|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
A u nas maz wymieka jak dziecko placze a mnie prawie nie rusza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Oliweczka ja w szpitalu miałam plamienie po badaniu, z tym że u mnie pojawiło się w ciągu godziny po.
Crazy troszkę rozjaśniłaś mi ze szczepieniami. Dzisiaj czytałam na necie o rota i pneumo. A na rota kiedy się szczepi? w jakim terminie? i jak to się odbywa? idę najpierw do apteki kupuję szczepionkę i niosę do przychodni? nie obczajam. i o co chodzi że jak się zacznie na nfz to potem nie można skojarzonych? Mama mi dzisiaj powiedziała, ze u nas w szpitalu jest jakiś program i szczepią za darmo dzieci na rota i pneumo, tylko trzeba zadzwonić i dopytać o szczegóły, pewnie jest limit. Fajnie by było się załapać. Nie wiedziałam że po szczepieniach dzieciaki niespokojne, temperatura i te sprawy ![]() Już się boję co to będzie. Babonik witaj w domu ![]() Mojemu tz też się nie podoba jak mała w foteliku. Twierdzi, że to zło dla kręgosłupa, wygięta jest dziwnie. Wykąpałam sama Sarkę. Grzeczna jak nigdy. Uwielbia kąpiel, tylko jak wyciągamy z wody jest ryk, a dzisiaj od początku do końca spokojnie powoli wszystko zrobiłam. Dostała butlę, i śpi- tzn słyszę, że kwęka, ale powinna się sama uspać. Dopóki nie włączy się syrena strażacka nie zaglądam. Oby nie miała dzisiaj problemów brzuszkowych ![]() Idę zjeść wspomnianą wcześniej zupę maminą, dzisiaj jadłam tylko rano 2 serdelki, i po południu paczkę biszkoptów. Na wagę póki co nie staję. Czekam jak zanetaa do końca połogu. Nie mogę się patrzeć na swoje biodra. To się rozpisałam Carmela piękny okruszek ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
co wchodzi w skład szczepionki 5 w 1? i jak to się odbywa? wyjaśnijcie mi dziewczyny bo ciemna jestem jak 12 w nocy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
Szczepimy zwykle tymi samymi szczepionkami ćala serie szczepien i np. wzw musisz ta sama wiec jak zaczniesz 5w1 to tak konczysz. tak samo jak zaczniesz na nfz -to dajesz do ostatniej dawki. na rota trzeba skonczyc do chyba pol roku cykl szczepien, znajdz w googlach. daje fotke bo nie dodalo
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewuszki
![]() ![]() Brawa dla nowych mamuś ![]() Podczytuje Was na bieżąco ale nie pisze, bo mam w domu 'teściową', a ona patrzy na komputer jak na szatana ![]() ![]() ![]() ![]() Z brzuszkiem mamy troche lepiej, kikucik nam już odpadł, ale za to Zuzka ma całą twarz w pryszczykach i nie mam pojęcia co to jest ![]() ![]() Jestem dwa i pół tygodnia po porodzie i nie wiem, jak to możliwe, ale mam już normalnie okres ![]() ![]() ![]() Moj M. dalej uważa że dziecko to lalka i ma do niej cierpliwość dopuki Zuza jest grzczna i nie jęczy, a w nocy nie ma jej wcale ![]() ![]() Tak czy inaczej powoli się u nas toczy do przodu, oby nie było gorzej ![]() ZA mamusie 2w1 trzymam kciuki! a już rozpakowanym życze cierpliwości i spokojnej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu trzeba trzymac szczepienia w lodówce, pediatra powiedziała zeby trzymac na półce, a nie na drzwiczkach lodówki - bo tam jest zmienna temperatura. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Jesteś pewna,ze dasz radę jak teściowa odjedzie? Mąż to trochę dziwak za przeproszeniem.Kurczę nie lepiej by mu było najpirw zakupić lalkę? Mam fajną Baby Annabel(jak sie znudzi można wyłączy a dziecko-no cóż-NIE). W każdym razie życzę cierpliwosci i zdrówka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
ale piękny zwis
![]() my mamy bondolino, tak sie nosimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
nosze bo lubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
5 w 1 to chyba tężec błonica, krztosiec, Hib polio Cytat:
![]() napewno dasz sobie rade tez bez niej oczywiscie trzymam kciuki Obie ślicznie wyglądacie ale bosko oglądać takie zdjęcie, juz nie moge sie doczekac mojego okruszka ![]()
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
oo jak słodko. Alternatywa dla chusty
![]() Carmela jak tam Twoja tarczyca? przyznam, ze ja po porodzie miałam zmniejszyć dawkę do 25, a przez 3 tygodnie nie brałam wogóle przez pobyt w szpitalu i zawirowania z małą, nie miałam nawet głowie. Od kilku dni biorę połowę 75mg bo nawet nie mam recepty na 25 i tak łykam na pałę. Za miesiąc muszę się wziąść za siebie i iść do endo, zrobić jeszcze usg.. Czy małej będziesz bada teraz tarczycę? tsh normalnie z krwi się robi? |
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Te patenty to bardziej pod kontem kąpieli, sprawnego i szybkiego ubierania ![]() A M. zawiódł mnie po całości, miało być inaczej. Ale cóż, mogłam się tego po nim spodziewać, w końcu znam go nie od wczoraj.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zacznij prędko. Czyli chcewsz powiedzieć,ze Ci nie pomaga przy dziecku? Moze Go deprecha jakaś dopadła? Nie przejdzie mu? Carmelko i Monia pięknie!!! Maleńkie kangurki nasze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie najlepsze imieninowe życzenia dla 3 Zuzek: Twojej, Stapelkowej i Cookie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż niestety obawiam się, że po wyjeździe teściowej odczujesz niemiło to, że przyzwyczaiła małą do usypiania na rękach i parę dni cięższych Was czeka, aby od tego odzwyczaić... A TŻ - dzieciak i tyle! ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-11 o 21:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Carmela Ja wybudziłam i zapłakała dopiero wtedy kiedy zapinałam ostatni guzik, tak jej było dobrze
![]() ![]() 1.Jak moge sprawdzić czy mała najada sie z jednego cyca? bo mam obawy.Dałam jej prawego był dosyć pełny, zjadła jest flak pod koniec okropnie się denerwowała jak dostała cyca - ta jakby nic nie leciało...naciskam na niego coś tam jest,ale nie wiem czy to coś ona była wstanie wyssać ode mnie..teraz śpi,czy jak się wybudzi wcześnie niż zwykle tzn że miała mało... 2. Czy to możliwe,że jeden cyc dla niej to JUŻ za mało ?! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 | |
BAN stały
|
Cytat:
A my na siłę cycka im wciskamy. Ja mam taki patent-cyc,prężenie czyli szybko smok i Iza spi. Ma dosć i już a possałaby sobie. Ona mi czasem zbiera w buzi po czym wszystko wypluwa,łapie cyca ale nie chce połykać,jeść,ma potrzebe ssania i snu. Czasem tylko 2 min. ciągnie bo Jej się pić chce. Zuzki zdrówka!!! Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-11 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie badałam, w ciazy bralam 100, teraz 75 bo tak jak ty takie tabletki akurat mam ![]() Bede Sarze sprawdzac tsh po 2 miesiacu życia. To badanie z piętki jest też własnie na tarczyce, wiec skoro nic nie przyszło to musilo byc OK. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to witam wieczornie i GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kolejne "nasze" dzieciaczki na świecie ![]() my dziś zaliczylismy duuuuuże zakupy dla Szymka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Wtajemniczenie
|
Agni i Marzena gratulacje mamusie!!!
Sto lat dla Zuzek! Iustyna dzieki! ![]() Monia i Carmela fajne te Wasze zwisajace maluszki. Baboniku witaj! Daj czas Nadii, ona tez musi sie oswoic z nowa sytuacja. Wszystkim Wam dziekuje za ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Rozeznanie
|
no jak na zlosc nikkogo niema aja spac niemoge
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja szczepiłam na NFZ tyle sie na czytałam o tych szczepionkach, ze głowa mała, liczba wkłóc sie nie sugerowałam, bo ja tak byłam szczepiona i zasadniczo nie wpłynęło to na moją dalszą egzystencje. A jakoś z rezerwą podchode do nowości. I tez mi sie wydaje, ze wybierając jakiś program (nfz, 5w1,6w1) to trzeba sie tego trzymac. Ja kupiłam czopki z paracetamolem, ale nie uzyłam, mała nie miała gorączki, marudna była. Usypiała, ale co chwile sie budziła. Spała w wózku i sąsiadka ją bujała ![]() Ide zaraz zbadac moją wątrobe, a potem zajze do pediatry wsprawie tych twardych, zielonych kup ![]() No i wyspałam sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze że ja na normalne trafiłam....Lili, przy drugim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dochodź do siebie jak najszybciej ![]() Cytat:
śliczna ![]() Cytat:
mnie to samo mówiono, że jak raz się wybierze to trzeba tym torem iść do końca. A u nas wczoraj dobrze ![]() ![]() ![]() Może mu już przeszło....oby......:pro si:
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
A ja karmie czesto na lezaco i zasypiam... czy wasze dzieci tez przy kazdym karmieniu sie krztusza? moje w polowie karmienia, kiedy najlepiej leci, zapomina ze trzeba jeszcze przelykac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
BAN stały
|
Ale mielismy tragiczną noc, cała noc ryku... i to nie ten malenki tylko ten starszy... ma dopiero 4 lata a zepsutego zęba... wczoraj jak mylismy ząbki i mu chcialam poprawiac tego ząbka zeby byl dobrze wymyty to podraznilam i wyl jak nie wiem, caly popuchniety od placzu jest
![]() doastal syrop przeciw bólowy i troche ulg bylo ale i tak go pobolewa... Carmela pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzien dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Nie mam na nic czasu
![]() Aaa i kupiłam kiecke na chrzest. Jaki lakier do paznokci do niej ? Granatowy ? Czy siwy (siwe szpilki będę miała.) A i chrzest jednak 28 go sierpnia. ;]
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-12 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aania_20 Który szpital polecasz kochana ![]() U mnie się nie sprawdziły pieluchy pampers premium care.... Mały się w nich podlewa. Super były pampers active baby. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-12 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.