|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
|
|
|
|
#4502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też myśle że ciężko by było tak od początku, ale już tak od 3 miesiąca chciałabym zacząć. Podobno to wychodzi taniej, a pranie i tak trzeba robić więc przy okazji pieluchy się wypierze. Mówisz kieszonka, ja się zastanawiam na początek nad AIO a potem kieszonka ale czy to dobry plan ![]() w sumie w 3 miesiącu może kieszonka lepsza bo jest już na kilka rozmiarów no i ciekawe ile sztuk na początek ![]() Dobry ![]() Stan pogody deszczowo, stan zdrowia odpukać lepiej, stan ducha słabo. Nadal rozważam czy by nie pojechać za tym moim mężem do Krakowa ![]() za dzisiejsze wizyty
|
|
#4503 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak tam na zwolnieniu??? odpoczywasz![]() Cytat:
ach zazdroszczę też mam nadzieję na taki wypad na rocznicę![]() Cytat:
![]() Wszystkim mamuśkom co idą na wizytę to trzymam kciuki ![]() Wszystkim co nocy nie przesypiają to bardzo współczuję i
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-08-01 o 14:07 |
|||
|
|
|
#4504 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie z tymi podkłądami to jest problem, wszędzie są te podpachy belli ogromniaste, a zwykłych podkładów nie ma ![]() Cytat:
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ża nadal humorki kiepskie, ale choróbka powoli odpuszczają czli jest nadzieja na poprawę lula Ty chyba jesteś kochana z nas wszystkich najbiedniejsza przez to spanie i wszystkie dolegliwości ciążowe, 3maj się natka, acelinka i jeśli ktoś jeszcze ma wizytę TRZYMAM KCIUKI ![]() spray daj znać jak z bólami, oby minęły!!! U mnie dziś jakoś śpiąco i głowa mnie boli.... Teście pojechali ok. 22, tematu budowy nie poruszyliśmy z M. (choć jego b. korciło), tata nawet do nas nie przyszedł - obrażony,. Teściom podoba się pokój małej, ogólnie miło i fajnie. Mała cały wieczór miała czkawkę - żarłok ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4506 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wymazu nie miałam.,..ale miałam pobieranych kilka próbek krwi i mocz na posiew pobierany... sama nie wiem jak oni to wykryli. dowiem się 11go pewnie wszystkiego na wizycie Cytat:
ja wcześniej tu u lekarza nie byłam..więc nie miałam GP wybranego..a jak się dowiedziałam że ten polak ma uprawnienia gp.. to na czas ciąży idealnie dla mnie.. bardziej fachowa opieka niż zwykły lekarz.. no i nie płace za wizytę tylko za samo usg.. ![]() hehe..no tak.. kto nie przeżył ten nie zrozumie... sama teraz zaczynam widzieć powoli rzeczy.. o których pojęcia nie miałam.. bo jak leżenie na kanapie może cholernie męczyć ![]() :brzy dal:Cytat:
Cytat:
święte słowa Cytat:
Cytat:
mi dodatkowo w krzyżu bardzo bolało..Cytat:
jak przeczytałam o kankanie to mało się nie poplułam a winetka... ![]() Cytat:
no to już finisz za pasem super!! oczywiście pokażesz zdjęcia po ?? Cytat:
jak masz krótką szyjkę to bym tak szybko nie zaczynała..ale to moje zdanie..
|
|
#4507 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie dziś pogoda się poprawiła, świeci słoneczko i 23 stopnie
![]() a ja jakoś nie umiem się zmobilizować, pranie czeka, żeby je pozwijać i poprasować, mogłabym już pomału zacząć się pakować, ale nie mam za bardzo kartonów i worków i jakos nic mi się nie chce może się trochę zdrzemnę
|
|
#4508 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaciekawiłyście mnie tymi eko pieluszkami. I ta strona od Reni, to chyba ekomama. pl
poczytam sobie
|
#4509 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba że już w bezpieczym terminie po 37 tygodniu ![]() Cytat:
zobaczymy, na początek na pewno wielorazówki ![]() Cytat:
![]() no to całkiem miłe popołudnie ![]() nie bójcie się, trzeba o tym porozmawiać i już, będziecie mieć z głowy ![]() Cytat:
kurcze jak na złóść jak dzisiaj mam wizyte to mnie od rana rbzusio pobolewa i się napina
|
||||
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Od leżenia każdy bok mnie już niemiłosiernie boli
zaraz chyba oszaleję!!A mój M. po wiadomości od tej koleżanki, której gin nie zauważyła rozwarcia i urodziła zrobił się mega miły i opiekuńczy aż szok. Chyba sobie uświadomił, że wcześniejszy poród jest b. możliwy.... Ale najlepsza była jego reakcja jak odczytał sms od tej koleżanki: Boże Aga, my już mamy 33 skończone a ja przewijaka jeszcze nie złożyłem!! I gdzie my mała jakby co będziemy przebierać?? Acelinka a boli brzusio tak @ czy "tylko" twardy? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-08-01 o 14:26 |
|
|
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...ale następnego dnia mam wzdęcia i skurcze, i brzuch twardnieje.... podobno przy regularnym stosowaniu przechodzi (tzn chyba codziennie a ja jakoś nie lubię jej stosować).W najgorszym wypadku będzie trzeba...ale na razie te czoki glicerynowe też się sprawdziły... 15 minut ...i ulga (i najważniejsze...bez wdęć i skurczy...ciekawe na jak długo)Nad tymi liśćmi też się zastanawiam... Zapomniałam ostatnio na wizycie zapytać czy mogę Nie wiem jak Wy... ale ostatnio i nastrój i pamięć jak w I trymestrze...czyli do niczego
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobity
![]() melduje że żyje ale nie miałam ostatnio jak przez to malowanie i sprzatanie popisać na szczescie od soboty od południa z malowaniem i sprzataniem koniec w sobote nawet zaliczylismy odwiedziny u znajomych, wczoraj znów byłam na urodzinach u moich siostrzenic dwa małe potworki hehehdzis tez na spokojnie tpo chyba wieczorem zajrze bo teraz mykam na wizyte a potem do siory fłosy zafarbować zeby wygladać jak człowiek ![]() buziaki dla wszystkich i odezwe sie potem): |
|
|
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mie tez jest polski GP ale tez na urlopie...to babka..bylam u niej raz....taka sobie...nie za bardzo sie przejmuje swoja praca ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Co do tych lisci malin to jeszcze nie pije...ale w sobote mam KTG to zapytam poloznej ![]() Rany ale goraco u mnie....nawet nie wyjde na slonce bo jakos tak mi slabo |
|
|
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wizytę i zrób się na bóstwo
|
|
|
#4516 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
![]() Uspokoiłyście mnie z tą wodą - to widać powszechne w naszych tygodniach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W sumie, w Katowicach przez kilka lat, w dość zaludnionej dzielnicy mieszkały dziki, ale je w końcu wywieźli do lasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nad pieluszkami wielorazowymi też myślałam, ale to tak później, jak się z małym ogarniemy po tym początkowym szoku, może koło 3-4 miesiąca. Fajnie, że będzie u nas grupa wsparcia ![]() Przez ostatnie dni coraz częściej twardnieje mi brzuch i mam skurcze, ale lekarz kazał mi się nie przejmować, póki ustępują po odpoczynku (a tak jest). Ale widać ostro ćwiczy moja macica, oby to się na coś przydało Pytanie wyprawkowe: ile sztuk majtek wielorazowych? Od wczoraj moja jedyna aktywność to czytanie - książki i netu Też fajnie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-01 o 15:25 |
|||||
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak o herbatnikach i wodzie z korkiem |
|
|
|
|
#4518 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz udanego malowania włosków ![]() Cytat:
|
|
|
#4519 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ja też dziś po wizycie, mała waży 1686g, ani za mało ani za dużo jak na 31tydz gin. prognozuje, że przy tym wzroście wagi mała powinna osiągnąć wagę 3200g - kilogram mniejsza od F. więc się śmiejemy z mamą, że ją wypluję bez problemu chociaż mam nadzieję, że osiągnie wagę około 3500g. Poza tym wszystko jest ok. zdaniem gin. Powiedziała, że szyjka długaśna - wszystko głęboko płynu odpowiednia ilość - nie podaje mi wymiarów ani niczego - w sumie co mi laikowi by to dało? ważne, że wszystko dobrze jestem z dzisiejszej wizyty zadowolona, chociaż oczywiście dopatruję się, że mała ma za dużą główkę, bo wychodzi na przeszło 32tydz a reszta parametrów wskazuje na 30tydz no ale skoro gin. mówi, że wszystko ok. to wie co mówi. Mężul mi strz puszcza... czeka na wieści jak na wizycie a ja się nie odezwę
|
|
|
|
#4520 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu i innym Mamusią gratuluję udanej wizyty
![]() i dobrze .. niech się mężul męczy.. za złe zachowanie ;] mój tż kilka dni temu oznajmił mi ze 11 sierpnia przyjedzie na pare dni do Pl. przyjełam to tak wiecie.. spoko przyjedz bez zachwytu. ale.. znam jego hasło na meila i widziałam jak pisał do szefa że on chce zjechać 8 sierpnia bo ja mam wizyte 10 sierpnia i chciałby ze mną pojechać.. no ja udaję ze nic nie wiem.. ale pomyślałam sobie.. jaki nagle zainteresowany.. nooo i jak przyjedzie to postanowiłam tak jak wy mi doradzałyście pogadać.. powiedzieć co mi leży na sercu.. i zeby się określił jak długo ma zamiar tam siedzieć.. |
|
|
|
#4521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miło czytać że wszystko jest dobrze ![]() Cytat:
|
|
#4522 | |||||
|
Zadomowienie
|
ale tu ciiiiiiszzzza......gdzie jesteście ??
![]() a mój Mąż po tym jak wczoraj focha walnęłam...chyba się ocknął ..dziś dzwoni na każdej przerwie ,pyta jak się czuje i wogóle... chciałam coś zrobić..a on do mnie,że mam leżeć i odpoczywać ... Cytat:
![]() haha dobry Twój tż ![]() Cytat:
Cytat:
ale z anglii to chyba nie będę zamawiała takie ceratki chyba będą w mothercare.. albo dla irlandzkich dziewczyn... fajna dość stronka.. chce wyciągnąć tam tż-ta jutro po materac do łóżeczka... babycarrier.ie Cytat:
![]() a mąż niech poczeka ![]() Cytat:
pogadacie jak przyjedzie. 3mam kciuki
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-01 o 18:33 |
|||||
|
|
|
#4523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gacie w dól i sprawdzają czy prawidłowo odchody połogowe schodzą , nie którzy lekarze wąchają słyszałam czy nie ma zakażenia , po zapachu bleee ![]() Cytat:
![]() z naturalnych sposobów to to co Ci pisałam czyli kiwi, ale nie jedno, tylko ze 3-4 dojrzałe na noc, albo jabłko popite ciepłą herbata, na drugi dzień efekt był zawsze, chyba że to moja siła podświadomości ![]() Cytat:
aż się sama wstydze ![]() woda z korkiem si si, bardzo przydatna rzecz ![]() a mamusie cały czas piły, bo nie dość że przy maluszku się napociły to jeszcze okna są z reguły zamknięte co by kruszynki nie przewiać ![]() Cytat:
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łóżeczko skręcone i został jedynie przewijak - rzecz niezbędna ![]() Ciekawe co u natki, acelinki ![]() A DZIŚ TO GDZIE WSZYTSKIE UCIEKŁY, HMMM????? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Kasiu super, że wizyta udana. A jak Twoje cukry?? U mnie dziś wyjątkowo śniadanie i obiad 130 buuuu ![]() justii obyście się dogadali i byli szczęśliwi jak dawniej, a nawet bardziej
|
|
|
|
|
#4525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale hardcore ![]() ![]() kupię chyba jutro te podklady... wogóle tak myśle...czy może jeszcze przed porodem sobie nie "zamontować " takiego pod prześcieradłem w łóżku.... sama nie wiem,czy jest opcja by wody aż tak nagle nocą zaczęły odchodzić.. ale może to by uchroniło łóżko..tzn.materac ![]() a ananaska dokupisz Cytat:
no właśnie nie wiem...zaginęły w akcji :P dziewczyny...mam problem.... pisałam kiedyś,że chce z allegro zamówić pościel-20 elementów .. dziś weszłam na stronę i wogóle ten użytkownik (magictex) nie ma nic wystawionego... w pl już po 19 więc nie chce dzwonić... ale smutno mi się zrobiło...bo się napaliłam,że weźmiemy ten komplet ...co prawda mam i ochraniacz i prześcieradło kocyki i poszewki i poduszkę na zmianę.. ale tamto tak ładnie wyglądało w całości jak myślicie ? to chwilowe,czy wycofał całkowicie z allegro..?? żadko tam zaglądam,bo nie jestem w pl i konta nie mam.. więc nie wiem czy poczekać ,czy szukać od innego użytkownika...
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-01 o 19:11 |
||
|
|
|
#4526 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
). Ale musiałam sporo wietrzyć mieszkanie sporo żeby się pozbyć odorku![]() Kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka może jeszcze wystawi ten użytkownik, poczekaj kochana
|
|
|
|
#4528 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, a może i dobry wieczór?
Dzis zalatany dzień- z rana byłam na basenie, potem pojechaliśmy z małżem wybierać kafelki do łazienki- miały być morskie, wyszły zielone Oblookałam zegarek live- fajny także z przesyłką będę prawie 80 zł do przodu! Dz. wszystkim za opinie Także rano zadzwonię i zamówię.A dostałam jeszcze z pracy tela nowego- normalnie czuję się jak jakiś zacof Nie ogarniam go !!!ch2599 Cytat:
![]() Ale mam właśnie rennie fruit - mi pomaga Cytat:
Teraz już ledwo siedzę. Musze się położyć na trochę.Cytat:
ciekawe podejście do ciężarnych ![]() Cytat:
![]() No z kankanem zaszalałaś!!! Ja miałam tylko MACARENĘ w brzuchu ![]() A z tym podpisem na stole- no nie powiem-uroczo Cytat:
Cytat:
I chwal się "nowymi" wnętrzami! Cytat:
No to mój klocuch (31tydz- 1957g) chociaż niby z rozkładu wagi mieści się równo w połowie I ja prognozy wagi urodzeniowej nie dostałam Moze mnie babka nie chciała straszyć Główki to chyba większość dzieci ma starsze- mój nawet do 3 tyg., także luzik A jak mała leży?? |
|||||||
|
|
|
#4529 |
|
Rozeznanie
|
Kasia -gratuluje udanej wizyty
justii - trzymam zeby sie ulozylo miedzy wamiI zazdraszczam deszczu i chlodu calej reszcie. U mnie pochmurno, ale tak masakrycznie duszno, ze doslownie leze i zipie na lozku i nie mam na nic sily. A stopy oczywiscie jak banie. Z dobrych wiadomosci - dzwonili do mnie dzisiaj, ze w piatek po poludniu mam przyjsc na usg
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAA- i zapomniałam o najważniejszym- mam 2 pierwsze rzeczy dla Piotrusia - 2 śliniaki
Zamówiłam pharmaceris p/rozstępom i były gratis Ale słodkie są - malusie - na dobry początek wyprawki mogą być ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() U mnie też mega duszno |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

za dzisiejsze wizyty 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bol niesamowity, wszstko mi dretwieje, dobrze ze maluszek cala noc wariowal bo przynajmniej mialam sobie "z kim pogadac" i sie pobawic
i jak tam na zwolnieniu??? odpoczywasz

...czasem mam dość...bo ciągle coś, ale nie można się dołować...staram się myśleć pozytywnie. Najważmiejsze, że z dzidziem wszystko ok
wiec chyba jeszcze kupie bo czytałam ze sa lepsze
(choć jego b. korciło), tata nawet do nas nie przyszedł - obrażony,. Teściom podoba się pokój małej, ogólnie miło i fajnie. Mała cały wieczór miała czkawkę - żarłok 
święte słowa
Nawet Tż żeby mi przykro nie było załatwił mi mojito bezalkoholowe 

więc się śmiejemy z mamą, że ją wypluję bez problemu 
ale mam nadzieje ze już tego nie praktykują