Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 06:42   #4141
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

dzień dobry
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 06:46   #4142
bybella
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

ja też miałam być chłopakiem, brat byl załamany jak kolejna siostra sie urodziła
wiecie cały tydzień mam takie bóle głowy, że szok. do tego jest tak zimno na dworzu, coś okropnego. już wolę zimę, przynajmniej ubiorę grubą kurtke i się w nią wtule poza tym jestem ciągle zmęczona tym wstawaniem rano do pracy, chyba jeszcze miesiac i pójdę na zwolnienie; w pracy dostaną apopleksji
miłego dnia mamuśki!

mam prośbę małą: możecie wkleić raz jeszcze link z kwc takiej emulsji/oliwki na rozstępy z nivea chyba? nie moge tego wyszukac, a to jakieś 20 -30 stron temu było, plis
Stary 2011-09-02, 06:51   #4143
n1kotynka
Zadomowienie

ja mam jakiś przypływ sił dzisiaj, może dlatego, że zaczęłam łykać żelazo, bo wyszła mi anemia... i jakoś już po jednym dniu czuję się znacznie lepiej

może zrób sobie badania czy wszystko ok jak zdarza Ci się często, że nie masz siły?

a o oliwkę/emulsję chodziło Babydream z Rossmana, tak mi się wydaje:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zy.html&next=1

ja kupiłam wczoraj krem Pharmaceris Foliacti i muszę powiedzieć, że baardzo przyjemny zobaczymy jak działanie
no i jeszcze zaszalałam i kupiłam też olejek Clarins i zdam relacje niestety krem Elancyl nie pomógł i mam pełno ( małych bo małych ale jednak) rozstępów na pośladkach, biodrach i w jednym miejscu na brzuchu...
Stary 2011-09-02, 07:22   #4144
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Wczoraj na wizycie nie stety nie dowiedziałam sie kto siedzi w brzuszku awaria sprzętu w przychodni. Dostałam skierowanie do innej dzisiaj mam zadzwonić, bo jak byłam wczoraj sie zapisać o 14.05 to pani w okienku powiedziała ze rejestracja do 14 i juz mnie nie zapisze masakra wystarczyło tylko zeszyt wyciągnąć. Ale mówiła ze terminy co do ciąży są bliskie także juz nie długo sie dowiem. Wytrzymałam 5 miesięcy to i ten tydzień czy dwa tez wytrzymam A tak wszystko przebiega prawidłowo.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja bym chciala TZta, ale jego mamusia sie nie zgadza .. Szok
Jak to jego mama mu nie pozwala ?? Ma swoja rodzinę wiec robi co chce. Chyba bym sie takiej teściowej w twarz zaśmiała.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja mam takie małe pytanko. Czy któraś z Was się orientuje czy matka, która samotnie wychowuje dziecko i studiuje otrzymuje jakis zasiłek z uczelni ? W internecie nic nie znalazłam na ten temat , a wstępnie chciałabym się dowiedzieć i wpierw skierowałam się do Was.

No i jeszcze jedno, nie wiem czy zacząć policealna za rok i dojezdzac jedynie 7 km do szkoly na weekendy czy pójść na studia i dojezdzac 60 km na weekendy? Biorąc pod uwagę, że będę miała dziecko i nie chciałabym siedziec cały weekend na uczelni , czy w miescie gdzie bym studiowała to wydaje mi się, że lepiej było by wybrać szkołe policealna, ale wtedy nie otrzymałabym zasiłku dla studiującej matki.
No i co tu zrobic? Wiem, ze jeszcze duzo czasu, ale dzis mnie naszły juz takie myśli.
U mnie w szkole jest tak ze wypłacana jest jednorazowa pomoc dla matek które urodziły dziecko i nie przekroczyły jakiego tam progu dochodu. Raczej mało prawdopodobne mi sie wydaje żeby szkoła wypłacała zasiłek co miesiąc ale nie wiem 100% bo i tak sie nie łapie na to.

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
oooj dla mnie mąż jest najbliższą rodziną teraz po ślubie i ja tak samo dla niego
Dokładnie tak samo myślę

Cytat:
dzień dobry
hej

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 07:39   #4145
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

Cytat:
Odczuwam ostatnio czasami kłucie w pochwie, tak jakby przy wyjsciu pochwy. Do tego kłuje mnie w połowie wzgórku łonowego. Czy to moze byc cos złego? Do tego lekarza dzis sie nie dostałam i szału zaraz dostane Boje sie strasznie...

Czy takie kłucie moze byc normalne? Zauwazylam, ze pobolewa mnie jeszcze w okolicach pachwin. Nie cały czas, ale czasem zaboli.

Ja tak mam od początku ciąży, pytałam dwóch lekarzy, powiedzieli, ze to wszytsko rośnie i się rozciąga, jeśli nie są to długie przeszywające, a krótkie ukłucia to ok. Ja zażywam Asmag forte (magnez) codziennie po jednej. A wczoraj tak mnie bolało, że wzięłam nospę i leżałam .
To jest trochę męczące wiem... ale spoko

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 08:11   #4146
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski u mnie kolejny zly dzien;/
ehh moze okna pomyje i posciel zmienie to mi przejdzie;/
nie wiem co sie ze mna dzieje;/

Zosiu co do zasilkow sa tylko jednorazowe ze szkoly, a takie co miesiac to mozeszz w gopsie pytac.

gratuluje kolejnych udanych wizyt i plci..
nie martw sie kochana ja tez bylam napalona na coreczke a jest synek...
ale chlopaki sie niby lepiej chowaja tylko sukienki i kucyki nas omina;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 08:18   #4147
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry
hi hi jeszcze dobry weekend juz blisko jeszcze tylko niecałe 8 godzin

Cytat:
ja mam jakiś przypływ sił dzisiaj, może dlatego, że zaczęłam łykać żelazo, bo wyszła mi anemia... i jakoś już po jednym dniu czuję się znacznie lepiej

może zrób sobie badania czy wszystko ok jak zdarza Ci się często, że nie masz siły?

ja kupiłam wczoraj krem Pharmaceris Foliacti i muszę powiedzieć, że baardzo przyjemny zobaczymy jak działanie
no i jeszcze zaszalałam i kupiłam też olejek Clarins i zdam relacje niestety krem Elancyl nie pomógł i mam pełno ( małych bo małych ale jednak) rozstępów na pośladkach, biodrach i w jednym miejscu na brzuchu...
Ja parę dni temu kupiłam kolejną tubkę Elancylu, czyli jedna starcza na miesiąc smarowanka - odpukac póki co nic nie mam oby tak dalej!
Jeszcze zastanawiałam się nad Mustelą, ale sama nie wiem Może będę się trzymać jednego i już sprawdzonego bo wydam stówkę i będę niezadowolona

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 08:42   #4148
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzień dobry

Ja byłam nastawiona na syna i jest... ale coś się lekarzom pokiełbasiło i urodzi się dziewczynka to jakoś nie zrobi mi to różnicy. Poza tym, że będzie miała chłopięce ubranka

Ja używam na zmianę Mamamil krem, Mamamil oliwkę do masażu i babydream z rossmanna na razie rozstępów brak . Mam jeszcze zapas oliwki i kremu z Mamamil. Jak mi się pokończy to będę myśleć co kupić.

Gdzieś czytałam, że dobry jest ROC na rozstępy, nie wiem jaka jest cena sklepowa, ale na allegro można za 26zł (z przesyłką) dostać
http://allegro.pl/roc-olejek-zapobie...797144334.html

Cytat:
dzień dobry

uska000

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

I... zaczynamy dzisiaj 23tc i rozpoczynamy 6 miesiąc
Stary 2011-09-02, 08:46   #4149
tygrysia
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!

Cytat:
Już od jakiegoś czasu używam krem Pharmaceris FOLIACTI i jestem zadowolona Jak dla mnie ma fajną konsystencję i skóra po nim nie swędzi. Mam jeszcze Bielendy - SEXY MAMA, ale jeszcze nie używałam.
Znowu moja koleżanka używała krem Ziaja - Zajka, MAMMAMIA przeciw rozstępom i sobie go chwaliła bardzo.
Czytałam, że olejek ze słodkich migdałów też jest bardzo dobry.

Ja dzisiaj spałam na mojej nowo zakupionej podusi Motherhood. Śpi się faktycznie dobrze. Mąż też mógł się przytulić. Jestem zadowolona z zakupu

Pearpearl, oświeć mnie jeszcze z tą poduchą. Z której strony mam trzymać głowę? Z tej twardszej, czy tam gdzie jest szef (czy jak to nazwać )

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-09-02 o 08:53
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:03   #4150
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
po mnie też nie widać, że mam większe też się po prostu wypełniły i dupa, a myślałam, że chociaż co C podskoczę czy coś, a tu nic
Jestem szczuplutka, może to dlatego? Moja mama miała zawsze C
*Agatku* piersi to raczej nie kwestia wagi tylko genów(chodzi mi o to czy rosną w ciąży itd bo wiadomo że ogólnie to jakie były przed ciążą zalezy od wagi), też jestem szczuplutka a z B zrobiły mi się już Ei u mnie po stronie mamy tak wszystkie tak miały i po ciąży powinny mi zostać C lub D oby się sprawdziło
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie czuje ruchów dziecka-chyba ( choć w brzuchu już szaleje,co było widoczne na usg ) ,jestem w 15 tygodniu i 3 dniach ciąży,czekam cierpliwie do 20-tego
nie martw się niedługo na pewno poczujesz u mnie dopiero 17tyg
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja smaruję się jakimś cudem codziennie wieczorem i mimo tego że w krótkim czasie i szybko mi brzuch wyskoczył i piersi urosły to na szczęście nic mi się nie porobiło

oj ciesze sie bardzo z przeprowadzki a tz jeszcze bardziej

gratuluje przeprowadzkisup er kochana! ja też się smaruję cudem gerbera i oliwka dodatkowo i na razie odpukać tfu tfu nic
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja dziś też miałam wizytę u lekarza. Po raz kolejny widziałam jajeczka miedzy nóżkami na usg, więc już nie może być inaczej
mam lekki stan zapalny w pochwie i muszę brać jakieś globulki
a tak to ok, Fifolek waży ok 350g
super że wam się udało z parką

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Ja już po badaniu - a jednak męskie geny wygrały - będzie facet.
Szczerze mówiąc to miałam jeszcze nadzieję na dziewczynkę i zrobiło mi się naprawdę smutno i źle. Nie chce mi się teraz nawet filmiku obejrzeć.
Może jestem uprzedzona czy coś. Sama mam tylko kuzynki, siostrę i 3 siostrzenice. Dopiero w dalekiej rodzinie są jakieś chuopy.
Nie bardzo wiem co z nim potem robić.
Tak wstępnie to będzie: Aleksander albo Tomasz albo Mateusz
kochana ja ci gratuluję synkanie powinnyśmy się tak nastawiać bo później jest rozczarowanie...widzisz ja myślałam cały czas że będzie chłopak a tu kobietkai juz się z tego cieszę bardzo zobaczysz że też zaraz się przyzwyczaisz i będziesz skakać z radościu mnie same babki w rodzinie dlatego chciałam chłopca ale pisiorek Lilce już raczej nie urośnie
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że właśnie na początku najszybciej rośnie. Miałam przed ciążą B a teraz mam E. Dla mnie to masakra, bo moje B mi pasowało. Jednak mój mąż jest zachwycony - chociaż jedno z nas jest zadowolone
Musiałam sobie kupić stanik, bo w żaden się nie mieszczą Zamierzam jeszcze kupić ze 2
to tak jak mi ja na poczatku kupiłam dwa staniczki C po 2tyg były za małewięc kupiłam jeden D w którym przechodziłam troszkę(straszne to pranie non stop na szczęście to były wakacje więc łaziłam na przemian w górze od bikini) a teraz mam dwa E(jeden ślubny więc na razie się nie liczybo dopiero po17września będę go używać)ciekawe czy nam doF dojdzie bo w sumie dopiero połowa ciązy a po porodzie pokarm
Cytat:
Odczuwam ostatnio czasami kłucie w pochwie, tak jakby przy wyjsciu pochwy. Do tego kłuje mnie w połowie wzgórku łonowego. Czy to moze byc cos złego? Do tego lekarza dzis sie nie dostałam i szału zaraz dostane Boje sie strasznie...

Czy takie kłucie moze byc normalne? Zauwazylam, ze pobolewa mnie jeszcze w okolicach pachwin. Nie cały czas, ale czasem zaboli.
zosia kłucie jak najbardziej w normierozciąga się tam wszystko więc tak jest nie martw się tym, miałaś niedawno badania? jak wszystko ok to sie nie denerwuj tylko na wizyce powiedz lekarzowi
Cytat:

ja stosuje gerbera i na razie nic... myślałam o Mustelii ale straszna cena i to na miesiąc na razie oliwka idzie w ruch i ten gerber i jeszcze maltan na brodawki

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:11   #4151
n1kotynka
Zadomowienie

Mustele mam i na rozstepy i do biustu.
Do biustu fajna bo tłusta i dobrze ujędrnia.

Mustela na rozstepy jest gorsza, lepiej będzie na zimę ją stosować bo się fatalnie rozsmarowuje. Zapach ok, działanie też ale konsystencja to masakra. U mnie leży jeszcze jedno opakowanie bo kupiłam 2 w cenie 1 Także będę używać ale później.

Zuzia zazdroszcze, że po Elancylu nic nie wyskakuje

Mamamil też mam ale jakoś sie nie polubiliśmy więc próbuje dalej
mam pól apteki w łazience ale małż mówi, że jak ma pomoc to mam kupować więc się słucham
Stary 2011-09-02, 09:13   #4152
pozycja77
Zadomowienie

Dzień dobry Mamunie!!
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

mam prośbę małą: możecie wkleić raz jeszcze link z kwc takiej emulsji/oliwki na rozstępy z nivea chyba? nie moge tego wyszukac, a to jakieś 20 -30 stron temu było, plis
ja też mam oliwkę rosmanową dla mam, kupiłam jeszcze przed ciążą. Smaruję się cała, na mokrą skórę. Nie mam jeszcze brzuszka, ale cycusie już bardzo urosły i na nich rozstępów brak, więc działa. Niestety mam tendencje do tego paskudztwa z okresu dojrzewania jak urosłam mam sporo blizn

A jeszcze wracając do tematu porodu, to moja kuzynka położna uświadamia mnie w kwestiach fizjologicznych, a ja wychodzę z założenia, że im wiecej wiem, tym mniej mnie zaskoczy. Jak się dowiedzialam o ciąży to pierwsze myśli krążyły wokół strachu przed porodem( bo ja panikara jestem ) chwilowo dzięki niej, boję się mniej, i jej obecność wpływa na mnie kojąco

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:15   #4153
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ostatnią wizyte miałam miesiac temu, a przez miesiac mogło sie wiele zmienic.

Skoro mówicie, że to na skutek rozciągania to dobrze, całą noc prawie nie przespałam tak się martwiłam.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:22   #4154
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja dla tej kobiety próbuje byc strasznie miła, ale widze, ze to nic nie daje, wiec przy nasteonej wizycie jak cos znow rzuci, albo zacznie oczami wywracać to też ją będę tak traktować.

Hormony na łeb ? No co za babsko !
Nie daj się tak traktować,jak tak będzie robić powiedz jej kim ja dla pani jestem ,ze mnie tak pani traktuje.Grzecznie ale dosadnie.Ja jak ktoś jest dla mnie nie miły ,zaraz mówie co mysle i od razu sie zmieniaja w łagodne

Cytat:
Już chyba się przyzwyczaiłam. Nigdy o tym nie mówił, a jak się go pytam to twierdzi że przychodzą same stare i brzydkie
To tak jak u mojego męża w pracy ,pracuje w policji ,jak pytam o te policjantki to mówi ,że same stare albo brzydkie.No ciekawe
Wczoraj znowu w nocy złapał mnie duży ból macicy ,napisałam do lekarza i kazał brać nospę 3x2 tabletki ,ale dzis juz jest lepiej i jak narazie nie musiałam brać nospy. Musze sie wybrać dzis do apteki ,bo jest promocja na magnez 50 tabl. za 7 zł + 50 tabl. gratis i muszę porobić zapasy bo dziennie zjadam tego 6 tabletek.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:26   #4155
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
to tak jak mi ja na poczatku kupiłam dwa staniczki C po 2tyg były za małewięc kupiłam jeden D w którym przechodziłam troszkę(straszne to pranie non stop na szczęście to były wakacje więc łaziłam na przemian w górze od bikini) a teraz mam dwa E(jeden ślubny więc na razie się nie liczybo dopiero po17września będę go używać)ciekawe czy nam doF dojdzie bo w sumie dopiero połowa ciązy a po porodzie pokarm
Kochana, ja się niestety obawiam, że do F dojdzie.... Nie podoba mi się to strasznie, ale cóż takie uroki ciąży Ciekawe jak to będzie jak przestanę karmić piersią. Czytałam, że u niektórych kobitek duży biust zostaje. Ja wolałabym jednak nie
Stary 2011-09-02, 09:27   #4156
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnią wizyte miałam miesiac temu, a przez miesiac mogło sie wiele zmienic.

Skoro mówicie, że to na skutek rozciągania to dobrze, całą noc prawie nie przespałam tak się martwiłam.
ja też mam kłucie, ogólnie mnie pobolewa podbrzusze, i na ostatniej wizycie lekarz przepisał mi no-spe forte 3x1 do kolejnej wizyty! chciałam oszukać i brać bardziej doraźnie, ale nie da rady

Dziewczyny jak często chodzicie do lekarza, i czy usg macie robione przy każdej wizycie??

Stary 2011-09-02, 09:29   #4157
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Mustele mam i na rozstepy i do biustu.
Do biustu fajna bo tłusta i dobrze ujędrnia.

Mustela na rozstepy jest gorsza, lepiej będzie na zimę ją stosować bo się fatalnie rozsmarowuje. Zapach ok, działanie też ale konsystencja to masakra. U mnie leży jeszcze jedno opakowanie bo kupiłam 2 w cenie 1 Także będę używać ale później.

Zuzia zazdroszcze, że po Elancylu nic nie wyskakuje

Mamamil też mam ale jakoś sie nie polubiliśmy więc próbuje dalej
mam pól apteki w łazience ale małż mówi, że jak ma pomoc to mam kupować więc się słucham
ja też się swojego słucham, pierwszy Elancyl to on we mnie wmusił bo mi było szkoda tej kaski

pozycja77 ja chodzę dwa razy w miesiącu do lekarza - bo chodzę do dwóch naraz ;-) ale normalnie powinno się raz w miesiącu. USG nie mam na każdej wizycie, do tej pory miałam dwa duże i dokładne (pierwsze i między 12 a 14tyg.) i dwa małe, chwilowe, żeby podejrzeć dzidzię.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-09-02 o 09:33
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:29   #4158
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry z rana Witam sie ja i mój ból głowy

Mam plan ze nie bede wychodzić dziś z łózka leże w pizamie i tak zostaje
Tz w pracy jest do 19 a ja musze napisac prace do szkoly i sie troche pouczyc wiec ta pozycja mi pasuje
Lence chyba tez, bo znowu mnie puka
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:30   #4159
madzia16094
Raczkowanie

hej dziewczyny ja juz po pochowku wczoraj pochowalismy naszego aniolka ;( nie moge sobie z tym poradzic ta tesknota mnie dobija odebralismy cialko i mielismy pol godz zeby sie z naszym aniolkkiem pozegnac ;( wyjelam ja z trumienki glaskalam przytulalam miala takie malutkie stupki paluszki uszka usteczka wszystko juz bylo wyksztalcone ;( chce jaknajszybciej byc w ciazy zeby czuc ze do mnie wrocila ;(( jest to straszny bol nie wiem jak to przetrwam
madzia16094 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 09:34   #4160
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja juz po pochowku wczoraj pochowalismy naszego aniolka ;( nie moge sobie z tym poradzic ta tesknota mnie dobija odebralismy cialko i mielismy pol godz zeby sie z naszym aniolkkiem pozegnac ;( wyjelam ja z trumienki glaskalam przytulalam miala takie malutkie stupki paluszki uszka usteczka wszystko juz bylo wyksztalcone ;( chce jaknajszybciej byc w ciazy zeby czuc ze do mnie wrocila ;(( jest to straszny bol nie wiem jak to przetrwam
Ale Ci współczuję.... nie wiem nawet co napisać, ale jesteśmy z Tobą

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:38   #4161
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:

Stary 2011-09-02, 09:44   #4162
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
ja też mam kłucie, ogólnie mnie pobolewa podbrzusze, i na ostatniej wizycie lekarz przepisał mi no-spe forte 3x1 do kolejnej wizyty! chciałam oszukać i brać bardziej doraźnie, ale nie da rady

Dziewczyny jak często chodzicie do lekarza, i czy usg macie robione przy każdej wizycie??
Do lekarza chodzę co 4 tygodnie ,a usg nie miałąm robione tylko na 1 wizycie ,wtedy tylko słuchalismy bicie serduszka.Do tej pory miałam usg na każdej bo miałam niepowsciagliwe wymioty i lekarz zawsze sprawdzał czy z maleństwem wszystko ok.

Cytat:
Madziu nie wyobrażam sobie jak to da sie przeżyć. Żadne słowa nie ukoja twojego bólu,ale kiedyś jeszcze na pewno będziesz tuliła w swoich ramionach dzidzie.A czy lekarz powiedział kiedy będziecie mogli sie znowu starać i co zrobi ,żeby zabezpieczyć Cie przed stratą?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:48   #4163
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, ja się niestety obawiam, że do F dojdzie.... Nie podoba mi się to strasznie, ale cóż takie uroki ciąży Ciekawe jak to będzie jak przestanę karmić piersią. Czytałam, że u niektórych kobitek duży biust zostaje. Ja wolałabym jednak nie
a to ja bym wolała żeby mi zostałyhihi może nie E ale D mogłoby być mam jakieś dziwne piersi bo już E a mi wydają się takie w sam raz nie zrobiły się takie wielkie balony tylko takie fajne, moja mama ma C i wydaje mi się że ma większe ode mnie tak wizualnie przez ciuchy(nie oglądamy się nago)to chyba chodzi o to że moje są wyżej i są" jeszcze" jędrne...no i pod biustem 70 to mniejsza miseczka niż jak ktoś ma75 czy 85...
Cytat:

ja mam usg na każdej wizycie(do tej pory co miesiąc a od teraz już co3tyg) plus dodatkowe większe te genetyczne i połówkowe
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dzien dobry z rana Witam sie ja i mój ból głowy

Tz w pracy jest do 19 a ja musze napisac prace do szkoly i sie troche pouczyc wiec ta pozycja mi pasuje
Lence chyba tez, bo znowu mnie puka
pogłasiaj Lenkęja dzisiaj szaleje z kuzynkami i ich 3córeczkami
Cytat:
kochana straszne jest to co przeżywasz...tulę Cię z całego serca dacie rade!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

Edytowane przez renata:)
Czas edycji: 2011-09-02 o 09:50
renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 10:03   #4164
madzia16094
Raczkowanie

powiedzial z bede w nastepnej ciazy pod scisla kontrola i zalozy mi bardzo wczesnie szef na szyjke wierze ze moje aniolki beda nad nami czuwac i bedzie dobrze ;(
madzia16094 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:25   #4165
tygrysia
Rozeznanie

Ja chodzę 1 lub 2 razy w miesiącu, bo tak jak MissZuzia chodzę do dwóch lekarzy. USG mam raz w miesiącu, czasami 2 - to zależy. Jeśli chodzi o badania to tez mam raz w miesiącu jakieś zlecane. Myślę, że teraz jak będę to zlecą mi glukozę

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
a to ja bym wolała żeby mi zostałyhihi może nie E ale D mogłoby być mam jakieś dziwne piersi bo już E a mi wydają się takie w sam raz nie zrobiły się takie wielkie balony tylko takie fajne, moja mama ma C i wydaje mi się że ma większe ode mnie tak wizualnie przez ciuchy(nie oglądamy się nago)to chyba chodzi o to że moje są wyżej i są" jeszcze" jędrne...no i pod biustem 70 to mniejsza miseczka niż jak ktoś ma75 czy 85...
Tez pod biustem mam 70 i nie mam balonów ale i tak wolę swoje B

Cytat:
Trzymaj się kochana
Stary 2011-09-02, 10:26   #4166
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hejka Mamusie.
Ja już za tydzień idę zobaczyć moją dzidzie A za dwa tyg USG 4D Mnie zawsze stresują te wizyty, zwłaszcza teraz, bo ostatnio mam dziwne straszne sny.... Także trzymajcie kciuki.

Gratuluje udanych wizyt!!!!!!
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:36   #4167
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Cześć mamuśki,
dziś ciężki dzień dla mnie, od rana wymiotowałam, a już myślałam, że mi przeszło... Czasami mnie boli brzuch w dole, tak jak na miesiączkę ale to chwilowe. troszkę się zmartwiłam. Do lekarza idę dopiero za dwa tygodnie:/
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:45   #4168
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Trzeba było nie znać płci do końca ciąży to nie byłoby teraz płaczu hehe Tak ja ja czy pearl Mamy chęć na chłopczyka, ale obie podejrzewamy dziewczynki ale co będzie to będzie, oby całe i zdrowe, bo to się dla nas najbardziej liczy
tak !!!
Cytat:
Napisane przez Agatek
A jeśli urodzi się chłopak, to nie wymienisz go nawet na 100 dziewczynek znam to z opowieści koleżanek z forum także nie panikuj, zobaczysz słodkiego bobaska, to zmiękniesz, naprawdę
taak, taak !!!
Cytat:
Napisane przez Agatek
Ja rozumiem, że my jesteśmy z pearl wyrodnimi matkami, bo wolimy chłopaka i będziemy w razie dziewczyny śpiewały: "Córeczko wolałabym żebyś była chłopcem"
ojj taaaak
Cytat:
Napisane przez Agatek
Jeszcze rozważamy podmianę córki na syna w szpitalu
nasze haslo: zamienimy cipolki na pindolki

Sesha, jeszcze kiedys nie bedziesz mogla sie nadziwic sobie, ze chcialas, zeby Aleksander/Tomaszek/Mateusz byl dziewczynka. Zobaczysz !!! Najwazniejsze zeby bylo zdrowe, silne i szczesliwe. Za to trzymamy kciuki

Cytat:
perlpearl Ty masz tydzień wcześniej urodzić, ja tydzień później, no no, nasze jaja niespodzianki zbliżają się ku sobie wielkimi krokami!!!!!!!
moze skumaly, ze sa tutaj dwiema niespodziankami i chca sie zsynchronizowac
figlarze/figlary

Cytat:
oooj dla mnie mąż jest najbliższą rodziną teraz po ślubie i ja tak samo dla niego
az chcialo mi sie wydac taki okrzyk jak na amerykanskich komediach
"aaaaawww"
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
oj dbaj o siebie i gratuluję, że dzidzia taka duża i zdrowa
a i faktycznie po kosmetyczce to taka przygotowana full fest poszłaś
dziekuje! dla mnie tez jest to najwazniejsze i tego sie trzymam... o lozysku nie czytam, chociaz tz zrobil to za mnie i juz mi kilka rzeczy zdradzil, ale w sumie zrobil to dla naszego dobra, wiec nie bede sie zloscic
trzymam sie mysli,ze bąbelini jest zdrowe, a wszystko inne sie ulozy!
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
no właśnie ja miałam być Kubą a jest Ola
ja mialam byc Michalkiem, jestem Malgosia
ale Mama nigdy mi nie zaspiewala piosenki Kayah

Cytat:
Foliacti mialam i przyjemnie sie stosowalo, jednak czasami jakby slabo nawilzal. Poza tym wystrczyl mi moze na tydzien

Ja wlasnie czekam na Elancyl,bo tz mi zamowil. Mam nadzieje, ze pomoze. Na razie nic sie zlego nie dzieje i mam nadzieje, ze tak pozostanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski u mnie kolejny zly dzien;/
ehh moze okna pomyje i posciel zmienie to mi przejdzie;/
nie wiem co sie ze mna dzieje;/
Kochana, trzymam kciuki za lepsze samopoczucie. Moze spotkaj sie z przyjaciolka, zmien otoczenie, wygadaj sie, albo pomilcz w dobrym towarzystwie...

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Ja parę dni temu kupiłam kolejną tubkę Elancylu, czyli jedna starcza na miesiąc smarowanka - odpukac póki co nic nie mam oby tak dalej!
a jaka pojemnosc wystarczyla Tobie na miesiac?

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że dobry jest ROC na rozstępy, nie wiem jaka jest cena sklepowa, ale na allegro można za 26zł (z przesyłką) dostać
http://allegro.pl/roc-olejek-zapobie...797144334.html
oooooo
lubie firme roc, a cena jest boska wiec chyba wyprobuje

gratulacje kolejnego tygodnia
Cytat:
Ja dzisiaj spałam na mojej nowo zakupionej podusi Motherhood. Śpi się faktycznie dobrze. Mąż też mógł się przytulić. Jestem zadowolona z zakupu

Pearpearl, oświeć mnie jeszcze z tą poduchą. Z której strony mam trzymać głowę? Z tej twardszej, czy tam gdzie jest szef (czy jak to nazwać )
super,ze sie sprawdzila
ja trzymam tam, gdzie jest szef, bo nie lubie miec za wysoko glowy i jeszcze pod ten szef mozna sobie wsadzic lapke i wtedy w ogole jest full wypas

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
To tak jak u mojego męża w pracy ,pracuje w policji ,jak pytam o te policjantki to mówi ,że same stare albo brzydkie.No ciekawe
nie ma co sie dawac zwariowac, czy w pracy sa ladne kobiety czy nie
jak bedzie chcial zdradzic, to wynajdzie jakas lachudre nawet w kopalni
a jak nie bedzie chcial, to sie oprze bedac nawet rezyserem filmow erotycznych

Cytat:
ja chodze co miesiac
na razie na kazdej wizycie mialam usg,ale to wczorajsze usg bylo tylko dlatego,ze mialam awarie, a tak normalnie moj gin nie jest zwolennikiem usg przy kazdej wizycie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
chyba zmalpuje

szczegolnie,ze tz wyjechal i zostalismy/zostalysmy same z moimi Rodzicami, a przy nich moge sobie latac nawet z torba na glowie
gin kazal odpoczywac, to sie dostosuje

madziu, nie zrozumiem co czujesz...moge sie tylko domyslac i te domysly powoduja ciarki na plecach
jestem pewna, ze Aniolek czuwa i z calego serca trzymam kciuki, zeby za kilka miesiecy do Ciebie wrocil

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-02 o 10:51
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:56   #4169
magda1804
Rozeznanie

czesc dziewczyny

tak czytam to co piszecie o tych rozmiarach staników i pomyslalam, ze polece Wam strony, na ktorych mozna obliczyc prawidłowy rozmiar stanika

www.atlastravel.pl/mariska/
www.bra-fitter.prv.pl/

Ja zawsze myslalam, ze mam 75B i to wcale nieprawda
Z tego co tam wyliczyłam mam 60G czy nawet większy Polecam, bo naprawde jest to ciekawe.

Poza tym w środę byłam odebrać dyplom licencjata i przy okazji złożyłam dokumenty na magisterke Za miesiac zaczynam Wiem, ze bedzie ciężko, termin porodu na koniec roku, kiedy rozpocznie sie sesja ja bede miala maluszka juz w domu, ale musze dac rade Dodatkowo ode mnie na uczelnie jest 100km A z kim dzidzie zostawie? Ja twerdze, ze dziecko tez ma ojca, ktory moze przez te pare godzin zajac sie nim.
Zosia tez cos wspominala o dalszej nauce i ja ją popieram. Zosiu ucz sie, bo to bardzo dobry czas, kiedy do porodu siedzi sie w domku zazwyczaj na L4, no i wiadomo pozniej od razu do pracy sie nie wraca.

Madzia ja też jestem z Tobą, trzymaj sie kochana. I tak byłaś dzielniejsza ode mnie, pochowałaś swoje dzieciatko... ja tego nie zrobiłam. W moim gronie były osoby, ktore twierdziły, ze szybciej wylecze sie z tego bolu, jednak ja musialam przezyc okres załoby. Lekarze mi mowili, zeby najszybciej zdecydowac sie za pol roku. Nie wiem jak Tobie mowili, ale lepiej poczekaj troszke dla dobra swojego i dziecka...

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2011-09-02 o 11:04 Powód: dopisek
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:09   #4170
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Znowu ukradkiem z pracy piszę, bo w domu pewnie nie będzie kiedy :/

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Agawo jak to mama tżta zabrania,a co ona ma do gadania?
No wlaśnie nic, ostatnio coś przy niej wspomniałam na ten temat, a ona mówi, że jak to?? Że on jest wrażliwy, on nie da rady, a to a tamto
Powiedziałam jeż, że to on sam zdecyduje czy chce tam być, czy nie
I jej zapowiedziałam, że ma się na porodówce nie pokazywać (a ona to najbardziej lubi wtryniać nos tam, gdzie nie trzeba).

Cytat:
Nie leczy się rodziny - chociaż podobno żona to nie rodzina. Ale to on - przyszły tatuś rozpoznał ciąże na pierwszym USG Dla mnie ma być wsparciem i partnerem a nie lekarzem.

I tu właśnie się boję że okaże się "zbyt wiedzący". Jak mam jakiś problem albo się źle czuje to tylko słyszę żebym nie przesadzała, bo "miliony kobiet przez to przechodzą i jakoś żyją"
No to z tym już gorzej, bo fakt - nie takie rzeczy widział, i skoro inne dały rade to uważa, że ty też dasz (co jest oczywiście prawdą )

Cytat:
Nie dojechałam dzis na wizyte, po prostu autobus nie przyjechał, wrr nie nawidze PKS! W takich sytuacjach żałuje tyko, ze nie zrobiłam prawka. Nawet nie miał mnie kto dzis podrzucić :/

Kolejny termin 6 września. Zadzwoniłam się umówić, a Pani pielegniarka , która zapisała mnie na kolejna wizyte opierdzieliła mnie jak psa. Zapytała czy jestem ciężarna, powiedziałam, że tak, a ona na to, czy jestem na L4 ja jej na to, ze tak , a ona z pyskiem, ze jakim cudem nie udało mi się dojechać? Że cos ja sobie wyobrazam? Nie lubie tej baby strasznie.
O, jaka mila pani

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Teściowej powiedz, że ona już rodziła i Ty się w jej poród nie wtrącałaś. To czy Twój mąż będzie uczestniczył w porodzie to jest tylko i wyłącznie Wasza sprawa a jej nic do tego
Dobre,muszę zapamiętać

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
hej mamusie

ja miałam dziś pobudkę o 5 rano i jestem zombie . Jutro mam praktyki To prawda że będąc w ciąży nie można grzebać w ziemi (jestem na architekturze krajobrazu), bo chciałam normalnie chodzić na praktyki tylko unikać ciężkich prac a znajoma wyskoczyła z takim tekstem...
Bez rękawiczek nie Ze względu na ryzyko zarażenia toxoplazmozą

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia_87 Pokaż wiadomość
Tak sobie siedzę i myślę dziewczyny, że ja was nie znam,,,,,, ale jak urodzę i nie będę miała czasu wejść na wizaż to strasznie będę za wami tęsknić.....(((
Oj tam, z góry zakładasz, że nie będziesz miała czasu, może jednak chwilka się znajdzie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Dawno się nie odzywałam, miałam troche spraw ale jestem na bierząco. Witam wszytskie nowe mamusie a sporo się ich nazbierało
Mamusią gratuluje rozpoczętch tygodni i poznania płci maluszków.

Ja miałam dziś usg połówkowe i mój synuś Mikołaj ujawnił się pani doktor
Wcześniej strasznie kopał jak położna mierzyła tętno. Tylko słabo widać było przepływ naczyniowy w serduszku ale sprawdzimy w 28 tygodniu wszystko naszczęście dobrze Waży 450g a ja jestem w 22tg i 4 dniu
Gratuluję synusia, i super, że wszystko ok

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości