|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Ja też się wcale nie boję. Ale do dołka mi daleko. Bardzo daleko Wręcz przeciwnie raczej mam ![]() DaKaro - CO ILE SĄ!!??!!??!!??
|
|
#3872 |
|
Wtajemniczenie
|
Editka super ze Jestes
Juz bliżej jak dalej slonko, trzymaj sie ![]() Ja tez sie nie boje, ale nie wiem co bedzie jak sie zacznie. Cieżko przewidzieć. Humor tez dopisuje tylko przykrzy mi sie samej w domu. DaKaro Moze Juz na IP? |
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() A co do bania się, to poród absolutnie mi się nie wydaje czymś wartym bania się Oczywiście wiem że to gigantyczny ból itp, ale każdy jakoś sobie z tym radzi, więc i my damy sobie redę
|
|
#3874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmykam spać. Dobranoc |
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
Oj, ciekawe co z DaKaro, bardzo ciekawe...
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DaKaro puk,puk i jak tam ???? |
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
carmela Sarcia jest przesłodka
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela Sarka jest bombowa
![]() Wózek mamy Tako jumper Marzena śliczna jest Hania. Ciemna karnacja chyba, czy pozostałości żółtaczki? Nasza była czarna jak mulatka, teraz na zjaśniała ![]() Dziubku właśnie też o tym czytałam, że charczenie objawem alergii pokarmowej. Do tego ciągłe ulewanie, chlustanie, niepokój..nic, zobaczymy co dzisiaj lekarz powie. Mam nadzieję że na kogoś konkretnego trafię. Ciekawe jak Da Karo? może już tuli swojego brzdąca. Brumek dobre podejście. Poród nie taki straszny, ból okropny, ale gorsze są pierwsze tygodnie w domu i przestawienie się na "inny tryb" funkcjonowania. Ja mogę rodzić drugi raz ![]() Mi już na łeb się rzuca zmęczenie i brak snu. Kolejną noc mam schizy i przedstawiają mi się rzeczy których nie ma. Ostatnio usnęłam z Sarą w pokoju na łóżku, zapomniałam kiedy ją przeniosłam do łóżeczka i poszłam do sypialni. Budzę się, czuję pod ręką włosy tz i dre się co ty tutaj robisz gdzie mała. Dzisiaj i wczoraj budzę się przestraszona że Sara nam z łóżka spadła albo ją gnieciemy. Paranoja. Zawsze wtedy wstaje i idę do niej sprawdzam czy śpi grzecznie. |
|
|
|
#3879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma nocy zeby mi sie to nie snilo... budze sie zdenerwowana i swiece lampke alb dre sie do TZ i zagladam do wozka (mala narazie spi we wozku obok mamusi - bo musze miec ja na oku, choc juz kombinujemy z lozeczkiem obok lozka jak ustawic). Takze pomimo ze mala daje nam sie wyspac okolo 5,5-6,5godz w nocy to schizy mam zawsze albo budze sie i tule poduszke lub koldre a mysle po ciemku ze to dziecko Carmela Sarka boska DaKaro i co i co ???? Dawaj nam znac Kochana
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-16 o 08:43 |
|
|
|
|
#3880 |
|
Raczkowanie
|
Carmela Sarunia śliczna
A co do tego czy poród, czy pierwsze dni po porodzie są cięższe to u mnie akurat też dni po porodzie były cięższe. Szczególnie 3-6 dzień po porodzie, jak już byłam w domu i zastój przyszedł i lekki baby blues, bo w szpitalu to mimo, że na oddziale położniczym pielęgniarki w ogóle nie pomagały w niczym, to po porodzie dostałam takiego powera i świetnie sobie radziłam (oprócz karmienia). Duże pewnie znaczenie miało to, że Dominik był bardzo grzeczny, nic nie płakał, i dużo spał, więc byłam nim zafascynowana. Ja myślę że cały sekret w tym tkwi, że poród trwa 1 dzień, czasem tylko kilka godzin, potem szybko ból sie zapomina, a te pierwsze dni to już sie powtarzają z dnia na dzień, zmęczenie daje w kość, i dni mijają, dzień łączy się z nocą, i wtedy dopiero dochodzi świadomość bardzo dużych zmian... Nie wiem czy mnie zrozumiałayście? ![]() Dzisiaj idziemy na spacerek i zahaczymy o moja firmę, pochwalić się maleństwem bo już się dopominali wszyscy. To będzie mój debiut spacerowy bez męża.
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
O widzę, że nie tylko ja mam schizy w nocy :p Ostatnio męża tuliłam bo myślałam, że to Radek, po głowie głaskałam Albo krzyczę na tż, że Małego zaraz przygniecie.... A dzisiaj w nocy co miałam.... Przed 23cią zaglądnełam do Małego...a w nocy krzyczę na męża, że przygniótł Radka, gdzie jest Radek? i zaczełam płakać Ciekawe jak tam DaKaro ? |
|
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja myśle ze u DaKaro jednak Cos sie zadzialo bo w przeciwnym wypadku Juz by sie odezwała czekamy w takim razie na mała Gabrysie
|
|
|
|
#3883 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. U nas w nocy dzis lekki chaos, mala chciala spac z nami , a ja uparcie ja przenosilam a ona sie budzila. Poddalam sie I usnela u nas ale po godz ja przenioslam I jeszcze spi. Trzyam kciuki za DaKaro.
|
|
|
|
#3884 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratki za 8 tyg! A Sara w wiaderku czaderska! Cytat:
A ja dzis stawiam szampana... obchodzimy z mezem 8. rocznice slubu! |
||||
|
|
|
#3885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lili 83 jakbym o sobie czytala !!!
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaG to najlepsze zyczonka dla Was
A my 4 września będziemy świętować pierwsza rocznice ślubu. A tak w ogóle jesteśmy ponad 8 lat razem. Zlecialo nie wiem kiedy. |
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3888 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy w z Tobą! Ja pisałam nawet do niej sms, ale nie odp ![]() Mnie się też zdaję, że jej długo nie ma... ale wczoraj czy przed wczoraj dała zdjęcie na fejsie Juleczki ![]() może nie miała czasu na wizaż Cytat:
![]() Zdecydowanie Emil od Agni przegonił Hanię Cytat:
![]() Moja zależy od dnia i jej focha,wczoraj była bardzo grzeczna przy kapieli,uśmiechała się itd. Cytat:
Natomiast powiem, że poród strasznie odbił się na mojej psychice, nawet miałam problem z opisaniem go...ale ulżyło mi kiedy to zrobiłam. Cytat:
Mi psychika padła po porodzie, nie mogłam małej nosić, bo te szwy mnie tak bolały, nie mogłam siadać i kąpać no tragedia...Ale czas na szczęście goi rany ! Dziś się organizuję,normalnie chodzę funkcjonuję - zmęczenie oczywiście jest, ale przyzwyczaić się muszę do niego - tak będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie mam w co się ubrać ![]() doope mam jeszcze szeroką ![]() Dzisiaj miałyśmy samotną noc bez tatusia, bo pojechał ale może wróci już jutro Mała wstała o 23:34 o 3:45 i o 7:05 ,wiec chyba nie jest źle nie ?! Aktywna była do 9 i teraz sobie śpi, ale co jej smoczek wypadł to płakała ![]() a wcześniej jak dałam jej smoka, to odchył wymiotny o co chodzi...Chyba ma dzień ssania ![]() Dzisiaj mam kontrolę ponownie u gina, mam nadzieje że z moim kroczem lepiej, antybiotyk skończony jeden. Niech mi ściągnie szwy bo juz mnie drażnią ! Po południu może wybiorę się na zakupy z mała gdzie ?! Do Biedrony lata tam nie byłam ![]() Chciałabym w końcu zrobić coś w kuchni, jakiś obiadek, chlebek, cokolwiek... Czekam na bujaczek i mała będzie ze mną gotowała ![]() DEKARO ?!!! I JAK I JAK?! |
|||||||
|
|
|
#3889 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co tak późno?Cytat:
a mała śliczna ![]() dobrze że przynajmniej chrzestną ma normalną ![]() Cytat:
Cytat:
da się przeżyć, mnie już wkurzało jak pod koniec każdy pytał czy się boję porodu...i zdziwieni że nie. Pewnie liczyli na odpowiedź, że bardzo. I też się nie bój, dasz radę! ![]() Mój smyk 2-miesięczny z babcią więcej dam w klubie
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Aga najlepszego
![]() kla ski:Tak, strach i obawa przed ewentualnymi komplikacjami przy porodzie jest większa niż strach przed bólem. Ty inaczej do tego podchodzisz bo to nie pierwsze dziecko, ale dla nas pierworódek- (co za określenie pfff) to obrót o 360 stopni, a jak się ma "trudne" kolkowe i nieśpiące dziecko- tym bardziej. Lilii i Lilkaa dobrze że nie jestem sama w shizowaniu- czyli to normalne bałam się że w końcu z kaftanem po mnie przyjadą
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jak dziecko płaczę a TY nie wiesz dlaczego...
jak chce puścić bąka a nie umie ![]() jak odbija się jej serkiem, dobrze czy nie ? co robić kiedy jest aktywne ? czy stękanie podczas snu normalne? czy ulewanie normalne? czy koopa ma odpowiedni kolor? czy dziecko się najada? czy dobrze przebieram, przewijam? czy dobrze że daję smoka? czy dobrze ją noszę? czy dobrze ubieram? czy coś złego nie zjadłam? czy mogę wszystko jeść? to są takie proste pytanie, ale pierworódka nie umie sobie na nie odpowiedzieć od razu i się stresuje,denerwuje...trze ba się nauczyć, dojść do pewnych rzeczy i być MEGA CIERPLIWYM ! nie raz tej cierpliwości niestety brakuje
|
|
|
|
#3892 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do problemow, to ustabilizuje sie. Niestety tez to mialam i jeszcze dolaczylo nietrzymanie mczu. Nadal mam z tym drugim problem :? Cytat:
Cytat:
Aga najlepszego ![]() DaKaro juz???? U nas od dwoch dni problem ze spaniem w dzien. Mlody marudzi, sopiacy na maksa ale spac nie spi. W ogole chce poprosic pediatre o skierowanie do neurloga, bo nie podoba mi sie wygiecie Szymka :/
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool wygięcie tzn ?!
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam sms do DaKaro, ale nic nie odpisuje
to dobry znak, bo może już tuli swoje maleństwo i nie ma czasu ![]() NEROLKA gdzie ty jestes ????????????????????????? ?????? |
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A my dzisiaj obchodzimy trzecią rocznicę ślubu Jedziemy dzisiaj do pediatry, na pierwszą wizytę. Niech Małego obejrzy i zważy. Nie mam mleka odciągniętego, pewnie cycka będę musiała wywalić
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-16 o 10:45 |
||
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
O jest zguba
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-16 o 10:59 |
|
|
|
#3898 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witamy
Maja dziś dała nam pospać w nocy. Jadła o 22, 1 i 4 - w miarę szybko zasypiała po karmieniu więc nie przybijałam z nią gwoździa długo ale coś nie chciała dużo jeść w nocy była zaspana, jak ją brałam do karmienia i trochę tam pociumkała i dalej w kimę ![]() Jak ten czas leci!!! ![]() Mam to samo walę jak ta lala, aż tż nie może ze mna wytrzymac, a to on byl zawsze w "tym" miszczem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My też to ostatnimi czasy przerabiamy w nocy śpi, a w dzień masakra. Dziś jest pierwszy dzień kiedy po porannym karmieniu przed 7 rano mało była aktywna z godzinkę, a później zasnęła i śpi do teraz... otworzyliśmy na noc okno i od razu lepiej spała ![]() No Dakaro - myślę, że już tulisz dzidziusia z jestem ciekawa, co u Was Oj, chyba mała mi się zaraz zacznie wybudzać
|
|||||||
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
![]() Tak myślałam - uciekam do małego głoda
|
|
|
|
#3900 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam wyjątkowo regularne przepowiadacze, przeszły dopiero około 2 nad ranem, nie spałam do 6.30, dopiero potem jakoś udało mi się zmrużyć oczy. AgaG miała rację, odsypiałam do 9.30. Dzisiaj bóli ciąg dalszy, ale nie są tak mocne jak wczoraj. Powiem Wam, że miałam stracha, wpadłam w popłoch, że przecież jeszcze nie wszystko gotowe. Dzisiaj idę na wizytę na 13.30, ciekawe czy jakiegoś rozwarcia nie będzie, bo wczoraj konkretnie bolało... Bruneteczko dziękuję za smsa AgaG wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

Wręcz przeciwnie raczej mam 

nie ma nocy zeby mi sie to nie snilo... budze sie zdenerwowana i swiece lampke alb dre sie do TZ i zagladam do wozka (mala narazie spi we wozku obok mamusi
!!!
gratulacje i wszystkiego najlepszego życzę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

o co chodzi...

boję się o kolki..
kla ski:
Nasza dziś aktywna była 7 godzin!!!! Zasnęła dopiero jak ululaliśmy ją na spacerze... Wróciliśmy do domu, położyliśmy na balkonie - spała 5 godzin