|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
![]() ![]()
5.01.2011[*] 08.03.2015[*] Mikołaj 19.11.2011 ![]() Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2011-08-15 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Pani super że już jesteś! jesteśmy żądne zdjęć!
Elcia ciebie też to się tyczy. Toto jeśli mogę prosić to też poproszę ten przepis.
#4563 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
to sie chłop naczytal hihi teraz bedziesz miała przerabane ![]() Cytat:
Nita gratulacje 30 tygdodnia ![]() Natalia23 wszystkie wyfruneły odpoczywac na długi weekend to miałs szczescie hihi
![]() |
#4564 |
Zadomowienie
|
Natalia nie zamartwiaj sie.. chyba wszystkie na tym etapie ciazy maja ta dolegliwosc.. maluch rosnie i musi sobie miejsce zrobic.. cierp cialo jakzes chcialo
![]() ![]() Berbie juz wysylam ![]() apropos lawendy, to opatentowalam super sposob na odkurzanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
Witaj Natalia
ale widzę że wszystko fajnie nadrobiłaś tak więć , poród , kiedy to było , prawie 5 lat temu . ból niedozapomnienia . przyjechałam na izbę przyjęć , pomierzyli biodra , popytali , wywiad i na porodówkę położyli , lewatywka , golenie, prysznic , gdzie stałam chyba z godzinę bo mi dawał ulgę w bólu , potem przytuptałam na porodówkę , raz to byłabym się zsikała bo prosiłam aby mi odpieli te ktg no ale pani się nie śpieszyło . potem poszłam do wanny na pół godziny , tez dawała lekką ulgę w bólu , obiecali jakieś znieczulenie jak wyjdę z wanny , potem powiedzieli że za późno ( a to była ściema bo nie ma znieczuleń w państwówkach) . potem w bólu tracilam przytomność , dali mi coś w żyłę , jak się zaczeły bóle parte to było koło mnie kilka osób , coś mówili że jestem dzielna, położne mówili kiedy i jak przeć, przyszła na świat mała istotka , a potem szycie , kolejne męczarnie , szyli bardzo długo , grzebali tam i grzebali , udało się odstawili na inne łóżko. Nie miałam swojej położnej , tzn nie miałam zapłaconej ale mam kuzynkę lekarkę i ona mi zadzwoniła do p. Katarzyny Donocik ( położna z poradni K) , masowała mi plecy , głaskała i mówiła że jestem dzielna. Po tamtym porodzie miałam wielką traumę i nie chciałam mieć już dzieci , dlatego teraz tak bardzo się boję i raczej pójdę do prywatnej kliniki i kupię znieczulenie, nie wiem dlaczego w szpitalu tak katują bez znieczuleń . Aha moja córcia urodziła się z takim guzem na głowie i oczywiscie mi powiedziały że to moja wina że parłam jak byłam w wannie . Czy ja wiedziałam co robię w wannie ? jak ledwo tam w ogóle żyłam? Sorki za dlugi post |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hotel bardzo OK. Standard niski, wręcz żaden, ale basen czysty, pokoje czyściutkie, jedzonko pyszne (ale ja mało wybredna jestem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Rozeznanie
|
Pani jak leciałam pierwszy raz samolotem to taki chłopiec siedział za nami i tylko ciągle mówił "łłłuuuuu tak będziemy spadać!!" zasłaniał sobie okienko i mówił, że on nie chce patrzeć jak będziemy spadać
![]() ![]()
#4569 |
Zadomowienie
|
Toto migrenę pewnie miałaś, bo się łączysz telepatycznie z Polską.
![]() ![]() Daria może powinnam była czekać z tą maścią, ale nigdy żadna maść rozgrzewająca nie wywołała u mnie takiego efektu, więc spanikowałam. ![]() ![]() Flower dlaczego nie chcesz wracać do roboty? Nie lubisz tej pracy? Naprawiaj szybko neta i wracaj do nas. Elcia gratuluję rocznicy ![]() kasiahexe jak się czujesz, dziecino? ![]() Pani22ka ja znowu nie cierpię autokarów. Samoloty mi nie przeszkadzają, mogę latać nawet codziennie. ![]() ![]() Nita traumatyczny miałaś ten poród. Nie dziwię Ci się, że chcesz teraz znieczulenie. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Natalia Tobie również najlepsze życzenia z okazji rocznicy. ![]()
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
My lecieliśmy rok temu do Egiptu - ja leciałam już raz samolotem a dla tz to był wtedy pierwszy lot. Dla mnie żadna frajda- konieczny środek transportu wiec zamykałam oczy, wciskałam się w siedzenie, tuliłam do Tz i modliłam. A jak pojawiły się turbulencje to mój Tz żekł:" No, wreszcie coś się dzieje"...
On poprostu musi mieć stale zapewnione zwyżki adrenaliny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | ||
Zakorzenienie
|
to się rozbawiłam
![]() Konkubent też pozdrawia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Grecja też mi sie podobała, ale nie zrobiła piorunującego wrażenia. Krym mi się dotąd najbardziej podobał (pociągiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
Krym. Koniecznie muszę się wybrać. A samolotowych przygód trochę mieliśmy, ale i tak lubię latać.
![]()
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Tz w pracy a ja dzwoniłam do Teściowej....
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- jakiś dziwny głos miała taki wylękniony, miałam wrażenie, że głupio jej...i kazała przekazać Tz-owi, że siostra z góry była dla niej dzisiaj niezwykle uprzejma, pytała czy ma obiad i czy pomóź coś na gospodarstwie.... Eh, szkoda gadać |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zadomowienie
|
Dziekuje perelko dobrze chociaz cay czas mnie kuje ten brzuch ale nie tak mocno tylko od czasu do czas i dzisiaj mówie do mezulka :
-powiedz cos temu twojemu dziecku bo mnie kuje co chwile o on na to "kochanie nie kop mamusi bo sie spocisz" hihi i jakk????????
#4575 |
Zadomowienie
|
I jak tam?
Przypomniało mi się coś, co chciałam Wam opowiedzieć. Moi rodzice wrócili dzisiaj z pielgrzymki do Częstochowy. Mówili, że modlili się m.in. za swoje wnuki - teraźniejsze i przyszłe. Była tam modlitwa właśnie za pary, które starają się o dzieci albo mają problemy z zajściem. Jak skończyła się ta modlitwa, to nagle pojawiło się stado bocianów. ![]() ![]() kasiahexe dobre, dobre. ![]()
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
z podóży to tak na kiedyś w miarę jeszcze realnie marzy nam się z Tz Turcja, mnie także Grecja, Włochy a tak mniej realnie to oboje chcielibyśmy zobaczyć Tajlandię...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zadomowienie
|
Mnie się z podróży marzy wszystko.
![]()
![]() |
#4578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Natalia, Nita zdecydowałycie sie na jakieś imona ??
Aniołek 09,01,2011 ![]() LIVKA jest juz z nami ![]() Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2011-08-15 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
znajomi nas nakręcili i jak zobaczyłam zdjęcia i oferty z biur to wymiękłam....Pięknie |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Kurcze no my wciąż nie mamy wybranego imienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- a mnie ciagnie do Mexyku i Indii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
A mnie nigdzie nie ciągnie bo po pierwsze z dzieciakami to ciężko a po drugie ceny są kosmiczne i mnie nie stać na takie drogie wyjazdy.
Dziewczyny tak strasznie mi jest gorąco w stopy że musze je okładać zimnem, |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Rozeznanie
|
Witam kochane!
Co do wyjazdów, ja byłam nad jeziorem w niedziele ![]() Co do wyjazdów ja bym chciała zobaczyć Egipt, Grecje, Indie chyba najbardziej. Kochane mam do Was pytanie, bo moja matka ma pretensje, że nie zabraliśmy jej ze sobą nad to jezioro, czy powinnam mieć wyrzuty sumienia, dodam że z tż widzę się w tyg żadko, tym bardziej jak on ma na rano ja na popołudnie i chcieliśmy jechać sami, a ona dzwoni jak się dowiedziała i pretensje miała, tak głupio mi się zrobiło.
![]() Edytowane przez vvitaminka Czas edycji: 2011-08-16 o 05:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Mam dzisiaj dużo roboty, więc pewnie będę Was tylko podczytywać.
![]() Vvitaminka skąd się wzięły pretensje Twojej mamy? Zazwyczaj zabieracie ją na takie wycieczki? Według mnie, nie masz powodów do złego samopoczucia. W końcu Ty i Tż stanowicie odrębną rodzinę i macie prawo wyjechać gdzieś sami. ![]()
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nie śpię od ósmej, bo jestem zdenerwowana wizytą o 12:00. Jak zwykle zresztą. Pogoda (chyba) ładna - słonko świeci. To rozumiem! od razu człowiekowi chce się żyć ![]() Przez te Wasze opowieści o wczasach, śniło mi się, że poszliśmy do biura podróży i chcieliśmy wykupić wycieczkę na tydzień gdziekolwiek... Ale wyloty były tylko z Warszawy ![]() Pani22ka, Alfahelisa - super, że wycieczki się udały ![]() ![]() Natalia, dzięki za gratki, ale ja chyba jeszcze nie zaczęłam IItrymestru? Chyba dopiero od przyszłego tygodnia... ![]() VVitaminka, nie masz co się mamą przejmować. Chcieliście spędzić czas sami - to zrozumiałe. Może wytłumacz jej tak jak nam, że rzadko macie okazję na taki wspólny wypad, dlatego jej nic nie mówiłaś ![]() Nita, co z tymi Twoimi stopami? cały czas są gorące? Toto, jak tam grafik seksowania? ![]() ![]() Inutil, jak samopoczucie dzisiaj? lepsze? ![]() Kasiahexe, Twój Mały już naprawdę kopie?!! ![]() co ja miałam jeszcze pisać..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Lucy - to nawet nie że są gorące ale ciągle mi jest w nie gorąco
przeciez wieczor jak nicola idzie spac to ganiam po domu na golasa , tak mi cieplo |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Koniecznie. Jeśli kochasz podróże i nie straszne Ci niewygody - tylko tam. Przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() heh... mnie też nie. Teraz na szczęście całkiem sporo przywieźliśmy kasy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nita, ja nie zasnę jak mi gorąco. Zimny prysznic, brak kołdry. Męczące strasznie. Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2011-08-16 o 08:00 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() humor... takie se... Vitaminka tak jak dziewczyny piszą też mi się wydaje, powiedz mamie że widujecie się rzadko i jak macie dzień wolny to chcecie go spędzić razem. Nas nie raz rodzice wyciągali na wyjazd jakiś, czy do kogoś w niedzielę i jak tak tłumaczyłam to nie było problemu ![]() Lucy spokojnie, będzie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Natalia23 - idziesz dzisiaj na wygibasy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, tak... o ćwiczenia zapytam na pewno ![]() o co jeszcze miałam pytać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.