Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 21:25   #1561
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam i Ja

Nie było mnie od soboty, ale na bieżąco czytałam

My już po chrzcinach
ogromnie się cieszę, że mamy to za sobą !
Ksiądz za każdym razem czytał inaczej imię
EmiliE, EmiliA,Emili,Emilie
dobrze, że Ja powiedziałam że proszę o chrzest Emili !
Wyobrażacie sobie,cały dzien była MARUDNA, STĘKAŁA,JĘCZAŁA,PŁAKAŁA,
na rekach żeby ją nosić, albo w wózku, a w Kościele CISZA
ale byłam z niej taka dumna, że aż łzy miałam w oczach !

...
wodauqa jak kręgosłup?
To cudownie, że tak gzrecznie wypędzała diabełka Gratulacje dla dumnej mamy! Posimy o zdjęcia!

Dzięki za pamięć , jest ok, jest naprawdę dobrze, choć długie spacery dają mi się we znaki... Testem będzie czwartek, kiedy to mąż do pracy wraca i sama będę musiała małą ciągać... Jestem dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mój małżonek od dziś ma popołudniówki, więc od 14tej jestem sama... W ogóle to największe obawy mam jak ja sama wykąpię Dominika? Jak Wy sobie radzicie dziewczyny? Bo do tej pory TŻ przygotowywał wodę, ręczniki, a potem mleko jak ja wycierałam Małego. Nie bardzo wiem jak się w pojedynkę zorganizować
Ja sama nie dam rady małej umyć ze względu na pozycję kregosłupa. Poza tym co drugi dzień jak dotąd kąpalismy, więc dziś mam labę.
Ja w ogóle podziwiam wszystkie kobiety, które muszą dać sobie radę - tak w ogóle i w krótszym czasie - wielki szacun!
Tak jak Żaneta pisze - grunt to wszystko przygotować - ja korzystam z każdej chwili kiedy mała śpi i jakoś to idzie.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Znowu dostałam SMSa. Jutro rano idę na policję Więcej w klubie
No nie mów...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:27   #1562
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Kochane w Klubie stworzyłam nowy wątek z opisami naszych porodów. Załączyłam mój jako pierwszy . Jeśli mogłybyście odnaleźć Wasze relacje i podpiąć będzie super .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:40   #1563
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Mój małżonek od dziś ma popołudniówki, więc od 14tej jestem sama... W ogóle to największe obawy mam jak ja sama wykąpię Dominika? Jak Wy sobie radzicie dziewczyny? Bo do tej pory TŻ przygotowywał wodę, ręczniki, a potem mleko jak ja wycierałam Małego. Nie bardzo wiem jak się w pojedynkę zorganizować
Jacieee pewnie pierwsza kapiel nie bedzie perfekcyjna, ale kolejne na pewno juz tak, tylko mysl pozytywnie. Ja od wczoraj mam sama do wykapania trojke dzieci. Latwo nie jest, ale daje rade, wiec Ty tez z jednym sobie poradzisz.
Jesli chodzi o to najmlodsze, to jak sie obudzi, to musze nakarmic (nie znosi kapieli na glodniaka), jak brzuszek nie jest juz pusty, to go odkladam, przynosze recznik, wyciagam czyste ubranka, rozkladam, przynosze wanienke, miske z ciut cieplejsza woda. Biore malucha i przemywam najpierw buziaka itp, potem sprawdzam czy woda jest juz ok i siup do wanny, potem wycieranie, sprzatam w zaleznosci od tego, czy domaga sie dalej jedzenia - wtedy jak juz zasnie, a jak lezy spokojnie, to wynosze wanienke i reczniki, no i karmie. (kapiemy w pokoju, bo w lazience nie ma jak)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:41   #1564
Bartessa
BAN stały

Ale u nas burza przeszla
koło domu wyrwało 5 wielkich dębów z korzeniami, bylismy bez prądu. Grad jak piłeczki kauczukowe. A kilometr od nas to chyba jakies tornado przeszlo, domy porozwalane, dachy pozrywało, słupy z liniami powywalane, samochody poprzygniatane, jak w stanach.... masakra, w zyciu się tak nie balam.
A idzie następna...

Moja mama wyjechala do pracy do holandi, przez kilka dni to tak się o nią martwilam ze szok. Ale juz wszysko ok, takze nie bede się rozpisywac.. muszę was troche chociaz nadgonic bo kompletnie zielona jestem co się dzieje u Was
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:43   #1565
zanetaa88
Zakorzenienie

DeKaro świetny pomysł

Miałam jeszcze pisać,
wczoraj jak tak marudziła,
była już zmęczona że zasnąć nie może
to jak zasnęła po kąpieli i kolacji o 20:30 to spała do 04:30.
W szoku byłam.
Ale Ja i tak musiałam wcześniej wstać,
bo moce cycki nie sa przyzwyczajone do takiego leniuchowania

I w ogóle moja córcia rośnie jak na drożdżach
wcześniej jak sobie papała to min 15min,
a teraz max 15 min i jest najedzona.
Aż się zastanawiałam czy naprawdę się najada,
ale chyba się najada bo poszła dzisiaj spać 2 razy
po takich krótkich papaniach na 3h.
Zrobi to co ma zrobić i się nie pierniczy z cycem - chyba

I najważniejsze !!!
Wróciłam do swojej wagi
ale basior mi jeszcze mały wisi

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:45   #1566
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Nie jestes sama - ja też się czaję na prysznic... Dziś zostałam pierwszy raz na wieczór sama, bo małż na wychodnym ( ) i tak jakoś mi dziwnie. Może wróci niezbyt późno i nie będę brudasem
ja siedzę własnie sama, wykąpałam Gwiazdę i spi, a ja czekam aż wróci tz i pójdę się kąpać, bo boję się że jak wejdę pod prysznic to się obudzi. Raz się kąpałam sama jak spała, a dzisiaj mam obawy bo niespokojnie usnęła. Niech już wróci tz, bo chcę się położyć a brudna jestem noo

Cytat:
ja pierwszy raz się sama bałam. Teraz prawie codziennie kąpie sama.
Sara leży w łóżeczku zazwyczaj zainteresowana karuzelą, ja najpierw robię mleko-(karmię po kąpieli), potem woda do wanienki, rozkładam ręcznik, potrzebne kosmetyki, ubranka. Szybko i prawnie m to teraz idzie, a potem szybko ją karmię bo zazwyczaj podczas ubierania włącza syrenę.
Dasz radę, jak nabierzesz wprawy pójdzie jak po maśle. A jak lubi się kąpać to luzik.

Zanetaa witaj, gratuluję 'odhaczenia' Chrzcin.
My się w sobotę wybieramy do księdza ustalać termin. Już spazmów dostaję. Nie wyobrażam sobie jak ja przygotuję przyjęcie w domu...
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:50   #1567
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
.
1. Jakie sa minimalne odstępy czasowe między jednym a drugim karmieniem?
2.co zrobić, jeśli Mała krzyczy, że jść, zje 40-50 ml. i za godzine czy półtorej znowu głodna?
3.ile ml. wody można podać dziennie do przepajania?
4.Mięła ponad doba i nie ma kupy, normalne? brzuszek ma miekki ale widać że stara sie coś zmajstrować, ale nie daje rady i się denerwuje
5. Na ile starcza puszka 400 g? tak mniej więcej.
6 Czy MM można robić tylko z wodą butelkowaną? Czy można dawać kranówe(oczywiście obie przegotoane) i nic się nie stanie?
uf, narazie to chyba wszystko tak na szybko
Przepraszam, ze tak zasypuj pytaniami, ale to dla mnie nowa sytuacja, a musze sie dostosowac natychm iast.
A, i jeślli skończyła jeść teraz o 10:30, to o której najwczesniej moge dać jeśc?
I co zrobić, jak butelke je na raty, to znaczy tu pociągnie za 10 minut jej sie przypomni i znowu pociągnie? ile czasu tak może pociągać to jedno mleko?.. ot takie przyzwyczajenie z cycusia[COLOR=Silver]
ad.1 co 3-4 godziny
ad.2 chodzi o to żeby jednak karmić tak długo żeby zjadł porcję i wytrzymał te 3 h co najmniej
ad.3 mój pije jak smok , w upały nawet 250 ml wypijał
ad.4 u nas najczęściej codziennie ale zdarza się dzień przerwy wtedy często na następny dzień idą dwie koopki
ad.5 3-4 dni
ad.6 ja daję od urodzenia kranówę i jest ok (odpukać) ale robię tak jak Zmalowana, gotuję zostawiam do wystygnięcia w dzbanku a wrzątek mam w termosie i jak wybija godzina "0" to tylko mieszam
MM powinno się dawać na świeżo więc ja tak do kwadransa daję dopić z tej samej porcji ale później raczej nie

co do laktacji to tabletki nazywają się brumergon , dawka 2,5 mg, są na receptę , ja musiałam zjeść 2 opakowania no i niestety z tych mniej przyjemnych rzeczy to odciągałam ręcznie mnóstwo pokarmu plus 10 dni chodziłam zawinięta bandażami żeby biust miał mało miejsca i nie produkował się pokarm

jak coś jeszcze to służę pomocą

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
poważny wiek. Zaraz zobaczę w klubie foty. Nie skomentowałam ostatnich ze spaceru, są boskie, pachną profesjonalnym sprzętem. A Ty Dziubek masz piękne włosy
jesteś przekochana a co o sprzętu to coś tam mężuś próbuje się bawić fotografią i zakupił sobie lustrzankę cyfrową a co do moich włosów to też bardzo dziekuję za komplement ale hehe mam ich dość i chce je w końcu obciąć

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane

Ja tylko na moment... nie martwcie się ale mam w domu szpital... wszyscy chorzy, Lile strasznie męczy katar bidulka....

Zasnęła na chwilkę to lece pościągać wszystkie firanki i zaslony do prania... powoli zaczynam sprzątać przed chrzcinami bo z chorą marudą będzie ciężko cokolwiek zrobić...
zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pyt które butelki mają największe dziurki?
bo ta dr.browna ma małą i mały szybko się męczy
kupiłam butelkę Mam i małemu smoczek nie pasi więc szukam czegoś innego.

on nawet 90 ml nie wypije a w środę kończy 7tyg.Waży 4,5kg

ja Bromergon kupiłam bez recepty ładnie p.w aptece poprosiłam.
Ale pokarm mi nadal leci.W tej ciąży miałam go b.duzo.
to nie od butelki chyba zależy tylko od smoczka jaki kupisz , 1, 2 różne są , my jedziemy na 1 ale w avencie miałam w komplecie od razu 2

no to witam się wieczorową porą, my dziś z Szymusiem znowu zaliczyliśmy 4 h spacerek ale upał go trochę zmeczył i nie umiał spać ale było i tak fajnie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:51   #1568
Bartessa
BAN stały

Dziewczyny, powiedzcie mi czy wasze dzieci też juz podnoszą głowki?? Moj maly juz od dwoch tygodni jak lezy na plasko na plecach to dzwiga glowe w góre. A w nosidelku to boje się zeby nie usiadł... on dopiero jutro bedzie miał 2 miesiące... Martwie się zeby kręgosłupa sobie nie wzmógl
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:55   #1569
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziękuję za wszystkie cenne rady No mam nadzieję, że jakoś damy radę.

My też już powoli szykujemy się do chrzcin, byliśmy już w restauracji zapytać o terminy, tylko do księdza Nam jakoś nie po drodze Boję się tej wizyty i tego co będzie potem, bo upatrzona chrzestna jest innego wyznania i mogą być problemy. A tam... na pewno będą. Już widzę te kłótnie z TŻtem bo to jego siostra, a ja podejrzewam że nie będzie mogła być chrzestną tylko ewentualnie świadkiem chrztu. Już przed ślubem były spore nieporozumienia, ale ostatecznie mąż zmienił wiarę.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:05   #1570
brumek
Zakorzenienie

Po pierwsze i najważniejsze (dla mnie ) - zapomniałam się pochwalić, że Tymek kończy dziś (dokładnie za 15 minut) 2 tygodnie!!!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A mnie chyba ktoś dziecko podmienił . Praktycznie nie zmrużyła oka od 12 do 19, po kąpieli padła, ale taka jakaś niespokojna, moja bidulka.
Kurczę, to tak jak mnie Też cały dzień marudzi mój Klusek kochany, całkiem jak nie on. Teraz niby śpi, ale też niespokojny... Tak mi go szkoda, że hej. No, ale od tego są noworodki żeby płakały
I popatrz - one w podobnym wieku są, te nasze dzieci... Może to jakiś tak kryzys drugiego tygodnia

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a tu jeszcze dzisiejsze dowody miłości do pieluszki
zdjęcia z tel. więc wybaczcie słabą jakość
A mój za żadne skarby nie chce zrozumieć po co ta pielucha

Cytat:
Nie jestes sama - ja też się czaję na prysznic... Dziś zostałam pierwszy raz na wieczór sama, bo małż na wychodnym ( ) i tak jakoś mi dziwnie. Może wróci niezbyt późno i nie będę brudasem
To ja jestem wyrodna matka, bo idę pod prysznic kiedy mam ochotę A jak zapłacze, to przecież się świat nie zawali, bo za 5 minut wyjdę i już przy nim będę

Cytat:
Wyobrażacie sobie,cały dzien była MARUDNA, STĘKAŁA,JĘCZAŁA,PŁAKAŁA,
na rekach żeby ją nosić, albo w wózku, a w Kościele CISZA
ale byłam z niej taka dumna, że aż łzy miałam w oczach !

Brumek
i jak wyszedł sam na sam z Tymkiem spacer?
Tak popis dała, bo chciała być w tym ważnym dniu w centrum uwagi

A spacerek udał się cudnie, dziękuję Łaziliśmy dwie godzinki

Cytat:
Znowu dostałam SMSa. Jutro rano idę na policję Więcej w klubie
Kretyn

Cytat:
Kochane w Klubie stworzyłam nowy wątek z opisami naszych porodów. Załączyłam mój jako pierwszy . Jeśli mogłybyście odnaleźć Wasze relacje i podpiąć będzie super .

Niesamowite, ale z Ļół godziny temu pod prysznicem o tym myślałam Że mogłybyśmy to kiedyś zrobić Telepatia siostro

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi czy wasze dzieci też juz podnoszą głowki?? Moj maly juz od dwoch tygodni jak lezy na plasko na plecach to dzwiga glowe w góre. A w nosidelku to boje się zeby nie usiadł... on dopiero jutro bedzie miał 2 miesiące... Martwie się zeby kręgosłupa sobie nie wzmógl
Mój ma dwa tygodnie a pewnie trzyma główkę, jak leży na brzuszku. Opada dopiero po kilku sekundach. No ale przecież po to się kładzie dzieci na brzuszkach, żeby te mięśnie ćwiczyły Na pleckach to na pewno trudniej, ale też kiedyś trzeba zacząć. A to że ją przez chwilę potrzyma to nie znaczy że już ma sztywną mocną szyjkę, bo na to pewnie jeszcze z miesiąc poczekasz

A w sobotę szykuje nam się mega impreza. Moja mama urządza Tymkowi pępkowe U niej w domu oczywiście Zaprasza całą rodzinę i dużo takich bliskich przyjaciół - w sumie trzydzieści kilka osób będzie. W sumie to się cieszę, sama ją delikatnie namawiałam, bo chciałam tym wszystkim ludziom przedstawić Tymka, a z drugiej strony nie chciałam sama nic teraz urządzać dużego, a gdyby ich pojedynczo zapraszać to przez rok w kółko byśmy mieli gości A tak za jednym zamachem i Tymek też się nie wymęczy, bo nie będziemy siedzieć tam za długo
Stary 2011-09-05, 22:11   #1571
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
Kompletnie nie wiem co u Was...
Nie mam czasu na wizaz...a jak Radek śpi to ja też padam na twarz
Ostatnio chyba kolki ma
A ja mam tyle stron do nadrobienia.. Na pewno to zrobię bo lubię czytać co u Was i mogę się też dużo dowiedzieć
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że już niedługo będę na bieżąco
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:19   #1572
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My już po chrzcinach.Agatka była bardzo spokojna. Na początku bserwowała wszystko, potem usnęła i obudziła się pod koniec mszy
A dziś kolejna rocznica- 2 lata naszego małżeństwa

Cytat:
Hej laski
Ania dziękuje

Dostałam @ :/ niestety bolesna.

Pytanie do zachustowanych czy można z dzieckiem w chuście jechać busem (20 min w jedną stronę) ?
Ja jechałam doczytałam, ze Ty tez. Chusta owiele praktyczniejsza w komunikacji publicznej

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
My po wizycie u pediatry.. Musze zupełnie Małą odstawić od cyca. Nie sądziłam, że po ostatnich tygodniach to powiem, ale szkoda mi jak cholera. I dlatego, że Zuzia kocha cycusia miłością płomienną i bezwarunkową, a dwa, że jak o tym pomysle, to z czystego egoizmu.. fajnie miec dzieciaczka przy cycu, taki fajny kontakt. Ale moje marzenie ostatnich tygodni się spełniło, tylko butla wchodzi w gre. Narazie podajemy Bebilon Comfort, a jeśli i to nie przyniesie wymiernych efektów, to jakieś mleko na recepte.
I tu mam mnustwo pytań do butelkowych mamus, bo ja nie mam pojęcia co i jak:
1. Jakie sa minimalne odstępy czasowe między jednym a drugim karmieniem?

Ja karmię na rządanie. Czasem po 1,5 h woła jeść, czasem po trzech. Przesypia całe nocki.

2.co zrobić, jeśli Mała krzyczy, że jść, zje 40-50 ml. i za godzine czy półtorej znowu głodna?
Mom zdaniem to widocznie taką ma pojemność żołądka. Ja bym nie karmiła na siłe, poczekałabym to może się jakoś ustabilizuje. Ja wychodze z założenia, ze dziecko jak dorosły samo wie kiedy i ile chce zjesc. Ja nie zmuszałam Agu sama sobie plan wyrobiła.
3.ile ml. wody można podać dziennie do przepajania?
Ile tylko ma ochote. Minimum to tyle ile wynosi jednorazowa zalecana porcja mleka (pediatra mi tak mówiła)
4.Mięła ponad doba i nie ma kupy, normalne? brzuszek ma miekki ale widać że stara sie coś zmajstrować, ale nie daje rady i się denerwuje
Normalne. Są dzieci co będą robiły po każdym jedzonku, są takie co raz na 3 dni, o ile się nie pręży nie płacze i kupa ma prawidłową konsystencj/kolor to ok.
5. Na ile starcza puszka 400 g? tak mniej więcej.
U nas 425g Nutramigenu starcza na 3 i pół dnia (Agu zjada po 120ml wody i 4 miarki)
6 Czy MM można robić tylko z wodą butelkowaną? Czy można dawać kranówe(oczywiście obie przegotoane) i nic się nie stanie?
uf, narazie to chyba wszystko tak na szybko

Dawałam kranówe od urodzenia. Jak miała kolki po Bebilonie to chwie gotowałam Żywca, ale nie ma różnicy. Z tym, ze ja mam w kranie czystą wode, prawie jak źródłową

Przepraszam, ze tak zasypuj pytaniami, ale to dla mnie nowa sytuacja, a musze sie dostosowac natychm iast.
A, i jeślli skończyła jeść teraz o 10:30, to o której najwczesniej moge dać jeśc?
Jak zgłodnieje i zacznie wyć. Nie wyobrażam sobie jak można przetrzymać dziecko. Moja tak wyje, ze sie nie da niczym uspokoić
I co zrobić, jak butelke je na raty, to znaczy tu pociągnie za 10 minut jej sie przypomni i znowu pociągnie? ile czasu tak może pociągać to jedno mleko?.. ot takie przyzwyczajenie z cycusia
Przygotowane mleko może stać 2 godziny, jeśli zacznie już jeść to godzine. Ja bym jej dała czas, zeby sie do butli przyzwyczaiła.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Mi lekarz nie pozwolił tak mieszać. al moj lekarz jest ch**a warty, że tak powiem, musimy zmienić na innego
aa i jeszcze i jeszcze..
7. jak z witaminami? ja słyszałam, że tylko witamine D na butli się daje, ale lekarz mi dzisiaj kazał dawać dalej K i D.. jak z tym jest?
Na butli tylko D. My dajemy co drugi dzień.
8 i MEGA PILNE! jak zachamować laktacje? pożegnanie z cycem robimy na dobre, a Mała mi tak rozujała laktacje, że nie wyrabiam!! nawet już odciągać nie dam rady tak mnie bolą.. z reszta nic nie leci jak chce odciągnąc, a cycki jak kamienie i bolą jak cholera!Pytałam lekarza, ale mnie olał i nie skomentował mojego pytania co z tym zrobić..
Ja nie miałam żadnego problemu. Rób ciepłe okłady (np. prysznic), ściągaj do uczucia ulgi, załatw sobie Bromergon - z tym, ze on ma diabelne skutki uboczne.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:25   #1573
editka2022
Rozeznanie

brumek jaka ssprytnamy milismy pepkowke zaraz po porodzie tzn w sobote po porodzie czyli jak mala maa 4 dni zrobilismy ja na dworzu w ogrodku mala tylko goscie zobaczyli dali prezenty a bawili sie sami na zewnarz i jestem zadowolona bo mamy z glowy a ja sie czulam swietnie mama pomgla z jedzeniem i gitara

u mnie mala tez niespokojna wlsanie lezy obk i spac niechce marudzi nieiwem czmu moze brzuszek boli
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:31   #1574
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:
I najważniejsze !!!
Wróciłam do swojej wagi
ale basior mi jeszcze mały wisi
klask i:
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To ja jestem wyrodna matka, bo idę pod prysznic kiedy mam ochotę A jak zapłacze, to przecież się świat nie zawali, bo za 5 minut wyjdę i już przy nim będę
Mówiłam Ci już że strasznie lubię Twoje podejście?
a wieeeelkie za dwa tygodnie!

Mały wykąpany, myślałam że gorzej będzie, bo pierwszy raz od dawna nie kąpał go tata, ale zniósł dzielnie, choć przy usypianiu był mniej spokojny...czegoś mu brakowało...

a ja walczę z plagą komarów, masakra jakaś dzisiaj...mam wrażenie że w miejsce jednego ubitego dwa się pojawiają..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:31   #1575
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziubek
dzięki za odp odnośnie butelki.Wiem że są różne smoczki ale pewnie w tych nr1 też są różne wielkość zależy od firmy.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:40   #1576
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Dzis podjechalismy z mezem zwazyc Karolinke wazy juz 4770gram przez trzy tyg przytyla 540gram ide szykowac kapiel dla małej milego wieczora zycze

przepiękna waga!!

Ja chyba zwaze opiero na szczepieniu (15.09) bo codziennie nie moge dojsc na dzieci zdrowe, jakoś z rana sie grzebiemy za długo

A jutro mamy kontrolne badanie słuchy, beda jakieś kciuki za nas ??

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:48   #1577
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

carmela
a jakie macie znowu szczepienie?

kciukasy na badanie słuchu zacisniete
Stary 2011-09-05, 22:50   #1578
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dziubek
dzięki za odp odnośnie butelki.Wiem że są różne smoczki ale pewnie w tych nr1 też są różne wielkość zależy od firmy.

ja tam za dużego doświadczenia nie mam bo używałam 2 producentów ale na pewno dr browns ma mniejsze niż avent bo mały nie krztusi się tak przy herbatce jedząc z brownsa w porównaniu właśnie do aventu.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
przepiękna waga!!

Ja chyba zwaze opiero na szczepieniu (15.09) bo codziennie nie moge dojsc na dzieci zdrowe, jakoś z rana sie grzebiemy za długo

pewnie !!!! : kciuki:
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:56   #1579
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wodaqua jak babcie moją kocham - fajna jesteś
Cytat:
Ja kąpie dwójkę, w tym jednego opornego trzylatka . Nie pytaj...
Raz w przypływie bezsilności prawie go w ubraniu wsadziłam do wanny

Cytat:
przepiękna waga!!

za Sarenkę zawsze
a w ogóle miałam Ci pisać, że malutka jest śliczna, ma tak fajne rysy, policzki i oczka
jest taka "kształtna"

Brumek dla dwutygodniowego Słoneczka

A ja codziennie zaliczam drogę do przedszkola i z powrotem żeby się wprawiać i jestem tak zestresowana, że sobie nie wyobrażacie.
Na szczęście prawie całą drogę mam obwodnicę. Najpierw 15 km muszę do miasta dojechać ruchliwą drogą a potem jeszcze po mieście . Ale chyba z dnia na dzień lepiej...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:05   #1580
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Gratulacje

Cytat:
przepiękna waga!!

za badanie sluchu !!
My tez mamy szczepienie 15.09 - idziemy łeb w łeb hehe

A tu focie z wczoraj z pieluszka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSCF1198.jpg (22,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSCF1199.jpg (21,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSCF1200.jpg (20,6 KB, 46 załadowań)

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:10   #1581
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
kochana teraz co mam na głowie to i tak lux w porównaniu z tym kolorem co miałam zrobiłam zdjęcie ale wstydzę się wstawić ale odczekam jeszcze troszkę i pofarbuję sobie na ciemniejszy kolorek
Napewno nie jest tak źle mnie kiedyś źle złapał kolor i zamiast całej czupryny miedzianej miałam dwa kosmyki w miedzi a reszte wypłowiałego kasztana
Cytat:
Też o tym myślałam jeszcze bedac w ciąży
Cytat:
przepiękna waga!!

trzymam mocno
Cytat:
dziubek
Mój synek przy smoczkach TT o wolnym przepływie sie zalewał a przy avent nie

A ja jutro na wizyte do gin pierwsza po porodzie i dziwnie tak bez brzucha
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:53   #1582
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Mówiłam Ci już że strasznie lubię Twoje podejście?
a wieeeelkie za dwa tygodnie!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A ja codziennie zaliczam drogę do przedszkola i z powrotem żeby się wprawiać i jestem tak zestresowana, że sobie nie wyobrażacie.
Na szczęście prawie całą drogę mam obwodnicę. Najpierw 15 km muszę do miasta dojechać ruchliwą drogą a potem jeszcze po mieście . Ale chyba z dnia na dzień lepiej...
no to się nastresujesz, bidulko

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A ja jutro na wizyte do gin pierwsza po porodzie i dziwnie tak bez brzucha

A własnie a propos - Zanka, jak było na tej wizycie, której tak się bałaś?
Stary 2011-09-06, 06:55   #1583
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Brida jak się czujesz ?!
jakoś tak:

a potem od nowa:

Ale ogólnie to nic się nie dzieje

Plus jest taki jak ze "staropanieństwem" - do 26 lat jeszcze mnie różne ciocie i wujkowie pytali czy nie wychodzę za mąż - potem jakoś przestali, już im chyba głupio było.
Teraz tak samo, przed terminem kilka telefonów dziennie a teraz jakby ucichło
Stracili nadzieję, ze urodzę

Idę zaraz spać, bo w nocy znowu nie mogłam, TZ poszedł mam całe łoże dla siebie i brzucha, mogę się rozkładać.

Dziubek dziękuję Ci za przesyłkę, dotarła wczoraj wieczorem, szczególnie za niespodziankę kochana jesteś
Jak wstanę, będę ćwiczyć

Miłego, spokojnego dnia z Waszymi dzieciaczkami Mamusie
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 07:33   #1584
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
carmela
a jakie macie znowu szczepienie?
kolejna dawka 5w1 i pneumo.

Cytat:
kciukasy na badanie słuchu zacisniete
Cytat:
za Sarenkę zawsze
a w ogóle miałam Ci pisać, że malutka jest śliczna, ma tak fajne rysy, policzki i oczka
jest taka "kształtna"
bo to juz duża dziewczynka, samo sie z niej śmiejemy że to mały ludek

Cytat:
za badanie sluchu !!
My tez mamy szczepienie 15.09 - idziemy łeb w łeb hehe
normalnie internetowe bliźniaczki

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
pewnie !!!! : kciuki:
dziekuje za wszystkie kciuki, na 16,20 jedziemy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 07:57   #1585
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
pewnie że będą

Cytat:
no i oby tak dalej, za odwagę!
Cytat:
super

a mój mały jak zwykle rano rozrabia pod karuzelą, dyskutuje z wiszącymi na niej biedronkami

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-09-06 o 08:00
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 08:10   #1586
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My już po chrzcinach.Agatka była bardzo spokojna. Na początku bserwowała wszystko, potem usnęła i obudziła się pod koniec mszy
No to najlepszego na tą rocznicę

Cytat:
Fajne Nasz pieluszkę kojarzy wyłącznie z szamankiem! Nawet przez sen potrafi zacząć ciamkać

Carmela za wizytę!

A tak w ogóle to witam
Nocka dziś u nas spokojna - mały budził się co 3 godziny A teraz przeciągam go na jedzeniu, żeby jeszcze wytrzymał z pół godzinki, bo jak przejdziemy całkiem na MM to nie będzie na żądanie Bo moja radość, że Natan złapał pierś okazała się przedwczesna Lewą ładnie łapie i pije a przy prawej wpada w histerię

Aha Zmalowana spóźnione ale szczere najlepsze życzenia urodzinowe Zeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli z idiotą Dawcą i żeby Filipek zdrowo rósł
Stary 2011-09-06, 08:14   #1587
iustyna1
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
u nas mały szpital, katar z Kuby przeszedł na Zuziaka i na mnie.
Ale mała się męczy , ja w sumie też .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 08:14   #1588
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Zanetko-gratuluję udanych chrzcin. u mnie z kąpaniem tak jak u AgiGuernsey tylko ja mam jedno dziecko mniej.

Bartessa- mój syn dźwiga głowę od dnia urodzin,nie chce jej kłasc jak mam go do odbicia,chyba to jakieś mocniejsze dzieci się teraz rodzą

Zmalowana- powodzenia na policji

Jacieeee- dasz radę

Carmela- za badanie słuchu!!!

i znów usłyszałam kupęęęęęęęęęęęęęęęe....

lecę...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 08:25   #1589
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam!

Moja pchla jeszcze spi, a ja leze kolo niej, tylko pranie juz sobie nastawilam...

Szukam lokalu na chrzciny, bo w tym co mielismy upatrzony nie bylo juz naszego terminu, a nie pasuje nam zmiana terminu, wiec musi byc zmiana lokalu.

Carmela kciuki zacisniete!
DaKaro fajnie, ze w koncu ktos zrobil watek porodowy.
Brumek brawa dla Tymka!

Co do prysznica - tez sie kapi kiedy chce, tylko biore ze soba nianie. Ale ja jestem prawie caly czas sama i nie usmiechaloby mi sie czekac do 23 na meza.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

aha....pytanko...

Ktora mama kupowala butelke medela Calma? Scio nie Ty przypadkiem? Czy karmicie sie z niej? Jesli tak, to czy dziec sobie radzi? Ja probowalam dac mojemu wczoraj z niej mlesio na spacerze i dupa, nie umial jej zassac
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 08:30   #1590
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

My też po chrzcinach
a w czwartek na szczepienia wczoraj byliśmy w Ikei mały ryczał na maksa kupiłam mu Nutramigen a w czwartek wezmę receptę ciekawe czy lekarka będzie miała obiekcje że sama mu mleko zmieniłam.Jeste m pewna że ma kolki i przez to płacze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości