|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
hejka maminki
wczoraj mnie tak zmuliło że nie mogłam nic napisać ani poczytać, dałam radę pójść po miskę nakryłam się mokrym ręcznikiem i czekałam aż wyjdzie co w siebie od południa wpakowałam ![]() ![]() ale się udało na szczęście usnąć i wszystko zostało przetrawione ![]() miałam dziś wizytę, te dwa tygodnie szaleństwa niestety odbiły się na brzuchu ![]() ![]() ale do sr mogę chodzić, nawet ćwiczenia wykonywać byle nie ćwiczyć parcia i takich tam, szyjka zamknięta więc chyba mnie tym szpitalem chciał nastraszyć, w każdym bądź razie kazał zwolnić tempo i niech się rodzina mną zajmie...taaa mąż ma ostatnio w d... że nie mam siły się schylić czy źle się czuje a nikogo poza nim tu nie ma ![]() moje przeczucia że urodzę wcześniej mają szanse się spełnić ![]() ![]() co do złogów na łożysku to chyba ginek olał sprawę, bo według niego jest wszystko okej jak na ten tydzień, więc nie ma się co zamartwiać na zapas, póki mała ruchliwa ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- na 5 jedziemy na wykład z sr więc idę coś zrobić do jedzenia i się uszykować postaram się nadrabiać wieczorem, chyba że mnie znów zamuli ![]() i chyba zacznę od jutra prać podstawowe rzeczy małej i moje bo coś czuję w kościach że nie ma na co czekać ![]() papatki
#3542 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do kaftanów to ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biegaj biegaj tylko ostrożnie ![]() pytałaś kochana o opuchnięcia - no nic lekarz nie powiedział, pytał czy nie mam jakiś żylaczków itd., no i powiedział że przez to też mam taką wage. Mnie się wydaje że puchnięcie pod koniec ciązy to najnormalniejsza rzecz w świecie ![]() Cytat:
No ale skoro możesz rodzić to chyba możesz być spokojna w miare ![]() Cytat:
Kochana to normalne że skoro rodzina jest jako tako wierząca to będzie prowadziła z Toba wojne, ale w końcu zrozumieją że to Was wybór i im nic do tego, albo to zaakcpetują albo mają problem. To jest wasza decyzja, dotycząca Waszego dziecka i nie powinniście mieć żadnych wyzutów sumienia ![]() Cytat:
![]() ale coś musi pasować, nooo ![]() Cytat:
![]() ![]() znowu zaszalałam z postami i mi kilka ucięło ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o jakich złogach wyżej piszesz? Mi też wczoraj oglądał łożysko i mam trochę złogów, ale z tego nie robił afery. A kazał jeszcze miesiąc wytrzymać, więc chyba z tymi złogami można (chyba, że każe mi robić coś niemożliwego ![]() Podobało mi się bardzo, to co napisałaś (i jak) o bankowaniu krwi ![]()
![]() |
#3544 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę z psiakiem na spacer i trzeba by jakiś obiad zrobić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zadomowienie
|
zapomnialam dodać że ja również mialam dzisiaj głupi sen...
sniło mi się że juz urodziłam i byłam w domku z dzieckiem.. mielismy gdzieś wychodzić a ja nie wiedziałam co zrobić i jak to zrobić zeby się wyrobić... nie mogłam znaleźć żadnego porządnego ubranka dla synka co by pasowało do niego, poza tym stałam nad nim a on w mokrej pieluszce leżał a ja nie wiedziałam jak się zabrac do zmiany na czystą ![]() no szok normalnie... skąd się takie głupie sny biora... wogóle to musze się zacząć dowiadywać o położną/pielęgniarkę środowiskową, która będzie przychodziła kilka razy po porodzie do domku? czuję presję czasu i mam nadzieję że się wyrobię ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kobity ja od poczatku tygodnia ciagle piore, dzis wyprałam troche naszych bo zaraz nei ebdziemy mieli w czym łazic, no a dzieciowych mi jeszcze masa została, juz nie wspomne ze wszytkie wyprane czekaja na praswoanie, dzis machnełam 6 sztuk i odłozyłam bo mi sie odechciało ![]() chyba podzwonie po tych wszytskich chetnych ciociach co sie sdoczekac nie moga niby i tak oferuja ze beda przyjeżdzac i niech tera sie wykażą i prasuja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
aa2: mi pranie baardzo dobrze idzie
![]() jak patrzę na kupkę prania i widze 15 pieluch tetrowych i 5 flanelowych to mi się kjuż nic nie chce .. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez lubiłam prasowanie, ale jakis len mega mnei ogarnoł ze szok, tego jest tyle ![]() a jeszcze te skłądnaie , bodziaki sie fajnie składa ale niektóre spiochy to dramat a ja lubie jak jest tak równiutko itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A to wszystkie na 56? Pewnie dzwoń. niech przywiozą ze soba żelazka i dawaj ![]()
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tradycyjnie czuję się dobrze, tylko nadal opuchlik jestem ![]() ![]() ciągle myśle o wtorku i czy zostane w tym szpitalu czy nie, czy w ogóle do wtorku dotrwam ![]() i się zastanawiam czy tż ma brać wolne i jechać ze mną, czy sama mam pojechać a potem jak będzie potrzeba mi tż rzeczy dowiezie ![]() Suepr że jesteście zadowoleni z przeprowadzki ![]() Cytat:
Chyba z natką w Wodzisławiu bo to tak w połowie drogi ![]() dzwoń! ![]() ![]() Cytat:
![]() tż będzie musiał sobie poradzić i Cię wspierać, nie ma wyjścia ![]() Byłam z mamą w Lidlu, kupiłam niuni rajstopki ![]() ![]() Tak sie zastanawiam ze jakbym miała zostać we wtorek na tej patologii to chyba musze dokupić jakąś koszule bo mamt tylko jedną a potem do karmienia w które teraz nie wejde na pewno ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-08-18 o 14:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Narazie sie tym nie martw tylko ekipę do prasowania montuj ![]()
![]() |
#3553 | |||||||||
Zakorzenienie
|
no to lece z resztą cytatów:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam dziś równo 6 tyg. do porodu ![]() Oby zdążyć z remontem, przeprowadzką i urządzeniem się ![]() Agnysko- no trzeba przyznać rodzinka nie ma co, nie rozpieszcza Cię. Ech- tez liczyłam na wsparcie i wyrozumiałość mojej ale jasne.. jak usłyszeli,ze jestem na L4 to dla wszystkich jestem na wakacjach i mogłabym to i to i jeszcze tamto zrobić... nikt nie zapytał czemu jestem na zwoln. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A niektórzy mądralińscy maja swoje wizje i teorie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzięki temu jak nam mucha wpadnie to od razu chcemy ją wykasłać i wypluć ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Znikam na chwil kilka. Tylko grzecznie mi tu jeszcze ![]()
![]() |
#3555 | ||||
Rozeznanie
|
No! Poprasowałam, posprzątałam, nastawiłam barszczyk (narobiłyście mi wczoraj smaka...) to teraz mogę wrócić do Was i ponadrabiać to co naskrobałyście przez ten czas
![]() Oj tak! Ja chcę te drożdżówki z dżemem! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() agnyska a co do taty, to i babci to szkoda gadać... Niby wkurza wszystkich to katolickie zakłamanie, ale serce się kraje jak człowiek tego od najbliższych doświadcza. I to w takich radosnych momentach życia. Cóż, ich nie zmienisz, pozostaje chyba zacisnąć zęby i liczyć na to, że po porodzie się odmieni. Ściskam cieplutko ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
eloł
ja dzis cały dzien u mamy - byłyśmy w tesco, kupilam dwie paczki pampersów New Baby 2 (3-6 kg). Są w promocji -49 zł za 94 szt i jeszcze dostajesz bona za 10 zł do każdej paczki, tylko kasjerka musi skasować osobno. W sumie wychodzi 39 zł za 94 szt to sie chyba opyla, nie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do reszty... to ja nie wiem, woleliby żebyscie ochrzcili i potem i tak nie wychowywali dziecka w wierze? bo rozumiem ze opcji powrotu do chodzenia do kościoła itd nie ma póki co i rodzinka o tym wie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe i tego będę się trzymać ![]() Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję
![]() Macie też taki upał? Wiatrak chodzi, rolety pozasłaniane, a ja siedzę i pot mi się leje z tyłu i z przodu ![]() Pochwalę się, że kupiłam kilka pieluszek wielorazowych na allegro, jedna już wczoraj przyszła, chyba fajna, ale nie wiem czy dam sobie z tym radę ![]() ![]() Marta, zazdroszczę przeprowadzki ![]() A Lulla to co dziś robi? ![]()
#3558 |
Zakorzenienie
|
danika, mój tż wykorzystał dopiero 5 dni urlopu wiec sporo mu go zostało
![]() ![]() ![]() martwi mnie to, że jak będe musiała zostać to ja nie wiem kiedy on mnie będzie odwiedzał, bo znowu wraca dopiero ok 21 ![]() ![]() sztruksy też mi się bardziej podobały te chłopięce ![]() ![]() pampersiaki taniusio wyszły ![]() ![]() agnyska, u mnie też upał niesamowity, na szczęście mam dośc chłodne mieszkanie no i wiatrak też działa ![]() ![]() nad piżamą lub koszulą nadal się zastanawiam, w sumie tak czy siak coś musze dokupić w razie "w" ![]() Właśnie dziewczyny orientujecie się jak to jest z tym dodatkowym wolnym dla tż'tów jak urodzimy, opieką czy czymś takim? Ile jest tych dni i jak to w ogóle działa, bo ja jestem kompletnie ciemna w tym temacie ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-08-18 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
ufff...zrobiłam się spokojniejsza... zadzwoniłam do swojej przychodni i dali mi namiar na położną środowiskową kt¶óa zajmuje się moim rejonem (należę ciągle do przychodni z poprzedniego mojego miejsca zamieszkania)...
dostałam nr kom i moge w każdej chwili umówić się na jakieś spotkanko takie a la szkoła rodzenia - położna może przyjechac do mnie i opowiedzieć jak się przygotować, itp.. pytałam się czy taka wizyta jest odpłatna ale babka z przychodni powiedziała że jesli jestem ubezpieczona to nic nie płacę? to prawda? czytałam całkiem niedawno jak pisałyście i wydawało mi się że Ancia pisała że będzie płacić położnej, a może mi się już cos myli? ja oczywiście jak to ja jak tylko skończyłam rozmawiac przez telefon wpisałam imie i nazwisko tej połoznej i okazało się że ona pracuje w szpitalu w którym będe rodzić i co lepsze jest połozna również w poradni do której ja chodze do gina... w pon mam wizytę to sie wypytam o tą babkę ![]() ![]() ja to jednak głupek jestem... ciesze się ze wykonowałam nawet taki maleńki krok w kierunki położnej... ale teraz stresuje się że jak połozna już mnie odwiedzi to będzie mi suszyła głowę że ja jeszcze nieprzygotowana do końca jestem no i powinnam sie przygotowac na to iż moge mieć cięzki poród ze względu na moje skaczące cisnienie... po prostu boję sie uwag w moim kierunku zamiast je mieć po prostu gdzies.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() BordAna, Anci położna opłacona to na poród. A taka opieka nad ciężarną przed i po porodzie w domu (chociaż u nas na przykład tylko po jest) jest bezpłatna, tak jak Ci powiedzieli ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-18 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nigdy się nie spodziewałam tego po mojej mamie... Ona generalnie jest dziwna, nie pamietam kiedy u mnie była, ani razu nie zapytała o wyprawkę itp. (ostatnio to tata oglądał ciuszki dla Małej...) Tylko wiecznie nieśmiertelne pytanie "jak się czujesz". Dobre i to, ale nic za tym nie idzie. Jak jakiś czas temu tak źle się czułam, ze kilka dni leżałam, to też nie przyjechała. Nawet z zupą jakąś... Jak jej ostatnio powiedziałam, że mogłaby przyjechać do mnie czasem to ona na to, że przecież pracuje. A jak powiedziałam, ze przecież po pracy by mogła, to ona "po pracy to ja obiad gotuję" ![]() ![]() Wiecie, to wszystko niby w żartach było, a nie tak na poważnie, ale mi naprawdę smutno. A najgorsze jest to, że ona naprawdę uważa, że jest zaj...stą matką a ja mam w niej takie wsparcie ![]() To się wyżaliłam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
A my dzis zaczynamy 35 tc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ech ta rodzina katolicka - wiesz ja 7 lat pracowałam w instytucji katolickiej i ptż macie jedno zdanie.owiem ci, że to pranie mózgu, które wiernym robią to masakra. a zwłaszcza takim jak twój tata, babcia itp. też mam takich w rodzinie. najwazniejsze, że ty i tz macie jedno zdanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-08-18 o 15:36 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() położna swoje powiedzieć musi, a nie wiadomo jakie ta ma poglądy. My je musimy wysłuchać, przemyśleć i robić tak jak uważamy za słuszne ![]() Cytat:
![]() nad naszymi mamami raczej nikt się nie rozczulał z powodu ciązy to i one tak do tego podchodzą nie raz ... nie ma się co przejmować kochana bo zachowania mamy i tak to nie zmieni ![]() ![]() Cytat:
![]() a tacierzyńskie płatne tak jak urlop jest czy nie płatne? za gazetke też dziękuje, podjade jutro po pampersiaki i winogronka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tacierzynskie płatne 100% - tak jak macierzynski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zadomowienie
|
..tak czytam.. i się trochę tak jakoś zamyśliłam.. i przy okazji zżarłam połówkę wieeeelkiego ananasa... pęknę chyba
![]() ![]() co do rodziców... kurcze tak myślę czasem,że dawniej stosunki między rodzicami a dziećmi były na zasadzie hierarchicznej... a dopiero to młodsze pokolenie rodziców zaczęło bardziej takie przyjacielskie relacje stwarzać.. tak myślę,jak Agnyska...ciekawe jak Nasze dzieci będą kiedyś Nas oceniały... ![]() a co do rodziców..tak wracając to czasem też mam tak,że chciałabym usłyszeć więcej takich czułych słów od Ojca.. a nie takie tylko co słychać,jak się czujesz itp... ![]() teraz jestem za to na etapie wkurzania się na teściów..przylecieć do małej =to chętnie zaraz po porodzie.. bo pierwsza wnusia itd... (oczywiście nie zgodziliśmy się na wcześniej niż pod koniec września :P ) ale żeby do mnie zadzwonić -jak się czuję, jak ciaża..to już nie ma komu.. kurcze przecież ta wnusia im z kosmosu nie spadnie..tylko ktoś -czyli ja- jednak noszę ją parę miesięcy pod sercem.. i powinni się tym trochę zainteresować. a nie tylko przekazywać przez tż-ta pozdrowienia i jego pytać jak się czuję.. ale z drugiej str.. skoro oni tak teraz.. to ja będę wredna jak się mała urodzi .. jak pojade do Pl na dłużej w czasie macierzyńskiego.. to dopiero ich odwiedzimy z Sarą..jak tż dojedzie do nas. będę tylko u siebie w domu ![]() ![]() znów durnieje... łażę ciągle do pokoju Sary.. oglądam,dotykam..itd.itp. . normalnie jak już gotowo jest..to chcialabym Ją mieć już w tym pokoiku..
#3569 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jestem wyrodna córka ![]() dziewczyny a wy wogole kupujecie do szpitala takie wieksze podkłady poporodowe zakładane na łózko? czy szpital ma dla nas takie?? ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój tata chętnie słucha co u lekarza, jak byłam u niego to skakał koło mnie, nawet jak mu ta przyjaciółka zmarła, to o mnie dbał, choć chciałam go odciążyć. pyta jak sie mam i mamy. a jak byłam juz w 5 mies, a jeszcze mnie w ciązy nie widział to siostre delikatnie pytal, jak wyglądam, czy czasem bardzo nie przytyłam, bo wiedział, że dla mnie to ciezkie będzie jak mi za duzo kg przybędzie. i nawet mówił do dzidzi Agatko i sprawdzał jak kopie ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-08-18 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.