|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
poza tym jeszcze bym mogła ponarzekac ale Wam oszczędzę ![]() a poza tym chyba się udało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla dzielnego Natana!przyjechali znajomi z córą ciut starszą i spędziliśmy bardzo miłe popołudnie a teraz poprawiny chrzcin, uciekam do gości jak tylko się nakarmimy ![]() zapomniałam o najważniejszym - Adaś skończył pół godziny temu dwa miesiące!!!!
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Madziara dziwne ze kazał to sudokreme smarować/ to dodatkowo jeszcze wysuszy moim zdaniem, ale może źle myślę/
Współczuję Ci tych przebojów z cewką, wiem że dolegliwości ze strony układu moczowego potrafią uprzykrzyć życie, też się z tym borykam. Aniaa już 2 miesiące? Ale czas zapierdziela. My niedługo będziemy babciami Wodaqua szybko Wam się pępowina uwolniła. Mała pod opieką teściowej cały czas spała w wózku. Nie było nas godzinę. Ubrałam ją w rampersa i przykryłam cieniutkim kocykiem jak flanelka, tak jakkolwiek. A teściowa opatuliła ją w ten kocyk po szyję, aż pod plecy jej pozawijała i jak w kokonie dziecko leżało Jak to zobaczyłam od razu ją uwolniłam z tego, ta do mnie że zimne rączki miała to jej powiedziałam, gdzie się ciepłotę ciała dziecka sprawdza. Jak tu się nie w✂✂✂✂ić? Potem ja z Sarą godzinę jeszcze pospacerowałam i o 5 obudziła się głodna więc wróciłyśmy do domu.Zjadła ale spania nie było, leżała, trochę stękała- taką kopę zrobiła jak nigdy, aż za falbankę pampersa wyszło i ubranko brudne. Potem tz zaniósł ją na dół do teściowej ![]() Ja zmieniłam pościel i parę drobnych rzeczy zrobiłam. Ciekawe czy jej usnęła, zaraz po nią idę bo czas kąpieli, no chyba że śpi. Pierwsze lody przełamane, ale i tak mam do niej uraz już na zawsze. Zanetaa właśnie miałam kiedys pisać ze mi wózek też tak średnio. Koła jakoś tak dziwnie, jakby mało stabilne i miały odpaść za chwilę. |
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
aania_20 za wiek Adasia
![]() A wiecie, że mi położna powiedziała, że ciepłotę sprawdza się właśnie przez rączki i nóżki Radek ukapany, rozdarł sie strasznie, myślałam, że się zapomni tak do cycka ciągnął Też mnie dzisiaj serkiem urządził
|
|
|
|
#3844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo najpierw była taka twarda, jakbym zatwardzenie miała ![]() a druga na początku taka sama a potem biegunka i cisza... Nie wiem czy moja mała wszystko ze mnie wyjada i Ja nie mam co wypróżniać, natomiast bączki mi idą takie że łohohoh i nie wiem po czym.. Cytat:
Dlatego juz kombinuje torbę wziąć a w niej butla z moim mlekiem w razie krzyku ![]() Cytat:
Czekamy na opis! Piękne imię Cytat:
podobno na karku sprawdza się temp dzieciątka - tak wyczytałam w internecie... Cytat:
ale w polowie spaceru posciagalam to i owo, bo patrzec nie umialam ze tak cieplo... NO Ja już kombinuje aby tako sprzedać ![]() Ja mam wrażenie, że dziecko mi lata w wózku i na każdą dziure prawie otwiera oczy ![]() Madziarew mojej się łuszczu skóra na stópkach i na rączkach, smaruję parafiną tylko i wyłącznie. Sudokrem to przecież wysusza, nie?!chyba lekarce sie cos pokickalo. Te łuszcxenie ponoć normalne. Ja padam mimo,ze mała była grzeczna. Ale zmęczenie 2tygodniowe daje mi się we znaki... Uspałam mała idę się ogarnać i spadam spać. KTO ZNA JAKIŚ PATENT NA TO ABY MAŁA ZA SZYBKO NIE SSAŁA ?! bo jak się dorwie do cyca to jakby 2 dni nie jadła boję się o kolki..
|
|||||
|
|
|
#3845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no młody podjadł i poszedł spac. a mnie krocze pobolewa.kiedy to sie skończy? |
||
|
|
|
#3846 |
|
Wtajemniczenie
|
witam! jestem świeżo upieczoną mamą
w kupie raźniej
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
Brunetka jak ja ci zazdroszczę!
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-08-15 o 20:18 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3848 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Nataniela że tak dzielnie zniósł całą impreze jestem ciekawa jak to bedzie u nas ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki po cudownie spędzonym dniu muszę się z Wami pożegnac (na chwilke oczywiście) i spowrotem zaklikam już z Juleńką przy piersi Będę pisała do któreś z dziewczyn smski z informacjami. Jutro na 9 mam byc w szpitalu-ale sie boje masakrycznie......oczy też oczywiście mokre-panikiara jestem i tyle![]() No nic PAPAPA. |
|||
|
|
|
#3851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykładowo wczorajszy dzień. Karmienie o 19 po kapieli 120ml , aktywność do 22:00, karmienie przed snem 30ml. Pobudka 2:00, karmienie do 2:30 po karmieniu sen, pobudka 5:45, karmienie do 6:10, aktywność do 8, sen W dzień jeszcze nie widać reguły, ale w nocy godziny karmienia są bardzo zbliżone. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Czy mi się wydaje czy naszej Beatki długo nie było???
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliweczko trzymam kciuki za Was! Dawaj znac, co slychac i do przeczytania juz po powrocie! Youyou wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy! |
|
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My z Agatą dziś bylismy u babci na imieninach.Cały dzien na dworzu
|
||
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. My już chrzcinach. Dziewczyny były super grzeczne. Jestem zadowolona. A dziewczyny wyglądały super wstawie Wam zdjęcie od fotografa,bo rodzinka się zagapiła i nikt nam w kościele zdjęć nie zrobił.
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Patik u nas ulewanie było właśnie jak u scio nietolerancja laktozy plus problem z odbiciem,i zielone kupy z żółtymi grudkami. Po nutramigenie jest super. MADZIA u nas kupka jest raz na 2-3dni, o dobrym kolorze.
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Chciałam się tak na szybko przywitać. ![]() Dzisiaj wyszłyśmy ze szpitala. Hania urodziła się 11.08 przez cc (tak jak pisałam wcześniej) z wagą 4430gr (ale widzę, że to nie forumowy rekord - z resztą na wyjściu miała już 4070gr, ale spadek mieścił się w normie).Ja czuję się całkiem dobrze, myślałam, że będzie o wiele gorzej- rana pięknie się goi, a brzuch stopniowo obkurcza. ![]() Dużo już za nami, dokarmianie mm, poranione piersi itd, ale dzięki temu, że po porodzie byłam w szpitalu 5 dni dużo się nauczyłam- np. jak poprawnie przystawiać małą- nie myślałam, że karmienie może być tak skomplikowane. ![]() Na dzień dzisiejszy wreszcie mam porządny pokarm i tankujemy jedynie przy cycku ![]() Ja się na nią nie mogę napatrzeć, a tż zakochany po uszy i jak pięknie się nią zajmuje. Później opiszę poród, a teraz zamieszczam zdjęcie naszej kruszynki. |
|
|
|
#3856 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a Zosia Cytat:
![]() oby wszystkie dolegliwości szybko przeszły Wam obu Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moj pierwszy sen wieczorny ma od 4 do 6 godzin a potem jak u Brunetki jak z zegarkiem w dupce co 3 h ![]() Cytat:
ja za 2 tygodnie tez sie bede chwalic ![]() ![]() You you ![]() z okazji rocznicy , kolejnych szczęśliwych życze Nerolka where are you ?? my po dniu spedzonym na relaksie ![]() najpierw spacer , potem obiad u moich rodziców a potem Szymus został u dziadków a my do kina na oszukać przeznaczenie 5 ![]() ale dziwnie tak było wyjść we 2
|
||||||||
|
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki.
Ja wpadlam na chwile sie z Wami przywitać i powiedzieć ze żyje. U mnie nic sie nie dzieje. Nuda, nuda, nuda. Siedzę w domu całymi dniami sama. Aha i Dzis zaczelysmy 40 tydzien. Termin za tydzien wczoraj miałam przez większość dnia bole okresowe, chwilami całkiem mocne. Pozniej sie wyciszylo wszystko i do teraz spokoj.Editki Cos nie widać. Kochana co tam u Ciebie? Daj znac ze żyjesz
|
|
|
|
#3858 |
|
Rozeznanie
|
Ktoras dziewczyna pytala (chyba Sygine)o spanie po MM w nocy:
Nasza po kapieli je i spi 6 godz a nastepnie juz jak z zegarkiem w reku jak pisaly dziewczyny co 3 godz amciu
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-16 o 00:10 |
|
|
|
#3859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Kolinko Bardzo jestem ciekawa, jak Wam się układa już w domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zaczynam panikować. Mam nawracający ból jak na okres, powraca co kilka minut...Boże, czy to "to"?
|
|
|
|
#3861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynę masz śliczną i wieeeelką Chociaż na zdjęciu i tak się wydaje maleńka i kruchutka ve:Cytat:
To podobnie jak u mnie - też coś się zaczyna, ale jeszcze sobie grzecznie czekamy A Editka ostatnio narzekała na dołka przedporodowego, więc pewnie nie ma ochoty pisać... ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Poczekaj jeszcze troszkę i pomierz czas, co jaki powraca, to się przekonamy na bank
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
Co 10-15 min.
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Wodaqua Zosieńa urocza
Kolinko witajcie w domku Marzena śliczna Hanulka, wygląda na bardzo drobna Cytat:
DaKaro trzymam to chyba już TO
|
|
|
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już ściągam 2 miesiące! Cytat:
SARA ma 8 tygodni ![]() Fotki: *wczorajsza na wystawie psów, mam nadzieje ze czym skorupka za młodu... *dzisiejsze myju myju + filmiki http://www.youtube.com/watch?v=pqUnFvRPLf4 http://www.youtube.com/watch?v=d6Olk9k_qf0 |
||
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela Sarunia jest zarąbista!
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3869 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro jak tam????
|
|
|
|
#3870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kurcze moze to to |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

Bardzo się cieszę
No i małemu należą się barwa, że tak dzielnie podszedł do sprawy i grzecznie spał a nie płakał

klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

boję się o kolki..
Także za to, żeby jednak do jutra dziecko sie namyśliło i postanowiło samo przyjśc na świat! Zresztą wszystko jedno jak, grunt żeby się urodziło zdrowiusieńkie i ... płaczące

normalnie plakac sie chce ze dziecko sie meczy przeze mnie.

zębole