Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 19:57   #3391
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Szczepiłam 5w1 + pneumo, płacz i łzy mnie rozwaliły, cały dzień miałam dół, zapłaciłabym 5 razy więcej zeby bylo tylko 1 igła...
U nas mąż już zapowiedział, że to on pójdzie na szczepienie, bo ja tego zapewne nie wytrzymam i będę płakać razem z nią.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:04   #3392
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
U nas mąż już zapowiedział, że to on pójdzie na szczepienie, bo ja tego zapewne nie wytrzymam i będę płakać razem z nią.
A u nas maz wymieka jak dziecko placze a mnie prawie nie rusza.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:08   #3393
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka ja w szpitalu miałam plamienie po badaniu, z tym że u mnie pojawiło się w ciągu godziny po.

Crazy troszkę rozjaśniłaś mi ze szczepieniami. Dzisiaj czytałam na necie o rota i pneumo. A na rota kiedy się szczepi? w jakim terminie? i jak to się odbywa? idę najpierw do apteki kupuję szczepionkę i niosę do przychodni? nie obczajam.
i o co chodzi że jak się zacznie na nfz to potem nie można skojarzonych?
Mama mi dzisiaj powiedziała, ze u nas w szpitalu jest jakiś program i szczepią za darmo dzieci na rota i pneumo, tylko trzeba zadzwonić i dopytać o szczegóły, pewnie jest limit. Fajnie by było się załapać.

Nie wiedziałam że po szczepieniach dzieciaki niespokojne, temperatura i te sprawy
Już się boję co to będzie.

Babonik witaj w domu

Mojemu tz też się nie podoba jak mała w foteliku. Twierdzi, że to zło dla kręgosłupa, wygięta jest dziwnie.

Wykąpałam sama Sarkę. Grzeczna jak nigdy. Uwielbia kąpiel, tylko jak wyciągamy z wody jest ryk, a dzisiaj od początku do końca spokojnie powoli wszystko zrobiłam. Dostała butlę, i śpi- tzn słyszę, że kwęka, ale powinna się sama uspać. Dopóki nie włączy się syrena strażacka nie zaglądam. Oby nie miała dzisiaj problemów brzuszkowych

Idę zjeść wspomnianą wcześniej zupę maminą, dzisiaj jadłam tylko rano 2 serdelki, i po południu paczkę biszkoptów.
Na wagę póki co nie staję. Czekam jak zanetaa do końca połogu.
Nie mogę się patrzeć na swoje biodra.

To się rozpisałam

Carmela piękny okruszek

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Szczepiłam 5w1 + pneumo, płacz i łzy mnie rozwaliły, cały dzień miałam dół, zapłaciłabym 5 razy więcej zeby bylo tylko 1 igła...

co wchodzi w skład szczepionki 5 w 1? i jak to się odbywa?
wyjaśnijcie mi dziewczyny bo ciemna jestem jak 12 w nocy
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:16   #3394
83monia
Zakorzenienie

Szczepimy zwykle tymi samymi szczepionkami ćala serie szczepien i np. wzw musisz ta sama wiec jak zaczniesz 5w1 to tak konczysz. tak samo jak zaczniesz na nfz -to dajesz do ostatniej dawki. na rota trzeba skonczyc do chyba pol roku cykl szczepien, znajdz w googlach. daje fotke bo nie dodalo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęciej.jpg (27,7 KB, 91 załadowań)

Stary 2011-08-11, 20:20   #3395
CookieMonsters
Rozeznanie

Hej Dziewuszki
Brawa dla nowych mamuś
Podczytuje Was na bieżąco ale nie pisze, bo mam w domu 'teściową', a ona patrzy na komputer jak na szatana Dużo mi ona pomaga, oj dużo! w zasadzie robi w domu wszystko, a ja mam siedzieć i odpoczywać. W niedziele wyjeżdża i nie wiem, jak ja sobie poradze Bacznie obserwuje jak ona zajmuje sie moja Zuzą, podpowiedziała mi kilka fajnych patentów odnośnie obchodzenia sie z dzieckiem Niestety przyzwyczaiła mi Małą do noszenia na rękach i bujania w wózku i Mała tylko tak chce spać, w swoim łóżeczku jęczy jak opętana
Z brzuszkiem mamy troche lepiej, kikucik nam już odpadł, ale za to Zuzka ma całą twarz w pryszczykach i nie mam pojęcia co to jest Za to dzielnie trzyma już główkę jak leży na brzuchu i pełza jak oszalała
Jestem dwa i pół tygodnia po porodzie i nie wiem, jak to możliwe, ale mam już normalnie okres Mleko zalewa mnie hektolitrami i żadne wkładki ani nawet poprzecinane podpaski nic nie daja Karmi tylko cycem, bo moje dziecko jest bezsmoczkowe i bezbutelkowe. Mam cała szufladę smoczków i szafkę butelek- nie wiem co będzie, jak nie będę mogła jej nakarmić cycem z jakiegoś powodu
Moj M. dalej uważa że dziecko to lalka i ma do niej cierpliwość dopuki Zuza jest grzczna i nie jęczy, a w nocy nie ma jej wcale Smutne, ale nie mam czasu o tym myśleć.
Tak czy inaczej powoli się u nas toczy do przodu, oby nie było gorzej
ZA mamusie 2w1 trzymam kciuki! a już rozpakowanym życze cierpliwości i spokojnej nocy
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:22   #3396
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pediatra daje recepte, kupujesz szczepionki (czesto trzeba zamówic wczesniej w aptece) i sama zanosisz na szczepienie.
W domu trzeba trzymac szczepienia w lodówce, pediatra powiedziała zeby trzymac na półce, a nie na drzwiczkach lodówki - bo tam jest zmienna temperatura.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:26   #3397
nerola
BAN stały

Cytat:
Nie chcę Cię martwić, ale jeżeli zaczęłaś szczepić tymi na NFZ to nie ma możliwości przejścia teraz na skojarzone w kolejnych dawkach, przynajmniej tak nam mówili na SR.

Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam i witam te które właśnie powróciły do nas na forum.
Hmmm,.dziwne bo z tego co wiem,można 1 zaszczepić na NFZ a potem przejsć na lepsze płatne a odwrotnie nie mozna(z płatnych skojarzonych na te na NFZ).

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki
Brawa dla nowych mamuś
Podczytuje Was na bieżąco ale nie pisze, bo mam w domu 'teściową', a ona patrzy na komputer jak na szatana Dużo mi ona pomaga, oj dużo! w zasadzie robi w domu wszystko, a ja mam siedzieć i odpoczywać. W niedziele wyjeżdża i nie wiem, jak ja sobie poradze Bacznie obserwuje jak ona zajmuje sie moja Zuzą, podpowiedziała mi kilka fajnych patentów odnośnie obchodzenia sie z dzieckiem Niestety przyzwyczaiła mi Małą do noszenia na rękach i bujania w wózku i Mała tylko tak chce spać, w swoim łóżeczku jęczy jak opętana
Z brzuszkiem mamy troche lepiej, kikucik nam już odpadł, ale za to Zuzka ma całą twarz w pryszczykach i nie mam pojęcia co to jest Za to dzielnie trzyma już główkę jak leży na brzuchu i pełza jak oszalała
Jestem dwa i pół tygodnia po porodzie i nie wiem, jak to możliwe, ale mam już normalnie okres Mleko zalewa mnie hektolitrami i żadne wkładki ani nawet poprzecinane podpaski nic nie daja Karmi tylko cycem, bo moje dziecko jest bezsmoczkowe i bezbutelkowe. Mam cała szufladę smoczków i szafkę butelek- nie wiem co będzie, jak nie będę mogła jej nakarmić cycem z jakiegoś powodu
Moj M. dalej uważa że dziecko to lalka i ma do niej cierpliwość dopuki Zuza jest grzczna i nie jęczy, a w nocy nie ma jej wcale Smutne, ale nie mam czasu o tym myśleć.
Tak czy inaczej powoli się u nas toczy do przodu, oby nie było gorzej
ZA mamusie 2w1 trzymam kciuki! a już rozpakowanym życze cierpliwości i spokojnej nocy
No ciekawy patent-noszenie na rękach i wożenie w wózku.
Jesteś pewna,ze dasz radę jak teściowa odjedzie?
Mąż to trochę dziwak za przeproszeniem.Kurczę nie lepiej by mu było najpirw zakupić lalkę?
Mam fajną Baby Annabel(jak sie znudzi można wyłączy a dziecko-no cóż-NIE).
W każdym razie życzę cierpliwosci i zdrówka
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 20:27   #3398
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
daje fotke bo nie dodalo
ale piękny zwis

my mamy bondolino, tak sie nosimy

Stary 2011-08-11, 20:28   #3399
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

nosze bo lubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.08 (4).jpg (59,0 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.08.jpg (37,0 KB, 74 załadowań)

Stary 2011-08-11, 20:34   #3400
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Oliweczka
Crazy troszkę rozjaśniłaś mi ze szczepieniami. Dzisiaj czytałam na necie o rota i pneumo. A na rota kiedy się szczepi? w jakim terminie? i jak to się odbywa? idę najpierw do apteki kupuję szczepionkę i niosę do przychodni? nie obczajam.

na rotawirususy tylko do pół roku sie szczepi potem jest juz za pózno(zgodnie z tym co mowiła połozna na SR)
5 w 1 to chyba tężec błonica, krztosiec, Hib polio

Cytat:
Hej Dziewuszki
Brawa dla nowych mamuś
no w koncu jedyna kobitka co ma dobrą teściową
napewno dasz sobie rade tez bez niej oczywiscie
trzymam kciuki

Cytat:
mój okruszek
Obie ślicznie wyglądacie

ale bosko oglądać takie zdjęcie, juz nie moge sie doczekac mojego okruszka
Stary 2011-08-11, 20:36   #3401
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
nosze bo lubie
oo jak słodko. Alternatywa dla chusty
Carmela jak tam Twoja tarczyca?
przyznam, ze ja po porodzie miałam zmniejszyć dawkę do 25, a przez 3 tygodnie nie brałam wogóle przez pobyt w szpitalu i zawirowania z małą, nie miałam nawet głowie.
Od kilku dni biorę połowę 75mg bo nawet nie mam recepty na 25 i tak łykam na pałę. Za miesiąc muszę się wziąść za siebie i iść do endo, zrobić jeszcze usg..

Czy małej będziesz bada teraz tarczycę? tsh normalnie z krwi się robi?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 20:38   #3402
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No ciekawy patent-noszenie na rękach i wożenie w wózku.
Jesteś pewna,ze dasz radę jak teściowa odjedzie?
Mąż to trochę dziwak za przeproszeniem.Kurczę nie lepiej by mu było najpirw zakupić lalkę?
Mam fajną Baby Annabel(jak sie znudzi można wyłączy a dziecko-no cóż-NIE).
W każdym razie życzę cierpliwosci i zdrówka
Nie nie, to nie ten patent Za to akurat jestem na nią zła... Ja sama staram się jej nie nosić i nie kłade do wózka w domu
Te patenty to bardziej pod kontem kąpieli, sprawnego i szybkiego ubierania
A M. zawiódł mnie po całości, miało być inaczej. Ale cóż, mogłam się tego po nim spodziewać, w końcu znam go nie od wczoraj..
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:44   #3403
nerola
BAN stały

Cytat:
Nie nie, to nie ten patent Za to akurat jestem na nią zła... Ja sama staram się jej nie nosić i nie kłade do wózka w domu
Te patenty to bardziej pod kontem kąpieli, sprawnego i szybkiego ubierania
A M. zawiódł mnie po całości, miało być inaczej. Ale cóż, mogłam się tego po nim spodziewać, w końcu znam go nie od wczoraj..
Ciężko będzie oduczyć.
Zacznij prędko.
Czyli chcewsz powiedzieć,ze Ci nie pomaga przy dziecku?
Moze Go deprecha jakaś dopadła?
Nie przejdzie mu?

Carmelko i Monia pięknie!!!

Maleńkie kangurki nasze
Stary 2011-08-11, 20:49   #3404
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A no podobno tak. Tylko że wyrodni rodzice o nich zapomnieli. O 20.00 mi się przypomniało jak na onet spojrzałam.
No to trafiłam
W takim razie najlepsze imieninowe życzenia dla 3 Zuzek: Twojej, Stapelkowej i Cookie

Cytat:
A w ramach ciekawostki napiszę, że ja swojego nie widziałam, a jestem już po
Dlatego ja się wcale za bardzo pojawieniem/nie pojawienie czopa nie ma zamiaru sugerować

Cytat:
Bacznie obserwuje jak ona zajmuje sie moja Zuzą, podpowiedziała mi kilka fajnych patentów odnośnie obchodzenia sie z dzieckiem Niestety przyzwyczaiła mi Małą do noszenia na rękach i bujania w wózku i Mała tylko tak chce spać, w swoim łóżeczku jęczy jak opętana

No to dobrze, że idzie u Was ku lepszemu
Chociaż niestety obawiam się, że po wyjeździe teściowej odczujesz niemiło to, że przyzwyczaiła małą do usypiania na rękach i parę dni cięższych Was czeka, aby od tego odzwyczaić...
A TŻ - dzieciak i tyle!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-08-11 o 21:06
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:59   #3405
zanetaa88
Zakorzenienie

Carmela Ja wybudziłam i zapłakała dopiero wtedy kiedy zapinałam ostatni guzik, tak jej było dobrze pojadła, zrobiła kupe po pachy i śpi - coś stęka.

1.Jak moge sprawdzić czy mała najada sie z jednego cyca?
bo mam obawy.Dałam jej prawego był dosyć pełny, zjadła jest flak pod koniec okropnie się denerwowała jak dostała cyca - ta jakby nic nie leciało...naciskam na niego coś tam jest,ale nie wiem czy to coś ona była wstanie wyssać ode mnie..teraz śpi,czy jak się wybudzi wcześnie niż zwykle tzn że miała mało...

2. Czy to możliwe,że jeden cyc dla niej to JUŻ za mało ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 21:06   #3406
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Carmela Ja wybudziłam i zapłakała dopiero wtedy kiedy zapinałam ostatni guzik, tak jej było dobrze pojadła, zrobiła kupe po pachy i śpi - coś stęka.

1.Jak moge sprawdzić czy mała najada sie z jednego cyca?
bo mam obawy.Dałam jej prawego był dosyć pełny, zjadła jest flak pod koniec okropnie się denerwowała jak dostała cyca - ta jakby nic nie leciało...naciskam na niego coś tam jest,ale nie wiem czy to coś ona była wstanie wyssać ode mnie..teraz śpi,czy jak się wybudzi wcześnie niż zwykle tzn że miała mało...

2. Czy to możliwe,że jeden cyc dla niej to JUŻ za mało ?!
Żanetko a wiesz,ze jeśli dzidzia sie preży i pluje to nie chce?
A my na siłę cycka im wciskamy.
Ja mam taki patent-cyc,prężenie czyli szybko smok i Iza spi.
Ma dosć i już a possałaby sobie.
Ona mi czasem zbiera w buzi po czym wszystko wypluwa,łapie cyca ale nie chce połykać,jeść,ma potrzebe ssania i snu.
Czasem tylko 2 min. ciągnie bo Jej się pić chce.

Zuzki zdrówka!!!

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-08-11 o 21:20
Stary 2011-08-11, 21:07   #3407
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni biorę połowę 75mg bo nawet nie mam recepty na 25 i tak łykam na pałę. Za miesiąc muszę się wziąść za siebie i iść do endo, zrobić jeszcze usg..

Czy małej będziesz bada teraz tarczycę? tsh normalnie z krwi się robi?

Nie badałam, w ciazy bralam 100, teraz 75 bo tak jak ty takie tabletki akurat mam Miałam isc dzisiaj do lekarza, ale sie nie wyrobiłam...

Bede Sarze sprawdzac tsh po 2 miesiacu życia.
To badanie z piętki jest też własnie na tarczyce, wiec skoro nic nie przyszło to musilo byc OK.

Stary 2011-08-11, 21:23   #3408
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Nie badałam, w ciazy bralam 100, teraz 75 bo tak jak ty takie tabletki akurat mam Miałam isc dzisiaj do lekarza, ale sie nie wyrobiłam...

Bede Sarze sprawdzac tsh po 2 miesiacu życia.
To badanie z piętki jest też własnie na tarczyce, wiec skoro nic nie przyszło to musilo byc OK.
ja dostałam pismo z laboratorium w którym wykonywali na zlecenie szpitala badanie tarczycy małemu , badanie wyszło ok ale jest zawsze zalecenie żeby poinformowac pediatrę o tym i on ma zdecydować o konieczności kolejnego badania bo zaraz po urodzeniu hormony matki z lekami mogły przekłamac wynik

no to witam wieczornie i GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kolejne "nasze" dzieciaczki na świecie

my dziś zaliczylismy duuuuuże zakupy dla Szymka a mama przy okazji sobie też cos kupiła mały cały dzień był ANIOŁKIEM ale teraz za chiny nie chce spać , najpierw gadal sobie do karuzelki a teraz juz pluje smoczkiem i popłakuje ale damy radę mam nadzieję
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 21:37   #3409
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Ja tez czekam na swojego czopa - szopa. Brumku, Editka a jak tam Wasze szopy?
ani widu ani switu,moze wyjdzie przy porodzie,nieziem,ale mnie cos pobolewa tam na dole dzis,moze sie cos szykuje
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 21:40   #3410
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No to trafiłam
W takim razie najlepsze imieninowe życzenia dla 3 Zuzek: Twojej, Stapelkowej i Cookie
Jeszcze AgaG ma Zuzkę ale starszą. Jeśli ma dzisiaj imieniny to i !
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 21:49   #3411
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Agni i Marzena gratulacje mamusie!!!

Sto lat dla Zuzek!
Iustyna dzieki!Szczerze mowiac to nie mam pojecia kiedy Zuzka ma imieniny, ale za zyczenia dziekujemy.

Monia i Carmela fajne te Wasze zwisajace maluszki.

Baboniku witaj! Daj czas Nadii, ona tez musi sie oswoic z nowa sytuacja.

Wszystkim Wam dziekuje za za wizyte.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 01:06   #3412
editka2022
Rozeznanie

no jak na zlosc nikkogo niema aja spac niemoge
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 02:39   #3413
agadus
Wtajemniczenie

ja jestem karmie małą i właczyłam kompa zeby nie usnac

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:07   #3414
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
mój okruszek
taka miłość bije od Ciebie

Ja szczepiłam na NFZ tyle sie na czytałam o tych szczepionkach, ze głowa mała, liczba wkłóc sie nie sugerowałam, bo ja tak byłam szczepiona i zasadniczo nie wpłynęło to na moją dalszą egzystencje. A jakoś z rezerwą podchode do nowości.
I tez mi sie wydaje, ze wybierając jakiś program (nfz, 5w1,6w1) to trzeba sie tego trzymac.
Ja kupiłam czopki z paracetamolem, ale nie uzyłam, mała nie miała gorączki, marudna była. Usypiała, ale co chwile sie budziła. Spała w wózku i sąsiadka ją bujała

Ide zaraz zbadac moją wątrobe, a potem zajze do pediatry wsprawie tych twardych, zielonych kup

No i wyspałam sie Wykompaliśmy Agatona o 19.30, poszła spać. Przed jedenastą obudziła się na karmenie i spała do 6

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:16   #3415
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lilkaa to dzieciątku się pobieram krew z głowki
poważnie ?!
żartujesz?!
mój maluszek miał w główce kroplówkę. Ale na wszelkie badania pobierali mu z żyły w rączce albo z pięty
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
No i chciałam się pochwalić, że w ciąży przytyłam 6 kg, a zeszło już ze mnie 10
ładnywynik
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
agulaaabar co do bab z noworodków to się całkowicie zgadzam! Oczywiście zdarzają się wyjątki....
masakra..co za baby...skąd się w tej pracy takie biorą....
dobrze że ja na normalne trafiłam....Lili, przy drugim polecam ten szpital bo masz chyba w miarę blisko

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

WRÓCIŁAM... UFFFF I NIE UFFFFFF
witaj!!!!
dochodź do siebie jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie.... W czym wozicie maluszki? nosidełko czy gondola?
Bo ja nie wiem czy w nosidełku trzeba coś pod dupke dziecku wsadzić? Jakiś kocyk cieniutki czy po prostu położyć tylko w ubraniu? W rożku chyba nie....
w samochodzie? tylko nosidełko. nic nie daję pod pupę

Cytat:
mój okruszek
śliczna

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedz. Tez szczepilam na nfz. Ae kolejne biore skojarzone, nie dam juz rady z tymi trzema wkluciami. Maly sie uspokoil. dalam mu paracetamol w czopku i spal bite 3 h, obudzil sie na jedzonko, troche pomarudzil i spi dalej. Ma troche podwyzszona temperature ale to kontroluje. Kurcze pierwszy raz mierzylam tem. w pupie i pierwszy raz wkladalam czopka az sie przy tym poryczalam.
Kajool, nasz mały też płakał wieczorem, przy przewijaniu się wywijał, widać było że go bolą nóżki i ręka w które był ukłuty

Cytat:
To widać mnie źle poinformowano.
mnie to samo mówiono, że jak raz się wybierze to trzeba tym torem iść do końca.

A u nas wczoraj dobrze Mały spał ładnie cały dzień, wieczorem troszkę pomarudził ale do zniesienia za to jak sobie zasnął przed kąpielą, tak zbudził się dopiero o 23.00... zawsze go kąpiemy koło 21.00 ale tym razem daliśmy mu spokój, nie budziliśmy.
Może mu już przeszło....oby......:pro si:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:21   #3416
83monia
Zakorzenienie

A ja karmie czesto na lezaco i zasypiam... czy wasze dzieci tez przy kazdym karmieniu sie krztusza? moje w polowie karmienia, kiedy najlepiej leci, zapomina ze trzeba jeszcze przelykac...

Stary 2011-08-12, 07:33   #3417
Bartessa
BAN stały

Ale mielismy tragiczną noc, cała noc ryku... i to nie ten malenki tylko ten starszy... ma dopiero 4 lata a zepsutego zęba... wczoraj jak mylismy ząbki i mu chcialam poprawiac tego ząbka zeby byl dobrze wymyty to podraznilam i wyl jak nie wiem, caly popuchniety od placzu jest

doastal syrop przeciw bólowy i troche ulg bylo ale i tak go pobolewa...

Carmela
pomocy co z takim ząbkiem mozna zrobic, da się go jakos jeszcze podratowac czy juz plombowanie?? ogolnie ta dziurka nie wygląda zle, z tym ze tj 6 ząbek.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 08:02   #3418
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ani widu ani switu,moze wyjdzie przy porodzie,nieziem,ale mnie cos pobolewa tam na dole dzis,moze sie cos szykuje
i co dzieje sie cos ?

dzien dobry
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 08:02   #3419
Zmalowana
Zakorzenienie

Nie mam na nic czasu Jestem zmęczona i rozwalona psychicznie sprawą z tą dziewczyną jako świadkiem :/

Aaa i kupiłam kiecke na chrzest. Jaki lakier do paznokci do niej ? Granatowy ? Czy siwy (siwe szpilki będę miała.) A i chrzest jednak 28 go sierpnia. ;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8120091.jpg (89,2 KB, 74 załadowań)

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-08-12 o 08:15
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 08:18   #3420
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu kazali karmić na żądanie - chocby nawet chciała co pół godziny jeść...a myślę, że dokarmić powinnaś z cycka- nie wdaje mi się, że trzeba od razu butelką...pokarm przecież jest dla dziecka najbardziej odpowiedni, może jedynie potrzebować go więcej i częściej...
Dzieki. Teraz to już zaczynam wierzyć w swoje możliwości

aania_20
Który szpital polecasz kochana ?

U mnie się nie sprawdziły pieluchy pampers premium care.... Mały się w nich podlewa. Super były pampers active baby.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-08-12 o 08:19
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości