Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 12:09   #4171
natisska
Rozeznanie

GG do natisska
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cześc dziewczyny !! Matko nie bylo mnie dwa dni, jakoś nadrobiłam, ale niewiele pamiętam... Na pewno gratuluje wszystkim, które poznały płeć i zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja też bym chciała żeby tż był przy mnie, a jeśli nie on to nikt inny. Nie wiem czy on da radę. Już mu mówiłam, na pewno chciałabym żeby był w pierwszych etapach a na samą końcówkę może wyjść.

Mamy zamiar chodzić do szkoły rodzenia, może tam się przekona do tego, bo niechętny jest żeby mi towarzyszyć

ale na siłę nie będę go pchać w razie co dam sobie radę sama

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Monika super ciuszki, ja właśnie od rana dziś się zbieram za kolejne porządkowanie i segregowanie, ale mi nie wychodzi jakoś

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Jej, jak mnie moje dziecię od rana kopie normalnie siedzę i podskakuję na krześle i płakać mi się chce, chyba ze szczęścia
U mnie tak samo. Albo TŻ albo nikt. A on sie jeszcze waha, też nie zmuszam.Boi się ze nie wie jak zareaguje na to ze ja bede cierpiec a on nic nie bedzie mógł zrobić, no wyjdzie w praniu.

A kopniaków to poprostu dziko zazdroszcze !!!

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Za mną przy porodzie będzie TZ - czy ja chce tego czy nie. Jestem na straconej pozycji . I nic go nie zniechęci bo wszystko już widział - z zawodu gin
Kurcze, ale dziwnie mieć meza gina, ja to bym chyba swojego zamęczyła pytaniami, ale bałabym sie właśnie nieobiektywnych odpowiedzi.,,,
Gratuluję chłopaka !! Bedzie super, zobaczysz pokochasz jak swoje

Ostatnio śpimy u rodziców tz bo dom stoi pusty a mu blizej do pracy, ale jakoś tu nie potrafie odpoczywac, spanie tez nie wychodzi... ogolnie nie moge sie doczekac powrotu do domku.
Zapisałam sie tez na wizyte do innego lekarza bo mimo ze swojemu ufam to chce zeby na dzidziola jeszcze ktos inny rzucił oko no i na mnie. Ale terminy sa masakryczne wcisneła mnie ledwo na 19.09, gdzie 29,09 mam juz u swojego no ale trudno.
Wpadne do Was jeszcze wieczoram, w koncu bede na bierząco

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2011-09-02 o 12:12
natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:40   #4172
sandra1892
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Hej laseczki !!

Jak tam polowa dzionku minela?
Ja juz mam ogarniete wszystko i obiadek dochodzi
Młoda kapustka z ziemniaczkami
A no i dzis mam wizyte u gina i strasznie sie stresuje , prosze o mocne

A dzis rano jak sie obudzilam to dzidzia zasolila mi serie kopniakow i jak przylozylam dlon to czulam wyraznie te kopniaki az mialam lzy w oczach

Trzymam kciuki za te co maja wizyty

Madziu, nawet nie wiem co teraz przezywasz, moge jedynie to sobie wyobrazic ale i tak to nie to samo tule mocno
Stary 2011-09-02, 12:43   #4173
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No wlaśnie nic, ostatnio coś przy niej wspomniałam na ten temat, a ona mówi, że jak to?? Że on jest wrażliwy, on nie da rady, a to a tamto
Powiedziałam jeż, że to on sam zdecyduje czy chce tam być, czy nie
I jej zapowiedziałam, że ma się na porodówce nie pokazywać (a ona to najbardziej lubi wtryniać nos tam, gdzie nie trzeba).
No i dobrze tak trzymaj.Myślałam ,że ona powiedziała ,ze nie i ty to zaakceptujesz
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:54   #4174
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj grill niestety,czyli Bąbelini i jego matka nie maja co jesc, bo odrzuca ich na sama mysl

trzymam kciuki
nie stresuj sie, bo Dzidziol sie zdenerwuje
czym tu sie stresowac? ja bym sie cieszyla, ze Bąbka zobacze

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:59   #4175
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
*Agatku* piersi to raczej nie kwestia wagi tylko genów(chodzi mi o to czy rosną w ciąży itd bo wiadomo że ogólnie to jakie były przed ciążą zalezy od wagi), też jestem szczuplutka a z B zrobiły mi się już Ei u mnie po stronie mamy tak wszystkie tak miały i po ciąży powinny mi zostać C lub D oby się sprawdziło
ehh ja zawsze byłam wysoka i szczupła, bo mam 172 cm i ważyłam 55-57, a teraz 60 podskoczyło moja mama też takiej samej postawy jak ja, ale cyce ma większe a ja to dupa mąż zachwycony, no ale ja nie takie 80 C mi się marzy
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mam plan ze nie bede wychodzić dziś z łózka
no proszę jak ma dobrze chociaż ja całe dnie leżakuje w łóżku
A Lenka nie jest zachwycona jak kopie właśnie zmusza mamusię aby łaskawie ruszyła pupcie i pochodziła troszkę bo ruchy matki kołyszą dziecko do snu dlatego się dobija o swoje! jak będziesz leżeć cały dzień, to non stop będą kopy- skądś to znam
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
nasze haslo: zamienimy cipolki na pindolki
i jeszcze do tego: "dziś w promocyjnej cenie!!"

Ależ my jesteśmy niedobre!

Mężulek się poprawił?? Czy wielorybek ma się do niego przejść??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:11   #4176
Haniula
Zakorzenienie

ehh u mnie koniec dobrego, wstałam odgrzewam rosołek i zabieram się za sprzatanie pozniej musze do biblioteki podjechac i wkoncu moze zabiore sie za nauke
ciezko u mnie ostatnio z organizacja wszystko mi idzie zbyt leniwie Jak pracowałam to łatwiej mi bylo gospodarowac czasem
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:12   #4177
uska000
Zadomowienie

Laseczki nie wiem jak to mozliwe ale w ciazy uspokaja mnie sprzatanie gotowanie itd

upieklam makowca i pyszne ciacho z musem ze swiezych brzoskwin.. mniam

a teraz w piekarniku golonka w kapuscie na obiadek dla meza
a ja usmazylam wczorajsze pierozki mniam

dom lsni, posciel zmieniona i humor dobry

dzieki za pocieszenie kolezanka cos wlasnie ostatnio nawala;/ ale za to dom lsni;p

Madziu bardzo mi przykro jak czytam co piszesz to lzy same mi leca.. jestes silna dasz rade odczekacie troszke i juz za rok bedziesz tulic swojego Skarba zobaczysz

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:12   #4178
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ehh ja zawsze byłam wysoka i szczupła, bo mam 172 cm i ważyłam 55-57, a teraz 60 podskoczyło moja mama też takiej samej postawy jak ja, ale cyce ma większe a ja to dupa mąż zachwycony, no ale ja nie takie 80 C mi się marzy
o matk z corko
80 C ? ja zawsze mialam male pryszczyki i bardzo bym sobie takich zyczyla po skoneczniu karmienia
duzy biust jest takie niewygodny
boli, jak sie lezy na boku, boli, jak sie lezy na brzuchu, boli, jak sie zbiega ze schodow - same minusy
no, moze oprocz zadowolonego tzta...
Cytat:
Napisane przez Agatek
i jeszcze do tego: "dziś w promocyjnej cenie!!"
NIE PRZEGAP OKAZJI !!!
Cytat:
Napisane przez Agatek
Mężulek się poprawił?? Czy wielorybek ma się do niego przejść??
Przyszly Mezulek (jak Bog da )
poprawil sie, bo wyjezdzal
mowilam juz, ze bardziej sie kochamy na odleglosc

Walenik moze wiec smialo dalej zajmowac sie lezakowaniem

Cytat:
Napisane przez uska
dzieki za pocieszenie kolezanka cos wlasnie ostatnio nawala;/ ale za to dom lsni;p
ojej
u mnie na odwrot
jak dopada mnie chandra, to najchetniej bym nie wychylala glowy spod koldry, a brud w pokoju moze nawet sobie wstac i zaczac chodzic

nic to, ciesze sie, ze juz troszke Ci lepiej
i zazdroszcze tych wszystkich smakolykow !!!!

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-02 o 13:16
Stary 2011-09-02, 13:13   #4179
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć
Nadrabiam zaległości z ładnych kilku dni

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a co do kartonowych scian to moja kolezanka z pracy kiedys przyszła do pracy srtasznie wściekła bo 2 piętra!!!!!!! nad nimi jedna para tak ostro dawała czadu ze az kkrzyki i jęki było słychac niezle....
My mieszkamy z szeregowcu i mamy u góry sąsiadów, którzy mają bardzo duży temperament i cała "akcja" jest dość długa a pani uwielbia jęczeć, krzyczeć itp.
Słychać wszystko dokładnie, szczególnie jak akurat siedzimy na dworze:P

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
TŻ mnie przekonał, żebym po urodzeniu Filipa zaczęła zdawać na prawo jazdy trudne to? dużo tych jazd próbnych jest?
My z Mężem robiliśmy razem - od grudnia do kwietnia ja zdałam za pierwszym, on za drugim razem.
Tyle, że on uwielbia jeździć, a ja średnio i siadam za kierownicę po wszelkich imprezach itp.

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
A ja już sama nie wiem, czy czuje ruchy Czuje takie przyjemne mrowienie (?) czasami jakby mnie coś pukało w rożne miejsca w brzuszku... Kurde to moja druga ciąża a ja juz nie pamiętam jak to jest.
Ja czuję już wyraźne puknięcia i lekarz powiedział, że nic innego jak bobo nie może tego powodować

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak myslicie czy szuflada w łózeczku jest praktyczna? Bo ja do tej pory chcialam lozeczko koniecznie z szuflada, ale teraz sobie myśle, ze rownie dobrze moge włozyc jakies koszyki czy cos, a cena lozeczek z szuflada czesto jest wieksza nawet o ok 100zł.
W ikei bedzie lozeczko za 89,90 takie zwyczajne. fajne tylko na żywo mi sie jakies niskie wydawało
My jesteśmy zdecydowani na łóżeczko z Ikei, a pod spód włożymy takie pojemniki plastikowe wsuwane

Cytat:
Witajcie. Podglądam Was od dawna, ale jakoś nie miałam odwagi pisać. Jestem w 16 tyg. ciąży (moja pierwsza), mam 28 lat i mieszkam na śląsku. Termin mam na połowę lutego, ale pierwszy trymestr był dla mnie tak koszmarny, że nawet nie chcę o nim pamiętać.
Cześć

Co do owłosienia, to ja używam kremów, ale lekarz kiedyś mi powiedział, że najlepiej nie usuwać włosów do zera, bo są naturalną barierą dla bakterii itp.

Jeszcze kilka stron i wracam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:22   #4180
uska000
Zadomowienie

aha i dobrze trzymalyscie kciuki egzamin do przodu i jestem na 5-tym roku

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:27   #4181
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie! Jakoś dałam radę Was nadrobić, ale nie będę cytować.
Jedyne co napiszę, to to, że bardzo przykro mi Madziu z powodu pochówku, musiało być bardzo bolesne. Sama mam przyjaciółkę mamusię, która niedawno pochowała aniołka, pisałam kiedyś. Widzę jak ona się czuje.

a ja w nocy na rozpoczęcie 18 tygodnia dostałam kopniaki od dzidzi !!!

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:35   #4182
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
o matk z corko
80 C ? ja zawsze mialam male pryszczyki i bardzo bym sobie takich zyczyla po skoneczniu karmienia
duzy biust jest takie niewygodny
boli, jak sie lezy na boku, boli, jak sie lezy na brzuchu, boli, jak sie zbiega ze schodow - same minusy
no, moze oprocz zadowolonego tzta...
no ja też zawsze miałam sadzone jajka i podskoczyły mi z 80 A do 80 B wow ale dużo nie widać różnicy... to po co przepłacać?

Cytat:
NIE PRZEGAP OKAZJI !!!
ciekawe czy po porodzie też będziemy takie mądre
Cytat:
Przyszly Mezulek (jak Bog da )
poprawil sie, bo wyjezdzal
mowilam juz, ze bardziej sie kochamy na odleglosc

Walenik moze wiec smialo dalej zajmowac sie lezakowaniem
no ja ciągle zapominam, że to nie mężulek, wybacz o Pani! a on co na to, że mu tak powiedziałaś?? Jeju ale mi się marzy mój mężulek już przez telefon mówimy sobie co się będzie działo, jak się spotkamy A to już w przyszłym tygodniu
A Twój tż daleko wyjeżdża w ogóle?? ile km?

Mój tż się wczoraj dowiedział, że mogłabym tam rodzić, ale przed 5 mc, a ja już jestem w nim, i bym musiała być zameldowana + dopisana do jego ubezpieczenia. Zameldowanie dupa, bo przecież szwagier jest za mnie, a meldunków max 3 można zrobić w tym mieszkaniu
Za to fajnie, że prywatny żłobek funkcjonuje i mogę oddać dzieciaczka już niby od 2 miesiąca choć i tak oddam pewnie w 4-5, jak zacznie podnosić główkę itp A koszt to około 200-300 euro, więc nie tak dużo, myślałam, że będzie gorzej... u nas w pl żłobki od 500 zł

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Ahh no i zapomniałam dopisać. Wiadomo, że seks potęguje skurcze macicy poprzez orgazm, ale i facet dodaje coś od siebie - nasienie

"
W nasieniu znajduje się pewna ilość prostaglandyn, które zazwyczaj rozkurczają szyjkę i kurczą trzon macicy"

Jestem o jedno mądrzejsza!

Stary 2011-09-02, 13:49   #4183
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
super,ze sie sprawdzila
ja trzymam tam, gdzie jest szef, bo nie lubie miec za wysoko glowy i jeszcze pod ten szef mozna sobie wsadzic lapke i wtedy w ogole jest full wypas
Dzięki Ja dzisiaj spałam w drugą stronę i też było oki. Spróbuję tak jak Ty radzisz i zbobaczę jak będzie mi wygodniej

Cytat:
Hej laseczki !!

Powoli i spokojnie Miałam taką ochotę i zrobiłam sobie pop-corn Jakoś tak mnie naszło...

Cytat:
Wszystko będzie dobrze Trzymam kciuki
Stary 2011-09-02, 13:52   #4184
snesha
Rozeznanie

No tak - ale jak facet jest już po to raczej nici z orgazmu u kobiety
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:54   #4185
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Z tym to się nie mogę zgodzić.
Stary 2011-09-02, 13:58   #4186
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
hihi u mnie jest tak, że jest b. zmęczony, to nie da rady 2 raz, ale jak jest wypoczęty to i owszem

Stary 2011-09-02, 14:01   #4187
n1kotynka
Zadomowienie

heeej
wróciłam dopiero od mechanika, bo byłam autko naprawione reklamować a tu tyle nadrabiania
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
ja też mam kłucie, ogólnie mnie pobolewa podbrzusze, i na ostatniej wizycie lekarz przepisał mi no-spe forte 3x1 do kolejnej wizyty! chciałam oszukać i brać bardziej doraźnie, ale nie da rady

Dziewczyny jak często chodzicie do lekarza, i czy usg macie robione przy każdej wizycie??
też tak mialam zalecenie, ale brałam doraźnie u mnie się udało
ja chodzę raz w miesiącu i lekarz powiedział, że nie ma potrzeby robić usg na każdej wizycie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja też się swojego słucham, pierwszy Elancyl to on we mnie wmusił bo mi było szkoda tej kaski
no dla mnie widocznie troszeczkę za słaby, ale bardzo przyjemny i pewnie jeszcze kupię

a Clarins dzisiaj jak się posmarowałam ahhhh

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja juz po pochowku wczoraj pochowalismy naszego aniolka ;( nie moge sobie z tym poradzic ta tesknota mnie dobija odebralismy cialko i mielismy pol godz zeby sie z naszym aniolkkiem pozegnac ;( wyjelam ja z trumienki glaskalam przytulalam miala takie malutkie stupki paluszki uszka usteczka wszystko juz bylo wyksztalcone ;( chce jaknajszybciej byc w ciazy zeby czuc ze do mnie wrocila ;(( jest to straszny bol nie wiem jak to przetrwam
Madziu jest mi strasznie przykro
nie jestem w stanie Ci nic mądrego ani pokrzepiającego napisać nawet...
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hejka Mamusie.
Ja już za tydzień idę zobaczyć moją dzidzie A za dwa tyg USG 4D Mnie zawsze stresują te wizyty, zwłaszcza teraz, bo ostatnio mam dziwne straszne sny.... Także trzymajcie kciuki.

Gratuluje udanych wizyt!!!!!!

Cytat:
Hej laseczki !!

A dzis rano jak sie obudzilam to dzidzia zasolila mi serie kopniakow i jak przylozylam dlon to czulam wyraznie te kopniaki az mialam lzy w oczach

Trzymam kciuki za te co maja wizyty

Madziu, nawet nie wiem co teraz przezywasz, moge jedynie to sobie wyobrazic ale i tak to nie to samo tule mocno
zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
gratulacje pijemy
Cytat:

Ahh no i zapomniałam dopisać. Wiadomo, że seks potęguje skurcze macicy poprzez orgazm, ale i facet dodaje coś od siebie - nasienie

"
W nasieniu znajduje się pewna ilość prostaglandyn, które zazwyczaj rozkurczają szyjkę i kurczą trzon macicy"

Jestem o jedno mądrzejsza!
aaaa mi o tym lekarz mówił na pierwszej wizycie i musimy na to uważać

choć moje libido ostatnio nie wiem gdzie się podziało....
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:06   #4188
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a myślałyście już nad jakimś jesienno-zimowym płaszczykiem?lub kurtką? przeglądałam allegro ale nic nie ma a jak już coś ciekawego to cena odstrasza.
Ja szukam cały czas na all i w lumpku, ale przypomniałam sobie, że mama ma jeden przyciasny płaszcz (nówka sztuka), co był mi dobry u góry, a dół luźny i chyba się raz po niego uśmiechnę

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
a słuchajcie, ktoś będzie z wami przy porodzie, tż lub np. przyjaciołka, mama itd? ja nie mogę się zdecydować
Mąż, zresztą sam chce

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak często chodzicie do lekarza, i czy usg macie robione przy każdej wizycie??
Ja chodzę raz w miesiącu i każdorazowo mam USG (chodzę na NFZ)

Cytat:
hej dziewczyny ja juz po pochowku wczoraj pochowalismy naszego aniolka ;( nie moge sobie z tym poradzic ta tesknota mnie dobija odebralismy cialko i mielismy pol godz zeby sie z naszym aniolkkiem pozegnac ;( wyjelam ja z trumienki glaskalam przytulalam miala takie malutkie stupki paluszki uszka usteczka wszystko juz bylo wyksztalcone ;( chce jaknajszybciej byc w ciazy zeby czuc ze do mnie wrocila ;(( jest to straszny bol nie wiem jak to przetrwam

Cytat:

Skończyłam nadrabianie zaraz napiszę jakie newsy u nas po ostatniej wizycie i nie tylko
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-02, 14:07   #4189
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
aaaa mi o tym lekarz mówił na pierwszej wizycie i musimy na to uważać

choć moje libido ostatnio nie wiem gdzie się podziało....
ja właśnie mam takie wysokie libido, że masakra... a tż nie ma dopiero w przyszłym tyg do niego jadę

Stary 2011-09-02, 14:10   #4190
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie mam takie wysokie libido, że masakra... a tż nie ma dopiero w przyszłym tyg do niego jadę
daj trochę bo moje gdzieś poszło i nie chce wrócić
za to w pierwszym trymestrze to nosiło mnie jak nie wiem a teraz.... oziębłam
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:17   #4191
bambusiek
Zakorzenienie

ładnych kilka dni mnie nie było, to się nazbierało

- bylismy we środę u gina - maluszek rozwija się lepiej niż dobrze, jest duży (po tatusiu pewnie), termin na 28 stycznia, płci nie znamy (lekarz mówi, że ma za stary monitor, żeby mówić na 100%, a nie chce w nas wzbudzać nadzieji)
- maluch już pokazuje swoją moc - kopie, wierci się itp. nawet mój Mąż jak przyłożył rękę, to dostał kilka kopów - jego mina
- mamy kolejne 2 rzeczy dla bobo - grzechotkę i smoczki z motywem Kubusia Puchatka - kupione w wyprzedaży Biedronkowej
- po wizycie w Ikei weźmiemy raczej to łóżeczko za 90 zł + materacyk ok. 30. no i kilka drobiazgów też tam, a resztę na all
- po wizycie w lumpku (za płaszczem zimowym) mam płaszczyk jesienny, poncho wełniane i tunikę
- mam nadal zwolnienie - do końca wrześnie, czyli do pracy już nie wrócę

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
My mieliśmy 2 tygodnie zakazu i ciężko było wytrzymać
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-02, 14:17   #4192
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja mam takie małe pytanko. Czy któraś z Was się orientuje czy matka, która samotnie wychowuje dziecko i studiuje otrzymuje jakis zasiłek z uczelni ? W internecie nic nie znalazłam na ten temat , a wstępnie chciałabym się dowiedzieć i wpierw skierowałam się do Was.

No i jeszcze jedno, nie wiem czy zacząć policealna za rok i dojezdzac jedynie 7 km do szkoly na weekendy czy pójść na studia i dojezdzac 60 km na weekendy? Biorąc pod uwagę, że będę miała dziecko i nie chciałabym siedziec cały weekend na uczelni , czy w miescie gdzie bym studiowała to wydaje mi się, że lepiej było by wybrać szkołe policealna, ale wtedy nie otrzymałabym zasiłku dla studiującej matki.
No i co tu zrobic? Wiem, ze jeszcze duzo czasu, ale dzis mnie naszły juz takie myśli.
Zoska, jak nic nie ma w necie, to może zadzwoń na uczelnie do dziekanatu i zapytaj czy coś takiego jest. Bo to chyba zależy od uczelni. W ostatnim M jak mama byl artykuł na temat mam studiujących, ale nie czytałam, bo juz dawno po studiach jestem.
Jak chcesz mogę poczytać

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja dziś też miałam wizytę u lekarza. Po raz kolejny widziałam jajeczka miedzy nóżkami na usg, więc już nie może być inaczej
mam lekki stan zapalny w pochwie i muszę brać jakieś globulki
a tak to ok, Fifolek waży ok 350g
Anankee, super, że z synkiem wszystko ok i że dalej jest synkiem

Cytat:
Czesc, Dziewczynki.
Wrocilam niedawno z wizyty i jestem troche zmartwiona. Gin powiedzial, ze lozysko jest bardzo nisko i na razie absolutnie zadnego wspolzycia , zero denerwowania sie i wysilku, dzwigania. Nie chcial za wiele powiedziec o tym niskim lozysku, powiedzial tylko, zebym na razie sie nie martwila. Korci mnie,zeby poczytac w necie, ale to chyba nie najlepszy pomysl. Mam sie przeciez nie denerwowac. Szkoda, ze moj tz o tym zapomina. Juz w drodze od lekarza mnie wkurzyl Gorszy jest niz baba! Obrazil sie o to, ze powiedzialam swojemu lekarzowi,ze wolalabym, aby to on odbieral moj porod, a nie znajomy rodzicow tzta w Warszawie, chociaz juz postanowione, ze niestety tak wlasnie bedzie. To co, ja juz nie moge czegos wolec ???????

Dzidzia jest na szczescie zdrowa. Uciekala od gruszki usg i ciezko bylo skubanca namierzyc. Jakis maly wielkoludek rosnie, bo wazy juz tyle co 2 tabliczki czekolady i ma 13,5 cm, a to dopiero 16 tydzien i 4 dni. Chcoiaz z usg wynika,ze urodzi sie szybciej. Upaslam brzdaca

moj sobie pojedzie teraz podwojnie...

Nikotynko, Twoj maz moglby byc ze mnie dumny. Poszlam z ranca do kosmetyczki na likwidacje bobra i taka gladka i pachnaca pojechalam do gina
Ale nie martw sie. Poprzednie razy zawsze gin wypadal na krotko przed kosmetyczka, takze juz sie naogladal

ktora seria ???

daj znac,tygrysiu
mam nadzieje,ze Tobie sie bedzie tak podobac
ja jestem nia zachwycona

Inutil, dziekuje za zaproszenie do klubu

Agawoo, mozesz mi wytlumaczyc,co tesciowa ma w tej kwestii do gadania ??? Jestem w szoku, ze mozna czegos takiego zakazac
Moj twierdzi,ze "nie wyobraza sobie nie byc przy porodzie i ze to on ma odcinac pepowine i wypowiedziec do dzidzi pierwsze slowa".
Ale jak jeszcze mnie tak podenerwuje jak ostatnio, to bedzie mogl sobie odciac co najwyzej kuponik w sklepie.
Pearl, masakra - TZ chyba za bardzo się unosi o pierdółki ..
Oczywiście, że możesz swoja opinię wyrazić

A mama TZta nie ma nic do mojego porodu, juz jej to zresztą powiedziałam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:19   #4193
elunia25
Raczkowanie

Dziewczyny poradzcie, właśnie mierzyłam sobie ciśnienie pierwszy raz w ciąży i było ok tylko puls miałam 96 i się trochę przestraszyłam czy jak mierzycie ciśnienie to też macie takie wysokie tentno?
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:26   #4194
bambusiek
Zakorzenienie

dobra, nadrobiłam a teraz idę po jajka, bo Mężowi się marzą sadzone na obiad, a mam tylko 1 ww lodówce

Będę później
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-02, 14:45   #4195
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradzcie, właśnie mierzyłam sobie ciśnienie pierwszy raz w ciąży i było ok tylko puls miałam 96 i się trochę przestraszyłam czy jak mierzycie ciśnienie to też macie takie wysokie tentno?
jasne, że jest wporządku puls możesz mieć teraz podwyższony trzeba uważać przede wszystkim na ciśnienie a jak z nim jest ok, to tylko cieszyć się ciążą
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:48   #4196
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
jasne, że jest wporządku puls możesz mieć teraz podwyższony trzeba uważać przede wszystkim na ciśnienie a jak z nim jest ok, to tylko cieszyć się ciążą
Dzięki już trochę poczytałam w necie i tam piszą że mozna mieć nawet 120 i też jest ok, ale wolałam się Was zapytać bo jak na poczatku zobaczyłam te 96 to myslałam że z krzesła spadne
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:49   #4197
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Niczym sie nie przejmiuj,Twoje serce teraz pompuje znacznie więcej krwi ,a co za tym idzie szybciej bije.Ja przed ciażą miałam często powyżej 100 ,a teraz to pewnie już wogóle,ale nie mierze bo nie mam czym
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:00   #4198
bambusiek
Zakorzenienie

Jak to dobrze mieć żabkę pod domem drogo, ale na szybko ujdzie jak kolejny sklep jest 10 minut drogi
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-02, 15:02   #4199
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:

brawo!

Cytat:
no ja też zawsze miałam sadzone jajka i podskoczyły mi z 80 A do 80 B wow ale dużo nie widać różnicy... to po co przepłacać?
jestes niemozliwa
Cytat:
Napisane przez Agatek
ciekawe czy po porodzie też będziemy takie mądre
yhmy
predzej wyladujemy na przyspieszonym kursie robienia kucykow i warkoczykow

Cytat:
Napisane przez Agatek
no ja ciągle zapominam, że to nie mężulek, wybacz o Pani! a on co na to, że mu tak powiedziałaś?? Jeju ale mi się marzy mój mężulek już przez telefon mówimy sobie co się będzie działo, jak się spotkamy A to już w przyszłym tygodniu
A Twój tż daleko wyjeżdża w ogóle?? ile km?
Ja tez zapominam, bo potrafimy sie klocic jak wiloletnie malzenstwo Teraz tez obiecal poprawe. Dosc mam upierdliwca. Potrzebuje faceta, a nie baby. Podobno przyjal do wiadomosci, zobaczymy na jak dlugo
Na szczescie milo jest potem sie godzic...

Niestety teraz zakaz absolutny, wiec nawet nie wspominaj o tym, co sie bedzie dzialo u Ciebie, bo zwariuje. Moje libido skoczylo o 2000% w drugim trymestrze, a tu taka strata
On z Wawy, ja z Mazur, takze niby niedaleko, ale co za roznica tak naprawde... Jak nie ma, to niewazne czy go nie ma, bo 100, 200 czy 1000 km ode mnie :/
No, ale ja teraz sie nacieszylam, az za bardzo , a teraz Twoja kolej ! Tylko nie przeszkadzajcie za bardzo Niespodziance, bo biedaczka/biedak znowu schudnie

Agatku, a to juz postanowione,ze sie przenosic do TZta?
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Dzięki Ja dzisiaj spałam w drugą stronę i też było oki. Spróbuję tak jak Ty radzisz i zbobaczę jak będzie mi wygodniej
pewnie, sprawdz, jak Tobie wygodniej i tak spij
Dla mnie ta poducha jest zbawieniem. Fajnie,ze przyda sie rowniez po ciazy i dla Malucha.
Cytat:
Z tym to się nie mogę zgodzić.
i ja tez nie...na szczescie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
daj trochę bo moje gdzieś poszło i nie chce wrocic
chyba przyszlo do mnie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, masakra - TZ chyba za bardzo się unosi o pierdółki ..
Oczywiście, że możesz swoja opinię wyrazić
Mowilam, ze podejrzewam swojego o przezywanie ciazy razem ze mna, a moze i gorzej. Nigdy taki nie byl, teraz w niego cos wstapilo. Juz mu powiedzialam, ze w naszym przypadku, to chyba ja sie ozenie, a on wyjdzie za maz. No straszna z niego sie zrobila. Nic to, moze przejdzie.
Cytat:
Napisane przez agawoo
A mama TZta nie ma nic do mojego porodu, juz jej to zresztą powiedziałam
i dobrze
podobal mi sie tekst Kropeczki o tym, ze Ty sie nie wtracalas w porod tesciowej

Stary 2011-09-02, 15:04   #4200
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Czytałam, że u niektórych kobitek duży biust zostaje. Ja wolałabym jednak nie
co??? ja nie chcę, zamienię się z kimś chętnie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Ja zawsze myslalam, ze mam 75B i to wcale nieprawda
Z tego co tam wyliczyłam mam 60G czy nawet większy Polecam, bo naprawde jest to ciekawe.
ja mam 65 G przeszłam do niego z 65F

Cytat:
klask i:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości