|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Gratulacje dla dumnej mamy! Posimy o zdjęcia!Dzięki za pamięć Cytat:
Ja w ogóle podziwiam wszystkie kobiety, które muszą dać sobie radę - tak w ogóle i w krótszym czasie - wielki szacun! Tak jak Żaneta pisze - grunt to wszystko przygotować - ja korzystam z każdej chwili kiedy mała śpi i jakoś to idzie. No nie mów... |
||
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Kochane w Klubie stworzyłam nowy wątek z opisami naszych porodów. Załączyłam mój jako pierwszy
. Jeśli mogłybyście odnaleźć Wasze relacje i podpiąć będzie super .
|
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o to najmlodsze, to jak sie obudzi, to musze nakarmic (nie znosi kapieli na glodniaka), jak brzuszek nie jest juz pusty, to go odkladam, przynosze recznik, wyciagam czyste ubranka, rozkladam, przynosze wanienke, miske z ciut cieplejsza woda. Biore malucha i przemywam najpierw buziaka itp, potem sprawdzam czy woda jest juz ok i siup do wanny, potem wycieranie, sprzatam w zaleznosci od tego, czy domaga sie dalej jedzenia - wtedy jak juz zasnie, a jak lezy spokojnie, to wynosze wanienke i reczniki, no i karmie. (kapiemy w pokoju, bo w lazience nie ma jak) |
|
|
|
|
#1564 |
|
BAN stały
|
Ale u nas burza przeszla ![]() koło domu wyrwało 5 wielkich dębów z korzeniami, bylismy bez prądu. Grad jak piłeczki kauczukowe. A kilometr od nas to chyba jakies tornado przeszlo, domy porozwalane, dachy pozrywało, słupy z liniami powywalane, samochody poprzygniatane, jak w stanach.... masakra, w zyciu się tak nie balam. A idzie następna... Moja mama wyjechala do pracy do holandi, przez kilka dni to tak się o nią martwilam ze szok. Ale juz wszysko ok, takze nie bede się rozpisywac.. muszę was troche chociaz nadgonic bo kompletnie zielona jestem co się dzieje u Was
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
DeKaro świetny pomysł
![]() ![]() Miałam jeszcze pisać, wczoraj jak tak marudziła, była już zmęczona że zasnąć nie może ![]() to jak zasnęła po kąpieli i kolacji o 20:30 to spała do 04:30. W szoku byłam. Ale Ja i tak musiałam wcześniej wstać, bo moce cycki nie sa przyzwyczajone do takiego leniuchowania ![]() I w ogóle moja córcia rośnie jak na drożdżach ![]() wcześniej jak sobie papała to min 15min, a teraz max 15 min i jest najedzona. Aż się zastanawiałam czy naprawdę się najada, ale chyba się najada bo poszła dzisiaj spać 2 razy po takich krótkich papaniach na 3h. Zrobi to co ma zrobić i się nie pierniczy z cycem - chyba I najważniejsze !!! Wróciłam do swojej wagi ale basior mi jeszcze mały wisi |
|
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sara leży w łóżeczku zazwyczaj zainteresowana karuzelą, ja najpierw robię mleko-(karmię po kąpieli), potem woda do wanienki, rozkładam ręcznik, potrzebne kosmetyki, ubranka. Szybko i prawnie m to teraz idzie, a potem szybko ją karmię bo zazwyczaj podczas ubierania włącza syrenę. Dasz radę, jak nabierzesz wprawy pójdzie jak po maśle. A jak lubi się kąpać to luzik. Zanetaa witaj, gratuluję 'odhaczenia' Chrzcin. My się w sobotę wybieramy do księdza ustalać termin. Już spazmów dostaję. Nie wyobrażam sobie jak ja przygotuję przyjęcie w domu... |
||
|
|
|
#1567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad.2 chodzi o to żeby jednak karmić tak długo żeby zjadł porcję i wytrzymał te 3 h co najmniej ad.3 mój pije jak smok , w upały nawet 250 ml wypijał ad.4 u nas najczęściej codziennie ale zdarza się dzień przerwy wtedy często na następny dzień idą dwie koopki ![]() ad.5 3-4 dni ad.6 ja daję od urodzenia kranówę i jest ok (odpukać) ale robię tak jak Zmalowana, gotuję zostawiam do wystygnięcia w dzbanku a wrzątek mam w termosie i jak wybija godzina "0" to tylko mieszam ![]() MM powinno się dawać na świeżo więc ja tak do kwadransa daję dopić z tej samej porcji ale później raczej nie co do laktacji to tabletki nazywają się brumergon , dawka 2,5 mg, są na receptę , ja musiałam zjeść 2 opakowania no i niestety z tych mniej przyjemnych rzeczy to odciągałam ręcznie mnóstwo pokarmu plus 10 dni chodziłam zawinięta bandażami żeby biust miał mało miejsca i nie produkował się pokarm jak coś jeszcze to służę pomocą Cytat:
a co o sprzętu to coś tam mężuś próbuje się bawić fotografią i zakupił sobie lustrzankę cyfrową a co do moich włosów to też bardzo dziekuję za komplement ale hehe mam ich dość i chce je w końcu obciąć ![]() Cytat:
Cytat:
no to witam się wieczorową porą, my dziś z Szymusiem znowu zaliczyliśmy 4 h spacerek ale upał go trochę zmeczył i nie umiał spać ale było i tak fajnie
|
||||
|
|
|
#1568 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, powiedzcie mi czy wasze dzieci też juz podnoszą głowki?? Moj maly juz od dwoch tygodni jak lezy na plasko na plecach to dzwiga glowe w góre. A w nosidelku to boje się zeby nie usiadł... on dopiero jutro bedzie miał 2 miesiące... Martwie się zeby kręgosłupa sobie nie wzmógl
|
|
|
|
#1569 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie cenne rady
My też już powoli szykujemy się do chrzcin, byliśmy już w restauracji zapytać o terminy, tylko do księdza Nam jakoś nie po drodze Boję się tej wizyty i tego co będzie potem, bo upatrzona chrzestna jest innego wyznania i mogą być problemy. A tam... na pewno będą. Już widzę te kłótnie z TŻtem bo to jego siostra, a ja podejrzewam że nie będzie mogła być chrzestną tylko ewentualnie świadkiem chrztu. Już przed ślubem były spore nieporozumienia, ale ostatecznie mąż zmienił wiarę.
|
#1570 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze i najważniejsze (dla mnie Cytat:
Też cały dzień marudzi mój Klusek kochany, całkiem jak nie on. Teraz niby śpi, ale też niespokojny... Tak mi go szkoda, że hej. No, ale od tego są noworodki żeby płakały ![]() I popatrz - one w podobnym wieku są, te nasze dzieci... Może to jakiś tak kryzys drugiego tygodnia ![]() Cytat:
Cytat:
A jak zapłacze, to przecież się świat nie zawali, bo za 5 minut wyjdę i już przy nim będę ![]() Cytat:
![]() A spacerek udał się cudnie, dziękuję Łaziliśmy dwie godzinki ![]() Kretyn ![]() Cytat:
![]() Niesamowite, ale z Ļół godziny temu pod prysznicem o tym myślałam Że mogłybyśmy to kiedyś zrobić Telepatia siostro ![]() Cytat:
![]() A w sobotę szykuje nam się mega impreza. Moja mama urządza Tymkowi pępkowe U niej w domu oczywiście Zaprasza całą rodzinę i dużo takich bliskich przyjaciół - w sumie trzydzieści kilka osób będzie. W sumie to się cieszę, sama ją delikatnie namawiałam, bo chciałam tym wszystkim ludziom przedstawić Tymka, a z drugiej strony nie chciałam sama nic teraz urządzać dużego, a gdyby ich pojedynczo zapraszać to przez rok w kółko byśmy mieli gości A tak za jednym zamachem i Tymek też się nie wymęczy, bo nie będziemy siedzieć tam za długo
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Kompletnie nie wiem co u Was... Nie mam czasu na wizaz...a jak Radek śpi to ja też padam na twarz Ostatnio chyba kolki ma A ja mam tyle stron do nadrobienia.. Na pewno to zrobię bo lubię czytać co u Was i mogę się też dużo dowiedzieć ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że już niedługo będę na bieżąco |
|
|
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
My już po chrzcinach.Agatka była bardzo spokojna. Na początku bserwowała wszystko, potem usnęła i obudziła się pod koniec mszy
A dziś kolejna rocznica- 2 lata naszego małżeństwa Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1573 |
|
Rozeznanie
|
brumek jaka ssprytna
my milismy pepkowke zaraz po porodzie tzn w sobote po porodzie czyli jak mala maa 4 dni zrobilismy ja na dworzu w ogrodku mala tylko goscie zobaczyli dali prezenty a bawili sie sami na zewnarz i jestem zadowolona bo mamy z glowy a ja sie czulam swietnie mama pomgla z jedzeniem i gitarau mnie mala tez niespokojna wlsanie lezy obk i spac niechce marudzi nieiwem czmu moze brzuszek boli
|
|
|
|
#1574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() a wieeeelkie za dwa tygodnie!Mały wykąpany, myślałam że gorzej będzie, bo pierwszy raz od dawna nie kąpał go tata, ale zniósł dzielnie, choć przy usypianiu był mniej spokojny...czegoś mu brakowało... a ja walczę z plagą komarów, masakra jakaś dzisiaj...mam wrażenie że w miejsce jednego ubitego dwa się pojawiają..
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek
dzięki za odp odnośnie butelki.Wiem że są różne smoczki ale pewnie w tych nr1 też są różne wielkość zależy od firmy. |
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepiękna waga!!Ja chyba zwaze opiero na szczepieniu (15.09) bo codziennie nie moge dojsc na dzieci zdrowe, jakoś z rana sie grzebiemy za długo ![]() A jutro mamy kontrolne badanie słuchy, beda jakieś kciuki za nas ??
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
carmela
a jakie macie znowu szczepienie? kciukasy na badanie słuchu zacisniete |
|
|
|
#1578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam za dużego doświadczenia nie mam bo używałam 2 producentów ale na pewno dr browns ma mniejsze niż avent bo mały nie krztusi się tak przy herbatce jedząc z brownsa w porównaniu właśnie do aventu. Cytat:
![]() ![]() : kciuki:
|
||
|
|
|
#1579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Nie pytaj...Raz w przypływie bezsilności prawie go w ubraniu wsadziłam do wanny ![]() Cytat:
![]() a w ogóle miałam Ci pisać, że malutka jest śliczna, ma tak fajne rysy, policzki i oczka jest taka "kształtna" Brumek dla dwutygodniowego Słoneczka ![]() A ja codziennie zaliczam drogę do przedszkola i z powrotem żeby się wprawiać i jestem tak zestresowana, że sobie nie wyobrażacie. Na szczęście prawie całą drogę mam obwodnicę. Najpierw 15 km muszę do miasta dojechać ruchliwą drogą a potem jeszcze po mieście
|
|
|
#1580 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
![]() ![]() Cytat:
za badanie sluchu !!My tez mamy szczepienie 15.09 - idziemy łeb w łeb hehe A tu focie z wczoraj z pieluszka :
|
|
#1581 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie kiedyś źle złapał kolor i zamiast całej czupryny miedzianej miałam dwa kosmyki w miedzi a reszte wypłowiałego kasztana Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja jutro na wizyte do gin pierwsza po porodzie i dziwnie tak bez brzucha
|
||||
|
|
|
#1582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A własnie a propos - Zanka, jak było na tej wizycie, której tak się bałaś?
|
|
#1583 |
|
Rozeznanie
|
jakoś tak:
![]() ![]() a potem od nowa: ![]() Ale ogólnie to nic się nie dzieje Plus jest taki jak ze "staropanieństwem" - do 26 lat jeszcze mnie różne ciocie i wujkowie pytali czy nie wychodzę za mąż - potem jakoś przestali, już im chyba głupio było. Teraz tak samo, przed terminem kilka telefonów dziennie a teraz jakby ucichło ![]() Stracili nadzieję, ze urodzę ![]() Idę zaraz spać, bo w nocy znowu nie mogłam, TZ poszedł mam całe łoże dla siebie i brzucha, mogę się rozkładać. Dziubek dziękuję Ci za przesyłkę, dotarła wczoraj wieczorem, szczególnie za niespodziankę Jak wstanę, będę ćwiczyć Miłego, spokojnego dnia z Waszymi dzieciaczkami Mamusie |
|
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
kolejna dawka 5w1 i pneumo.
Cytat:
bo to juz duża dziewczynka, samo sie z niej śmiejemy że to mały ludek ![]() Cytat:
dziekuje za wszystkie kciuki, na 16,20 jedziemy. |
||
|
|
|
#1585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
za odwagę!super ![]() a mój mały jak zwykle rano rozrabia pod karuzelą, dyskutuje z wiszącymi na niej biedronkami
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-09-06 o 08:00 |
||
|
|
|
#1586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne Nasz pieluszkę kojarzy wyłącznie z szamankiem! Nawet przez sen potrafi zacząć ciamkać ![]() Carmela za wizytę!A tak w ogóle to witam ![]() Nocka dziś u nas spokojna - mały budził się co 3 godziny A teraz przeciągam go na jedzeniu, żeby jeszcze wytrzymał z pół godzinki, bo jak przejdziemy całkiem na MM to nie będzie na żądanie Bo moja radość, że Natan złapał pierś okazała się przedwczesna Aha Zmalowana spóźnione ale szczere najlepsze życzenia urodzinowe
|
|
#1587 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
u nas mały szpital, katar z Kuby przeszedł na Zuziaka i na mnie. Ale mała się męczy , ja w sumie też
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Zanetko-gratuluję udanych chrzcin. u mnie z kąpaniem tak jak u AgiGuernsey tylko ja mam jedno dziecko mniej. Bartessa- mój syn dźwiga głowę od dnia urodzin,nie chce jej kłasc jak mam go do odbicia,chyba to jakieś mocniejsze dzieci się teraz rodzą Zmalowana- powodzenia na policji ![]() Jacieeee- dasz radę ![]() Carmela- za badanie słuchu!!!i znów usłyszałam kupęęęęęęęęęęęęęęęe.... lecę... |
|
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Moja pchla jeszcze spi, a ja leze kolo niej, tylko pranie juz sobie nastawilam... Szukam lokalu na chrzciny, bo w tym co mielismy upatrzony nie bylo juz naszego terminu, a nie pasuje nam zmiana terminu, wiec musi byc zmiana lokalu. Carmela kciuki zacisniete! DaKaro fajnie, ze w koncu ktos zrobil watek porodowy. Brumek brawa dla Tymka! Co do prysznica - tez sie kapi kiedy chce, tylko biore ze soba nianie. Ale ja jestem prawie caly czas sama i nie usmiechaloby mi sie czekac do 23 na meza. ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- aha....pytanko... Ktora mama kupowala butelke medela Calma? Scio nie Ty przypadkiem? Czy karmicie sie z niej? Jesli tak, to czy dziec sobie radzi? Ja probowalam dac mojemu wczoraj z niej mlesio na spacerze i dupa, nie umial jej zassac |
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
My też po chrzcinach
![]() a w czwartek na szczepienia wczoraj byliśmy w Ikei mały ryczał na maksa kupiłam mu Nutramigen a w czwartek wezmę receptę ciekawe czy lekarka będzie miała obiekcje że sama mu mleko zmieniłam. Jeste m pewna że ma kolki i przez to płacze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Gratulacje dla dumnej mamy! Posimy o zdjęcia!

. Jeśli mogłybyście odnaleźć Wasze relacje i podpiąć będzie super
.

klask i:
zębole

, ja w sumie też