|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
dzien dobry mamuśki
![]() u nas dziś cudowna noc , Filip przespał bez pobudki, a Lilka obudziła się o 2 i potem o 6 i oczywiscie od razu zasneła. Uwielbiam noce z nią, na razie tfu tfu żadnych problemów z zasnieciem, usypia od razu przy cycu i śpi dalej ![]() a jak beda tylko dwie pobudki to juz w ogole cudnie bedzie ![]() W ogole taki chyba prezent dostałam od małej bo dzis kończymy miesiąc ![]() zanka gratki za wczorajszy miesiąc ![]() ![]() ja z pierwszym razem czekam na wizyte u gina, a nie mam jej jeszcze umówionej..... ![]()
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Witam
![]() Nadrabiam weekendowe zaległości ![]() Zmalowana, super pomysł ze zdjęciami! Tylko to pierwsze zdjęcia po urodzeniu, tak? agulaaabar, witaj w domu ![]() ![]() Marina, trzymaj się! ![]() ![]() ![]() z maluchem na pewno już niedługo będzie dobrze! ![]() marzena_s, ![]() Sloneczko, witaj! ![]() Stapelka, Zuzia śliczna! ![]() Mamad, Gratulacje!!!!!!!!!!!!! fajnie że się udała impreza, czekam na zdjęcia ![]() Kolina, STO LAT!!!!! ![]() ![]() My wczoraj byliśmy na poprawinach, ale już niedługo, do 21.00 bo trzeba było Małego kąpać. Ale przespał całą imprezę, nic go nie ruszało ![]() Za to rozbrajało mnie to że co chwilę słyszałam tylko za plecami - o matko, jaki śliczny dzidziuś, jaki słodki...bla..bla..bla... choć nie powiem, ja zakochana w swoim dziecku to mi to przyjemność sprawiało. Już się z tego z TŻem śmiejemy, bo gdzie byśmy nie poszli, to jest to samo ![]() ![]()
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
My sie śmiejemy ze jak Sara sie budzi to nie jest głodna, ona umiera z głodu, tak wrzeszczy
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Kolina Sto Lat!
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Jak zwykle nie nie dodalo mi posta...
kmat - ja tylko czekam do konca pologu by robic brzuszki bo wygladam bardziej ciezarnie od brumka. smaruje sie kremami ale efekt marny. mam twz rozstepy. i 10kg na plus marina- moje dziecie tez sie nasluchalo kim jest. pokemon to wersja pieszczotliwa... a mala nazywana jest skwarkiem, bo tak skwierczy w lozeczku brunetka- zrob 200ml i zobacz ile zjesc umie bo u mnie mala ssie paluchy jak tylko nie spi. tak to lubi. a jak daje cycka to po 5 min zasypia wiec nie jest glodna |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Wtajemniczenie
|
witam
u nas noc ok Natalka budziła sie 2 razy tak ze było ok ale do południa mi marudzi i jak nie wisi na cycu to na rece teraz tez na rekach zaraz ja poloze do łóżeczka ale popołudniu ok i po kapieli daje cyca i usypia mam pytanie ile dajecie kropelek espumisanu?? Kolina, STO LAT!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowo narodzone dzieciaczki i gratuluję ich rodzicom!
