Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 00:12   #3871
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
kochana jestem na bierzaco caly czas,ale jak brumek pisala mam dola chce byc juz po i wiecie wxale si enie boje
Ale dobrze że się jednak odezwałaś
Ja też się wcale nie boję. Ale do dołka mi daleko. Bardzo daleko Wręcz przeciwnie raczej mam

DaKaro - CO ILE SĄ!!??!!??!!??
Stary 2011-08-16, 00:18   #3872
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Editka super ze Jestes Juz bliżej jak dalej slonko, trzymaj sie

Ja tez sie nie boje, ale nie wiem co bedzie jak sie zacznie. Cieżko przewidzieć. Humor tez dopisuje tylko przykrzy mi sie samej w domu.

DaKaro Moze Juz na IP?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 00:21   #3873
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja tez sie nie boje, ale nie wiem co bedzie jak sie zacznie. Cieżko przewidzieć. Humor tez dopisuje tylko przykrzy mi sie samej w domu.

DaKaro Moze Juz na IP?
Też mi to chodzi po głowie

A co do bania się, to poród absolutnie mi się nie wydaje czymś wartym bania się Oczywiście wiem że to gigantyczny ból itp, ale każdy jakoś sobie z tym radzi, więc i my damy sobie redę Na pewno dużo trudniejsze jest to co następuje po nim - pierwsze dni z maluchem, pokonanie zmęczenia, własnej niepewności i niedoświadczenia.
Stary 2011-08-16, 00:27   #3874
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Też mi to chodzi po głowie

A co do bania się, to poród absolutnie mi się nie wydaje czymś wartym bania się Oczywiście wiem że to gigantyczny ból itp, ale każdy jakoś sobie z tym radzi, więc i my damy sobie redę Na pewno dużo trudniejsze jest to co następuje po nim - pierwsze dni z maluchem, pokonanie zmęczenia, własnej niepewności i niedoświadczenia.
Święte słowa Brumku

Zmykam spać. Dobranoc
Stary 2011-08-16, 00:34   #3875
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Święte słowa Brumku

Zmykam spać. Dobranoc
Dobranoc

Oj, ciekawe co z DaKaro, bardzo ciekawe...
Stary 2011-08-16, 05:35   #3876
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

SARA ma 8 tygodni

Fotki:
*wczorajsza na wystawie psów, mam nadzieje ze czym skorupka za młodu...
*dzisiejsze myju myju + filmiki

http://www.youtube.com/watch?v=pqUnFvRPLf4

http://www.youtube.com/watch?v=d6Olk9k_qf0
Sara normalnie jest boska

DaKaro puk,puk i jak tam ????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 07:30   #3877
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

carmela Sarcia jest przesłodka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 07:59   #3878
patik87
Zakorzenienie

Carmela Sarka jest bombowa nie mogę się napatrzeć jak cudnie w kąpieli wygląda, tylko łepek tatuś podtrzymuje
Wózek mamy Tako jumper

Marzena śliczna jest Hania. Ciemna karnacja chyba, czy pozostałości żółtaczki? Nasza była czarna jak mulatka, teraz na zjaśniała

Dziubku właśnie też o tym czytałam, że charczenie objawem alergii pokarmowej. Do tego ciągłe ulewanie, chlustanie, niepokój..nic, zobaczymy co dzisiaj lekarz powie. Mam nadzieję że na kogoś konkretnego trafię.

Ciekawe jak Da Karo? może już tuli swojego brzdąca.

Brumek dobre podejście. Poród nie taki straszny, ból okropny, ale gorsze są pierwsze tygodnie w domu i przestawienie się na "inny tryb" funkcjonowania.
Ja mogę rodzić drugi raz

Mi już na łeb się rzuca zmęczenie i brak snu. Kolejną noc mam schizy i przedstawiają mi się rzeczy których nie ma.
Ostatnio usnęłam z Sarą w pokoju na łóżku, zapomniałam kiedy ją przeniosłam do łóżeczka i poszłam do sypialni. Budzę się, czuję pod ręką włosy tz i dre się co ty tutaj robisz gdzie mała.
Dzisiaj i wczoraj budzę się przestraszona że Sara nam z łóżka spadła albo ją gnieciemy. Paranoja. Zawsze wtedy wstaje i idę do niej sprawdzam czy śpi grzecznie.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:22   #3879
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mi już na łeb się rzuca zmęczenie i brak snu. Kolejną noc mam schizy i przedstawiają mi się rzeczy których nie ma.
Ostatnio usnęłam z Sarą w pokoju na łóżku, zapomniałam kiedy ją przeniosłam do łóżeczka i poszłam do sypialni. Budzę się, czuję pod ręką włosy tz i dre się co ty tutaj robisz gdzie mała.
Dzisiaj i wczoraj budzę się przestraszona że Sara nam z łóżka spadła albo ją gnieciemy. Paranoja. Zawsze wtedy wstaje i idę do niej sprawdzam czy śpi grzecznie.
Patik ja pomimo ze nigdy nie biore malej do siebie (raz spala z nami przez kilka godz) codziennie mam schizy ze jest z nami w lozku i ze ja zgniote nie ma nocy zeby mi sie to nie snilo... budze sie zdenerwowana i swiece lampke alb dre sie do TZ i zagladam do wozka (mala narazie spi we wozku obok mamusi - bo musze miec ja na oku, choc juz kombinujemy z lozeczkiem obok lozka jak ustawic). Takze pomimo ze mala daje nam sie wyspac okolo 5,5-6,5godz w nocy to schizy mam zawsze albo budze sie i tule poduszke lub koldre a mysle po ciemku ze to dziecko buziak

Carmela Sarka boska !!!

DaKaro i co i co ???? Dawaj nam znac Kochana !!!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-08-16 o 08:43
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:52   #3880
madzia1k1
Raczkowanie

Carmela Sarunia śliczna

A co do tego czy poród, czy pierwsze dni po porodzie są cięższe to u mnie akurat też dni po porodzie były cięższe. Szczególnie 3-6 dzień po porodzie, jak już byłam w domu i zastój przyszedł i lekki baby blues, bo w szpitalu to mimo, że na oddziale położniczym pielęgniarki w ogóle nie pomagały w niczym, to po porodzie dostałam takiego powera i świetnie sobie radziłam (oprócz karmienia). Duże pewnie znaczenie miało to, że Dominik był bardzo grzeczny, nic nie płakał, i dużo spał, więc byłam nim zafascynowana.
Ja myślę że cały sekret w tym tkwi, że poród trwa 1 dzień, czasem tylko kilka godzin, potem szybko ból sie zapomina, a te pierwsze dni to już sie powtarzają z dnia na dzień, zmęczenie daje w kość, i dni mijają, dzień łączy się z nocą, i wtedy dopiero dochodzi świadomość bardzo dużych zmian... Nie wiem czy mnie zrozumiałayście?

Dzisiaj idziemy na spacerek i zahaczymy o moja firmę, pochwalić się maleństwem bo już się dopominali wszyscy. To będzie mój debiut spacerowy bez męża.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:04   #3881
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć!
O widzę, że nie tylko ja mam schizy w nocy :p
Ostatnio męża tuliłam bo myślałam, że to Radek, po głowie głaskałam
Albo krzyczę na tż, że Małego zaraz przygniecie....
A dzisiaj w nocy co miałam.... Przed 23cią zaglądnełam do Małego...a w nocy krzyczę na męża, że przygniótł Radka, gdzie jest Radek? i zaczełam płakać a Radek był w łóżeczku! Byłam święcie przekonana, że karmiłam go i zostawiłam u nas w łóżku

Ciekawe jak tam DaKaro ?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:10   #3882
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej

Ja myśle ze u DaKaro jednak Cos sie zadzialo bo w przeciwnym wypadku Juz by sie odezwała czekamy w takim razie na mała Gabrysie
Stary 2011-08-16, 09:19   #3883
madziaranew
Rozeznanie

Witam dziewczyny. U nas w nocy dzis lekki chaos, mala chciala spac z nami , a ja uparcie ja przenosilam a ona sie budzila. Poddalam sie I usnela u nas ale po godz ja przenioslam I jeszcze spi. Trzyam kciuki za DaKaro.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:22   #3884
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej. My już chrzcinach. Dziewczyny były super grzeczne. Jestem zadowolona. A dziewczyny wyglądały super wstawie Wam zdjęcie od fotografa,bo rodzinka się zagapiła i nikt nam w kościele zdjęć nie zrobił.
Bella super, ze chrzciny udane! Teraz czekamy na zdjecia!

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Chciałam się tak na szybko przywitać.
Dzisiaj wyszłyśmy ze szpitala.
Hania urodziła się 11.08 przez cc (tak jak pisałam wcześniej) z wagą 4430gr (ale widzę, że to nie forumowy rekord- z resztą na wyjściu miała już 4070gr, ale spadek mieścił się w normie).

Później opiszę poród, a teraz zamieszczam zdjęcie naszej kruszynki.
Witajcie z Hania w domu! Rekordu nie pobilyscie, ale i tak duza byla, zwlaszcza jak na dziewczynke. A Hania sliczna

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaczynam panikować. Mam nawracający ból jak na okres, powraca co kilka minut...Boże, czy to "to"?
Cos nie ma wiesci od Ciebie, wiec moze to "TO", no chyba ze odsypiasz nocke...

Cytat:

SARA ma 8 tygodni

Fotki:
Gratki za 8 tyg!
A Sara w wiaderku czaderska!

Cytat:
Brumek dobre podejście. Poród nie taki straszny, ból okropny, ale gorsze są pierwsze tygodnie w domu i przestawienie się na "inny tryb" funkcjonowania.
Ja mogę rodzić drugi raz
A ja tam wole juz byc w domu z dziecieciem, wiem co mnie czeka, dwa razy juz to przerabialam... a porod? Niby tez 2 razy, ale kazdy inny i nawet nie o bol mi chodzi, tylko o mozliwosc komplikacji, wolalabym byc po...

A ja dzis stawiam szampana... obchodzimy z mezem 8. rocznice slubu!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:23   #3885
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cześć!
O widzę, że nie tylko ja mam schizy w nocy :p
Ostatnio męża tuliłam bo myślałam, że to Radek, po głowie głaskałam
Albo krzyczę na tż, że Małego zaraz przygniecie....
A dzisiaj w nocy co miałam.... Przed 23cią zaglądnełam do Małego...a w nocy krzyczę na męża, że przygniótł Radka, gdzie jest Radek? i zaczełam płakać a Radek był w łóżeczku! Byłam święcie przekonana, że karmiłam go i zostawiłam u nas w łóżku

Lili 83 jakbym o sobie czytala !!!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:26   #3886
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
AgaG to najlepsze zyczonka dla Was
A my 4 września będziemy świętować pierwsza rocznice ślubu. A tak w ogóle jesteśmy ponad 8 lat razem. Zlecialo nie wiem kiedy.
Stary 2011-08-16, 09:29   #3887
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

gratulacje i wszystkiego najlepszego życzę
Stary 2011-08-16, 10:00   #3888
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Dziewczynki po cudownie spędzonym dniu muszę się z Wami pożegnac (na chwilke oczywiście) i spowrotem zaklikam już z Juleńką przy piersi Będę pisała do któreś z dziewczyn smski z informacjami. Jutro na 9 mam byc w szpitalu-ale sie boje masakrycznie......oczy też oczywiście mokre-panikiara jestem i tyle
No nic PAPAPA.
3mam kciuki aby wszystko było w porządku !!
Jesteśmy w z Tobą!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Czy mi się wydaje czy naszej Beatki długo nie było???
Ja pisałam nawet do niej sms,
ale nie odp
Mnie się też zdaję, że jej długo nie ma...
ale wczoraj czy przed wczoraj dała zdjęcie na fejsie Juleczki
może nie miała czasu na wizaż

Cytat:
Hej dziewczyny!
Hania urodziła się 11.08 przez cc (tak jak pisałam wcześniej) z wagą 4430gr (ale widzę, że to nie forumowy rekord- z resztą na wyjściu miała już 4070gr, ale spadek mieścił się w normie).
Ja czuję się całkiem dobrze, myślałam, że będzie o wiele gorzej- rana pięknie się goi, a brzuch stopniowo obkurcza.
Dużo już za nami, dokarmianie mm, poranione piersi itd, ale dzięki temu, że po porodzie byłam w szpitalu 5 dni dużo się nauczyłam- np. jak poprawnie przystawiać małą- nie myślałam, że karmienie może być tak skomplikowane.
Na dzień dzisiejszy wreszcie mam porządny pokarm i tankujemy jedynie przy cycku, mała jest dzieckiem aniołem- ciekawe jak długo.
Ja się na nią nie mogę napatrzeć, a tż zakochany po uszy i jak pięknie się nią zajmuje.
Później opiszę poród, a teraz zamieszczam zdjęcie naszej kruszynki.
Dobrze, że już jesteś
Zdecydowanie Emil od Agni przegonił Hanię

