|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
![]() Cytat:
![]() ![]() Już nawet pomyślałam przez chwilę, że może Stefanek jest zdrobnieniem od Stanisława ![]() (no bo mój Benek to właściwie nie widać na pierwszy rzut oka od jakiego imienia pochodzi) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stokrotko, wiedziałam, że w tej opowieści musi pojawić się paracetamol ![]() Ale miałam beznadziejną noc, trzy koszmarki z dzieckiem w roli głównej, a to że poroniłam, a to że urodziłam potworka... Brrr. Obudziłam się, popłakałam sobie i już mi lepiej troszkę ![]() A do lekarza innego się nie wybieram, bo ten mój jest najlepszym specjalistą od usg w mieście, a aparatu mierzącego przepływy żaden inny też nie ma. Te dwa tygodnie jakoś wytrzymam, Benek ruchliwa sztuka, więc choć to mnie uspokaja ![]() Tata dziś przyjechał z wieścią, że od poniedziałku idzie do szpitala na badania na neurologię, bo ma jakieś nieładne podejrzenia ![]() Do tego jeszcze w ostatnich dniach dziadek był wyjątkowo słaby i zupełnie niekontaktowy, co mnie dodatkowo zdołowało. Rzadko go teraz odwiedzam, bo babcia nie chce mnie za bardzo widzieć, więc tylko przemykam do niego jak ona idzie na pole. No i słynna kwestia chrztu... W niedzielę miałam z tatą "poważną rozmowę", strasznie się zdenerwowałam, bo gadał takie bzdury i w jednym momencie to go naprawdę poniosło... Powiedział mi, że żal mu tego dziecka i że za każdym razem jak je będzie widział to mu będzie go żal i że nigdy się z tym nie pogodzi. No to mu odparowałam, że może w takim razie lepiej będzie dla niego jak wnuka nie będzie widywał. No, chyba wtedy poczuł, że przesadził ![]() A w święto to mi jeszcze babcia nagadała, że wstyd, że jak tak można... Tak mi smutno ostatnio, popłakuję sobie codziennie, w ogóle z domu nigdzie nie wychodzę. Straszne jest to, że tak sobie daję wkręcić wyrzuty sumienia z tego powodu ![]()
![]() |
#3512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nawet nie wiem co ci napisac przykro mi z powodu taty ze ma takie nastawienie ![]() bedzie dobrze nie martw sie kochana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | ||
Wtajemniczenie
|
Stokrotka
Sama bym sie wkurzyła...profesorek się znalazl..a jak on taki przystojny to już chyba wiem jak tą szkolę skończył ![]() Olej go.. Trzymaj sie tego co juz wiesz : skurcze co 3-5 minut i do szpitala, albo jak wody odejdą.. Echh patałach ![]() Cytat:
![]() Ciekawski szpiegus ![]() Jakie te plytki? Kolor? A z listwami sobie poradzą więc dobrze, że Cię tam nie ma. Szkoda nerwów. ![]() Cytat:
![]() "Mądrze' to już dziś dowalilam ![]()
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Ale gapa ze mnie
![]() ![]() ![]()
#3515 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
I jak piszecie, że go utulę, to kurde nie umiem sobie tego wyobrazić. Może mój instynkt macierzyński mnie opuścił?? Stokrotko, olej go. Tam jednak macie przedzwiną opiekę. Ale z drugiej strony jak on tym cm ma przewidzieć poród, taki tam jest system, nerwami tego nie zmienisz. Zacznie się dziać, pojedziesz na IP i będziesz wszystko wiedzieć. Teraz szkoda Twoich nerwów ![]() Cytat:
I gratuluję ekspresowego tempa w układaniu - Tata tak działa??? Cytat:
![]() ![]() Schody, korytarz, są moim przyjacielem. Muszę to odszukać ![]() To hormony?? Cytat:
![]() W ogóle to ktg nie pokazuje u mnie skurczy, max było do 40% to chyba słabiuśko. Agnyska - przytulam. Nie wiem, co napisać. Wierzę, że musi być Ci ciężko, mogę tylko podziwiać determinację.
