Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 14:22   #4201
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

a jaka pojemnosc wystarczyla Tobie na miesiac?
150ml czy 200ml, nie pamiętam już - w takiej stojącej tubie wiem, że można przez net zakuoić też 400ml z dozownikiem, bo moja koleżanka mi mówiła. Wtedy jest dużo taniej
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Poza tym w środę byłam odebrać dyplom licencjata i przy okazji złożyłam dokumenty na magisterke. Za miesiac zaczynam. Wiem, ze bedzie ciężko, termin porodu na koniec roku, kiedy rozpocznie sie sesja ja bede miala maluszka juz w domu, ale musze dac rade. Dodatkowo ode mnie na uczelnie jest 100km. A z kim dzidzie zostawie? Ja twerdze, ze dziecko tez ma ojca, ktory moze przez te pare godzin zajac sie nim.
ja też tak bym chciała i myślę, że dałabym radę ale moje studia podyplomowe uzależnione sa od liczby chętnych i nie mam pewności ci ruszą

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej laseczki !!

Jak tam polowa dzionku minela?
Ja juz mam ogarniete wszystko i obiadek dochodzi
Młoda kapustka z ziemniaczkami
A no i dzis mam wizyte u gina i strasznie sie stresuje , prosze o mocne

A dzis rano jak sie obudzilam to dzidzia zasolila mi serie kopniakow i jak przylozylam dlon to czulam wyraznie te kopniaki . az mialam lzy w oczach

Trzymam kciuki za te co maja wizyty

Madziu, nawet nie wiem co teraz przezywasz, moge jedynie to sobie wyobrazic ale i tak to nie to samo tule mocno
Ja dziś się objadałam, na obiad zamówiliśmy pizze a na deser torcik bo koleżanka przyniosła, taki śmietankowy

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Laseczki nie wiem jak to mozliwe ale w ciazy uspokaja mnie sprzatanie gotowanie itd

upieklam makowca i pyszne ciacho z musem ze swiezych brzoskwin.. mniam

a teraz w piekarniku golonka w kapuscie na obiadek dla meza
a ja usmazylam wczorajsze pierozki mniam

dom lsni, posciel zmieniona i humor dobry

dzieki za pocieszenie. kolezanka cos wlasnie ostatnio nawala;/ ale za to dom lsni;p

Madziu bardzo mi przykro jak czytam co piszesz to lzy same mi leca.. jestes silna dasz rade. odczekacie troszke i juz za rok bedziesz tulic swojego Skarba zobaczysz
kochana, istny wulkan energii z ciebie a jakie pyszności, slina mi kapie na klawiaturę

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
aha i dobrze trzymalyscie kciuki egzamin do przodu i jestem na 5-tym roku
gratki

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ładnych kilka dni mnie nie było, to się nazbierało

- bylismy we środę u gina - maluszek rozwija się lepiej niż dobrze, jest duży (po tatusiu pewnie), termin na 28 stycznia, płci nie znamy (lekarz mówi, że ma za stary monitor, żeby mówić na 100%, a nie chce w nas wzbudzać nadzieji)
- maluch już pokazuje swoją moc - kopie, wierci się itp. nawet mój Mąż jak przyłożył rękę, to dostał kilka kopów - jego mina
- mamy kolejne 2 rzeczy dla bobo - grzechotkę i smoczki z motywem Kubusia Puchatka - kupione w wyprzedaży Biedronkowej
- po wizycie w Ikei weźmiemy raczej to łóżeczko za 90 zł + materacyk ok. 30. no i kilka drobiazgów też tam, a resztę na all
- po wizycie w lumpku (za płaszczem zimowym) mam płaszczyk jesienny, poncho wełniane i tunikę
- mam nadal zwolnienie - do końca wrześnie, czyli do pracy już nie wrócę

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

My mieliśmy 2 tygodnie zakazu i ciężko było wytrzymać
super, że wszystko ok z dzidziolkiem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:29   #4202
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
daj trochę bo moje gdzieś poszło i nie chce wrócić
za to w pierwszym trymestrze to nosiło mnie jak nie wiem a teraz.... oziębłam
o nie nie niee... nie oddam! bo ja w 1 trymestrze właśnie zero ochoty, sama się przymuszałam teraz nadrabiam zaległości
Cytat:
My mieliśmy 2 tygodnie zakazu i cięzko było wytrzymać
super, że z maluszkiem wszystko ok!

A tam 2 tygodnie to i tak mało ja miałam wcześniej zagrożoną ciążę to cały miesiąc nici myślałam, że oszaleję
Cytat:
Na szczescie milo jest potem sie godzic...

Niestety teraz zakaz absolutny, wiec nawet nie wspominaj o tym, co sie bedzie dzialo u Ciebie, bo zwariuje. Moje libido skoczylo o 2000% w drugim trymestrze, a tu taka strata
On z Wawy, ja z Mazur, takze niby niedaleko, ale co za roznica tak naprawde... Jak nie ma, to niewazne czy go nie ma, bo 100, 200 czy 1000 km ode mnie :/
No, ale ja teraz sie nacieszylam, az za bardzo , a teraz Twoja kolej ! Tylko nie przeszkadzajcie za bardzo Niespodziance, bo biedaczka/biedak znowu schudnie

Agatku, a to juz postanowione,ze sie przenosic do TZta?
oooo taaaaaak, nie ma to jak gody
No niby nie daleko macie siebie, a nie myślisz o L4 i pojechać do niego? musisz se faceta wychować, bo kurde jak to będzie po porodzie?
A niespodzianka grzecznie siedzi tam gdzie powinna, podczas przytulanek ponoć czuje 'kołysanie'
A ja się przenoszę do niego, ale z 2 miesiące po porodzie i po chrzcinach Potem pobędziemy razem trochę i wtedy żłobek a ja do pracy, żeby zbierać kasę na budowę poddasza naszego, to jak by dobrze poszło zaczęlibyśmy na wiosnę 2013... ehh tak mi się to już marzy...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:53   #4203
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Ja już po badaniu - a jednak męskie geny wygrały - będzie facet.
Szczerze mówiąc to miałam jeszcze nadzieję na dziewczynkę i zrobiło mi się naprawdę smutno i źle. Nie chce mi się teraz nawet filmiku obejrzeć.
Może jestem uprzedzona czy coś. Sama mam tylko kuzynki, siostrę i 3 siostrzenice. Dopiero w dalekiej rodzinie są jakieś chuopy.
Nie bardzo wiem co z nim potem robić.
Tak wstępnie to będzie: Aleksander albo Tomasz albo Mateusz
Snesha, zobaczysz, że jak się urodzi, to nie będziesz chciala zamienic na 1000 dziewczynek

Nie wiem, ile jeszcze Was nadrobię, bo szef już nie ma żadnych spotkan dzisiaj Zresztą niedługo do domku
Sprobuje resztęnadrobić wieczorkiem

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:01   #4204
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
150ml czy 200ml, nie pamiętam już - w takiej stojącej tubie wiem, że można przez net zakuoić też 400ml z dozownikiem, bo moja koleżanka mi mówiła. Wtedy jest dużo taniej
ja wlasnie czekam na 400 ml. Ale nie wiem, jak moglo Tobie wystarczyc 150 ml na miesiac. Ja mialam pharmaceris 150 ml i wystarczylo mi chyba na tydzien.
Moze jestem wilorybem z duzo wieksza powierzchnia do smarowania?

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
oooo taaaaaak, nie ma to jak gody
No niby nie daleko macie siebie, a nie myślisz o L4 i pojechać do niego? musisz se faceta wychować, bo kurde jak to będzie po porodzie?
A niespodzianka grzecznie siedzi tam gdzie powinna, podczas przytulanek ponoć czuje 'kołysanie'
A ja się przenoszę do niego, ale z 2 miesiące po porodzie i po chrzcinach Potem pobędziemy razem trochę i wtedy żłobek a ja do pracy, żeby zbierać kasę na budowę poddasza naszego, to jak by dobrze poszło zaczęlibyśmy na wiosnę 2013... ehh tak mi się to już marzy...
ja nie pracuje
problem jest w tym, ze nie mamy wlasnego mieszkania
a na razie nie chce wynajmowac, bo oboje nie mamy wlasnych dochodow,wiec za wszystko placiliby rodzice, a nie chce od nich ciagnac
tz teraz konczy kursy na instruktora lotnictwa, a pozniej od razu do roboty i wtedy, jak bedzie mial jakas kase, to wynajmiemy cos swojego

czas szybko leci i nim sie obejrzysz, bedziesz juz stala z pedzlem w reku i umorusana na twarzy malowala swoje poddasze

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:15   #4205
agawoo
Zakorzenienie

Madzia, bardzo Ci współczuję, naprawdę. Aż łzy się cisną do oczu

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
No i dobrze tak trzymaj.Myślałam ,że ona powiedziała ,ze nie i ty to zaakceptujesz
No nie Ja w ogole niewiele akceptuję z tego, co mówi albo mi radzi moja teściowa

Lecę do domku, koledzy zawezwali
Papatki

Stary 2011-09-02, 15:52   #4206
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny dostałam próbki z ziaji

Napisałam do nich to co niektóre z Was, że jestem w ciąży bla bla bla- nie odpisali nic a nic. Po 4 dniach wysłali kilka próbek płyn do higieny intymnej 2x, kremy do twarzy na dzień i na noc, masło ujędrniające po porodzie i krem dla dzieci od 1 roku życia Saszetki są jednorazowe po 5 i 7 ml i takie malutkie ale nie jest napisane ile ml jest

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Co myślicie o tej poduszce? Niby 170 cm i 58 zł zastanawiam się czy kupić, czy to nie podróbka- byle co?

Stary 2011-09-02, 16:27   #4207
bambusiek
Zakorzenienie

Ja sobie właśnie odpoczywam po obiadku bobo chyba zaspało albo papu też je rozespało:P
Mieliśmy dziś szpinaczek, purree i jaja sadzone + kefirek = Mąż wniebowzięty

Muszę jeszcze zebrać pranie z suszarki na dworze, a jutro chyba zrobię pranie pościeli i ciuszków dla maludy jak teraz je wypiorę, to chyba do zimy się jakoś wielce nie zakurzą w torbie

Aaaa... moje 2 znajome miały wczoraj i przedwczoraj cesarki - dzieci przenoszone 10 i 15 dni wydaje mi się, że do szpitala się idzie najpóźniej w dniu prognozowanego porodu, a tutaj on do ostatniej chwili w domu
Nie wiem czy to kwestia miejsca na oddziale czy jak
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-09-02 o 16:30
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:27   #4208
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No nie Ja w ogole niewiele akceptuję z tego, co mówi albo mi radzi moja teściowa
zuch!

Cytat:
Dziewczyny dostałam próbki z ziaji

Napisałam do nich to co niektóre z Was, że jestem w ciąży bla bla bla- nie odpisali nic a nic. Po 4 dniach wysłali kilka próbek płyn do higieny intymnej 2x, kremy do twarzy na dzień i na noc

a jakie kremy do twarzy wyslali ?

wlasnie, tak jak juz jestesmy przy kremach, to czego uzywacie? Ja normalnie mam sucha skore, ale w ciazy strasznie mnie wysyfilo - taka kaszka sie zrobila i czasem chodze spac bez kremu, bo wydaje mi sie, ze nawilzajacy jeszcze bardziej to powoduje...
nie mam totalnie zadnego rozeznania w kremach na problemy skorne i w sumie boje sie uzywac,zeby mi nie wysuszylo buzki i nie porobilo sie jeszcze wiecej zmarszczek mimicznych...nawilzajacyc h tez sie troche boje i juz sama nie wiem, czym sie smarowac
Cytat:
Napisane przez Agatek
Co myślicie o tej poduszce? Niby 170 cm i 58 zł zastanawiam się czy kupić, czy to nie podróbka- byle co?

Tez o niej myslalam, bo szkoda mi bylo kasy na motherhood, jednak na jakims forum kobitka narzekala, ze kupila cos podobnego do motherhood (ale nie wiem, czy chodzilo jej wlasnie o ta) i nie byla zadowolona. Za to o motherhood same zachwyty, wiec sie skusilam, a raczej skusilam tzta

Stary 2011-09-02, 16:30   #4209
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja juz po pochowku wczoraj pochowalismy naszego aniolka ;( nie moge sobie z tym poradzic ta tesknota mnie dobija odebralismy cialko i mielismy pol godz zeby sie z naszym aniolkkiem pozegnac ;( wyjelam ja z trumienki glaskalam przytulalam miala takie malutkie stupki paluszki uszka usteczka wszystko juz bylo wyksztalcone ;( chce jaknajszybciej byc w ciazy zeby czuc ze do mnie wrocila ;(( jest to straszny bol nie wiem jak to przetrwam
;( ;( brak mi słów, trzymaj się jakoś dziewczyno

nie nadrobię Was - to jest jedyny minus siedzenia w domu bo jak jestem w pracy to jestem na bieżąco pierwszy dzień szkoły za mną, córka w miarę zadowolona, matka spanikowana ale ogólnie ok, chociaż jak dla mnie to stres niesamowity pozdrawiam Was mamuśki i idę sprzątać buziaki
Stary 2011-09-02, 16:36   #4210
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

a jakie kremy do twarzy wyslali ?
kuracja nawilżająca lano-krem na dzień/na noc- skóra odwodniona, bardzo sucha 2x, kuracja nawilżająca krem redukujący podrażnienia na dzień do skóry suchej/wrażliwej, kuracja lipidowa- fizjoderm krem na dzień/na noc do skóry alergicznej, atopowej, odwodniona.

Ja się rzadko smaruję, ale jak już to nivea soft w takim białym pudełku a mnie nie wysypuje na twarzy na szczęście

A poduszka- ehh, chciałabym bardzo ją zamówić, ale się boję troszkę... tak mi smutno w nocy bo nie mam do kogo się przytulić i na kogo zarzucić nogę

Stary 2011-09-02, 16:36   #4211
bambusiek
Zakorzenienie

Uwielbiam kosmetyki Ziaji 90% wszystkich co mam jest tej firmy
i dla maluszka pewnie też będę takich używać jeśli będą dla niego dobre
G. 9.1O.18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 16:36   #4212
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
pewnie, sprawdz, jak Tobie wygodniej i tak spij
Dla mnie ta poducha jest zbawieniem. Fajnie,ze przyda sie rowniez po ciazy i dla Malucha.
Też się cieszę, że poducha jest wszechstronna Mam nadzieję, że przy karmieniu też sprawdzi się dobrze

Cytat:
i ja tez nie...na szczescie
Jesteśmy szczęściary

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
co??? ja nie chcę, zamienię się z kimś chętnie

ja mam 65 G przeszłam do niego z 65F
Może tak być, ale ja liczę, że jednak wróci do "normy". Nie chcę na stałe mieć E, już nie mówiąc o F
Stary 2011-09-02, 16:38   #4213
kropeczka1984
Rozeznanie

Dziewczyny właśnie wróciłam od gina. Z Dzidkiem wszystko ok Mam tylko pytanie. Lekarz kazał mi się umówić pod koniec miesiąca na usg połówkowe i powiedział, żebym się jeszcze do jakiegoś lekarza zapisała na takie usg, bo podobno standardem jest, że teraz powinno to usg być zrobione przez dwóch lekarzy. Czy Wy też tak miałyście?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:43   #4214
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:

Trudno mi się wypowiadać. Poczytaj opinie, żeby się nie naciąć przy tej podusi...
Ja niedawno nabyłam motherhood i jest świetna. Może warto jednak kupić oryginał.
Stary 2011-09-02, 16:44   #4215
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie wróciłam od gina. Z Dzidkiem wszystko ok Mam tylko pytanie. Lekarz kazał mi się umówić pod koniec miesiąca na usg połówkowe i powiedział, żebym się jeszcze do jakiegoś lekarza zapisała na takie usg, bo podobno standardem jest, że teraz powinno to usg być zrobione przez dwóch lekarzy. Czy Wy też tak miałyście?
Mi lekarz nic nie mówił o dodatkowej wizycie
No i ani razu nie użył określenia połówkowe
Ale mam do niego zaufanie i myslę, że będzie OK

Chciałam się wybrać na to połówkowe do innego lekarza, ale 250 zł za usg 3/4d to troszkę dużo
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-02, 16:44   #4216
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Nie słyszałam nic takiego. Ja jestem umówiona na USG połówkowe u jednego lekarza i nic nie mówił, abym się jeszcze gdzieś zapisała
Powiedział Ci lekarz w jakim celu robić to samo badanie dwa razy?
Stary 2011-09-02, 16:50   #4217
agawoo
Zakorzenienie

Hej Jestem już w domku
I strasznie się cieszę, że jest weekend

Stary 2011-09-02, 16:56   #4218
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Mój tż pojechał do Niemiec na skok ze spadochronu i jakoś mi tak się smutno zrobiło, bo rzadko się rozstajemy, ale może to i dobrze, bo odpoczniemy troszke od siebie , wraca w poniedziałek, więc teraz powinnam zająć się sobą
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:57   #4219
Nelkomama
Rozeznanie

Mogę dołączyć? Termin porodu (z 1.USG) na 26.02. Jeszcze nie wiemy czy chłopczyk czy dziewczynkę. Ja obstawiam dziewczynkę, Mąż nie potrafi się określić, a nasza Córa cały czas twierdzi, że mam "braciszka w brzuszku"
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 16:58   #4220
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Dziewczyny
pisałam już dziś, ale nikt mi nie odpowiedział Proszę spróbujcie ocenić. Mam takie chwilowe bóle w dole brzucha, tak jakby skurcze nie wiem jak to określić, tak jakby na okres? Jestem w 15 tygodniu. Do lekarza idę za 2 tygodnie, troszkę się tym niepokoję...:/
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:12   #4221
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nelkomama Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć? Termin porodu (z 1.USG) na 26.02. Jeszcze nie wiemy czy chłopczyk czy dziewczynkę. Ja obstawiam dziewczynkę, Mąż nie potrafi się określić, a nasza Córa cały czas twierdzi, że mam "braciszka w brzuszku"
Cześć

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29164685]Dziewczyny
pisałam już dziś, ale nikt mi nie odpowiedział Proszę spróbujcie ocenić. Mam takie chwilowe bóle w dole brzucha, tak jakby skurcze nie wiem jak to określić, tak jakby na okres? Jestem w 15 tygodniu. Do lekarza idę za 2 tygodnie, troszkę się tym niepokoję...:/[/QUOTE]

Ja się nie znam, ale też miałam delikatne bóle, co ponoć normalne, bo macica się rozciąga.
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-02, 17:18   #4222
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
kuracja nawilżająca lano-krem na dzień/na noc- skóra odwodniona, bardzo sucha 2x, kuracja nawilżająca krem redukujący podrażnienia na dzień do skóry suchej/wrażliwej, kuracja lipidowa- fizjoderm krem na dzień/na noc do skóry alergicznej, atopowej, odwodniona.
czyli wszystko nawilzajace badz supernawilzajace...
niby takie polecaja kobietom w ciazy, ale co maja zrobic te wysyfione? :0
Cytat:
A poduszka- ehh, chciałabym bardzo ją zamówić, ale się boję troszkę... tak mi smutno w nocy bo nie mam do kogo się przytulić i na kogo zarzucić nogę
Agatku, to namow tzta,zeby dolozyl Ci do motherhood. W koncu jest sprawdzona. Ja juz sobie nie wyobrzam spac bez tej poduszki, kiedy tzta nie ma obok.

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Jesteśmy szczęściary
oł jeeeee

pisałam już dziś, ale nikt mi nie odpowiedział Proszę spróbujcie ocenić. Mam takie chwilowe bóle w dole brzucha, tak jakby skurcze nie wiem jak to określić, tak jakby na okres? Jestem w 15 tygodniu. Do lekarza idę za 2 tygodnie, troszkę się tym niepokoję...:/[/QUOTE]
z tego co ja wiem, to nalezy sie skonsultowac z lekrzem, jezeli sa regularne i czesto wystepuja - podobno dziewczyny, ktore ronily czuly takie bole
ale jak wystepuja od czasu do czasu i na krotko, to raczej nic sie nie dzieje - wiele przyszlych mamus je odczuwa

Nelkomama, witaj

Stary 2011-09-02, 17:19   #4223
*Agatek*
Zakorzenienie

już dziewczyny odpisywały, bo masz to samo co zoskasamoska ja mam to samo czasami przeszywający ból w środku pochwy do podbrzusza, ale ponoć to normalne jeśli rzadko występuje. A jeśli często to nospę forte biorą doraźnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 17:26   #4224
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
ja wlasnie czekam na 400 ml. Ale nie wiem, jak moglo Tobie wystarczyc 150 ml na miesiac. Ja mialam pharmaceris 150 ml i wystarczylo mi chyba na tydzien.
Moze jestem wilorybem z duzo wieksza powierzchnia do smarowania?
nie oblewam się tym balsamem normalnie smaruję brzuszek, piersi i pupę codziennie i mi starczył, nie żebym sobie wydzielała mini porcję ale dokładnie smaruję. Resztę ciała nawilżam balsamem normalnym i tyle

Cytat:
Nie, pierwsze słyszę. Ja mam u jednego.

Cytat:
witaj

nigdy takich bóli nie miałam, jedynie po bokach nad kością miednicową (ale w dole brzuszka) mnie kłuje od czasu do czasu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:36   #4225
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Aaaa... moje 2 znajome miały wczoraj i przedwczoraj cesarki - dzieci przenoszone 10 i 15 dni wydaje mi się, że do szpitala się idzie najpóźniej w dniu prognozowanego porodu, a tutaj on do ostatniej chwili w domu
Nie wiem czy to kwestia miejsca na oddziale czy jak
To zależy od lekarza i od dziecka Moja sąsiadka przenosiła ciążę chyba 3 tygodnie i miała wywoływany poród. Ale wiem też, że np. mój lekarz to już podobno 1 dzień po terminie kieruje na wywołanie. Co lekarz to inna opinia

Cytat:

wlasnie, tak jak juz jestesmy przy kremach, to czego uzywacie? Ja normalnie mam sucha skore, ale w ciazy strasznie mnie wysyfilo - taka kaszka sie zrobila i czasem chodze spac bez kremu, bo wydaje mi sie, ze nawilzajacy jeszcze bardziej to powoduje...
Idź do dermatologa Ja całe życie myślałam, że mam masakrycznie wysuszoną skórę a okazało się, że mam łojotokowe zapalenie skóry Praktycznie żadne kremy nie dawały rezultatu, bo najnormalniej w świecie źle je dobierałam. Dopiero dermatolog zwrócił mi uwagę, co powinnam wybrać

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Powiedział Ci lekarz w jakim celu robić to samo badanie dwa razy?
Niby lepiej zrobić to badanie u dwóch różnych lekarzy, ale nie wiem dlaczego... Może jakieś porównanie? Staram się nie myśleć, że jakieś wskazania specjalne są do tego, bo chyba nie kazałby mi czekać aż miesiąc tylko od razu by coś zrobił. Pocieszcie mnie

Spokojnie, sporo dziewczyn tak ma. To podobno macica się rozciąga Powiedz o tym lekarzowi, to Ci przepisze nospę.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:19   #4226
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Co do smarowania. Mi sie juz odechciało smarować. Takie rozstepy sie na piersiach pojawiły, ze mi sie juz ani posladków, ani brzucha, ani pupy, nic mi nie juz nie chce smarować.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:07   #4227
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Nelkomama witaj

Cytat:
Niby lepiej zrobić to badanie u dwóch różnych lekarzy, ale nie wiem dlaczego... Może jakieś porównanie? Staram się nie myśleć, że jakieś wskazania specjalne są do tego, bo chyba nie kazałby mi czekać aż miesiąc tylko od razu by coś zrobił. Pocieszcie mnie
może dla pewności, inny sprzęt, inne oko jak by było coś nie tak to by Cię skierował do poradni genetycznej i to natychmiast. A tak to tylko sprawdzenie, więc spokojnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 19:13   #4228
NataliaM1103
Rozeznanie

Cześc dziewczyny
Mam do Was pytanko ,w którym miejscu czujecie ruchy Maluszka,pod pępkiem czy już nad?Bo ja czuję dużo kopniaczków i ruchów jeszcze nisko,na wysokosci pępka też ale jednak większośc niżej.Ja jestem w 22 tc

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-09-02 o 19:15
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:17   #4229
ewula83
Rozeznanie

Ja dzisiaj mialam gospodarczy dzien.Zrobilam pierogi,umylam okna i wytarlam podlogi.Chyba za duzo tego,bo bardzo sie zmeczylam teraz leze i odpoczywam.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
Mam do Was pytanko ,w którym miejscu czujecie ruchy Maluszka,pod pępkiem czy już nad?Bo ja czuję dużo kopniaczków i ruchów jeszcze nisko,na wysokosci pępka też ale jednak większośc niżej.Ja jestem w 22 tc
ja czuje pod pepkiem.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
witaj
Stary 2011-09-02, 19:31   #4230
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
a czuję pod pępkiem po lewej stronie czasami wyżej też po boku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości