|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cześc dziewczyny !! Matko nie bylo mnie dwa dni, jakoś nadrobiłam, ale niewiele pamiętam... Na pewno gratuluje wszystkim, które poznały płeć i zazdraszczam
Cytat:
A kopniaków to poprostu dziko zazdroszcze !!! Cytat:
Gratuluję chłopaka !! Bedzie super, zobaczysz pokochasz jak swoje ![]() Ostatnio śpimy u rodziców tz bo dom stoi pusty a mu blizej do pracy, ale jakoś tu nie potrafie odpoczywac, spanie tez nie wychodzi... ogolnie nie moge sie doczekac powrotu do domku. Zapisałam sie tez na wizyte do innego lekarza bo mimo ze swojemu ufam to chce zeby na dzidziola jeszcze ktos inny rzucił oko no i na mnie. Ale terminy sa masakryczne wcisneła mnie ledwo na 19.09, gdzie 29,09 mam juz u swojego no ale trudno. Wpadne do Was jeszcze wieczoram, w koncu bede na bierząco Edytowane przez natisska Czas edycji: 2011-09-02 o 12:12 |
||
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Hej laseczki !!
Jak tam polowa dzionku minela? ![]() Ja juz mam ogarniete wszystko i obiadek dochodzi Młoda kapustka z ziemniaczkami ![]() A no i dzis mam wizyte u gina i strasznie sie stresuje , prosze o mocne ![]() A dzis rano jak sie obudzilam to dzidzia zasolila mi serie kopniakow i jak przylozylam dlon to czulam wyraznie te kopniaki ![]() Trzymam kciuki za te co maja wizyty ![]() Madziu, nawet nie wiem co teraz przezywasz, moge jedynie to sobie wyobrazic ale i tak to nie to samo tule mocno
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki nie stresuj sie, bo Dzidziol sie zdenerwuje czym tu sie stresowac? ja bym sie cieszyla, ze Bąbka zobacze
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama też takiej samej postawy jak ja, ale cyce ma większe a ja to dupa takie 80 C mi się marzy no proszę jak ma dobrze A Lenka nie jest zachwycona jak kopie właśnie zmusza mamusię aby łaskawie ruszyła pupcie i pochodziła troszkę bo ruchy matki kołyszą dziecko do snu dlatego się dobija o swoje! i jeszcze do tego: "dziś w promocyjnej cenie!!" ![]() Ależ my jesteśmy niedobre! ![]() Mężulek się poprawił?? Czy wielorybek ma się do niego przejść??
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
ehh u mnie koniec dobrego, wstałam odgrzewam rosołek i zabieram się za sprzatanie
pozniej musze do biblioteki podjechac i wkoncu moze zabiore sie za nauke ![]() ciezko u mnie ostatnio z organizacja wszystko mi idzie zbyt leniwie Jak pracowałam to łatwiej mi bylo gospodarowac czasem
|
|
|
|
#4177 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki nie wiem jak to mozliwe ale w ciazy uspokaja mnie sprzatanie gotowanie itd
![]() upieklam makowca i pyszne ciacho z musem ze swiezych brzoskwin.. mniam a teraz w piekarniku golonka w kapuscie na obiadek dla meza ![]() a ja usmazylam wczorajsze pierozki mniam ![]() dom lsni, posciel zmieniona i humor dobry ![]() dzieki za pocieszenie kolezanka cos wlasnie ostatnio nawala;/ ale za to dom lsni;pMadziu bardzo mi przykro jak czytam co piszesz to lzy same mi leca.. jestes silna dasz rade odczekacie troszke i juz za rok bedziesz tulic swojego Skarba zobaczysz
|
#4178 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
80 C ? ja zawsze mialam male pryszczyki i bardzo bym sobie takich zyczyla po skoneczniu karmienia duzy biust jest takie niewygodny boli, jak sie lezy na boku, boli, jak sie lezy na brzuchu, boli, jak sie zbiega ze schodow - same minusy no, moze oprocz zadowolonego tzta... ![]() Cytat:
Cytat:
)poprawil sie, bo wyjezdzal mowilam juz, ze bardziej sie kochamy na odleglosc Walenik moze wiec smialo dalej zajmowac sie lezakowaniem ![]() Cytat:
u mnie na odwrot jak dopada mnie chandra, to najchetniej bym nie wychylala glowy spod koldry, a brud w pokoju moze nawet sobie wstac i zaczac chodzic ![]() nic to, ciesze sie, ze juz troszke Ci lepiej i zazdroszcze tych wszystkich smakolykow !!!!
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-02 o 13:16 |
||||
|
|
|
#4179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam zaległości z ładnych kilku dni ![]() Cytat:
Słychać wszystko dokładnie, szczególnie jak akurat siedzimy na dworze:P Cytat:
ja zdałam za pierwszym, on za drugim razem.Tyle, że on uwielbia jeździć, a ja średnio i siadam za kierownicę po wszelkich imprezach itp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do owłosienia, to ja używam kremów, ale lekarz kiedyś mi powiedział, że najlepiej nie usuwać włosów do zera, bo są naturalną barierą dla bakterii itp. Jeszcze kilka stron i wracam
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
aha i dobrze trzymalyscie kciuki
egzamin do przodu i jestem na 5-tym roku
|
#4181 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Jakoś dałam radę Was nadrobić, ale nie będę cytować.
Jedyne co napiszę, to to, że bardzo przykro mi Madziu z powodu pochówku, musiało być bardzo bolesne. Sama mam przyjaciółkę mamusię, która niedawno pochowała aniołka, pisałam kiedyś. Widzę jak ona się czuje. a ja w nocy na rozpoczęcie 18 tygodnia dostałam kopniaki od dzidzi !!!
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie widać różnicy... to po co przepłacać? ![]() ciekawe czy po porodzie też będziemy takie mądre ![]() Cytat:
A Twój tż daleko wyjeżdża w ogóle?? ile km? ![]() Mój tż się wczoraj dowiedział, że mogłabym tam rodzić, ale przed 5 mc, a ja już jestem w nim, i bym musiała być zameldowana + dopisana do jego ubezpieczenia. Zameldowanie dupa, bo przecież szwagier jest za mnie, a meldunków max 3 można zrobić w tym mieszkaniu ![]() Za to fajnie, że prywatny żłobek funkcjonuje i mogę oddać dzieciaczka już niby od 2 miesiąca ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Ahh no i zapomniałam dopisać. Wiadomo, że seks potęguje skurcze macicy poprzez orgazm, ale i facet dodaje coś od siebie - nasienie ![]() "W nasieniu znajduje się pewna ilość prostaglandyn, które zazwyczaj rozkurczają szyjkę i kurczą trzon macicy" Jestem o jedno mądrzejsza!
|
|
#4183 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj spałam w drugą stronę i też było oki. Spróbuję tak jak Ty radzisz i zbobaczę jak będzie mi wygodniej ![]() Powoli i spokojnie Miałam taką ochotę i zrobiłam sobie pop-corn Jakoś tak mnie naszło...Cytat:
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
No tak - ale jak facet jest już po to raczej nici z orgazmu u kobiety
|
|
|
|
#4185 |
|
Rozeznanie
|
Z tym to się nie mogę zgodzić.
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
hihi u mnie jest tak, że jest b. zmęczony, to nie da rady 2 raz, ale jak jest wypoczęty to i owszem
|
#4187 | |||||||
|
Zadomowienie
|
heeej
![]() wróciłam dopiero od mechanika, bo byłam autko naprawione reklamować a tu tyle nadrabiania ![]() Cytat:
![]() ja chodzę raz w miesiącu i lekarz powiedział, że nie ma potrzeby robić usg na każdej wizycie ![]() Cytat:
![]() a Clarins dzisiaj jak się posmarowałam ahhhh Cytat:
![]() nie jestem w stanie Ci nic mądrego ani pokrzepiającego napisać nawet... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pijemy ![]() Cytat:
![]() choć moje libido ostatnio nie wiem gdzie się podziało....
|
|||||||
|
|
|
#4188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skończyłam nadrabianie
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
ładnych kilka dni mnie nie było, to się nazbierało
![]() - bylismy we środę u gina - maluszek rozwija się lepiej niż dobrze, jest duży (po tatusiu pewnie), termin na 28 stycznia, płci nie znamy (lekarz mówi, że ma za stary monitor, żeby mówić na 100%, a nie chce w nas wzbudzać nadzieji )- maluch już pokazuje swoją moc - kopie, wierci się itp. nawet mój Mąż jak przyłożył rękę, to dostał kilka kopów - jego mina - mamy kolejne 2 rzeczy dla bobo - grzechotkę i smoczki z motywem Kubusia Puchatka - kupione w wyprzedaży Biedronkowej ![]() - po wizycie w Ikei weźmiemy raczej to łóżeczko za 90 zł + materacyk ok. 30. no i kilka drobiazgów też tam, a resztę na all ![]() - po wizycie w lumpku (za płaszczem zimowym) mam płaszczyk jesienny, poncho wełniane i tunikę ![]() - mam nadal zwolnienie - do końca wrześnie, czyli do pracy już nie wrócę ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
#4192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz mogę poczytać Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że możesz swoja opinię wyrazić A mama TZta nie ma nic do mojego porodu, juz jej to zresztą powiedziałam
|
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradzcie, właśnie mierzyłam sobie ciśnienie pierwszy raz w ciąży i było ok tylko puls miałam 96 i się trochę przestraszyłam czy jak mierzycie ciśnienie to też macie takie wysokie tentno?
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, nadrobiłam a teraz idę po jajka, bo Mężowi się marzą sadzone na obiad, a mam tylko 1 ww lodówce
![]() Będę później
|
#4195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
puls możesz mieć teraz podwyższony trzeba uważać przede wszystkim na ciśnienie a jak z nim jest ok, to tylko cieszyć się ciążą
|
|
#4196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już trochę poczytałam w necie i tam piszą że mozna mieć nawet 120 i też jest ok, ale wolałam się Was zapytać bo jak na poczatku zobaczyłam te 96 to myslałam że z krzesła spadne
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Niczym sie nie przejmiuj,Twoje serce teraz pompuje znacznie więcej krwi ,a co za tym idzie szybciej bije.Ja przed ciażą miałam często powyżej 100 ,a teraz to pewnie już wogóle,ale nie mierze bo nie mam czym
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze mieć żabkę pod domem
drogo, ale na szybko ujdzie jak kolejny sklep jest 10 minut drogi
|
#4199 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() brawo! Cytat:
Cytat:
predzej wyladujemy na przyspieszonym kursie robienia kucykow i warkoczykow Cytat:
Teraz tez obiecal poprawe. Dosc mam upierdliwca. Potrzebuje faceta, a nie baby. Podobno przyjal do wiadomosci, zobaczymy na jak dlugo![]() Na szczescie milo jest potem sie godzic... Niestety teraz zakaz absolutny, wiec nawet nie wspominaj o tym, co sie bedzie dzialo u Ciebie, bo zwariuje. Moje libido skoczylo o 2000% w drugim trymestrze, a tu taka strata On z Wawy, ja z Mazur, takze niby niedaleko, ale co za roznica tak naprawde... Jak nie ma, to niewazne czy go nie ma, bo 100, 200 czy 1000 km ode mnie :/ No, ale ja teraz sie nacieszylam, az za bardzo , a teraz Twoja kolej ! Tylko nie przeszkadzajcie za bardzo Niespodziance, bo biedaczka/biedak znowu schudnie Agatku, a to juz postanowione,ze sie przenosic do TZta? Cytat:
Dla mnie ta poducha jest zbawieniem. Fajnie,ze przyda sie rowniez po ciazy i dla Malucha. i ja tez nie...na szczescie ![]() chyba przyszlo do mnie Cytat:
Cytat:
![]() podobal mi sie tekst Kropeczki o tym, ze Ty sie nie wtracalas w porod tesciowej
|
|
#4200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() przeszłam do niego z 65F ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

w razie co dam sobie radę sama 

. I nic go nie zniechęci bo wszystko już widział - z zawodu gin

tule mocno 

oby się sprawdziło
a ja to dupa
właśnie zmusza mamusię aby łaskawie ruszyła pupcie i pochodziła troszkę bo ruchy matki kołyszą dziecko do snu 

kolezanka cos wlasnie ostatnio nawala;/ ale za to dom lsni;p

pijemy 

klask i: