się wielce zdziwił. Zaproszenie jest w drodze i się założe że nie imienne tylko że moja mama z mężem i dziećmi. Jak tak to i nie idę sory jakiś szacunek rodzinie się należy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-07-26 o 18:40
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:39   #3118
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny padłam. Dzwonił do mojej mamy jej cieśniak z "cudowną" wiadomością że 1 października żeni się. Kurcze rychło w czas informować. Jeszcze najśmieszniejsze jest to że pytał mojej mamy po ile lat mamy ja i moja siostra. A gdy mama oznajmiła że już jesteśmy dorosłe a na dodatek ja wychodzę za rok za mąż to się wielce zdziwił. Zaproszenie jest w drodze i się założe że nie imienne tylko że moja mama z mężem i dziećmi. Jak tak to i nie idę sory jakiś szacunek rodzinie się należy
omg
Stary 2011-07-26, 18:40   #3119
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Wpadłam na pomysł, zamiast księgi gości jestem bardziej ku temu by zrobić coś takiego jak drzewko ślubne tzn. Daje się taki namalowany na czymś sam szkielet drzewa bez liści, obok farbki akrylowe, chusteczki nawilżające, żeby gość później mógł sobie zmyć farbkę i cała zabawa polega na tym, że gość odciska swój paluszek gdzieś na drzewku i sie podpisuje. Takim sposobem mamy pamiątkę od gości Odciski palców tworzą liście drzewa. Za granicą jest to bardzo popularne
świetny pomysł z tym drzewkiem i powiem szczerze że pierwszy raz coś takiego widzę ale naprawde mi sie podoba
u nas nie ma "mody" na ksiąge gości ( wiec nawet na to by patrzyli dziwnie) niestety-tacy goście więc pewnie nie mogłabym sobie na takie cos pozwolić.
heh pewnie by sie wyśmiali z nas
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:40   #3120
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny padłam. Dzwonił do mojej mamy jej cieśniak z "cudowną" wiadomością że 1 października żeni się. Kurcze rychło w czas informować. Jeszcze najśmieszniejsze jest to że pytał mojej mamy po ile lat mamy ja i moja siostra. A gdy mama oznajmiła że już jesteśmy dorosłe a na dodatek ja wychodzę za rok za mąż to się wielce zdziwił. Zaproszenie jest w drodze i się założe że nie imienne tylko że moja mama z mężem i dziećmi. Jak tak to i nie idę sory jakiś szacunek rodzinie się należy
To sie obudził. Zamiast zadzwonic najpierw sie zapytac lub podpytac co i jak to zaproszenie w drodze a jak juz zadzwonił to zdziwnie, litości Bez urazy kicia ale mam wrażenie że niektórzy ludzie żyja jeszcze w epoce kamienia łupanego..

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości