|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() Kolina wszystkiego najlepszego! Szybkiego porodu przede wszystkim! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
brumek rozwalaszmnie tym brzuchem tydzien przed porodem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2914 |
Wtajemniczenie
|
Oboje z mężem mamy ciemne włosy, ciemne oczy i dość śniade karnacje więc po Nas
![]()
#2915 |
Wtajemniczenie
|
Kolina
Najserdeczniejsze życzonka dużo słonka i uśmiechu ![]() Madziulka Maleństwo urocze ![]() Brumku Jak zwykle brzusio śliczny taki zgrabniutki choć juz nieco podrósł ale i tak Ci dalego do mojego 38 tygodniowego brzuchola ![]() Patik Rozumiem że ciężko Ci z tesciową ale może spróbuj z nią choc troche zagadać, przynajmniej bedziesz miała spokojne sumienie że starałaś sie aby wasze stosunki były choc troche lepsze. Absolutnie jej nie bronie ale może przyda sie babie troche życzliwości ![]() A jeśli bedzie Ci wyskakiwać z przedpotopowymi poradami to elokwetnie wytłumacz że dziś już metody są inne i tyle a ja dzis poraz pierwszy korzystam z wolnego bo w tamtym tygodniu codziennie jeszce jezdziłam do pracy zaczełam w koncu pakować torbę do szpitala bede wdzieczna za jakies dodatkowe porady tj co z typowej listy raczej sie nie przyda, a co jest najważnieszke no i kontynuuje pranie i prasowanie Jasiowych rzeczy ale jakos srednio mi to idzie przed 15 skocze do doktora na wymaz na paciorkowca a poki co zmykam pouczyc sie troche hiszpanskiego ![]() potem nie bedzie czasu na takie rarytaski
#2916 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jeszcze nie nadrobiłam ![]() Póki mój mały skarb śpi skleciłam opis porodu: ![]() ![]() Wszystko zaczęło się przed 7 rano, obudził mnie ból, po czym stwierdziłam że chyba mi się przyśniło, że mam skurcze i poszłam spać dalej ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy więc do domu, ok 13.30 bóle zaczęły być mocniejsze z każdym skurczem... po 14 zdecydowaliśmy się wracać na IP... przyjechaliśmy, podłączyli KTG, skurcze po 90-100... wypełnili papierki, kazali się przebrać i na porodówkę. Tż dostał niebieskie wdzianko, przebrał się i dołączył do mnie ![]() ok 18 skurcze były naprawdę mocne... zaczęły iść te z krzyża – nic przyjemnego... były co 2 min i średnio po 45sek.... położna cały czas kazała mi wdychać ten gaz, ale zamiast ulżyć to traciłam po nim siły, zaczęłam lecieć Bartkowi przez ręce... położyli mnie na worku, podobno kontaktu ze mną przez chwilę nie było, dali mi szybko tlen i wróciłam do siebie.... ból wydawał się nie do zniesienia... chociaż nie tyle ból co ta utrata sił dała mi się we znaki... leżałam i jęczałam na każdym skurczu, że nie mam siły, nie dam rady i tak w kółko.... Mąż stanął na wysokości zadania, bez niego nie dałabym rady... trzymał mnie za rekę, tulił, głaskał, cały czas powtarzał że jestem silna, że super mi idzie, że dam radę i tak w kółko... rozwarcie postępowało w miarę szybko, ale główka w ogóle nie wchodziła w kanał.... przed 19.00 gin przebiła pęcherz płodowy (tak ze mnie wyjechało, że musiała się iść przebrać bo była cała mokra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O 1 w nocy przenieśli mi Lilkę ![]() ![]() ![]() ![]() Było ciężko, ale ten skarb jest wart każdego bólu, każdego skurczu, tej rany, bólu przy karmieniu...jesli by trzeba było to bez wahania przeszłabym to drugi raz.....a bez Bartka nie dałabym rady.... Był jak mój anioł stróż... ogromne podparcie..... Kocham go jeszcze bardziej... Lilką opiekuje się cudownie! mną oczywiście też ![]() Walczymy o karmienie, mam poranione brodawki, ale staram się je leczyć jak mogę, karmię przez kapturki, boli bardzo przez pierwsze 2-3 minuty, później już jest ok ![]() ![]() ![]() Doobra kończę, bo się rozpisałam strasznie ![]() ![]() Dodam tylko, że po przyjeździe do domu dostałam prezent od męża.... suszarkę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Rozeznanie
|
witam
![]() chcielismy wyjsc z Filipkeim na spacer, ale ledwo sie ubralismy to czarne chmury i zaczelo lac..ale postraszylo i teraz znowu slonko ![]() Filipek biedny sie meczy..kupki nie moze zrobic od przedwczoraj ![]() Kolina sttooo lat!! ![]() ![]() Cytat:
![]() i skad ja to znam, "czy mu nie jest za zimno?" ![]() ahh,te zlote rady.. ![]() zgrabniutki! ![]() mam prosbe do Ciebie: wiem,ze wklejalas juz kilka razy ale czy moglabys wkleic jeszcze raz z linkiem na ten masaz na zaparcia?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
BAN stały
|
Karolinee dziś z Mają wychodzą do domku.
Mała nie umie ssać a Karolinee pękają aż piersi. Pytała oczywiscie o Was i o rozpakowane mamusie ![]() Piękna Hanulka i Szymonek(jaki On ciemny) ![]() ![]() Haneczko "ciocia" Milena Cię niebawem odwiedzi ![]() Izuś grzeczna nadal.W nocy 2 karmienia i zasypia. Dziś mnie powitała pięknym uśmiechem jak pytałam czy sie wyspała i czy coś ładnego Jej się śniło ![]() Obdarowuje mnie dizś uśmieszkami jak nigdy. Ależ jestem wtedy szczęsliwa ![]() Idę nadrabiać,no chyba ,że mi znów prąd zabiorą ![]() Wszystkim rocznicowym,urodzinowym mamusiom życzymy spełnienia marzeń,radosnych dzieci,przespanych nocek i duzo zdrówka!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmalowana, dzięki za odpowiedź odnosnie stanika, ja też bym chyba założyła, żeby nie być tak całkiem na golasa. Bo w takim razie to oprócz koszuli na szyi jest sie całkiem nago, auć. Domyślam się że z bólu i szczęścia się o tym nie myśli, jakkolwiek przy obecnych kształtach wstydzę się rozbierać ![]() No i super pomysł z tymi zdjęciami. ![]() Cytat:
Chyba właśnie w trakcie, zaciskam ![]() Cytat:
![]() A tam po środku gdzie żołądek to takie wklęsłe masz , czy to cień ? ![]() Cytat:
Ja przechodzę to samo tylko w odwrotnej wersji - z własną matką. Mieszkamy z nią teraz i szczerze liczyłam, że mi pomoże właśnie w gotowaniu itd, to nie dość że w niczym mi nie pomaga, to jeszcze mnie ściga i ciągle jest niezadowolona - że niedokładnie sprzątnęłam po obiedzie, który sama gotuję, że czegoś nie zamknęłam, coś źle postawiłam. Zdarzyło się, że jeszcze nie zdąrzyliśmy z tztem obiadu zjeść, a ona już nas wołała żeby pozmywać. Z drugiej strony sama potrafi rano cały zlew zawalony zostawić na cały dzień i wyjść do pracy, wiedząc, że żebym mogła przygotować obiad, najpierw będę musiała sprzątnąć. Taką mam pomoc. Wiem że to okropne, ale czasem sobie myślę, żeby tak jej się taki okres trafił w życiu, jak nie będzie mogła się ruszyć czy schylić, żeby na takiego gestapowca trafiła, który będzie za nią chodził i ciągle się o coś czepiał. Ale i tak strasznie mi przykro, już 6 miesięcy ta sielanka trwa - powinnam przywyknąć, że jest jak jest a jednak każdy kolejny "raz" jest tak samo przykry. No ale nie mam innej opcji mieszkaniowej na dziś, więc muszę to przeżyć. Kolina 100 lat ![]() Pieleszka śliczną masz niunię |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję. Piękny opis ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() Jejku, tak piszesz o tych uśmiechach Izy, że podczas skurczy będę o nich myślała ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=agadus;28621725]
Cytat:
ksiezycedlonia zataczasz ksiezyc nad pepkiem malucha
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Jesteśmy z Radziem już w domu. Jest cudowny. ![]() Czym przemywacie pępek? Codziennie? Radosław ur 5.08.2011 cc. Waga 3600, 56cm, 10pkt ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-08 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Rozeznanie
|
Dobra, idę do sklepu i sklecić obiad dla tżta zanim gestapo wróci z pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna dać łyżeczką,ja daje 50 ml wody + łyżeczka. I wypija ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
jakby mało było problemów, to jeszcze Sara ma cipkę w czerwonych krosteczkach, myślałam ze uczulenie na chusteczki, myję wodą od kilku dni ale nadal są.
I na buzi ją wysypało trochę, może to początki trądziku ![]() ![]() pleśniawki nadal są, kikut też... Agula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |||||||
Zakorzenienie
|
nareszcie widać ciążowy brzuszek
![]() zgrabniutki i śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spróbuj pogadać spokojnie z teściową, że jest Ci teraz ciężko w nowej sytuacji, ale żeby teściowa pomagała Ci wtedy kiedy ją poprosisz o to, że starasz się zorganizować sama i w razie trudności poprosisz ją o pomoc, ale że dzieckiem chcesz się zajmować sama bo to Twoje pierwsze dziecko i Ty sama musisz się wszystkiego nauczyć, a nie zrobisz tego jeśli nie będziesz ćwiczyć, więc wolisz żeby Cię w tym nikt nie wyręczał, ale że w pracach domowych chętnie przyjmiesz pomoc w razie potrzeby. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kichanie to norma wszystkie noworodki po porodzie kichają - resztki wód płodowych i śluzu są jeszcze w nosku i dziecko musi je "wykichać" z niego. moja też kichała przez tydzień, i przeszło.
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dotknij plecki koło karku i wtedy jak jest zimno ciałko to znaczy, że dziecku zimno, jak spocone to że za gorąco dzieci na początku bardzo dużo kichają bo oczyszczają sobie nosek Agulaaabar rewelacyjny opis, aż łezka się w oku kręci ![]()
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czym kikutek smarujesz? u nas chyba się już wygoił pępek bo kikut odpadł dawno ale się sączyło jeszcze trochę i krwią podchodziło czasem jak się mała spinała bardzo, na pampersie po wewnętrznej stronie była plamka krwi zawsze taka mała ale w końcu chyba przyschło na dobre. Ja po odpadnięciu kikuta psikałam octeniseptem żeby się wygoiło na gotowo ładnie. ale jak pepek z kikutem to lepszy jest spirytus albo te gaziki Leko ze spirytusem.
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
Patik, wiem jak najmniejsze problemy z dzieckiem rozstrajają, trzeba się trzymać, bo czeka nas tego jeszcze więcej.
Babonik, Mamad spóźnione gratulacje dla was dziewczyny i dla waszych chłopaków. Dla odmiany zamiast narzekać napiszę dziś coś pozytywnego i to o teściowej. Przyjechała dziś do nas zająć się chwilę małą, żebym mogła pozałatwiać sprawy na mieście. Nie dość, że świetnie sobie z nią radzi, to jeszcze trochę w domu pomogła. Obiad przygotowała, na zakupy poszła, lekko posprzątała. No i najdziwniejsze dla mnie odkrycie, myślałam, że ciężko będzie mi je zostawić same, ale poszło bez najmniejszego problemu - nie spodziewałam się tego po sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My w sobotę kupiliśmy nową lodówkę firmy LIEBHERR wybór mi zajął ok1.5h dzisiaj ją przywieźli.Zob jak będzie się sprawować ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-08-08 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Agulaaabar jakbym czytała o swoim porodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||
BAN stały
|
mamy koscielny, tylko ze w tej chwili jeszcze mieszkamy w innej parafi.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny to nie prawda ze piwo wspomaga laktacje, bynajmniej nie na mnie, wypilam wczoraj wieczorem piwo i nic. mogę się juz pozegnac z karmieniem, nic nie pomoglo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja posprzątałam-rura od odkurzacza połamała się już całkowicie, więc musimy kupic nowy( ten i tak juz się nie nadawał), zjadłam z Wami obiadek ![]() ![]() Chyba zbiera się na burzę?..... ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- To szkoda....ale może jeszcze nie wszystko stracone? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |||
Zakorzenienie
|
patik, współczuję przebojów z teściową....jeśli Tz chce jej coś powiedzieć to myślę że dobrze - moze ona sobie po prostu nie zdaje sprawy jak to jej zachowanie wygląda?
Cytat:
![]() piękny! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje! Idealne wymiary ![]() na pewno dasz sobie radę! Dziecko mnie pięknie załatwiło...cały dzień dziś marudny, spał w południe ale teraz od 13 nic a nic. Wzięłam go w chustę, chwila spokoju po czym czuję coś ciepłego...przesikał bodziaka i pociekło mi po brzuchu... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Rozeznanie
|
ranyyy u nas chyba jakiś skok rozwojowy mały co godzina na cycu. wymiękłam i wsadziłam go do chusty (chciałam czekać z noszeniem do usg bioderek), ale co z tego jak go odkładam to płacz cyc chusta i tak caaaaaały dzień, oby w nocy chciał odpocząć ....
monia mi położna mówiła że mięśnie kegla można ćwiczyć juz po 2 tyg tylko jakoś nie mam odwagi po dwóch cesarkach maskarować brzucha. na necie czytam że można zacząć już, może jak rodziłam sn to chociaż ty możesz zacząć. Mój brzuch makabra. myślałam że zostanie skora tłuszcz, a ja mam normalnie twarde ciało nad pępkiem - co to chol... jest? macice wiem że mam już niżej... a jak już nam tak zostanie.... bartessa a laktatorem nie rozruszałaś?mi po cieciu zabrali małego na dwie doby a ja co 3 godziny jechałam laktatorem każdą pierś w trybie 7,5,3 minuty, tak żeby nie obciązać od razu na 15 minut cyca, mi pomogło, tak radzila położna od laktacji Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-08-08 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy jałowy mocz, antybiotyk jest w syropie, podaje strzykawka po palcu 1ml. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Rozeznanie
|
Oliweczka dzięki
![]() ![]() Cytat:
Beatka wypatrzyłam aktualne zdjęcia Twojego brzucha. Gratulacje kochana, tylko pozazdrościć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.