Cytat:
będzie pokarm bedzie!!!!

ja już ściągam 2 miesiące!

a jaki masz wozek?

SARA ma 8 tygodni

Fotki:

Widać, że Sarci świetnie w tym wiadereczku
Moja zależy od dnia i jej focha,wczoraj była bardzo grzeczna przy kapieli,uśmiechała się itd.

Cytat:
Poród trwa kilka godzin zaledwie, a zmęczenie daję się we znaki nawet więcej niż kilka dni..Ja czuję się powoli zoorganizowana, ale po południu już czuję zmęczenie po porodzie przez te wszystkie zmiany które trzeba było wprowadzić...
Natomiast powiem, że poród strasznie odbił się na mojej psychice,
nawet miałam problem z opisaniem go...ale ulżyło mi kiedy to zrobiłam.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Carmela Sarunia śliczna

A co do tego czy poród, czy pierwsze dni po porodzie są cięższe to u mnie akurat też dni po porodzie były cięższe. Szczególnie 3-6 dzień po porodzie, jak już byłam w domu i zastój przyszedł i lekki baby blues, bo w szpitalu to mimo, że na oddziale położniczym pielęgniarki w ogóle nie pomagały w niczym, to po porodzie dostałam takiego powera i świetnie sobie radziłam (oprócz karmienia). Duże pewnie znaczenie miało to, że Dominik był bardzo grzeczny, nic nie płakał, i dużo spał, więc byłam nim zafascynowana.
Ja myślę że cały sekret w tym tkwi, że poród trwa 1 dzień, czasem tylko kilka godzin, potem szybko ból sie zapomina, a te pierwsze dni to już sie powtarzają z dnia na dzień, zmęczenie daje w kość, i dni mijają, dzień łączy się z nocą, i wtedy dopiero dochodzi świadomość bardzo dużych zmian... Nie wiem czy mnie zrozumiałayście?
.
Ja zrozumiałam pierwszy tydzień po porodzie --> Armagedon na Maxa!
Mi psychika padła po porodzie, nie mogłam małej nosić, bo te szwy mnie tak bolały, nie mogłam siadać i kąpać no tragedia...

Ale czas na szczęście goi rany !

Dziś się organizuję,normalnie chodzę funkcjonuję - zmęczenie oczywiście jest, ale przyzwyczaić się muszę do niego - tak będzie lepiej

Cytat:

Gratuluje

Cytat:
AgaG to najlepsze zyczonka dla Was
A my 4 września będziemy świętować pierwsza rocznice ślubu. A tak w ogóle jesteśmy ponad 8 lat razem. Zlecialo nie wiem kiedy.
My 4 września mamy chrzest.
Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie mam w co się ubrać
doope mam jeszcze szeroką

Dzisiaj miałyśmy samotną noc bez tatusia,
bo pojechał ale może wróci już jutro
Mała wstała o 23:34 o 3:45 i o 7:05 ,wiec chyba nie jest źle nie ?!
Aktywna była do 9 i teraz sobie śpi,
ale co jej smoczek wypadł to płakała
a wcześniej jak dałam jej smoka,
to odchył wymiotny o co chodzi...
Chyba ma dzień ssania

Dzisiaj mam kontrolę ponownie u gina,
mam nadzieje że z moim kroczem lepiej,
antybiotyk skończony jeden.
Niech mi ściągnie szwy bo juz mnie drażnią !

Po południu może wybiorę się na zakupy z mała
gdzie ?!
Do Biedrony
lata tam nie byłam

Chciałabym w końcu zrobić coś w kuchni,
jakiś obiadek, chlebek, cokolwiek...
Czekam na bujaczek i mała będzie ze mną gotowała

DEKARO ?!!! I JAK I JAK?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:03   #3889
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
KTO ZNA JAKIŚ PATENT NA TO ABY MAŁA ZA SZYBKO NIE SSAŁA ?!
bo jak się dorwie do cyca to jakby 2 dni nie jadła boję się o kolki..
może jej szybko mleko wypływa? to spróbuj tak karmić żeby miała "pod górkę" - leżysz na plecach, ona na brzuszku na Twoim brzuchu i tak sobie ssie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam! jestem świeżo upieczoną mamą będę Was troszkę podczytywać w kupie raźniej
witaj co tak późno?

Cytat:
Hej dziewczyny!
to super a mała śliczna

Cytat:
Aha. No to fajny tatuś chrzestny sie zapowiada
dobrze że przynajmniej chrzestną ma normalną

Cytat:
Fotki:
jaka słodka :
Cytat:

da się przeżyć, mnie już wkurzało jak pod koniec każdy pytał czy się boję porodu...i zdziwieni że nie. Pewnie liczyli na odpowiedź, że bardzo.
I też się nie bój, dasz radę!

Mój smyk 2-miesięczny z babcią więcej dam w klubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4034919.jpg (118,0 KB, 66 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:05   #3890
patik87
Zakorzenienie

Aga najlepszegokla ski:
Tak, strach i obawa przed ewentualnymi komplikacjami przy porodzie jest większa niż strach przed bólem.
Ty inaczej do tego podchodzisz bo to nie pierwsze dziecko, ale dla nas pierworódek- (co za określenie pfff) to obrót o 360 stopni, a jak się ma "trudne" kolkowe i nieśpiące dziecko- tym bardziej.

Lilii i Lilkaa dobrze że nie jestem sama w shizowaniu- czyli to normalne bałam się że w końcu z kaftanem po mnie przyjadą
Stary 2011-08-16, 10:22   #3891
zanetaa88
Zakorzenienie

Najgorsze jak dziecko płaczę a TY nie wiesz dlaczego...
jak chce puścić bąka a nie umie
jak odbija się jej serkiem, dobrze czy nie ?
co robić kiedy jest aktywne ?
czy stękanie podczas snu normalne?
czy ulewanie normalne?
czy koopa ma odpowiedni kolor?
czy dziecko się najada?
czy dobrze przebieram, przewijam?
czy dobrze że daję smoka?
czy dobrze ją noszę?
czy dobrze ubieram?
czy coś złego nie zjadłam?
czy mogę wszystko jeść?

to są takie proste pytanie, ale pierworódka nie umie sobie na nie odpowiedzieć od razu i się stresuje,denerwuje...trze ba się nauczyć, dojść do pewnych rzeczy i być MEGA CIERPLIWYM ! nie raz tej cierpliwości niestety brakuje

Stary 2011-08-16, 10:25   #3892
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Aż trzy godziny? Nasza dziś aktywna była 7 godzin!!!! Zasnęła dopiero jak ululaliśmy ją na spacerze... Wróciliśmy do domu, położyliśmy na balkonie - spała 5 godzin aż ją obudziłam, żeby nakarmić, bo pomyślałam, że za długo już śpi... Zjadła trochę (nie dużo), zrobiła kupę i poszła spać (oczywiście na balkonie) naprawdę śmiem twierdzić, że u Nas w pokoju ona nie może jakoś spać... Zła karma? Nie wiem, nic nie wiem...

No ja mam z tym problem... Ostatnio coś kupopodobnego (wyglądało jak smółka - to pewnie przez żelazo, które mi zlecili w szpitalu) robiłam w sobotę... I wiecie co??? Martwi mnie, że coś z moimi zwieraczami nie tak, bo jak poczułam chęć to musiałam gnać do toalety bo myślałam, że nie doniosę!!!! Ledwo zdążyłam... Któraś może miała takie perypetie dupne???
moj wczoraj wcale nie spal w dzien :/

a co do problemow, to ustabilizuje sie. Niestety tez to mialam i jeszcze dolaczylo nietrzymanie mczu. Nadal mam z tym drugim problem :?

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Cholera ja do tego clubu sie nie pchalam, dostalam cos w rodzaju antybotyka dla karmiacej , jutro siuski musze poranne zaniesc,, mam takie opory zeby isc do toalety, Bo wiem ze cholernie bedzie bolalo
A co do wysypki bylam wlasnie u lekarza , no I nie mam sie tym przejmowac , dziecku przejdzie, na dodatek na paluszku zrobil sie tak jak zastrzal , polozna spanikowala, a lekarz powiedzial ze bedzie wszystko dobrze , ze czesto dzieci maja cos takiego. A I wiecie co mi powiedzial , Bo moja mala ma such skorke I na zgieciach platami jej schodzi I kazal sudokremem to smarowac
taka malutka a tyle juz jej dokucza ....
ale sudokrem wysusza i zluszcza skore. Wiem bo lekarka kazala zluszczac sudokremem policzki szymka
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn które mają dzieciaczki w podobnym wieku do Natana lub starsze (4 tygodnie) - powiedzcie mi ile śpią wasze dzieci w nocy na raz??? Bo Natan pomimo że na noc dostaje MM to budzi się co 2 godziny A miałam cichą nadzieję, że da nam pospać co najmniej 3 jak dostanie MM.
max trzy godziny ale my na piersi jestesmy
Aga najlepszego
DaKaro juz????

U nas od dwoch dni problem ze spaniem w dzien. Mlody marudzi, sopiacy na maksa ale spac nie spi. W ogole chce poprosic pediatre o skierowanie do neurloga, bo nie podoba mi sie wygiecie Szymka :/
Stary 2011-08-16, 10:30   #3893
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool wygięcie tzn ?!

Stary 2011-08-16, 10:34   #3894
brunetka2000
Zakorzenienie

Napisałam sms do DaKaro, ale nic nie odpisuje to dobry znak, bo może już tuli swoje maleństwo i nie ma czasu

NEROLKA gdzie ty jestes ????????????????????????? ??????
Stary 2011-08-16, 10:36   #3895
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Kajool wygięcie tzn ?!
Właśnie?
moja głowę ciągle na prawy bok tylko bierze...
Boshe szukam chorób własnemu dziecku.

Ps u mnie problem z nietrzymaniem moczu też był z tydzień po porodzie...głupie uczucie.
Stary 2011-08-16, 10:41   #3896
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Bella super, ze chrzciny udane! Teraz czekamy na zdjecia!

Witajcie z Hania w domu! Rekordu nie pobilyscie, ale i tak duza byla, zwlaszcza jak na dziewczynke. A Hania sliczna

Gratki za 8 tyg!
A Sara w wiaderku czaderska!

A ja tam wole juz byc w domu z dziecieciem, wiem co mnie czeka, dwa razy juz to przerabialam... a porod? Niby tez 2 razy, ale kazdy inny i nawet nie o bol mi chodzi, tylko o mozliwosc komplikacji, wolalabym byc po...

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Lili 83 jakbym o sobie czytala !!!

Cytat:
Najgorsze jak dziecko płaczę a TY nie wiesz dlaczego...
jak chce puścić bąka a nie umie
jak odbija się jej serkiem, dobrze czy nie ?
co robić kiedy jest aktywne ?
czy stękanie podczas snu normalne?
czy ulewanie normalne?
czy koopa ma odpowiedni kolor?
czy dziecko się najada?
czy dobrze przebieram, przewijam?
czy dobrze że daję smoka?
czy dobrze ją noszę?
czy dobrze ubieram?
czy coś złego nie zjadłam?
czy mogę wszystko jeść?

to są takie proste pytanie, ale pierworódka nie umie sobie na nie odpowiedzieć od razu i się stresuje,denerwuje...trze ba się nauczyć, dojść do pewnych rzeczy i być MEGA CIERPLIWYM ! nie raz tej cierpliwości niestety brakuje
DOKŁADNIE !!!

A my dzisiaj obchodzimy trzecią rocznicę ślubu

Jedziemy dzisiaj do pediatry, na pierwszą wizytę. Niech Małego obejrzy i zważy. Nie mam mleka odciągniętego, pewnie cycka będę musiała wywalić

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-08-16 o 10:45
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:55   #3897
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

O jest zguba

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-08-16 o 10:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 10:58   #3898
karolinee1983
Zadomowienie

Witamy Maja dziś dała nam pospać w nocy. Jadła o 22, 1 i 4 - w miarę szybko zasypiała po karmieniu więc nie przybijałam z nią gwoździa długo ale coś nie chciała dużo jeść w nocy była zaspana, jak ją brałam do karmienia i trochę tam pociumkała i dalej w kimę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Adaś skończył pół godziny temu dwa miesiące!!!!
Jak ten czas leci!!!

Cytat:
natomiast bączki mi idą takie że łohohoh i nie wiem po czym..
Mam to samo walę jak ta lala, aż tż nie może ze mna wytrzymac, a to on byl zawsze w "tym" miszczem

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam! jestem świeżo upieczoną mamą będę Was troszkę podczytywać w kupie raźniej
Witaj!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Dziewczynki po cudownie spędzonym dniu muszę się z Wami pożegnac(na chwilke oczywiście) i spowrotem zaklikam już z Juleńką przy piersi Będę pisała do któreś z dziewczyn smski z informacjami. Jutro na 9 mam byc w szpitalu-ale sie boje masakrycznie......oczy też oczywiście mokre-panikiara jestem i tyle
No nic PAPAPA.
Powodzonka nic się nie martw - będzie dobrze

Cytat:
Hej dziewczyny!
Witamy!! Hania śliczna

Cytat:
Aha i Dzis zaczelysmy 40 tydzien.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaczynam panikować. Mam nawracający ból jak na okres, powraca co kilka minut...Boże, czy to "to"?
To może być "TO"

Cytat:

SARA ma 8 tygodni

Fotki:

Jeju, jaka ona grzeczna w tym wiaderku córa miodzio

Cytat:

Gratuluję!!!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
moj wczoraj wcale nie spal w dzien :/

U nas od dwoch dni problem ze spaniem w dzien. Mlody marudzi, sopiacy na maksa ale spac nie spi. W ogole chce poprosic pediatre o skierowanie do neurloga, bo nie podoba mi sie wygiecie Szymka :/

My też to ostatnimi czasy przerabiamy w nocy śpi, a w dzień masakra. Dziś jest pierwszy dzień kiedy po porannym karmieniu przed 7 rano mało była aktywna z godzinkę, a później zasnęła i śpi do teraz... otworzyliśmy na noc okno i od razu lepiej spała

No Dakaro - myślę, że już tulisz dzidziusia z jestem ciekawa, co u Was

Oj, chyba mała mi się zaraz zacznie wybudzać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:02   #3899
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Tak myślałam - uciekam do małego głoda

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:03   #3900
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
DaKaro puk,puk i jak tam ????
Cytat:
Ciekawe jak Da Karo? może już tuli swojego brzdąca.
Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
DaKaro i co i co ???? Dawaj nam znac Kochana !!!
Cytat:
Ciekawe jak tam DaKaro ?
Cytat:
Ja myśle ze u DaKaro jednak Cos sie zadzialo bo w przeciwnym wypadku Juz by sie odezwała czekamy w takim razie na mała Gabrysie
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Trzyam kciuki za DaKaro.
Cytat:
Cytat:

DEKARO ?!!! I JAK I JAK?!
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
DaKaro juz????
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Napisałam sms do DaKaro, ale nic nie odpisuje to dobry znak, bo może już tuli swoje maleństwo i nie ma czasu
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie, ale to falstart .
Miałam wyjątkowo regularne przepowiadacze, przeszły dopiero około 2 nad ranem, nie spałam do 6.30, dopiero potem jakoś udało mi się zmrużyć oczy. AgaG miała rację, odsypiałam do 9.30. Dzisiaj bóli ciąg dalszy, ale nie są tak mocne jak wczoraj. Powiem Wam, że miałam stracha, wpadłam w popłoch, że przecież jeszcze nie wszystko gotowe. Dzisiaj idę na wizytę na 13.30, ciekawe czy jakiegoś rozwarcia nie będzie, bo wczoraj konkretnie bolało...
Bruneteczko dziękuję za smsa . Dopiero go odczytałam, gdy zobaczyłam Twój wpis na wątku, ale numer zatrzymam, bo mam do Zanki i Nerolki ale one ostatnio rzadko się pojawiają.

AgaG wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości