|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Dzień dobry.
Nie wiem jak się nazywam. Noc niespana, problemy z kopą. Powiedzcie mi, jak to jest: zrobiła w nocy o 12, a o 2 tak się prężyła, brzuszysko twardy, nogi podkurcza,płacze, wije się odruch jakby zaparcia. I tak do rana. O 8 zrobiła kopę i przeszło. Co jest? A co by było jakby kopy nie mogła zrobić kilka dni? Do tej pory w nocy w miarę spała, a teraz i noce i dnie niespokojne. Wyląduję w wariatkowie, bo nie wiem czy coś jej dolega poważnego, czy ma taki temperament i typowe dolegliwości pierwszych 3 miesięcy życia. Nie mogę się patrzeć na siebie. Włosy fryzjera nie widziały od zimy. Ostudy na twarzy jak były tak są. Nie mam się w co ubrać. Nawet bluzki są ciasnawe, rozrosłam się w barach czy co? Chodzę w ciążowych ciuchach. Brzuch mi ładnie zszedł, ale biodra, nogi i pupa.. Czuję się fatalnie w swojej skórze. Może mi przejdzie, jak myślicie? Dobrze że Wy jesteście, bo nie mam się komu wyżalić. Tż pracuje po całych dniach. Jak przychodzi kąpiemy małą i padam..jak pies pluto-jak zanetaa mówi ![]() Zmalowana ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
u mnie podobnie. Premuim care tak średnio, activy są lepsze ![]() Zmalowana b. ładna kiecka, skromna acz elegancka. Zazdroszczę, że się w nią zmieścisz. Ja z żalem patrzę na swoje kiecki w szafie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Nie widać- błąd załącznika
![]()
#3424 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Patik dziękuje
![]() ![]() ![]() ![]()
#3426 |
Zadomowienie
|
po dlugiej nieobecnosci wracam na forum
![]() ![]() od srody jestesmy w domku maluszek to aniolek ![]() ![]() Opisze swoj porod ![]() 4 sierpień 2011 - dzień który odmienił moje życie Rano jak zwykle w szpitalu obchod i wizyta na samolocie wchodzac do gabinetu myslalam ze uslysze "dalej czekamy" jednak po władowaniu sie na fotel slysze "pani sie spakuje i zapraszamy na trakt porodowy" uwiezcie czekalam na to tyle a jak przyszlo co do czego nie moglam sie spakowac ![]() pozniej sie wykapałam spakowalam i poszłam.. Zbadała mnie polozna i 2,5 cm rozwarcia wiec podpieli pod ktg i sobie lezalam ![]() ![]() Ktg prawie nic nie wykazywalo przyszla znow polozna i zbadała mnie 4 cm rozwarcia i nagle czuje ciepełko miedzy nogami...wody mi zaczely odchodzic ...napisalam do meza a on mi odpisał "juz jade trzymaj sie kocham cie" pozniej troche pochodzilam i juz zaczely mnie lapac silniejsze skurcze kolo godziny 12.30 przyszla znow polozna mnie zbadac i mowi 9-10 cm rozwarcia... bole sie nasilily bolalao okropnie poprosilam czy maz moglby wejsc na 3 minuty do mnie pozwolili przyszedl masował mi chwile plecy trzymal za reke ale nagle zaczał mnie lapac okropny skurcz kazałam mu isc zeby nie sluchal mojego krzyku ale za daleko nie odszedl krzyczałam ...polozne mowily ze wyszedl i powiedzial "ona tak cierpi a ja nie moge nic zrobic..." skurcze sie nasilaly dziecko zaczelo wstawiac glowke w kanal rodny i nagle przyszla polozna i mowi"na fotel do rodzenia pani moniko" pomogli mi wsiasc i zaczeło sie ![]() Przyszedł lekarz i pani polozna mówi "pani moniko przemy" i nagle czuje ze mam glowke miedzy nogami lekarz mowi pomoge pani(chodzilo o nacisniecie brzucha ) i zaraz malenstwo bedzie na swiecie i nagle party skurcz matko jak krzyknełam to bylo silniejsze odemnie ale czulam jak glowka przechodzi przez kanał rodny a na korytarzu moja mama powiedziala wtedy do mojego meza "jeszcze dwa krzyki i uslyszymy placz dziecka" i znow pary i czuje jak wydostaje sie na swiat brzuszek i nużki malenstwa... i... SŁYSZE JEGO PŁACZ pytam poloznej czy zyje czy ma dwie rece i nogi ...zawolali meza na przeciecie pepowiny niestety byla tak krotka ze polozna musiala szybko ja obciac ...ale mezus przyszedl mialam juz malego na piersi plakalam okropnie mowie do nirgo "kochanie mamy synka" widzialam łzy w jego oczach...a pozniej szybciutko urodziłam łozysko i zszyli mnie... bol byl okropny... ale to malenstwo ktore urodziłam daje tyle radosci ze mogła bym przejsc to jeszcze raz.. maz poza Bartusiem swiata nie widzi... Tak troche monotonnie ale to moj opis porodu Dziekuje wszystkim za gratulacje wstawiam fotke maluszka ![]()
#3427 | |
Zadomowienie
|
Widzę, że na większość pytań patik już odpowiedziałyście to jeszcze dwie sprawy:
Cytat:
Zaś co do przechodzenia z tych na NFZ na skojarzone, to widać zdania są podzielone. Wczoraj jeszcze doczytałam, że zaleca się taką zmianę, jeżeli dziecko miało jakieś znaczne skutki uboczne po pierwszych. Dziewczyny, co to może być jak dziecko nie chce jeść? Od wczoraj mała znacząco mniej chce jeść, muszę się strasznie namęczyć żeby wcisnąć w nią butelkę. Wiem, że samym cyckiem się nie naje, bo wiem ile odciągam, ostatnio ok 50 laktatorem z jednego cycka, a ona ostatnio jadła w granicach 100-150 ml. Gorączki nie ma, śluz w kupie nadal, trochę zapchany nos (czyścimy), no i na buzi kolejny atak alergii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
laski dostałam @
![]()
#3429 |
Zadomowienie
|
Moniczka śliczny ten Twój Bartuś, taki puszek-okruszek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mniej zjada bo skok rozwojowy? Nie pomogę za bardzo. Każdą wątliwość lepiej skonsultować z pediatrą. u nas też bez zmian. Nos zapchany też, buzia jak u Was, ehh A co do szczepień: Zadzwoniłam dopytać o ten program o którym wczoraj pisałam. No i : za darmo szczepią na pneumokoki i ta pierwsza szczepionka 3w1. Zapisali mnie,mają się kontaktować potem i umawiać na termin szczepienia. Cieszę się. ![]() Ile jest dawek na pneumo i ile razy? ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- tak szybko? u mnie 3 tygodnie po porodzie i nadal leci ze mnie. Długo jeszcze będzie? Idę ogarnąć chałupę póki Sara śpi. ŚPI NAPRAWDĘ ŚPI. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
BAN stały
|
Bartessa i ja walczyłam z Szymonowym płaczem i zębem do 3 w nocy.
Monia-Iza się krztusi cycem.Do tej pory ![]() Moniczko ![]() ![]() Zmalowana ładna kiecusia.A dół to granat? Jak tak,to granatowy lakier akurat. I co z tą dziewuchą?-nadal nic? Zanka no to witaj ![]() Lili popraw koniecznie bo nie ma zdjeć ![]() Patik a może zaparcia?Twardy brzuś,prężenie.Tak mi to wygląda. Moja Iza robi kupkę raz na 3 dni.Zwariowała ![]() Crazy a nie ma pleśniawek?Może oddychać noskiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
ze mnie leciało 3 tygodnie, czwarty tydzień już praktycznie wcale i to byl już taki żółto-beżowy śluz, a tu wczoraj delikatne plamienie a dziś @ jak się patrzy haha
no ale ja tydzień gdzieś piersią karmiłam zaledwie po Filipie też jakoś szybko @ dostałam jak przestałam karmić
#3433 |
Wtajemniczenie
|
karmisz tylko butelką? ja pewnie niedługo też dostanę
![]()
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj skończyliśmy miesiąc
![]() nerolko góra jest delikatnie błękitna, a dół granat ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-12 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję jeszcze raz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() No to niefajnie.I co zamierzasz? Kurczę-zawsze pod górkę,niech to..... ![]() Kolinka pojechała na CC. Mamy trzymak kciuki bo ma pietra. Odezwie się po. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zadomowienie
|
Jesteś kobietą Kochana
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Kciuki mocno trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Nerolka no nie wiem, na 90% wpiszę ją na świadka- nie mam wyjścia.
#3439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że mała w końcu śpi i że macie takie programy ze szczepieniami. Pleśniawek nie ma, ma ładną czystą buzię w środku. Też myślałam, że to może być przez zatkany nos, ale staram się czyścić i np teraz oddycha przez nos i to cichutko. Od wczoraj ciężko ją odbić, tzn nie bardzo jej się odbija, myślałam, że może nie ma potrzeby, ale może to przez to? No i w nocy jak ją wzięłam do obicia, to strasznie mi chlusnęła. Generalnie ona prawie nie ulewa, a wczoraj to masakra. Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-08-12 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mnie nienawidzi!!!
![]() Wczoraj mialam takiego doła, że aż moja chora mama przyjechała. Tylko weszła do domu, wzięła Alicję na ręce, a mała usnęła i spała 4 godziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W nocy nie było najgorzej, nie spałyśmy od 1 do 3 ![]() Teraz usnęła przed 10 i jeszcze śpi. Wczoraj największą przykrość zrobił mi mój ojciec, nawet bym się tego nie spodziewała po nim ![]() ![]() Ja ją naprawdę KOCHAM, ale póki co depresja jest silniejsza od miłości ![]() Przepraszam, że piszę tylko o sobie i moich problemach, ale naprawdę nie mam z kim o tym porozmawiać. Jesteście jedyne i nie zastąpione ![]() Zmalowana śliczna ta twoja kiecka My chrzcimy małą 21 sierpnia, a ja nawet nie mam się w co ubrać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
Brunetka, u mnie nie raz jest podobnie, mała wariuje, ja sobie z nią nie radzę, ale przychodzi jej ukochany tatuś, weźmie na ręce i wszystko jak ręką odjął. Nie przejmuj się. Dzieci wyczuwają nasz stres i źle reagują, a poza tym kiedyś im też to co dolega przechodzi. Może mama trafiła na ten czas kiedy Ala już była tak zmęczona, że sama padła?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zadomowienie
|
Agni - no no ale Ci sie duze dzieciatko trafilo! ale nic dziwnego- mialo czas urosnac
![]() ![]() ![]() ![]() Marzenka_s - Twoja dziewczynka tez spora ![]() ![]() ![]() Witamy nasze dzieciaczki na swiecie ![]() ![]() ![]() Baboniku - witaj z powrotem ![]() Kolina - kciukasy zacisniete mocno mocno ![]() ![]() a u mnie kolejna ze slabo przespanych nocy.. juz teraz zeby zmienic bok, musze najpierw usiasc, wiec przy kazdej zmianie pozycji totalnie sie wybudzam. Szkoda, pospalabym sobie na maksa przed miesiacami zarwanych nocy, ktore mnie czekaja.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam! pisze tego posta ze 3 dni - córcia daje mi popalic, delikatnie mowiac jest absorbujaca ![]() Pisze klawiaturą ekranową, przepraszam za błedy. Dobra odłożyłam ją-mam 5 minut zanim sie zorientuje ![]() A wczoraj sama ją wykąpałam!!! i nie płakała ![]() Powiem Wam że głupieje czasem, nie wiem jak się mam nią zajmować - np. ona czasami je co godzine, albo i to nawet nie. Może i daje jej cyca niepotrzebnie, bo np płacze z innego powodu ale ja naprawde nie potrafię jej odczytać. Z drugiej strony jest raczej gorąco i może faktycznie chce sobie częściej popić - bo pojada tak po 5 - 10 minut. Ma któraś z Was podobnie? O już sie wierci ...jednak może zaśnie...plizzz, mamusia chce coś zjeść ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
Jesli zaczniecie pneumo w 6 tygodniu to w sumie 4 dawki. PIĘKNIE sukienka bomba, bedzie sexi-mama ![]() wpisz, wpisz. A dlaczego wogole potrzeba świadków, myslalam ze tylko testy i po sprawie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I też brzuch mi zszedł już ładnie ale wielka dupa i uda mi zostały - no i cyce mam jak wiadra, cała szafa poprostu nie to tknięcia, nie mam w czym chodzić! jedne spodnie ciążowe i dwie koszule. Oj mam doła z tego powodu. Ale napewno potrzeba czasu - nawet i pół roku i znowu bedziemy laskami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie wywołujecie zdjęcia?
Zrobiłam 100 fotek w TESCO, ale kiepskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj byliśmy u lekarza, wkońcu trafiłam na fajną pediatrę, która nie zbyła mnie słowami "musi z tego wyrosnąć"... Zbadała Domka (waży już 5200g!), troszkę za dużo wcina. Widziała jak się męczy, bo akurat miał "atak" i powiedziała, że jaby mu nic nie było to by się tak nie zachowywał, ewidentnie go męczy ten brzuszek. Przepisała Debridat 3x2,5ml przed posiłkiem, mi rozpisała co mam jeść i w razie gdyby nie przeszło do tygodnia, mamy się pokazać. Dzisiaj w nocy znowu ładnie spał do 2 i od 2 niestety znowu się męczył, prężył ![]() ![]() AGNI GRATULACJE!! ALE DUŻY CHŁOPCZYK ![]() ![]() MARZENKO GRATULACJE DLA CIEBIE RÓWNIEŻ ![]() ![]() ![]() Baboniku witaj w domku ![]() ![]() Zmalowana ładna sukienka, będziesz fajna mamuśka ![]() Aniu cieszę się, że Adasiowi już lepiej ![]() Brunetko za bardzo się denerwujesz, musisz troszeczkę wrzucić na luz bo się wykończysz psychicznie ![]() Cytat:
Małemu pobierali w szpitalu krew z pięty. Kolinko TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA WAS!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może powinnas zrobic coś tylko dla siebie. A ojciec trochę gruboskurny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj w końcu głowę umyłam, włosy miałam strasznie tłuste. Ogólnie to wyglądam jak łajza ![]() CarmelaSoprano a ja się chcę Radziem bardzo pochwalić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Dziewczyny kiedy powinnam iść z małym na pierwszą wizytę do pediatry? A i muszę się pochwalić, że Radek za godzinę i 5min skończy tydzień ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-12 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Oby Małemy szybko przeszło!
A Tobie jakie posiłki zaleciła??? Cytat:
O tygodniowy Raduń ![]() Nie mam pojecia kiedy pierwszy raz trzeba sie udać do pediatry, bo bylismy długo w szpitalu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.