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja wiem, że Benek to od Bernard ![]() A co do sytuacji...Wcale Ci się nie dziwię, że masz jakieś poczucie winy bo do tego wszystkiego dochodzi zly stan zdrowia Twoich najbliższych. Ale Kochana bądź dzielna i wytrwala w swoim postanowieniu. Teraz jest afera, a może z czasem wszystko przycichnie i każdy pokocha Benia całym sercem. A jeśli będzie inaczej, to Kochana dowiedzie to ich katolickiej hipokryzji. Jesli moje zdanie coś dla Ciebie znaczy, to wiedź, że calym sercem uważam, że podjeliście słuszną decycję. Postepujecie zgodnie z własnymi przekonaniami i nie jesteście w tym zakłamani. Ja to osobiście bardzo doceniam.
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Agnyska kochana normalnie szok , szkoda ze zamiast cieszyc sie z narodzin dziecka to robia fochy i mecza człowieka-czysto po chrześcijańsku-nie ma co
A ja sie zdołowałam bo tak patrze na te ciuszki i niby ich duzo a tak naprawde to nie wiem jak bede ubierac dziecko-wydaje mi sie ze mam wszystko z innej parafi i nic do niczego nei pasuje-no albo ja sie ni znam |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Wtajemniczenie
|
oj Ancia bo ja w ciązy jestem to moze mi się nie udało pocieszyc mimo chęci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tak cały czas mysle bo tak to bym oszalała bo tez mam schizy ze nie dam rady z tak małym dzieckiem bo nigdy sie nie zajmowałam noworodkami zawsze sie bałam brac je na rece i w ogole ale mysle ze jak moje sie urodzi to bedzie dobrze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | ||||
Zakorzenienie
|
Umyłam okno w kuchni
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grześ korzystał z niego do roku czasu, więc całkiem sporo ![]() Agnyska ![]()
![]() |
#3523 | |
Wtajemniczenie
|
Ancia
Nie opuścił. Może skupiasz się teraz tylko na tym aby wszystko juz dobiegło końca bo to jest dla Ciebie męczarnia... ![]() A te 40% to jest odczuwalne? ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
KWC
|
Agnysko, jeśli poprawi Ci to humor to ja też chyba nie będę chrzciła dziecka i w nosie mam co ludzie powiedzą.
Aha i podczepiam się pod wczorajsze rozterki wagowe Twoje i Agi. Właśnie wróciłam z USG i okazało się, że Eryk jest proporcjonalny, pikawa zdrowa, ale jest bardzo chudziutki jak na swój wiek - waży 2100 w 35tc. Wszystko w granicach dolnej normy, ale już się zaczęły 'dobre rady' od rodziny, że za mało jem i to moja wina. Nawet mój mąż się podczepił pod tę teorię, że się głodzę, że za mało przytyłam (9kg) i dziecko na tym cierpi. Dostałam kur✂✂.cy, bo to, że nie utyłam w ciąży 30kg jak moja teściowa nie oznacza, że się źle odżywiam. Niczego sobie w ciąży nie odmawiam, właściwie ciągle coś żuję, ale jak na niedzielnym obiedzie nie zjem drugiego kotleta to zaraz jest lament. ![]() I jak ja mam tego faceta w moim brzuchu utuczyć? Macie jakieś pomysły? Jeść kostkę masła dziennie i zjadać słoik nutelli na raz? Czuję się wyrodną matką. Dosłownie. Co do karmienia piersią - też jestem przerażona i też mi się już rzygać chce tym gadaniem położnych, że to kwestia dobrego podejścia. Nawet zaczęłam żałować, że zabrałam TŻa do SR na wykład o laktacji, bo teraz każdą moją uwagę o mleku modyfikowanym zbywa tym wyświechtanym frazesem o woli karmienia. ![]() Anciahk jakoś przegapiłam, że wylądowałaś w szpitalu. ![]() Do dupy ten dzień jakiś. |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
No stara durna baba. Cytat:
Malgosia1983 oby się sprawdziło to co piszesz. A te 40% to jakby dziecko się wypinało, nie wpadłabym, że to skurcz.
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zakorzenienie
|
Ancia, ale wiele dziewczyn czy na lipcówkach, czy wcześniej pisało, że na początku nie było szału. Że takie macierzyństwo budzi się trochę później czasami. Ja też czasami mam dziwne przemyślenia, dziwne myśli, ale to chyba właśnie te hormony.
A teraz jeszcze tż mnie wkurza,... to juz w ogole. |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko ten mój tata to jest z tych co to lubią zachowywać pozory, że dobra katolicka rodzinka, wszyscy zgodnie itp. Jakoś mimo swoich prawie 60 lat chyba się wstydzi przed innymi, że mnie na "dobrą katoliczkę" nie wychował, hehe. Bo nie chodzi mu na pewno o to, że w sercu byłabym dalej taka sama, przeciwna temu wszystkiemu. Ważne jest to, żeby było widać, że dziecko ochrzczone, a potem do I komunii, a co za tym stoi to już nieważne. No a z babcią to mam zagwozdkę jak rozmawiać, bo jak ona się o tym chrzcie dowie, to dla niej to będzie koniec świata. Już mam nawet myśli, żeby iść z księdzem pogadać, bo znam go od 20 lat ponad, a i jak ksiądz coś babci powie (jest u nas z wizytą u dziadka co miesiąc) to zawsze inaczej ![]() No sprawa ciężka, czasem już nie wiem co odpowiadać na te głupie pytania, ale ważne że mąż mnie popiera, teściowie też nie są zdziwieni za bardzo, że tak zdecydowaliśmy. Tylko jakoś tak moi rodzice w błogiej nieświadomości przez te wszystkie lata żyli... Spray, wcale nie przytyłaś za malo, 9 kg to normalny wzrost wagi w ciąży, to na pewno nie od tego (a w ogóle to chyba baaaardzo trzebaby się głodzić w ciąży, żeby dziecku zaszkodzić, skoro nawet na obszarach głodu w Afryce kobiety rodzą normalne dzieci). Ech, czasem nie warto wspominać rodzinie o niektórych szczegółach, bo się przyczepią. Kiedy masz następne usg? Lekarz nie mówił, że to cos złego może być i tego się trzymaj, ważne że proporcjonalny ![]() A wolę karmienia to może niech TŻ w sobie wzbudzi ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-18 o 12:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Wtajemniczenie
|
Ancia
Dla mnie to abstrakcja. W chwili obecnej dla mnie skurcz to nic innego jak mega ścisk w dole brzucha, coś jak "skręt" jelit ![]() Coś czuję, że moje myslenie zmieni się po pierwszym KTG. ![]()
#3531 | ||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie ten skurcz każda odczuwa na swój sposób, tak jak z bólem.
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
a ja nie mam i nie miałam skurczy wiec pewnie jak sie zaczna to sie przestrasze
a co do ubierania to ja bym chciała ładnei jakos małego ustroic, pewnei sie skonczy na tym ze wynajde jakies ciuszki co mi przypasuja i bede to ubierac non stop -znajc mnnie hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Wtajemniczenie
|
Agnyś
A nie ![]() ![]() ->Tak znam takie katolickie rodziny. Zwłaszcza jedną mieszkającą na wsi pod Gliwicami...Synuś 26 lat. Co tydzień w kościele, a jak przychodzi co do czego, to kłamie, oszukuje, miesza i.. kradnie! Mieszkanie razem z dziewczyna? Tylko po slubie - a pie#@przy się na lewo i prawo...Tam wszyscy na boże ciało na procesji - no bo jak nie??? Nie cierpię takiej hipokryzji i boli mnie zarazem, że ludzie są tacy zakłamani. Twój tata ma swoj wiek, swoje przekonania, swoje zdanie, którego uparcie się trzyma i ja go rozumiem (co nie znaczy że popieram), że tego nie akceptuje bo całe życie tkwi w myśleniu że inaczej nie można. Nie będzie łatwo, ale to jest do wygrania Kochana ![]() ![]()
#3534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mówiłam o tym ginkowi a on wyskoczył z pytaniem " czy zgaga jest?" bo to może być od tego... ja zgagę mam ale dalej nie kumam co to ma wspólnego ![]() ja się czuję już trochę lepiej, ale i tak muszę uważać na siebie i jak chodzę.. ale pochwalę sie że wczoraj i dzisiaj jak narazie obyło sie bez tabletki, wkońcu tramal to nie jest ot tak zwykły paracetamol ![]() Wszyscy mi ówią na około żebym tego świństwa nie brała, bo to i tak będzie bolało jak dziecko jest już nisko i uciska... noc miałam kiepską.. przewracanie się zajmowało mi sporo czasu... ehh..nie będe nawet wymieniać co mnie boli ![]() co do skurczy... nawet nie wiem co to jest? ![]() ![]() idę nastawić drugą pralkę z ciuszkami ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zakorzenienie
|
Wiesz to różnie bardzo jest, Grześ ważył koło 12 kg, ale on z tych większych, teraz ma prawie 2 latka i waży 15,5kg, a wiele jest dzieci w jego wieku, które ważą 11,12,13 kg
![]()
#3537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak serio to też bym chciała żeby Stefek wyglądal jak taki mały dżolero ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
To nasz też "po znajomym" ma imię
![]() Anciu, jednak inaczej Cię zrozumiałam ![]() ![]()
#3539 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wogóle..to piewsza osoba mi o paracetamolu..a trochę wizyt już miałam.. dokładnie! mojej siostrze przebijali na sali porodowej wogóle może jak będę miała częste skurcze...takie poniżej 5 min.. to wezmę lusterko.. jak zobaczę główkę..to dopiero na izbę.. ![]() konował..dokładnie... jeszcze ten konował wie,że mam 20km do szpitala!! i tak gada.. ale...olać go.. Natka..to była taka kontrolna wizyta umówiona.. wyznacza ją położna szpitalna.. pranie już wisi Cytat:
to dobrze,że lepiej mi się lepiej robiło.. ale znów krzyż bolał.. Cytat:
a co do reszty... 3maj się swojego zdania. a zachowanie- "mega" katolickie..nie ma co... Cytat:
![]() ![]() jak zobaczę główkę najlepiej... co to jest 20km... ![]() Cytat:
![]() to ,że opieka tu dziwna to wiedziałam..ale do tej pory o wiele lepiej trafiałam.. pierwszy raz to był taki typowy książkowy idiota ![]() Cytat:
Cytat:
co do karmienia..to ja już sama nie wiem.. zobaczę jak to będzie.. ale coś czuje,że szybko będę dokarmiała.. i teraz zbiorowo.. dzięki za dobre słowa.. złość mi minęła. tylko troszkę smutno jeszcze,że nic się nie dowiedziałam i wogóle.. posiedziałam sobie u Sary w pokoju.. aż mi łezki poszły jak się patrzyłam na to łóżeczko itd.. wszystko gotowe.. teraz tylko czekanie na księżniczkę naszą...
![]() |
#3540 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Koleżanka wyjechała wcześniej więc jestem. Dostałam w prezencie książkę "I ty możesz mieć super dziecko" - napisana przez tę nianię z tvn ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz- ja myślę,że się na tyle "dotarłyśmy" na forum,że nikt nikogo nie linczuje za poglądy typu- chrzcić dziecko czy nie, wziąć łyka piwa czy nie, i właśnie pobierać krew pępowinową czy nie ![]() A powiedz mi - do jakiego banku chcecie zdeponować? aa2, Martusiaaa- ale wy juz macie ładnie ustawione łóżeczka- zazdroszcze! Cytat:
![]() resztę tez opisz. Ja dziś ide na zajęcia- o laktacji będzie. A u nas żadnych próbek nie dają... może potem ![]() Cytat:
![]() Dziur będziemy pozbywały się razem ![]() Cytat:
A do tego trzeba pamiętać o błędzie pomiaru- kosteczki w czaszce są jeszcze luźne- więc głowa bardzo plastyczna- mały się zaprze gdzieś nią i "spłaszczy" i co- już większa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.