![]() Szymon dał mi dzisiaj pospać do 9, później był cyc i przebieranie, bo mama go zalała mlekiem i teraz od 15 minut znów śpi ![]() ![]()
#2888 |
Zakorzenienie
|
Śliczny Szymek
![]() Dzień Dobry ![]() U nas kiepsko w sumie, ale trudno nic na to nie poradzę. Marinko u mnie też lecą "bachory, gnojki" a potem mi przykro bo on tak patrzy na mnie tymi oczkami ![]()
#2889 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja za Waszą radą pojechałam na ostry dyżur z tym pępkiem Małej - i dobrze bo nas uspokoili że wcale nie wyglada tak źle, kazali psikać octaniseptem ( do tej pory maziałam spirytusem) i maść z antybiotykiem do smarowania na około pępka. I co - w nocy kikut odpadł ![]() A tak w ogóle to moja w nocy od 4 do 5.30 miała jakieś ADHD, cały czas postękiwała i przewracała tymi swoimi oczętami na lewo i prawo - no chyba dzień sobie zrobiła, i co dziwne to nie płakała i sie nie denerwowała - tylko takie naspeedowanie. Oj teraz mam ból głowy a biedny mąż niewyspany do pracy, dziś wrócił po urlopie, a my same w domku ![]() ![]() Ps też nie mogę się doczekać tego "drugiego pierwszego razu" ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Witam się poniedziałkowo!!! U nas wczoraj dzionek minął szybko. Byliśmy na obiedzie u teściów i malutki był bardzo grzeczny. Wczoraj tez pierwszy raz zsiusiał nam ubranko i materacyk od wózka. Powodem był źle ułożony pisionek ![]() Najadłam się bardzo bo był mój ulubiony obiad, rosół, ryz z białym sosem i mięsko od kury ![]() Wkurzali tylko nas trochę rodzice TŻ i babcia, bo mają bzika na punkcie, "żeby tylko mu nie było zimno". W pokoju duchota straszna, a jak chcielismy otworzyć okno to były protesty i mały po całym pokoju jeździł, żeby nie być czasem w przewiewie. Dodam że na dworze było 27st. Na taras tez lepiej,żeby nie wychodzić, bo wiatr się zrywa. Jak tak będzie zawsze to pewnie często nie będziemy gośćmi, bo już to nas to irytowało. Po 3 godzinkach się zwinęliśmy, maluszek zjadł i zasnął, a my sobie jak za dawnych czasów, obejrzeliśmy sobie film i się poprzytulaliśmy ![]() A tak poza tym to wcześniej Wam tego nie pisałam, ale od tygodnia strasznie boli mnie krzyż, albo korzonki, nie wiem sama co to jest. Tylko po prawej stronie, zachodzi aż na pośladki do kości ogonowej. Myślałam, że mi przejdzie, smarowałam się Amolem, ale tydzień minął, a ja dalej mam problemy z chodzeniem i kuleje. Ból jest bardzo mocny, szczególnie po całym dniu. Może ktoś tez z Was boryka się z takim problemem?? Dzisiaj idę już na 17 do lekarza, może mi nawet zastrzyki przepisać, byle nie bolało... ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Szymek jest po prostu boski
#2891 |
Zakorzenienie
|
BABONIK I MAMAD WIELKIE GRATULACJE
![]() ![]() Trochę jestem podłamana i mało piszę. Dziubek zazdroszczę, że macie za sobą chrzciny. U nas ksiądz wymyślił jakieś nauki dla rodziców i chrzestnych. ![]() Marina, Zmalowana dzieci uczą cierpliwości jak nic innego. Ja wczoraj też wysiadałam. Dzisiaj od 6 łapaliśmy mocz. I tak: za pierwszym razem od razu przy rozebraniu zrobiła, nie zdążyliśmy. Potem po parunastu minutach czekania tz akurat zrypał sprawę bo wyszedł na 2 sekundy z pokoju a Sara w tym czasie nasikała, a ja nie miałam pojemnika. Poszliśmy we 3 spać do sypialni. Za 2 godziny powtórka z rozrywki, zrobiła w czasie jak wszedł teść i tz złapał tylko kapeczkę. Oblaliśmy wymazówkę na posiew. A na analizę to już jutro, bo nie chciała więcej nasikać. Masakra jakaś. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. Carmela a Wam jak wyniki moczu wychodzą? Jak podajecie antybiotyk? w kropelkach? Od wczoraj tak mnie łeb boli aż rozsadza. Sara przybyła na wadzę 400g w 10 dni. To nie za dużo? W nocy pobudka o 2 i 4 i 6. Ale ja wstawałam z 6 razy chyba, bo mam schizy że nie oddycha albo się krztusi. Śniadania jeszcze nie jadłam. Zawiodłam się na najlepszej koleżance. Zanetaa jak Twoja temperatura? Zmalowana jak to się zmieściłaś w spodnie xs? biodra ci się szybko zeszły, fajnie. Miałam Wam wczoraj pisać o co chodzi z teściową. Więc: W piątek jak wróciliśmy ze szpitala to milutka, przyniosła nam obiad, ( jak byłam w szpitalu to posprzątała nam górę chociaż jej o to nie prosiłam). Deklarowała pomoc, że jak mi coś trzeba to żebym ją wołała, bo sama sobie na początku nie dam rady. Wieczorem przyszła i sto pytań, jak karmiłam na leżąco, jak trzymałam do góry do odbicia, i dobrych rad zaczeła udzielać. Nie pamiętam co jej odpowiedziałam, ale nie spodobało jej się to. W sobotę i niedzielę nie zajrzała do nas wogóle, podobno bolał ją żołądek i cały czas leżała. W poniedziałek też jej nie było, ja miałam załamkę bo nic nie jadłam, mała nie chciała spać itp. Pisałam o tym. We wtorek tz powiedział że zawoła matkę niech z nią chwilę posiedzi a ja pójdę odsapnąć na świeże powietrze. Nie chciałam, ale przyszła. Też o tym pisałam że chciała wiedzieć ile mała spała jak ją babka pierwszy raz uspała. Kolejnego dnia teściówka przyniosłą mi zupę i rosół, kolejnego śniadanie. Ale ja jej wcale nie wołałam do małej, jej się to nie spodobało i skończyło się dokarmianie synowej. Ja nie chciałam jej wołać, bo z małą daję sobie jakoś radę, ale gorzej z obowiązkami w domu i gotowaniem. Poza tym jestem zazdrosna o niunię jak ona ją bawi, trzyma. I nie podobają mi się jej metody wychowawcze, na dwór by ją w kożuch ubrała jak 30 stopni na dworze. Do tego pewnie tetrę by wpakowała zamiast pampka. Mój tz obiady zjada u tesciowej, bo są żniwa, przychodzą dorywczo robotnicy i dla nich teściowa gotuje i wszyscy razem jedzą. A w sobotę po cichu powiedziała do tz jak byłam z małą na podwórku czy ma mu zrobić coś jeść- tak żebym ja nie słyszała. I tutaj już przegięła pałę. Wczoraj słowem się nie odezwała ani nie zajrzała do wózka do Sary jak siedziałyśmy na podwórku, a teściówka przechodziła. O. Tak to wygląda. Myśli że mnie ukara w ten sposób. Wiem, że ona by chciała z Sarą siedzieć. Ja nie muszę jeść jej obiadów, niech się teraz wypcha. Rozmawiałam o tym z tz, on chce coś jej powiedzieć na ten temat, ale uważacie że jest sens? A może ja powinnam jakoś ją zaczepić i porozmawiać? nie wiem sama, teraz z dnia na dzień coraz bardziej się to komplikuje, a mój charakter nie pozwala na olanie sprawy, męczy mnie to bardzo. Mam nadzieję że dobrze mnie zrozumiałyście z tych wypocin. |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
hej kochane
![]() nie nadgonię was nie mam szan nawet już nie próbuję ![]() u nas ok jutro jedziemy do pediatry sprawdzić czy wszystko ok waga itd pewnie powie nam kiedy na pierwsze szczepienie bo Krzysio ma już 6 tygodni i 4 dni jak o tym pomyślę to mam skurcz żołądka ![]() ahhhh już muszę lecieć mały woła,..... udało się go utlic może jeszcze pośpi łobuz mały terrorysta ![]() kochane sierpnióweczki się rozpakowują ![]() a mamusie lipcowe też jeszcze są w dwupaku to trzymam za szybki poród ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2011-08-08 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Raczkowanie
|
Zanka mam do Ciebie pytanie, bo ty pisałaś o kropelkach infacol. Kupiłam je na wszelki wypadek, ale napisz mi proszę jak dawkujesz te kropelki i w jak sposób.
#2894 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, która z Was miała stronkę z przepisami na torty dla dzieci samochodziki itp ?
![]() ![]() Mój Mały cierpi przy gazach-jak mu pomóc ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-08 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam poniedziałkowo ![]() O 7 obudził mnie piesek na siku ![]() Wczoraj spędziliśmy miło dzień, a byłoby jeszcze milej, gdyby nie te straszne komary ![]() ![]() ![]() Jak nie urodzę do piatku, to za tydzień mam się stawic w szpitalu ![]() Kolina wszystkiego naj , a najważniejsze szybkiego i mało bolesnego porodu ![]() ![]() Zmalowana, Marina, Brunetka ale Wam sie dają we znaki te małe brzdące ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jak podajecie herbatkę koperkową na ból brzuszka to ile tej herbatki może bobas wypić?? Ja mam taka do zaparzania zwykła, nie ta granulowana dla niemowląt, to mam zrobić taki słaby napar??Tak sie przygotowuje w razie czego, żeby potem nie czytać w internecie jak juz będzie płakał.
#2897 |
Zakorzenienie
|
Patik Ona chce Ci pomóc, a najbardziej chciałaby pewnie siedziec z Sarą, dawac CI wskazówki itd.-wiem, ze to uciążliwe
![]() ![]() ![]() Najlepiej z nią pogadac i powiedziec co i jak, bo takie jej obrażanie się w niczym nie pomoże, a tylko utrudni wam życie. Twojego męża pyta po kryjomu czy nie jest głodny-też bym się wściekła, a niechby jeszcze odpowiedział, że tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przede wszystkim - Kolina sto lat, dużo szczęścia i ... "łatwego" macierzyństwa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I super że daje Wam pospać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ano właśnie ![]() Cytat:
![]() Właśnie tak sobie pierwszy raz pomyślałam, że noworodek w domu to nie tylko dla rodziców nieprzespane noc, ale też dla starszego rodzeństwa. Też im się należą brawa za wytrzymałość ![]() Cytat:
![]() Ale co począć, kiedy on jest naprawdę super-hiper-piękny ![]() Ma śliczny kolor skórki - taki miodzio ![]() I jak cudnie sobie stópkę wystawił ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- I cały czas mnie zastanawia co z Iwonap... Ona miała termin na 27 lipca chyba, a od 20 lipca nie daje znaku życia. Pewnie urodził i nie ma czasu, ale ciekawa jestem co u niej słychać...
![]() |
#2899 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
Noc zaliczam do strasznych co godz karmienie,teraz spi cwaniarajuz dwie godz. Cyce juz sa pelne mleka,ale duty dalej bola , probowalam pompka , ale jaki to cholerny Bol ze zrezygnowalam. Sophie ma cos na powiece , troche ropnieje , dzis polozna przychodzi to sie wypytam. Aga szpital mialam bardzo fajny , przez caly porod byla ze mna tylko jedna polozna, po porodzie masz czas dla dziecka zostawiaja Cie na 2 godz ,pozniej wracaja ,ubieraja I ciebie zabieraja do kapania. Moze jeszcze dzis opisze porod, postaram sie .nie boj sie wszystko pojdzie szybko a wart pocierpiec dla kruszynki ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Ai jeszcze moje dziecko nie chce lezec na wznak tylko przewracalam sie na boczek,co mam zrobic aby lezalo w znak.? |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
Mój Szymon w 5 dni przybrał na wadze 210 g więc chyba jest ok
![]()
#2901 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze mój obiecany brzuchol z dziś rano, czyli środek 39 tygodnia
![]()
#2902 |
Wtajemniczenie
|
Patik współczują Ci ja też nie mam idylli z teściową teraz to siedzi na działce ale na zime przychodzi do nas ale i tak mi nic nie pomaga jak przyszłam ze szpitala nawet nie usłyszałam może przyjade i może ci w czyms pomogę nawet a wiecie co kupiła noworotkowi komplet na 18 miesięcy a starszej corce która nosi rozmiar 110 komplet na 92 gdzie wie jaki Oliwka ma rozmiar a jak byłam w ciąży to nawet nie pomagała sprzatać gdzie korzystała ze wszystkiego z toalety z łazienki kuchni przedpokoju i w ogóle nie przatała bo po co jak ciężarna posprzata a jak zwróciłam uwagę mężowi żeby z nią pogadał to wiecie co mu powiedziała ''ona się już w życiu na..za...pier.da...lała" nawet szklanki wody jej nie podam jak jest dla mnie taka podła a już sie boję jak przyjdzie na zime bo nic nie bede dla niej robić a jeszcze głupia byłam tej zimy bo za każdym razem jak pastowałam sobie czy córce buty to i jej wypastowałam nawet nie usłyszałam dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Zgrabniutki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Wtajemniczenie
|
a jeszcze co do obiadów to teraz sama sobie gotuję ale jak urodziła sie starsza córka to taj jak Patic nieraz cały dzien nic nie jadłam bo mała miała kolkę 3 miesiące i cały czas przy cycu i na rekach to mama mi obiad przynosiła a jak zobaczyła że mama mi obiad przynosi to jaka była obraza ojejku nawet na chrzciny nic nie dała małej jeszcze musielismy jej 400 zł zwrócić bo mowiła że za dużo wydała tak jakbysmy my nic nie kupowali bo robilismy chrzciny w domu ale teraz robimy w lokalu i niech mnie cmoknie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolina sto lat ![]() ![]() ![]() Dziubek super że impreza sie udała czekamy na fotki ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Mój jest taki sam ale nie bede go pokazywać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Ja na gazy małej daje Plantex, i 100 ml wody + łyżeczka gripe water - z tym, ze wypija to na dwa razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Scio a ta woda koperkowa wystarczy ? I jak to się podaje ? On często puszcza bączki i się widać męczy przy tym. Więc może to by pomogło mu trochę ?
#2908 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
5 razy kolo, pozniej roztrzepuje posladki (tak do gory i delikatnie klepie) 5 razy kolo mlynskie to takie kolo naprzemiennie i znowu roztrzepuje posladki 5 razy ksiezyc (czyli gorna czesc brzuszka taki rogalik robie) znowu roztrzepywanie 5 razy krzyz vel gwiazdka ( jedziesz dlonmi od gory do dolu na skos aby sie skrzyzowaly) znowu roztrzepywanie 5 razy promyczki czyli roztawiasz palce i od boku zbierasz do srodka i roztrzepywanie. Na koniec jeszcze delikatnie przyciskam mu nozki do brzuszka. To malemu pomaga. Aaaa chcialam sie pochwalic maly dluzej ssa piers i w koncu nie odstawia histerii i spi calkiem spokojnie. No i wysypka znika. Wczoraj to mialam aniolka, zjadl i spal. Az dziekowalam Bogu za to/ 6 bitych tygodni niespokoju, placzu i walk. Ale nie dalam sie. A wczoraj Szymek obdarzyl mnie usmiechem. Najpierw ja sie usmiechnelam a on na mnie popatrzyl i tez sie usmiechnal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Kajool;28621473]
Wiesz co u nas pomaga?? Przed kazdym karmieniem masuje mu brzuszek: 5 razy kolo, pozniej roztrzepuje posladki (tak do gory i delikatnie klepie) 5 razy kolo mlynskie to takie kolo naprzemiennie i znowu roztrzepuje posladki 5 razy ksiezyc (czyli gorna czesc brzuszka taki rogalik robie) znowu roztrzepywanie 5 razy krzyz vel gwiazdka ( jedziesz dlonmi od gory do dolu na skos aby sie skrzyzowaly) znowu roztrzepywanie 5 razy promyczki czyli roztawiasz palce i od boku zbierasz do srodka i roztrzepywanie. Na koniec jeszcze delikatnie przyciskam mu nozki do brzuszka. To malemu pomaga. chyba jestem jakas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Rozeznanie
|
kolina 100 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pielaszka mala przeslodka na tym zdjeciu w foteliku cud miod madziulka maly sliczny taki ciemny,po kim ma taka karnacje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.