|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
:brzydal :
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
za udane wizyty
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
A ogóle słyszałyście, że naukowcy ustalili że dziecko lubi albo powinno słuchać( już nie pamiętam ;p) muzyki z fagotem
?
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
hej, u was zaistnieć to nie lada wyczyn
![]() ale w końcu mam do powiedzenia coś w temacie ![]() Oprócz tego że cały dzień piorę nadmorskie brudy i sprzątam.Zabrałam się za szafę,bo mój suwaczek przyprawia mnie o podniecające dreszcze ![]() Jestem w połowie roboty z szafą,ale z małą pomocnicą i tak dobrze że idzie powoli do przodu. Wygrzebałam wory po Laurze, jeszcze muszę ściągnąć pożyczone rzeczy i chyba wyjdzie na to że nic nie będę musiała dokupić. Choć jak znam siebie nie oprę się kilku słodkim maleństwom. no i posiedziałabym,ale L się obudziła, chyba z pełnym nosem ![]() ehhhh kroi sie infekcja
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez to na 2 wizytach dr nie mógł podejrzeć czy czegoś tam między nóżkami nie ma... I dopiero jak się na boku położyłam to była spokojniejsza. Jak rozmawiałam o tym z dr to powiedział że to dlatego, że jak leży się na plecach to macica z dzieckiem i łożyskiem całym ciężarem uciska jakąś główną tętnicę doprowadzającą tlen do łożyska. A im "starsza" ciąża tym, wiadomo i ciężar większy. Podobno nawet widać spadek tętna dziecka jak badanie chwilę trwa . I dlatego nie powinno się spać na wznak, a jeśli już to jak księżna, na poduchach ![]() i
|
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to skoro widziałaś ( jak wpinają gondolkę i spacerówkę) to chyba pytasz mnie o coś innego ;D ale wybacz mi moje ociemnienie bo ja jakaś ostatnio taka tępawa ![]()
|
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybaczamnatka a co gin mówił na te Twoje skurcze i bóle?? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-08-01 o 22:31 |
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor dziewczyny
Ł odliczal czas i wyszlo srednio co 25 min teraz juz ustaly i jest ok ale przestraszylam sie wiec jutro leze plackiem jak nic; zaraz sprobuje was ponadrabiac
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam takie delikatniutkie a i tak do szału mnie doprowadzają. |
|
|
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aguś więc tak: bóle takie okresowe gdzieś w dole i bez twardnienia brzucha to ponoć rozchodzenie się miednicy i rozciąganie jej mięśni, a skurczami jeśli nie są bardzo bolesne i nie są regularne mam się nie przejmować tylko ewentualnie bardziej odpocząć Powiedział, że teraz już niestety taki czas, że będzie coraz częściej coś boleć i skurcze będą coraz częściej się pojawiać |
||
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
no to natka niepotrzebnie się denerwowałaś
lula od jutra leżysz plackiem i nie chce słyszeć, że nie nie nie nie.... ROZUMIEMY SIĘ??? |
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam takie coś co nawet nie wiem za bardzo jak opisać...
Czasami jak siedzę dłużej to mam takie uczucie jakby coś mi tak delikatnie drgało tam na dole. Tak, jakby postawić mi na dole brzucha jakiś sprzęt elektroniczny (np. laptopa) co jak chodzi to czasem takie właśnie drgania ma. Tylko że ja bez laptopa tak czuję. Hmmm nie wiem czy opisałam to w miarę logicznie Jeśli któraś z Was mimo wszystko załapała moje tłumaczenie to napiszcie plis czy też tak miałyście i co to jest
|
|
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to naprawdę dużo dajeCytat:
I faktycznie wchodzi na to, ze odpoczynek i leżenie dużo daje |
||
|
|
|
#4576 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj duzo a nie latasz i remontujesz majstrze nasz malyCytat:
ale ze wzgledu na panujace u mnie skurcze herbatka chyba nie bedzie mi juz potrzebna![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o niedobra, nap mu cokolwiek zeby sie chlop nie schizowal co do malenstwa
|
|
|
#4578 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj sie i nie martw i gratulacje za dobre wiadomosci![]() Cytat:
kurcze mam nadz ze szybko Ci sie polepszy biedaczku kochany nie mozesz sie denerwowac ale co ja tam Ci mowie, sama doskonale o tym wiesz, wszytsko bedzie w terminie i nastaw sie na ta warszawke, dobrze jest sobie wyznaczyc cel i pozniej zeby go nie budzic ide do salonu na kanape a co do bab-ja bym im nagadala do sluchu, pudernice jedneCytat:
natus bo Ty jestes taka szczuplutka i ja Ci tak tego zazdraszczam![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i dobrze ze sie uspokoilas co do porodu, dobrze ze wszystko jest w porzadkuBranoc Natus
|
|
|
#4580 | |||||||
|
Zadomowienie
|
ładnie...jak ja sobie poszłam to się rozpisałyście
![]() dziewczyny...jak myślicie.. lepiej kupić materac do łóżeczka...kokos pianka gryka, czy lateks kokos... bo albo jutro albo do końca tyg jedziemy kupić i nie wiem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to się upewniłam ,że jednak warto zainwestować w materacową ochronkę... w szpitalu to im tam mogę brudzić .. ![]() no to super,że zadowolona z wozka jesteś ![]() Cytat:
![]() ale on nagle nic nie ma wystawionego...znalazłam w zakładkach stronę z pościelami co miałam skopiowaną.. i tam jest tel. jutro zadzwonię... widziałam,że jest na liście polecanych sprzedawców Cytat:
dużo zdrówka dla Laury ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Ide sie polozyc, moze mi sie uda chwilke pospac chociaz
do juterka, dobranoc
|
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
też zmykam... bo rano musze wstać...
dobrejnocki... i spokojnych snów mamuśki
|
#4583 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
HTC wildfire s- chodzi o to,że dotykacz
a ja broniłam sie przed nimi ![]() Ale już go chyba mniej więcej rozkminiłam- ale początki były cięzkie W każdym bądź razie maż kiedyś miał samsunga jakiegoś dotykowego i beznadziejnie się obsługiwał- wybrać jakaś pozycję z książki tel graniczyło z cudem,a tu luz. Także jestem pozytywnie zaskoczona tym macaniem ![]() Cytat:
Gratuluję wizyty Przepływami się nie stresuj- moją historie znasz... Jak się dziecko dobrze rozwija to nawet jakieś tam zaburzenia w nich nic nam nie wnoszą bo widać maleństwa się jakoś dopasowują. Cytat:
Zdrówka A jaki antyb. dostałaś? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I zdrówka dla Laury- a czy ona nie dawno nie była też chora?? Cytat:
Skurczy współczuję, jeju i jeszcze takie mocne Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i wszystkie uciekają jak ja wstałam ![]() Idę poszukać pogubionych cytatów jeszcze bo coś mi tu brakuje Będziecie miały co czytać rano
|
||||||||
|
|
|
#4584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sąsiadka dobra ![]() Kochana decyzję w końcu musicie podjąć. Wiem, ze cięzko ![]() Cytat:
(Jakbyśmy zostawali na kawalerce to trzeba by było pokombinować z przemeblowaniem, nowa komoda etc. )Także mam nadzieję,ze za jakieś 3tyg. przeprowadzimy się 3majcie kciuki by remont się nie przeciągał!!!Cytat:
![]() O Tobie zawsze pamiętam No to chyba tez się zmywam. Chociaż troszkę pospałam i się rozbudziłam ![]() Może na all poszukam baterii do wanny
|
|||
|
|
|
#4585 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kochana i jedno i drugie. Ale też obie dolegliwoście mijają, także nie ma się co zbytnio przjemować
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a trzymaj go i nic nie mów bo zasłużył ![]() Cytat:
![]() koniecznie porozmawiajcie, na spokojnie ![]() Cytat:
![]() no nic będziemy świecić pipeczkami ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nauczycielom na pewno nie dają komórek służbowych ![]() śpioszek ja chciałam pospać wczoraj w dzień, byłam śpiąca ale nie dąło rady ![]() ta zgaga nas wykończy Cytat:
Cytat:
nie denerwuj się tak ![]() spokojnie dotrzymasz do określonego terminu i pojedziesz sobie do Wawy, zobaczysz. A koleżankami i rodziną się nie przejmuj, jak Cie będą dalej wkurzać to przyjadą ciotki z wizażu i Cytat:
no to teraz moje wieści z wizyty ![]() szyjka bez zmian, długośc jest jaka była i zamknięta Niunia waży 2900 (ja tyle miałam jak się urodziłam ) jak to z lekarzem stwierdziliśmy jest "średnim klocuszkiem" termin z usg wyszedł na 21.08. Jak brzuszek twardnieje i pobolewa no to odpocząć i już, mam brać jeszcze wszystkie tablektki rozkurczowe do 14 sierpnia, potem odstawić, jakby się coś działo w tym czasie to jechać do szpitala. A jak nie będzie się działo to następna wizyta 17 sierpnia i jak to lekarz powiedział będziemy robić ze mną porządek także najprawdopodobniej poród ok 20 sierpnia plus minus kilka dni. W związku z tym dzisiaj wyciągam mame żeby zamówić wózek |
||||
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
Acelinko u Ciebie widzę spora rozbieżność pomiędzy tp (chyba z om )tym pierwszym a usg... U mnie wychodzi podobnie, 11 dni różnicy...i na dobrą sprawę nie wiem, którego się trzymać
. Może kolejne usg coś powie...ale to dopiero na początku września .Udanych zakupów ![]() Agnysko pamiętam jak zakładałaś wątek mamusiowy i pisałaś o problemach w małżeństwie... Cieszę się bardzo, że wszystko się ułożyło . Najważniejsze to nie podejmować pochopnych decyzji![]() natka gratuluję udanej wizyty...no spory Biszkopt tam siedzi u Ciebie!! Moja gin po raz kolejny przewidywała ponad 4 kg... a ja mam nadzieję, że się myli...
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale lekarz i bez terminu z usg mówił żebym wytrzymała do 15 sierpnia a potem to moge rodzić spokojnie a wiecie ja bardzo chciałam wrześniowe dzieciątko, bo lubie wrzesień no ale jak będzie sieprniowe to zawsze nam zostanie więcej ciepłch dni na spacerki w ogóle Wam napisze coś. Ostatnio tż i jego kumpel z pracy jak skończą w miare szybko to chodzą sobie pograć w piłke na boisko z synem tego kumpla (ma 9 lat). Wydawałoby się nic nadzwyczajnego, że tata idzie z synem pograć w piłke, ale uwierzcie że dzieciaki na osiedlu to po prostu zazdroszczą mu że tato z nim wychodzi na dwór Patryk chodzi po osiedlu dumny jak paw a dzieciaki mu mówią "ale masz fajnie, mój tato jak przychodzi z pracy to pije piwo i ogląda telwizje" dopytują kiedy znowu idą grac i czy mogą z nimi. Masakra jakaś, żal mi tych dzieciaków
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
No pewnie, że żal dzieciaków... ja się czasem też zastanawiam jakim tatkiem będzie mój tż-cik, zresztą oboje...jakimi rodzicami będziemy??? Trochę żałuję, że takimi "starymi"
... bo ja mam 32 lata a mężuś 38 ...No ale tak wyszło...Późno się spotkaliśmy to i rodzina "późna". Mam nadzieję, że metryka nie przeszkodzi nam dać dziecku tego co najlepsze![]() dla tż-ta i kumpla
|
|
|
|
#4590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dobrze Asia że u Ciebie ciąża przebiega tak ładnie. Miałaś dośc stresów przed ciążą, należy Ci siędzięki laseczki za miłe słowa mój małż zapytał mnie czy przypadkiem nie mamy też na wizażu jakiegoś forum dla "ciężarnych" mężów, bo sam by chętnie ponarzekał z innymi facetami :brzydal : Chyba na żony, ale tego już na szczęście dla siebie już nie dodał![]() ![]() Archi antybiotyk nazywa się Rovamycine (3 mln jm). Dzwoniłam już do gina i pozwolił mi brać. Powiedział, że on osobiście może by go nie przepisał, bo woli jakiś tam inny, ale ten też na pewno nie zaszkodzi, bo się nie wchłania przez łożysko. No i mam podobno małą ilość. Więc jestem spokojniejsza Acelinka spoko NAstępnym razem powiem mamie że przyjedziecie jak będzie niegrzeczna Natuś za dobre wieści Dobrze że się uspokoiłaśLuleczku dobrze że leżysz, bardzo mi przykro że te Twoje skurcze są takie bolesne Moze jak teraz się pomęczysz troszkę to porodowe będą bezbolesne? Tego Ci życzęSis właśnie czemu nie porozmawialiście z teściami?i pogubiłam się z tym wózkiem już To wybrany czy nie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

Ja miałam 3800g przy urodzeniu
A no wg usg termin znowu wyszedł sierpniowy ale wszystko wyjdzie "w praniu"

:brzydal :

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. I dlatego nie powinno się spać na wznak, a jeśli już to jak księżna, na poduchach 

to naprawdę dużo daje
odpoczywaj duzo a nie latasz i remontujesz majstrze nasz maly

(choć jego b. korciło), tata nawet do nas nie przyszedł - obrażony,. Teściom podoba się pokój małej, ogólnie miło i fajnie. Mała cały wieczór miała czkawkę - żarłok
więc się śmiejemy z mamą, że ją wypluję bez problemu